A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.07 10:44-kor.
Vendég

Kriszti! Remélem csendes szomszédot kaptok!

Sipiné! Én már rég megörültem volna egy éjjeli mulatótól!

Marcsi! Az Én férjecském a tejcsivel volt így! A tápot meg nyakalta!

Csilla! Örülök, hogy jól vagytok!

Muffin! Hol vagy? Írjál!
Vendég

Marcsi, anyukám mesélte, h. anno mikor elfogyott a tejcije én sem akartam megenni a tápot. Másfél napig nem ettem (egyáltalán), utána már elég éhes voltam hozzá, h. elfogadjam a tápot is :) Ne aggódj, nem fog éhen halni!

Szly, képek a tábliba:
Születéskor 3450 gr 55 cm
Kép

2 hónaposan 4420 gr kb 59 cm - nem volt hivatalos mérés, csak tippelem:
Kép
sipiné

Sziasztok!

Csilla!!!!Légyszi, képet dobjál már föl, ide is jó! Köszi!

Marcsika! Viki sem ette a humanat, nagyon utálta, csak fújta ki a szájából. Aztán a beba-t kapta, azt ette egy darabig, aztán hiába cukroztam. Most milumil van, ezt eszi, de ami a leg meglepőbb, hogy a DM-ben vettünk babylove-os tápszert, mert sürgősen kellett és azt egy szó nélkül gyűri befele. Nem kell cukrozni sem. Csak hát az nem HA! De semmi baja nincs tőle! Úgyhogy ha nagyon nem akarja enni a milumilt, akkor a vészmegoldás a babylove. Annak egyébként tök hasonló íze van, mint a robébinek volt anno. Még a por is finom magában!

sz.andi

Marcsi - nekem Potyka anyánk :D mindig azt mondta h ne adjak rögön tápit ha kevesebbnek érzem a tejet, csak szoptassam sűrűbben. És bevált! :wink: Lilála szívta??!?! :shock: Aztaaa! Ilyet még sosem hallottam! :? Ha végül mégis akarsz venni tápit, a Milupát ajánlom, állítólag az a legfincsibb.

Szly - örülök h több lett a tejcsid!!

Az édesköményt én is ki fogom próbálni! Egyelőre a Laktoherbet vedelem, aztán nem tudom mennyire használ vagy sem, sose mertem abbahagyni! 8) :lol:

Hajhullás: hát úgy látom akkor Ti sem találtatok rá csodaszert :cry: . Én abba sem hagytam a Gravidát, már 1 éve folyamatosan szedem, mégis rettenetesen elkezdett hullani. Le is fogom vágatni, mert rosszul vagyok tőle. Na nem olyan rövidre, de még nem találtam ki pontosan milyenre.

Ami - örülök h Áron jól viselkedett tegnap. Mikor ébredt reggel? Jól eszik mostanában? Hafájás és egyéb sírós témák?

Tita - szuper h kaptál kimenőt!! Rádfér egy kis kikapcsolódás! Tényleg ne aggódj Levi miatt, nem éhezik ha hízik. Úgy látszik szuperul gazdálkodik ezzel a mennyiséggel is! Szerintem akkor fog elkezdeni jobban enni ha már elfogadod a helyzetet és Te sem feszengsz miatta! Tudom, könnyű mondani, de próbáld meg! Veled vagyunk!!!!+++++ :D :wink:

Teo - jó shoppingolást! :wink:

Holnapi tali: sajna nekünk is marha messze van, úgyhogy most sem tudunk menni. :cry:

Apa nem dologozik ma + holnap! Jupppiii! Ma van egy csomó dolga, aztán meg segít takarítani, de holnap lehet h én is kérek egy pár szabad órát és elmegyek vásárolgatni. :)

Norca már fél órája elvan a kiságyában! :shock: Kicsit nyöszörög, de nem kiabál! Aztaaaaaa!!! Miért érzem h lesz még ennek böjtje? :twisted: :lol:

Cupppaaa
Vendég

Megyek mellé pihizni. :lol: A boltba akartam menni, és ez lett a vége!
Kép

Kép
dittke

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.07 10:44-kor.
Vendég

Hú de sokat írtatok! :roll:

Wera! végül 7:40-kor kelt fel,tisztába tettem,átöltöztettem és még a tápot is megcsinálhattam békésen kacarészott a ahalacskáival a kiságyban! :wink:
Aztán evett,játszott a nappaliban 1/2 órát és pupu 1 órát.
Aztán felébredt,de nem aludta ki magát mert 20 perc után sírt,visszaaltattam,de szerintem mindjárt felkel,mert mostmeg már éhes lesz!
Sírás ügyben is jobb a helyzet,azért még van rajta mit csiszolni,de már egész jó ahhoz képest,hogy milyen volt,

Hasfájás már csak akkor van ha kb. 2 napig nem kakil,de mostmár tudom,hogy a glicerin kúp azonnal meghozza a hatását,így jobb a helyzet.
Amúgy most naponta 1X kakil!
Tegnap almát kostóltunk,nem nagyon ízlett neki,de még próbálkozom! :wink:
Nóri hánykor alszik el este?
Mondtam tegnap Apának,hogy 12 órát alszik,de mit csinál nappal,így nézett :shock:
Ú,hát az sem sokkal jobb! :lol:

Kép

Kép
ibm

Tali: a legjobb hely lenne számomra,de holnap 2 gyerekem lesz,nővérem kisfiának nincs suli és de. Anyós is jön unokázni,úgyhogy majd legközelebb! :cry:

Babu! Éljen éljen,húzzanak a szomszédok!
Reméljük ennél csak jobb jöhet! :wink:

Marcsi! Nekem is mindenki azt mondta,hogy nyugi majd ha nagyon éhes lesz megeszi,de én vele együtt sírtam mikor 2-őt kortyolt a tápból és krokodilkönnyek közt kereste a cicit és nemtudtam adni! :cry:
Iszonyú volt!
Aztán nemis tudom hogy egyszer csak megette!
Remélem azért még nem lesz rá szükségetek!

Andi! Az a tápszer mennyi idős kortól van?

Mennem kell,már kukkerol......

Kép

Kép
ibm

Születéskor: 3890 g és 54 cm
Kép

2 hónaposan: 5850 g és 61 cm
Kép

3 hónaposan: 6800 g és 63 cm
Kép
Vendég

Ami! 0-tól! Anyatej helyettesítő!! Teljesen újszülött kortól adható!

sz.andi

Wera! Nóri nagyon csini csajszi! :D
Vendég

Általában 8 és 9 között alszik el, és 8 körül kel. 1x eszik közben, vmikor 3és 5 között.
Ma csak fél 6-kor kelt, de ki kellett szívni az orrát és már nem aludt vissza csak 8-kor 1 fél órára. :? Most is elaludt, itt a kezemben... :twisted:

úgy tennék fel új képeket de még mindig nem műxik az usb bemenet :cry:
Vendég

Ami - örülök h javul a helyzet! :D Az altatásról sajna még mi se tudtunk leszokni :roll:
Vendég

Wera! Nóri baba gyönyörű! :D

Hajhullás. Nekem mindig is hullott a hajam és mivel elég hosszú, sokkal többnek látszott!
Aztán elkezdtem szedni a Maternát és levágattam, akkor mintha megszűnt volna, de most visszatért. :(

Apa ma megint dolgozik. De holnap itthon, megy kontrollra.
Azt mondta ha be kell gipszelni, akkor olyat kér, amivel lehet fürödni. :?: Gondolom feláras...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Halihó!

Teó!

Én is nagyon bízom az új barátságban. Már itt szemezek vele. ;)

Apa nagyon gáláns :)

Marcsi!

Ne aggódj! Megoldódnak a tejcsi gondok!!! Ne stresszelj.

Wera!

Bugri nagyon huncut! Kép

Kike!

Mit mondott a doki?

Kép Csövi Csajok! Mizu?
20150601134430

Viki! Haláli ez a pasi! :D
Vendég

Viki! Lackó nagyon tudja mereszteni a szemét! :D Édibédi!

Én már alig várom, hogy gyümiket kóstolgathassunk!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti, Babu!
Köszi!

A hülye anyja meg mindig produkáltatja :oops:
20150601134430

Sziasztok!
Doki megvizsgálta,mondta hogy továbbra is csináljam amit eddig-orrspré,orrcsepp,orrszívás,és hogy vegyek neki:Ca-kidet-kálcium szirup-200ml-es 1300ft.De azt már nem mondta hogy mennyit adjak neki,csak hogy négy,öt napig adjam.A neten se találok róla semmi érdemlegeset,és csak az van ráírva hogy egy év fölött mennyit,csecsemőknek a doki által előírt mennyiséget szabad csak adni.Fél kupakkal adtam,ja meg hogy főleg azoknak akik nem szopiznak,meg is kérdezte szopik-e,mondtam hogy igen.Kicsit szerintem kiöregedett a dokinő :roll:
És hogy mivel jön a foga,meg is lesz a náthája egy darabig.

Kép
Kép
Kép
kike

Hali!

Csodaszép képeket tettetek fel, amíg nem voltam itt!!
Megjöttem a dokinőtől, BEBA HA Start Aktív tápit kaptunk.

Azt mondta, ha ezt sem eszi meg...!

(Eléggé szabadszájú, inkább nem idézem.)

Megkóstoltam, ez finom. Komolyan nekem ízlik. hát, majd meglátjuk, mit szól hozzá a kisasszony. :roll:
Vendég

Marcsi!
Sztem is jó íze van, én is megkóstoltam anno.

Kike!
Nem tört még elő a prof foga?
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.07 10:48-kor.
Vendég

Marcsi! Reméljük ezt már megeszi majd Emma!

Kike! Jobbulást a legénynek!
Vendég

Csak egy gyors helyzetjelentés:

160ml-t nyomott be ebből a tápszerből Emma.
Igaz, volt egy kis nyüszi a cumisüveggel, mert nem tud belőle inni, de a végére már szépen belejött!

Most ki van nyúlva... 8)
Vendég

Homeos szerek

Hasfájás, hasi görcsök

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó
A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó
Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó
Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

Alvászavar

SEDATIF PC, lefekvés előtt 1 tabletta, felébredéskor 1 tabletta
Homeopátiás komplex készítmény alvászavar kezelésére. Heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást.

Fogzás

BORAX 9 CH, napi 3-5x5 golyó
Aftákkal kísért fogínygyulladás esetén, ha a baba a cumit és a szopást is elutasítja.

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, félóránként-óránként 5 golyó
Fogzáskor dühös, szeszélyes csecsemők szere. A baba egyik arcfele piros, a másik sápadt. Csak a ringatás nyugtatja meg.

PODOPHYLLUM PELTATUM 9 CH minden kakilás után 5 golyó
A fogzás idején reggelente vizes hasmenés jelentkezik, gyomorkorgással. A baba fájdalma hason fekve enyhül.

Csecsemőkori bukás

AETHUSA 9-15 CH, napi 1-2X5 golyó
Anyatej fogyasztása után jelentkező hirtelen hányás, a hányadék emésztetlen tejet tartalmaz.

SILICEA 9 CH napi 2x5 golyó
Szopás után mindjárt bukik, szorulásra és megfázásra hajlamos baba.

NUX VOMICA 9 CH, napi 1-2x5 golyó
Nagyevő, türelmetlen, bélgázosságra hajlamos csecsemők szere. A baba evés után bukik.

Nátha

CORZALYA tabletta, napi 3-5 tabletta
Többféle nátha elleni homeopátiás szert tartalmaz. Tüsszentés, orrdugulás vagy orrfolyás kezelésére.

SAMBUCUS NIGRA 5 CH napi 3x5 golyó
Szopós kisbabák orrdugulásának fő szere.

Torokfájás

BELLADONNA 9 CH, napi 3-4x5 golyó
A torokfájdalom erős, helyi melegre csökken. Hirtelen magas láz, erős szomjúság és levertség kíséri a betegséget. A szemek fényérzékenyek.

APIS MELLIFICA 9 CH napi 2-3x5 golyó
A szúróan fájdalmas torokfájásra a hűvös hideg esik jól, de a beteg nem szomjas.

HOMEOGENE 9 tabletta, napi 3-4x1 tabletta
Gyulladás és fájdalomcsillapító hatású.

HOMEOVOX tabletta, nap 3-4x1 tabletta
Ha a torokfájás rekedtséggel párosul.

Köhögés

STODAL szirup
Alkoholmentes homeopátiás köhögéscsillapító száraz és hurutos köhögésre egyaránt.

Láz

ACONITUM 15 CH óránként 5 golyó a verejtékezés megindulásáig.
Főleg éjfél körül hirtelen jelentkező magas láz, száraz kipirult bőrrel, hidegrázással, szomjúsággal.

BELLADONNA 9-15 CH óránként 5 golyó a tünetek enyhüléséig.
Magas láz, bőséges verejtékezés, fejfájás, forró arc. A kicsit zavarja a fény! Állapota romlik erős érintésre, zajra.

Influenza

OSCILLOCOCCINUM
Napi 1 adag influenza esetén, heti 1 adag megelőzésre járványos időszakban.

Utazási betegség, hányás járművön

COCCULINE tabletta
1-2 tabletta indulás előtt 1 órával

Hasmenés

PODOPHYLLUM 9-15 CH, kakilás után 5 golyó
Bőséges, sugárban ürülő, borsólé-szerű, fájdalmatlan széklet.

ARSENICUM ALBUM 9-15 CH, kakilás után 5 golyó
Égető, folyékony, bűzös hasmenés. A hasfájás melegítésre javul. Gyakran romlott étel fogyasztása után jelentkezik. A kicsi fázós.

Székrekedés

SILICEA 9 CH napi 2x5 golyó
Sovány, gyenge, fázékony gyerekek szere.
20150601134430

Viki!
Csúcs ez a kép!

Wera, Nóri is nagyon édes!

Kisfiam ismét bebizonyította, hogy csak itthon hisztis! Két órát válogattam a kenguruban ruhákat, és tökéletes csendben tűrte!

Kép
Kép
patr

Viki, írtam emailt, szólj ha átment mert múltkor egy napig nem működött a levelezőm!
Köszi!

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Újra itt. Már úgy érzem, hogy csak bepofátlankodom, mert olyan ritkán jövök... :oops: :cry: De mindig jön valami...

Tejserkentés: Egy hozzáértő ismerőstől tudom ezeket:

"Az Urtica urens 5CH-s hígításban jó a tej serkentésére. A nagy hígítások elapasztják a tejet (15CH), a közepesek (9CH) meg nem csinálnak semmit.
Az 5 CH-s Urticából az első nap minden szoptatás előtt 5 golyó, majd másnap minden második szoptatásnál 5 golyó, és így fokozatosan csökkentve napi 1-2x5 golyóra.
2, max 3 hét után beáll a tejtermelés.
Jó még uígy adagolva a Ricinus communis.

A Görögszéna magjából lehet főzni teát, ez nem okoz hasfájást a babának, ha átjut az anyatejbe, úgy, mint esetleg a Laktoherb tea."

Remélem segítettem! Az urtica nekem is bevált.

Andi, nagyon szép az az oldal, amit csináltál!!! Köszönjük szépen!
Itt egy kép a tábliba. Az ott az arcán fürdető. :D
Kép

És két kép a nagyon boldog Lucáról :lol:
Kép
Kép

Puszi mindenkinek

Kép
sziszka82

Pattikám!
Válaszoltam is ;)
20150601134430

Viki!
Én is! :D

Sziszka! Dehogy pofátlankodsz! De azért gyere gyakrabban! :wink:
Luca tényleg nagyon boldog, és szép is!

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Szly!
betennél minket is a tábliba? :wink:

Kép
1. nap: 3050 gramm, 52 cm

Kép
2 hónaposan: 4300 gramm, 56 cm

köszi :wink:

Kép
kimma

csajok, csodásak a képek :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

VidoKata!
Boldog szülinapot!
Isten éltessen sokáig!!! :wink:

Kép
kimma

Emci huncut mosolyáért odavagyok!!! ;)
20150601134430

Patr, köszi! :wink:

Kép
sziszka82

köszi Viki! :wink:
a fotelban trónoló menőLackónak vigyorgott :lol:

Marcsi!
nem próbálod meg esetleg a brutálfejést? hátha beindítja a tejcsit rendesen :roll:
drukkolok hog y rendbejöjjön++++++++++++++++++++

Kike!
jobbulást Dominak! :wink:
doki elvileg házhoz kell jöjjön ha hívod, annyi az egész hogy a kiszállási díját ki kell fizetni, úgy tudom

Babu!
örülök hogy alakulnak a dolgok hülye pics@ ügyben, reméljük rendibb szomszéd jön a helyébe!

Kép
kimma

Aha, szóval már virtuálisan szemeznek!!! ;)
20150601134430

Timi, Ági, Bencuri Viki!
Merre csavargyáraztok?

AKata!
Remélem minden rendben volt Adél Manókával a vizsgálaton.
20150601134430

Nos,hogy miért kell neki adni ca-t nem tudom,de mindegy,adom :)
Az egyik foga már áttört :) A másik kettő csak akar.

Nagyon jók a képek-tök édi Luca ahogyan jár a keze. :lol:

Kakijáról annyit,olvastam itt székrekedésről,nos adnék nekik szívesen hasmenést :roll: Egyet rotyizik,de úgy hangra nem is nagy,és egy percen belül folyik ki oldalt,háttul,nagyon folyékony lett neki. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Kike jobbulást kívánok a kis Dominak.

Nagyon szépek a babaképek!

Mi is oda voltunk kicsit sétálni, olyan jó idő van, süt a nap meg hideg sincs, ugyhogy kihasználjuk még ezt a szép időjárást. :)

Muffin ugye nem hagytál el minket????

Kép
linda24

Kike!
Csinálj majd képet a fogacskás professzorról!!! ;)

Vercsinek mit hozott a fogtündér?

Linda!
Vivi szeret sétálni? Bubu mindig bealszik :roll:
20150601134430

Muffin!

visszakerestem az utolsó hsz-at, már csak 1hét, 4nap van a műtétig. Mi van veletek?
Ugye nem tűntél el?
Hogy van Eliot?
Kiheverte már a vizsgálatot?

Viki!
amióta hűvös van, Emma utál kimenni, mert nem szereti a sapit.
Olyan hisztit rendez, hogy remegnek a falak...

amióta benyomta a 160-at, csak bámul ki a fejéből, még meg sem tud moccanni... :shock: nyöszörög...asszem sok volt neki? :roll:
De az adagolási útmutató szerint ez egy 2hósnak az adagja... :roll:
Cukipofa mellesleg, ahogy nyög... :lol:
Vendég

Desviki igen nagyon szeret, ahogy berakom a seggét a babakocsiba, már alszik is! Csak szegénykém mindig felvan ébresztve, mert ahogy sétálunk jönnek az ismerősök, és persze mindig megnézik.
Kicsit sajnálom hogy jönnek a hideg téli napok, mert akkor nem fogom tudni annyit kivinni. :cry:

Kép
linda24

Marcsi!
Laci is olyan kis lükén néz ki a sapkában, főleg mikor kötöm a kis tokája alatt megfele.
Azán bealszik, és csak akkor veszi észre magát, amikor már hazaérünk.

Emma a jól lakott napközis? Holnap jön a Lánykád haza ;)
20150601134430

Jaja....
Pizza lesz a menü... :wink:

Emma pedig tényleg döbbenetes...
Kíváncsi leszek, mikor kér legközelebb enni..... :roll: :D
Vendég

Linda!
Téliesítsd a kocsit és a gyereket. Mi már lábzsákkal vettük anno a kocsit. A gyereket meg szegényt úgy be tudom öltöztetni (van érzékem hozzá, láttátok a képet múltkor), hogy meg se bír moccani, csak az orra látszik ki. :lol:

Télen is kell nekik és nekünk is egy kis szellőzés.
20150601134430

Ok,kaptok majd fogas proffot is,csak még egy kicsit jöjjön ki jobban,mert épp hogy látni,még átlátszó neki,és nagyok picike,de majd hozok képet,ígérem :wink:

Köszi mindenkinek,majdcsak meggyógyul a Picuri,ha előbb nem,majd ha kinn lessz az összes foga :roll:

Ja,igen,és még a dokinőre is nagyokat vigyorgott :D

Vercsike kapott a fogtündértől sütikét,meg pénzt is,amin még vehetett sütikét :lol: :lol:
Apa feliratta Vercsit-Kristit hittanra,Vercsit korcsolyára-tavaly is járt,táncra,meg ugye van nekik-nagyoknak az úszás is,meg a Vercsi mehet színházba is.
Sajna Kristi még kicsi,így neki csak a hittan marad :? Még kiscsoportosnak számít.

Megyek is,ébred a Proff :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Viki, feladtam postán!
:lol:

Kike! Várjuk a fogas képet!!

Kép
Kép
patr

Patti!