A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Csajok, van valakinek szárítógépe? Érdemes beruházni rá? Nem növeli meg nagyon a villanyszámlát? Már most unom, hogy odakint nem tudok terigetni, idebent pedig 3-4 nap alatt száradnak meg a ruhák :evil: , és mindenütt szárító van :evil: , arról nem is beszélve, hogy télen penészedünk a száradó ruháktól :evil: ...
Én ma jobb időre számítottam...hol van?!?!?!
dettyk

Dettyk, én már fantáziáltam a szárítógépről... De semmit nem hallottam eddig róla, az ismeretségi körömben még senkinek nincs. Bár a mosogatógépről is azt mondták, hogy nagyon megnyomja az áramot, de azt sem tapasztaltam igazából.

Rugó állandóan rángatja a szárító-állványt, és leszedi a ruhákat róla.

Egyelőre azonban nincs helyünk, de jövőre, ha építkezünk, hátha bele tudjuk szuszakolni majd valamelyik sarokba :lol:

Mit csináltál Te Debrecenben annak idején? Azon kívül, hogy itt laktál??? Megkérdezhetem?

Vendég elment, Rugó elaludt, lépek vasalni, mert kb. három hete nem vasaltam, már a szekrényajtót sem lehet becsukni. Egyszer betemeti majd Rugit.

Kép
vindolanda

Nikinek és Boginak is nagyon boldog szülinapot!!!!

Pelenkázás: Nagyon zsír, ugyanis sokszor rugdos. Ami nem lenne nagy gáz, de mikor az Öccsét találja el, akkor szoktam neki mondani, hogy az első találkozásuk egy monoklival fog végződni a szeme alatt, mert Gergőci tuti bemos neki egyet. :lol:
Amúgy nem forgolódik, le kell foglalni. Már annyi nyavalya van a pelenkázón, amit épp a kezébe adok. :)

Házeladás: Még nem adtuk ki eladásra, most van folyamatban, osztatlan közös tulajdon.... Sorolhatnám....
Szóval építkezni szeretnénk, talán valami Bp. környéki településen. Még nem tudjuk hol, nem ismerek semmit, körül kell nézni. És anyu jönne velünk.

Csatt: Anyu felkészített, hpogy majd hajastul tépi ki. Amikor betettem, eltereltem a figyelmét. Mikor sikerült, nem bántotta, de mikor nem, akkor kiszedte. Kb. 2 nap alatt - én is meglepődtem -, odáig jutottunk, hogy ha kiveszem, majd beteszem, mozdulatlanul tartja a fejét, türelmesen megvárja míg végzek, és nem nyúl hozzá!!! Szerintem rájött, hogy ez praktikus dolog (nekünk emg szép), mert így nem lóg a szeme a hajába. 8)

Fogyókúra: Én már most belekezdenék, ha lehetne. De majd ha már csökken a Picivel a szopik száma, akkor belekezdek ezerrel. A röpi is segíteni fog.

Ruhatár: Tök király, mert 1 pulcsi jön rám, amit be tudok zippzározni, és 2 terhesgatya. Az utóbbikkal elleszek, de hogy az amúgy bő felsőim a köldökömig érnek... :shock:
És nincs olyan kabátom, amit pocakosan be tudnék gombolni. :?
Most ezért vegyek valami óriás kabátot, vagy ne mozduljak ki még 3 hónapig? :roll:

Tej: Zsófi egy hete minden reggel kakót iszik. Teljes tejből, Nesquick-et. Mikor megkérdezem, hogy kér-e kakaót, már követeli magának. Csak reggelihez kap, 2 decit be is nyom. Ja, és a vajas kalácsot imádja! 8)
Ugye neki kijön valami ekcéma, ha nem stimmel a dolog, de a tejtől semmi, a széklete is rendben van, így bátran merem neki adni.

Dicsik: Lányok! Nagyon-nagyon köszönöm, hogy így dicséritek az én kis Tündérkémet! :oops: Mi sem tudunk betelni vele... :oops:
És tényleg nyúlt, mert az előző hónapban 9 dekát, az azt megelőzőben 7 dekát hízott. Persze azért vannak hurkicák, de látszik, hogy nyúlt. És csattal olyan nagyon csajos. :oops: :D

Éjszakák: Együttérzek az éjszakai műszakkal. Bár nálunk egy ébredés max. 1 perc, de mikor abból éppen 5-10 van, akkor az is sok. Mostanában javul a helyzet. :D

Napirend átállítás: A 7-kor fürdünk, f8-kor vacsizunk és utána anyával együtt elalszunk - egyelőre - a nagyágyban bejön, tegnap f9-kor már aludt. 8) Délelőtt nem hagyom aludni - egész jól bírja -, és ebéd után alszik egy másfél órát.

Tegnap édes volt, nagyban játszik a teraszon - már 13h körül volt, ekkor szokott aludni. Álmosságnak egy gramm jelét nem látni, kutyázik, babataxizik, lépcsőzik, szaladgál...
Én meg gondoltam, megkérdezem, álmos-e.
"Csillagom! Nem vagy álmos? Ne menjünk csicsikálni?"
No, erre eszébe jutott, hogy hoppá, Ő tulajdonképpen baromi álmos! Eldobott mindent, és rohamléptekkel be a nappaliba, majd a hálóba a pelenkázó elé, és közben sírós-álmos-nyüglődős hangokat adott ki. Én ráadtam a pizsinacit, betettem az ágyába, szép álmokat kívántam, hallottam, hogy 5 percig helyezkedik, majd bevágta a szunyát. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Linda, Bálint, Botond, nagyon boldog 1. szülinapot Nektek!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Granda: Olyan szepek a kepek. itt en is jatram..olayn jo volt felidezni, Csodas hely!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Nikinek is Boldog 1. Szülinapot!

Kép

Detti!
Ismerős a szitu nálunk már olyan is volt,hogy segítség kellett
mert egyszerűen ki fordult a pelusból v.meg feszítette magát. :)

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Minden kedves ünneplőnek, aki a távollétünkben töltötte be első életévét vagy névnapozott,
SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

A velünk egy napon született
Kép
Kép

Kép

Viranka szuper összefoglalója alapján:

Regi
gratula!!!!! Az én álmom is egy kertes ház, csak nehéz lesz a férjurammal közös nevezőt találni, hol is legyen majd a miénk... És remélem, sikeresen választottatok, boldogok lesztek ott jó levegővel, kedves szomszédokkal!

Mesi
Nektek is sok sikert, a teraszotokat elnézve jól fog járni a vevő :)

Pocakosok
soxor gondoltam ám Rátok, én is nosztalgiázom, milyen fantasztikus volt egy alig 60 centis emberkét a karjaimban tartani, fogni a pirinyó kezét és élvezni a tekintetét.....
Nagyon drukkolok nektek, Marica, Mesi, Kispocc, Panndi, Nyerkit, Sense!

Sense
de jóóóóóóóó lenne, ha csajszi lenne! Vegyeskék lennétek
:)

Maggie
aztaaaaaaa.... :shock: Szóval eljött a pillanat :) remélem, szép és okos és ügyes meg minden :)

Vindolanda
Gratula a rádiószerepléshez! Nem semmi, hogy ennyire megtetszett a munkád! Követheted Marie Curie-t, irány a Nobel-díj :)
(Én is szerepeltem kétszer rádióban, de nem saját munkámmal érdemeltem ki, hanem rendezvény kapcsán szólaltattak meg...Hát...az elején kissé izgultam) :)

Irina
nagyon örülök, hogy kedvedet leled a munkádban, nekem fogalmam sincs, hogy fog gyerek mellett menni, az is igaz, rendszerint fél8-ig ültem a munkahelyen....Na ezt valószínűleg át kell alakítanom :)

Fog
Asszem, nekünk továbbra is 8 van

Nyűgösség
Hát hiszti biza előfordul, különféle trükköket vetek be, az apja szerint meg "hagyni kell", anno nagyapám is azt mondta "nem kell ráigyelni...."

Bilizés
Még rá sem gondolok.... :P Egy dolog miatt foglalkoztatott a mobilvécé: a férjem nagyon pisis volt a nyaralás alatt.... :lol: :lol: :lol:

És még pár szó a nyaralásról:

Szóval ismét Ausztrián és Svájcon keresztül utaztunk és megint megállapítottuk, hogy Svájc a világ egyik legszebb, "legélhetőbb" helye. Ott valahogy minden műxik és nem törvény által, hanem az emberek belső indíttatásából. A táj csodaszép, szakadékok, csipkés hegyek és évszázados városok vegyessége adja a sokszínűséget, senki nem siet, sőt kifejezetten udvariasak az emberek. Locarnoban szálltunk meg második este, ez Ticino olasz nyelvű kantonjában van, csodaszép kis városka. A postán volt dolgunk, 3 másodperc alatt kerültünk sorra :) .
Franciaország nekem mindig a szívem csücske marad, a táj ugyanolyan sokrétű, de a társadalom már problémásabb, no meg az ország is óriási. Provence tényleg lenyűgöző, de - hangsúlyozom, szubjektív vélemény - sok a mű-látvány, a túristának bekészített kész táj. lehet, hogy már öregszem, de nem vonz a Hermes vagy Bulgari kirakat Nizzaban és Cannes is kicsit sznob népséggel van tele. Legérdekesebbek a falvak, de ezt már az utazás előtt is sejtettem. Tényleg vidéki és nagyszerű a kenyér, szóba lehet elegyedni az emberekkel, besétálhatsz egy hotelbe, ha onnan jobb a kilátás a tájra. A kisvárosok is őrzik bájukat, St-Maxim örökre kedvencem marad. Képeket a Verdon-kanyonról nem tettem fel, mert nem igazán látványosak a mieink, a szuper panorámát ugyanis lehetetlen visszaadni, kizárólag a légi felvételek élvezhetők. Hivatalos képek itt: http://www.provenceweb.fr/f/groupes/verdon/pays.htm
Másik nagy élmény jelentették az Arany-szigetek, ahol Robi még pipázni is tudott a tengerben, isteni langyos és finom volt a vize ééés türkizkék-azúr a színe.
Monaco gazdagsága ellenére nem hivalkodó, ezért lett Robi kedvence. Enni lehet az utakról, 50 méterenként rendőr áll, olcsóbb az étterem, mint Franciaországban, időnként itthon(!).Kis tündérmese, amit szeretni lehet, mert nem nyálasságig ragacsos édeskés.
Linda nagyon édi volt, természetesen az autók és a kutyák érdekesebbek voltak, mint a táj, ritkán sokallt be az autózástól, akkor is csak este. Jól aludt és a fürcsit élvezte, de több tápit ivott, mint itthon. Szerette a kis apartmanunkhoz tartozó teraszt, fő bunkere ez volt (megjegyzem, a szállás meglepően jó áron volt, 2 hét 500 euró....)
Fárasztó és feltöltő is volt egyben ez a két hét, nagyon megérte és én nem éreztem, hogy gyerekkel irtó nehéz lett volna
:)

Kép
granda

Bálintnak sok boldog születésnapot
Botondovának sok boldog szülinapot
Lindának sok boldog szülinapot
Nikinek sok boldog szülinapot

Pelenkázás nálunk is birkózás :lol: :lol: :lol:

Viranka gyógyuljon meg minél hamarabb a lábujjad.

Granda mesések a képek.
Csodás helyen voltatok :lol: :lol:

Mesi még nem írtam de Zsozsó valami nagyon -nagyon cuki.
Igazi csinos hölgy :lol: :lol: :lol:
Resszkessetek pasik :lol: :lol: :lol:

Dettyk sógorom előző albérletében volt.
Hááááát.
Én nem voltam hajlandó kivasalni az iget amit abból szedett ki.
Extrán gyűrött volt.
De lehet, hogy egy jó minőségű gép nem gyűri a ruhát
:roll:

Juba merre vagy?????

ma jó éjszakánk volt :lol: :lol: :lol: csak 2* ébredt.
kipihent vagyok :lol: :lol: :lol: ( asszem :roll: )

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de talán érdemes benézni!

ÚJRATÖLTÖTTEM A MARADÉK RUHÁKAT
kislányom kinőtt márkás ruhái

Eladom kislányom kinőtt márkás szép állapotú ruhácskáit, melyek nagyon a szívemhez nőttek, de mivel most kisfiút várunk ezért nem tárolom tovább őket.

A ruhákat az alábbi linken lehet megtekinteni, melyet folyamatosan töltök fel, ahogy időm engedi.

Postázást nem vállalok, személyes átvétel Újpesten a STOP-SHOP-nál lehetséges.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=305500

szép állapotú márkás kislánycipők, minden cipő 500.-Ft-al olcsóbb

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=294050

Kép

Kép
mtücsök

Vindolanda, nem laktam Db-ben, rokonaink vannak ott, és évente 1-2x meglátogatjuk őket :D .
dettyk

Nekünk van mosó-szárítógépünk, nagyon szeretem! Ingeket és kényesebb gatyákat nem teszek bele, de Zsófi ruháit, pólókat, fehérneműket simán. A többit meg ráterítem a gép tetejére, szárítás közben nagyon felmelegszik, így azok is száradnak. Tavaly vettük, mikor Zsófira extra sokat kellett mosni, nem bántam meg :)

Pólókat kell vasalni utána, de azt amúgyis vasalnám, Zsófi ruháit meg nem gyűri, mert picik.
Vendég

Köszönöm a szárítós hsz-kat.

Granda, a vonalzódat már a múltkor elfelejtettem megdícsérni:
"Amíg cseperedő gyerekek vannak otthon, addíg olyan a takarítás, mint havat lapátolni hóesésben." :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez telitalálat!!!!
dettyk

Bálintanak, Botondnak, Lindának: Boldog születésnapot!
Mi köszönjük a köszöntéseket!
Reggel bementem hozzá és énekeltem neki a béna hangommal de élvezte mintha értené.

Mostanában nem tudtam jönni mert csütörtökön volt vizsgám és tanultam. Meg Niki sem igen hagyna.
Szüléstörténetem:
2007.09.27.-én csütörtökön reggel mentem ctg-re. Ekkor már 2 napja voltak jósló fájásaim. Ekkor a ctg elég erős és rendszeres fájásokat mutatott. A méhszájam 1 újnyi volt. Szülőszobára mentem megfigyelésre. Pár óra múlva leálltak a fájások a ctg szerint Nekem pedig fájt tovább a hasam meg le akart szakadni a derekam. 12 kor jött a doki, hogy hazamehetek Én nagyon elkeseredtem mert már nagyon szerettem volna a kezembe tartani a picit. Szüleim voltak velem akik hazahoztak és vígasztaltak.1 órakor viszont el kellett menniük. Én meg beültem a szülésznő javaslatára egy kád meleg vízbe amit nagyon élveztem. Jobban is lettem tőle. Gondoltam alszom egy picit, de ahogy lefeküdtem valami folyt belőlem. Nagyon megijedtem hirtelen azt hittem vérzek (a rossz emlékek miatt).Mikor megláttam, hogy a magzatvíz megnyugodtam és éreztem már nemsokára kezembe lesz a picilány. Hívtam a férjemet, hogy lassan induljon el mert idő van. Ekkor fél 3 volt. Felhívtam a dokit is aki közölte menjünk be de csak hajnali vagy reggeli szülés lesz.

A korházba 4 kor értünk be. Ott már Jó egy újnyi elsimult volt a méhszájam. Szerencsémre üres volt az alternatív szülőszoba ahol volt kád a vajjúdáshoz. Az, hogy kádba voltam engedtem magamra a meleg vizet sokat segített,tompította a fájásokat és a tágulást is gyorsította.6 kor mire a szülésznőm megjött már bó 2 újnyi voltam. Hívták a dokit aki 7 után nemsokkal meg is érkezett. Ekkor már 4 újnyi voltam. Mikor közölték, hogy 1-1,5 óra múlva készen leszünk nem akartam elhinni. Viszont ekkor már nem engedtek be a vízbe mert a szívhang kezdett csökkeni. Ekkor éreztem meg, hogy mi az igazi fájás. A pici a szülőcsatornán nem tudott átjönni ezért hívták a másik dokit, hogy nyomja a hasamat, de ez is kevésnek bizonyult és vakumra volt szükség. Így viszont 8 óra50kor egy másodperc alatt kint volt a baba. Fantasztikus érzés volt. Leszívás és mosdatás után odahozták, de nem maradhatott velem mert kifelé jövet bekakilt így elvitték megvizsgálni. Miután megnyugtattak, hogy minden rendben van jött a doki összevarrni.

Ezután kitoltak a családomhoz. Éjfél körül meg levittek a szobába, én gyalog akartam menni de nem engedték. Másnap reggel fél 7 kor kaptam először meg a kezembe Nikit.

Bocsánat de kicsit hosszú lett.

KépKép
anikoh

Halihó, Lányok!
Köszi mindenkinek a drukkot és a pozitív energiát, plusz a mászásos gratukat! :-) Számomra megszokhatatlan egyelőre a látvány, annyira fura, hogy Ádi végre így is mozog, halad. Leeset az állam és nem találom.

Isten éltesse kis egyéveseinket (utólag) sok-sok szeretettel: Marcinak, Boginak, Lindusnak, Botinak, Bálintnak és Nikinek!!! Micsoda kis gyönyörűségek a képeken!
Aztán nagyon sok boldogságot a 13 hónapos Vikdaninak!

Meryke, boldog névnapot kívánok Neked (így utólag)! Hatalmas pocakod volt, biztos mindenki jól megmondta, hogy ikrek lesznek! ;-)

Nyerkit: jobbulást Marcikának!

Viranka: Remélem, jobban van a lábujjad!!!
A Heim Pálba mennénk gastróra nov. elején, csak az időpont nem túl jó nekünk, de nem igazán lehet variálni. Ti kontrollra mentek a tejallergia miatt?
Tegnap belefutottam itt ebbe a cikkbe, bár ne tettem volna, felforrt tőle az agyvizem: savanyított tejterméket se, banánt se (ami az egyik legkorábban adható gyümölcs). Én igazán követtem a szigorúbb hozzátáplálós táblázatokat, aztán még az sem elég jó a szerző szerint :evil::
https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0809251

Kispocc, nagyon örülök Neked és a babócának!!! :D

Panndi: de sajnálom a sok hányást...

Móni: jaj, de sajnálom, hogy így megszenvedett Grétike a fogával... de legalább már egy csomó kint van!

Vindolanda: mikor gondoljunk Rád, mikor lesz a szigorlat?
Biztonsági őrök: :evil: :evil: :evil:

[b]Granda
: egyszerűen csodásak a képek (pár helyen réges-régen voltam ezek közül, nagyon élmény volt). Nyugodtan borítsd ránk az összeset!

Hörcsög, köszönjük szépen, mi is szívből gratulálunk Ildikének a mászáshoz!

Folytköv.[/b]

Kép
Kép
irina

Folytköv. akkor:
Bilitémábannem tudok szakértő lenni, amit én is hallottam, az az, hogy ne maceráljuk ezzel a gyereket (főleg nem egyévesen), majd eljön az ideje. Hál Istennek, nekem úgy tűnik, ez a problémakör még odébb van.

Granda: munka: hát igen, abszolút munka- és munkahelyfüggő, mit lehet. De nekem a volt munkahelyem (igaz, még nem mondtam fel) és a mostani a munka típusát tekintve azonos (= tanítás), mégis ég és föld. Főnököm kérdezte is, hogy miért nem szóltam, hogy dolgozni akarok, adtak volna a pesti tagozaton munkát. Nem mentem bele részletesen, hogy miért nem, de elég legyen annyi, hogy a volt mhelyemen csak megszakadni lehetett, szombaton is tanítani kellett, több száz (!) diáknak jegyet adni, és akkor még csak nem is a szűkebb szakmámat tanítottam (mert komm. szak, nem nyelvészet), és nem is igazán a témára fogékony hallgatóknak (teljesen másak a mostani diákjaim, de hát volt hallgatókról vagy jót, vagy semmit).
Szóval ez így mázli, a bölcsi megúszható, viszont az ára a csaknem minden esti munka itthon (időnként éjjel is), s hogy az ember lemarad pl. a publikációkkal. Ennek az éremnek is két oldala van, de én a szerencsések közé tartozom, hogy jött most ez a lehetőség, működni látszik és hosszú távon (is) a lehető legjobb. De tudok sok anyukát (pl. a lakberkurzuson), aki nem tudott az eredeti munkakörébe visszamenni, mert az 12 órás volt (pl. pénzügyi vezető), de, gondolom, a bírói munka is ilyen. Aki tehette, másra váltott vagy önálló vállalkozásba kezdett (pl. internetesbe). Nehéz, akárhonnan is nézzük.
Engem mostanában a házimunka mint olyan borít ki, hogy mindig van és mindig sok van, és az egésztől teljesen lefáradok, pedig nem vagyok egy végletekig pedáns fazon. Aztán vhogy túllendülök ezen is.

Kép
Kép
irina

Anikoh, jó hogy megkerültél. Épp tegnap gondoltam Rád, hogy mi lehet Veled.
És köszönjük a történetet is :D

Irina: szigorlatra november 5-én déli 12-re vagyok kiírva, a doktori védés időpontja előreláthatóan december eleje. A témavezetőm később egy hónapig Ausztráliában lesz, így valószínű még előtte meg kell ejteni, és így a december végi avatási ceremóniába is beleférnék.
Remélem, hogy így lesz, mert nem akarok még egy fél évet várni. :roll:

Rugó 12 óra 45 perctől volt fenn este negyed kilencig, a szopiba kidőlt. Nem tudom, felkel-e :roll: Sajnos mindig fel szokott egy óra alvás után, és 11-ig vigéckedik :? Csak neki van jó kedve ilyenkor :?

Kép
vindolanda

Sziasztok,

nálunk minden ok, kistesó jól van, vigan úszkál a pocakomban, és már 7.7cm. Próbáltuk a dokival megállapitani, hogy fiú e vagy lány, de sajna nem sikerült :( volt ott valami a 2 lába között, de a doki szerint az még bármi lehet, majd legközelebb.

Granda nagyon szép helyeken voltatok:-) Lindus mekkorát nőtt, nagyon nagy lány:-)

Mesi, végre hogy irtál, sok sikert a ház eladásához! biztosan szupi helyre fogtok majd költözni.

Panndi szupi lehet a száritó gép, nálunk is jóljönne sokszor, mert én meg nem szeretem leszedni a száritót, igy néha 3 napig is száradnak a ruhák :(

Viranka remélem semmi komoly ez a lábujj ügy.

Linda, Bálint, Botond nagyon boldog 1. szülinapot!

Heni
KépKép
heni81

Köszönjük köszöntéseteket :) Nikinek is boldog szülinapot kívánunk :)
holnap eszek képeket,bár torásat nem tudok,mert az anagygépen,kiszűrni ugyebár függöny nélkül szembesütő nappal nem tudja Robi,talán hetek v. hónapok múlva ha sikerül rávennem jöjjön el velem vásárolni :) nélküle nem merem megvenni 8)

Granda!
annyira jó volt olvasni az élmény beszámolódat :) mintha mi is kicsit ott lettünk volna :)

Irina!
fiam abanánt pl. meg sem eszi csak ha nagyon éhes 8) pedig nagyi büszkén mondta Báló mennyire szereti :) jah másnap köpte kifele :) azt még az allergológus dokibácsi mondta,h. amelyik gyerek ilyen kicsi korban allergiás,az felnőtt korára nagyobb az esélye az asztmára... ( s neketek miért kell mennetek? Igen .nek tejcukor terheléses vizsgálata lesz h. fogok én a gyerekbe tejet juttatni gőzőm sincs...

Maggie!
ezt már hetek óta meg akarom kérdezni:nem volt furcsa érzés az h. a fiadnak barátnője van? olyan fiatalok még :) vagy csak én gondolom úgy?

Fleur!
holnap te is láthatod Mírát rövid hajjal :)

megjött Apa :arrow:

KépKép
viranka

Halihó!

Jó kis nap volt ma. Jó sokan voltunk. Már írtam, hogy jön barát, barátnő + befutottak a mi barátaink is. Jöttek Vacakocska-köszöntőbe. :lol:
Nemrégiben mentek el. Ma rekordot döntöttünk. Bercó majdnem 8-ig aludt (éjszaka persze sokszor ébredt). Viszont egész nap írd és mondd egy órát aludt. Ő is mostanság dőlt ki. (apukájának segítenie kellett). Nagyon élvezte a nyüzsit.

Isten éltesse a frissen egyéveseket! Linda, Niki, Bálint és Botond, ez a Ti napotok! További gyönyörűséges gyerekkort kívánok Nektek!

Rendesen elfáradtam.

Viranka! Az az igazság, hogy állandóan szerelmesek, így már hozzászoktam a gondolathoz. :lol: Egy tünemény ez a kislány, szerintem nagyon jól választott Dávid. Fiatalok-e? Ezen még nem is nagyon gondolkodtam, de azt tudom, hogy Dávid mindig is érettebb volt a kortársainál. Testileg mindenképp, de értelmileg, érzelmileg is.
Erről jut eszembe, hogy tegnap volt az első órája. Ugye felvételire készül, így megkértük a város legjobb matek tanárát, aki történetesen családi barát, hogy segítsen neki. Ő is azt mondta, hogy remek kis emberke, jó alapjai vannak, csak kissé rendszerezni kell a dolgokat. Előtte a felesége (barátnőm) vizsgálta, hogy honnan kell indulniuk. Ő is el volt ragadtatva, az külön tetszett neki, hogy őt idézve: vannak gondolatai a gyereknek, ami az ilyen időseknél ritkaságszámba megy. :lol: Meg most éppen azt beszéltük apával, hogy egészen megkomolyodott Dávid. Lassan felnőtt lesz.
No, jól eldicsekszem itt. :oops: :oops:
Ma itt volt a leányzó, ennek meg külön örültem. Szem előtt vannak. :wink: :lol:
Annyira nem furcsa a dolog, mindig is tudtam, hogy el fog érkezni ez az idő is, előbb-utóbb el kell engedni őket.

No, lelövöm magam, inkább megyek pihenni.
dmaggie

Petrának és Valternek bolodg szülinapot kívánunk :)

KépKép
viranka

9:15 körül :)
Kép Kép
Míra fotóz :)
Kép Kép

s felkelt Bálint :)

KépKép
viranka

Sziasztok !

Először is minden szülinaposnak, névnaposnak és hófordulósnak sok boldogságot.

Valaki kérdezte, hogy hova megyünk nyaralni.
Egyiptomba indulunk 1 hétre jövőhét vasárnap full extrás szállodába ami európai tulajdonú és elvileg sokkal jobban figyelnek a higéniára.
Már nagyon várom menni innen a hidegből a melegbe de kicsit félek, hogy hogy fogja bírni Ádi a repülő utat főleg úgy , hogy amikor a repülő indul akkor szokott Ádi aludni.

És akkor a beígért képek. Lehet kicsit sok de bocsi ezek most a kedvenceim.

Kép UV szűrős polóban ( készülünk már az utazásra )
Kép .
Kép szülinapján
Kép így szereti a gyerekeket
20200310173350

képek folytatása

Kép Ádi és a csacsi
Kép van már kesztyűje készülve a télre
Kép nyuszika
Kép tapsi
Kép készül a nyaralásra
Kép izmost testű ( behúzta a hasát is a kép kedvéért )

Na eldugulok. Megyek nokedlit csinálni a pörit már tegnap megcsináltam aztán kaja után kinézünk a ligetbe.
Mindenkinek szép napot.
20200310173350

Izmos testű Ádi :lol: :lol: :lol:

Na, most tőlem ennyire futotta, szép vasárnapot mindenkinek.
Tegnap őszi cuccokat shoppingoltunk Rugónak a Tescoban, elég jók lettek.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Boldog 1.Szülinapot!
Petra, Valter

Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Viranka!
Nagyon jók a képek :D
Mira így is aranyos én tiszta anyukája. :D
Aranyosak a Bálint arcok. :D

K.Timi!
Aranyos Ádi is nagyon jók a képek :D
Kis izom pacsirta kép meg főleg jó :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hű, ez kimaradt!

Petrának és Valternek boldog szülinapot kívánunk!

Viranka, nagyon aranyosak vagytok együtt :wink: És persze a gyerekek külön-külön is :wink:

Á, nagyon jó idő van kinn. Most jöttünk az udvarról. Gábor fagyalból sövényt ültet (egyelőre 10 cm-esek :D ), Rugó meg a slagot fogdosta meg kavicsokat pakolt.

Ma láttam először, hogy félig állva és a guggolás között is megtartja magát kapaszkodás nélkül.

Na, nyomunk egy túró rudit, aztán remélem, elalszik.

Én meg elkezdek port törölni, mert a bútorokra lassan már rajzolgatni lehet :oops: MOst egy kicsit könnyebb a tempóm, így a házimunkára is fordítok valamennyi időt :lol:

Kép
vindolanda

Na, szóval az állás és a guggolás között :oops:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Petrának és Valternek boldog szülinapot!

Heni: kár, hogy nem mutatta meg magát.

Vindolanda: jól esik, hogy hiányoltál!

Timi: szupik a képek!

Ma szörnyű éjszakánk volt. Niki sokat felsírt és csak nehezen aludt el. 15-30 percenként kelt és ezt csinálta 10-től fél 3-ig.Utána csak felsírt egyet és már aludt is.

Pár friss kép:

Kép de elfáradtam az elcsent pogácsa megevésétől

Kép segítek anyának

Kép hová is tettem?

KépKép
anikoh

Petrának és Valternek nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!!

Gyönyörű idő van, Vacakocska alszik éppen. :lol: :lol: Tegnap azt jósolták a barátaink, hogy ekkora alvás után biztosan átalussza Bercó az éjszakát. Ma reggel telefonáltam nekik, hogy még véletlenül se nyissanak jósdát. :lol:

Granda! Ha egyszer írásra adod a fejed, egy biztos vásárlód már van! :lol: Lindát én is nézném.

Viranka! Micsoda összefoglalót rittyentettél..... Szupi lett. Nagyon-nagyon szépek vagytok. Külön tetszik az állandó jókedv a képeken. Újszülött Bálint-képek meg egyszerűen fantasztikusak. Jó nagylegény lett Báló. :lol: Nekem nagyon tetszik Míra haja is. Bicegsz még?

Anikoh! Olyan jó volt olvasni a szüléstörténetedet. (Imádom őket, csak ne pityeregnék mindig) Niki meg gyönyörűséges! Nagyon házias, majd felhívom rá Bercó figyelmét. :wink:

K.Timi! Jó utat, vigyázzatok magatokra! Visszavárunk! Kis Herkulesed nagy zsivány lehet. :wink: :lol:

Vindolanda! Csak haladnak ezek a ráérős babócák is. Biztosra mennek, gondolom, egyből hosszútávfutással kezdenek majd. :lol: Az előítéletet meg nem értem.

Ma du-n moziba megyek!!!!!!! Már alig várom. :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Valtinak és Petrusnak boldog 1. születésnapot! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Niki nagyon lelkesnek tűnik, ha mosásról van szó :lol:

Maggie: én sem értem, de mindig jönnek utánunk. Szerintem alternatív vonalon mozogva ugyan, de aranyos feje van :oops: :lol:

Kép
vindolanda

Vindolanda! Egyet kell, hogy értsek. :lol: :wink:
Én meg leginkább azt tapasztalom, hogy Albertet mogorva, szigorú embernek nézik. Persze, ha valaki megismeri, rögtön megváltozik a véleménye. :lol:

Regi! MIndig elfelejtem írni, hogy milyen cuki Szelike a vonalzós képen. Nem lehet nagyobbá tenni a képet?
dmaggie

Maggie, és mit nézel a moziban?

Én utoljára a Karib tenger kalózainak a második részét néztem meg, még kb. 3 éve. Azóta inkább DVD-ket néztünk. Bár én már fél éve szinte semmit :roll:

De már külön könyvtárban gyűjtögetem a filmeket magamnak, ha belefejezem a dolgaimat. :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok !

Tapasztalt utazós mamik.
Tudnátok nekem egy listát küldeni, hogy mit vittetek magatokkal hosszabb útra a gyereknek.
Főként a gyógyszeres pakk érdekel .

Előre is köszi.

Köszönöm a dicsiket. Imádom is ezt a kis pasit.

Mindenkienk szép napot.
20200310173350

A Mamma Mia-t. Itthon esélyem sincs megnézni egy filmet. Vagy Vacakocska, vagy valamelyik fiú köt le, vagy egyszerűen csak dolgom van. De a legnagyobb baj, hogy nagyon könnyen elalszom. Ez csak mostanában jellemző rám. :P
dmaggie

Azt én is megnézném szívesen, Maggie :D Bár nem a kedvenc műfajom, ha egy filmben énekelnek. :lol: De ezzel kivételt tennék.

Ktimi: dentinox, nem hűtőben tárolandó lázcsillapító, lázmérő, elocom (soha nem lehet tudni, bár ezt én használtam fel), fenistil, neogranormon.
Azt hiszem, ennyi volt nálunk a nyaraláskor.
De mi szerencsére nem vagyunk nagy gyógyszerhasználók.

Kép
vindolanda

Vindolanda! Tényleg inkább olyan fősulis kinézete van Gábornak! :)
Biztos az a bajuk, hogy sötét a szemöldöke... :roll: vagy nem tudom.

Viranka! Szuperek az újabb fotók! :) Míra milyen furi rövid hajjal! :shock: Én azért siratom a fürtjeit! ;) És tényleg tiszta Te! :)

K.Timi! Nagyon édes Ádámod! :)
Jó utat Nektek!!! Biztosan jó lesz, aztán várjuk majd a fotókat!

Ma takarítottam és zenét hallgattam! Kis kikapcs rámfért... :roll:
Szelike meg Anyunál, délután megyek érte! :)
...és töltöm le a született feleségeket, mert most, hogy ilyen későn adják, egy percet se látok belőle... :evil:

Ja! Maggie! Íme a fotó :D:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

ezt meg csak úgy... :)
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Nekiültem és átböngésztem kb. 10 oldalt. Nagyon lemaradtam mostanában.

Mi jól vagyunk, végre mászunk kifelé a betegségből.

Minden mostanában ünneplő manónak sok puszi!

Néhány dolog amihez hozzászólnék:

Cipő: nemrég vettünk Zétinek kettőt. Egyik kis sportcipő, másik magasabb szárú. Szerencsére már mindkettőben stabilan jár, szalad. Nem olyan drágát vettünk, mert hamarosan úgyis kell vastagabb ha hideg lesz. Amit néztem: legyen benne megfelelő talpbetét.

Fogmosás: Nenedentet használunk, dm-es baba fogkefével. Ha meglátja már nyitja is a száját. :D Még mindig hat foga van, de mindenhol duzzadt körülötte nagyon.

Kaja: két hete semmi babakaja nem kell neki, azóta olyanokat főzök amiből ehet ő is. Saját tányérból nem hajlandó, csak az enyémből. :shock: Biztos azt hiszi abban még mindig bébikaja van. :lol: Az étvágya nagyon jó amióta változatos dolgokat kap.

Alvás: nappal nagyon nehezen akar mostanában. Éjszaka meg pár napja csak cicizne. :shock: Horror...Most próbálom leszoktatni róla, de nagyon keserves. :( Biztos a foga is zavarja...

Olyan jók a szülinapos képek és a nosztalgikus szülés körüliek is! :D

Anikoh: nagyon tetszik a fürdőszobai csempétek! :wink:

Mi most választottunk csempét, majd ha átköltözünk dobok képeket. Jelenleg a konyhabútort próbáljuk kitalálni.

Azt hiszem ennyit akartam. :roll: Zétim ébredezik.

Nem is írtam: tavasz óta növesztem a hajamat. :D Azóta nem is festettem, most természetes barna. Decemberben akarom majd félhosszúra körbevágatni. Most mindenhogy áll. :lol:

Puszilunk mindenkit, majd próbálok jönni gyakrabban!

(Abbahagytam a gyógyszert. :oops: Kíváncsi leszek mikor jön meg majd. Készülök dokihoz ellenőrzésre, aztán lesz ami lesz... :wink: )

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Maggie!
de jó :) azt én is megnézném :) utoljára vagy a Shrek 3-at,Harry Pottert vagy a Hannibált láttam 8) már rég volt,de még ppocakos voltam :?

Regi!
kissé ki voltam én is akadva mikor megjöttek nagyival a fodrásztól :evil: konkrétan azt beszéltük meg h. maradjon afélhosszú,hátul felstruccolva(v. mi :) ) gondoltam felhívom afodrászt és megbeszélem vele,erre hazaállít Öcsikefrizurával s 2 csattal a hajában :roll: lényeg neki tetszik,remélem gyorsan megnő :) de már 2 copfot tudok azért csinálni oldalt :) :)

Anikoh!
milyen huncut Niki az első képen :)

s holnap megyünk függönyt venni elméletileg :) remélem összejön végre a vásárlás :)

KépKép
viranka

Anikoh! Niki képei is tüneményesek, főleg ahogy kutakodik a mósógépben! :lol: csúúúcs!
Nekem is tetszik a csempétek, de Apa leszavazta a kéket, szerinte hideg... valóban hideg szín, de szerintem fürdőben passzol, meg én meg már unom a barna és bézs árnyalatokat... :roll:
Most elnézünk az OBI-ba, megnézzük, mi a választék! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, :lol: , érdekes, amit mondasz, mert nekünk eddig mindig kék fürdőnk volt, én azt untam, és 2 éve barnás-sötét narancsos csempét rakattunk, és nagyon szeretem, melegebbnek érzem a kéknél :wink: . (Egyébként odavagyok a kékért, csak szobaszerű fürdőt szerettem volna, fonott kiegészítőkkel, fa pulttal, és imádom!)

Született feleségek, nnnna többek között ezért praktikus ez a digitális tv, mert amit nem tudok megnézni, felveszem, és másnap reggel megnézem :D ! (És így azon sem veszünk össze apával, hogy Hal a tortánt, vagy BK-t nézzünk e: egyiket felvesszük, és megnézzük a másik után :D ).

Hulla vagyok, tegnap szülinapi bulin voltunk, 4 után sikerült reggel hazaérnünk, és 3/4 7-kor arra ébredtem, hogy világos van :evil: ...mosott sz@r vagyok, de olyan jó volt dance-elni, kikapcsolódni, megérte :D !
dettyk

Míra szerintem nagyon aranyos Öcsikefrizurával is :D !
Erről eszembe jutott, mikor a váll alatt érő hajammal 12 évesen először mentem egyedül fodrászhoz. Mondtam: vágja le egyenletesen...levágta, egyenletes kefefrizurát csinált, kb. 2 cm-est :shock: . Én meg csak ültem 12 éves fejjel a székben, és kerekedő szemekkel néztem, ahogy hullnak a tincseim, de nem mertem szólni, hogy mit csinál :oops: ...Legalább megtudtam, hogy áll a rövid haj :wink: :lol: .
dettyk

Maggie: Jó szórakozást!
Én láttam szenzációs jó volt.
a férjemmel az évfordulónkon. neki is tetszett..bár ő sem ez a tipus aki ilyen filmeket néz

Fürdőszoba:
Hát mi nagyon szeretjük a vagány, szép,...csempéket design-t.de itt!!!?????? fehér falak, csak a kádnál van pár sor csempe, a mosogatónál 2db. összesen egymás mellett és kész. a többi fehér fal. a csempe is fehér!

hát nem vmi vidám..de steril!:-)
Na majd ha veszünk egy házat biztos nem ilyet csinálunk.
:-)

Ma isolyan gyönyörű idő van..van vagy 20-25 fok. hihetetlen. nyári ruhában, papucsban az emberek.
:-)
voltunk egy központban..szépen felöltöztünk..emma is ruhácskában..hát senki nem álta meg szó nélkül milyen tündéri.

Minden gyerek szép..de itt olyan kis "furcsák" eza legszebb szó amit használni tudok rájuk. amelyik gyerek egy kicsit is édes...az lengyel..tuti nem Ír.!
Ezért is tünik mindekinek fel Emma, főleg hogy mindenkire mosolyog.:-)
:oops: :oops: :oops:

megyek..enni kér a csemetém

KépKép
kaqk
Debrecen

No, megjöttem. Egyedül vagyok, a fiúk elmentek dédimamizni. Őrületesen jó volt a film. Végig énekeltünk, nevettünk Vicuskával. (kimenős anyukák). Holnap biztosan ABBA-ra tombolunk majd itthon Bercóval. :lol: :lol: :lol:

Az ABBa-dalok egyébként teljesen új értelmet kaptak a film láttán. Mielőtt elmentem volna, beszéltem az egyik szomszédunkkal, ő mesélte, hogy eredetileg az együttem musicalt szeretett volna írni, innen vannak a dalok. De az élet úgy hozta, hogy a dalok lettek először ismertek, majd később maga a musical.

Frenetikus volt, annyira élveztem!!!!!!!!!!!!!!!

Regi! Eszem a tündérmanód édes kis pofikáját. :lol: :lol: Gyönyörűűűűű!!!!!! :lol: :lol: :lol: Köszönöm.

Miléna! Hajrá!!!! A csempékhez is :wink: :lol: . Dobhatnál képet Zétiről! NO, meg a hosszú hajadról is. Én is növesztgetem, jó kis feladat a barátnőmnek, aki a fodrászom is egyben. Nagyon ügyes, megoldja.
Haj témához még. Én nagyon ősz vagyok, már 18 évesen is több ősz hajszálam volt, ezért festem a hajam már nem is tudom mióta. Amikor terhes voltam Bercóval nem engedte a dokibácsi, borzasztóan néztem ki. Nem mintha most szebb lennék....

Digitális tv: kb egy hónapig vártuk, hogy jöjjenek és hozzák a dobozkát, ezek után, amikor felhívtak, hogy tájékoztassanak milyen jó is az, elküldtem őket melegebb éghajlatra. :oops: Mondjuk egyértelműen kiderült a szg-es rendszerükben, hogy nem teljesítették a feladatukat, a diszpécser nem győzött hüledezni, de én megbízhatatlannak neveztem őket. :oops: :oops:
Nagy hibám, hogy elvárom a szolgáltatóktól, hogy szolgáltassanak.

Dettyk! Aki éjszaka legény.... :lol: , ha anyuka nappal is muszáj. :wink: :lol:

Kaqk! Nem is csodálom, hogy tetszik Emma mindenkinek. :lol:

Úgy hallom, megjöttek a fiúk. Mennem kell.
Pusszancs
dmaggie

Köszönjük a dicséreteket!

Miléna,Regi:: köszi. Mi is beleszerettünk mikor megláttuk!Bár mi is jobban örültünk volna a zöldnek de az nem volt már.
Szeli nagyon édes a képeken!

Fogmosás: Niki nem engedi, hogy a szájába nyúljak. Ha nevet akkor tudok belenézni. Fogmosást nem engedi. Mutattam neki én, hogy csinálom akkor ő is akarta nekem de neki nem lehet. Mikor a számba akar nyúlni mondom neki, hogy akkor én is a tiédbe és rögtön már az enyém sem érdekes .

Megvolt a szülinap. Hát Niki nagyon élvezte a sok ajándékot. Kapott a tanuló kutya mellé egy dömpert pár Megaboks kockával . A dömpernek talán jobban örült. Hurcolja mindenhova.

Tegnap voltunk börzézni. Vettem neki a pelusdiszkontos pelenkából próbára. Vettem pár ruhát asztalra tehető etetőszéket mert untam a nagyot kerülgetni meg már fájt a lábam a sokszori belerúgástól.

KépKép
anikoh

Sziasztok

Valtinak boldog szülinapot!!

Nagyon szépen köszönjük a ránk gondolást és a köszöntéseket!

A szülinapozás 3 nap tartott 3 helyen :lol: Petrus nagyon élvezte csak sajna beteg szegénykém folyamatosan folyik az orra nem is kap rendesen levegőt 6-kor kelünk emiatt mert már nem bírja teli orral :oops: :cry: és nagyon de nagyon köhög!!Már majdnem megittunk egy üveg köptetőt de semmi javulást nem látok :cry: Holnap viszem 1 éves státusz vizsgálatra.

Holnapra válogatok képeket és rakom is fel!

A b.nőm holnapra van kiírva szülni pedig úgy drukkoltam hogy ma menjen :lol: :? De manócsak jól érzi még bent magát és ez a lényeg :lol:

Nagyon elfáradtam.Mindenkienk jó éjt!

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt!

Szelikémnek tér vissza az étvágya, egy hete kb. fele annyit evett, mint szokott, de tegnap végre újra benyomta a teljes adag tejpépet! :)
Úgy tűnik, hat a vitamin, bár az orra még dugul kicsit, de éjjel jót alszik, nincs vele gondja! És imádja a hálózsákját! :)

Csempe: Apa megmutatta, mit nézett ki, szerencsére nem barna, és nem is bézs, hanem ilyen narancssárgás jellegű! Nagyon tetszik!!! :)
Ilyen:
Kép

Bocsi, de most csak ennyi, megyek pajzsmirigy miatti vérvételre (kontroll).

Kép

Kép
regcsiken14

LÁnyok, Rugó még alszik 8) 8) 8)

Nyugodt mosakodás, nyugodt és hosszú olvasgatós reggeli, és most halkan felöltözöm :lol:

Éjszaka akciózott, olyan kettőig (kb. hatszor-hétszer kelt fel), azóta viszont csend van.
Biztos kifáradt a kis drága lélek :wink:

Regi, szép csempe!
Ágica: a szájpenész eltűnt végre? És jobbulást akkor!

Szép napot! V.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: