Sziasztok!
Jó hosszú nap volt, én úgy elfáradtam.
Külön kellett bemenni a csajokkal. Először Lilkóval mentem (pont fordítva kellett volna), addig Ati maradt a játszósarokban Dorcival.
Mindenféle érdekes feladatot kapott a kisasszony. Pl. pohárba kellett kockákat dobálnia, bögrével letakart bábut megtalálni, úgy is, hogy üres bögre is volt mellette, aztán meg meg is keverte a csaj, mintha itt a piros, hol a pirost játszana. Formákat kellett a helyére illeszteni, képen kellett megmutatni, kutyát,cipőt (négy ábra közül kellett kiválasztani és rámutatni), orvosságos fiolából kellett gyógyszert (cukrot) kiszedni, visszatenni. Kolompot kellett rázni, egy madzagon levő karikát felemelve lengetni. Ilyesmik. 45 percig tartott és komolyan mondom tök szupi volt a kiscsaj. Volt a teremben egy csomó játék és csak párszor kalandozott el a figyelme. Doktor néni meg is volt döbbenve, hogy mennyire kezelhető, vezethető szóbeli instrukciókkal. Májusban szeretné újra látni, korának teljesen megfelelő a fejlettsége.
Aztán jött Dorci. Vele Ati szeretett volna felmenni, hogy Ő is lássa, mi történik. Igen ám, csak Dorci ha fáradt, akkor sokkal anyásabb, mint egyébként. Szóval felkísértem őket az emeletre és Lilóval elindultunk kifelé. Gyerek ordítva bőgött utánam az ajtóban, két emelettel lejjebb is hallottam. Ati kis idő múlva jött is utánam, hogy menjek, mert kezelhetetlen, nem tudják megnyugtatni. Kicsit ideges is volt, hogy ő így kimarad az egészből. Felmentem, kicsit ölbe vettem, aztán fél perc múlva már egész bátran nézelődött az ölemből (földön ültünk) és el is tudta kezdeni a csaj. Hát az van amit gondoltam, hogy sokkal szétszórtabb, nem olyan fókuszált a figyelme, kéz-szem koordinációja gyengébb, de a csaj szerint egyenlőre külön (szakember általi) fejlesztést nem igényel, a normális tartományban van. Egyébként sokkal többet "beszélt" mint a Liló, csaj szerint lehet, csak más ütemben fejlődnek. Azt mondta, ha elhagyja azt, hogy mindent a szájával fedezzen fel, akkor ügyesedni fog a keze. Ezt az egészet le fogja írni szakvéleményben és kapunk itthonra pár feladatot.
Szóval megnyugodtam. Dorkát januárban azért látni akarja, ő szorosabb követést fog kapni a biztonság kedvéért. Egyébként egy nagyon szimpatikus fiatal lány, kedvesen, aranyosan bánt a lányokkal.
bocs, ha sok voltam mára
Jó éjt!
Judit