A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Kép
(Anna ordít)
Janka:-Veled meg mi van tesókám?

szanet

Szia Szanet
Jó,hogy jöttél :lol: Csudára megnőttek a csajsziaid :wink: Paraméterek :wink: :?:
Vendég

Szanet
Mindjárt fél évesek!Atyaég.Ózdra költöztetek ugye?Milyen?Miért kellett költöznötök?

Juci
Te szoktál a csajoknak Müllerben kaját venni ha jól emlékszem.Mi kaptunk tegnap bebivita-s bébikaját egy ismerősömtől.Jók ezek?Esznek ilyen kaját?Árban nekem nagyon szimpi a dm-es,rossmann-oshoz képest.
Vendég

Legfrissebb (Noa*Száva)
Kép
Vendég

Banika
Erről én még nem hallottam :shock: Ez micsoda :?:
Vendég

Ma se vasalok :lol:
Mármint a kaja mi?Bébikaja amit a Müller forgalmaz.Csak nálunk még nincs Müller,majd csak áprilistól.De ha jó,akkor bevásárolnék kicsit belőle.Olcsóbb,mint a többi és a fiúk nem finnyásak.A sima almát nem csípik csak.Savankás nekik gondolom.
Vendég

Ja!Úgy vásárolnék be,hogy megkérem az ismerősöm,hogy vegyen ha Müller környékén jár.
(de már keresem a milupás kapcsolatot is,hátha leesik egy kamionról némi frutta-pura :lol: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Banika
Jaja!A kaja mi? :wink: :wink: :wink:
Vendég

Üveges kaja.Tudod.nem érek rá almár reszikélni,babanetezek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:lol: :lol:
Erről még én sem kagylóztam :wink: Majd számolj be róla,hogy milyen és mit szólnak hozzá a srácaid :!:
Vendég

Én is azért kérdeztem Jucit,mert nem tudom milyen lehet.
Vendég

Ja!A nestlés kaják is olcsóbbak a Müllerben
Vendég

Szió!
Utólag is Boldog szülinapot !

Az én babucimon is van a homlokán és az egyik szemén egy pirosas folt,az állitólag a tűzfolt ami jobban előjön ha hisztizik,de elmúlik majd kb 1 éves korában.

Képzeljétek mi történt velünk 2 napja ,hogy a csajok sokat alszanak.Nappal kb 3 óránként esznek 160.-at csinálok igaz ezt vagy megeszik vagy nem /inkább nem / .Tegnap leraktam őket csicsikálni 20.30 körül egyből beverték a szunyát és képzeljétek el én ébresztettem fel őket 03.30-kor mert már aggodtam, hogy mi van .Most 2és fél hónaposak és 4.7 kg.-ok.

Normális ,hogy hirtelen ennyit kezdtek aludni?
amonré

Amonré
Élvezd ki az ilyet,nem biztos,hogy így marad.Nálunk sem volt átmenet,egyszer csak aludtak éjjel(én nem ébresztettem őket) :lol:
Vendég

Fanni!
Az AFP 2,64 lett, a dokimat nem nagyon izgatta. Szóval nyitott gerincre pozitívat kaptunk, de UH-n semmi gond nem látszik.

Szanet!
Tüneményesek a csajok. A pasim kifejtette, hogy úgy látszik, Anna Supermannek készül. :lol:
vovanda

Jaj, remélem nem felejtek el semmit, amire reagálni akarok, ha mégis, szóljon rám, akinek nem írtam.

Eszti, csodaszép a kép! Édesek a csajok.

Banika, mi már régóta a Müllerben vásárolunk, csajoknak nagyon bejön a Bebivita, mi már a 12 hós, darabos kajcsikat nyomjuk, szeretik és nincs tőle semmi bajuk. Sokkal nagyobb a választék egyébként mint bárhol máshol, ahol eddig jártam és pl szerintem a HIPP-es kaják is olcsóbbak. Tengeri halból azt kapnak egyszer-kétszer egy héten. Szóval szerintem nyugodtan próbáljátok ki.

Zsuzska, nekünk sem mondta senki, minden orvos azt mondta, rendben vannak, de én úgy éreztem, hogy nem, ezért mentünk a Dévényeshez is és ezért járunk Gézengúzolni. Sokkal alaposabban megvizsgálják őket, mint egy szakrendelésen.
Más városokban sokkal jobb rendszere van a koragondozásnak, nálunk ingyen semmi sincs és futószalagon mennek a dolgok.
Nagyon sok pénzünk elmegy rá, nem tagadom, de inkább most fejlesztem őket, és akkor remélhetőleg sulira nem lesz semmi gond és nem kell korrepetálásra költeni :wink:
Ezektől pedig akkor sem lesz semmi bajuk, az teljesen egészségesek, a Dévényen kívül tulajdonképpen a többi játékos foglalkozás, amit a lányok egyre jobban élveznek, és közben fejlődnek, tanulnak, együtt vagyunk. Nekem most ezek a dolgok a legfontosabbak az életemben, szeretném, ha majd nyugodtan mehetnék vissza dolgozni, abban a tudatban, hogy megteremtettük az alapokat, amire építkezhetnek a bölcsiben, oviban, suliban.
Nem tudom kinek milyen a gyerekorvosa, de én úgy érzem az enyém nem veszi komolyan az ilyen problémákat, mindenre azt mondja, majd csinálni fogja, kicsit lusta. Persze lehet ezt így is felfogni, de lehet úgy is, hogy a későn beinduló nagymozgások valamit jeleznek és azt mondjuk egy gyógytornász, aki heti 30-40 órában gyerekeket kezel, jobban meg tudja ítélni, mint egy általános orvos. Nagyon sok probléma adódhat később ezekből a kezeletlen tünetekből, írási-olvasási zavarok, sőt gerincproblémák. Na jó bő lére eresztettem, sokat tudnék még erről mesélni...

Andi, lopj nyugodtan, jó játékot!
Az oldalt úgy találtam meg, hogy amikor kiderült, hogy fejlődéspszichológia vizsgálatra megyünk, akkor rákerestem a neten és ezt is kidobta :wink:

Tonti, sajnálom a családi érdektelenséget!
Nem írom, hogy ne törődj velük, mert én sem tudnám megtenni...
Fel a fejjel!

Judit

jucicuki

Egyébként Juci teljesen igazad van! mindehol felületesek a dokik. pl csípőszűrésen nekem is azt mondta a doki: szerinte rendben van a csípőjük, szerinte??? szóval még azt sem mondja, igen rendben vannak. de lehet valaki szerint meg nem. Fanni nekem is lassan mozog, vagyis később csinál mindent. erre azt mondják mert nagy :shock: :shock: :shock: 8 kilo felett van, és majdnem 3 kiloval született. sztem meg nem nagy. akkor azt mondják hogy lusta. erre meg azt mondják hogy lusta baba nincs. szóval nemtom. én mindig kérdezgetem hogy lehetne-e őket vinni valahova, de azt mondják nem kell majd csinálni fogja... hát nem tom. majd ha lesz új védőnő majd tőle megkérdezem... de a dokinál futószalag van...egyszerre vizsgál több gyereket...de komolyan...

bocsi a sok szóismétlésért :oops:

zsuzska80
Szombathely

Juci
Köszi.Nekem szimpi a Müller(bár csak a neten szoktam nézni,hogy mi akciós).Akkor az ismerősöm izzítom,hogy tankoljon nekem amíg nem nyitnak Kaposváron.

Eszti
http://www.mueller.co.hu/unternehmen/co ... .html?rd=1
Vendég

Zsuzska, a csípőszűrést én is tanulságosnak találtam: Huba csípője először rendben volt, az ellenőrzésen nem volt 90/90es, hanem rosszabb lett az eredménye. Kérdezem, h mikor jöjjünk legközelebb? Ja, nem kell már.
NEM KELL???? :shock: :shock: :shock: HA javuló tendenciát mutat, oké, ha nem... :evil: Elmentünk máshoz, akinél azóta már kétszer jártunk, és megyünk még egyszer minimum. 8)
Szerintem kb így kellene. Egyetértek Judittal, h inkább előzzük meg, mintsem javítsunk később. Ha lehet..

Kép
an°°di

Csipőszűrésen mi is több helyen voltunk, fő a biztonság.
A Mávban megnézték őket a 6 hetes kontrollon aztán itt az SZTk.-ban igaz 10 hetesen, mert nem volt elöbb hely. A dokinő megnézte őket manuálisan azt mondta minden oké de mivel ikrek ezért megnézték őket még ultrahanggal is ,szerncsére az is negativ lett :D
amonré

Banika
Köszi
Vendég

Andi, hát igen, ha lehet (nekem is ez a parám), de így legalább talán elmondhatom majd, hogy mindent megtettünk. Bár lehet, hogy akkor is azon agyalnék, ismerve magamat, hogy több helyre kellett volna menni :lol:
Nem egyszerű szülőnek lenni :wink:

Szép napot!

Judit

jucicuki

Jah Juci igazad van! reggeltől estig a dokikat járnánk :):):) paramamik :)

Kép Fanni cica elaludt a hintában :)

Kép Gergő még bírja

Fanni cica még mindig azt hiszi hogy az elektromos hintában ül :)

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska: de edi Fanni ahogy alszik!!! :D Nagyon szep kislany! Latom nagyon tetszik Nekik a hinta. :D

Szanet: de jo hogy jottel! Annyira edesek a csajszik!!! :D Sajnalom hogy betegek voltatok! Hanyos-hasmenosos? Az az en ellensegem, utalom!!! :( Meselj, hogy megy?

Sotske: nagyon cukik!!! :D

Toltunk dokinal ellenorzesen:
Meretek:
Anna 8330 g es 73 cm.
Alex 9450 g es 75 cm.
Azt mondta tobbet jarassam Oket mert ilyenkor mar lepegetniuk kellene. :shock: (Hulye doki!)

Latom nem csak nekem van ilyen csaladom, de nekem nem az anyosommal, aposommal van gondom (szegenyek regen meghaltak) hanem anyammal es apammal, szerintem ez sokkal rosszabb. Azota sem hivtak de en se hivom Oket az tuti! :evil: :cry:

KépKép
KépKép
tontica

Tonti, megnéztem a képeket! Édesek!
Látom nálatok is a legnagyobb ajándék a cimke a ruhán :lol: :lol:

Judit

jucicuki

Tontika!
Nem érdemes bosszankodni rajta. Majd a fejükhöz kapnak. Én apámmal kb. fél évig nem beszéltem, mire leesett neki, hogy mi van. Tudod: a családért cserébe a barátok a kárpótlás... :lol:
vovanda

vizsgálatok:

a hallásvizsgálat nem kötelező.de amit később csinálnak az műszeres és jobb.mert a kórházban csak azt nézik figyel-e a zörejre.

amúgy semmiből nem tart megcsináltatni.mondjuk nekem tesóm hallássérült ,így nagyon figyeltem, h megcsinálják.de nem volt semmi gond.

szanet

Juci: ja, a cimke meg a csomagolopapir meg az apro kis szemetek a foldon amik nagyon finomak lehetnek mert a gyerekek egyfolytaban "porszivoznak". :lol: Ruhakat a baratoktol kaptak, tolunk a babakat meg a konyveket. Sajna most tobbre nem tellte. Monserrate is kapott ajandekot hogy ne maradjon ki. :lol:

Vovanda: en nem haragszom Rajuk csak szomoru vagyok. :cry: De hat sajnos ez van ha az ember lanya messze koltozik, megfeledkeznek Rola. :cry: De, tenyleg van egy klassz baratnom, magyar, itt lakik egy kopesre, szuper egy csajszi! :D

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!
Megértem, hogy rosszul esik. Nehéz lehet ilyen messze élni a családtól.
És már akartam tőled kérdezni: a nagyfiad mennyire volt féltékeny a kicsikre? Hogy tudtátok kezelni? Kicsit tartok attól, hogy Manó nagyon féltékeny lesz. Aranyos, jó gyerek, de ez semmire nem garancia. Szeretném, ha jól vészelné át ezt az egészet.
vovanda

Tonti,
Néztem a képeket, jók lettek! :wink: Milyen szép kis lila rucit kapott Anna!
Sajnálom, hogy a szüleid elfelejtették a szülinapot. Azért ez nem szép dolog. Nekik erről nem szabadna megfeledkezniük, mégha messze is vagytok. :roll:

Banika,
Anyósos beszólasaid eléggé kiakasztóak. Nem csodálom, hogy nem mész.
Nálunk is ugyanez van. Anyukám messze van, vonatozni kell neki elég sokat, de majdnem minden hétvégén eljön segíteni. Anyós egy szomszédos településen lakik, mégis kb. 3 hetente jön, de akkor is úgy, hogy el kell érte menni, és haza is kell vinni. :shock:

Szanett,
Jobbulást nektek! Nagyon édik a csajok, rengeteget nőttek. Már 6 hónaposak! :D Boldog félévességet nekik!

Sotske,
Nagyon szép ez a kép!

Amonré,
Én nem ébreszteném őket, ha maguktól nem kelnek fel éjjel. Szerintem nem baj, ha többet alszanak.

Zsuzska,
A hintán elalvós képen Fanni annyira cuki! :lol:

Új képek Zsaniról:
Kép kukucs :D
Kép fincsi :D

És Blankáról:
Kép sokkal jobb keresztben aludni :D
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Zsuzska :P Rebe :P
Édesek a képek!

Zsuzska
Az elektromos hintát már kinőtték?

Rebe
Milcsi is minden reggel keresztben ébred :lol: Most eszembe is jutott, hogy lerakom keresztbe. Kíváncsi leszek, akkor hogy ébred? :shock:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

nahát, Ringató második felvonás:
mivel tudtam kb. mire készüljek, így tetszett. nekem is. hagytam Petrát garázdálkodni kicsit, Huba is teperhetett, amerre akart, de énekeltünk is együtt (nem hármasban, bár olyan is volt egyszer, amíg bírtam), és egyszer sikerült "elveszítenem" Petrát (a terem másik végében teáztatta magát valakinek a cumisüvegéből :oops: ő tehet róla, minek hagyta ott?), de összességében elégedett vagyok. Jövő héten is megyünk, de valami kisebb teremben leszünk- hát, remélem, beférünk. ha nem, nem.
és amúgy meg talán nem korai ez így, mert mit kellene csinálniuk? hegedülni nem tudnak, beszélni se, nem még énekelni. így meg sok gyerek között randalírozhatnak kvázi szabadon egy fél órácskát.

Judit, tudom, mit akartam kérdezni:
bilizés és hipoxi hol tart?

Kép
an°°di

Andi!

Jó lehetett :lol:

Hipoxi szünetet tart, mert Ati bemondta az unalmast, annyit hallgattam, hogy jó lesz ha már lejár a bérletem, hogy a maradék 10 alkalmat talonba tettem. Januárig le kell majd járnom, mert különben elveszik.

Bili megvan, ha épp szárazon ébrednek ráülnek, de mostanában ritkán van ilyen...
Ráérnek még.

Lányok, ti már gondolkoztok, ovin, sulin?
Sima, v. vmi extrás?
Helen Doronnal van valakinek tapasztalata? Most hallottam róla és kiderült van Fehérváron is, bár az árakat nem tudom...

Judit

jucicuki

zsuzska,rebe,szanet,nagyon édesek a képek vagyis a gyerekek :D
juci a helen donort most hirdetik a tv-ben az angolul tanit ugye :?:
andi köszi a jétékot szupi :D
fanni,hogy vagytok :?: gondolom már ti is sokat játszotok :D
szerintetek jó a pihenőszék,félek hogy megvesszük azt nem tetszik majd vagy jó az autósűlés is erre :?:

lanyané

Lanyané!
Nekem a naggyal nem volt pihenőszék, a bébihordozóban "lakott". A phenőszéket olyan szinten ismerem, hogy a keresztfiamnak vettünk, nagyon szerették. Az ikreknek egyébként akarok pihenőszéket, barátnőmnek is bevált.
vovanda

Lanyané
Nekünk van pihiszékünk,én abban etetem őket,kaja után még kicsit nézelődnek belőle.Nem bántam meg,hogy megvettük.Nekem a hordozóban nagyon összecsúsztak.
Vendég

köszi csajok a gyors választ :D erre gondoltam banika én is,hogy abba összecsúsznak jaajjjjj de nem tudom mit csináljak,ja meg hova rakod a földre :?: :oops: mikortól lehet a nagy etetőszéket használni :?:

lanyané

Mariann :P
Az enyémek abban laknak napközben. Olyat vegyél, ha veszel, ami azért vízszintesbe is tehető. Bár megjegyzem, pont az a jó benne, hogy kilátnak belőle. A mi hordozónk nem igazán jó ehelyett. Túl mély.
Van már játék, igen. Mindenféle tornázók. Püfölik, rugdossák és Márkó már fogni is kezd. Mindenre vevők. Csörgőre, éneklésre, mosolyra, csak dumára. Néznek és vigyorognak mint a tejbetök. Ma nézték egy kicsit egymást, eddig ennyi az össz impulzusuk egymás felé és a féltékenység.
A Te lányaid miket csinálnak?

Judit :P
Én még csak a gimit tudom, melyikbe szeretném adni őket :lol:
Itt Érden elég gáz a helyzet ovi ügyben. Idén 600 gyereknek nem jutott hely... Úgyhogy nemhogy válogatni nem tudunk, de örülünk majd, ha egyáltalán járhatnak...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nálunk a pihenőszék az étkező asztalon van, így ott enni már nem tudunk. De megoldjuk az evést máshogy, csak hogy ők nézegethessenek :D és kéznél legyenek 8)
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lanyané
Nálunk a földön van,mert hintáztatják benne magukat és félek,hogy leesnek.Ikeás mammut ülőkén ülve tudom őket etetni.Pihenőt az árzuhanás.com-ról rendeltem,de ott most nincs,csak a játsszvelem.hu-n

http://www.jatsszvelem.hu/index.php?lap=89
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.26 17:23-kor.
Vendég

A legalsó van nekünk,18kg-ig jó.2 fokozatban dönthető,amikor üvegből esznek,kb úgy fekszenek mintha kézben etetném őket.
Vendég

Ja!Én néztem üzletben több helyen,mindenhol drágább.
Vendég

most nincs pénzünk ilyen drágára de ez lenn jó áron Kép
igen fanni mi is ezeket játszuk nagyon sokat röhögnek gagyorásznak,rugdosnak csápolnak és amika ma rámarkolt az oroszlánra és cibálta :D kin.znek egy dolgot maguknak rákattanak és tiszta idegek,ha nem találják el :D :D
akkor jó lenne ez a szék mert a játszószönyeg egész nap uncsi nekik meg alig férnek el rajta ketten,ők komunikálnak egyik sír a másik röhög rajta meg van hogy a tesó kezét nyalogatja :D :D :D :D imádnivalóak minden új dolog amit csinálnak ajándék :D :D csak ha egyszerre rinyálnak azt nem bírom

lanyané

és akkor igy vagyunk én meg beszarok alattuk csak 10kg a kettő és mi lesz még Kép

lanyané

Hello!

Betegek vagyunk, vagyis kicsik taknyolnak (ezen kivul fogzanak ezerrel) nekem meg faj a torkom meg a sz@rul vagyok. Jo hogy megerkezett az osz de a megfazast otthon hagyhatta volna! :D

Vovanda: az elso par honap nagyon rossz volt. Monserrate ujra elkezdett bepisilni, kezelhetetlen volt, sokat sirt, hisztizett de szerencsere a babakat szerette es nem bantotta Oket, vagyis akarattal nem. :lol: Aztan ugy a 3.-dik honaptol kezdett helyreallni a dolog es most ujra a regi. Mondogatja hogy ha a babak nagyok lesznek majd jatszanak Vele. Puszilgatja Oket es allandoan nyuzza :roll: kicsit felek is egyedul hagyni Oket mert mostanaban Rate jarni tanitja a kicsiket, folemeli es ugy lepeget Veluk. :lol: :shock:
Az esti programunk ugyanugy megmaradt, szoval lefekves elott mese, vagy kirakunk egy puzzle-t vagy tarsasozunk, ezt nagyon szereti!
Erdekesseg: oviba rajzolni kellett Nekik a nyaralasrol. Rate lerajzolta Magat, Anyat meg Apat es egy kocsit. (gondolom a hazautazasrol szolt) szomoru lettem es kerdeztem Tole hogy es a babakat miert nem rajzolta oda. Erre O: hat, a babak benne vannak a kocsiban. :lol: :lol: :lol: Jot rohogtem rajta! :lol:

Rebe: gyonyoruek!!! :D Latom Nalatok is egyik leanyzo vilagos szemu, masik sotetebb.

Andi: enekeltek a babak? :lol: Mi ez a ringato? :roll: :lol:

Juci: ezek a ferfiak!!! Aztan panaszkodnak ha az ember lanyan par kiloval tobb van! :evil: :lol:
Mar most az iskolan gondolkozol? :lol: En nagyon szeretem Rate iskolajat, imadok szuloire menni es nagyon buszke vagyok a fiamra! Kivancsian varom milyen lesz az ikrekkel! :D
Ki az a Helen Donor? :? :)

Lanyane: pihenoszek nagyon szuper, alt. imadjak a babak DE csak addig amig meg nem tanulnak kimaszni belole, szoval kalkulald bele hogy csak 4-5 honapig lesz jo. (vagy meg annyi se)
Ha utana el tudod adni jo penzert akkor szupi!
En most arulom a hintankat, bebikompot meg az elekromos tejszivot (vagy mi a neve).

KépKép
KépKép
tontica

Lanyane: jaj de edesek!!! :D :D :D

KépKép
KépKép
tontica

Nekünk sajna nincs pihi székünk,de bizti beszereztem volna,ha lett volna rá keret :roll:

Mi hordozóban eszünk és jól elvannak benne a csajszik :lol: :lol: Napközben pedig vagy a járókában vagy a szőnyegen,az általam kreált játszószőnyegen buliznak :wink:

Csajaim már frankón felfedezték egymást és egyre többet kommunkiálnak.Ha babakocsizunk állandóan mosolyognak egymásra és simizik egymást 8)
Imádják,ha egymással szemben tesszük le őket,na olyankor aztán van röhögés ezerrel,meg tágra nyílt szemekkel pupilláznak egymásra.Olyan édik :D
Vendég

hogy csináltál sotkse játszószőnyeget ezen agyalok két napja gondoltam veszek valami jü kis színes csiribiri anyagot meg szivacsot varratok közé egy véknyát tovább nem jutootam :D :oops:
tontika én is használtam venném megasztán olyan keveset használjuk ugye mi is ahogy írtad szerintem még simán továbbtudom adni max 3ezret buknék annyi meg belefér,újonnan bizti nem vennék,mostmár bánom,hogy babakocsit meg autósűléseket is újonnan vettük de már mindegy.
jajj én is imádom a karácsonyt és most olyan fát fogok csinálni amin kismackók lesznek a díszek

lanyané

Lanyané!
Általában ráírják az etetőszékre, hogy mikortól használható. Mi Baluval kaptunk ajándékba Peg perego Prima Pappa széket (a legfapadosabb a márkán belül) és ha megzöldülünk is szerzek még egyet, mert nagyon bevált. 3 hónaposan már bele lehet tenni a babák, kb. úgy fekszik benne, mint a hordozóban és 18 kilóig használható.
vovanda

Fanni! már kinőtték a hintát is. kb 6 kiloig volt jó. de már eladtam 10-ért vettük használtan, 6,5-ért adtam el!!

sztem olyan felesleges újat venni mindenből!! mi mindent használtan vettük, kivéve az ágyat és a hozzá tartozó dolgokat. de mivel kórházban voltam apa sok mindent vett, de most már mindegy. ruhákat már én szerzem be. vettem két autósülést, meg két asztalra szerelhető etetőszéket összesen: 16 ezer Ft-ért :):):) teljesen jó mind.

nagyon édesek a Lányok Rebe, és Lanyané :):)

zsuzska80
Szombathely

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: