Sziasztok!
Bocsi, hogy nem jelentkezek sűrűbben, de nem igazán jó napjaink vannak és géphez ülni még mindig nem oké.
A kisfiamnak 2 hete kitört elöl 3 foga, a 4. is szépen eltűnőben van. Sajnos a kitöréskor az idegek szabadon maradtak, vártuk a doki szerinti 2-3 napot,hogy elhaljanak maguktól, de inkább begyulladtak. Így 1 hét után mentünk és 2 emberes lefogással a dokibácsi ölte ki az idegeket a fogacskákból. Addig alig evett, alig aludt, úgyhogy képzelhetitek. Most már legalább oldalt tud enni, de rosszabbodik a helyzet. Neki ún. zománc hypoplasiaja lett. Kb. fél éve vettük észre a tüneteket: a zománcréteg a fogakon olyanná vált, mint a kréta és szépen lekopott. Ezért is volt könnyű letörnie a fogacskáknak elől. De úgy látom,hogy a 4-es fogak is kopnak, a 3-asok még nem bújtak ki csak picit, az 5-k pedig még egyáltalán, így azokkal nem tudjuk mi lesz. Alul szerencsére még épeknek néznek ki. Eléggé el vagyok keseredve, de sajnos ezt nem lehet kezelni, csak kivárni, amíg 5-6 éves korában kinőnek a maradandók, amikkel várhatóan nem lesz baj! És ez mitől van? A dokik szerint általában arra tehető vissza, hogy amikor terhes voltam, akkor kaptam antibiotikumot abban az időben, amikor a fogcsírák kialakultak és annak következménye ez, és erre rátesz egy lapáttal az öröklési hajlam is. A páromnak vannak igen törékeny fogai, így ez is bejátszott.
Egyébként én tűrhetően lennék. Ahogy lennie kell alig bírok menni, éjjel megfordulni, stb. 1 hete kezdődően főleg esténként jóslófájásaim is vannak, amit nehezen viselek. Nem szeretek görcsölni, na de ki szeret ugye?! Eddig minden ok, teljesen zárt vagyok. Tegnap voltam 34 hetes általános vérkép, vércsoport és ellenanyag vérvételen, jövő héten pedig doki. Az én dokim nem nagyon hamarkodja el az NST-t, majd szerintem ismét a 38.hét környékén kell először mennem. A fiammal is 38+1-en kellett mennem először, vagyis mentem volna...uis. akkor jött rám a szülés!
És itt írnék a ma felvetődött kérdésre, hogy valakinek
nyilvános helyen történt-e
magzatvízelfolyása. Igen, nekem!

NST előtt beugrottunk a Mc'-be. Elmentem wc-re. Aztán ahogy álltam fel, zsupsz elöntött a víz. Naná, hogy rá a nadrágomra. Ott voltam a wc-n egyedül (itt egy személyes a wc), naná, hogy épp senkire nem jött rá, a telefonom sem vittem be magammal. Mint egy szerencsétlen röhögve és felváltva bőgve ott ültem és vártam, hogy egyszer alábbhagyjon az ömlés. Többször felálltam és akkor újra ömlött. Kb. negyed óra múlva éreztem úgy, hogy ha telepakolom magam zsepivel talán kitotyogok. Magamra húztam a vizes nadrágom, még a cipőm is tiszta víz volt, aztán kilibegtem bőgve-nevetve, az emberek lestek rám, a párom felugrott nagy mosollyal és jó hangosan odaszólt a kiszolgálóknak, hogy becsomagolnák-e a kajánkat, mert szülni megyünk!

Mondta, hogy ő már gondolta, hogy van valami, épp küldött volna be valakit, ha már ilyen sokáig voltam. Még vissza kellett mennem kicsit, de 2 perc múlva ott volt a személyzetből valaki, hogy megkérdezze jól vagyok-e. Utána pedig uzsgyi a szülészet! Még jó, hogy a kórház onnan 3 perc volt kocsival, így hamar megszabadulhattam a ruhámtól. A kórházi cuccom viszont nem volt nálunk, így a férjemnek volt még egy gyors 25-25 km-s útja, addig nagyon jól mutattam kórházi hálóingben és bakancsban!

Ez du. fél 1-kor volt, a fiam pedig csak másnap reggel 9.37-kor született meg.
A lakásügyünk nekünk sem oldódott meg még rendesen. A ház vevőink még mindig nem fizettek, így mi sem tudjuk erre a lakásra intézni a hitelt, meg megcsinálni a felújításokat! Itt áll a kiságy matrac nélkül, kórházi csomagot sem tudtam még összeállítani, mert ahhoz is pénz kellene. Egyedül a rucik vannak kimosva és a kórházi pelusmennyiség van még meg a picinek.
Én is hol megértőbb vagyok, hol hisztisebb emiatt is, de reménykedek, hogy a baba megvárja, amíg rendeződnek a dolgok!
Még azt sem írtam, hogy köldöksérvem lett! Van még itt valakinek? Annyira csúnya, hogy magamtól rosszul vagyok. Eddig nem igazán zavart, hogy husi vagyok, vagy szinte ép bőr sincs a pocimon a csíkoktól, de ez azért már nekem is sok! Pláne, hogy fáj is...
Jövő héten a dokinál arra is kiváncsi leszek, hogy kézzel ki tudja-e tapintani, hogy hogy fekszik a Sziszi a pociban. Eddig szépen fejjel lefelé volt, de 2 hete úgy érzem amikor jobb oldalamra fekszek, hogy odalent van egy nagyobb dudor és a bal oldalamon a fenékkinyomás is lentebb került. Teljesen olyan érzés, mintha kicsit keresztbe átfeküdt volna! Remélem,hogy nem!
Na szépen teleírtam a lapot, bocsi!
Nem tudok mindenkinek írni, előre is bocsánat, csak pár sort szeretnék írni!
Nagyon örülök, hogy jópáran visszajöttetek!!!! Kati, Akíra, Zsé!

Telefonról olvasgatok minden nap, így képben vagyok kivel mi van! Örülök, hogy többnyire jól bírjuk az utolsó heteket!
Sensi!
Örülök, hogy eljött végre ez a nap is, hogy már vége a munkának! Sajnálom az utolsó incidenst, de biztos, hogy a férj is bocsánatot fog kérni, habár gondolom, hogy a keserű szájíz azért mégis meg fog maradni!
Pipal!
Fantasztikus a mosolygós kép a kislányodról! Nagyon szépen látszanak a vonásai, szuperul elkapott pillanat!!!
Anikó!
Bendinek jobbulást és remélem, hogy Te nem kapod el! Sajnálom az anyagi helyzeteteket nektek is! Bizakodjunk, hogy csak jobb lehet!
Katica!
Még nem sikerült gratulálnom, hogy ilyen életerős kislányt hoztál világra! Szorítok, hogy a hazavitel 3 héten belül legyen!

A kézfogós képen jót pityeregtem én is! Nagyon meghatott engem is! Ez az igazi kötelék!
Dalma!
Ha kislányunk lett volna, akkor Réka Panna lett volna
Judit!
Próbálj meg holnap délelőtt egy nagyot lazítani! Örülök, hogy a férjed végül megértette, hogy erre azért szükséged van! 3 gyerekkel birkózni ilyen pocisan nagyon nehéz feladat! Nekem az egy fiam is sok! Le a kalappal előtted!!!
Gyönyörű nagy a pocakod!

(És köszi!!!

)
Nati!
Mennek a drukkok, h.Fanni bent maradjon addig!!!!! Hasonló a cipőm, de nekem úgy néz ki, hogy csak a járandósághoz szükséges 2 éven belüli 180 napom lesz meg, a jó pénzes 180 napom meg nem!
Vera!
Huhh de durva!!! Én sem hagynám szó nélkül, ha tényleg ilyet mondana egy tanár. A mi időnkben azért még a tisztelet oda-vissza megvolt!
Szaszi!
Üdv közöttünk!
Bea!
A cukor miatt nekem sincs több UH-m! Volt 2 hete és talán már nem is lesz többet. Mérések alapján igaz nekem eddig mindig jók voltak az értékek. Itt Győrben megszünt a terhespatológia, ahol anno foglalkoztak a cukros kismamikkal, így már oda sem kell menni és időnként ott mérni egy egész nap a vércukorszinteket. Itthon van mérőm és hetente 1x nézem és bevallom, hogy most annyira szigorúan sem veszem a diétát, mint az elsőszülött fiamnál tettem. 2 hete UH-n találkoztam egy kismamival, akinek 12 körül volt a cukra terhelésesen és képzeljétek még diétát sem írtak elő neki! Úgyhogy nagyon dokija válogatja már ezt is!
Klarissza?