A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Ja, még annyit, a szülés nem olyan, mint a filmekben. Nem dől a vér, nem csurog az izzadság patkokban, és nem ájul el a férj :D. Az utolsó 1-2 óra húzós, de azért abba sem kell belehalni :) :) :)

Kép
kangu

Kangu: Mi igen, fel sem merült más nálunk. Nem hiszem, hogy jól esne, ha a Párom azt mondaná, hogy nem akar bejönni. Persze nyilván elfogadnám azt is, de mindkettőnknek egyértelmű volt ez a verzió.

LKVerus: Ezen az új kis képen olyan vagy, mint egy hamvas kamaszlány, gyönyörű! Mondd meg őszintén, ez egy tíz éves kép, vagy Te két gyerek után tényleg így nézel ki??? Óriási mázlista! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Vera: Zétinek mielőbbi gyógyulást! Annyira rossz lehet, amikor látod, hogy szenved szegény, és hiába próbálsz rajta segíteni... ettől annyira félek... bele fogok pusztulni....

Nálunk név ügyileg még mindig nincs döntés... Nemtom, hogy lesz-e egyáltalán... :? Két makacs ember, ha összeakad...
:shock: :x

Mosolyogva olvastam a történeteket, ki hogy oldja meg a "kínos" kérdéseket, és nagyon tetszettek. Szerintem is nagyon fontos az őszinteség, főleg ebben a mai világban, amikor olyan kevés embertől számíthatunk őszinteségre... Nekem is feltett szándékom, hogy minden esetben igazat fogok mondani a picinek... Persze az ő szintjének megfelelően, de nem fogok vetíteni, pl gólyáról, pláne nem pelikánról... :lol:

Szüléstörténetek: Szerintem jó, ha leírjátok, egyáltalán nem borzaszt. Azt hiszem ez úgyis mindenkinek meg van írva előre. Anyu fogalmazta ezt meg, azt mondta, hogy életében a szülés volt az egyetlen hasznos fájdalom.. Mert meg volt az értelme... Biztos fáj, és nehéz, és főleg aki először éli át, annak sok minden furcsa benne. Teljesen megértem azt, aki az otthon szülés mellett dönt. Biztosan jó lehet otthon, a megszokott környezetben, ismerősök körében életet adni, de én nem merném "megkockáztatni"... nem ismerem magam ebben a szituációban, fogalmam sincs, hogy fogok reagálni, hogy fogom bírni....
Hiába mondom, hogy nekem aztán nem kell fájdalomcsillapítás, erős vagyok, birom én, nem hiszem, hogy használok vele a kicsinek, ha két napi vajúdás után fél napig ájultan fekszem, mire ő megérkezik... (nagymamám így szült...). Akkor inkább igenis kérek epidurált....

Nálunk mindenképp apás szülés lesz. Férjem kezdettől fogva ezt mondta, és úgy érzem nekem nagy segítség lesz, ha ott lesz mellettem, mégha csak a kezem fogja is... Szeretném, ha ő is akkor látná először a picit, amikor én... Remélem bírni fogja... Nem is a vér vagy ilyenek látványától tart, csak engem nem akar szenvedni látni...
Félt....

Képeljétek pénteken voltam egy turiban (még életemben nem voltam turiban) és találtam egy csomó, elképesztően jó állapotban lévő, márkás babacuccot, potom árért...
Vettem 3 pulcsit, 2 rugdalozót, 1 bodyt, 1 mellényt és 1 kisnadrágot 600 ft-ért... Kimosom és megmutatom őket...
Sztem egyiket sem használták 2nél többször....
Nem vagyok egy turi mániás, sőt, de ezek nagyon megérték, szerintem... nyílván nem fogom turiból öltöztetni a picit, de nekem egy kicsit hajmeresztő, amilyen árakon a boltokban lehet a babacuccokat venni....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Kangu: Én fel sem bírtam kelni. Nekem is mondták, hogy sétálgassak. Én? Áááá! Az elsővel nekem is volt szerencsém a bordásfalhoz! Labdán ültem előtte és markoltam veszettül. :lol: Apa meg simizte a hátam. Most is szeretnénk, ha bent lenne. Illetve nem is beszéltünk nagyon róla, mert nálunk egyértelmű, hogy ott lesz. Csak addig meg kel tanítanom a digitálissal fotózni! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Szülésről: szerintem is mindenkinek a saját döntése, hogy hol szül. Én nem mernék otthon szülni, valahogy biztonságban érzem magam, ha tudom, hogy ha bármi történik, akkor van személyzet, és felszereltség, ami pont arra való, hogy megoldjon ilyen helyzeteket.
Apa nálunk nagyon problémás eset: a fogorvos szónak az említésétől is rosszul van, nem bírja a vér, meg a sebek, meg az ilyesmi dolgokat elmondva sem, nemhogy látni. Szóval mondta, hogy ha azt szeretném, hogy neki ez pozitív élmény legyen, akkor ő először úgy szeretné megfogni a kisbabáját, hogy már nem mézgás-maszatos. Cserébe megígértettem vele, hogy amíg vajúdok, ott lesz mellettem végig, és segít, és csak a kitolási résznél megy majd ki a folyosóra. Úgy vagyok vele, hogy tiszteletben tartom, amit kér, nem szeretnék ráerőltetni valamit, ami neki nem magától jön egy ilyen fontos szituációban. Aztán meglátjuk, lehet, hogy bent felejti magát :D

KépKép

KépKép
stelly

Nekem az elsőnél volt epidurális, akkor határoztam el, hogy soha többet. Nekem nem jött be, nem éreztem a tolófájásokat miatta :( :( Most úgy érzem, ha nem húzódik napokig a szenvedés, hanem tartom magam a 7 órához- azt ki fogom bírni.

Az első gyereknél győzködni kellett a férjemet, hogy jöjjön be. Félt a vér látványától (ezért is írtam az első-szülőknek, hogy ez nem mészárszék :) ), és félt attól, hogy szenvedni lát és nem tud segíteni. Megbeszéltük, hogy a fejemnél áll, és ha úgy érzi, egyszerűen kivonul. Persze bent maradt. :D . A második gyereknél követelte, hogy bent lehessen, és a köldökzsinór-elvágásnál is ott tolongott :D :D Most a harmadiknál felvetettem viccből, hogy most inkább a folyosón kéne várnia. Azt a felháborodást! :lol: :lol:

Kép
kangu

Nálunk is apás szülés lesz, de ha a férjem azt mondta volna, hogy ő nem akar bejönni a szülőszobára, azt is megértettem volna.

Stelly ha nálatok a párod nem bírja az ilyesmit, akkor tényleg nem kell erőltetni, nehogy rossz élmény legyen neki. Remélem a párom majd fogja bírni. :lol:

Lkverus: az a kép tényleg nagyon jó, igazi boldog kismama!!

Amy: melyik turiban voltál? Várjuk a képeket! Névről még nálunk sincs döntés, és néha én is kételkedek, hogy valaha is lesz. :lol:

Zsufi

KépKép
zsufi74

Nekem epidurális érzéstelenítéssel kapcsolatban a bokaműtétemnél volt tapasztalatom, az nagyon pozitív élmény volt. Tavaly két barátnőm szült ilyen módon, és azt mondták, hogy nagyon figyeltek az orvosok, mire jöttek a tolófájások már kiment az érzéstelenítő hatása. Sokan azt mondják, hogy az a legrosszabb, mert amikor elmegy a hatása sokkal jobban fáj, mintha végig érezted volna... én nem tudom... :? azt hiszem ki fogom bírni, de mi van, ha nem??? sosem szültem még.... :oops:

Zsufi, én debreceni vagyok... :D Így is érdekel a turi címe??? :wink: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

A gerincérzéstelenítésnek van 2 fajtája. Amit a bokaműtétnél adtak, az nem ugyanaz, mint amit a szülésnél.
Nálam valószínüleg az lehetett a gond, hogy későn adták. A szülészorvos nem volt a helyzet magaslatán. Képesek voltak az anesztes orvossal a fejem fölött összeveszni :shock: , megadták az alaphangulatot :? . Pont akkor volt az első és utolsó tolófájásom amikor bevezették a tűt :shock: . Nem csodálom, hogy az anesztes kiakadt, a szülészorvosnak nem szabadott volna ilyen későn engedni a fájdalomcsillapítást. :evil:

Kép
kangu

Igen, azt gondolom, hogy nem ugyanaz a kettő...
Mindenesetre, itt is az orvoson múlik a dolog...

És mit tudsz tenni, ha ők nincsenek a helyzet magaslatán???
Gondolom ebben az esetben a páciens a szenvedő alany.... minden szempontból... :evil:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Tettem fel pocakfotót a közösre! Ma sikerült ”összebénázni” :D .
Gjéti: kíváncsi vagyok a véleményedre! A nevekkel kapcsolatban,
szerintem mindegyik szép, de az Ádámra és Dominikra voksolok.

Verus: édi ez a bújócskázó gyerkőc! Írtad, h fájt a hasad, elmúlt?

Zsu: Tetszik Bence szobája! Dédid, hogy van?

Elif: nem is írtam még, h szép a képkeret, amit a legutóbb tettél fel!
Majd írj holnap az UH után!

Háfi: nekem a genetikai UH-on mérték: fej átmérő,fej körfogat, has körfogat, combcsont és felkarcsont hosszt, megbecsülték a súlyát, agyszerkezetet nézett, kamratágasságot, gerincét, végtagokat, szívüregeket, szívritmust, gyomor- és hólyagtelődést, veséket (babóét, az enyémet nem), méhlepényt, magzatvizet, köldökzsinórban a 3 eret, h megvan.

Panna: majd írd meg légyszi, h nálatok milyen vizsgálatok vannak, engem is érdekelne!

ZétiVera: Zéti, hogy van? Voltatok 4D-n?
(Bocsi, h átkereszteltelek :oops: , igaz már nem most, de ha baj, írd meg nyugodtan!)

Zsuzsi: mi volt UH-on?

Julcsi: szerencsére én nem tartozom most még a derékfájósok közé.
Amúgy az vagyok, 2x volt lumbágóm is, de mivel most a terhességem alatt pihenek, és nem hajolgatok, még nincs gondom.

Edina: a MÁV-ban szülted a lányokat? Megkérdezhetem kinél szültél (orvos és szülésznő)?

Aranyosak a magocskás és mikulásos sztorik!

Én is szívesen olvasom a szüléstörténeteket! Láttam is már nem egyet, nem kettőt, 1x civilként is, a keresztfiam születésénél végig bent voltam.

Lányok a forró dolgokkal meg vigyázzatok!

Elvileg nálunk is apás szülés lesz, amin én teljesen ledöbbentem. Az én férjem többször elájult már vérvételnél (amikor én vettem tőle, akkor nem :D ), ezért bennem fel sem merült, h ő ott legyen. Úgy derült ki, h szeretné, h anyukám rákérdezett pár hete, mire a férjem közölte, h természetesen ott lesz, ez nem kérdés, én meg tátott szájjal bámultam, úgy meglepődtem, de nagyon örülök neki :D .
kreiszi

Sajna, nem ez volt az egyetlen rossz húzása annak az orvosnak. Pedig több mint 10 éven keresztül ő volt a nőgyógyászom. Már a terhesgondozás során voltak intő jelek, csakhát nem vettem őket komolyan. A szülésnél már nem sokat tehet az ember, kizavarni mégsem lehet az orvost :evil: . Az a szerencsénk, hogy mindketten túléltük a bénázását :) De miután nagyjából helyrehozta amit elcseszett (mert nem az érzéstelenítésnél követte ám el a legnagyobb hibát) , természetesen kórház és orvosváltás :?

Ezért hangoztatom folyamatosan, hogy akinek rossz érzése van az orvosával kapcsolatban, most váltson. Ne a szülőszobán derüljön ki, hogy rossz volt a választás!!!!!

Kép
kangu

Majd mindenképpen megírom, hogy itt milyen plusz vizsgálatok vannak még, már èn is nagyon kíváncsi vagyok... Bár abban sajnos biztos Zsunak van igaza, hogy ez majd csomó utánajárást igényel....

Furcsa, de azért mert soha nem szültem és ezért el sem tudom képzelni, hogy mennyire fáj, egyelöre csak kicsit félek töle, pedig sajnos az én fájdalomküszöböm nagyon alacsony, a menstruációs görcsöket is mindig rendesen megszenvedtem sok fájdalomcsillapítóval, pedig az állítólag semmi a szüléshez képest... :? Itt szabadon válsztható a császár, de ha egyszer a természetes utat válsztottad és már beindult a szülés, akkor már csak akkor császároznak, ha valami komplikáció merül fel...

Mi mindenképpen apást szülést tervezünk, nálunk szerencsére a férjem jól bírja a vér látványát, de ö is csak a fejemnél fog állni.... :D
Az mindenesetre nagyon jó, hogy azt a sok orvosi szakkifejezést, amit nem értek és ami eléggé szokott bosszantani, azt majd le tudja fordítani...

Panna
pandusika

Kangu: Ez az eset rémes.... Szerencse, hogy tényleg mindketten jól vagytok... Azt megkérdezhetem, hogy ezek után még adtatok neki borítékot?
Tényleg, ezt amúgy is akartam már kérdezni, hogy ki hogy tervezi...
Mivel nekem első szülés így fogalmam sincs, hogy hogy is megy ez... Mennyit "illik" vagy "szokás" adni.... Gondolom más, ha folyamatosan a magánrendelőbe jársz (ahogy én is) és fizeted a vizsgálati díjat, így kb mennyit kell adni? És főleg mikor???

Képzeljétek ma volt nálam a védőnő. Megint beállított, mindenféle egyeztetés nélkül... Lassan kezdem megszokni.... :?

Megkaptam a beutalót a terheléses cukorvizsgálatra... Szerdán lesz...
vinni kell 3 deci meleg teát, meg citromlét.... és adnak cukrot...
Bele fogok pusztulni.... én üresen iszom a teát.... utálom cukrosan....
már előre félek tőle.... :shock:

Én most ezzel a babakocsival szemezek.....

http://www.baby-baby.eu/ebay/voy5.jpg

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Nálunk úgy néz ki nem papás, hanem mamás szülés lesz. :)
Ha kivitelezhető, akkor velem édesanyám jönne be a szülőszobába, mivel én nagyon szeretném, hogy valaki ott legyen, de férjem két okból sem jöhet, egy a vallási, ami tiltja, hogy ilyenkor férfi legyen a szobában, a másik hogy ugyanúgy nem bírja a tehetetlenség érzését, ahogy én, nem tudná elviselni, hogy ott van, mégsem tud rajtam segíteni. Anyukámmal meg egyébként is teljesen egymáshoz vagyunk nőve, ilyen anya-lánya kapcsolatot kívánok majd mindannyiótoknak lányos anyukák! :)

Jól végződő szüléstörténeteket én is szívesen olvasok, akármilyen hosszú vagy fájdalmas is volt, ezeket elraktározza az ember és ki tudja éppen mit fog hasznosítani belőle a saját szülésénél.

:D én a csuklómat égettem meg kb. 2-3 hete tejberizzsel, akkor nem volt olyan vicces, nem fájt sokáig, viszont a helye még mindig itt van... Azóta sokkal elővigyázatosabb vagyok.
Ti is vigyázzatok magatokra! Főleg a pocakokra!

Kreszi: köszi. Holnap beszámolok, persze ha sikerül bekerülni erre a fránya UH-ra. Most, hogy az ÁEK-ba megyek ezt megcsináltatni, megnézegettem a honlapjukat és kicsit sajnálom, hogy nem ott szülök, nagyon szimpatikus amiket írnak.

Stelly: ugye te is a Margitban szülsz? Voltál már szülésfelkészítőn? Nézegettem a honlapon, de picit zavaros, mert le van írva hol és mikor, de felette ott áll: "természetesen a tanfolyamot már nem fogjuk megtartani"... :?

Kép
Kép
elif

Kreiszi: Igen ott szültem őket. Dr. Kardos Zoltánnál, de ő már nincs ott, így remélhetőleg Tidrenczel Zsoltnál.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Bocs Kreiszi, hogy kevertelek, már fogalmam sincs, hogy ki írta a derékfájást...

Amy: szülésznő-ügyben: a Tesómnál most az orvos és a szülésznő összeveszett a szülése végénél, mikor már amúgy is teljesen kivolt szegény. Azt mondta, hogy ez rémes egy élmény volt, úgyhogy elhatároztam, hogy olyan szülésznőt választok, akivel jó kijön az orvosom. Szerencsére a barátnőm most szült sz orvosomnál, úgyhogy tudok egy ilyen szülésznőről. (Ő nagyon meg volt elégedve mindkettőjükkel.) Talán Neked is érdemes körbekérdezni ilyen ügyben, szerintem nagyon fontos, hogy ők jól tudjanak együtt dolgozni! Ja, és én így tudakolódtam arról is, hogy mennyi az orvosom "árfolyama". :)

Drukkoljatok légyszi, ma fogunk a Férjemmel vigyázni először az ikertesóm majdnem három hónapos kislányára... Ma van az egyéves házassági évfordulójuk és először elszöknek egy gyors vacsorára. Kicsit szorongok, azt álmodtam, hogy leejtettem Szegényt. :( Ugye ilyen nem történhet meg?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: dehogy ejted le! Jó kis előzetes lesz ez nektek :D .
Semmi baj, h kevertél :D , néha nehéz követni, annyit írunk :D .

Tarifa ügyben: úgy hallottam, h a magánrendelős orvosoknak a vizitdíj 10x-esét szokták adni a szülésnél.

Lányok, szerintetek a szülésre külön fel kell kérni a dokit, akkor is ha hozzá jársz gondozásra? Vagy az evidens, h vele szülsz.
kreiszi

Lányok köszönjük a szülési beszámolókat!

A derékfájásomról annyit, hogy ma voltam a védőnőnél, és ő biztonság kedvéért beutalt egy extra vizelet és vérvizsgálatra, hátha a vesémmel van valami. Az előző éjszakát is végigkínlódtam a derékfájással, úgy hajnali két óra felé azonban megtaláltam a tuti alvási pozíciót: oldalra fekve a két lábam közé veszem a szopipárnát, és a hasam előtt a kezemmel magamhoz ölelem. Így nem fáj a derekam :) ,viszont tanítás közben ezt nem tudtam alkalmazni :(

Crocus
Kép

Kép
crocus

Ja, képzeljétek a Bababörzén az egyik kismamabolt standjánál érdeklődtem a farmerok után, erre az eladónő megkérdezte, hogy terhes vagyok-e, és gyanakodón végigmért ! :cry:
Egy világ omlott össze bennem, hogy nem néztek elég terhesnek 21.hetesen.....

Crocus
Kép

Kép
crocus

Crocus: Bocs, Te voltál a derékfájós... Amúgy tényleg vigyázz, nekem többször volt vesemedence-gyulladásom, és először tényleg derékfájással kezdődött...

Szép estét mindenkinek! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kreiszi: Egyáltalán nem evidens, hogy annál az orvosnál akarsz szülni, akihez jársz!! Ezt sürgősen tisztázni kell az orvosoddal, hogy igényt tartasz a jelenlétére, és ő tudja-e ezt vállalni (ha igen, milyen feltételekkel, Pl. hétvégén nem tud jönni, éppen elutazik síelni, konferencia lesz, éjjel nem kel fel ezért, nem vállal szülést) :!: :!: :!: Az árat is meg lehet kérdezni, de általában a magánrendelőben kért összeg 10X-ese.
Odaadni a boritékot a kórházból eljövetel előtt (általában a varratszedésnél v. utolsó vizitálásnál) illik. Az orvos meg fogja teremteni rá a körülményeket (varratszedés édeskettesben a vizsgálóban)

Igen, én ennek a bénának is adtam boritékot, mivel előtte megbeszéltük az árfolyamot. Hogy komoly gondok vannak, az jóval később derült ki :?

Kép
kangu

Megint szépen termeltetek. :)
Akkor szépen sorban:

-Kangu, örülök, h neked ilyen pozitív élmény volt a szülés. Irigyellek!

-Edina, te meg vigyázz az óriáspocidra. :lol:

-Zsufi: Köszi, h kérdezed a sulit. Hétfőn és pénteken járok be,
persze csak akkor, ha minden rendben van. A barátnőim elküldik
az anyagot, szóval nem maradok le. Az érettségi témát viszont majd
meg kell még beszélni az igazgatóval... :?

-Zsu, egyetértek veled, a rossz dolgokra is fel kell készülni, szóval
bármilyen szüléstörténet jöhet. :)

-Stelly: én sem akarom apánál erőltetni a dolgokat, majd egyik
este szépen leülünk és megbeszéljük a dolgokat.

-Elif: nálam is benne van a pakliban, h anyukám lesz mellettem. :D

-Kreiszi: Én fiúra szavazok, bár mindig kiszúrtok velem a bő fölsőkkel. :lol:

Megnéztem egy régebbi topikot, ahol már megszültek a kismamák.
Egymásnak küldték az sms-eket. Olyan ari volt. :D

Kép

Kép
gjéti

Szülésről: Hát apa még idegenkedik egy picit tőle, hogy bennt legyen a szülőszobán, de a vajúdásnál ott lesz mindenképp! De úgy látom, hogy már kezd hajlani rá hogy ott legyen velem végig, ami nekem iszonyatosan nagy segítség lenne, így hogy első baba!
Félek, mert nem tudom pontosan mi vár rám, és jó lenne, ha ő támogatna, fogná a kezem! :) De persze, ha nem jönne be, én azt is megérteném, hisz attól még ugyanúgy szeret, és izgul értem, értünk! És nem akarok rákényszeríteni semmit, amit ő nem szeretne!

Dina: Jaj miket olvasok! :shock: Máskor óvatosabban legyél!
Jobbulást neked!

Kreiszi: Nagyon csini kismami vagy! :D
Köszönöm, remélem Bence is hasonló véleményen lesz!
Dédim sajnos elég rosszul van! Anyukám volt lent nála vidéken hétvégén, és ő is azt javasolta, hogy látogassuk meg őt most hétvégén, mert ki tudja, mi lesz vele! :cry: És van szegénynek egy nagy seb is a fején, az esés következtében! :cry:

Amy: Én is magánrendelőbe járok, a terhesgondozás itt alkalmanként 8ezer forint, és a doktornő 80ezret kér a szülésért, plusz 25ezer a szülésznő! És az a durva, hogy ezt a végén mondja meg, akkor kérdezi meg, hogy szeretnél-e nála szülni! Ezt onnan tudom, hogy a barátnőm nála szült nyár elején! De mindenesetre én elégedett vagyok a doktornővel, a barátnőm is nagyon sok jót mondott róla! :)

Julcsi: Biztos ügyesek lesztek, és nem lesz semmi gond! Jól fogja magát veletek érezni a babuci! Majd meséld el, hogy milyen volt! :wink: :lol:
zsu83

Húúú Mist, de szép kocsitok van. :)

Kép

Kép
gjéti

Bár nem tudom az én kisfiam h mutatna a rózsaszín járgányban. :lol:
Zsu, sajnálom a dédidet! :(

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok.
Bocsi, hogy megint visszatérek az otthonszülés témára, pont ma botlottam bele ebbe : http://velvet.hu/poronty/2008/09/25/elo ... gatmetszes
Jó kis vita alakult ki.

Továbbra is azt mondom, hogy mindenki ott szül, ahol akar, a saját döntése.
Csak annyi tennék hozzá cáfolni azt, hogy miért félnek a kórháztól...
Egy normális kórházban, egy jó orvossal, jó szülésznővel nem rémálom a kórházi szülés.
Nekem nem maradt sajna jó élmény, de erről nem az orvos és a szülésznő tehet. Mindenben nagyon kedvesek voltak, a szülésznő végig velem volt, mosolyogva beszélgetett velem, az orvos időnként benézett, hogy minden rendben van-e.. Azt mondta, addig örüljek amíg nem látom őt, mert akkor nincs semmi baj :lol:
Hagyták, hogy a dolgok menjenek a maguk útján, és mikor eljött az idő, akkor jöttek segíteni, hogy szülünk. Ha úgy vesszük persze beavatkoztak, hiszen indítottak, méhszájérlelő zselével és burokrepesztéssel, de nem kötöttek be oxitocint, azt mondta a dokim, nem akar belehajszolni egy császárba feleslegesen. Nem tágítottak kézzel, nem nyomták ki belőlem a gyereket.....
Beöntés... inkább a beöntés, minthogy szülés közben szégyelljem magam amiatt, hogy összekakilom magam (bocsánat mindenkitől )
Gátmetszés: első szülésnél általában szükségesnek tartják, de volt több anyuka a kórházban akik a másodikat, harmadikat szülték, és nem volt gátmetszésük.
Szóval szerintem ha az embernek van egy nagyon jó orvosa, akiben bízik, talál egy jó szülésznőt, aki végigsegíti a folyamaton, akkor az ember ugyanúgy jól éli meg a szülésést és biztonságban van.
Persze az az igazság, hogy ez pénzkérdés is. Az ember vagy meg tud fizetni egy saját dokit a szüléshez, vagy nem tud, és akkor lutri, hogy kit fog ki éppen ügyeletesként.
Lehet, hogy azért is foglalkoztat ez a téma, mert ha én otthon szültem volna, akkor elvérzek.
Mikor kijött a burok, nem húzódtak össze a vérerek, és dőlt belőlem a vér. Na akkor íjedt meg a doki egy pillanatra, kiabált, hogy azonnal kösse be a szülésznő az oxytocint, ő meg belefeküdt a hasamba, hogy próbálja elnyomni a vérzést.
Ha akkor és ott nem kötik be pár percen belül a méhösszehúzót, akkor én most nem írogatnék itt.
Na ezaz, amiért én soha nem mernék kórházon kívül szülni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Gjéti: Köszönöm az együttérzést!

Andus: Elég durva ami a szülés után történt, sajnos sok ilyet olvastam, hogy szülés után erősen elkezdtek vérezni!
Pontosan ezen okok miatt nem szeretném megkockáztatni, hogy kórházon kívül szüljek, ha kell orvosi beavatkozás azonnal ott legyen az orvos, ne mentőt kelljen hívni!
zsu83

Apás szülésről, főleg apukáknak bátorításként:
Az én párom mindig is írtózott ezektől a dolgoktól, ha a tv-ben akárcsak a közelében jártak a szülés témának, akkor már kapcsolt is el. Persze én közöltem, hogy szeretném, hogy ott legyen, szigorúan a fejemnél, hogy ne lásson semmit :lol:
Én úgy voltam, hogy nehogymár neki jó legyen, hogy olvasgat kint, vagy akár itthon szépen, aztán megkapja a telefont, hogy megvan a baba, én nem vagyok ilyen kis megértő vele :lol:

Bent volt végig, és nagyon élvezte. Mikor vajúdtam, beszélgettünk, szorítopttam a kezét, mikor ment a szülés segített a dokinak, ő nézegette folyamatosan a szívhangot. Aztán ő vágta el a köldökzsinórt, és mikor elvitték fürdetni Szávát ment fotózni, és ő hozta vissza a karjaiban. Csak leült mellém vele, nézte és nem tudott megszólalni, nyelte a könnyeit.
Utána minden barátjának azt mesélte, hogy ez egy olyan élmény, látni megszületni a gyerekedet, ami semmihez nem fogható és nem szabad kihagyni.
Kérdeztem nem érzett-e valami viszolygást, hogy én olyan kiszolgáltatott vagyok, azt mondta semmi ilyen, nagyon nagyon jó érzés votl, főleg mikor megpillantotta a buksiját és aztán mikor kicsusszant.
Most mikor rákérdeztem, hogy bejön-e azt mondta, nanááá, ki nem hagyná.
Szóval szerintem ha nem akarnak bemenni a papák, hagyjátok nekik meg azt az illúziót, hogy bármikor kimehetnek, ha akarnak. Úgysem fognak, nem fognak otthagyni, el fogja őket ragadni az esemény, át akarják majd élni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, nagyon szép amit az apás szülésről írtál, remélem a férjem is benntmarad végig! :)
zsu83

Zsu, nekem azt mondta a doki, hogy a kimerültség miatt volt, hogy nem húzódtak össze az erek. Én szinte kivülállóként éltem meg az egészet, úgy kivoltam, hogy azt sem érdekelt ha élve megnyúznak :lol:
Annyiszor lejátszottam az egészet. Úgy gondolom, ha megindul a szülés, akkor nagyon klassz lett volna minden. Nálam a volt a baj, hogy nem tágultam és már 5 nappal túlhordtam, nem mert a doki várni. A méhszájérlelő zselét este tették fel, ettől egész éjjel szenvedtem, nagyon elfáradtam. Reggel fél 8-kor jött a dokim és burkot repesztett, innen megindult szépen a folyamat, délre meg is lett Száva. Ha ezt vesszük gyors volt, csak az egész éjszakás szenvedés nem kellett volna.
De most elhatároztam magamban, hogy azért is gyorsan meg fogok szülni. Megindul a babó, és pár óra latt pikk-pakk megszülöm, én mégegyszer nem akarok egész éjjel szenvedni :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andus70 2008.09.29 19:09-kor.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, hát az egész éjszaka nagyon hosszú lehetett! Én is azon drukkolok, hogy Bence hamar meglegyen, és remélem így is lesz! Pikk-pakk kijön, ha itt az ideje! :lol:
zsu83

Andus, úgy döntöttem nem kerülöm meg a dokit, eddig elég jól együtt tudtunk működni, meg fogja érteni a dolgot. Egyébként ma már lejjebb vettem az adagot, reggel csak 2 szem magnesi, délben fél seduxen+2 szem magnesi, este úgy mint a déli. Eddig lekopogom nem fáj, nem kemény.

Elolvastam a szüléssztorikat, nem semmik...

Elmentem ma arra a fránya 4D-re...háttal feküdt a bébim!!!! 25 percig bűvöltük a monitort hogy hátha megfordul csak egy pillanatra, aztán végül a legvégén tett egy kis mozdulatot, és azt mondta az uh-s hogy zacsit lát. Namost.......nem vonom kétségbe a szaktudását, de az én laikus szememmel az a zacsi akár nagyajkak is lehetnek...és ezt nem azért beszélem be magamnak, mert lányt szeretnék, majd felteszem a képet hogy megnézzétek. De azért nagyon rendi volt, már rendelés sem volt, úgy hívták le az osztályról nekem külön, egy képet kértem (és fizettem) és négyet adott, és tényleg tök kedvesen türelmesen várta hogy megmozduljon a baba. Úgyhogy az állás most Áron, de én még mindig nem vagyok meggyőzve :? hát, ha megyek a saját dokimhoz a gyógyszert beállítani megint jól meg fogom nyaggatni hogy kukkoljuk ki a fütyit, és a mai képeket is meg fogom neki mutatni. Annyira idegesít már ez az egész...már tényleg tök mindegy lenne...áhhh mindegy, a lényeg hogy jól van, és ma hogy kevesebb gyógyszert vettem be többet is mozgott. És így hogy ma azt mondták fiú rájöttem, hogy ugyanúgy szeretem mintha lány lenne, és ahogy kezdtem magam beleélni egy csomó pozitívumot találtam arra, hogy mégis srác :D

Szólok ha feltettem a képet, most megyek mert ájulok a fáradtságtól.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jajj Vera, ez már tényleg hihetetlen! Itt várjuk megfeszítve, hogy végre kiderüljön, hogy Áron vagy Lívia, erre a kis huncut megint jól elbújik. :lol:

Lányok bocsi, nem vág a pontosan a mi jelenlegi témánkba, de én olyan jól szórakoztam ezen a cikken, és akik már szültek szembesültek vele : :lol: :lol: http://velvet.hu/poronty/2008/07/28/szu ... _about_sex

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Szerintem Geréb Ági sem a szüléslevezetés élményéért vállal pácienst, valószínű ő is kér pénzt, mint bármelyik magánorvos....

Én gátmetszést kértem a 2. gyereknél is, nem akartam repedni véletlenül sem. A gátvédelemhez kell egy kis önfegyelem is- na az nekem olyankor nincs. :oops: Nekem egyik szülés után sem volt pronblémám a varrattal, sőt jobb lett mint újkorában :D :D

Kép
kangu

Huhh, Andus, ez tényleg durva egy élmény. :( nem is hallottam még ilyet. Még jó, hogy az orvos tudta, hogy mit kell tennie. (Persze lehet, hogy egy bába is tudná. erről nincs sok fogalmam őszintén szólva.)

Zsu: szegény Dédi! :( Nagyon sok erőt kívánok az egész családnak!
Az orvos így közli a tarifát? :shock: Hallottam már ilyet, de nekem ez annyira furcsa! Nálunk ilyen szóba sem jön.

Tesóéknál vagyunk és az Unokahúgom ALSZIK!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Olyan aranyosak vagytok! az a kép szerintem életem egyetlen jól sikerült képe, fog sincs hogy tudtam ilyen bájvigyort megereszetni, és igen manapság készült, pár hete....nem kifejezetten rólam, csak lecsíptem magam...végre tetszett magamról egy kép. :) És amúgy megnyugtatok mindenkit, 2 gyerek után nagyon ritkán néz ki így az ember.... :) )

Azt nem írtam, hogy nálunk apás szülés volt, és soha nem akarnám nélküle! Ő se hagyná ki semmi pénzért....valahogy hozzá tartozik, meg kell a jelenléte.. Vajúdásnál untam volna magam nélküle! :) Na azért leírok pár dolgot, mert nem bírom ki... Andris születése fantasztikus volt, egész addig, míg a szülőágyon 40 perc után is csak nyomtam és a gyerek sehol, meg már mindenki a hasamba térdelt....végül vákum lett, kiderült, rövid volt a köldökzsinór, ezért nem jött a baba kifelé.... a lepény javarészt bennmaradt, és sok vért vesztettem, de a dolgot megoldották, altatás nem volt, vágtak gátat, és repedtem is...kb. délelőtt 10kor mentem be rendszeres 5 perces fájásokkal, és negyed 4 re lett meg a gyerek délután.
Ágival délelőtt a játszin indult 5 perces fájásokkal, de mire apa jött, hogy menjünk be, meg elpasszoltuk Andrist, addigra elmúltak....mindegy, mert dokihoz úgyis be kelett menni már naponta, és mentünk kora délután...megvizsgált, már a baba feje lenn volt, de még nem voltam tágulva eléggé...meg hát fájás se volt, hazaküldött....este 6 körül vérezni kezdtem, irány a kórház....fájás semmi, csak rendszertelenül, de burkot repesztettek....rettentő hosszú szenvedés, és végül éjfél tájban oxitocinra kötöttek, (ami ellen tiltakoztam ugyan)....doki aludni tért, és én fetrengtem az ágyon...apa már hulla volt, én már nem akartam szülni, csak aludni...végül reggel 7re meglett Ági is( mire a doki előmászott, azt mondták még ne nyomjak, mert nincs még itt...), de igazán nagy élmény volt, mert ez nem egy gyors vákumos húzás volt..de gátvédelemmel!!!!
5 perc eltelt a szülés után, gyereket elvitték engem altattak...nem tudtam miért....végül mire felkeltem már a 3. zacsi vér csorgott belém, és totál nem voltam magamnál...apa mondta, hogy semmi méhlepény nem jött ki, vakartak....megint... a doki közölte ott akkor, hogy több gyerekem nem lehet, mert elvérzek...örüljek hogy élek. Hát én meg bőgtem Ágival a kezemben, hogy nem lehet többé kisbabám. :( nagyon rossz volt....És a meglepi , hab a tortán, hogy a műtét miatt vágtak gátat az altatás alatt!!! ezen nagyon kivoltam! Megszülök egy gyereket, úgy hogy nem repedek, nincs semmi vágás, erre meg mikor kivakarják a picike lepényt szétszabdalnak! Hát ez az István kórház volt....nevén nem nevezem a dokit melyik, már nem ott van...És persze újra baba...más doki, más kórház, remény, hogy a méhlepényem nem szórakázik majd....
Bocsánat hogy hosszú voltam, most ráértem, és igazság szerint jó volt leírni.... :) Visszagondolva szép volt mindkettő szülés, leszámítva a doki nem hozzáértését, meg a szülésznő túlbuzgóságát...:( És tessék szülök megint, ennek ellenére, mert nem ez a lényeg! És ezt annyira elfelejti az ember!!!!A picibabáért minden megéri!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Kangu: köszi a felvilágosítást! Néha túlságosan naív tudok lenni (vagy h.):oops: . Csütörtökön megyek dokihoz, akkor felhozom a témát neki.

Zsu: aranyos vagy, köszi, de azért jobb lenne 30 kilóval könnyebbnek lenni :oops: .

Gjéti: bő felső? Ez az egyik legtesthezsimulóbb felsőm :D . Nem a felsőm bő, hanem én vagyok dagi :D . Az UH-on is fiút mondtak :D .

Képzeljétek, azt álmodtam az éjjel, h az utcán sétáltam a férjemmel, egy kerítés előtt állt egy UH gép. Erre a férjem megfogta az UH fejet, én bezseléztem a hasam és megnéztük a gyerkőcöt, külön megkerestük a kakast és a zacsit, majd szépen tovább sétáltunk. :lol:
kreiszi

Zétibébi: Áron Lívia nagyon titokzatos baba! :wink: :lol:

Andus: Jót nevetgéltem ezen a viccen! :lol: Közben a férjem is csatlakozott, kiváncsi volt min nevetgélek ilyen jóízűen! :lol:

Julcsi: Köszönöm rá fér a családra! Félek a hétvégétől, hogy milyen lesz őt így látni! Főleg a mostani viharos érzelmi kitörések miatt! :roll:
Hát én is megdöbbentem amikor a barátnőm mesélte! :shock: De így legalább van időm ízlelgetni a dolgot! :?
Ügyik vagytok, látod mondtuk hogy jó bébivigyázók lesztek! :lol:

Ikverus: A te szüléstörténeted se semmi! :shock:
zsu83

Kreiszi: Most ne törődj a kilókkal! Csini vagy! :lol:
Jaj, megdolgoztattam megint a nevető izmaimat, az uh-s álmoddal! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Sziasztok!
Voltam ma nőgyógyinál, és 99.9%, hogy kislány!!! :lol: Le is fotózta a kicsi nunikát, majd felteszem, rendesen látszik( összevethetjük más nunis fotókkal, lehet, hogy a végén kitanulunk szonográfusnak is :lol: )
A lánykánk egészséges, és mégis az eredetileg számított korú, csak cseppet kisebb. Olyan happy lettem, hogy újra bementem az angol használtruha turiba, és 11 édi kis darabbal jöttem ki(6300 ft-ért). A kedvenc kisruhámról teszek majd fel fotót, hátha Áronka mégis meggondolja magát.
Egyébként nagyon jó így olvasni, hogy Zétib. ilyen komoly lelki változások történnek veled, hogy simán át tudtál állni a kisfiúra, és Neki is ugyanúgy örülsz.
B.Andi: Hogy szedték le az anyajegyeidet? És fájt? Kicsit ugyan megnyugodtam, h nektek is van ilyen, de már a terhesség előtt készültem bőrgyogyóhoz, már akkor riasztó volt. Igen, barna, sok kis szemölcs-szerű, de ki is emelkedik a bőrfelszínből, és sok már nagyobb, mint egy lencse. De van feketés, barnás is. Novemberben elmegyek, remélem nem teszek szert egy Eü- horror sztorira.
Andus, köszi a cikket! :D
Köszönöm a támogatásotokat otthonszülés-ügyben :wink: , kollégáktól, barátoktól rengeteg támadást kapunk emiatt. Én így sokkal nagyobb biztonságban érzem magam, mintha kórházba kellene mennem, és a bába egyébként egyetemen képzett szülész orvos, és még sokminden más is, nem nézi tehetetlenül a vérzést, ilyesmit, mindenre megvan az alternatív technikája, eszköze. Persze minden tervezett otthonszülésnek megvan az esélye a kórházi befejezésre is.
Vigyázat a növekvő pocikra!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Regen nem irtam mar... :roll: Probaltam azert neha legalabb olvasni, de valahogy soha nem sikerul eleg idot szakitanom ra olyan sokat irtatok, ami persze nem baj. :wink: Sok a munkam es itthon is mindig van rendesen tennivalo.

Penteken voltunk uh-n es minden a legnagyobb rendben van, minden kb. akkora amekkoranak lennie kell. Ennek nagyon orultem es azota neha azon kapom magam, hogy csak vigyorgok bele a semmibe. :oops: :lol: A szonografus megnezte a placenta fekveset es mondta nem csoda, hogy a felszinen nem ereztem a kicsimet. Hasfali lepeny es a baba annak hattal fekudt fejjel lefele. Szoval a kezei labai a hatam fele kaplimpalnak es ezert van ugy hogy en inkabb csak 'belul' erzem a mozgolodast a felszinen nem. Ja es a vizsgalat alatt vegig szopta a kicsim az ujjat es a masik kis kezevel is az arcat takarta - szegyenlos a lelkem, de azon majd segitunk, ilyen kamerabolond szulok mellett ...

Szoval ez volt a jo hir, rossz hir viszont, hogy a parom allasa mar majdnem biztosan megszunik. :( Mar ketszer volt naluk nagyobb leepites, eddig meguszta, de most ugy tunik, hogy az egesz fejlesztest becsukjak. Mondjuk a hir nem teljesen varatlan - egy amerikai jelzaloghitellel foglalkozo cegnel dolgozik es ugye ezen a teruleten most senkinek nem megy igazan jol. Leginkabb az aggaszt, hogy ha nem talal munkat akkor azokat a tartalakainkat fogjuk felelni, ami arra lett felreteve, hogy itthon maradhassal a picivel. Szoval lehet, hogy meg a hat honapot sem huzom ki itthon. :cry: De probalok pozitiv maradni amennyire lehet es majd lesz valahogy. Legalabb mindharman egeszsegesek vagyunk es amig az igy van olyan nagyon nagy baj nem lehet, ugye?

Latom tema volt az otthonszules. Sajnos ez nalunk fel sem merulhet problemam miatt. Amikor diagnosztzaltak kaptam egy tajekoztatot, hogy ez mivel jar terhesseg alatt - ebben minden tetelesen fel van sorolva, hogy melyik komplikacinak mennyivel nagyobb az eselye nalam. :roll: Itt egyebkent nincs olyan, hogy valasztott orvos, de eddig meg nagyon pozitiv a tapasztalatom az itteni egeszseguggyel - pedig a hirekben sokat hallok rola, hogy mennyi gond van veluk. :?

Vasarolni meg mindig nem kezdtem el a babanak, de azt hiszem ertheto okokbol szerintem egyenlore nem fogok belelendulni. A pici szobajat kellene eloszor lakhatova tenni. :roll:

Na most jo sokat irtam. Bocsi, hogy nem tudok mindenkinek kulon irni - probalok azert am mindenkinel kepben lenni, hogy mi ujsag.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajni: jó hogy a kicsivel minden oké, a párod viszont tényleg a legrosszabbkor veszíti el a munkáját. Na azért fel a fejjel!!! A kicsi ígyis-úgyis nagy öröm lesz nektek :D Egyébként valószínű, hogy én is fél évig leszek csak itthon, aztán egy kicsit már be fogok járni dolgozni, illetve itthonról is tudok nagyon sok mindent megcsinálni, így én sem fogok sokáig kiszakadni a munkából.

Kreiszi: Örülök, hogy raktál fel te is képet magadról, tényleg csini kismama vagy :lol: Én a múltkor megkérdeztem a dokit, akihez magánba járok, hogy akkor ugye vállalja majd a szülést, mert eddig mi sem beszéltünk erről konkrétan. Kérdezd meg te is, ha legközelebb mész hozzá. Mi azt is megbeszéltük, hogy ő majd fog ajánlani szülésznőt, akivel ő szeret együtt dolgozni. És a pénzről eddig még nem beszéltünk, de azt is meg fogom kérdezni a vége előtt. Az álmod nagyon tuti!!! :lol:

Amy: bocs, elfelejtettem, hogy te nem pesti vagy, azt hiszem Debrecenbe nem utazok le babaruciért :lol: Jó a kocsi, amit kinéztél. :lol:

Andus: nagyon szép, amit a papás szülésről írtál, még meg is könnyeztem.

Képzeljétek, végre nálunk is eljött a pillanat, amikor a kispapa először érezte rugdalózni a kisfiát!!! Na mondanom sem kell, hogy persze akkor is potyogtak a könnyeim :wink:

Ja, és újabb név merült fel nálunk: Patrik Na majd meglátjuk, mi lesz.

Ja, tegnap olyan édes volt a sógornőm, beszéltünk telefonon, és mondtam, hogy most már szedjük össze, hogy kitől mit kérünk, mert ők már kinéztek egy jópofa autósülést a kicsinek!

Lassan tényleg neki kell állnunk összeszedni mindent, mi még semmit nem vettünk, bár anyu meg azt mondta a hétvégén, hogy szerinte majd csak akkor szabad bármit is venni, ha már megszületett a kicsi. Na ezt mondjuk eléggé furcsáltam. Akkor vegyünk neki ágyat, amikor már ott sír a szobában :? Én azért január elejére szeretnék már nagyjából mindent beszerezni. :lol:

Januárban még vizsgáim is lesznek, úgyhogy nem szabad mindent az utolsó pillanatra hagyni, igaz akkor már nem fogok dolgozni.

Ja, és köszönjük a szülés-sztorikat, tényleg nem árt, ha felkészülünk mindenféle eshetőségre.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsuzsi, Hajni gratula az eredményekhez!

Hajni a legfőbb az egészség, ez tényleg így van, most a költözés nekünk is betesz anyagilag, én is el vagyok keseredve egy kicsit mert így csak később tudok majd megvenni olyan dolgokat amiket már legszívesebben azonnal...de ez általában úgy működik, hogy ahol nagy a baj ott váratlanul jön a segítség, és méghozzá onnan ahonnan az ember a legkevésbé várja! Lehet, hogy a férjed kap egy olyan ajánlatot ami sokkal jobb mint a mostani munkája volt, és nyugisan fogsz babázni 6 hónapig! Simán van rá esély de csak ha nem szontyolodtok el :)

Zsuzsi várom a nunis képet, szeretném megnézni, nagyon kíváncsi vagyok. Beleőrülök ebbe a huzavonába a fütykössel, és szerintem már kicsit kezd titeket is frusztrálni a dolog, nem lepődnék meg :lol: :lol: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép a nyílnál van a "zacsi", a baba ülő helyzetben van alulnézetből, összezárt combokkal

Vera
Kép
Kép
zetibebi

EZ AZ ÉN SZEMEMNEK NEM ZACSIIII!!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép Áron Lívia, Zétény tökéletes mása :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

olyan édes a kis Áron Lívia!!! Én a "zacsis" képen nem látok semmit!!!!Biztos tök vak vagyok!
:):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Vera! Én nem látok a képen semmit... :oops: :( De lehet, hogy csak én vagyok vak?

Verus! A méhlepény nekem is szórakozott! Én is remélni tudom, hogy most megúszom! A vakarászás rosszabb, mint az egész szülés! :shock: Valaki írta, hogy anyukája mondta, hogy hasznos fájdalom csak ez volt az életében. Mármint a szülési fájdalom. Hát igaza van! Amikor az első előtt álltam, kérdezgették tőlem, hogy nem félek-e. Azt mondtam nem félek, inkább kíváncsi vagyok. Meg arra gondoltam vajúdáskor, hogy minde fájás közelebb visz a babámhoz. Meg még pocakosan szülés közeledtével beszéltem hozzá, hogy segítsen anyának és anya is próbál ügyes lenni és hamar találkozunk. Mindkettőnél bejött. Én hiszek ebben! :lol:

JAJ! Tegnap annyira aktív volt Csenge (annyi lányos cuccot vettem a börzén, hogy remélem nem növeszt kukit! :shock: :lol: ), hogy szóltam Eszternek, hogy ha szeretné tegye a kezét a pocakra és várjon türelemmel. És Csenge mgrúgta! Úgy felkiáltott Eszter: MEGRÚGOTT! Örült neki. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina! Ez annyira jó! Nekem még a gyerekek nem érzékeltek semmit, csak a nagy hasamat! Meg az Uh-n amit láttak....Ági sokszor belémszalad, na az nem kellemes....most már felkészült vagyok a támadásokra!
A szülési fájdalom tényleg nem szörnyű...sőt! Én is így áltam hozzá mint Te! De az utána levő szivatás, na az már nem épp kellemes, és az már nem a babáért van, biztos azért olyan rossz!!!!
Én csak attól félek! Na de egyre jobban....remélem elfeljetem addigra!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: