A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Itt megint esik...Utálom, hogy ilyen sötét van. :( Bár hétvégére legalább jó időt mondanak. Eléggé nyűgös vagyok, ahogy ez látszik. Tegnap el is sírtam magam Apának a telefonban, mikor közölte, hogy jó 2 órával később ér haza a szokottnál. Biztosan valami extra hormonszint-emelkedésem lehet, vagy mi. :lol:

Kedden voltunk bent egy barátnőmnél a kórházban babalátogatóban a szintén kismama barátnőmmel. Hát, tök fura érzés volt úgy végigmenni a folyosón, hogy nemsokára mi is ott leszünk.A baby nagyon édes volt, bár komolyan már szinte nem is emlékeztem, hogy Lili is ilyen pici volt valaha, pedig még fél kilóval kisebb súllyal is született. :wink:

Mosás: tegnap én is nekiálltam, tele is van a szárító, még vár rám a vasalás... Én rendes mosószert használtam (keveset, mert úgyis tiszták voltak) és én egyébként is Lenor Sensitivvel mosok. Ja, és megvettem az első csomag pelust is, meg pár textilpelust, kimostam a kórházi hálóingeket is, szóval határozottan elkezdtem én is készülődni.

Beagle, örülök, hogy rendben van minden, nem lehet, hogy kicsit ideges voltál a vérnyomásméréskor?

Eszter! Tök szupi, hogy Julcsi befordult! :D És hogy már a doki sem aggódik a méretek miatt.
Testvérek altatása: még én sem tudom, hogy legyen, most arra hajlok, hogy Nati az elején még a mi szobánkban lesz, amíg kiderül, milyenek az éjszakák, aztán pár hét múlva aludhatnak majd együtt.
És légyszi a táblába a kórházhoz írd be, hogy Székesfehérvári Szent György Kórház. Köszi!

Katica! Örülök, hogy Léna is szépen gyarapodik. :D Bölcső: nekünk bevált, annyira, hogy Lili az első pár hónapban csak abban volt hajlandó aludni. Ott volt az ágyam mellett és ha mocorgott, csak ringattam rajta egy kicsit. A férjem szerelt rá kerekeket és abban altattam kint az erkélyen is. Most meg azért lesz hasznos, mert 2 szintes a lakásunk és így mindenhol lesz egy ágyikója Natinak.

Sensi! Örülök, hogy minden rendben a Kiscsajjal! :D Kitartás az utolsó dolgozós napokhoz! Azt hiszem tényleg ideje lesz elkezdenünk összepakolni és készülődni, hisz ott csücsülünk a tábla legelején. :wink:

Gabika, jobbulást!

Anikó, szerintem is tök normál méretű a pocakod. És nagyon szép név a Mátyás. Örülök, hogy Bendi jól érzi magát a bölcsiben. :)

Mesi, tök jó, hogy fejjel lefelé vannak az ikrek. :) És hát nem irigyellek, én is megküzdök a hasammal, neked még nehezebb lehet. :?

Écike, tök szupi, hogy Zolikának már nem kell a lélegeztető gépen lennie. 8) És biztosan nagyon jó lehetett hallani végre a hangját.

Honey! Az én pocaklakóm is utálja a szívhang-hallgatót, mindig menekül előle meg ezerrel rugdossa. Jókat nevetünk rajta a dokimmal. :lol:

Ma délután megyek a védőnőhöz meg táppénzes papírért, fel vagyok készülve egy jó 2 órás várakozásra. :roll:

Na, megyek vasalni...

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!örülök hogy mindenki jol van.milyen gyorsan megy az idő :lol: Itt is esik,ugy utálom :cry: Holnap elvileg jön a védőnő hozzánk,kiváncsi vagyok jön e :lol:

mi jol vagyunk,csak kicsit még náthás vagyok,de a babó sokat mocorog :lol:

000kata

Sziasztok! Folyamatosan olvastalak Benneteket! Ha minden jól alakul akkor már csak egy-két hét meló és aztán végre pihi, készülgetés lelkileg az új szerepkörre.
A korai babásoknak én is nagyon szurkolok és minden szépet kívánok, főként jó egészséget, mielőbbi teljes megerősödést :)

A házfelújítás Nálunk még folyamatban van, de legalább már a felújított szobákat lakjuk, viszont a fürdő és a konyha egyelőre még átmeneti, káoszos. Volt már kiborulásom is az aggodalom miatt, hogy elkészülünk-e időbe. Nem tudom, hogy korábban beszámoltam-e róla, de egyik UH-s ellenőrzéskor kiderült, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvizem és kórházi infúzió kezelés szükséges. Aztán megnézett még másik két prof, azok úgy látták, hogy nincsen baj, a Babócánk szépen fejlődik, gyarapszik, elegendő táplálékhoz jut, épp csak nincs akkora tere a mozgolódásra. Így szerencsére elkerült bennünket a korai kórházi "üdülés". A pocakom nekem sem túl nagy, van, hogy rácsodálkoznak, hogy már a 8. hónapban vagyok. Azt mondják, hogy a magzatvíz is befolyásolja a méretet, illetve, hogy hátrahajló méhszájam van és a baba nagyon mélyen fekszik.

Bendegúzunk még nekem is csücsül a pocakomban, nem fordult meg. Párommal apás szülést szeretnénk, viszont a doki kilátásba helyezte a császárt (hangsúlyozta, hogy bár ideje van még megfordulni a babának, a hely szűkös a magzatvíz miatt :roll: ), rákérdeztem és kiderült az Uzsokiban nem lehetnek ott az apukák a műtétnél. Ezt nagyon sajnálnánk, pici depike is adódik belőle. Sokat beszélgetek a Kicsivel, simizgetem, kérem, hogy forduljon meg... reménykedünk, de ugyanakkor dolgozunk is a lelkünkön, hogy ha esetleg mégis császárra kerülne sor, ne keseredjünk el, hogy nem lehet közös az élmény, hisz' a legfontosabb mindkettőnk épsége és, ha ez kell hozzá, ám legyen.

A Picurkának már megvan a legtöbb ruhája, még az ápolószerek, kiegészítők hiányoznak. A hétvégén tervezem én is, hogy mosok, vasalok, szeretném már egyben látni, összességében az egészet.
Megvannak a babaszoba dekorok is, elkészítettem őket, majd megmutatom, felteszek képeket!
Van már valahol berendezett babaszoba? Ha tudtok rakjatok fel Ti is fotókat! Gabi82, láttam, hogy milyen szép bútort rendeltetek, kiváncsi lennék, hogy hogyan rendeztétek el!

Az altatásról is sok jót olvastam Tőletek, Nálunk úgy gondolom most az lesz, hogy a babaszobában marad a kiságy, és az első időben mózeskosárban fog aludni a Kincsünk, közvetlen az ágyunk mellett. Van rajta bölcsőfunkció, praktikus lehet a ringatáshoz, ahogy fentebb is írtátok... Olvastam azt is, hogy az első hetekben jobban érzik magukat a babák, ha kisebb a fekhely, mert a méh nyújtotta biztonságérzetet kelti a "szűkösebb tér", ezért is praktikus a pólya, mózes.

A jövőben már többször tudok jönni, de addig is olvaslak Benneteket! Vigyázzatok magatokra!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

A kókuszpólya: A hátuljában van egy rész ahová a kókuszbetét kerül, tartja a baba gerincét. Ez kivehető, így lehet mosni is a pólyát rendesen. Ha már nem használod, akkor szétszedve játszószőnyegként vagy akár takaróként is funkcionál :)

Kép

A mosáshoz akartam még írni, hogy létezik mosószóda, vagy indiai mosódió is. Aki ragaszkodik a bio dolgokhoz, azoknak ajánlom. Személy szerint én a mosódiót próbáltam eddig. De most láttam a Müllerben mosószódát. Szerintem ki fogom azt is próbálni.

Még annyit akartam írni, hogy most közölték, hogy ha apukás szülés lesz, be kell szereznünk egy csomagot, amibe beöltözik apuka. :? 2000 Ft. Még ez is. Na mindegy. Örülünk az új főorvosnak.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok,

most csak gyorsan reagálnék Neked
Gabi82, megakadt a szemem Lacika méretein, hogy nekem is hasonló méretűek a babák, mint Neked, és a lányom is 4 kg volt, vagyis reális lehet a becslés. Halvány lila dunsztom nincs, hogy fogok a végén 8 kg-ot cipelni, mert a doki csak a 39. héten akar császározni. Amúgy tök zárt vagyok.

Harivera, ilyenkor is a szülő nő dönt, mármint ha faros a kislányod?

KépKép
KépKép
kornéliusz

kornéliusz
ez kh függő meg doki függő sajnos de ha nincsen semmi komplikáció akkor minek vessem magamat alá egy műtétnek ha attól hogy faros meg tudom szülni?? Hiszen nekem azért nem az első és nem is a 2-ik szülésem lenne. A kijárat bejáratva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
de ha pl rossz a szívhang vagy nem jön lejjebb stb akkor persze csaszizzanak mert megőrülnék ha elveszíteném a lányomat.

harivera
Budapest XXI. kerület

Gabika!
Jobbulást!!!!

Katica!
Nekünk nem volt bölcsőnk, így nem is tudok véleményt mondani.

Beagle!
Gondolom, hogy megijedtél, és örülök, hogy most jó értékeket mérsz. És továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nekem Benivel irtó magas volt (az alsó érték 100 volt), és a végén már kétfajta vérnyomáscsökkentőt szedtem, és szerencsére nem lettem toxémiás, Beni 40+0-ra született.
Tesó melletti várandósság: megvannak a maga nehézségei, de ugyanakkor annyira más, össze sem lehet hasonlítani. Persze sokszor én is hulla vagyok, de ugyanakkor meg annyi szeretetet kapunk (én is meg Julcsika is) Benitől, hogy megéri.

Katinka!
A nyűgösség nálam is megvan. És én is a hormonokra fogom… :lol:
Alvás: mi egy szobában alszunk Benivel. A nagyszoba annyira az aktív elfoglaltság tere, hogy ott nem tudom normálisan kipihenni magam. Szóval nem egyszerű a helyzet. :lol:
Én is úgy mosnám-vasalnám már Julcsika ruháit, de nincs hová pakolnom, úgyhogy még várok. Viszont ma délután a férjem korábban jön haza, és elmegyünk megvenni a kiságyát. :lol: Legalább annyival is előrébb leszünk.

Kata!
Neked is jobbulást! Én speciel most nagyon örülök, hogy nem fog jönni a védőnő (Beninél még volt a szülés előtt, de hát most már tudja, hogy hová jön a baba), azért még nincs teljes rend a festés miatt és a nagyszoba + konyha, fürdőszoba, wc hátra van. Azt nem tudom, hogy azokat mikor csináljuk (pénz, idő).

Anita!
Megértelek a kiborulás miatt, de ne aggódj! :lol:
Örülök, hogy mégsem kellett kórházba menned! Nekem is hátrahajló a méhszájam. Nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja, mert Benivel hatalmas pocakom volt, pedig aztán nem lett nagy baba (3400 grammal született). Na, de itt aztán bepótolta. :lol:
Sajnálom, hogy nem lehet benn az apuka a császárnál, sajnos a Jánosban is így van. Ezért is örültem nagyon, amikor Julcsika befordult, remélem, már így is marad. És neked is drukkolok, hogy Bendegúz gondolja meg magát! Szerencsére a Rókusban benn lehetett a férjem a császárnál, és ez nagyon sokat jelentett.
Mint írtam, nálunk nincs külön babaszoba, de ha végre elkészülünk mindennel, akkor azért teszek fel képeket a kisszobáról, ami a családi alvás helyszíne lesz… :lol:

Anikó!
Tök jó ez a kókuszpólya! Nálunk Beninél még hagyományos volt, de aztán olyan meleg volt itthon, hogy nem is használtuk. Most viszont kaptunk a sógornőmtől egy kókuszpólyát is, és szerintem használatba is vesszük majd, már csak azért is, mert így Beni kezébe is oda tudom majd adni Julcsikát.
Mosószóda, mosódió: még nem is hallottam róluk. Hogy néznek egyáltalán ki? És hogyan kell használni őket?
Kórházi csomag: bosszantó! Anno a Rókusban adták a ruhát, itt a Jánosban meg nem kell apukának beöltözni, lehet otthoniban.

Vera!
Ezek szerint még nálatok is faros a babóca?

Kornéliusz!
Hogy vagy, hogy bírod magad/magatokat? Jól emlékszem, hogy ti bölcsiztek? Az hogy megy?

beszteri

Harivera, ahogy olvastam a hozzászólásod Kornéliusz kérdése merült fel bennem is. Ha Te úgy akarod, akkor megszülheted farosan? Nekem az orvos csak annyit mondott, hogy ez esetben nem szabad kockáztatni, veszélyeztetné a babát, mamát, kategórikusan császárt mondott.

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Most kapcsolok, Te is az Uzsokiban szülsz Harivera, kinél?

Eszter, köszi a drukkot :) Kedves Tőled!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

zsemi én egy külsős dokinál fogok. Dr. Fekete Antalnál báár nem ragaszkodom hozzá nekem jó az ügyis is csak a khba legyen mert nekem az a lényeg nem a doki.

Sajnos a mai dokik nem mernek rizikót vállani még egy kicsit sem a sok per miatt. De ha nincsen semmi gond és a baba se nagy akkor totál lényegtelen hogy farosan szülöd e.

az hogy most faros e szerintem igen a mocorgásából érzem de majd holnapután kiderül az uhun

harivera
Budapest XXI. kerület

Lányok: a korházba majd mibe kell szülni?saját háloingbe?

000kata

Sziasztok!

Pl a Szt. Imrében az a hozzáállás (elvileg egységesen, de persze dokifüggő), hogy minél inkább a természetes szülésre kell törekedni. Vannak olyanok, akik azt mondják hogy már-már túlzásba vitten nem szeretnek császározni...

Ilyen cuki pólyát hol lehet kapni és kb mennyibe kerülhet?

Pipal

Kép
pipal

Harivera, november 5-re vagyok eredetileg kiírva, aztán az UH-knál ez változott, volt október vége, november 13-a is. Elég nagy a szórás, bár, azt mondják 1-2 hét eltérés belefér.
A "kezdő csapattal" indultam a fórumon, Zsemlyécske névvel - aztán történt valami és nem tudtam bejelentkezni az eredeti felhasználónevemmel, végül újra regisztráltam, csak akkor meg a folyamatos elfoglaltságom miatt nem tudtam jelentkezni, így elköszöntem egy időre.
Most viszont Eszter, megköszönöm, ha újra felveszel a táblába, innentől azt hiszem aktívabb tudok lenni.
Írom az adatokat (ha priviben kényelmesebb, oda is elküldöm):

Kor: 29
Terhességi kor: 34
Szülés várhatóan: 11.05.
Baba neve: Bendegúz
Testvérek: -
Kórház: Uzsoki

Köszi!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Hello,
Zs, akkor itt talizunk? :)
Harivera, Kisfiúknál nem is próbálják meg a faros sima szülést, mert a kicsi golyók elakadhatnak a hüvelynyílásban, és az elég nagy probléma. Kislányoknál ez a veszély nem áll fenn :)
Beszteri, a Julcsika név annyira édes, és nem mindennapi!
Mesi, tényleg hatalmas a pocakod, és nagyon formás. Megértelek, hogy nehéz már Lili után rohangálni. Mi egy 4 lakásos sorházban lakunk, ami tele van gyerekkel, így délelőtt felöltöztetem Korit, és kiengedem az udvarra. Ott motorozik, vadul, futkoz, jól elvan a többi kisgyerekkel, mi anyukák 3-an pedig beszélgetünk, üldögélünk a teraszon, 1-2 óra szabad. közben bejövök kicsit főzni, kimosni, ilyesmi. Délután is van 1-2 óra szabad, amikor alszik Kornél, de ilyenkor kellene vasalnom, amit már marhá nem bírok az egy helyben ácsorgás miatt.
Felébredt, lehozom, de még jövök!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Zsemlyécske: de jó, hogy újra látunk! :) Kitartást a felújításhoz, és remélem most már gyakrabban jársz majd.

Beszteri: Csatlakozom Dalmihoz, szerintem is nagyon jó a Julcsika név. Én Judit vagyok, és az egyik rokonom hívott Julcsinak, de nagyon szerettem!

Pipal: kókuszpólyát a Brendonban láttam, és 5000 Ft körül van, ha jól emlékszem. Én is nagyon szemezek vele... Hát én megint nem jutottam el tornázni a Szt Imrébe. Habár a nagytakarítás is felfogható egyfajta tornaként, amennyit fel-le mászkálok :D

Beagle: az jó, ha folyamatosan tudod mérni a vérnyomásodat! Bár lehet a kórházi (rendelői) környezet miatt lett több. Nekem mindig 120 körül van akkor, amúgy otthon 100- és 90 körül mozog. Örülök, hogy megnyugodtál!

Kornéliusz: jó, hogy ilyen szépen fejlődnek az ikrek! Noel baba is 2,5 kg körül lehet már, és ha 4 kilóra saccolható a születése, hát csak ámulok, hogy neked ikrek vannak a pocidban :) Már néha egy babával is azt érzem, hogy hová fog még elférni?  Azért az olyan megnyugtató, hogy a természet ilyen „okosan” alkotott meg minket!

Rólunk: kicsit több a magzatvizem, úh. az új orvosom elküldött egy speciális cukorvizsgálatra, remélem holnap megjön az eredmény. Amúgy ma meghozták a babakocsit, és a könyvespolcunk is áll már Néha kicsit úgy érzem le kellene már állnom, mert állandóan pörgök. Remélem a baba születése előtt azért lesz még néhány lazítós hét.
Már nem is tudom ki írta, hogy milyen nehéz lehet gyerekek mellett másik babát várni. Hát én is csak elismerésemet tudom kifejezni! Ez az óriáspocakos időszak már tényleg tud néha fárasztó lenni. Persze én is élvezem minden percét, de már várom, hogy reggel csak úgy "felpattanhassak" az ágyból :P

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Július közepéig én is szoktam irni nektek (az eredeti táblában szerepeltem is), csak közben baj történt, ezért csak most tudok jelentkezni.

Röviden: 22 hetesen begörcsöltem, csak nagy nehézségek árán tudták benntartani. Azóta fekszem, kedden betöltöttem végre a 32. hetet. Elég sok minden történt (Németországból hozattunk gyógyszert, epegörcsök, vérzések, polip)
Ha részletesebben érdekel benneteket, akkor lejjebben ebben a topikban a mai napon leírtam: A C:2100 érték terhesség alatt.

Beszteri!
Visszakerülhetek a táblába??

Az adataim:
Szakmarinekati
32
32 hét + 2 nap
2008. nov. 17.
Lilla
Levente
Körmend/Szombathely

Köszi!

Écike, Katica!
Gratulálok nektek a kisbabáitokhoz, remélem mielőbb megerősödnek és magatokhoz szoríthatjátok őket!!!!
Sok-sok lelkierőt küldök!

Kati

ui:
küldök nektek egy képet, kb. a 27. héten készült.
Kép

Kép

Kép
szakmarinekati

Szia Kati!

De jó, hogy te is előkerültél! Remélem most már minden rendben lesz Veletek! Nagyon csini vagy még mindig ;)

Judit
Kép
sonny

Dalma, részemről rendben itt is ott is, továbbra is ;)
De, most hogy picit több szabad időm adódik, szívesen csatlakozom vissza ide. :)

Sonny :) köszi a bíztatást, és igen, igyekszem aktívabb lenni!

Kati, elolvasom majd a történetedet. Sajnálom, hogy így alakultak az eddigiek, de látod milyen erősek vagytok! Csak pihenj sokat!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Egy kicsit le vagyok maradva, sokat írtatok mostanában.
Ma voltam dokinál. Méhszáj teljesen zárt, Fanni tökéletesen fejlődik, pont megfelel 32 hetesnek. ÉÉÉSSS már kb 2 kiló!!! nem semmi a kislány! De végre befordult irányba. keményedésekre annyit mondott, hogy amíg nem fáj erősen és nincs vérzés, magzatvízfolyás addig nincs gond. Igyak napi 1dl vörösbort és nyugodtan szedhetek akár napi 8 magnéziumot is ha keméynedek.

üdv az elveszett kismamiknak!

Pólya
Hol lehet venni?

Kép
Kép
nati80

Nati: örülök,hogy minden rendben :lol: jó nagy a babód,már nekem is 2kg :lol:

A Reni mindenkit puszil!!!!

000kata

Sziasztok!

Kókuszpólyát kaptok itt is: http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... 3c3c9a3c55

De keresőbe beírjátok, hogy kókuszpólya, kidob egy csomót. Én speciel 2000-ért vettem a babaszobán.

Mosódióról infók itt: http://www.mosodio.hu/inhaltwaschnuss.htm?/

Mosószódáról itt: http://www.bioszallito.hu/Domal-Mososzoda?termek-56088

De ezekről is kidob egy csomó találatot a google :D .

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Márk már jobban van, már csak orrszívóval jön ki neki, magától nem folyik és tudott éjszaka aludni:)))nem is tudom, hogy viseltem volna még egy éjszaka..pedig lassan jönnek az éjszakázások hónapokig...
Képzeljétek, hogy ma délelőtt Márk "közölte" (mutatta), hogy vegyük le a ruháját mert ő bilizni akar és utána se akart pelust, persze azóta 2* bepisilt, mert hiába kérdezem, hogy kell e pisilni mindig nemet mondott (ő inkább játszani akar), de most is bugyi van pelus helyett:)
Ti, hogy csináltátok, ő akart magától bilizni, ugyanakkor letagadja ha bepisilt...?

Altatás
Én együtt fogom altatni az első naptól bár nem így terveztem, de másképp alakult (koponyatörés miatt 6 hét alatt eléggé megszokta, hogy ott alszom), kivéve ha nagyon zavarja Őt a kistesó mert akkor pár hétre áthozzuk a nagyszobába.

Eszter
Júlia néz tök szép, az egyik ismerősünk márciusban szült neki Julianna lett a kislánya:)

Na megint bepisilt..pedig az előbb öltöztettem át..de most meg magától hozta a bilijét...mit csináljak vele? nincs is ennyi ruhája:)+tök lassan száradnak a ruhák:(

Szép estét.
Bea
kumpibogar

Hali!

Kornéliusz, nem irigyelellek a8 kiló miatt. Még jó, hogy az emberi test csodákra képes! :)

SzatmárinéKati! Jó, hogy újra itt!!! Sajnálom a történteket, de babó még bann van és jól van és ez a lényeg!!!!! És nagyon csini vagy!!!!

Kókuszpólya: Én is vettem, mert félek, hogy nem tudom felvenni majd az újszülött fiamat. :oops: Ezzel könnyebb lesz. És ha hazajövünk akkor nagymamik, dédik is meg tudják fogni könnyebben.

Nati, örülök, hogy jól vagy!!!!!

Kumpibogar, nem semmi a fiad! :)

Zs, jó, hogy te is újra itt!!! Még sehogy nem rendeztük, mert jövőhéten jön meg. Viszont még nem kerül az eredeti helyére, mert még nem tudunk költözni. Mi is vettünk dekorokat. Verdásat meg micimackósat. :D

Katica, úgy néz ki nem kölözünk, csak karácsonykor, mert nov végére jön meg a fűtés gépészeti része,de nem kesergek, legalább anya mindig kéznél lesz.. :)

Kép
Kép
gabi82

Bea!
Nálunk is valahogy így kezdődött a bilizés! Volt, hogy egymás után 4-szer öltöztettem át, pedig végig meg volt a lehetőség a bilibe pisilésre. Még most is (tudom nem túl guszta), de a nappaliban van a bili, amire bármikor ráülhet... Kicsit macerás a szobatisztaság kialakítása, de érdemes még a tesó előtt elkezdeni!
Nálunk is hasonló lesz az alvás, vagy legalább is egyenlőre a fő szempont, hogy apa ki tudja pihenni magát, tehát ha kell én együtt alszok mindkét gyerekkel...
Eszter!
Ezt a festést Anna is nagyon élvezte volna, de talán a létrázást még jobban...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Katica, nagyon meghatott a szüléstörténeted, nem tudom, bennem lett-e volna ennyi bátorság...drukkolok, h Léna minél hamarabb elérje a hazamenetelhez szükséges súlyt!!
Écike, Zolika továbbra is irinyópirinyóésédes, Te pedig nagyon ügyes!!
Kati, Zsé, de jó, hogy Ti is itt vagytok!!Akíra!!Te is bejelentkezhetnél, mi van Veletek??
Eszter, nálunk mindig is úgy volt-és úgy is jött be hosszú távon is-, hogy a bébi kb. 2-3 hónapos koráig velünk aludt a hálóban (volt hogy köztünk a nagyágyban, egy-egy éjjeli szopi után, mikor is bealudtunk közben mindketten...), de persze ez azért is működött, mert aptyuk mellett ágyút is lehet sütögetni, egyszer sem ébredt fel arra, ha sír a gyerek... :shock: szóval Őt nem zavarta. Aztán mikor már el-elmaradoztak az éjjeli szopik ill. a baba is nagyobb lett, s könnyebben felébredt ha csak beléptem a szobába s megközelítettem az ágyamat, átkerült az éppen aktuális tesóhoz a másik szobába. És soha egyikükkel sem volt semmiféle altatási vagy egyéb probléma, megtanulták szépen, (persze részünkről szigorúan betartott napirend mellett)hogy este alvás, tutujgatás és járkálás nélkül. Egészen reggelig.
Beagle, most nézem, hogy ilyen kókuszpólyánk nekünk is van (nem tudtam h ez a neve :oops: ). Én az ágyban használtam, kiterítve, s aztán mikor betettem a babát, nagyon jól jött, hogy anélkül h felébredne, sikerült teljesen körülzárnom ezzel a pólyával. (ők meg ugye még eleinte a saját hirtelen mozdulataikra is képesek felébredni)
Sonny, na, az ágyból felpattanást én is várom már...drukkolok, hogy a vizsgálat ok legyen!!
Dalma, ezt a golyós-dolgot (mármint hogy elakadhatnak a hüvelyben)még nem is hallottam!Mindig tanul valami újat az ember... :)
Az én hátam totálkáros kezd lenni...néha megkérem a férjem, h nyomogassa meg egy kicsit, de halottnak a puszi...már el is felejtettem, h a vége ennyire nehéz...
Tudom önző dolog, de néha nagyon vágyom arra, h egyedül lehessek itthon, s ha kedvem tartja, fekhessek vagy pihenhessek kicsit :oops:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok,

Nati: örülök, hogy Fanni is ilyen szépen fejlődik! ;) Remélem a keményedéseid már nincsenek olyan gyakran. Nektek kész már a babaszoba? Ha már írtad, akkor bocsánat, csak nem tudok mindig mindent elolvasni...

Bea:
drukkolok Márknak a nagyfiús mutatványhoz ;) És örülök, hogy jobban van!

Judit: jó, hogy te is jöttél :) Jól vagytok?

Pólya:
lányok, vagyis inkább az anyukáktól kérdezem: a hagyományos pólya mennyire macerás? A kókuszpólya olyan egyszerűen használhatónak tűnik (habár lehet a hagyományos is az, csak még nem igazán találkoztam vele)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Eszter! Hú de jó, hogy leírtad, hogy jártál cici-ügyben. Ez megerősítette bennem, hogy figyeljek oda nagyon. Gondolom másnak is jól jött ez az infó. (Jobb más kárából tanulni, mint a sajátunkból, ha már így alakult. Borzasztó lehetett! :( )

Katica: Én annak idején, miután hazajöttem a kórházból, leírtam a story-t, de nem akartam túl részletesen, mert senkit sem akartam megijjeszteni. Végül is a lényeget leírtam.

A leglényegesebb dolgok meg inkább mostanában történnek :) , ugyanis Zolika a kezdeti kritikus helyzete ellenére mondhatni "sínen van" és egyre szebb.
Ma már pl. 1160 grammot nyomott, ami azt jelenti,hogy mégsem fogy a SIPAP-tól, sőt, még elég jól hízik is mellette. :D Komolyan mondom, én már ducinak látom, olyan édi kis combocskája van már! :D Viszont azt mondták, hogy valószínűleg sokáig SIPAP-on lesz, mivel nélküle még nem bírja... :(
A hangját tegnap is hallottam és erősebb volt, mint azelőtt két nappal. Igaz, hogy nem azt mondta, hogy "Szia anya!", de azért jó volt már ennyi idő elteltével hallani. :)
Ma reggel egy cumit láttam az inkubátorban. Azt mondják, nyűgös volt. Pedig nem szokott, eddig mindig azt mondták, hogy csak okkal nyűgösködött. Most meg azt hallom,hogy hisztizett. :) Mondtam is neki, hogy "Nem viszlek haza!". :D Dehogynem! Már alig várom. De képzeljétek, hogy tényleg vannak olyan szülők, akik "ottfelejtik" a babájukat. Döbbenet! :shock:

Ja, és képzeljétek, tegnap előtt született egy 460 grammos kislány, ő van most Zolika mellett. Olyan picike!!! Sokkal kisebb, mint Zolika volt, mikor megszületett (Zolika 850 grammal született). Képzelhetitek! :( Na de úgy láttam, jól van. :)

Puszi mindenkinek!

Csajok! Én azt olvastam, hallottam, hogy a fészekrakó ösztön az közvetlenül szülés előtt (kb. 1 nappal) jelentkezik!
Szóval lehet, hogy egyszerűen csak rendes kis háziasszonyok vagytok. :wink: (Az őrület még ezután jön! Amikor a szekrény tetejét is sterilizálni akarjátok, vagy fogkefével akarjátok a szőnyeget kitisztítani, mert a porszívó elromlott, meg ilyenek...) :)

Sziasztok!

Écike
écike

Sziasztok!
Köszi mindenkinek aki irt!
Remélem mindenki jól van, és egészséges babája lesz mindenkinek.

Pólya: A kórházban hagyományos pólyában voltak a gyerekek és fekve tanultunk szoptatni. Mikor hazavittem a fiamat, próbáltam pólya nélkül is, de nem érezte jól magát. Álmában is hirtelen megijedt, kitárta a kezét, erre meg jól elkezdett sírni. Ezért visszatettem a pólyába, ahol újra az anyaméhben érezhette magát. Szerintem nagyon szeretika babák. Könnyebb szoptatni is, míg kicsi.
Egyébként én is szeretem a takarót, még nyáron is, mert biztonságban érzem magam alatta, megnyugtat. Ebből kiindulva a babának is nagyon jó.
Persze nem nyáron, de hát úgyis őszi/téli babáink lesznek.
Egyáltalán nem macerás a kezelése, a huzatot ki lehet mosni. De sűrűn úgyse kell, mindig textilpelenkát tettem a feje alá, ha esetleg büfi jön.

A kókuszpólyá nem ismerem, de biztos ugyanolyan jó az is.

Judit!
Te pihenni szeretnél, én meg végre kikelni az ágyból a pisilésen kívül is. :D :D
Jó lenne cserélni!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
szakmarinekati

Krumplibogár:Nálunk is úgy volt idén tavasszal,hogy a Hanna már nem akart pelusban lenni,ő mondta!Sokat mostam utána,de mondtam neki,hogyha legközelebb bepisil,akkor nem veszem le róla a ruhát! :? Tudom ilyen időben ezt már nem lehet megtenni,de nálunk bejött!Szépen lassan rászokik majd!Még a mai napig is van olyan,hogy megkérdezem kell-e pisilni,ő azt mondja,hogy nem és fél perc után meg siet a wc-re :D

Écike: Lehet,hogy hiányoztál Zolikának,azért volt nyűgösebb! :D Hú,nagyon kicsi lehet az a kislány!Remélem olyan hamar fejlődik,mint Zolika! :D

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Ahogy olvasom most ez az oldal a visszatérők oldala, ugyhogy ha nem bánjátok én is visszatérek közétek :)

Bár nem ígérem, hogy mindennapos vendég leszek, de próbálok felzárkózni :)

Zsé, Dalma, azért remélem marad a régi is :roll:

Most egyenlőre visszaolvasok pár oldalt, mert nem igen tudom kivel mi újság, de próbálok majd minél hamarabb visszaszokni :)

Velünk minden ok, bár sajnos most felfáztam és kicsit aggódok, mert olyanokat olvastam, hogy ez koraszülést is eredményezhet, és hát azt nagyon nem szeretném :?
Tud valaki valami okosat mondani erre?

Ezen kívűl Fannikát továbbra is minden uh. nagyobbnak méri egy héttel, a doki tapintás alapján is kijelentette múltkor, hogy nem lesz kicsike :lol: De hát a nővére is 3900g-al született, hát nem is csodálom, hogy ő is nagy baba lesz :lol:
A szülés ugye nálunk császár lesz, de valószínűleg csak pár nappal hamarabb fogják megindítani! Még hátravan egy uh 15.e körül, az alapján az ott kapott méretek alapján fogjuk megbeszélni a császár időpontját, de őszintén szólva én nagyon örülnék neki ha Fanni előbb megindulna magától! Ha csak előző nap vagy aznap indul meg, de nem oxitocinra hanem magától nekem már az is jó lenne! Hát reménykedek :)

Most megyek próbálok visszaolvasni! :)

KépKép
KépKép
akíra

Akíra! De jó, hogy újra visszatértél Te is :) Nekünk is nagy babónk lesz az orvosok szerint!
Felfázásra csak a tőzegáfonyát tudom javasolni. Ha nagyon gáz, szerintem kérj valami gyógyszert a dokitól (én Monuralt kaptam, az egy vizeletfertőtlenítő). Remélem hamar elmúlik, ígyál nagyon sokat!! Kyra már izgatott a kistesó miatt? :wink:

Judit
Kép
sonny

Szia Akíra!

Felfázásra én sokat szoktam inni+ 0,5-1 kg konyhasót v. tengeri sót berakni egy kád forró vízbe és abba ücsörögni!

Kép

Kép
melcsi82

Akíra
Felfázásra tényleg Melcsi tanácsát fogadd meg, nekem is mindig bejött bármiféle nőgyogyis bajra. Sima tengeri konyhasót teszek a jó forró vízbe és 15-20 percet kell ülni benne. Utána persze tusolj le a só miatt.

Écike
nagyon örülök, hogy mindig ilyen jó hírekkel jösz. A szomszéd kislány hány hétre született?

Pólya:
Azt hiszem veszek majd én is. nem is olyan drága ahogy nézegettem.

Sonny
nemhogy babaszoba nincs, még lakás se. na de megalkudtam párommal és éppen most szereli össze Fanni pelenkázó komódját, a pelenkázó feltét nélkül persze, így legalább a kimosott és kivasalt rucikat és pelusokat bele tudom tenni.

ma voltam védőnőnél és mikor meglátott azt mondta hú, lentebb van már a hasam. Szerinte Fanni nem marad benn 40 hetet. Mondtam nem baj, de legalább 36 hetet kötelező neki kivárni. Én a 38-nak örülnék. De majd meglátjuk. Mivel a méhszáj teljesen zárt így nem aggódok a koraszülés miatt.

Kép
Kép
nati80

gyors kérdés: nem tudjátok, hogy a védőnőnél hány látogatás kötelező? Egyaltalán van ilyesmi? Köszi!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Csak gyors bekukk :D Örülök,hogy mindenki jól van.

Écike,Katica:Örülök,hogy szépen fejlődnek a gyerkőcök.Csak így tovább!!!!

Rólunk:Hál istennek azóta se voltak olyan sűrű görcsölgetéseim csak néha-néha.Szedem megint a magnéziumot.Remélem azért még 5 hetet kibírunk így egyben :) Babó sokat mocorog :D Azért már várom,hogy a karjaimban tarthassam :D
Netünk még mindig nincs,de remélem jövőhétre már lessz.Akkor majd pótolom a lemaradást :D

Addig is vigyázzatok magatokra és a babókra!!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sonny: Én úgy tudom,hogy legalább 4x kell menni tanácsadásra,hogy megkapjad a járandóságokat!

Nati. Én is a 38. hét vége felé örülnék,ha megcsászározna adoki,majd kiderül a 36. heti uh-on,hogy mi a dátum!

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Sonny, pedig jó a kisnyanyatorna tényleg :)
jah, és nem a védőnéninél kötelező a 4x-i látogatás, hanem a dokinál, és erről a doki ad igazolást, ami kell az anyasági támogatáshoz. Én legalábbis így tudom...

Akira, Zsemlyécske, Kati üdv újra itt, még emlékszem amikor még csak olvasgattalak titeket, és reménykedtem, hogy én is csatlakozhatok :D

Na ma már télleg csinálok egy pocifotot. Többiek titeket is erre bíztatnálak!!!

Tényleg ti még nem kezdtetek el idiótán járni? Mert én már eléggé, főleg ha ülésből felállok és utána jó pár méterig olyan vagyok, mint akinek tele a gatyája :D

Vera, most láttam a bababörzés honlapon a képeiteket a szépségversenynél! Remélem nyertek valamit :D

Mi ma elvileg megyünk ki a börzére, ha eljutunk odáig, bár én azt hittem, hogy ez egész hétvégén lesz, és holnap akartam, erre most látom, hogy csak ma van, hát ennyit rólam...

Pipal

Kép
pipal

Pipal
Furin járni??? Én terpeszkacsázok, ennél jobb megfogalmazás nincs. nem tudom miért van, pedig igyekszem normálisan menni és viszonylag egymás közelébe rakni a lábaimat, de ha nem figyelek azonnal vállszélességű terpeszben járok és kifelé pakolom a lábaimat. Párom szerint akkor a legdurvább, ha még el is vagyok fáradva. Szóval nem vagy egyedül. Nekem még a reggeli felkelés érdekes. Első pár lépésem hajlított derékkal és bicegve történik, mire a csípőm és elfeküdt derekam bejáratódik.Ezen is jót mosolyog párom.

Sonny
Én azt hiszem a védőnőnél is legalább 4x meg kell jelenni. nekem nem nehéz, mivel 4 hetente visszahív (nagyon lelkiismeretes), most meg 2 hét múlva kell mennem. ha jól tudom utána már nem kell. Cukorgondozóba is már csak 1x megyek a 35. héten.

Expo
Én is szerettem volna menni, de mivel szinte mindenünk megvan Fanninak így nem tudom volna e értelme elkocsikázni pestre ezért. Bár van egy két apróság ami még nincs meg, de azért meg felesleges ennyit megint autózni.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok.
Most 31 hetes terhes vagyok én is novemberre vagyok kiírva pontosabban 30.-ára . A Sote II.-es nőin fogok szülni ha minden igaz, esetleg van még itt valaki aki ez idő tájt a sotén fog szülni?
Sajnos terhesség alatt megtalált a cukorbaj is , diétáznom kell és most már egy kis inzulin is kell esténként. VAn valaki aki szintén cukros lett terhesség alatt?
Vendég

Sziasztok!
Akíra, neked külön szia! :)
Most ültem le ma először, mert AUDI-s nyíltnap van, így meglátogattuk apa munkahelyét. Nagyon jó volt, kicsit honvágyam is volt volt visszatérni dolgozni, amikor megláttam a csodaszép irodákat, és a jószagú gyártóüzemeket. Már olyan régen dolgoztam..., és imádom a gyárakat. Most Kori alszik egyet gyorsan, aztán megyünk vissza, mert mindenféle érdekes program vár még ránk ma ott. Jelenleg túl vagyok egy fél tepsi almáspitén... nagyon kívánom az édeset. Ez nincs összefüggében a cukorbetegséggel, vagy ilyesmivel?
Pipal, én is szörnyen nézek ki járás közben. Hátradőlök, és terpeszben járok. Kirakatüvegbe nézni magunkat TILOS! Mindig elszörnyülködök ott. :shock: :)
Ma talákoztam egy sorstárssal, akinek 2 év van a gyerekei között, és mondta, hogy a nagylány elfogadta a picit hamar, de egy hónap kellett, mire az anyjával rendesen tudott viselkedni, mint azelőtt. addig meg sem ölelhette... :( most félek ettől, meg attól, hogy fogjuk kibírni külön azt az 5 napot. Eddig max 24 órát voltam a fiam nélkül :(
Most megyek, van még pár szelet almáspitém.

Kép
Kép
dalminha

üdv szaszi

Szijjasztok.

Én is megérkeztem a börzéről sőőt már ki is pakoltam és már megy a mosógép

én is nagyon sok pénzt otthagytam.

Nekem nagyon bejött és nagyon jóáron vettem dolgokat.

Mutatom mit vettem.

jahh és az uhu képek magáért beszélnek

Kép
Kép
olyan csókos szája lett de hogy kitőől?? :lol: :lol: :lol:

rucik
Kép

Kép

Kép

és az ágynemű garnitúra meg a szopipárna és a feltét
Kép

pipal köcikee szavaztam is magamra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Harivera
Szopipárna mennyi volt most? Én is menni akartam, de nem jött össze, inkább megrendeltem neten a párnát.

Szaszi
Én 20-ra vagyok kiírva és a II. nőin fogok szülni, sőt én is cukis vagyok, bár inzulin nem kell. nekem használ a diéta is, igaz én nagyon-nagyon szigorúan betartom. Még a zsemlét is megmérem, mert azt tapasztaltam soha nem 54grammos.
Kinél fogsz szülni? Szülésznőt fogadsz fel? hamarabb befekszel vagy "csak" szülni mész be?
Én hamarabb befekszem, mertg vidékről megyek.

Kép
Kép
nati80

Dalminha
Ha kívánod akkor egyed, nincs összefüggésben a cukroddal.

Vera
Hát igen, egyértelműen kislány!!! Szép dolgokat vettél.

Én ma is mostam egy adagot Fanninak és holnap vasalom ki. Jó egy kicsit végre készülődni.
Tényleg lassan megint csináltatok magamról képet, mert már nagyon kerekedik a pocakom. Most hogy megfordult a lány, így más formája lett a pocakomnak.

Kép
Kép
nati80

Szia Szaszi! :P

Üdv Akíra, Szkati! Jó hogy visszatértetek!!

Vera
Cuki a kislányod és hát tényleg semmi kétség! :)
Mi is voltunk kint elköltöttünk egy fizetést, de lett babakocsink, kókuszpólyánk nekünk is,játszószőnyeg , ágynemű, 50-es ruhácskák
:shock: :) stb. stb.

Écike
olvastalak én mindíg és emlékszem is h. írtad h. a tavalyi dolgok lehettek a háttérben. Zolika nagyon ügyes h. hízik, mit neki sipap!! :D Ja nálunk is vannak babák akiket soha nem látogatnak! :shock: :cry: :cry: Léna is hisztis, de én enek örülök mert legalább nem feletkeznek meg róla! :lol: Van 1 kedvenc nővérkém és mondta h. valószínüleg nem lesz vele otthon unalmas az élet! :wink:

Csajok
én írigylem a nagy pocakotok, még a terpeszjárást is! :oops: :cry: :wink: :D

Kép
katica_75

Katica
Igazad van, azt hiszem én sem cserélnék veled szivesen. Én mindig is azt vallom, hogy minden nyűggel-bajjal együtt imádom a pocakoslétet, nem adnám semmiért.

Hogy lehetnek ilyen szülők, akik nem mennek be naponta többször a picijükhöz? nekem ez érthetetlen.

Kép
Kép
nati80

Nati
ugye, tényleg minden csak nézőpont kérdése..És ami még érdekes, hogy minden nehézség,-előzméy ellenére, alig várom h. újra pocakom legyen. :shock: És ezzel bizti Ti is így lesztek! :lol: Hiányozni fog!
Figyu van infód arról a tanfolyamról? Hol olvashatnék róla?- a neten van valami?
láttunk jópofa hintát kint: www.adamo.hu fejlesztős, hátha vkit érdekel még.

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: