A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Borsa
ezt is úgy értem el, hogy az éccakai evés helyett vizet kapott és a 3 écccaka gondolom megunta
ha fel is ébred vissza dugom a cumit a szájába és alszik tovább :lol:

Emmus hányszor van fenn???

emano/Andi
KépKép
emano

Ő nem enni vagy inni kel fel csak úgy de néha meg alszik, nincs benne logika :(

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Hát nem irigyellek!!!
napközbe alszik???
Balázs ebéd után alszik 2-3 órát(változó)

emano/Andi
KépKép
emano

Igen ebéd után 1-2 óra :D de ez is kb 1 éves kora óta előtte 10 perc fél óra....

Orsi

borsa

Bocsánat tudom ez itt nem a reklám helye de van egy csomó konyhafelszerelésünk( éttermi nagyüzemü konyha). Nem tud valaki valakit akinek esetleg kéne. Alig voltak használva....

Orsi

borsa

Sziasztok!

Veronikusz!
Hát nem semmi időpontban akarsz vásárolni a csajoknak :D :D :D
CundA-ba vettem Orsinak rengeteg holmit.
Ott egy jó gatya (bélelt vagy kord vagy sima farmer) 1990 és a csini pulcsik azok 1490-ek...szóval vettem 4 gatyát meg 4 pulcsit.
Kabátot meg pólókat a tescoba vettem a cherooke (így kell írni????) 900 a csili-vili póló és a kabát 3400 volt :D :D :D
Szóval érdemes lenne elmenned, de valami kútvölgyi környékit nézzél ki :D :D :D

Aprooka!
A barátnőm kisfia most 7 hónapos.
Amikor hazavitték a korházból akkor kb 6 hétig szenvedtek vele, mert este elkezdett nyivákolni és ezt tudta csinálni hajnalig. Sírt, vergődött, szenvedett...
Persze gyerekorvos és védőnéni mondta, hogy majd kinövi, mert hasfájós...
Na de végűl elmentek gasztroizéhez :roll: és ott kiderűlt, hogy tejcukorérzékeny a baba. Na azóta anyatej nuku és egy speciális tápszert kap 6 hets kora óta. 3. éjszaka mikor már kiürűlt a tejcukor már aludt egyben 8-9 órákat.
Remélem jót írtam...mármint, hogy tejcukorérzékeny...a lényeg, hogy nem kaphatott anyatejet sem és tápszert sem csak valami speckót...

Kép

Kép
cukipofa

Szofiknak boldog névnapot!!!!!!!!!!!

Milyen nagy már Levi!!!!

tutik a képek.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Drága Dorka! Isten hozta Lettit idekinn, jó babázást, sok tejcit kívánok. :) Klasszak vagytok.

Iván!, micsoda kép... :oops: :) Nézem, hogy eccer már volt gyűrűhordozás. :)

Enci, gyönyörű vagy.

Szülésindításról és védőnőről majd később.

Kép

Kép

Kép
memme

Cukipofa!
:D hát most mit csinálja??? Most sincsenek még igazán téli cuccok, egy hónapja meg kiröhögtek! :roll: A C und A-t én is gondoltam, de olyan hülye a honlapjuk. Nem lehet igazán „körülnézni” :oops: ott én is vettem már sokszor jó dolgokat. Kénytelen leszek „elmászni” oda! :lol: Igen, Tesco is jó szokott lenni. :D

Manóka!
Most hogy mondod!!! Tényleg ma van!!! :oops: :D:D:D:D Köszönjük Szofi nevében. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Láttam Letti babát!!! :lol: :lol: :lol:
Na meg persze Dorkát is! Jól vannak, Dorka nagyon boldog, Letti meg egyszerűen gyönyörű, sűrű fekete haja van!!!

Én ctg-m rendben volt, Maja folyton arrébb rugta, úgyhogy Erika egy idő után el se mozdult mellőlem, fájás-keményedés viszont egyáltalán nem volt, szerintem én sem fogok szülni, Veronikusz...

Ruha: én is a tescot, auchant, cora-t tudom ajánlani, de még tényleg nincsenek igazán téli cuccok... Meg a C&A és a H&M is jó! Meg nézd meg a Máriát is, ez a honlapjuk: bebibolt.hu
Ha a Máriába jössz, szólj, itt lakunk tőle 5 percre!

Linocs: Bogyó Icát mindenki dícséri, aki ismerősöm itt a környéken hozzá tartozik. Mi sajnos nem...

Ja, köszi a köszöntéseket, én is boldog névnapot a többi Zsófinak és Szofinak is!

Veronikusz! Sajnálom tényleg, hogy nem jött össze a holnap, én hétfőn megyek legközelebb, akkor majd téged látogatlak meg, úgy mint Dorkát ma, ok? :wink:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi!
:lol: :lol: :lol: oké
lehet a lányok most arra játszanak, hogy egymásnak adják a kilincset??? :D nem szép tőlük! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gratulálunk Dorkáéknak!
Szofinak és a Zsófiknak pedig boldog névnapot kívánunk!

Kép
tikó

Veronikusz
brumimacibababolt? meg is rendelheted házhoz jön :D

Orsi

borsa

Szofinak is boldog névnapot

Orsi

borsa

Borsa!
néztem, de nincs fent a neten ruha :oops: :oops: :oops: elmenni meg most nem akartam. Másfél hónapja már voltam ott, de akkor még nem voltak meleg holmik. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Na, termés az volt, újabb baba nem. :)

MSE, örülök, hogy jól haladtok. Nálunk az oviban az egyik kisfiú most jött rá, hogy ajajj, ez az ovi nem vicc, és még mindig kell járni, szegény most sokat sír, az elején meg nem. Benénél is ezt vártam. Még nem jött el.

Viszont most itthon vagyunk. Éjjel fél 12-kor felébredt, és hisztisen sírt, nem tudott visszaaludni, állandóan megriadt, és sírt. Többször felkapcsoltuk a villanyt, mostuk hideg vízzel, stb, hogy felébredje., mert mindezt álmában-félálmában csinálta szegény. Néha-néha úgy tűnt, elalszik mellettem, de csak nem sikerült, végül fél 2-kor adtam neki kínomban Nurofent, és azon nyomban elaludt fél 5-ig, amikor újra kezdődött. Akkor már 1 óra után kapott nurofent, amire megint elaludt. Természetesen itthon tartottam, délutánra lett egy kis hőemelkedése, de ez még a fáradtságtól is lehet. Semmi más tünete nincs. :( Egyelőre nem viszem oviba, mert nem tudom, mi ez. Ha nem lenne láz, azt gondolnám, hogy az ovi így üti ki, rosszat álmodott, vagy ilyesmi (be is pisilt először, arra ébredt fel). De inkább valami vírus lehet, csak miért nincs más tünet???

Délután is csak 1 órát aludt, és még 1 órát pihent. Nyűgös.

Reni, mindenkinek vannak ilyen napjai, én ha nagyon türelmetlen vagyok, olyanokat mondok, amiket anyám mondana nekem, és azt annyira utálom, mert amúgy nagyjából sikerül nem úgy nevelni a gyerekemet, erre gyúrtam 18 éves korom óta. De stressz alatt sok minden előtör, aminek nem kéne. :(

mtunde

Tünde
a barátnőm kisfia most szokik be a bölcsibe, és ő arra panaszkodik, kb 15x ébred fel a gyerek,amióta járnak (6 hetes kora óta átalussza az éjszakát fél9-reggel 8ig)lehet hogy így jön ki rajtuk a stressz vagy inkább nem is stressz, hanem az újdonság??
Borsa????szerinted???
nem okoskodni akarok :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz :( sajnálom.... estleg tesz-vesz vatera? még decatlon?

Orsi

borsa

Zsófiknak, Szofinak nagyon boldog névnapot! :D :D :D

Kriszta
Férjednek boldog szülinapot! :D :D :D az enyémnek is ma van :lol:

Olyan jó témákat dobtok fel, de megint nincs időm írni. :cry:

Veronikusz
Mostmár tényleg te jössz!!!!!!Drukkok mennek, meg Zsófinak is!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Húha mennyit írtatok ma lányok! :shock:

Leellenőrizem, látom a tegnapi létszámváltozás után ma csönd van.....

Én is ma kajtattam Szandinak meleg pulcsit meg télikabátot , még igencsak nincsenek felkészülve a boltok a télre. A decathlonba is vagy a tavalyról megmaradt dolgok, vagy csak 1-2 melegkabát van. Végül a Tacco-ban vettem egy téli dzsekit a kiscsajnak, igaz, egy számmal nagyobb a méreténél ( nem volt 116os) de legalább jövőre is jó lesz és a derekát-popsiját is védi.

Névnaposok, szülinaposok - ne haragudjatok, hogy ennyire személytelenül, de annyian ünnepeltek most - mindenkinek sok szépet és jót !

Andi: tuti a bölcsiben átélt élmények miatt van, ha eddig nem volt ilyen gond. Hiába megy simán - ha simán megy - nekik ez hatalmas változás, és valamikor, valahogyan kijön rajtuk.

Heni

Kép

Kép
cancan

Lányok!
engem meg megint felhúztak. Mindenki azt kérdezi, hogy mi lesz Hármaska neve. Ez eddig OKÉ is lenne, de! Mikor Panni volt még szegényke akkor azt cikizték, tegnap öcsém kérdezte, mondtam Zsófi. Erre „JAJ CSAK AZ NEEE!” :evil: a ….. is tele van!!! Ez nem kívánságműsor!!!! Legközelebb valaki megkérdi azt mondom, hogy NEM TUDOM. Öcsém még tovább tetézte és kérdezte, hogy mikor szülök!!! Jó kérdés! :evil: Meg hogy mért nem kérem hogy szedjék ki császárral!!!! :evil: :evil: azt hittem virtuálisan lefejelem! Irtózik a gondolattól is, hogy le kell mondania egy bulit és segítenie kellene bárkinek is, ezek után megkérdeztem, hogy ha ilyen jó ötletei vannak, akkor császár (MŰTÉT) után jön házvezetőt játszani???? Persze heves tiltakozás. :evil:
Ma a nagynéném szemben kirakta azt a bizonyos fehér papírt az ablakra = hívjam fel. Nem hívtam fel azonnal, erre elkezdte a férjem zaklatni. :evil: :evil: Mondtam neki, hogy valószínűleg ma bele fogok ülni egy kád melegvízbe. Hát amit én kaptam fejmosást!!! Hogy én milyen felelőtlen vagyok és így meg úgy. El fog pattanni egy ér és …. Bla-bla.
Komolyan! Ettől a várakozástól és nyüglődéstől ami a végén van egyébként se vagyok rózsás kedvemben, de hogy ez a sok ….. is pont ilyenkor tud megtalálni!!!! :evil: :evil:

Bocsi, de tudjátok be a terhességemnek, hogy ilyen hisztis vagyok! :oops: :D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi!
frankó irigyellek a tesód miatt!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Képzeljétek nem is meséltem,múltkor a fodrásznál megkérdezte egy idősebb nő,hogy hogy hívják a kisfiút,mondom neki, hogy Balázs,hááát szép-szép név, de hogy fogják hívni idő korába :?:
nem mindegy neki???!!!!

Veronikusz
Te is meg vagy áldva a családdal,rokonokkal :?

Adri
jól vagytok?miújság?

emano/Andi
KépKép
emano

Andi: A férjem vigyázna rá azon a 2 napon, úgy hogyha kell, akkor viszi magával dologzni.

Veronikusz: Szofit is Isten Éltesse!!
Ne foglalkozz vele, hogy ki mit szól a névválasztásotokhoz. Minket is sokan támadtak,hogy miért az apja keresztnevét adjuk a gyereknek. De mi úgy voltunk vele,hogy ez egyes egyedül a mi döntésünk és senki nem szólhat bele.

Emmus, Iván, Enci nagyon cukik a képeken!! (Remélem nem hagytam ki senkit)

KépKép

KépKép
cukorfalat

A pirosbetűs részt szerettem volna vastaggal... na sebaj...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Andi!
Balázs bá'? :lol:

Brigi!
Nekünk ugyan nem mondták, hogy miért az apja nevét, de azért volt egy-két megjegyzés, hogy ők ugyan nem adnák...
Anyós meg azzal macerált, hogy neki is két neve legyen, mint Pannának, meg ugyanannyi betű, mert ő is annak idején így adta a fiúknak, hogy ne legyen ebből sértődés.

Anyósra visszatérve: Mindazon sok rossz mellett azért mint nagymama nagyon ottvan ő. Egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor utasított vissza, amikor megkértük, hogy vigyázzon a gyerekre, kivasal nekem, ha itt van, főz is, meg ilyenek. Úgyhogy ezért no comment.

Kép
Kép
kriszta36

Na jó írtam de eltünt... :twisted:
szóval Andi Minden gyerek másképp dolgozza fel a beszoktatási időszakot, főleg mivel írtad hogy bölcsis gyerekről van szó, hát az ő korukban még nehezebb. 2-3 éves kor között alakul ki az a bizonyos életre szóló kapcsolat ami az anya gyerek kapcsolat megalapozója, ebben a korban alakul ki az énkép amit az édesanya mellett tölteni a legjobb. Ebben a korban nehezebben viselik az elválást, persze később is de itt különösen. Felléphetnek étkezési zavarok, alvás problémák, és szobatisztasággal kapcsolatos nahézségek. De ez átmeneti, van akinél több van akinél kevesebb ideig tart. Fontos hogy a bölcsin kívű sok időt töltsenek együtt, ne nagymama nagypapa hozza el stb....

Brigi!
Botrány amit a munkahelyed művel, fel kéne jelenteni a munkaügyi bíróságon.....

Orsi

borsa

Veronikusz!
Nekem tetszik a Zsófi név mi is gondolkoztunk rajta, ne törődj senkivel!!!!!!

Cica: meglett, nem is hiszem el..... 7 körül jöttünk haza az utcsó macska kereső körről mert Emma nagyon ki volt készülve, cica, vauu nyányány.... sehol sem találtuk. Aztán hazajöttünk ajtó becsuk, nyávogás..... ajtó kinyit, semmi. ..... ajtó becsuk nyávogás.... a plafonról jön..... (tudni kell hogy tetőtéri lakásban lakunk) kopogtunk fnet nyávogás, rohangálás.
Laci vágott egy lukat a gipszkarton plafonba, ezerrel világítunk semmi.... pedig tuti ott van. Fürcsi megint nyávogás, Laci kaszaladt a réshez és nagy nehezen lecsalta.... csórikám remegett mint a nyárfalevél.... evett most alszik.... :D

Orsi

borsa

Sziasztok!

Mtunde,Borsa!
Orsi most itthon van egész héten mert középfűlgyulladása van.
Pár napja elkezdték gyötröni rémálmok. Felébred éjszaka és beszél hozzán, hol érthetően, hol érthetetlen zagyvaságokat.
Általáában valami kígyókról beszél amik felrobbanak a plafonon, de már álmodott szörnyekről amik kergetik és dobálják őt.
Na ezzel egy időben közölte, hogy többet nem megy oviba, inkább örökre beteg marad... :cry:
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de én eléggé el vagyok keseredve...

Kép

Kép
cukipofa

Orsi,
most olvastam amit írtál. Jól értem, hogy 3-4 éves korban sem igazán szerencsés, ha nem anyuka-apuka hozza el a gyerköcöt az oviból, hanem mást kér meg? Mert én úgy érzem, tök fontos a kölyöknek, hogy mi (anya-apa) menjünk, de látok olyat, aki mást kér meg(rendszeresen), hogy hozza el a gyerekét. Cat return halleluja. Laci plafonlyukasztás-ti sem unatkoztok :D

Veronikusz,
ne haragudj, de "imádom" a fehér papíron üzenő nagynénédet... Ez olyan,mint ha füstjeleket eregetne...uff. :D Persze,te most biztos hab tested áztatod...

Andi,
ezt nem is értem...mi az, hogy hogy fogják hívni öreg korában? Gondolom Balázsnak...

Reni,
feloldozást tőlem is megkapod, de aztán tessék ma este is megpuszilgatni Iván bátyót...csakhogy teljesen rendbe tedd a saját lelked is :wink:

Tünde,
nekem is azt mondta óvó néni, hogy Jankó teljesen normális tüneteket produkál, nekik az különös, ha egy gyerköc egyáltalán nem sír beszoktatás alatt, az jelentheti azt, hogy vmi nincs rendben otthon. Meg jobb, ha az elején sírdogál és szép lassan megbarátkozik a helyzettel,mintha később jön ki...a nem tom mi, szóval, ha később kezd el sírni. Szívből remélem, hogy Bene is gond nélkül veszi ezt a szerintem nem kis akadályt, és csajszikák, mindenkinek köszi a drukkokat.

Bori,
Bogi kép :D ...Kisjankónál nekem is volt ilyen kínlódásom,ha megtalálom, felrakom.

Kép
Kép
paklincs

Kati,
most olvaslak... óvó nénik nekem mondták, hogy kisérheti a beszoktatást betegség, betaknyosodik sokat, lázas lesz-így jön ki rajtuk a stressz...ez egyfajta tiltakozás. :( Rémálmokról nem beszéltek...jajjj. Meg persze most nem azt mondom, hogy ettől van a fülgyuszi...

Kép
Kép
paklincs

Emese
A nénike próbálgatta,hogy Balázs bácsi vagy Balázs bá :shock:

Cukipofa
hááááát, elég rosszul hangzik ez a rémálom :shock:

Borsa
éljen a tita!!!hogy került a oda :shock: :roll: ???

emano/Andi
KépKép
emano

Andi!
Fogalmam sincs... :roll: :D

Kati!
A betegség, rémálom egy pillanatnyi tiltakozás, változás, de ne aggódj, minden helyre jön ezen kívül a betegség az immunrendszer kihívása ezért kötelező suli előtt 1 év ovi hogy a szervezet tesileg lelkileg helyreálljon. A rémálmok a rengeteg új helyzet, információ és élmény feldolgozása, hisz annyi új inger éri hogy valahogyan fel kell dolgoznia a kis agyának. Ha az Óvoda része lesz a mindennapos kis életének ezek is elmúlnak kitartást!

Emese!
Igen nagyon fontos hogy az első időszakban Apa anya hozza és vigye, később ebből nehézségek származhatnak, bizalom hiány, félelem stb....

Orsi

borsa

Névnaposok, innen is köszöntés!!!!

Andi,
Emese néni...szerinted? :D Néninek üzenem, mégse járok pszihijáterhöz.Csak helyesírás korrepetálásra. De nem a nevem miatt.

Bori,
megtaláltam
Kép

Lelkes Emesének állást végre a Budapest Banknál!Jóccak

Kép
Kép
paklincs

Emese!
Te vagy itt a fény, imádopm írj még :D én simán beajánlak a bankba :D

Orsi

borsa

Orsi,
köszi az expressz választ, még annyit kérdeznék, hogy csak a kezdeti időszakban lényeges, vagy általában fontos egy óvodás korú gyerköcnél, hogy szülő hozza-vigye? Köszi-köszi

Kép
Kép
paklincs

Orsi,
nem én vagyok a Lelkes, hanem ez a csajszi neve a reklámban. Metált bírod?

Kép
Kép
paklincs

MSE
tudod a néni nyugdíjas, ráér :lol: :lol:
nagyon jó a kép :lol:

hol lehet csúszásgátlós harisnyát venni :shock: ??

emano/Andi
KépKép
emano

Ha megoldható jó ha a szülő hozza, de később amikor már a mindennapokba beépült az ovi akkor a nagyszülő is simán hozhatja vihati, kivéve ha épp nemakarokovibajárni időszak van, vagy családi gond amit ő is érez ilyesmi.... érted na....

Orsi

borsa

Borsa
látod milyen jó,hogy vagy nekünk :lol: :lol: mindig mindenben tudsz segíteni :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára emano 2008.09.17 20:49-kor.

emano/Andi
KépKép
emano

Emese
"5 évet dolgoztam bakba"

Orsi

borsa

Andi,
mér, lecsúszik a harisnya? :D (bocsesz)

Kép
Kép
paklincs

Sanyika de lány :D nem láttad az úristen@menyország.hu-t?

Orsi

borsa

Andi
köszi :D

Orsi

borsa

én meg a májküldzsekszon...albínóbetmen...alapmű!! :D

Kép
Kép
paklincs

Nem csúszik le, csak szegény elcsúszik(pofára esik :oops: )
most néztem emesét a youtube-n :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Kép
Kép
paklincs

nekem vírusosan hozza be az oldalt :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

nekem rendbe van...lehet, hogy az influenza...

Kép
Kép
paklincs

így jártam :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: