A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Volt egy óra mire elaludtam,hétkor meg kelhettem-persze közben kétszer Domi is felkelt enni.Ma megyek megint a fogdokihoz délután mégegy kezelésre :?

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! Én mindig Demalgont szedtem,de nemtudom lehet e szoptatás alatt,vagy Algopyrint,de bizti van homeós bogyó is.
Dalacint szerintem ne szedegesd így,mégiscsak antibigyó,nem fájdalomcsillapító.

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

[b]Vkata nagyon sok boldog szülinapot kívánok neked!![/b]

Kike jobbulást a fogadra! Sajna nekem is fáj egy fogam, de én akkor megyek fogászatra mikor már visznek. Én nagyon nem bírom, pedig tudom hogy muszáj lenne. :?

Nekünk is nagyon jó éjszakánk volt, de a 3 óránkénti felkelést még mindig betartjuk. Nemtudom mikor jön már el az a idő, amikor végigalussza az éjszakát! :?

Kép
linda24

Eza gyerek már megint ébren van! :twisted:
Ezek szerint tényleg mennem kell.jók legyetek,majd próbálok még benézni.

Kép

Kép
ibm

ezt találtam az elmex gel-ről:
Terhesség, szoptatás
Terhesség vagy szoptatás alatt csak az orvossal vagy a fogorvossal történt előzetes megbeszélés alapján szabad a gélt használni.
Ma rákérdezek a fogdokitól.
De köszi a tippet.

Kép
Kép
Kép
kike

WERA??????????????

Kép

Kép
ibm

Mi is kérünk drukkokat, mert ma viszem Vivit az első oltásra, fél egyre megyünk. Remélem nem lessz semmi!

Kép
linda24

Linda :!: Ne akard sietetni a dolgokat. Szabi már 3 hnapos lesz holnap és még eszik éjszaka :!: Majd ha nem lesz éhes akkor nem kel fel :!: :D Drukk az oltásra :!:
Vendég

Most lépek mert mindjárt esznk és megynk sétálni :!: :D
Vendég

Linda! Akkor nektek is mennek a drukkok!

Lassan nálunk is eljön az idő. Ma fel is hívom a védőnőt időpontért.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok

VKATA! NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!

Kép
dittke

Linda!
Mi is kelünk még éjjel 1szer. Laci nem is bírná ki kaja nélkül.
20150601134430

Kike! Szörnyű lehetett!
Ami! Gratulálok a - teszthez!

Kép

Reggeli szunyóka :D

Kép
dittke

jó reggelt!

Kike, te mit tapasztalsz Domin a fogzással kapcsolatosan??? Nyűgösség, rágcsálhatnék, stb.... baromira érdekelne, mert kb 2 napja Liza annyira nyűgös, hogy na és belenéztünk a szájába és fehérnek látjuk..... és nyálzik. Olyan tócsákat hagy. De nyügössége nem egyszerű :evil:
magdolnam

Kike én azzal mostam a fogam terhesen!
magdolnam

Dittke! Nagyon jó az a kép,kicsit hasonlít így Áronra! :wink:

Magdi! Engem is mindig ezzel csesztet Anyu,hogy nem a foga jön?
Szerintem nem,állítólag normális ebben a korban a nyálzás,rágcsálás.
Azt mondák mivel mást nem tud csinálni azért cuppog az öklén és nem azért mert jön a foga vagy éhes!
De szerintem igazából csak ők tudják,hogy mit miért csinálnak!
Nekünk meg nem árulják el,úgyhogy így jártunk! :lol:
De ha látod afehéret szerintem lehet!
Mit csinál?
Sír sokat?

Kép

Kép
ibm

Magdolnám:igen,nyűgösebb,és nyáltócsákat hagy,éjszaka van hogy többször felkel enni,mint szokott,és nappal sem alszik olyan jól,mint régebben.De vigyorgós,beszélgetős,boldog baba.
De minden gyereknél más,Vercsi nagyon rosszul viselte-Domi valamivel jobban.

Kép
Kép
Kép
kike

Írtam már, hogy a múlt héten voltunk ringatón?
Szerintem nem, mert utána lett beteg Zsolti!
Ma is megyünk!!!

Kép
Kép
patr

KIke
en gyogyszertarban kaptam meg, de mar nem tudom, hogy receptre vagy anelkül is....

Fogzas
LEa iszonyatosan ragja az ökleit es nyalzik - a ket nagyobb nem volt ilyen aktiv ilyen koraban, es 9 hosan jött az elsö foguk. Kivancsi vagyok, nala hogy lesz...

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Mia z a ringató? :oops:

Kép

Kép
ibm

Mi a Ringató foglalkozások célja? A cél, hogy a kismamák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de a kodályi elvekhez híven: zeneileg értékes dalanyagot. Ismerkedjenek meg magyar mondókákkal, mozgásos, ölbeli játékokkal.

Kép
dittke

AHA! Köszike!

Már többtől halottam az elmúlt napokba,hogy mennek,de itt nálunk nincs ilyen.
Vagy még nemtudok róla!
Biztos jó!

Mi csak babamasszázsra jutunk el,ha eljutunk.
13-kor lesz,de ált. pont úgy jön ki a kaja! :twisted:

Úszni is szeretném majd vinni,csak még addig javulnia kell kiscsávónak!

Még mindig alszik!
2 órája! :wink:
Anyós jókor jön,mindjárt ittvan,addigra pont felébred!
Na húzok kukkolni az ablakba,hogy ne csengessen,mert arra tuti felébred!

Szép napot!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Hú mennyit írtatok már most!!

Anyjuk!
Nagyon jók a képek! Szépek voltatok! Ugye majd raktok fel többet is a flick-re? Hányan voltatok végül?

v.kata!
Boldog születésnapot!

kike!
Hát én is jártam már igy, hogy a patikus hülye volt....csak nem tudom az ilyen emberek miért mennek patikusnak, ha azt sem tudják mit szabad mit nem...eleve ha nincs az a gyógyszer amit kérsz, vagy amit a doki ír, akkor nekik kéne tudni ajánlani (hú de nagyon "magyaros" lett) egy másikat, amiben ugyanaz a hatóanyag van. Én fej és fogfájásra algopirynt szedtem edig (tudom, most már az is vényköteles), már nekem is fogyóban, és itt nem is lehet kapni. De direkt megkérdeztem a védőnéninket, hogy fejfájás esetén mit szedhetek. Aztán ajánlotta az Alvedont (lehet hogy csak itt lehet kapni)....és ez az alvedon van gyerekeknek is szirupban és kupban is...pl ha az oltástól belázasodna Lizy, akkor neki is Alvedont kell adnom.

Nekünk az éjszakánk tuti jó volt. (7 órát tudtam egyben aludni :oops: mert már 10-kor lefeküdtünk mi is). Lizyt 8-kor fektettem és 5-ig aludt. Akkor is csak gyorsan evett, és be is aludt, és aludtunk még negyed 9-ig! Ma főznöm nem kell, mert maradt még rakott krumpli. Ma csak porszívóznom és felmosnom kéne!

Amugy itt szar idő van! Tiszta nagy köd van...kb ugy néz ki mintha november lenne. :( Bár szerintem novemberben itt már hó lesz, mint tavaly....

d.dodó

Mi meg elmentünk pasizni! :wink:
Majd jövünk.

Kép
dittke

Sziasztok!

A babák mind nagyon cukik!

Vkata: Isten éltessen!

Ronix, drukk!

Akata, ne aggódj Adél miatt, jó kezekben vagytok! Mit mond benned az orvos, mi miatt lehet ez? Adélnak okoz vmi kellemetlenséget vagy fájdalmat a kaki?

Anyjuk, gyönyörűek vagytok!
Annának jobbulást!

Kike, jobbulást a fogadnak! És az a szemét patikus megérdemelne egy megemlítést vmi etikai szervnél - panaszkönyv nincs a patikákban? Szerintem egy-egy ilyen bogyóval nem árthatsz Dominak, sőt lehet, hogy kicsit segítettél neki. Neki is szurkolok, hogy minél kevesebb nyűggel megússza... a kis professzor :) milyen ügyes!

Nati ma hajnalban nem sokat hagyott aludni, és úgy tűnik, most meg nem hagy netezni, így megint elköszönök. :roll:

Kép
Kép
bondi

Lementünk a dokinénihez, mert egy hete szedi az antibigyót, hogy meggyógyult-e. Annyira meggyógyult, hogy gyorsan be is oltotta!
Úgyhogy most jöhet az aggódás, hogy ne lázasodjon be! :cry:

Kép
Kép
patr

Sziasztok lányok!

Kata, nagyon boldog születésnapot! (Most tényleg biztos az lesz, hogy a lánykátok ott van veletek!)

Timi, lehet kapni egy DVD-t, amin van kismama, baba-mama torna meg babamasszázs. Nekünk megvan, mert nagy buzgón megvettem még terhesen, persze még csak annyira jutottam vele, h kétszer belenéztem. De a masszázst most már majd elkezdjük, csak olaj kell.
Mozgásilag annyira jutottam, h kicsit hastáncikáltunk úgy, h Tami a kezemben volt, tetszett neki, de persze megéhezett, nemhiába mondják, hogy a mozgás meghozza az étvágyat! :D
És vissza kérem majd a kölcsönadott LegMagicet, amit nem használtam, (igaz, pont akkor lettem terhes és úgy nem akartam) de persze akiknél van, ők sem használták.

Viki, köszi, már teljesen jól vagyok, úgy látszik jobban oda kell figyelnem a táplálkozásomra és rendesen kell ennem.

Micsoda emberek dolgoznak az egészségügyben, akár dokik, akár védőnők, akár gyógyszerészek, hihetetlen!
Bocs Katák, de ti tuti a kivételek közé tartoztok!

Andi, tényleg betűznéd az oldalad címét, mert amikor már egyszer írtad, akkor elfelejtettem kedvencek közé tenni, visszakeresni meg :?

MUFFIN, hogy vagy???

Most olvastam a gyakorikérdésekben egy naggyon szimpatikus tejserkentő ajánlatot, napi 1 tábla tejcsoki! A csaj mind a két gyerekénél ezt használta, szerinte ez segített.
Ki is póbálnám, csak a kilók!

Kép
teó

Bondi:köszi.

No,megint oltárira felhúztam magam,nemrég hívott Apa hogy több gyógyszertárban volt,sehol nincs paramax és mást NEM ADNAK SZOPTATÓS ANYÁKNAK-NORMÁLISAK EZEK?
Ne tudjátok meg már hogy üvöltöttem-szerencsétlen Apával,mert már olyan ideges voltam-mi az hogy nem adnak mást????????MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY!!!!!!!!!!

Nagy nehezen egyetlen helyen szerzett paramax-ot,nem mondta meg kinek,minek kell...
SZÓVAL FELHÁBORÍTÓ!!!Még a kórházban is adnak fájdalomcsillapítót szülés után-nem emlékeztek hogy mit??????Mert én nem tudom.

Kép
Kép
Kép
kike

Napi egy tábla tejcsoki?Aztán tényleg a kilók jönnek,az ember meg mehet fogorvoshoz :roll: Bocsi-most leragadtam a fog dolgoknál kissé.

Kép
Kép
Kép
kike

Halihó!

Vagyok néha de sosincs időm végig olvasni amivel el vagyok maradva, aztán meg nincs pofám azok után írni :roll:

Ami - köszi a hiányolást.

Tűrhetően vagyunk, Nóri éjszaka alszik 12 órát, közben 1x kel, cserébe nappal tartjuk a 3x15 percet és az esti 5-8-ig sikítást.
Sajna kicsit még mindig taknyol, nemtom mikor lesz már vége. Az a szerencsém h szuperul tűri az orrszívózást.
Apát nagyon keveset látjuk, rengeteget dolgozik, de a télen itthon lesz 3 hónapot. Akkor meg várhatóan majd felkopik az állunk. Hát ennyit az érem két oldaláról!

Sorry, de most rohanok tovább, mert Nóri nyafi.
Vendég

Maverik!
Porszívó: a legtávolabbi szobában kapcsold be, hagyd, hogy megszokja a távolról jövő viszonylag halk zúgást, majd lassan közeledj a babával abba a helyiségbe. Néha állj meg, mosolyogj rá,beszélj hozzá. És amikor odaértél a porszívóhoz, lassan ülj le, és óvatosan szippantsd ki a nóziját. Ezt már sokaknak ajánlottam, és nekünk is bevált!

Véda
Vendég

hali lányok!

kata!boldog szülinapot!

babócás képek nagyon aranyosak.

viki! hát nincs munkahelye... de már nyakába vette a várost :D tudod a kapcsolatok :D és most tervezzük azt is hogy igy 30 évesen jó lenne már magunknak keresni a pénzt, ugyhogy lehet belevág ott ahol ez az üzlet volt egy sajátba. a boltot ugyis keresni fogják mert nagyon sokan jártak oda (Eger egyik, ha nem a legnagyobb számtech boltja volt) és igy biztos akadna vevő, és a régi partnerek is ragaszkodnának hozzá.
ne tudd meg... 8-tól csörög a telefonja egyfolytában...

kike! homeopátiás bogyó!!!!!!!! azt lehet szedni, és nagyon jó. sőt még babáknak is van fogzásra homeos bogyó!!!!!!!
patikában lehet kérni füzetet.
3 kötetes. az első a várandóság alatt, a második a baba-mama, és a harmadik meg általános tájékoztató a homeos bogyókról. le van irva hogy mire mit kell szedni!!!
csak ajánlani tudom. de interneten utána tudsz járni hogy melyik kell, és tuti van minden gyógyszertárban!!!!!!!

Kép

Kép
timi1982

Fogfájás

A fogfájás megszüntetésére homeopátiás szerek egész sora alkalmas, de természetesen figyelembe kell venni a fájdalom természetét: milyen időközönként tér vissza, hogyan reagál a hidegre, a melegre, illetőleg milyen tünetek kísérik. A fájdalom milyenségének megfelelően alkalmazható Plantago, Coffea, Chamomilla, Mercurius, Pulsatilla, Staphisagria, Belladonna, Bryonia, Apis, valamint Calcarea a fogfájás csillapítására.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Hát tegnap már nem jutottam vissza :( :( Lassacskán kikészít szegény gyerekem, annyit ordít. Ha legalább tudnám, h. mi baja. Mondjuk ő is nyáladzik rendesen, lehet, h. jön a foga és azért ilyen? De legalább éjszaka alszik, ma 7 órát tudtam egyben aludni! Azért ez jól esett :D
Most is alszik, de már nyüszög, szóval nemsoká ébred.

Sajnos nem tudok mindenre reagálni, mert tegnap olvasgattam csak.

Köszi a dícséretet, ilyenkor nagyon büszke vagyok :wink: :lol:

Kike, sajnálom a fogad, marha jó fejek a patikusok! Kár volt nekik elmondani, h. kinek kell... Remélem hamarosan jobban leszel!

Muffin, Nektek sok sok kitartást kívánok! Én nem is tudom, mit csinálnánk a helyetekbe! Sok erőt és pozitív energiákat küldök! Elliot pedig szépen fejlődik, Ferus pl. hason egyáltalán nem tartja a fejét, bár szerintem csak lusta, mert ha érdekeset lát, akkor azért próbálkozik.

A tejcigonddal még küzdök, bár nem igazán tudom megmérni, h. mennyit eszik, mert kaja előtt annyira kapálózik, h. meghülyül tőle a mérleg. Bár gyanítom, h. nem eszi halálra magát, mert az elmúlt 2 hétben csak 9 dekát hízott hetenként. Nem baj, majd október elején jön a doktor néni és megvitatom vele a kérdést. Az meg márcsak egy hét :)

Jah, egyébként képzeljétek. Kiderült, hogy Ferus az egész múlt hetet valószínűleg azért ordította végig, mert nem mentünk ki sétálni a rossz idő miatt (nem volt meleg holmink) és általában a séta időpontban fokozódott mindig a visítás. Erre hétvégén jöttünk rá. Azóta kicsit jobb, de azért még lehetne rajta javítani...

Na megyek, mert felébredt...
sipiné

amik fel vannak sorolva nem mindegyik fogfájásra van, inkább fájdalomra. utána kell kérdezni hogy melyiket ajánlják fogra.

Kép

Kép
timi1982

schüssler só is van fogfájásra. azt is lehet szoptatás alatt.

Kép

Kép
timi1982

vagy szólsz apának és ki is ütheti... talán ez a legdrasztikusabb de a leggyorsabban ható ;)

Kép

Kép
timi1982

Na, de Timi :shock:
:lol: :lol: :lol:

Hú, gyorsan megettem a brokkolikrémlevesemet, meg a szilvás gombócot, hogy ha ébre gyorsan tudjak szoptatni. Most meg még mindig alszik méylen a drága. Hiába, a dolgok kiegyenlítődnek. Úgy látom a nappal alig alvó babák éjjel hagyják aludni Anyát, az olyanok, mint Csabika, akik nappal szépen, és viszonylag sokat aludnak (5-6 óra), azok éjjel ébrednek többször. (Mi kb. 2X fél10 és fél 7 között) De én egyelőre szeretem ezt a napirendet :D

Nekem sem jött még meg. aki gyakran szoptat, azoknak később jön meg állítólag. Nekem Liluval 8 hósan jött meg, amikor már csak nappal 5X, és éjjel 1X szoptattam :wink:
Ja, és mi még nem estünk túl az első éjszakán... :oops: :roll:

Annyit kellett visszaolvasnom, hogy lehetetlen reagálnom mindenre. Talán holnap többre jutok! Mindenki vigyázzon magára, meg a babájára!

Véda
Vendég

Sziasztok!

Mi is voltunk tegnap oltáson, hangja sem volt 8) . A súlya megint kriminális. Két hét alatt hízott 19 dkg-t :? . Bár a doki azt mondta még belefér. De eddig evés után sosem sírt és ha próbáltam még unszolni, akkor sem evett. Úgy látom, ő is a modell-alkatra pályázik mint a nővére.

Szly, milyen táblit készítessz?

Hozok képeket is, csak most rohanok.

A tesco-ban most egész olcsón lehet kapni popsitörlőt. Pampers és 2100 Ft/ 8 db.

Bogi is kel éjszaka enni, bár nála egy evés kb. 5-10 perc.

Voltunk hallásvizsgálaton is, szerencsére minden rendben egyelőre. Azt mondták, pár hónap múlva menjünk vissza kontrollra.
Kissé vérszegény, így kell(ene) adni folsavat neki. De a háziorvos szerint nem kell, így inkább csak én szedek vasat :roll: .

Bogi utálja az orrszívást :? , minden alkalommal egy küzdelem.

Dévényre kell járnunk, de már szerencsére ügyesen tartja a buksiját ülésbe húzáskor. Eddig ált. mindig balra tartotta a fejét, de most már az is megszűnt és mindkét oldalra egyformán tartja a fejét. Folyton mosolyog, meg nyúlkál a játékaiért. Van amit már ügyesen meg is fog. De hason nem szeret lenni, és nem is igazán támaszkodik a karján, pedig már elmúlt 3 hónapos.

Hazajött apa, mennem kell 8)

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Timi, melyik számtech bolt? Én is dolgoztam számtech boltban egy ideig.

Csilla

Kép

Kép
csillala

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.07 10:34-kor.
Vendég

Kike - nekem adtak Algopyrint a kórházban szülés után, napi 3x 1-et.
Vendég

Csajok! Írtátok többen is hogy nagyon hullik a hajatok. Hát, úgy tűnik én se maradok ki a jóból, valami elképesztő mennyiségben marad mindig a hajkefében. Találtatok már erre valami csodaszert?
Vendég

Ó, tényleg, Kata! Isten éltessen sokáig!!! :wink:
Vendég

sziasztok!

Beszéltem a gastroenterológussal, holnap 10-re megyünk. Vérvétel, egyebek. Neeeem akarom, de muszáj, nincs mese, utána kell járni, nem tud már a főorvosnő telefonon gyógyítani.

Bondi- Csilla, egyébként nagy valószínűséggel tehéntejallergia válaszolva kérdésedre...

Adél ma 5.15-kor kelt és már nem aludt vissza cicin se. Ennek következtében már reggel 8-kor zeng a panell, mert olyan fáradt. Azóta is egy órát aludt össz-vissz. Én meg mosott szarnak érzem magam.
Egyébként a ki alszik kevesebbet versenyben szerintem Adél nyer, mert lebontva egy nap maximum 12 órát alszik, de inkább 10-11-t. Éjjel 7-8-at a többit elosztva.

Kike! Sajnálom, remélem most már meggyógyul a fogad...

Véda jó Rólatok hallani, meg Bogátáról is!

Kata! Isten éltessen!

Kép
andkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:21-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Vkata! Isten éltessen sokáig!

Teó! A hozzászólásomban alul van egy olyan ikon, hogy www. arra rákkatintva bejön az oldal, de leírom:

www.nyaribabak.extra.hu

Na ma átmosták Vikikém szemecskéjét. Hát...Nekem még mindig nagyon rossz! Ráírták a papírra, hogy születése óta váladékozik a szeme...szerintetek?? egyébként teljesen átjárható volt!!! :evil: :evil: :evil:
Majd jövök, de most mennem kell.

sz.andi

Gyógyszer: még a Paracetamol is jó...az is fájdalomcsillapító, és terhesen és szoptatás alatt is lehet szedni.....nem tudom otthon van-e Paracetamol-ratiopharm 500.

wera!
Tudod mi állítja meg a hajhullást? A padló! :D Na jó, viccet félretéve ez állítólag elkerülhetetlen, mert hogy ami 9 hónap alatt nem hullott ki egy bizonyos hormon miatt 8a nevét nem tudom) az most kihullik!

Nekem most baromira elkezdett fájni a torkom! :( Egyenlőre megpróbálom hársfateával és mézzel kezelni!

d.dodó

Jaj! Csilla! Kryss! képeket plííííízzz!!

sz.andi

sz.andi!
már én is akartam kérdezni az oldal címét amit csináltál....de így már megvan! :) El is mentem a kedvencek közé.

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: