A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

A két vezetéknév mellé a két keresztnév ugye már buta?

Minap énekeltem picúromnak:
"Olivér légy merész,
légy ügyes és tettre kész,
így nem érhet semmi vész,
hidd el kicsim!..."

Innen jutott eszembe h kislány koromban mennyire tetszett az Olivér név.. de a Noel már marad. És milyen jól összecseng. :D
Noel Olivér - Noli Oli :)

Esetleg lehetne Szanyi Noel Olivér.. apa soha nem menne bele.. :roll:
Tóth-Szanyi Noel Olivér.. :? Juj ez már vészes. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bocesz! Fincsi lett! Jöjjön már apaaaa!

Gaby! Nekem is van malaclopóm! Jeeee! Igaz, átmeneti.
Ha meg nagyon té lesz és nagyon kell valahová mennem, akkor ellopom apa egyik kabátját - neki is van ekkora hasa.

Aida! Marad a Tóth-Szanyi?

Kép
zölddisznó

Pár hete sikerült túrnom egy piros A vonalú átmeneti kabátot.
Olyan ballonos. Kb: 500 pénz volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar fel kell vennem.

Nálam a gatyókkal van baj. Szinte semmi melegebb gatyóm nincs ami rám jönne. Brrrr! :cry:

Aida!
Nekem sok a Noel Olivér. Mindekettő különleges és külön- külön tetszik is mert nagyon szép hangzású, de vhogy együtt nekem nem jön össze a két név. :roll:
Vendég

Hát ja, a meleg gatyák... Van egy kismamafarmerom aztán annyi. Kéne még hozzá túrni legalább egyet... Viszont a macinacijaim legalább jó nyúlósak, azok feljönnek még :)

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi: örülök, hogy ízlik. Remélem a férjednek is! Ugye nem nagy szám összedobni, és nálunk nagyon-nagyon menő! Olaszországban élő barátnőm mondta (bocsi, hogy mos írom), hogy hosszúmetélttel is szokták a digók csinálni.

Aida: egyetértek Orsival, egy kicsit sok a kettő név.

Orsi: szerintem egy farmerra ruházz be. Az elég vastag és vagány is. Olyan jókat lehet kapni! Én a ti közeletekben Mezőkövesden vettem egy nagyon tuti. Nem is volt vészes. Azt hiszem 5.500Ft volt. Itt ugyanaz a márka, szabás, méret.... 8900Ft. Nem semmi mi??!!!
Vendég

Gatyák 2. Én a C&A-ban vettem két darabot anno. Kb. 3000 pééz volt darabja. Azok is olyan se nem nagyon vékony se nem nagyon vastagok. Szóval szerintem ez a 3 nadrág elég lesz nekem, főleg hogy én még dolgozok. Esetleg még egyre beruházok, de nem hiszem hogy megérné.

Kabát: én tavaly ősszel vettem egy ballonkabát szerűt. Az gombos, zipzáros és kötős is. Max. ha nem tudom begombolni akkor csak bekötöm. Hazamegyek és fel is próbálom. Nekem egy-két pulcsi szerű kellene, mert amik vannak azok nagyon rövid fazonok, kilógna belőle a pocim! :lol:
Vendég

Hál'istennek nekem van egy csomó olyan pulcsim, amit előző télen vettem - a lombikok miatt eléggé meghíztam - és mostpont jók lesznek.
Aki jó kislány volt, és pesti, annak szívesen ajánlok turit, ahol otthagytam az összes 48-nál kisebb méretű kismamagatyát :lol: Kb 50 db van nekik, 3/4 részt farmer.

Kép
zölddisznó

zöldi:
Szeretném a Szanyi-Tóth variációt de apa nem akar belemenni..

Azt mondjátok sok a Noel Olivér? Hmm, nekem meg pont nagyon tetszik együtt.. :D Nekem a két vezetéknév és két keresztnév összességében tűnik soknak. A Noli-Oliban hajthatatlan vagyok, nagyon tetszik együtt. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Iszonyatosan hideg van, be kell ruháznom pár meleg cuccra is. Mi lesz velem télen? Azt olvastam, hogy a babát egy réteggel több ruhába kell öltöztetni, mint minket... Én nagyon fázos vagyok, csórikám meg fog sülni...

A tegnapi szerzeményem, egy amolyan takrós-pólya, én így hívom...
Annyira jó puha, meg finom plüss anyagból van, remélem a kisfiam is fogja szeretni....

Kép Kép

Kép
dcili81

Én ugyan nem vagyok pesti, de közeli, és szerintem jókislány voltam... :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Aida én is szeretnék második nevet, de nálunk is vétózva van.... pedig nekem tetszene még a Levente is...

Kép
dcili81

Most olvastam az origon. http://www.babazo.hu/szakertok/20080910 ... lemak.html
Sokan írtatok a magzatvíz mennyiségéről, ezért gondoltam hogy belinkelem! :lol:
Vendég

Cili nálatok mi a vezetéknév? Szerintem egy vezetéknév mellé teljesen jó a két keresztnév. Dániel Levente tök jó. :D Dani Levi..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mészáros Dániel Levente, nagyon tetszik azt hiszem még puhítom apját.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
dcili81

Cili ez így nekem is tetszik!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szerintem is nagyon jó!

Kép
dcili81

Nyomaszt ez az eső, itt hajnal óta szakad, ki sem lehet menni az udvarra, akkora a sártenger... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
dcili81

Cili! Tök jó, ilyet én is fogok csinálni!
Nem kell több cuccot adni rá, mint amit mi veszünk fel. Ezt a légzésfigyelős tanfolyamon mondta a fődoki - sokszor túlöltöztetik a babákat, és abból lesz a baj.
Pont nemrég beszélgettem a tesómmal erről. 24-25 fok az ideális aszobában, és akkor ugyanúgy kell öltöztetni, mint magunkat.

Jókislányok! Blahától az Astoria felé jobb oldalon, Rákóczi 30. 3 szintes a bolt, és a legfelsőn van a "cucc". Kérni kell!!! a pultnál, mert nincs helyük kirakni.

Kép
zölddisznó

cili. nekem is tetszik a nev. meg a takarod is!!!

aida. egyet ertek zoldivel a toth-szanyi nagyon hulyen hangzik majd, amikor beszelni kezd a picur. tenyleg azt hiszik majd hogy possze.

poncso jo otlet. nekem sincs meg kapatom, de van egy par kardiganom, meg egy szeldzsekim(ez epp csak beer meg).

boci. alig varom, hogy hazaerjek, es kiprobaljam a kajat!

gabi. hanyas meret vagy? en orokoltem egy parat, es nem hordom az osszeset. egyezkedhetunk :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Cili: tök jó így a név. Nyugi nálunk is esik reggel óta! FÚÚÚÚJJJJ. De valamennyire örülök is, mert apa kint akart ma dolgozni, így nem tud és akkor lehetünk kettesben! :lol:
Vendég

Boci! nagyon király a cikk, amit belinkeltél!

Kép
zölddisznó

Itt is szakad. Éjjel is szakadt. Akkor is szakadt amikor reggel egyedül el kellett topognom a védőnőhöz. De tök jó volt mert sikerült erős hasfeszülés nélkül eljutnom meg vissza. :) Sétáláskor mindig ki akar szakadni a hasam. Most bírta.

De nem buta ha a mami vezetékneve van elől?? :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mi tegnap megint végigfutottunk a neveken. Nálunk fix a második név, József lesz, Apu után. Mivel Apu nemrég ment el, és ő segített nekünk babásodni, ragaszkodunk a második névhez. Ehhez viszont már nem igazán passzol egy Gergó, vagy egy Bence..
Így mégis az Áronnál maradtunk, bár mondhatnám, hogy három keresztneve lesz a gyerkőcnek: László Áron József... :) Nagyon gáz?

Cili:
Annának 2 ilyen takarója is van, imádjuk, a mai napig azzal takarózik éjjel, sétához babakocsiba is szuper! Jó döntés volt.:) Most megint ilyet akarunk venni.

Aida:
Az összesen 4 név később sok lesz kicsit neki, de ha neked így tetszik, akkor ne hagyd ki, nem sok gyereket nevez el az ember életében :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Befagy a seggem, annyira fázom!!!!!!!!!

url=http://babafalva.hu]Kép[/url]
dcili81

Zöldi: köszi ismét, már sokkal jövök :D

Mush: háttööö... ez jó kérdés, "egymagamban" 38-40-es, viszont a kismama méretezésről kb. annyit tudok, hogy van egy L-es farmergatyám, meg egy XL-es vékony lenvászon (ez utóbbit olyan helyen vettem, ahol egy botsáska varrja és méretezi a kismamanadrágokat... :twisted: )

Kép

Kép
gabilany79

Aida! És ha szegény felesége fel akarja majd venni a nevét? És valahányszor, ha alá kell írnia, csuklani fogsz.

Gaby! Majd meghálálod! Lapos csokoládé, gömbölyű csokoládé....eeezt is szeretem, eeezt is szeretem... :lol:

Kép
zölddisznó

Zöldi: örülök, hogy tetszett a cikk. Apának ízlett a carbonara??

Cili: jó ez a takaró. Azt hiszem én is ilyent veszek! Mennyiért árulják?
Vendég

Hello!

Hát én talán aludtam 4 órát is az éjjel... Úgy látszik, ez egy ilyen éjszaka volt.

Nekem egy ugyanilyen diavetitő várja leendő lelkes kisgazdáját a fiók mélyén, mint amit Gabi feltett:) Nagyon szerettem gyerekkoromban, nem tudom, a mai dvd-s világban mennyire lesz sikeres.

És csatlakozok a kisvakond fan-clubhoz - karácsonyra kaptam apától egy naptárat, minden héten mást csinál rajta a kisvakond. Mikor elkészült a nadrágja, akkor készült babóka:) Éreztem, hogy szerencsét fog hozni:) Most éppen boldogan labdázik egérkével a réten.

Kép
trombibébi

Boci ezt 3500-ért vettem, búcsúban. Azt hiszem a csajszi fehérvárról jött, de sajna nem tudom pontosan honnan. Annyi szp cucc volt még nála.... tudtam volna még válogatni.

Kép
dcili81

Cili: köszi! Viszonyítás képpen érdeklődtem, mert nem vagyok tisztában az árakkal!
Vendég

Apa dugul. :(
...de nekem ízlik, valahányszor arra járok ;)

Kép
zölddisznó

Látom mindenki be van húzódva ezért ráérünk csacsogni az apák meg dolgozzanak :wink:

Poncsó szerintem nekem is vennem kell, ma még széldzsekibe rohangáltam és pulóverben, de a téli ruhákkal nekem is lesznek gondjaim.Majd megyek varratok!
Tegnap varrtam a szopipárnára huzatot szerintem édi.lassan a fejvédőnek is neki kéne kezdeni csakhát míg nincs kiságy addig honnan tudjam meg a méretet?
És ugye a babakocsi ügy még mindig téma nálunk szinte minden napos.graco nálam a nyerő.
Ma elköltöztem az üzletből befejeztem a munkát.

Kecskemétiek: Mikor lesz baba-expo lehet már tudni?

Kép

Kép
bellanitta

Sziasztok!

végre hazaértem.. :D nagyon csúnya idő van.. én most visszasírom a hőséget..
Tök jó volt a napom,. szerencsére nem kell majd minden nap bejárnom majd itthonról is intézhetem a dolgok nagy részét. :D

Mush: Nagyon Boldog Házassági évfordulót nektek!! (aztán este a gyertyás vacsi után sehol ne legyen kávé ! :wink: )

Bocika! sajnálom hogy majd te is ennyi ideig nélkülözöd apát.

Dcili! ilyen takarót választott apa csak kék :) nagyon megtetszett! nekem muszáj volt kipróbálnom h működik e a fűtés :lol: :oops: :roll:

lbernuska! nem foglalkozunk kutyákkal, hanem a párom "rendőr kollégái" a kutyák..

Holnap nekem is carbonarat kell csinálnom.. nem kicsit megkívántam.. :roll:
ma meg mehetek öcsémnek segiteni irodalom tételt kidolgozni.. :?
de legalább nem unatkozom..

Kép
eszterke24

Eszterke: köszi az együttérzést. Remélem hamar eltelik. Ez nem az első ilyen magányos 22 napom, de azért most más a helyzet. A férjem végig azt kérdezi, hogy úgye addig nem szülök meg. Mondtam, hogy ne is idegesítsen ezzel, mi december 6-án megyünk szülni és kész!!! :lol:
Vendég

Anita!
Muti, milyen babakocsit néztél ki!
Éljen a munka temetése!

Kép
zölddisznó

Bocika! nekem sem az első, és sajna nem is az utolsó.. de persze igy más.. eltelik valahogy,,
az volt rossz mikor az elején megkapta a kutyákat és fél év volt a kiképzés... no az hosszú volt.. és nem hagyhatta ott őket hétvégén sem mert össze kellett szokniuk...
ahhoz képest ez semmi lesz :D

neked mit csinál a férjed?

Kép
eszterke24

Zöldi!

Most olvastam körömvágás hát egy jó pedikürös aranyat ér csak nincs aki ráérjen rövid határidőn belül. Éppen én is ma nézegetem nekem is le kéne vágni még jó h a bokám hajlékony.Cipő nekem felüdülés sportcipőben lenni olyan kényelmes.

Gabi!
Nosztalgia szupi moncsicsim nekem is van.Rágó: találtam olyat amiből lehet gömböket fújni, mert ezek az orbit és társai elég kevésnek bizonyulnak a nyaraláson kaptam az egyik barátunktól és mikor rájöttem h mekkora gömböket tudok fújni csúcs élmény. trident tropical mix most nem fújkálom már jó ideje mióta fogorvoshoz járok rendszeresen. :(

Mush!
Boldog házassági évfordulót!

Nevekről nem szívesen nyilatkozom a Szabolcs tetszik és a Levente is.Mi ezért találtuk ki h nem mondjuk el mert ugye nem lehet mindenkinek egy a kedvence és ha végre kitaláljuk nehogy valaki lebeszéljen róla mert egy negatív visszajelzés és meginog a határozottságom. :wink:

Kép

Kép
bellanitta

Kép

Kép
bellanitta

nem akarok gonosz lenni, de most mar tudjatok, hogy milyen az ido erre fele, ahol en lakom. :lol: :twisted: :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Eszter: nem a hivatásos munkája miatt megy, hanem idénymunkára. Kemény fizikai meló, de megfizetik. Már volt egypárszor, de most közölte, hogy ez az utolsó és csak a gyerkőc miatt megy, hogy meglegyen neki mindene! :lol: Sajna a keresetünkből nehézkes félrerakni, főleg hogy most egymás után 4 lakodalom is becsúszott. Gondolhatod mennyire örültem neki! :x Meg családi házban lakunk, ahol mindig akad átalakítani, felújítani.... való és viszi a pénzt. De mi szeretünk ott lakni, mert így lehet kutya, macska meg udvar ahol kedvére rohangászhat majd a gyerkőc! :lol:

Anita: mi is így vagyunk a nevekkel. Igaz még konkrét nincs, de nem is akarjuk elmondani ha lenne. Születésénél szeretnénk neki nevet adni, addig mindenféle képen hívjuk: Bogyó, Főnök, Ördög.... :lol:
Vendég

Ma délelőtt megszületett a barátnőm kislánya!!!! 3650 gr, nemtom hány cm! És október 10-re volt kiírva! És jól vannak, és most örülök!

Kép

Kép
gabilany79

Anita! Pedikűrös is kizárva! Jobban, mint apa. Az is hozzáér a lábamhoz :wink:

Kép
zölddisznó

Hogyé aggyák ezeket?

Kép
zölddisznó

Gabi. Gratula a baratnodnek! ahhoz kepest, hogy korai baba jo sulyban van a draga!:)

KépKép
KépKép
mush589

Na hello, megint jó sokról lemaradtam, nagyszülőknél voltunk, rég nem ettem összevissza ennyi gyümölcsöt, mind tegnap :oops: Kedztem almával, majd körte, szilva, barack, szőlő, majd a végére - igaz nem gyümölcs - mogyoró. Mindez csupa eredeti, finom falusi izekben (néha a boltinak olyan "semmi ize" van)

Aida: aranyosak Noel baba képei, a fintoros tetszik a legjobban :wink: Babamozgással kapcsolatosan:volt már olyan, hogy nem volt a legeslegkellemesebb, de ennek ellenére IMÁDOM!!!!És apuci is odavan tőle

Szorsolya, Zöldi, Gabilany, Bébic, Mush:csini pocik. És mindenkié igazi kismamis

Zöldi:nagyon jók a gatyók, kár, hogy nekem sosincs időm keresgélni ilyesmiket, pedig őszre/télre nekem is szükségem lesz valamire, a halászgatyóimat tehetem el...

Csakegy:nem irigyellek kislánykád dackorszaka miatt, barátnőm fia is most van benne, elég nehéz vele most az élet :roll:

Ibernuska: ez az aquanatal nagyon jól hangzik, kár h nálunk ilyesmi egyáltalán nincs...

Sarmon: nagyon fincsinek néznek ki a torták, a buli is jó lehetett, de gondolom nem kis mun ka volt vele (és utána)

Zsebi: üdv tőlem is, gondolom neked nincs sok újdonság, és meglepetés a babavárásban, ha már a harmadik gyerkőcöt várjátok :wink:

Mush: nem lehetett semmi a kávés reggeled :lol: :lol: :lol: Remélem ez a hetetek jobb lesz, mintr az előző, már csak a sok ünnepelnivaló miatt is. Egyúttal BOLDOG ÉVFORDULÓT NEKTEK
Karácsonyi készülődés: lehet, ha jobb lenne most az én szempontomból, ha le tudnám most rendezni, nem biztos, hogy mondjuk 38 hetesen, extra méretű pocakkal lesz energiám erre, közvetlenül szülés után pedig biztos, hogy nem fogok ilyesmikkel foglalkozni, ha pedig apucira bizom...hát, lehet, ha az csak olyan lesz, utál vásárolni

Bébic: aranyos a babód, holnap megyünk mi is megkukucskálni, most először jön majd apuci is, nagy lázban van emiatt. Szerintem is meg kell még nézetni azt a foltot, biztos, hogy nem lesz semmi baj, csak saját megnyugtatásodra

Együttlét apucival:minden ok vele, eleinte picit fura volt nekem az a tudat, hogy "van ott még valaki", de aztán kicsit utánaolvastam, és ami megmaradt nekem, az egy mondatocska:"ami jó a mamának, az jó a babának is". Tehát ártani nem árt, úgyhogy a házaséletet gyakroljuk rendszeresen :oops:

Retrócuccok: a rajzfilmek ismerősek, a többi annyira nem, itt nálunk egyéb dolgok voltak, ami még beugrott: a Turbó rágó

Marti: aranyosak a lurkóid, akár még nekem is lehetnek vej- jelöltek :wink: , habár apuci már most azt mondta, hogy nem lesz könnyű dolga a lánya udvarlóinak...Anyós miatt nem irigyellek :roll: Az enyém egy tündér...Igaz, anyukámat soha senki nem, fogja pótolni, de ő nagyon igyekszik, nagyon aranyos

Most látom, kicsit sok lettem, bocsi :oops:

Kép
galzsuzsa

Zöldi!
29e és 34 e.
Az elsőnek nincs mózesa, a másiknak van azért kicsit drágább gondolom. csikis vagy?vagycsak nem szereted ha fogdossák a lábad?

Gabi!
Gratula a barátnődnek.szerintem a méretei pont jók vagy nem?lehet h elszámolták ?mi lett volna ha kivárja még a 4 hetet?

Kép

Kép
bellanitta

Szorsi és a többiek itt találtam sztem elég olcsó gatyókat:
www.kismamaruci.hu

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Bellanita: hát, nem tudom, mennyire számolták nála el, de pont úgy volt, mint én vagyok, hogy minden uh kb. 2 héttel idősebbnek mutatta a babát a számított koránál. Amúgy szerintem már nem fért odabent, mert a lány kb. 150 centi, és kis vékonyka, a terhesség alatt is szerintem csak a babára hízott :D

Zsuzsa: én is pont a Turbó rágót írtam még vmikor reggel :lol: Nekem is egyből az ugrott be, amikor a Donald rágót megláttam...

Kép

Kép
gabilany79

Gratula barátnőnek és az újdonsült porontyának!

Anita! Írtam privit babakocsiról.

Kép
zölddisznó

Gabi, gratula a barátnődnek a pici lányhoz! :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: