A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Kép Kép Kép Kép
s.csilla

ja és a hüle vonalzot nem sikerül felraknom :oops: :?
s.csilla

megvolt a keresztelő húúú de jó túl lenni rajt!
a sehol nem volt velük gond, még a templomban sem, egy hangjuk sem volt. pedig mind a két gyerek megfejelte a padot mikor keresztelték őket, akkor sem volt semmi, akárcsak hajmosáskor :)
mindenki megcsodálta őket. jah a papnő valami olyasmiről beszélt, hogy ne nyügnek fogjuk fel hogy ikrek lettek hanem dupla öröm, ez kész komolyan.. :roll: :roll: :roll: csak lestem.....
rengeteg mindent kaptak főleg pénzt . végül is 5 keresztszülője lett. Nővéremtől meg aranynyakláncot kaptak nagyon szép (én választottam ). Kaptak ruhát, játékot, CD-t . 14-en voltunk a vendéglőben a kaján. az sem volt rossz:)

dobok pár képet!

Kép
Kép
Kép
Kép Fanni
Kép
Kép
Kép

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!

Jók a képek. Arik a babák és ti is csinosak vagytok.

Akkor én is keresztelős képeket tennék fel:

Zsuzska gondolom te már láttad őket a másik topikban. :)

Nálunk egy pap néni meg egy pap bácsi volt. Férj feleség és nem tudták eldönteni ki kereszteljen, úgyhogy megosztották a dolgot. Még jó, hogy két gyereket vittünk. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla! nagyon szépek voltatok :) én meg mindent a lelkésszel beszéltem le, oszt a lelkésznő jött :) de végül is mindegy! még ikreket soha nem keresztelt nagyon örült. kaptunk egy kis kendőt , a nevükkel belehímezve. aranyos.

zsuzska80
Szombathely

Kép anya segítünk

Kép a kisfiú nem az enyém ;-)

Kép Dorka alszik

Klasszak a keresztelős képek!

Judit

jucicuki

Mennyire jók a keresztelős képek! :lol:
Nálunk is elvárja a család,hogy legyen,bár mi a párommal egyáltalán nem vagyunk vallásosak.Sose megyünk templomba.De anyósom szerint meg kell őket keresztelni,bár ő se jár sose templomba! :shock: Szerintetek is kell?Mert hogy jó az,ha van?Nem értek ehhez a témához....

Köszi a válaszokat az együttalvásról. 8)

Judit!
Dorkád lába irtó édes!Megzabálom... :lol:

Zsuzska!
De komoly a tortátok!

Csilla!
Nekünk is ilyen szopipárnánk van,csak más mintájú.

Fanni!
Van valami jó tipped bukás ellen,mert az én Majácskám 2 napja irtóra bukik,csak úgy folyik vissza belőle kb 10 percenként folyamatosan.Már minden és mindenki savanyú szagú a lakásban! :roll:
Meg irtó nyugtalan tőle,nagyon szenved meg nem alszik rendesen.

binyek

Kép
Majácska nyújtózkodik... Kép
Marci is nyújtózkodik...

binyek

Binyek, de édesek!
Nekem is kell egy ilyen pici/v. kettő :lol:

jucicuki

Binyek :?
Nálunk semmi sem jött be, de azért írom, mik vannak.
1. Ágy fejnél lévő lábai alá vastag könyv vagy lexikon (nálunk a gyerek ettől lefelé kezdett csúszni és üvöltött az ágyában...)
2. Elő kell etetni antirefluxos tápszerrel - A.R-essel. Nekünk Beba van, gyerek vidáman kihányja. (10-30 ml között, az etetés előtt)
3. Evés közben többször büfiztetni (engem már ilyenkor is lehány)
Nálunk semmi sem vált be. A leginkább az, hogy ha sokáig van kézben, vízszintesen, akkor kevesebb jön vissza. Mindig van rajta partedli, hogy csak 3 óránként kelljen rucit cserélnünk (mindkettőnknek).
De ha Neked bejön valami, feltétlen jelezd! Nekem nagyon hiányzik, hogy nem lehet "bukós ruhát" kapni. Vagyis olyan miniknek való partedlit, ami a vállon is van és könnyen cserélhető. Légezik, kb. 8 hósra valót lehet kapni...

Édesek a keresztelős babák!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nálunk Mira a rettenet bukós, de Ő is minden fortély ellenére bukik...Az utlosó reményem a Nutriton volt, hááát, azt úgyis kihányta, ha gélként kapta, meg úgyis, ha a tápba kevertem. (De úgy meg az a gáz pluszban, hogy előtte szopizik...és azt meg akkor nem védi semmi....) Az ágyemelést nem is próbáltam, mert szinte ventillátor a leányzó. Anno Tomi durvább volt, Őt beutalták a Bókay-ba is, de miután közölték, hogy ott kéne hagynom 24 órás megfigyelésre, amihez szondát vezetnek a gyomrába az orrán keresztül, közöltem, hogy viszlát...Egy percig nem bírt megmaradni, nemhogy 24 órán át... :twisted: Viszont szépen gyarapodott, szóval eljöttünk. Aztán kapta az Oriza nevű rizsnyákot (ezt vajon miért szüntették be? :twisted: ), oké, hogy több port raktam kevesebb vízhez, de használt.

Keresztelős babók aranyosak! :D

Kép
babyteve2

Binyek, Juci-babák is tünemények! :D

Kép
babyteve2

Binyek

Nálunk is volt olyan,hogy napokig buktak,aztán abbamaradt,majd megint kezdték.Most kombidresszre kapnak pólót,így nem kell az egész gyereket öltöztetnem ha úszik,elég a pólót cserélni.Nekem is napi 3 pólóm fogy :lol:

Keresztelősök tündériek
Persze a többiek is.

Juci
Én is szeretnék ilyen picit még(elég lesz egy is),de RÓZSASZÍNT

Kép [/img]
Vendég

Nem tudom figyelitek-e mekkora a pasik haja?Marcié egész nap égnek áll.
Vendég

Sziasztok!

Sajna mostanaban nem sok idom van, minnel nagyobbak a gyerekek annal kevesebbet alszanak. Legtobbszor csak napi 1-szer 2 orat vagy nagy ritkan napi ketszer. Nagyfiam de. iskolaelokeszitoben van de akkor meg foznom kell, pakolnom stb. meg a kicsikkel jatszani.

Csilla: Nagyon edesek a gyerekek! A vonalzo nem sikerult valami jol. :( :lol:

Zsuzska: nagyon csinik voltak a gyerekek, szuper a torta!

Kamilla: nagyon jok a kepek, gratulalok a keresztelohoz! Mi majd akkor ha megtanulnak jarni igy akar el is futhatnak ha nem akarnak katolikusok lenni. :lol:

Jucicuki: nagyon edesek es nagyok! Mikor mentek 1 eves kontrollra? Mi 24-en. Kivancsi leszek, szerintem Alex megkozeliti a 10 kilot, irto dagi.

Binyek: hogy nyujtozkodnak! Az enyemek is pont igy csinaltak, nosztalgiazom egy kicsit. :D

Banika: latom kezdik felfedezni egymast! :D

Bukas ellen nalunk hasznalt az antirefluxos tapi es mindegyik gyereknel max. 8-9 honapos korara magatol elmult.

Gyerkoceim naprol-napra fejlodnek. Mar ertenek par dolgot. Tudjak hol a lampa es a labda. (most tanitom Oket az orrukra es a fulukre :D ) Ha mondom hogy kerem es nyujtom a kezem odaadjak (ha akarjak) ami a kezukben van. Tapsolnak mindketten a suti-suti pogacsara. Ha hivom Oket jonnek (h akarnak :lol: ) es naggggggggyon ugyesen tudnak veszekedni es sikongatni ha a masik jatekat akarjak. :lol: A jarastol Anna meg messze van, Alexem ugyesen lepeget ha fogom a kezet.
Eves:mar kaptak par kanal tejberizst es pudingot igazi tejjel hogy szokjak a dolgot. Tojast meg hanyagoljuk mert arra en is erzekeny vagyok.

Tettem uj kepeket az albumba.

Ja, elmentem egy masik dokihoz aki szerint a pajzsmirigyem nem mukodik annyira rosszul hogy ilyen tuneteket produkaljon igy elkuldott meg egy vervizsgalatra ahol azt hiszem valami hormonokat neznek es a szekletemet is megvizsgaljak vegre. Szerinte az is elkepzelheto hogy valami etelallergiam van. Na, meglatjuk mi sul ki ebbol.

KépKép
KépKép
tontica

Tonti, mi már voltunk.

Lili 74 cm 8460 g
Dorka 72 cm 8400 g

Kicsit megálltunk a hízással, de doktornéni szerint nekik ez tökéletes, mi sem vagyunk túl nagyok és szép arányosak a lányok.

Klasszak a képek!

Judit

jucicuki

Binyek!

Én csak a saját véleményem írom le a keresztelővel kapcsolatban.
Én nem vagyok vallásos, a család egy tagja sem az. Ezért valahol nem tartanám tisztességesnek, ha csak azért lenne megkeresztelve a gyerek, mert ez a "szokás", vagy, hogy legyen egy megható szertartás, amiről majd az összes rokonnak mutogathatom a képeket, vagy, hogy majd lehessen templomi esküvő, stb.
Annak ellenére, hogy nem vagyok hívő, úgy gondolom, a kereszténység ennél többről szól. Ott van a névadó ünnepség, ami kétség kívül fele annyira sem pazar ünnepség, de ha valaki a leg minimálisabb szinten sem gyakorolja vallást, legalább otthon (nem kell 5 percenként templomba rohangálni), azt nem "illeti" meg a templom. Mert ezek az emberek csak elvárják a lélekemelő beszédet, gyönyörű templomot, számtalan vendéget, akik meghatva gratulálnak, a jó minőségű videót az eseményről, de a HITüket nem adják cserébe.

Ezt elég hülyén fogalmaztam meg, és távol ál tőlem azt hinni, hogy az itteni megkeresztelt babák szülei ilyenek lennének, mert tudom, hogy NEM!
Csak általánosságban írtam, és azt, hogy ÉN miért nem csinálom.

Nagyon remélem, hogy senki nem érti félre, mert senkit nem akartam megbántani!!! Komolyan!!!

Engesztelésül Lili kép:
Kép
És Jázminmászik:
Kép
Vendég

Anny!
Én is így valahogy gondolom,mégis elvárják tőlünk a keresztelőt!Nem tudom,hogy mi legyen..Majd kiderül! :roll:

Hát nem túl jó hírek,amiket írtok a bukással kapcsolatban... :cry: :cry: Szép kilátások!Már mi is felemeltük az ágyat,minden alvás után úgy bányászom ki a gyereket az ágy végéből,mert lecsúszik-mászik. :roll: Ez a bodyra poló jó ötlet!Én is ezt fogom csinálni,mert délután már olyan szaga volt tegnap szegénykémnek,hogy csak bottal nyúltunk hozzá! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tonti!
Pajzsmirigy vagy valami egyéb hormon-egykutya!Minden hormonproblémát nagyon nehéz rendbe tenni,sajnos! :(

Juci!
74-es ruhákat használtok ezekkel a méretekkel?Mert kaptam egy csomó ruhát,csak nem tudom mikorra lesz jó rájuk...

Banika!
De jó,ha már érdeklődnek egymás iránt!Én is alig várom,hogy lássam,hogy mennyire ragaszkodnak egymáshoz,ahogy igazi ikrekhez illik!!! 8)

Babyteve!
Én se hagynám ott a gyerekem a kórházban soha egy percre se!Max. ott maradnék vele,ha nagyon muszáj bentmaradni... :?

binyek

Binyek, most váltottunk nagyjából. Van még pár 74-es ami jó, de már 80-asokat hordanak többnyire.
Bár van még egy 56-os kiskabát Sanetta, ami még mindig nagy rájuk :lol: :lol: :lol:

Judit

jucicuki

Egy gyors kérdésem lenne. Jövő héten kapnom kell tüdőérlelőt, sajnos nyílik a méhszáj, a doki aggódik, meg én is nagyon.
A kérdés az lenne, a tüdőérlelőből mennyit kell kapni???

KépKép
tüccs

Binyek
Minket nem igazán érdekel,hogy mit várnak el vagy mit nem.Ezt tudják is a családban.Én szeretnék majd nekik a tavasszal keresztelőt(nem tudom megmondani igazán,hogy miért) aztán később ha ők akarnak majd járnak templomba,hittanra....Ha nem akarnak,akkor nem.Én nem vagyok igazán hívő.Május 6-án vki biztos vigyázott ránk onnét fentről.de ha a Marci beteg veséjére gondolok,akkor úgy érzem nincs Isten sajnos.

Bukás
Én rengeteg pólót turiztam nekik,így könnyű dolgom van.Amúgy én is bukós voltam(bukós táp mellett is),mert állandóan tekeregtem,nem bírtam nyugton maradni.A gyerekeim is ilyenek. :lol: Ráadásul hason alszanak ugyebár.
Vendég

Tüccs
Sajna fogalmam sincs,mi nem kaptunk.Fekvés ezerrel!!!!!!!
Vendég

Tüccs, nem tudom, én nem kaptam (Asszem 2 vagy 3, 24 órás eltéréssel), de a 28. héten kinyílt a külső, a 30. héten meg a belső méhszájam...Fekvés ezerrel, a 32. héten meg egy 5 napos kórházi magnézium-infúziós kúra. A babók 37+5-nél indultak el :D (A fekvés az tényleg az volt, utcán csak a kocsiig mentem el, amikor kontrollra kellett menni, egyébként klotyó és fürdés, evés és csókolom). A 36. héten keltem fel, "most már jöhetnek" alapon...és még így is húztuk vagy két hétig. :D Szóval, feküdj...(Már, amennyit tudsz egy másfél éves mellett, de muszáj lesz! Drukkolok!)

Kép
babyteve2

Tüccs :(
Nem tudom biztosan, de azt hiszem, ahhoz, hogy éreleme legyen, legalább 24 órának el kell telni a szülésig. És hát minél többször 24 óra eltelik, annál jobb... Feküdj! Szorítok nagyon.
Aanda vagy Andaa?-nak a kaális babás topikon volt sok tüdőérlelője. Írj neki privit, aranyos lány, biztosan válaszol... ha gép előtt van!

Lányok :P
Ma a közértben voltam:
Kép

Ezzel a csomaggal :lol:
Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika :P
Pólót én is próbáltam, de sajnos nálunk még az alsó cucc is átázik :(
Megzabálom a srácaidat!

Anny :P
Édesek a csajszik!
Én már nagyon örülni fogok, amikor ülnek és másznak. Szerintem Neked már nem kell hajtani az időt, tök "jó korban" vannak :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Tescos szatyrot próbáltad már? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az nem ázik át :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hallo, és a másik kölök meg merre van? :shock: Mi kendőzünk, nekem az jobban bejön. (Tomival elég sokat kenguruztam, meg is látszik rajta....mindenfelé ferde, hiába úszik 4 éves kora óta :( )

Nálunk is minden átázik, én az ágyneműt is van, hogy naponta 3x cserélem...ill., a lepedőt, más ágynemű még nincs (a pelusok a feje alatt, egy ideig duplán raktam le, de már csak egyet rakok, mert akkor csak egy lesz büdi...A múltkor áthányt a vállam felett, nem vettem észre, csak amikor a következő körben megcsúsztam vmin...csak lestem, hogy mintha hányt volna, de hová? Na, aztán meglett... :oops: )

Kép
babyteve2

Banika :lol:

Babyteve :P
Anyukámmal volt itthon. Nekem is van kendőm, de nekem meg az nem jött be. Nemtom úgy megkötni, hogy kényelmes legyen :(
Én rakok a srácok lepedője alá Fixies alátétet, a lepedőre egy nagy pelust, arra pedig egy kis pelust félben. Így többnyire csak a félbehajtott kispelust kell cseréljem :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Már többször akartam írni, hogy nagyon csípem a humorodat. Jókat szoktam derülni "rajtad" 8)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Köszi.Igyekszem a dolgokat a viccesebb oldalukról nézni.Persze nekünk is vannak gondjaink(nem is kevés),de így könnyebb.

Én lemondtam a lepedő használatról átmenetileg.A paplanhuzatokat használom helyette.Így olyan mintha dupla lenne és nem ázik annyira át.Pelenkát nem nagyon viselnek el a fejük alatt,mert gyűrnek mindent amit érnek és bőgnek amikor nyomja a fejüket.
Vendég

csilla én kaptam tüdőerlelőt 4óránként adják be és azthiszem 24 óra múlva ér valamit a kicsiknek infúzióval tartották vissza a drágákat drukkolok,hogy ne legyen baj kicsik vagytok még.puszu

lanyané

Köszi csajok a tüdőérlelős tippeket.
Jövő héten csüt-ön megyünk , akkor úgyis rákérdezek. Kinyílt a méhszáj 1ujjnyira, aztán a doki aggódik, meghát én is nagyon.
Dórira bébiszitter vigyáz mától, én meg fekszem, csak enni és etetni kelek fel. :(

KépKép
tüccs

Tüccs! a tüdőérlelőt 28. hét körül adják, mert addig nem ér semmit. én kettőt kaptam egyet a 32. héten, meg egyet a 34.héten. steroid volt, elég jól fájt feszít mint állat, de aztán tök hamar elmúlik. és sokat sem lehet adni, mert az a központi idegrendszerre hat.
milyen most a Cg-d? de csak a külső nyílt ki?fekvés ezerrel, nagyon sokat ér!! keményedik is a pocid?

zsuzska80
Szombathely

Fanni tök jók vagytok! én is voltam így mikor még jobb idő volt, elmentem a boltba a Gergővel, hazamentem, aztán Fannival a zöldségeshez. élvezték nagyon :) addig a másikra apa vigyázott :)
ki volt veled? meliyk srác?

mikor buktak régebben sokat, én is pelust vagy lepedőt raktam a fejük alá...de volt olyan is hogy kihányt a kiságyból :shock: :shock: :shock:

zsuzska80
Szombathely

Fanni, a Fixies jó ötlet...kipróbálom.. :D

Kihányt az ágyból? Hát, igen. Etettem Gergőt, Mira meg odamászott az ágy széléhez, egyszercsak hallom azt a hangot, felnézek, és csurgott le a rácson a cucc, le a matrac felé...épphogy fel tudtam hajtani a matracot. (Persze, Gergő nem akart utána ciczni tovább, pedig olyan jól feküdtünk... :D Éjjel belelépni szoktam a sötétben az ágy alá gyűlt trugyiba...)

Kép
babyteve2

Zsuzska :P
A kis hányós Milán :lol: Nagyon mehetnékem volt gyerekkel, Márkot akartam, de ő aludt. De amúgy Milcsi is amint kiléptem vele a hidegre, azonnal elaludt. Még itthon is alig akart felébredni 8)
Már miért ne érne semmit 28. hét előtt a tüdőérlelő :shock: Pont a nagyon koraszülés miatt adják.

Nna Csajok, enyém még ilyet nem csinált... bár megjegyzem, keveset alszik az ágyában... inkább az enyémben. S én a feje alá teszem evés után a kezem egy órára, vagy a szopipárnát, vagy valamit, hogy meg legyen emelve.

Mariann :P
Jöhetnél gyakrabban. Mi van veletek, hogy vagytok? Hogy fejlődnek a lánykák?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Csilla,
Elmúlt akkor, de most megint van. :oops: Viszont semmi más tünetem nincs mellette, így nem megyek dokihoz, lactacidot használok.
A vonalzódnál a kód tuti nem jó, mert az elején is kell lennie url-nek. Szerintem amikor megcsináltad, nem másoltad le az egész linket, csak egy részét, így lemaradt belőle, ezért nem látszik.

Zsuzska, Kamilla,
Jók a keresztelős képek! :wink:

Juci,
Alvós Dorka annyira cuki! :D

Binyek,
Szerintem nem kell, ha ti nem akarjátok a keresztelőt. Csak azért, mert a család akarja, én nem csinálnám. Tulajdonképpen én is egyetértek Annyval, pont emiatt felmerült már nálunk is, hogy tényleg legyen-e. Mindegy jövő tavaszig még ráérünk dönteni. :wink: Igazából mi sem tudjuk megmondani miért akarjuk. Édesek a nyújtózósok!

Tonti,
Jók a képek! Hogy Anna mennyit változott, nagyon csajos lett! :D
Remélem pontosan kiderül mi van veled!

Tüccs,
Drukkolok nektek, feküdj, nem lesz semmi baj!

Hű csajok, ezek a bukások nem hangzanak jól. Nem mondom, hogy nálunk nincs, de nem ilyen durván. Egy kicsi táp szokott visszafolyni kajálás után, meg néha van hogy büfizésnél több is kijön, de nekünk szerencsére nagy ritkán kell átöltöznünk, vagy ágyneműt cserélnünk.
Viszont mostanában Zsani nem eszik jól nálunk, szerintem még nem írtam. Kb. 3 hete. Előtte 170-180-akat evett, most alig 150-et, sokszor jóval kevesebbet, napi 5-ször. Szóval azért kevesebb, mint amit kb. ennie kéne. Persze tudom, hogy mi sem eszünk mindig egyformán, de ez most nála állandósult. Blanka meg egy kis zabagép, valamelyik este bedöngetett 230-at. :shock: Próbálkoztunk nagy lyukú cumival, az kb. két napig volt megoldás. Most a dokinő másik tápit írt fel, Milupa Aptamilt, hát nem tudom. Ma már azt ette, de igazából nem evett többet. Kezdem azt gondolni, hogy neki egyszerűen elég ennyi kaja. Mert amúgy meg kiegyensúlyozott, jó kedvű. Sőt, most már annyira vigyorog, hogy sokszor alig bírom etetni, mert egyfolytában nevet rám. Annyira cuki! :lol:

Hétfőn voltunk dokinál oltáson. Zsani 6100 gr, 63 cm, Blanka 5450 gr, 62 cm. Kezdi a „picur” behozni a nővérét. :lol:
Ja, jól ki is akadtam. :oops: Én nem tudom nektek milyen gyerekorvosotok van, de a miénkből kezd elegem lenni. :? Ahelyett hogy a gyerekekkel törődne, mindig azt kérdezi hogy van-e segítségem. És ki van azon akadva, hogy egyedül hogyan lehet az ikrekkel boldogulni. Szerinte állandóan itt kéne lennie a nagyinak. Szerintem meg eleve ehhez semmi köze, nem ezzel kéne foglalkoznia. Most pl Blankát meg sem vizsgálta, egyszerűen elfelejtette. Amikor mondtam neki a Zsanival kapcsolatos kajálási gondot, egyből mi volt a reakció: Hiába mondom, nem adhatok neki mást még. :shock: Mondom neki, nem is akarok még a tápon kívül adni neki bármit, csak gondoltam hátha egy tápcsere segítene.
Kicsit felületesnek tartom. Vagy csak én várok túl sokat! :roll:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Úgy látom a lányok kezdenek lebetegedni. :( :( Remélem nem több egy "szimpla" náthánál. Én is kész vagyok. :roll: Viszont Lili is átalussz az éjszakát 3 napja, :D csak 2-3x be kell mennem hasra fordítani, mert félálomban nyöszörög kicsit, és ilyenkor ez a megoldás. Ugyanis nem alszom velük egy szobában! Először azért jöttem át a másikba, mert Olyan szinten forgolódik Lili, hogy egész éjjel fent voltam. Aztán lebetegedtem, és nem akrtam, hogy elkapják. Úgy látszik mindegy, mert bennük is bújkál valami :cry: :(
Tehát este 8-kor alvás (Lilit előszr 11 tájban kell hasra fordítanom :roll: , aztán olyan 1 és 3 körül), de így elalszik fél7-ig. Jázmin ugyan nyugisan alszik, de ő fél6-kor kel :?
Utána fél8-kor visszarakom őket, és alszanak még vagy 1-1,5 órát. Én meg ezalatt sziesztázom a forró habokban :D :D
Vendég

Anny :P
Hogy én milyen irigy vagyok :roll:

Rebe :P
Zsani bevárja Blankát 8) Elvileg az 5x150 hosszútávon kevés lesz... szerintem megjön az étvágya magától :wink: Nem vagyok szakértő, de adnék neki egy hetet és ha nem változik, akkor mindig egy ici-picit próbálnék többet adni, mint amennyit kér...
Nálunk a gyerekorvosnál a fő téma a szopi, amiből kezdek kifogyni és halálra idegesít, hogy csak még fokozzák a frusztrációmat a védőnővel együtt. Ezen kívül lelkes és aranyos a doki néni, de nem egy nagy koponya. Mindig a könyvek és leírások szerint kapunk mindnet :roll:
Részemről minden tiszteletem a Tiéd. Én nem bírnék velük egyedül :oops: noha most épp 3-asban vagyunk, de ez ritka nálunk.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Rebe

Nálunk is 60 dkg van a fiúk között.Volt egy kiló is.A Berci ugyanannyit eszik mint a Marci.Csak a Marci sokszor hagy belőle.Én meg nem vagyok hajlandó tömni.Amúgy meg kijön belőle ha erőltetem.Nem ő az aki ordít a kajáért.Lehet,hogy fényen is elélne. :lol: :lol: :lol:
A lányok nem kicsik és nem soványak,ne aggódj.
Bercus 6kg,Marci 6,6kg
Vendég

Rebe!
Ha nem bízol a gyerekorvosodban,akkor minél előbb cseréld le!Nem kell szívbajosnak lenni!A te gyerekeid,a te döntésed! :evil:

Belázasodtatok a szuritól?

Tüccs!
Szorítok,hogy ne legyen baj!Nekem a 17. héttől volt nyitva 1 ujjnyira és 37+4-re szültem!Ne aggódj!Csak feküdj!Az ülés sem jó,ugye tudod?

Bukós rémtörténetek sokkolnak! :shock: Szép hetek várnak ránk!

Muszáj ezt a képet feltennem,mert olyan édes a kis hörcsögpofim! Kép

binyek

Zsuzska: a méhszáj C1110 volt, ami ha jól tudom azt jelenti, hogy a belső méhszáj még nincs nyitva, de a nyákcsatorna megrövidült. Szóval majdnemhogy.... Keményedésre kaptam gyógyszert. Kezd hatni.. elég jó.

Ez a bukás sokatoknál elég rémisztően hangzik. Dóri abszolút nem volt bukós, csak lesek most is.

KépKép
tüccs

Fanni: Ne irigyelj, mert a náthától nem tudok aludni :roll: Pedig most még tudnék is :?

Én is lecseréltem az első gyerekdokimat. 5 nappal azután jött ki először, hogy hazajöttünk, pedig a kórlapon is szerepel, hogy fokozott orvosi felügyelet kell, mivel korababák és lélegeztető gép, meg ilyenek voltak. Aztán slussz. Nincs messze a doki, csak nagyon körülményesen lehet odajutni babakocsival. Itt ugyanis csak aluljáró van, az meg LÉPCSŐS! Tehát jó nagy kerülő kellett volna. Neki meg 5 perc gyalog. Nekem meg nem volt kedvem megreszkírozni, hogy ott összeszednek valamit, mert elég fura hely a rendelő. Később kiderült, hogy esze ágában nem volt kijönni, mert nála az 5000 ft!!! :shock: Pedig max az oltásokra kellett volna.
Nekem azt mondták, hogy 3 hónapig az orvosnak kötelessége kijárni. MOst, hogy ez tényleg így van e... :roll:
Mindenesetre lecseréltem, és a dokicsaj a mai napig kijön oltani. Ingyér. (Ő protekciós igaziból, mert a kórházi orvosunk ismerőse).
Szóval jól jártunk a cserével.
Vendég

Banika,
Na nálunk ugyanez a helyzet, csak annyi különbséggel, hogy most már abszolút nem eszi meg a 170-180-at, max. 150-et. Zsani ordít ha éhes, valamelyik este úgy sikított, mint egy kismalac, mégsem evett többet. :roll: Tömni én sem akarom, nem is lehet. Ti hányszor esztek egy nap?

Fanni,
Az a baj, hogy nem tudok neki fokozatosabban kicsit többet adni, mert nem hajlandó megenni, ha ő már úgy gondolta elég. :oops: Kilökdösi a cumit a nyelvével, vagy van hogy összeszorítja száját. Ha meg mégis bentmarad a szájában a cumi, akkor nem szívja, csak nyalogatja, játszik vele, vagy volt már olyan is, hogy az erőltetéstől minden addigi sugárban jött ki belőle. Inkább most azon gondolkodom, hogy plusz egy evést be kéne neki iktatnom, mert akkor már jó lenne, csak fogalmam sincs hogy mikor.

Amúgy szerintem én is azért bírok velük ilyen jól, mert jól alszanak, nem ébresztik egymást, és nem olyan sokat sírnak. Ezt mondtam a dokinőnek is, hogy jó babák. Meg anyukám szokott jönni majdnem minden hétvégén, és akkor sokat segít. Szerintem nehezebb lesz akkor amikor jön a foguk, mászni, kúszni, járni kezdenek.

Binyek,
Igen, pont a cserén gondolkodunk most.
Nem lázasodtunk be, volt egy pici nyűgösség Blankánál, és ennyi. :wink:
Ez a kép tényleg cuki, nagyon aranyos! :D

Anny,
Jól tetted, hogy váltottál. Nem tudom meddig kötelességük kijönni, nálunk a hazajövetelünk után 2 nappal volt kint, azóta mi megyünk.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe
5x
reggel6-7 között 180mlvíz+6táp
9-10 között 150ml+5táp
ebéd 12-13 között(most már gyümi+táp)
uzsi változó időben alvástól függően 16-17.30 között 150víz+5táp
vacsi 8-fél 9 között 180ml+6táp

este a Marci általában hagy 20-30 ml-t.Nem mindig,de az esetek nagyrészében igen.Teljesen normálisan fejlődik mindkettő,mit csináljak velük?Ennyit esznek,ez van.Nem soványak,olyan hurkik vannak rajtuk,hogy csak na.Amióta utolérték a korukat,azóta nem híznak olyan brutál,mint az elején.Mondjuk én nem is bánom,mert féltem,hogy a táptól majd michlein(hogy kell írni?)babák lesznek.
Vendég

Sikongatnak,gőgicsélbek,egyre jobban elvannak a játékokkal.Mostanában a Bercus is beszélgetve ébred és nem ordítva.Szerintem semmi bajuk nincs.Tényleg napról-napra ügyesebbek.Normális mennyiséget kakilnak.Csak szólna az orvos ha gond lenne.
Vendég

Tüccs!! nagyon nagyon sokat pihenj! pihi+ gyógyszer nagyon sokat segít!!!!!

én egy csomót voltam kórházban, mégis csak a 28. hét után kaptam, mert ha nincs nagyobb baj, akkor csak akkor adják, mert isten igazából akkor kezd fejlődni a tüdő, és akkor tudja ezt az anyagot "hasznosítani" de ha gond van pl elfolyt a magzatvíz, vagy beindultak a fájások, akkor előbb is adják, aztán vagy hat vagy nem. ilyenkor nincs az hogy ha nem hat még egy. biztos ami biztos alapon kap. meg bizonyos időnek el is kell telni a két szuri közt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzska80 2008.09.17 11:14-kor.

zsuzska80
Szombathely

A mi gyerekorvosunk sem jó, de kocsi nélkül 2 gyerekkel nem tok másikhoz menni. mikor hazajöttünk másnap jött, cipővel kabátban be a szobába. kérdezem nem veti le a kabátját?? mondja nem...de azért a cipőt illett volna... megnézte a gyerekeket, 1 perc/fő, oszt már ajtón kívűl is volt már. de másnál is ezt csinálta. aztóta mi megyünk, de olyan sokat azért nem :)

zsuzska80
Szombathely

Magyarul éjszaka 9 órát alszanak kaja nélkül? :shock: Hogy érted ezt el? S mikor tól?
Én ma készülök a kettővel együtt aludni a szobájukban. Eddig egyikkel Apa aludt, de besokallt. Merthogy ő ugyebár dolgozik is...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
3 hónaposan áttettük őket a saját szobájukba külön-külön ágyba.Ott a Bercus pár napig még evett éjjel 3 körül,aztán bepróbáltam neki a cumit.Az is elég volt.Ezt párszor eljátszotta és utána már nem ébredt fel ő sem.Eleinte reggel 5,fél6,6 körül volt ébredés,de mostanában fél 7 környéke.Nem erőltettem ezt náluk,egyszerűen megértek rá.Amúgy szerintem ott nyugodtabban alszanak.Amíg velünk voltak egy szobában,többször felébredtek.
Nincsenek a fiaid elkésve.
Anno próbáltuk az éjféli álometetést párszor,de ugyanúgy ébredtek 3-kor(egyébként 9-től aludta volna3-ig) :lol:

Nem lehet erőltetni szerintem,mert minden gyerek más tempóban fejlődik.Még az ikrek is :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: