A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Sziasztok!

Nyugi Andi!

Ma már én is írtam ide, még sincs meg... :shock:
Menjünk együtt dokihoz!

A mi éjszakánk is jó volt...
9-kor bealudt, és 6-kor kelt.
Arra, hogy fürdik a kakiban... :x Nyakik olyan volt!!! :evil: Szegénykém. Apája vett neki 100( :cry: ) db-os Pampers pelust, és az ilyen tuti!
Sajna még sok van belőle... :roll:
Vendég

nyakik=nyakig

már írni sem tudok...
Lehet, hogy mégsem a rendszerben van a hiba?
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:22-kor.
20150601134430

_Jó reggelt!

Köszi mindenkinek, Roli már jól alszik, csak még kicsit náthás.

Katák! Rectodelt (vagy valami hasonló nevű) kúpot kaptunk. Meddig adjam neki? Már nem fullad este, de lehet azért nem, mert kapja a kúpot. 2-t kapott eddig, adjam még ma is?

Elég érdekesen aludt Jázmin. A változatosság kedvéért este megint nem fogadta el a lefejt tejet. Szopizott és el is aludt. 11 körül felébredt és megetettem, mert még fentvoltam, gondoltam így nem kel 1 körül. Evettés nem tudott visszaaludni. Éjfél után egy kicsivel aludt el, utána 4:30-kor kelt. Azóta alszik.

Kriszti! Ti mikor lesztek két hónaposak? Mert akkor már megvárlak benneteket is és meglesz a teljes tábli.

Akinek van már 3 hónapos adata, írhatja.

Kép
szly27

Szly én már írtam -aszem- 5700gr, de a cmt még mindig nem tudom :oops:
magdolnam

ti tejbegrízt mikortól adnátok, ill gyümiket??? UGye elvileg 4 hónapos kortól lehet... de gyakorlatilag? Vmelyik nap almát lereszeltem neki és kinyomkodtam a levét és azt próbáltam adni neki. Hát a nyelvével úgy lökte ki hogy csuda :shock: nem tudom mi lesz ebből, sztem nagy nehezen fogunk áttérni a "rendes" ételekre.... Van valakinek bevált taktikája?
magdolnam

Szly! Várd meg mit mondanak a Katák, de én úgy tudom, hogy ezt a kúpot nem szabad sokat adni! Kruppra szokták adni.
Szerintem ma már ne adj neki, ha nem fullad!

Kép
Kép
patr

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:22-kor.
20150601134430

Látom a pampers nem jött be másnak sem!
Nálunk a Libero a nyerő, csak elég drága. :?

Kép
Kép
patr

Tejbegríz????????? Igazi bocitejből?
20150601134430

Viki!
Nem evett éjjel! Mondjuk lehet, hogy a több mint hét kilója miatt :lol: :lol:
Csak hason alszik ilyen jól!
De reggel annyit evett, azt hittem kidurran!

Kép
Kép
patr

Nem tudom mit csináljak. EZ a gyerek olyan szinten imádja a saját kezét, hogy semmi más nem érdekli. Ha leteszem hasra hogy gyakorolja egy kicsit a fejemelést, rögtön könyékig belemászik a szájába és mivel ez elég jól megnyugtatja, elég hamar bele is alszik. Most is ahelyett hogy emelgetné a fejét itt horpaszt mellettem... Nem tudom mit tehetnék. Nem igazán érdeklik a színes dolgok meg ilyenek. Ha háton van és odatartom elé akkor igen, de az, hogy ő ezért a fejét tartsa...
(Ráadásul már előre rettegek hogy a műtét után sínbe teszik mindkét karját hogy ne tudja behajlítani és a szájához tenni, de neki a nap 20 órájában tuti a szájában van (a többi 4 evés) :)
A kajálással meg nem tudom mi lesz, mert ebben a hónapban mintha elfelejtette volna hogy ő jó evő. Az mondjuk nagyon vicces volt, hogy mondták a dokik hogy 5 kg kell hogy legyen a műtétig. Azt roham tempóban elérte és ott meg is állt. Az első két hónapban mindkét hónapra jutott 1-1 kg, most viszont kb 300 az egész hónap! Szerintetek ez nem gáz???

KépKép
muffin

...
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:21-kor.
20150601134430

Szly! Mi 5.-én leszünk 4 hónaposak. Akkor mi mit csináljunk? 3 hós adat vagy már a 4?

sz.andi

patr, a pampers nálunk is katasztrófa volt. Aztán volt huggies, azt sokáig szerettük de az én gyerekem olyan hígakat produkál hogy egy idő után az sem bizonyult elég jónak. Úgyhogy próbaképp vettünk mi is liberót és totál odáig vagyok. Pedig ez is hálós belül mint a pampers, de ez nem ragad a fenekére és ebből nem folyik ki semmi! :) És voltunk a hétvégén az expón bababörzén és a 80 db-os volt 2700. Úgyhogy elég jó áron vettük most. :)
Ja, amúgy a következő bababörze november 29 ha jól tudom.
Most is baromi sok cucc volt, szerintem érdemes kimenni. Van új is, használt is. :) Én például vettem nagyon cuki új kiszoknikat 200-ért (tapadókorongos talpút) meg harisnyát 500-ért. Mindenesetre ha nem gyerekkel meg férjjel lettem volna, tuti nem ennyit költök. :)

KépKép
muffin

Evelin!
Ez a növekedési ritmus teljesen normális.
Csak gondoljatok bele, ha minden hónapban híznának egy kilót, akkor mi lenne?
Kb 10-12kg az átlagos súly 1 éves korra...
Vendég

Nálunk is a Libero a nyerő, kértem is, hogy azt vegyen, vagy Huggiest. Erre hazaállított egy baromi nagy csomag pamperssel.... :evil:

ez semmit nem szív be...

Emma is durván folyósat produkál... :oops:
Vendég

ja és még két dolgot felejtettem el. AZ egyik, hogy tegnap este szalonnát sütöttünk. :) Nagyon jó volt. :) Csak a vicc az volt benne, hogy saroktelken lakunk és a kereszteződés felől volt egy szép nagy fa a telek sarkában. Azt a múlt hét végén kivágtuk (fosószilva volt és amikor az lepotyogott... volt egy szaga) és most annak a helyén gyújtottunk tüzet. Nagyon vicces volt hogy szinte a kereszteződésben ültünk és szalonnát sütögettünk... :) Néztek is az autósok. :) De tök jó volt!
A másik, hogy tegnap megkóstoltam a gyerek cumijában a vizet és baromi mosogatószer íze volt... És ez már nem az első eset. Azon is gondolkodtam, hogy lehet, hogy ezért nem akar enni? De nem tudom hogy tudnám még jobban kiöblíteni? Ötlet? Mert ugye mosogatószer nélkül elmosni nem lehet, attól meg rossz íze lesz annak a szilikon fejnek... Jó lenne valami megoldást találni mert így nem is csodálom hogy nem kell neki a kaja...
Szerintetek ha mosogatás után kifőzöm az elveszi az ízt?

KépKép
muffin

és ha már itt vagyok még ezt is elmesélem. AMióta én is elég intenzíven dolgozom, rendelni szoktuk a kaját, mert épp elég a házat meg a gyereket rendben tartani emellett. És ma reggel megjött a kaja, behozom és látom, hogy 3 adag. Fel is hívtam a futárt, nehogy hiánya legyen. Erre mondta, hogy ajándék. :) És pont a fincsibből. :) Mustáros tejfölben sütött pulykamellcsíkok rösztiburgonyával. :) nyami. :)

KépKép
muffin

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:20-kor.
20150601134430

A mi ejjszakank Vikiekehez hasonlo volt, de en mar ennek is orultem az az elotti ejjelhez kepest. Viszont mikor 6kor kelt mar nem volt hajlando visszaaludni, most ajult be, de en meg most mar nem tudok visszabjni az agyba, mar felporogtem :twisted:
Annyira kizokkenti ot az orrszivas, hajnalban hogy azt hiszi reggelvan, meg buli, stb.

Tenyleg ezzel a porszivo dologgla nem lehet artani ha ilyen hosszu tavon hasznlaja az ember, mi mar ket hete szivjuk rendszeresen es persze semmi javulas. Mitol fog ez elmulni?

Kinek milyen parologtatoja van? Szeretnek olyan ami alig hallhato na es megfizetheto.
Minden otletet szivesen fogadok.

Es meg valami aki kendot vett itt budapesten, hol vette? elhataroztam igy hogy megjott a gyes, meg csaladi veszek egy hosszabbat vastagabbat es az szupi lesz telre is.

A kendo ala fole oltoztetes kapcsan talaltam mokas dolgokat. Kulfoldon van kifejezetten kendos mamaknak valo kabat,specko szabassal.
Viszont valahol meg egy anyuk airta o maga vart egy polar pelerint nagyobb naykivagassal es az melegitette a babat plusszban.
amugy en is siman ittoni ruhaban szoktam kivinni, csak labara fejere huzok valamit( meg epp kesztyut vadaszok neki, mert sokszor kidugja a kezet) csak ha jon a hodegebb...vegyek xles kabit? Amugy multkor ugy voltunk, zippzaros nyaku pulcsi volt rajtam Anna alatta es ket fej kandikalt ki a lyukon:)
Vendég

muffin: honnan rendeltek?
en is nagyon gondolkodom rajta, mert igen ritkan van idom normalis kajat osszerakni ez az eszem amit talalok stilus meg nem epp egeszseges.
Vendég

muffin: ezzel a ize van a cuminak nekem is van bajom. en mar nem fozom ki neki a dolgait, hanem mosas utan hideg fertotlenitos folyadekba teszem es annak meg citromos szaga ize van, es en mindig erzem ezt rajta. es tartok tole a tej is atveszi ezt, bar Anna azert megissza, de sokszor toprengtem ezen milyen vackokat iszik meg ezzel bubu
Vendég

tegnap este megint eljatszotta hogy nem akar szopni. Csak uvoltott es uvoltott, pedig direkt korabban lett furdetve nehogy az almossagtol ne legyen ereje enni. de semmi, ok hogy estere alig van tejci de eddig azert megette ami volt es utana kapta a potlast. Most viszont 3 napja este nem szopik:( tegnap is megette a 160 tapit es utana volt hajlando szopni......hogy mi a csuda ez?
es mar teljesen bepanikoltam hogy 3 honapos koraig sem fogom tudni szoptatni. Tegnap este igy a nem szopas kapcsan 60at sikerult a kettobol kipreselnem:( nem ertem. na de ez van.
Jovo heten a homeokkal teszek egy utolso probat. Ha mar a 6000ftos more milk sz.rt sem ert :twisted:
Melyik homeot ajanljatok?
Vendég

Jó reggelt!

Ki emlegette anyósomat? :evil: Hát tegnap itt volt. Fél vállról visszaköszönt, pont mosogattam. Apával egyből berongyoltak a szobába ahol a gyerek aludt. Hallom hogy szólogatja egy darabig, majd Levi felébredt. Egy darabig elvolt, majd kapcsolt, hogy Ő éhes és persze elkezdett sírni. Mire anyósom, hogy na ő mostmár megy. Torokra tudtam volna ugrani! :evil:

Nos, születéskor 52cm és 3540g:
Kép

2 hónaposan 59cm és 5780g:
Kép

És ezt csak úgy bónuszban:
Kép angyalka :)

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Evelin!
Szerintem is főzd ki!
És ne aggódj, Zsolti sem emeli a fejét hason fekve, csak ha ott fekszem és próbálom felkelteni a figyelmét! A fiúk egyébként is sokkal lustábbak!
Zsolti is állandóan a szájában tartja az öklét, most már olyan szinten, hogy ma reggel azon röhögtünk, hogy szopi közben azon dolgozott, hogy hogy fér még be a keze is a szájába! :lol:

Kép
Kép
patr

Ja és megtanulta kiköpni a dolgokat. Pontosabban az Espumisant. Nem csak úgy lazán kifolyatja a szája srkánál, hanem az egészet egszerre kiköpi. :shock:

Kissé le vagyok maradva az olvasásban, de nagyon édi babákat láttam és elképesztő montázsokat róluk! :lol:

Muffin, értetek meg szorítok jövő hét kedden!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

hat mi kakukktojas vagyunk akkor- nekunk a papers a nyero:)
Bar hallottamolyan "statisztikat" hogy a lanyoknal jo a pamers fiuknal nem:) mokas.
VAlahollattam multkor valami nemet oldalon hogy van olyan peluis ami fiuknak valo. bar lehet van benne logika.

Mi ma a kincstarba keszultunk ismet, de most hogy bealudt, felboritva a rendunket, ki tudja hogy alakulnak a dolgok.

JA es meg nem is irtam milyen bosszusag ert engem mar megint draga allamunknak koszonhetoen.

Ugye szules elott derult ki piros a taj szamom lapaja pedig fizettem csekken a lovet. Ok, ezt elintezte ferjem a kincstarban, mondtak ok intezik az apeh fele, erre 2 hete elkuldtem a megfelelo nyomtatvanyt, hogy mar nem fizetem, mert gyesen vagyok, milyen level erkezezett a heten? egy hatarozat mely szerint fizessek 52 ezer ftot 2008 jauartol 2009 januarig. Hat fasza.
Mire fel? Mikor fizettem augusztusig azota meg gyesen vagyok???????????
Annyira jo. en szaladgalhatok most ujra ezutan, egy 10 hetes gyerekkel betegseg idejen. Undorito, felhaborito. JA es a fellebezes is penzbe kerul.
f.szom van ki komolyan a magyar burokraciaval, es foleg azzal hogy a becsuletes kisemberekkel szivoznak a nagykuyak meg.......

bocs a panasz aradatert, de mostansag tul sok volt a "jobol" amivel kis hazam megorvendeztet. Ilyenkor mindig kap egy plussz pontot a rublika, hogy menjeunk e kulfoldre.
Vendég

jó reggelt!
ma tök korán keltünk... :(
tuti az oltás. de nem lázasodott be. kapott egy fél kupot délután. este beájult ugyhogy az kimaradt... éjszaka többször néztem de nem éreztem lázasnak. reggel se volt. igy inkább a kupot be se toltam neki :)

mi minden alvásnál hason alszunk. ő háton kizárt hogy el tudjon aludni. egyedül ha sétálunk és babakocsiban van, akkor alszik el hanyatt. egyébként mindig hason, ritkán oldalt.

nekünk 156 db pampersünk van... kaptuk poszrikba :( igazán hozhattak volna valami másfajtát is. mondjuk huggist is kaptunk az se vált be.
nekünk libero a tuti nyerő!

muffin!
szerintem sima vizzel főzd ki! nem kell minden kajánál de ha bedobod forró sima vizbe szerintem elveszi egy kicsit az izét. meg én az az igazság hogy nem minden kaja után mosom el a cumit mosogatószerrel. inkább csak ellötyfölöm a vízben közvetlen kaja után meg ráengedek forró vizet és utána megint ha kivettem belőle ellötyfölöm vízzel. nekem általában kihoz belőle mindent.
de egyébként meg nekem van szagtalan tusfürdőm és van mikor azzal mosom el. igaz nem mosogatószer, de szerintem az is jó!
meg asszem a dm-ben dm márkájú illatmentes mosogatószert lehet kapni... de erre nem esküszöm meg :oops: 8)

Kép

Kép
timi1982

tenyleg egy angyalka:)
hiaba bealuva a legtonderibbminden tunder baba:)
Vendég

Tita: Eliot hianyzott az elozo montazsrol?
Vendég

Muffin, én úgyszoktam, hogy először elmosom, majd a sterilizálóba teszem. Én is állandóan megkóstolom neki :oops: és még soha nem éreztem a mosogatószer-ízt. Meg az is teljesen normális -valahol olvastam- hogy egy bizonyos kor után kisebb tempóban megy a súlygyarapodás.
magdolnam

Anna is csak hason alszik. Olyan szinten, hogy ha hulla fardt, addig uvolt mig meg nem forditom minthogy elaludna
Vendég

Timi! Nem kell minden alkalommal kifőzni :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: Én mindig kifőzöm :shock:
magdolnam

Liza is hason alszik kb úgy egy nap 90%-ában, tök gyorsan elalszik úgy
magdolnam

Patr! Igen ezt én is hallottam a kúpról, azért is kérdeztem. Valószínűleg nem fogok neki este már adni, de megvárom Katákat!

Andi! Nekem kéne a 3 hós adat is, majd utána a 4 hós is.

Kriszti! Anyós: :twisted: Én tuti szóvá tenném. Ha nálunk alszik Jázmin, max bemegy a vendég, rápillant és kifele. Majd ha magától kel, lehet babázni, de ha nem kel fel míg itt vannak, akkor pechjük van. Nagyon ari Levi. Mostmár akkor csinálom a táblát, ha lesz ma időm.

Nálunk a TEscos pelus a legjobb. Még soha, egyetlen egyszer sem folyt ki belőle semmi. És most csak 29 ft/db. Ennyire akciós még sosem volt. Persze a Libero is jó, csak sokkal drágább, és ez van olyan jó mint a Libero.

A DM-es is elég jó, de a Tescos a nyerő.

Pampers: :twisted: Az a ritka ha nem folyik ki. Még mindig van a 86 db-ból.

Kép
szly27

Andi :P
Még 1-2 "feltáró" alkalom, és utána mi szülők + Kati néni hatszemközt elemezzük a helyzetet. Irtó kíváncsi vagyok.

Lányok :P
Én még mindig nem kapom a dupla CSP-ot a 2 gyerkőc után. Oké, hogy majd egyszerre küldik az elmaradtakkal, de mégis mikor :?: :?: :?: Ti már kapjátok?

Jaj, és képzeljétek, férjecske beszélgetett egy rendezvényen a tan.néninkkel, és mondta, hogy Lilu nehezen nyílt meg, nem igazán lehetett tudni, hogy milyen esze van. De nemrég csináltatott velük pár tesztet, amit önállóan kellett megoldaniuk, és kiderült, hogy Lilu a 3 legjobban teljesítő gyerkőc között van :shock: 8) Úgy örülök, hogy nem csak a nehéz természete miatt hívja fel magára a figyelmet, hanem az okos fejével is :D

Potyka :P
Hiányoztál nagyon! Gyere, amikor csak tudsz. Jó olvasni Téged!
(A blogodba is bekukkantottam, és tisztára elárasztott egy béke. Egyszerűen attól, ahogyan olvastalak, hogy milyen egyszerű, összevissza, de mégis tökéletes is lehet minden 5 gyerekkel - is :wink: )

Szly :P
Pár napig csak 1X ébredt éjjel Csabus, és erre a melleim rögtön jeleztek, hogy ja, nem kell olyan gyakran a tejci? És szépen megcsapant :? Este szopi után volt kis sírdogálás, de óránként mellre tettem, majd elájult fél 10-kor. Gondoltam, majd kb.2óránként kelünk, de nem baj, szaporítjuk legalább a tejcit. Erre fél2-kor én ébredtem a feszülő cicikre. Őt meg úgy noszogattam, hogy ürítse ki. Kb. 1óra kellett neki ehhez :roll: Akkor visszaaludt, és reggel fél6-ig nyomta.
Bevettem az első adag Urticámat is :D

Véda
Vendég

Hozzátáplálás: Én 4 hónapos korától el fogom kezdeni. Persze étkezést még nem váltok ki vele, de gyümiket két étkezés között fog kapni. Azért hogy szokja. Az nem baj ha eleinte nem tetszik neki, fokozatosan egyre jobban fogja szeretni. Azért is akarom elkezdeni, mert nehogy az legyen hogy csak szopizik szopizik és hirtelen meg nincs tej, a tápszer nem ízlik, valamit legalább haladunk addig a kanalazással is.

Kép
szly27

szly!

a tescos pelust (a lila tasakosat és nem a gazdaságosat) ugyan ott gyártják mint ahol a liberot.
annyi a különbség közte hogy a libero lábában 2 vastagabb, mig a tescosban 3 vékonyabb gumi van ami rögzíti a combihoz a pelust.
és a liberoban a hálós betét körbe fut, mig a tescosban nem körbe fut hanem ki a végéig. nincs lezáró háló benne.
és nekünk ez a probléma a tescossal! mivel elég hig a kakija, vagyis nem a kaki a hig hanem ő ugy produkálja a cucost hogy kaki-pisi. és ilyen sorrendben a pelus nem tudja felszívni a pisit a kaki záró réteg miatt ;)
szóval szerintem mindenki tehet egy próbát a lila tescossal akinek a libero bejött mert ennyi különbség van közte!

Kép

Kép
timi1982

Véda! Szerintem nekem is amiatt lett kevesebb, hogy átaludta az éjszakákat. Most hogy megint kétszer is eszik, már alakul a tejcsi. De most én csak teázok, nem szedek semmi csodaszert.

Tök jó, hogy ilyen kis okos Lilla. Majdcsak megnyílik és megoldódnak a problémái. Nehéz lehet neki! De egyébként mindig van egy két nehéz eset az első osztályokban. Mondjuk nálunk inkább más miatt, de idővel megoldódik. Nálunk inkább a fegyelem a probléma egyeseknél.

Kép
szly27

Timi! Én ennyire nem tudom mi a különbség, de mostmár igen, köszi. Szerintem is próbálja ki mindenki, aztán ha bejön, azért csak olcsóbb. Ha meg nem, akkor marad a Libero.

Kép
szly27

Na megyek, Jázmin még mindig alszik! Csinálok valami hasznosat!

Kép
szly27

nekünk mondták hogy egy helyen gyártják.
igy vettünk egy zacsival és kielemeztük. már akkor láttuk hogy nem zár a hálós réteg a végén, de az nem is lenne probléma ha nem igy produkálnánk hogy kaki és utána pisi... eszméletlen milyen folyós tud lenni. a háta közepéig szokott kakis lenni még néha a liberoban is!
és persze akkor body tipi minden olyan...

Kép

Kép
timi1982

Szly! Ha mondjuk nem ízlik neki a gyümi, akkor előbb utóbb feladja és elfogadja??? Bocs, ha hülyeséget kérdezek :oops: de nem tudom elképzelni, hogy Liza hogy fog átállni.... ha ennyire nem kell neki...
magdolnam

nah ha már hozzátáplálás... barackkal vagy almával kezdtek?
mert én hallottam olyat is aki barackkal kezdte. vagy ez mindegy? ami van itthon?

Kép

Kép
timi1982

Ja, nekünk is bejött a Tescos. Most 1590Ftba kerül 68 db. Egyébként a Sote 1-en, amikor mi voltunk, akkor csak az intenzíven volt rajta Libero és a többi alkalommal, ha mosdásnál kicserélték, akkor Tescos volt
magdolnam

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.09 18:17-kor.
Vendég

és olyat is aki a lereszelt gyümölcsöt összekeverte egy kicsi táppal és ugy próbálta neki adni.

Kép

Kép
timi1982

én almát adtam
magdolnam

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: