A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

A fogmosásról:
Én 2 éves koráig nem pucoltam a fogait. annyi volt, hogy a kezébe adtam az üres fogkefét, és ő maga elrágcsálta. Két éves kora körül kezdte komolyabban érdekelni a kérdés, akkor maga nyitotta már a száját, hogy megmutassuk hogyan kell. Mostanra 2,5 éves, egyedül fogkrémmel mos és öblöget. Szóval szerintem eröltetni nem szabad, inkább vigye rá a kíváncsiság és az utánozhatnék.

Add oda neki a fogkefét (fogkrém nélkül) amikor te is fogat mosol, majd ha eleget "szerencsétlenkedett" vele, ájulj el, hogy mennyire ügyes, és hogy csillognak a fogai. :D :D :D. Aztán egy idő után hozzá lehet fűzni, hogy még itt egy kicsit-nézd így (gyors kármentesítés), most gyönyörű.

Kép
kangu

Köszi a gratukat!
Olyan boldog vagyok szinte mosolyogva járkálok . :oops:
Ma a tanfolyamon sem tudtam nagyon figyelni mert mindig az a kép jött elém mikor megmondták a nemét. :) :)

kangu ötlete nagyon jó!

gjéti sajnálom a cicát,nagyon szeretném öket ha lehetne nekünk is ....de NEM! :cry:

Kép
zümis

Sziasztok!

Dina: Végül nem mentünk el a MOM-os börzére, mert a másik topikba nem sok jót mondtak róla! :?
De ami a BNV-n lesz szept. 27.-én arról sok jót mondtak, a jegy pontosan nem tudom mennyibe kerül! :roll: :?
Gyomorégésem nekem is van, főleg hajnalba, ilyenkor rendszerint fel kell kellnem enni valamit, mert addig nem tudok visszaaludni! :?

Gjéti: Nagyon sajnálom kiscicádat! :cry:
zsu83

Kicsi fiúcskákhoz hatalmas nagy ölelést küldök, bár én továbbra is úgy érzem, az egyensúly kedvéért a lányosok táborát fogom gyarapítani. Már csak 4 nap, és fellibben a fátyol a mi kis titkunkról is.

Jaj, annyira aranyos a babácskám, ma hajnal óta mocorog és mocorog, vigyorogtam a buszon, az előadáson, az Árkádban, fantasztikus érzés. :P

Gjéti: Nem akarom a cicagyászodat megzavarni,csak emlékeztetlek rá, hogy 3 hete az én drága Pipikém 4 egészséges kiscicának adott életet, akik hamarosan gazdira várnak. Arra gondoltam, Nálad biztosan jó helye lenne az egyiknek. :D

Képzeljétek, volt a főnökömmel egy beszélgetésem. Eddig úgy volt, h szept végéig dolgozom, de még senki sem jelentkezett a helyemre, és megkért, h még egy hónapot maradjak, hátha addig jön valaki. Belementem, mert imádom a munkámat, meg tudom, milyen nehéz lenne megoldani a helyettesítésemet. De mégis olyan csalódott vagyok, mert annyi mindent terveztem a babával, meg magammal. Légyszi, ha tudtok olyan óvó néniről, aki állást keres, kicsit jártas a néphagyományőrzésben, riasszatok, vagy tereljétek felém. Nem szeretnék az oviban szülni. :roll: :roll:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ja, sajnos nem tudok menni a 27-i bababörzére, mert kötelező óvodai rendezvény lesz, nyitott nap a családoknak, és hiányozni tilos!!! Lesz még valami ilyesmi februárig, ki tudja esetle :?: g???

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: November 29-én lesz még egy börze, az lesz a Kismamás, a bnv-n lesz az is!
zsu83

Lányok most végeztem kiválogattam a szerintem legjobb képeket. 10db.nem akkartam tulzásokba esni. Probáltam mindegyik alá irni hogy nagyábból mit kéne látni a képen. Remélem tetszeni fog nektek is. Amugy 71db képet kaptam cd-én. Nagyon rendes volt a nő mindent elmagyarázott, nagyon tuti volt. Megyünk majd vissza a 25. héten.Jó éjszakát. Rita

Kép
háfi

Ez a szeptemberi bnv-s börze leírása, és belépőárai. http://www.babaruhaborze.hu/
De! Számítsatok parkolási díjra is, kb. 500 Ft!!! :? :?

Kép
kangu

Kép
kangu

Háfi! Én lemaradtam, de holt tettek fel neked cd-re 71 db képet? Ez 4d-s uh volt? És hol? :shock:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Hát a 4d genesisbe. Irom a cimet. www.4dgenesis.hu. Érdemes megnézni. 12 ezret fizetem. Kaptam 1 cd+1dvd+1 fényképet. A dvdn az egész müsor rajta van mind a 45. perc. Tiszta és rendesek voltak, mindent el magarázott a nő és nagyon szinpatikus volt. És ha vissza megyünk És visszük a cdt+a dvd akkor még kedvezményt is kapunk. :D Ja elfelejtettem leletett is adnak. Nézétek meg a képeket és várom az észrevételeteket. Pusz Rita

Kép
háfi

Háfi: Megnéztem a képeket! Nagyon tetszenek! :lol:
zsu83

zetibebi: én is Femibiont szedek, de nekem épphogy még jobb lett tőle az emésztésem mint korábban volt, illetve hát ettől, vagy csak pusztán a várandósságtól. :) Kire hogy hatnak ezek a bogyeszok...

háfi: jók a képek, és félreérthetetlen a férfiasság, mint olyan. :)

Úgy néz ki sikerült lánynevet választani :), nem írom le mi lett, nehogy ezt is elkiabáljam mint az Alminát, de nagyon nagyon szép, legalábbis nekem tetszik és apucinknak is. :)
A megoldás a táblázatos módszer volt, így az ötletért ezermillió hála és köszönet, lekoppintottam a feltöltött exceles megoldást! Annyi, hogy nekem a török kb. 2000 lánynevet kellett átböngésznem :), hát jó sok időm ráment, de megérte, férjemnek már csak a kiválogatott 100 neves listát adtam, amiből ő kb. 10-et meghagyott, aztán pontoztunk, és maradt 4 :D... Ezek közül az egyikre nagyon hajlunk, nekem ez a favoritom és férjecske is rábólintott, úgyhogy megnyugodtam egy kicsit.
Viszont eldöntöttem, hogy fiúnevekkel is megjátszom ezt, mert a lánynév is olyan lett, amit soha nem hallottam korábban, csak minden erőmet össze kell szednem, mert az legalább 5* annyi van, mint lánynév.

Aki még nem döntött tényleg csinálja meg ezt a táblázatos módszert, remek szórakozás, és igazi együttdöntés érzést ad. Ez volt az első eset, hogy vita nélkül foglalkoztunk a kérdéssel.

Jövő héten megint babanem-eső lesz, de jó! :D

Kép
Kép
elif

Elif: Azért ha majd tuti biztos, ugye elárulod a nevet!? :wink: :lol:
zsu83

Kangu köszi az ötletet! :D Tetszik nagyon! :D Nem értem mi lett Zétivel, eddig olyan szépen tátotta a száját, engedte hogy sikálgassam.

Babó nálunk is szépen mocorog, annyira jó, úgy vártam :D Mostmár szinte minden órában érzek legalább egy kis valamit. Sokkal gyakrabban mozog mint Zéti, viszont gyengédebben.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nálunk is mocorog már a picur rendesen, főleg akkor indul be, amikor nyugalomba vagyok, fekszem! :lol:
Ma reggel arra ébredtem, hogy valaki óvatosan bögdösi a pocakomat! :lol:
zsu83

Zümis, miért nem lehet cicátok? Apuci nem engedni? :)

G. Zsuzsi, köszönöm, aranyos vagy, de most van 2 cicám,
és nem szeretnék többet... Közel van az út, félek h elüti őket
az autó, meg aztán nem is tudom, h elköltözök e, vagy mi lesz.

Elif, nekem is tetszik a módszered. :D Lehet h a fiúneveknél
mi is így fogjuk csinálni. Bár tegnap este megegyeztünk,
h apa választja az első lánynevet, én a másodikat. Ha kisfiú
akk én az elsőt, ő a másodikat. :) Először félt belemenni, azt hitte
h így akarok átvágni az Áron névvel. :lol:
Persze ha valamelyikőnknek nagyon nem tetszik a név, amit
a másik választott, akkor másikat kell kitalálni. :)

Kép

Kép
gjéti

Mi Zétinek végiglapoztuk az egész utónévkönyvet (!), listát írtunk úgy, hogy a másik nem láthatta, és a végén aláhúzuk ami mindkettőn rajta volt, borzasztó egyszerű volt mert a Zétény volt az egyetlen ilyen fiúnév :D Lánynevek közül meg apának csak a Lívia és semmi más, nincs kompomisszum, de mivel nekem is tetszik hát legyen :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

gjéti!
A nagylányom allergiás a cicaszőrre. :cry: és a párom sem szíveli a macskákat!De gondolom,ha a sajátunk lenne azért nem nézne rá olyan szemekkel mint most.

Edina nekem is "sok"(12db) képet tettek fel csak egy baj van nagyon nemélvezhetőek...(Elbújt a drágám)Teszek fel azaz megkérek vkit tegye fel a képeimet.Legalább 20perces volt nekem ...és szinte mindent elmagyarázott a csaj,(kinai,mert szinte csak azok voltak).Volt kérdésünk és arra is választkaptunk....Azért mert ingyenes volt én nemvártam csodát!!Amikor jelentkeztem már akkor mondták,hogy nemkészül dvd felvétel csak 1 képet kapunk azt is emailcimre!Erre kaptunk 1 cd-t képekkel. :roll:
Ingyen volt nemkellett arra gondolni ,hogy ugyanolyan lesz mint ha privátba mentél volna.

Névválasztás az első neve megvan és azt már kezdet-kezdetén beírtam,de lesz második neve is ,apa nagylelküen "megengedte" ,az lesz amit én szeretnék.De még nemtudom....

Képzeljétek bekapcsoltuk a füttést 16fok volt a lakásban!
Aki megteheti az is élt vele?Mert gondolom a panelesek/gondolom vannak/azok még nem.

Kép
zümis

Háfi, Zümis: Gratulálok a Kislegényekhez!:) És nagyon örülök, hogy Ti is örültök!

Gjéti: Sajnálom a cicád nagyon... :(

Elif, Gerendai Zsuzsi, Erika: Nálatok jövő héten lesz uh és a nem megállapítása? Huhh, izgulok ám Értetek nagyon! És valaki másnál is?

Andus, Kangu: gondolunk Rátok nagyon, mindenképp írjatok!

Képzeljétek, tegnap lagziban voltunk, és nagyon bírtam ám a táncolást!!! Most már (több mint két év tánctanulás után) elég szépen is táncolunk a férjemmel, többen megjegyezték, hogy milyen jól megy és hogy milyen szuperül birom ilyen hassal! :D Mondtam, hogy azért az lenne a rossz, ha már most nem bírnám... Most viszont fáradt vagyok, azt hiszem szunyálok egyet. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sikerült feltölteni a képeket :wink: és beszinezten a csikot is.

Kép
zümis

Még valami... Nincs rajtam kívül senki, akinek nem mocorog még állandóan a Babója? Nekem bejelentkezett még vagy négy héttel ezelőtt, azóta szinte semmi... :( Már kezdek megijedni, hogy valami baj van. :( Ugye nem vagyok még lekésve semmiről? Nyugtassatok meg Lányok légyszi!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Én csütörtökön megyek UH-ra. :)
Zümis, én is allergiás vagyok a cicaszőrre, de csak nemrég
jött elő az allergiám, és mivel kiskorom óta van macskám,
nem volt kérdés, h megtartom e őket... Igaz, h nagyon viszket és
fáj tőle a bőröm, de elviselem, mert nagyon szeretem őket. :)

Kép

Kép
gjéti

Julcsi!
Én akkor voltam ideges, amikor 3 hétig nem volt semmi! Pedig mikor újra éreztem ugyanolyan volt. Tehát biztos akkor is (12. hét) ő volt. Már kezdtem azt hinni, hogy beképzeltem magamnak. Én is gondoltam mindenfélét! De 3 hét után megint mocorgott. Akkor nmeg azért paráztam, hogy nem elég gyakori. :roll: :oops: De kedd óta napi szinten többször is érzem.
Szerintem nyugodj meg! Nincs vele semi baj! Csak máshogy helyezkedett.

Zümis!
Én sem vártam sokat, épp mert ingyen volt. De amikor láttam, hogy nem egy kép hanem kettő... és itthon csak egy. Az volt a csalódás. Meg, hogy az én vizsgálóm mellett nem ült senki más.

Háfi!
Meggyőztél! Gondoltam, hogy a genesisbe megyek, de találtam közelebbit. De amit most írtál... mégis oda megyek. Végülis ez lesz az utolsó ilyen alkalom az életemben. A Moszkva térről kell menni villamossal? Hány megálló?

Annyira elszoktam Pesttől! :oops: :shock:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

gjéti a lányommnak kicsit komolyabb mert befullad ,Olyan rohamot kap ....Viszket a szeme,könnyezik,tüsszög.....Aztán ez mellá társult a por,meg még annyi minden más ha miondet halálossan komolyan vennénk akkor üvegbura alatt kellene tartanom.

Edina!mikor voltál?
Sajnálom,hogy csalódás ért.

julcsi-79,szerintem se aggódj,nincs semmi baj,lustizik.
ahozképest ,hogy én a 4ik gyerköcöt várom én sem érzem sokkal elöbb.Igaz kivagyok kicsit párnázva....ami nemelönyös semi gy sem úgy.......

Kép
zümis

Zümis!
Pénteken 16 órára kaptam időpontot. Te? Lehet, hogy találkoztunk? A lányommal (Eszter) voltam.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Hű kihagyok egy napot, és mennyit írtatok máris :D

Háfi, Zümis, gratula a kiskrapekokhoz :)

Háfi, tényleg elég egyértelműen pasi :wink:

Gjéti, gyógyulj meg hamar, remélem, már jobban vagy! Sajnálom nagyon a cicusodat :( de örülök, hogy névválasztás terén ilyen jól alakulnak a dolgok :)

Voltunk a MOM-os börzén - csak futólag, mert utána mennem kellet osztálytársam temetésére :( Nem volt egy nagy durranás szerintem, de találtam egy jófej csajt, akinél volt néhány jó holmi - végre vettem az én kicsi Adribabámnak ruhácskát :D kapott egy édes rózsaszín bolyhos zsákocskát, ami jó lesz, ha a teraszon szeretném altatni, meg kapott egy kis fehér rugdalózót, Micimackóval, meg néhány halványzöld csíkkal. Mondtam férjemnek, hogy az első darab muszáj, hogy rózsaszín legyen, ha már lányunk lesz, de nem akarnám, hogy minden egyszínű legyen. De a többi asztalon nem is láttam igazán jó dolgokat - mármint bébi méretben. A szeptember 27-ire sajna nem fogok tudni elmenni - jön anyós, meg az ő anyukája látogatóba... :roll:

Elif, ez szuper! Örülök, hogy ilyen jól alakult a névválasztásotok :) de fúrja az oldalam a kíváncsiság, úgyhogy ne titkolózz sokáig! :D

Zümis, szerencsére nálunk még tartja a lakás a 24 fokot, de már nem merek hajnalban nagyon sokáig szellőztetni... (sorházi lakás, és a többiek még nem laknak bent, úgyhogy ha kihűl a lakás, kakaón lehet majd tolni a fűtést...)

Jövő heti nem-kiderülésekhez is drukkolok nagyon, mindenképp számoljatok be hamar ám! :) és persze Kangu, Andus, szorítok értetek!

Julcsi, a mocorgással az a helyzet, hogy nagyon függ a hasfaladtól, a méhlepény elhelyezkedésétől, a baba fekvésétől és aktivitásától például - meg gondolom, még párszáz másik dologtól is. Nekem azt mondták, hogy korai, hogy ennyire érzem, mert első babát 20-24. hét körül éreznek először az anyukák - szóval nekem ebből az jön le, hogy nem vagy semmiről lekésve. De ha nagyon izgulsz miatta, inkább menj el megnézni a kicsikédet!

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok lányok.
Jóóó hideg lett hétvégére, hétfőre még hidegebbet mond.
Köszi mindenkinek a szorítást, és kérlek titeket kedd déltől küldjétek a pozitív energiákat :)
Jó lenne már pár héttel előrebb lenni, hogy túl legyek ezen az egész tortúrán. No, de megpróbálok nem idegeskedni (bár ez nehezen megy)

Julcsi, ne izgulj, nekem a második, mégsem érzem olyan kifejezetten a mocorgást. Van egy-egy nap, amikor jól érzem, aztán semmi napokig. Akkor is csak olyan kis lágy ringatózást, motoszkálást érzek, és ezt is csak egy hete kb.
Szávánál csak a 20.-21. héten kezdtem érezni, úgyhogy ne izgulj, majd fog még a babód ezerrel tekerni :)

Gratulálok az újabb bekukasodott babókhoz :lol:
Gjéti, sajnálom a cicádat :(
Legyetek jók, mindenkinek szép hetet kívánok!
És ne felejtsetek el rám gondolni léccci...

Na, megyek megnézem a fotóitokat. :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Julcsi ne aggódj, bizti rendben van a manó :D Nekem olyan volt, hogy Zéti már tök "nagy" korában néha kihagyott egy egész napot is, na akkor jól megijedtem de apa mindig mondta hogy pihinapot tart :) és tényleg nem volt baja :)

Andus a jó energiák már elindultak és mennek folyamatosan megszakítás nélkül :D Kangunak szintén :D

Zümis szegény lánykádnak nem lehet egyszerű az élete :roll: én képes vagyok a parlagfű miatt nyavajogni ha folyik az orrom, ő gondolom ennél jóval több dologtól kell, hogy távol tartsa magát.

Én kedden megyek uh, akkor kezdem a 19. hetet, és rá fogok kérdezni a kakas-témára :D azt tudni kell, hogy nekem a saját dokim semmit a világon nem mondott eddig, mikor kérdeztem dünnyögött aztán azt mondta inkább nem mond semmit. A fiút is (14.héten) meg a lányt is (17.héten) egy másik helyen mondták (kórházban). Ha azt mondja hogy lány, akkor elmesélem neki miket mondtak nekem a kórházban! Fog nézni nagyot! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zümis: Jó lenne nálunk is a fűtés, de mi lakótelepen lakunk, szóval várhatok okt. 15-ig! Addig meg marad a hálóba a hősugárzó, ha már nagyon nem bírom a hideget! :?

Julcsi: Mi is jövőhéten megyünk uh-ra, pénteken! :lol:
A mocorgás miatt szerintem se izgulj, nekem a védőnőm azt mondta, hogy ilyenkor még sok idő eltelhet két mocorgás között, napok, hetek is! A legintenzívebb a 24. héttől lesz állítólag! :roll:

Andus: Küldjük a pozitív energiákat, na és persze Kangunak is!

Zétibébi: Kiváncsi leszek a keddi uh-ra! :wink: :lol:
zsu83

Julcsi, még én sem érzem a babát, de ahogy Stelly is írta, nagyon sok mindentől függ, hogy mikor kezdi el az ember. Fruzsinál elől tapadt a lepény és az sokat tompított a mocorgáson, így a 20. hét után jelentkezett csak be.
Én is holnap megyek dokinénihez, lehet, hogy nekünk is kiderül a neme...
Andus, Kangu, megy az energia!!!!! Minden rendben lesz!!!!

Kép
Kép
abencze

Abencze: Majd gyere beszámolóval a dokinéni után! :lol:
zsu83

Köszi Csajok, megnyugtattatok kicsit... Tudom, hogy mellső fali a lepényem és akkor nehezebb megérezni a Babó mozgását. Az is lehet, hogy nyugisabb Baba lesz. Múlt héten voltam az intézményes uh-on, és aszerint minden rendben, tehát próbálok nem izgulni. :)

Abencze, Zsu, Gjéti: drukkolok, hogy Ti is jöhessetek jó hírekkel, majd mindenképpen számoljatok be!

Szép hetet Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ok Julcsi, jövünk a beszámolóval! :D
zsu83

Sziasztok!

Pénteken voltunk a genetikai UH-on. Minden rendben van :D !
Úgy néz ki kukisunk van :D ! Az egyik képen tiszta apukája, aki persze rettentő büszke :D !
A vizsgálat szerint néhány nappal fiatalabb, ezért módosult a születésének várható dátuma február 6-ra.

Kangu, Andus megy a drukk!
Üdv;
kreiszi

Lányok!

Érdekelne a véleményetek az őssejt levételről!
Gondolkodtatok már róla? Ha igen, mire jutottatok?
kreiszi

Kép

Kép
Kép
-macsek-

Edina Kincsem, nálunk apa agya /GPS/ vezetett oda, autóval. Úgyhogy nem igazán tudok neked tanácsot adni. Képes vagyok Halásztelken is eltévedni. És bevalom öszintén buszon is kb. 1. éve ültem utoljára. Az is sárga /volán/ busz volt. :oops: :? MINDENKINEK AKINEK SZÜKSÉGE VAN RÁ ANNAK KÜLDÖM A POZITIV ENERGIÁT. és nem elfelejteni csak pozitiv gondolatok. Mocorgáshoz csak anyit hogy azelsőnél valaki később érzi csak a mocojgást. Semmit sem jelent, ne izgulj miatta. puszi Rita

Kép
háfi

Sziasztok Csajok!

Pár napig nem tudtam benézni, mert a múlt hét elég mozgalmas volt nálunk, de azért próbálom behozni a lemaradást. :D

Andus: Én Hajdú doktornőnél voltam a 18. hetes UH-n, és nagyon jó fej volt! Egyrészt olyan szeretettel és gondoskodással csinálta végig az UH-t, amilyennnel én még a terhesség során soha nem találkoztam, pedig gondolom, hogy ő is naponta hány pocaklakót lát. De ennek ellenére tök lelkes volt, örvendezett, hogy milyen helyes pofikája van, és ami a legfontosabb, hogy nagyon precízen végignézett és el is magyarázott mindent! Minden kérdésünkre nagyon részletesen válaszolt, és mivel én is már 34 éves vagyok, kérdeztem tőle az amniót is, de mondta, hogy teljesen feleslegesnek tartja az én esetemben, tehát nálad is egyértelmű véleményt fog alkotni, ami legyen igen vagy nem, szerintem egy nagyon jól megalapozott vélemény lesz.

Drukkolunk neked!!

Kangu: még nem volt alkalmam a beteg gyerek témakörben megírni a véleményemet, de azt gondolom, hogy én is azt a tábort erősítem, akik nem vállalnák, bármilyen kegyetlenül is hangzik ez.

Neked is megy a drukk!!!

Julcsi: én is már kezdek aggódni, mert én még egyáltalán nem éreztem a kicsit mozogni, pedig már a 20. hetet taposom. Még jó, hogy a múlt hétvégén láttam őt, hogy minden rendben van, mert így igyekszem mindig ezzel nyugtatni magam. Szóval jobb, ha nem izgulunk!!! :D

Kreiszi: én megnézegettem, mi a helyzet az őssejt-levétellel, és lehet, hogy valamikor jó lenne a kicsimnek, de az ára ... Szóval mi nem fogjuk levetetni. Az is visszatartó tényező nálunk, hogy még úgy érzem, hogy nagyon gyerekcipőben jár a dolog, nem igazán tudni, hogy valóban mivé fogja kinőni magát ez a technológia.

Amy, Andabella: merre vagytok?

Szép hetet mindenkinek!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Felraktam pár pocak képet. És megnéztem a többiekét is. Zserintemaz enyém nagy. Pedig nem hiztam, söt fogytam egy kicsit is. Szóval tanácstalan vagyok. At uh-on azt mondta a doki néni hogy 16,3cm de ehhez nincs a lába hozzá mérve. :D Na majd meglátjuk. De nem szeretnék 5kg babát szülni. :lol:
Rita

Kép
háfi

Szóval a harmadik mondat elején a szó a következö: Szerintem az .
Bocsi de a macskuszom a bilentyüzeten szeret aludi pláne akkor amikor én éppen irnák rajta. Ilyenek ezek a perzsa cicák. Ő egy igazi úrimacska.

Kép
háfi

kreszi: gratula a legénykéhez! :)

Julcsi: Én bizony csak jövő hét hétfőn megyek UH-ra, ezért írtam korábban, hogy én leszek az utolsó aki megtudja manócska nemét. :)

Már nagyon várjuk, de igazából mindegy, tök jó mert én fiút érzek párom meg lányt, meglátjuk kinek van igaza...
Persze csak állítja, hogy lányt érez, mivel: tegnap voltunk Kenguruban és csak úgy pakolta a kezembe a cuccokat, hogy ez is kell meg ez is, levegőt sem kaptam a sokktól, eddig be sem akart jönni... néhány dolgot én pakoltam vissza mikor nem látta, pl. szoptatós melltartót, meg cumisüvegkészletet :D, és érdekes módon minden kék amit vettünk, vagy max fehér (amit én választottam). Végül "csak" egy ágyneműgarnitúra meg két pici zokni maradt a kosárban, meg máshol vettünk tetra pelust, és két réklit. Az eddig kijelölt babaholmit fiókot hirtelen duplaakkorára kellett cserélni :D.

Babamozgás témát épp most akartam én is kérdezni, számból vetted ki a szót :), de mostanra meg is nyugtattatok, én néhány napja nem érzek semmit, kicsit feszülget a hasam, annak tudom be hogy nő, és nekem is első fali a lepény.

Meglátjuk a nevünket meddig bírom magamban tartani, most is majdnem leírtam. :)

Kép
Kép
elif

Kreiszi, akkor veled együtt már 11:5 a kishapsik:kiscsajszik arány :) az őssejt-levételről egy másik topikban olvastam, bemásolom, hogy ott az egyik lány, aki orvos, miket írt:

"Őssejt
Mi nem vetetjük le a köldökzsinór-vért.
Az csak kb. 20-40 kg-s testsúlyig használható fel és szükség esetén bármikor nyerhető a szervezetből (csontvelőből, vérből) őssejt.
Kisérletek vannak a felhasználásra. Vérképzőszervi daganatos betegségeknél, szívinfarctusnál, érszükület egyes formáinál való felhasználásról olvastam már szakmai közleményt.
Több centrumban is folyik őssejt-kezelés Mo-n
(Hematológiai Intézet, László Kórház, Miskolc Gyermekeü. Központ, DOTE, stb.)
Azoknál a betegségeknél, ahol bizonyított az őssejtkezelés hatásossága, azt támogatja az OEP (hematológiai betegségek)
Egyéb esetekben, ahol még a kisérleti stádium van, ott egyedi elbírálás alapján történik a finanszírozás.
http://sma-bug.freeblog.hu/archives/200 ... jtkezeles/
http://mediq.blog.hu/2008/04/23/sma_kij ... s_terapiak "

Egy másik lány véleménye:
"Látom szóba került az őssejtlevétel. ... Nálunk erről Apa döntött, le lesz véve is punktum. Tény és való, hogy nagyon drága, de van részletfizetés is, igaz, havonta az sem olcsó mulatság, de mi úgy voltunk vele, nehogy ezen múljon! Ha viszont nem vetetjük le, és ne adj Isten egyszer szükség lenne rá, tuti fejbelőnénk magunkat. Szóval, mi le fogjuk vetetni, és részletre fog menni, mert azért 200 valahányezret nem tudnánk mi sem kiperkálni szülésig. "

Magam részéről úgy vagyok vele, hogy annyira gyerekcipőben jár ez az egész, és mellé olyan rengeteg pénzbe kerül, hogy mi nem fogjuk levetetni. De nekem nincsenek saját érveim, azért másoltam inkább ide, amit másoktól olvastam :)

KépKép

KépKép
stelly

Szerintem az én védőnőm valamit nagyon összekevert, hogy szépen fejezzem ki magam...
Most hívott, hogy megvan az AFP eredménye, de ne ijedjek meg, egy kicsit magas, és el kell mennem orvosi beutalóval genetikai vizsgálatra... Ezek után nagy nehezen kiszedtem belőle az értékeket:
AFP: 21,57 ng/ml, MOM: 0,69, szóval mindkettő teljesen jó, alsó határon, babaméret alapján én igencsak még 15+6 körül lehettem mikor levették a vért, szóval szerintem ez tökéletes érték, de világosítsatok fel légyszi ha nem, mert most épp tombolok! :evil:

Mindenesetre tuti nem magas! (a 21,57 magas szerinte)

Kép
Kép
elif

Elif: én nem tudom, de az orvosodat nem tudod felhívni??? Én biztosan ezt tenném.

Kreiszi: őssejtlevétel... Tesóm gyermekorvos, júliusban szülte a kislányát. Hosszan gondolkodtak, és ők nem vetettek le őssejtet. Tesóm indokai: kevés dologra felhasználható, csak bizonyos időtartamig, ami talán 6-7 év... Szerinte ma még nem felkészült arra az orvostudomány Magyaorroszágon, hogy ezt igazán hasznosítani tudja. Persze ez mindenkinek a maga döntése, de ő ezzel magyarázta, hogy végül nemet mondtak. Ja, és majdnem 400 ezer forint... :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: már folyamatban van a hívás, csak vegye fel. :) Azóta megnyugodtam, utánaolvastam, tuti kavart a védőnő... mert AFP-ből számítják a MOM-ot, ha az egyik magas, akkor a másik is, ráadásul ez inkább alacsony lehetne mint magas, mert 2 normál értéket találtam rá: 8-80 között, vagy 20-100 között, hááát akárhogyis nézem ez benne van, és inkább alulról mint felülről. MOM-ra meg épp erre számítottam. Februárig kitanulom az egész szakmát ha így megy...

Kép
Kép
elif

Julcsi, Zsufi - meg en sem nagyon erzem a babot mozogni. Persze engem is nagyon foglalkoztat a dolog, de nagyon igyekszem nem izgulni miatta. Probalok ugy hozza allni, hogy nincs semmi jele, hogy baj lenne szoval valoszinuleg minden ok. Viszont az ereimet nagyon erzem a hasam mindket oldalan luktetni - lehet, hogy ez a hasfali lepeny miatt van? Nem ertek hozza. :roll:

Elif - nem te leszel az utolso, aki megtudja a baba nemet. Nekem csak jovo penteken lesz a genetikai uh, de a baba neme egyebkent is majd csak februarban derul ki. :wink:
En is nagyon kivancsi vagyok milyen nevet talaltatok. Van egy torok kolleganom (elegge szetszort a csapat, akikkel dolgozom) es ot Ayse-nek hivjak. Szerintem az is nagyon szep nev, de olyan sok mas szep nevuk van. :D

Nalunk megkezdodott a hetvegen a hokiszezon (gyephoki, nem jeg) ugyhogy a parom beszerezte az elso seruleset. Raesett a hatara es most lehajolni sem tud. Most zavartam el a korhazba, hogy nezesse meg magat (nem engedte, hogy en vigyem be :roll: ) kivancsi leszek mit mondanak ra.

A pocim egyebkent mar nekem is elkezdett noni es vegre mult heten sikeult beszereznem ket kismama nacit. Nagy orommel megmutattam a ferjemnek, de az egyik amelyik egy kertesznadrag es en nagyon orultem neki nagyon nem nyerte el a tetszeset. Allitolag itt teljesen el az a sztereoipia, hogy ilyet csak amerikai "hillbilly's" hordanak :( Persze bennem ez fel sem merult es tok csalodott voltam, amikor nem tetszett neki, de mindig ilyen oszinte. :?

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Elif! Szerintem a MOM értéknek kell a referencia tartományba esnie, ami 0,7-nél kezdődik, tehát a te eredményed nem rossz. Gyorsan megnéztem az én eredményemet, az enyém 25,1 lett, 15+4 hetesen, MOM: 0,84. Szóval ne aggódj, nem elég tájékozott a védőnéni :shock: .

Macsek! Köszi a táblát, jó látni, ahogy színesedik :D . Erika kék lett, de nekik biztos már a kisfiú (bocs, lehet, hogy csak lemaradtam valamiről)?

Kép
mist

Kangu, Andus - gondolok ratok! Latom mennyi aggodastol kimel meg, hogy itt mar nincs AFP... Azert a jovo heti uh-t mar nagyon varom, hogy lassam is, hogy minden rendben van!

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok Lányok!

Rossz volt itthon a gép, ezért nem tudtam jönni.
Igyekeztem mindent visszaolvasni, de nem ígérem, hogy mindenre tudok reagálni...

Először is, a legfontosabb!!! Andus, Kangu nagyon-nagyon szorítok én is!!!

Gratulálok mindekinek aki már tudja a babóca nemét... Mi csütörtökön megyünk 4d-re, remélem egy óra alatt már csak ki fog derülni, hogy ki is rejtőzik a pocakban. a 12 hetes uh azért annyira sztem nem 100%.

Őssejt levétel... Nehéz kérdés... Én is fel akartam vetni a témát. Nem tudom, hogy mi a jó megoldás. ismerősök között is van aki levetette és van, aki nem. Van egy barátnőm, 3szor műtötték emlődaganattal, és idén márciusban szülte a kisfiát, egyébként melanómakutatással foglalkozik, szóval benne van a témában. Ők nem vetették le a köldökzsinór vért, szerinte még nagyon gyerekcipőben jár a felhasználása. Én úgy tudom itthon 2003 óta vesznek és tárolnak köldökzsinór vért, és még egyetlen alkalommal sem használtak fel belőle. Mostanában volt a nők lapjában is egy cikk erről. Ott egy doki azt írta, hogy ezeket az őssejteket csak bizonyos csontvelőt ért károsodás vagy betegség esetén lehet felhasználni, sok esetben célszerűbb donor őssejtet használni. Pl rákos megbetegedés, esetén sem biztos, hogy fel lehet használni, hiszen bizonyos nézetek szerint ezek a betegségek, de legalább is a hajlam genetikusan öröklődik, tehát már meglehetnek az őssejtekben is. Igazából nem tudom, hogy mennyi ebben a tényleges tudomány, és mennyi a "lehúzás"... Ha tényleg ezen múlna a gyermekem egészsége egy pillanatig nem gondolkodnék rajta, de mivel eleve csak 20 évig tudják tárolni, ez megint nem valami meggyőző, hiszen azért egy ember 20 éves koráig jó eséllyel nem szorul komolyabb beavatkozásra...
Egy másik ismerős, ahol az apuka már idősebb levetette a vért azzal a jelszóval, hogy ha esetleg az apának lenne rá szüksége egy pár év múlva, akkor majd fel fogják tudni használni.... Nem tudom... nekem ez kicsit furcsa....

Elif: nem hiszem, hogy magas lenne, bár nekem a papíromon csak a MoM van megadva, ami 0.78.
Meg mindenféle arányok, a különböző genetikai betegségekre, és mindenhova az van írva, hogy a testsúly és az életkor figyelembevételével minden eredmény negatív.
Semmiképp ne izgulj ezen. Inkább beszélj a dokiddal! A védőnőd sztem is elnézett valamit.....

Képzeljétek, a múlt hét óta én is érzem a mocorgást. Néha egész határozott rúgás jelez...
Nagyon jó érzés...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: