A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Csajok
A pneumo miatt csak szólni kell a gyerekorvosnak és ő hozat, vagy felírja és a gyógyszertárban kell kiváltani? Tudja valaki?
Köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lanyané,
Nekünk nincs pihenőszékünk, és nem is hiányzik igazából. Vagy legalábbis nem tudom milyen lehet vele. :oops: Komolyan összeteszem a két kezem az én két csajszim olyan jól elfoglalja magát. A mi nagy ágyunkra, vagy a földre teszem őket, játékok köréjük, és kész. Még játszószőnyegünk sincs, de nem unatkoznak. Habár most hogy írtatok a pihenőszékről, felkeltette az érdeklődésem, lehet körbenézek! :wink:
Etetőszéket el lehet kezdeni használni, ha dönthető támlájút vesztek. Legalábbis mi ilyet fogunk, mert én már abban szeretném őket elkezdeni hozzátáplálni.
Szépek vagytok! :wink:
Én már közlekedem velük egyedül is. Szoktunk plázázni. :lol: Ha arra várnék, hogy majd valaki elkísér, akkor soha nem jutnék el sehova hétközben. Anyukám messze van, apa sokáig dolgozik, barátném sz...ik a fejemre, mert pasizik, szóval senki. :oops:
Szerintem nem baj, ha 5 óra hosszat nem esznek. Az enyémek sem ettek ennyi ideig, amikor hasonló korúak voltak, és híztak rendesen. Most már éjjel 8-9 órát is alszanak kaja nélkül.

Tonti,
Jobbulást!

Zsuzska,
Igen, tényleg hasonlítanak a képen! :wink:

Mó,
Örülök, hogy minden okés. Én a 24. héttől kezdtem vásárolni.

Juci,
Gyönyörűek!
De jó, hogy ilyen autótok lesz! Mi is szeretnénk venni valamilyet, mert most egy kölcsön Corsával járunk. Hát mit mondjak, érdekesen férünk el benne, de megoldjuk. :lol:

Fanni,
Holnapután többet fogok tudni erről, mert akkor megyünk a kötelező oltásra.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Autó szééép! És nagy :lol: :lol: :lol:

Tonti, jubbulást!

Jó reggelt, szép napot!

Judit

Pénteken megyünk a szemészetre, addig itthon kell napi hármat cseppenteni, csajok (főleg Lili) extra nyűgösek, zavarja őket a fény, nem is látnak rendesen, és még csak egy nap ment le.
Péntekre lehet kihullik a hajam és akkor még eltölt ugye az ember egy fél napot a tömegben is a gyerekszemészeten :?

jucicuki

Fanni: Nekünk a doki megrendelte, ő fogja megkapni, és akkor kijön és beadja.

Mó: Én a 26.héten voltam nagy bevásárláson, de apróságokat már előtte is vásároltam. Nem bírtam ki :wink:

Séta:
Kép
Vendég

Fanni
Igen,babakocsival megyek.A liftbe kényelmesen elférünk.Múltkori körben több ikressel is találkoztam.A barátném férje kicsit tologatta őket korábban az Árkádban (egy másik csavargás alkalmával) és azt mondta tök idegesítő,hogy mindenki megáll és kényszert érez,hogy kérdezzen vmit azért mert ikrek.Kedvenc kérdése-És nehéz velük? Mire ő:-fogalmam sincs,nem én vagyok az apjuk. :shock: Emberek erre elég hülyén néznek.Ennél akkor néznek hülyébben,amikor 3-an megyünk vhova(2 nő+1 pasi) na meg az én két gyerekem.Nem értik.Amikor meg ugyanebben a felállásban közlekedük csak még ők is hozzák a 3 gyereküket,akkor elég sajnálkozva tudnak nézni. :lol: :lol: :lol: :lol:

Juci
Tök jó nektek.Mi céges kocsival közlekedük(ford focus),de néha ezt is kicsinek érzem.Apa azt mondta csak akkor vált munkahelyet ha legalább ekkora kocsit adnak :lol:

Rebe
Én is egyedül csavargok velük,illetve a barátnémmal szoktam randizni és akkor begyűjtjük a lányait isiből oviból.Anyós eljönne velem sétálni ha kérném,de nekem így egyszerűbb ha nem kell máshoz alkalmazkodnom csak a fiúkhoz,mivel a napirendünk a reggeli ébredés idejétől függ.
Vendég

Juci
Mi ez a szemcseppentés?Ezt miért kell?

Anny
Édesek a csajok
Vendég

Nálatok is megmásszák egymást a gyerekek? Jázmin kedvenc szokása, hogy rámászik Lili hátára, hasára, ahogy jön. Lili meg tépi ezerrel Jázmin haját. :roll:
Vendég

Dorka még kilenc hónapos kora után is kancsalított (addig normális) akkor elvittem és a sima tágításos vizsgálattal rendben talált mindent a doktornő. Péntekre adott időpontot, ehhez a komolyabb vizsgálathoz. Ez a fénytörés objektív vizsgálata - scyascopia, a cseppentés azért kell, hogy megfelelően ki legyen tágulva a szemük.
Mondjuk ezt a három napot senkinek sem kívánom, két fényérzékeny, homályosan látó 13 hónapossal és gondolom a vizsgálat után nem múlik el hipp-hopp a hatás :?

Judit

jucicuki

Nagyon helyes, lányok! Szép idő van, tessék csavarogni a babákkal bátran.
Manóval két választásom volt: vagy hurcolom mindenhova, vagy ülünk otthon. Ennek köszönhetően igazi kultúrlény: kávézóba is vihető (ha megkapja a kávéról a habot), sőt étterembe is gond nélkül be lehetvele ülni (igaz, kicsit még malac). De egy nagybevásárlást is gond nélkül végig lehet vele csinálni. Úgyhogy hajrá!

Banika!
Nálunk az okoz teljes eszmei zűrzavart, hogy a páromat a gyerekem Czapcának hívja. Néznek a népek hülyén, mert első blikkre mindenki azt hiszi, ő az apja. Ennél csak az cifrább, ha a párom lánya is ott van (két szőke, kékszemű gyerkőc, elmennének tesóknak). És ránk is néznek furcsán, hogy is van ez... :lol:
vovanda

Próbált már valaki szója alapú tápszert?

Kérdeztem a dokit, hogy van e olcsóbb a jelenleginél (2000 ft, és max 3 napig elég). Ez meg csak 900. Most nincs előttem a recept, nemtom fejből a nevét. Mert kipróbálnám, hátha szeretik.

Megvana neve: Valamelyik Milupa, de a másik felét nem tom elolvasni, anyira csúnyán van ráírva...
Vendég

labasv nekem a dokinő asszondta ha nincs tejalergiája a gyereknek a szójás tápsztól még több alergiája lehet :shock: de nem értem :shock: cukimanók a csajok :wink:
vovanda gratula a 20.héthez :wink:
banika rebe irígy-irígy és félek sok helyen nem férek el a kurva bergonnal,megbántam :oops:
fanni pneumot a dokitól kell kérni hülye védőnő miért nem szól :twisted:

lanyané

Anny!
Nekem Manó hónapokig itta a Humana szójaalapú tápszerét, nagyon szerette. Ha jó a memóriám, kb. egyhavi adagért fizettünk 8-900 Ft körül, de ez 2 éve volt. Meg Balunak gasztroenterológus ajánlotta, mivel volt egy enyhe tejallergiája. Szerette nagyon, ameddig lehetett, azt ittuk.

Lanyané!
Köszi! :lol:
Babakocsicsere? A Bergonok tényleg hatalmasak.
vovanda

Lanyané: Tök megértelek! Én is utáloma bergont. Alig várom, hogy megszabaduljak tőle. Még összerakni is macera, hogy lefotózzam...
Halasztgatom egy ideje...
Vendég

Csajaimnak tegnap óta nem kell a táp. :shock: Minden mást megesznek,de a tápot nem :roll: Ötlet?Holnap megyünk méreckedni,gondolom doki bá felír majd egy másik fajtát,de az az igazság,hogy semmi kedvem kísérletezgetni a csajaimon.Mai menü így néz ki:reggeli-tejpép
ebéd-sütőtök gyümivel
uzsi-gyümi
vacsi-tejpép
Száva már tegnap este is sütőtököt vacsizott és aludt 5-ig.Akkor ugyan megivott álmában 100ml tápot,de 8-kor egyikőjük sem volt hajlandó megenni,cserébe bevágtak fejenként 1-1 tányér tejpépet.
Én csak amiatt aggódom,hogy vajon így hozzájutnak-e minden vitaminhoz,megfelelő mennyiségben.
Holnap biztos kiokítanak az "okosak" :roll:
Prenevarra én is rákérdezek.Védőnőre úgy sem lehet számítani :evil:
Vendég

Anny
Nagyon cukik a csajok :lol:

Én tök sokáig nem mertem semmit sem venni,viszont kaptunk egy csomó mindent.Kb. a 30.hét körül mertem elkezdeni "vásárolgatni".Nekem szerencsém volt,mert írtam egy listát és a sógornőm mindent beszerzett.Ő az egyetlen a családban,akire bármikor számíthatok.Egy a bibi vele,hogy Pesten lakik :roll:
Vendég

Sotske!
Mi anno vagy 10 féle tápot végigpróbáltunk, mire egyet elfogadott. Szerintem nektek is ez lesz, próbálj meg más babásoktól kóstolót kérni. Kellene még, hogy legalább reggel-este menjen a táp. Esetleg Sinlac pépet írass a dokival (ez receptes), Manó nagyon szerette. Natúr, szójaalapú pép, lehet bele gyümit keverni, de üresen se rossz.
vovanda

Sziasztok!

Kérdeznék párat: kaptunk ajándékba kezeslábast/overállt, de 74-es méretű, szerintetek belenőnek a gyerekek még a télen? Most 5-5,5 kilósak és 60 cm körüliek, 2,5 hónaposak. Szal azért kérdem, hogy cseréljük-e kisebbre, vagy jó lesz ez még márciusig?

Másik: gyerekeim vashiányosak, Maltofert kapnak mától, mennyire hat ez a kakilásra, mert amúgy is csak 2, néha 3 naponta kakilnak.Nem okoz székrekedést ez , mint a felnőtteknél?

Előre is köszi, ha vki válaszol rá!

Jah, Léna nem evett tegnap este 9-től ma reggel 8-ig, mert aludt, picit nyöszörgött csak 2 körül... :lol: , Levi szopizott 4-kor 10 percet és ő is 8-kor kelt! :P

Szép napot!

Kép
riddencs

Riddencs :P
Azt honnan tudod, hogy vashiányosak? :shock: Volt vérvétel? Miért?
Nekem azt mondták az okosok, hogy a 68-asba 6 hósan nő bele a gyerek... Én a most 5,7 kilós Márkómtól várom, hogy a 68-asba belenőljön december-januárra, s az jó sokáig jó állítólag...

Sotske :P
Kicsik még a csajok. Egész biztosan kell még tápi. Nekem szerencsére elfogadják, nem volt még ilyen gondom.

Rebe :P Anny :P Mariann :P
Köszi!

Banika :P
Egymás melletti kocsival is beférek mindenhová az IKEA-ban?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Vovanda
Köszi.Az kafa.Kb. 10féle?Az min. 20.000 lóvé.Sajna senkitől nem tudok kóstolót kérni.Legfeljebb megeszik a kutyák.

Fanni
Nekünk sem volt ilyen gondunk.Eddig.Simán megették a Startot,de kb. 2 hete nyűglődünk a táppal.Aztán most kaptunk 1-est,na ez már abszolút nem kell nekik.

Riddencs
Vashiány?Mi most 4 és fél hósan hordunk 74-es rucikat,de kb. 1 hónapja.A 68-as már rég kicsi :shock: Csajok kb. 6,5kg és olyan 63-65 cm.
Vendég

Sotske!
Próbálj meg esetleg érdeklődni gyógyszertárakban meg a gyerekorvosnál, náluk néha akad kis adagos tápszerminta.

Riddencs!
A 74-es tuti nagy lesz még a télen. A vashiányt miből állapították meg? Amúgy befoghatja a hasukat, ha bekövetkezik, székletlazító kellhet. A dokitoknak tudnia kell, mit kaphatnak és mennyit.
vovanda

Riddencs!
Amikor ennyi időn keresztül nem szoptatsz,akkor mit csinálsz a melleiddel?Csak azért kérdezem,mert tegnap Marci is aludt 8-tól hajnali 4-ig,én meg szenvedtem az ágyban,mert majd szétdurrant a mellem?Fejjek?De mennyit?Mind?Mikor?
A ruhaméret elvileg úgy működik,hogy 56-os 1hónapig jó,utánna minden méret 2-3-hónapig.

Sotske!
Az én lányom se ette a tápot annak idején.Én azt csináltam,hogy a tápszerbe beletettem 1-2 kanál tejpépet,így jobb íze lett és megette.Próbáld meg,hátha nektek is bejön...

Szójaalapú tápszer szerintem felejtős!!!A sportolók is a szójától haltak meg,tudjátok a focistákra gondolok,akik a pályán estek össze.A szóját génmanipulálták először a növények közül és valószinű dobja a hibát!Én nem adnék a gyerekeimnek!

Én lecseréltem már a babakocsim!Vettünk a 3 kerekű helyett egy Pegpereggot.Imádom!!!Nagyon jó!Igaz,hogy 130.000 volt... :roll:

binyek

Mindkét irányba lehet rakni az üléseket és jó bele a bébihordozónk is,ha nem akarjuk ezt a nagy ülést használni.Kép

binyek

Ja és kormányozható a kereke,szóval nagyon könnyű vele menni.Nem szélesebb,mint egy egyes kocsi,de nagyon mozgékony.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

binyek

Sziasztok!

Köszi a vásárlásos tippeket :) én egyelőre csak szertartásosan szeretnék venni 1-1 bodyt v. rugit, a többit majd később :) Bár nálunk a legjobb időszak pont egybeesik a karácsonnyal, örülök, ha az ajándékokat meg tudom venni, de tuti nem fogok a tömegbe kívánkozni :)
Látom, Bergon kocsink már tuti nem lesz :wink:
Gyanús, hogy pihenőszékünk sem... én játszószőnyeg párti vagyok, konyhában úgyis max akkor leszek, ha alszanak, másik szobában pedig ágy van nagy felületnek, az pedig játszószőnyeges. Majd még megnézem, hogy nincs-e esetleg nagyobb méretű, amire ketten együtt is ráférnek :)

Szanet: köszi a leírást! A lakás nekünk is kb. ekkora, de van benne egy csomó folyosó, oda viszont nem lehet pakolni, mert akkor nem lehet elférni. Bár elvileg 7-8 hónapos korukban költözünk családi házba, akkor már könnyebb lesz.

Juci! Gyönyörűek a babák!

Vanda, Banika! Ezen jót mosolyogtam :D :D

Kép

Binyek
Köszi,majd holnap reggel kipróbálom.Most sem kérték.Száva ugyan megevett 80ml-t,de Noa egy cseppet sem.Így megint maradt a tejpép,abból viszont bevágtak 1-1 tányérral :shock: És most már szunya van.Kíváncsi vagyok meddig. :roll:
Megnéztem az új képeiteket,hát nagyon-nagyon cukik vagytok és gyönyörűek :!:
Vendég

sotske ha vannak egyforma rózsaszín kinőtt rugitok megveszem :wink: komolyak vagytok a menüvel.
binyek király a verda irígykedem
riddencs adj a kezükbe egy szöget szopogassák a vashiányra :D
labasv nekem az összerakással nincs bajom csakhogy sehova nem férek be meg a tolokar szarakszik pedig alig használtam de szerencsére garanciális.

lanyané

Lanyané
Majd áttúrom a halmot :wink: De nem sok egyformánk van :roll: Mekkorák kellenek?
Vendég

Fanni
Peregonk van nekünk is mint Binyeknek.Én imádom.Tök könnyű közlekedni vele.Egymás mellettivel meghalnék.

Riddencs
Fiúk is kapnak maltoferr-t.Az első hetekben két részletben adtam 2x3csepp(reggel-este) pont a szorulás miatt.Amikor láttam,hogy nem lesz gond,akkor kezdtem reggel adni nekik egy adagban.Már július óta eszik,semmi gond nincs vele.
Én vettem a fiúknak kabátot 74-est meg 80-ast.A 80-ast most vette át a barátném,mert a 18 :shock: hónapos fiára kényelmesen jó.Még nőhet is bele kicsit.Most helyette másikat :lol: :lol: :lol: Ez szerintem gyerekfüggő is,meg a ruha gyártójától is függ.Marci 62-68-as rucikat hord,Bercire van olyan 56-os ami még jó.

Eszti
Tényleg ki kellene próbálnod néhány tápot,lehet hogy kicsit finnyásak a csajok.Mi milupa 1-et eszünk,ez receptre kb 900 ft.6 hós korukig tudja ezt írni a doki,utána csak AR tápot írhat.A gyógyszertár jó ötlet,a beba-nak is van pl kicsi kiszerelése.
Tegyél esetleg hozzá egy kis sinlacot.Nekünk is írt fel a dokinéni,de még nem adtam nekik.Ebédre van gyümi,amúgy táp.

Juci
Nem irigyellek ezzel a szemcseppel.

Binyek
A képen a fekvőrészben vannak?Te így megemelve teszed őket bele?Én még nem mertem így,azért járunk a hordozóval (amíg beleférnek),mert nem bírják ha nem látnak ki.A hátonalvás meg számukra ismeretlen fogalom.
Vendég

Köszi lányok a válaszokat!

Igen, múlt héten voltunk vérvételen, hááát, sírtak szegénykéim rendesen... :x , mert nagyon hófehérkék és ki is derült, hogy alacsony a vas szintjük, hgb, htc....ezért kell a Maltofer.

Binyek! Én alszom, lefekszem és lelőttek, gyerekjelzésre ébredek és akkor szoptatok, de nekem is olyan már reggelre, mintha ki akarna durranni, de én nem fejek éjszaka.....ááá, inkább kibírom.

Kép
riddencs

Riddencs

nekem most fél évesek és nekem tuti kéne a 74 es overál.amúgyis abból sztem nagyobb kell egy számmal.úgyhogy sztem nektek is jó lesz januárban.amúgy meg nagyon nagy? nem lesz az baj sztem télen :)

kocsi:
nekem is egymás mögötti van.én sem tudnék egymás mellettivel közlekedni.habár én használtan vettem, így kíméltem a pénztárcánkat :)

szanet

vagyis nem nekem, hanem a gyerekeknek kellene a 74 es overál :lol:

szanet

Vanda
A sinlac nem szójapép,rizs- és szentjánoskenyérmag alapú pép(pont a szójafehérje és egyéb allergia megelőzésére)
Vendég

Juci,
Ez a szemcsepp :shock: Hűha.

Banika,
Az biztos, hogy mi sem tudunk úgy elmenni sehova, hogy valaki ne jöjjön oda, ne állítson le. Múltkor a vásárlásnál kb. 1 órát töltöttem egy boltban, minden eladó odajött, kérdezgettek, nevetették őket, ilyesmi. Ez a "nehéz velük" ismerős. Most a kedvencem: és egyidősek? :lol:

Sotske,
Sajnálom a tápis dolgot, én már előre félek ettől ha elkezdjük a hozzátápit. Remélem gyorsan találtok valami újat, ami a csajoknak bejön, mert szerintem is még szükségük van rá.

Riddencs,
Na én ugyanebbe a dilemmába vagyok. Gondoltam veszek nekik egy-egy overált, na de hányasat. Először azt hittem a 68-as jó lesz. Aztán a boltba a nőci mondta, amikor látta a gyerkőcöket, hogy nagy hibát követek el ha azt veszek, mert kicsi lesz. Ő a 74-est javasolta, ha nem akarjuk majd időközben lecserélni. :D

Szerintem is gyerek és gyártó függő a ruha dolog, meg attól is függ milyen ruha. Rugdalózóban Zsanira már kell a 68-as, viszont nadrágban nagy lenne rá, abból elég a 62-es. Blankára meg van olyan 56-os nacink ami simán jó.

Kocsink nekünk is egymás mögötti, teljesen jól tudok vele közlekedni. Van amelyik boltba ugyan nem tudok vele megfordulni, de az a legkevesebb. :lol: Én nagyon szeretem.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Bani!
Igazad van. Hiába, elég régen volt... :oops:
Ha több fokozatban emelhető a nanakocsitok támlája, picit nyugodtan emelhetsz rajtuk, semmi gondot nem okoz.

Ruhák: épp a múltkor szitkozódtam. Manóra pocakban simán kell a 110-es, de a karján-kábán meg hosszú. Szinte kivétel nélkül minden. Ki kell figyelni, mert tényleg vannak eltérések. Nekünk pl. a Disneys babaholmik (Corában meg Karátban láttam sokat) picit mindig nagyobbak voltak, mint a számozásuk. A Prince Oliver bodyk meg kicsik. Ja, a Brendon saját márkás cuccai is általában picit nagyobbak, abból Manóra simán jó még a 104-es.
vovanda

Nekünk ilyen babakocsink van és mindenhova beférünk vele és nagyon-nagyon szeretjükKép :lol:

Binyek
Kipróbáltuk a tejpép+táp mixelést és bejött a csajoknak :lol: Köszi :!: Kíványcsi vagyok,este is,megeszik-e így :roll:

Mi még augusztusban kaptunk 80-as overálokat :shock: Akkora a csajokra,hogy még én is simán beférek melléjük :shock: Nyárra talán jó lesz :wink:
Vendég

Riddencs, mi is ettünk vasat, mert mi is vashiányosak voltunk. fél évig kellett szedni. először csepegtettük a szájukba, de aztán a tápba tettük. és nem volt tőle szorulás. 5 csepp kellett.

74-es ruha ránk még simán jó, Gergőre a C&A-s body is jó még. Overálból is 74-est vettem. 70 cm körül vagyunk 8-8,5 kilok. de ráadtam az overált és elvesztek benne....

Binyek, szuper a babkocsi. én akkor kórházban voltam, aztán ott árulta valaki azt vettük meg. én is lecserélném, de nem tudom milyenre. de először lehet meg kéne hirdetni... :)

Sotske! milyen széles a kocsitok? hány cm? a Miénk 78 cm, Hoco márkájú.

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska!
A Twin Raptor, a Raptor3-spin iker/testvérbabakocsi verziója. Bolygósítható első két kerekével olyan érzésünk van, mintha a 3 kerekű manőverezhetősége Egyesült volna egy négykerekű stabilitásával. A babakocsinak nagyon kényelmes, tágas sportrésze van, mely azonban még mindig elegendően keskeny (78,5 cm) ahhoz, hogy egy ajtón átférjen. A Duo Lift kiegészítővel a babakocsit már születéstől fogva használhatjuk. A két független ülésnek 4 döntési pozíciója van, beleértve a vízszintes pozíciót is, így azt egyidőben használhatja egy újszülött és egy nagyobb, már ülő gyermek. Miközben a kisbabának megvan a lehetősége arra, hogy kényelmesen feküdjön a duolift-ben, az idősebb testvér szabadon ülhet vagy feküdhet a másik sportrészben. Az első kerekeket rögzített pozícióban, vagy 360 fokban bolygósított üzemmódban használjuk, a teljes manőverezőképesség elérése érdekében. Az ülést meg lehet fordítani, a babák láthatják a körülöttük lévő világot vagy a szüleiket is. A karfa állítható és eltávolítható. A babakocsihoz alapfelszereltségként jár egy esővédő.

Megfordítható ülés
Az Easy Click gomb megnyomásával az ülés könnyen levehető a vázról
A karfa több pozícióban állítható
A karfa eltávolítható
Duo-Lift textilmózessel egészen születéstől lehet használni
Állítható magasságú tolókar
Kis méretre összecsukható
Bolygósítható, dupla első kerekek
Az esővédő a kocsi alaptartozéka
Az esővédőt az eső elállta után könnyen a kocsi hátuljára lehet rögzítheti
A kocsi tetejének hátsó részén praktikus zsebek vannak kialakítva
Minden szövetrész mosható
Levehető könnyűfém kerekek

Súly: 17,5 kg (kerekekkel együtt)
Sportrész mélysége: 25 cm
Sportrész szélessége: 55 cm
Sportrész hossza: 90 cm
Összecsukott méret kerekekkel és sportrésszel (komplett babakocsi) Hossz./Szél./Mag. 106,5/78,5/50,5 cm
Vendég

Lányok :!:
A vashiány hogy derül ki? Vérvétellel?
Milcsi nálam is hófehérke!
Köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!

Igen, vérvételből.A gyerekorvos küldött minket laborba,mert fehérek, csak tejcit kapnak ( gondolom a tápszerekben van vas?, nemtom ) és sokat gyarapodtak rövid időn belül, a csontvelő pedig nem tudott valszeg ezzel lépést tartani, ezért alakul ki, meg így 2,5-3 hó-s korukra merül ki a saját vasraktáruk. A vért itt ujjbegyből vették-sztem így gyerekkínzás.... mind3-an leizzadtunk a végére...nem is értettem, miért...

Kép
riddencs

Fanni
Igen vérvétellel.A mi dokinénink azt mondta,hogy abból látszik ha vérszegény egy gyerek,hogy a fülcimpája is sápadt fehér.Ha az arca fehér az nem feltétlenül vérszegénység.Koraszülötteknek alapban kér vérvételt 3 hónaposan.
Vendég

Nekünk is egymás előtti kocsink van, tök könnyű vele közlekedni, csak a mózes része kezd már kicsi lenni sajna

Kép

Kép
riddencs

Riddencs
Ez volt álmaim ikerkocsija,de nem fért bele a keretbe sajnos.Használtan meg akkor találtam amikor már megvettük a másikat.
Szedtek folsavat is?Nekünk kell a vas mellé.

Fanni
A vérszegénység (anémia) az egyik leggyakrabban előforduló megbetegedés csecsemő- és kisgyermekkorban. A betegséget a hemoglobinszint (a vörös vérsejtek oxigént szállító, vastartalmú fehérjéje) csökkenése okozza.

Születéskor az újszülött vére olyan hemoglobint (hgb) tartalmaz, amely a magzati élethez szükséges. A születést követő második, harmadik nap után a legmagasabb a baba hgb-szintje. Ezt követően különböző élettani folyamatok - a magzati hgb gyorsabb szétesése, a csecsemő súlygyarapodása, az érpálya térfogatának növekedése - következtében fokozatosan csökken. Mélypontját a 8-12. héten éri el.

Kiváltó okok
Koraszülötteknél vagy beteg újszülötteknél a hgb-szint csökkenése hamarabb következik be. Ehhez egyrészt a betegség járul hozzá, másrészt az ismételt vérvételek. A mélypontot követően fokozatosan emelkedik a hgb-érték és a serdülőkor végére éri el a felnőttkorit. A férfiak hgb-ja magasabb, mint a nőké.
A vérszegénység okai közt szerepel a nem megfelelő vasfelszívódás - mely bizonyos betegségek velejárója -, és a vérvesztéses formája. Az utóbbi előfordulhat újszülöttkorban is. Vérvesztést eredményezhet a láthatatlan, gyakran csak laborvizsgálattal kimutatható vérezgetés a bélrendszerben (különösen, ha ez hosszú ideje fennáll). Vérszegénységet eredményezhetnek még különböző, a bélben élősködő férgek, de mérgezés is kiválthatja az anémiát (például ólom). A vörös vértestek szétesése is vérszegénységet okozhat.
A leggyakoribb ok a nem megfelelő vasbevitel. Ennek kialakulásában több tényező játszhat szerepet.
Elsőként a fokozott igény, amit a testtömeg-gyarapodás tesz szükségessé. Különösen a csecsemő-, illetve a serdülőkorban, amikor a leggyorsabb a növekedés.
A másik kiváltó ok a helytelen táplálkozás. A korai elválasztás is okozhat vashiányt, mivel az anyatejből négyszer jobban szívódik fel a vas, mint a tápszerekből. (A tápszerek már általában vassal dúsítottak.)
A tehéntej kevés vasat tartalmaz, s a későbbi életkorban a vegetáriánus táplálkozás is oka lehet a betegség kialakulásának.

Tünetek
A vérszegénység sokszor enyhe tünetetekkel zajlik, így nem mindig ismerjük fel. Pedig az elhúzódó anémia csökkent ellenálló képességhez, a csecsemő fejlődésének elmaradásához vezethet. A nem kellő súlygyarapodás vagy súlyesés hátterében is mindig felmerül a vérszegénység gyanúja. Ismétlődő betegségek esetén is gondolni kell rá, mivel ilyenkor a csökkent ellenálló képesség fogékonyabbá teszi a szervezetet a fertőzésekre, ami egy körfolyamathoz vezet. A fertőzés során a kórokozók a szükséges vasat elveszik a betegtől, s ezzel tovább fokozzák a vashiányt. Tekintettel arra, hogy a vas sok egyéb létfontosságú enzimnek is része, hiánya az egész szervezetet érinti. Ingerlékenységhez, késleltetett fejlődéshez, az idegrendszer működésének zavaraihoz vezethet.
A későbbi életkorban a megismerési folyamatokban okozhat problémát. Nagyobb gyermekeknél fáradékonyságot, fizikai terhelhetőség csökkenését, esetleg figyelmi zavarokat produkál. Súlyos anémia esetén szaporább szívműködés, légszomj, légzészavar, légzéskimaradás is jelentkezhet. A tünetek súlyossága attól függ, hogy a vérszegénység milyen gyorsan alakul ki. A lassan, fokozatosan kialakuló vashiánynál a szervezet hozzászokik az alacsonyabb hgb-szinthez, a gyorsan jelentkező hiány esetén nagyfokú vérvesztés is jelentkezhet. A vérszegény gyermek sápadt (de távolról sem biztos, hogy mindenki, aki sápadt, vérszegény is!). A sápadtságot a nyálkahártyákon, fülcimpán, tenyéren figyelhetjük meg a legjobban.

Vegyes táplálkozás
A vashiányt és az anémiát meg lehet és meg is kell előzni. Ez megfelelő, vegyes táplálkozással érhető el.
A fejlődésben lévő csecsemőnek, kisgyermeknek szüksége van nagy vastartalmú ételekre: húsokra, zöldfőzelékekre, gyümölcsre. A kialakult anémia kezelése mindenképpen orvosi feladat. Igaz, hogy a vashiány az anémia leggyakoribb oka, de ezen kívül még számos betegség állhat a háttérben. Ma már sokféle vastartalmú gyógyszer kapható recept nélkül is. Ha ilyen készítményt akarunk adni gyermekünknek, előtte kérdezzük meg a gyermekorvost.
Vendég

Konyhatündér anyukák!

Szoktatok almát főzni a bébiknek?mennyire főzitek meg?Én jól szétfőztem nekik,de azért kicsit szétturmixolom azt hiszem.
Vendég

Banika!
Azt nem írt fel, de C-vit-t igen.

Léna
Kép

Levi
Kép

Kép
riddencs

Nekem egy noname kocsim van, extra olcsón szereztem Angliából egy ismerős révén, akik sosem használták. Nem egy mutatós darab, az igaz, de könnyű vele közlekedni. Boltba amúgy sem tudnék menni velük, mert ez sem fér be, vagy ki. Viszont az egymás mögötti meg a liftbe nem férne el, és nincs tároló, mi meg a 9-en lakunk.

1 év múlva úgyis azt tervezem, hogy veszek egy esernyő kocsit, és azt használom. Szeretném, ha mihamarabb elhagyhatnánk teljesen. Nem szeretem, mikor 3-4 éves gyerekeket, még mindig toligálnak. A gyerek már bele se fér, az anyja megszakad, de a világért sem gyalogoltatná. Elhiszem, hogy sokaknak egyszerűbb, de sokszor pl.nem férek el a gyógyszertárban/közértben, mert tele van olyan babakocsis gyerekkel, aki már rég óvodás korú.

Lanyané: A bergonnak van valami trükkje a könnyű ülés ledöntéshez? Egyszerűen mikor használtam, csomót kínlódtam vele. Vagy ehhez a művelethez is van valami rejtett gomb, mint minden máshoz?
Vendég

Eszti!
Örülök,hogy sikerült "átverned" a kis válógatósakat! :wink:
Én is néztem ezt a kocsit,csak nagyon szűknek és még drágábbnak találtam,mint a Peregot.De szerencsére nem bántam meg,mert imádom a kocsinkat!

Banika!
Az enyémek is csak hason hajlandóak elaludni,de mióta igy megemeltem őket a kocsiban(az első fokban van),azóta úgy alszanak benne hanyatt,mint a szél! :lol: Nézelődnek és bealszanak.

binyek

Riddencs,
Nekünk is ilyen kocsink van! :wink: Csak szürke-narancs. Én nagyon szeretem. Annyira könnyű tolni, meg kanyarodni. Néztük mi is a Peg Peregot, de összehasonlítva a kettőt, nekünk ezt tetszett jobban.
Kicsi lesz nektek a mózes része??? :shock: Mi olyan jól elférünk benne.
Cukik! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Voltunk méreckedni.Száva 6600g,Noa 6500g.A cm-t le sem írom,mert tuti elmérték őket :roll:

Kaptunk Milumil 1-t,kíváncsi vagyok,mit szólnak hozzá a válogatósaim.

Riddencs
Szupi a kocsitok,én is néztem annó,tök bele szerettem,de nem volt rá keret.Ezt a kocsit is anyóséktól kaptuk,sokallták is az árát. :roll: Kicsit kiakasztóak néha(mindig :wink: ).De nem csak ők,anyámék is :roll:

Banika
Köszönjük a részletes leírást :lol:
Vendég

Ja,Riddencs
Cukik a babók :lol:

Már csak 2 nap és lesz apjuk meglepi bulija.Minden leszervezve,torta megrendelve,ő persze még mindig nem sejt semmit. :lol: Szerencsére :wink: Már itthon meg is ünnepeltük a szülinapját (merthogy 25.-én volt),sütöttem,főztem,tortát is készítettem és felköszöntöttem.Kapott egy könyvet,a többit majd a bulin.Tiszta izgi,már alig várom 8)
Vendég

Sotske: Szerintem is irreális sokszor az ikerkocsik ára. Egyszemélyes ezer féle van, és tök jókat lehet kapni 20-30 ezerért is. Iker meg használtan is a duplája sokhelyen. AZ újról nem is beszélve. Magyarországon alig van választék, és főleg fiús színűek, max piros, vagy narancs. Nekem sem fért bele a keretbe 100 ezres babakocsi. Szerintem a gyártók kicsit el vannak szállva...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: