A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hát illik igy beszélni a "drága mamáról" :lol: Nekem mákom van az enyémmel. Végzet csecsemő gondozó és dada. Egy udvarban lakunk. De ezzen kivül semmi gond sincs. Mindig lehet rá számitani, és nem tolakodo és nem okoskodo. Imádja a gyerekeket.Az éjszakai alvással kapcsolatban én most megyek kicsit aludni.

Kép
háfi

Sziasztok!

Hát túl vagyunk mi is a tegnapi UH-n, meg a szülésfelkészítő első alkalmán is. Elég maratoni volt a nap, mivel az UH-s doki elment szülni, így vagy 2 órát várnunk kellett. Szerencsére behívtak egy dokinénit is, így azért nem volt olyan vészes a dolog, de így is 1/2 8-ra értünk haza.

A legfontosabb, hogy az UH-n mindent rendben találtak, BDP: 44,4 mm és kb. 237 gramm a törpe, mindene megvan, és a doktornő határozottan állította, hogy kispasink lesz !!! A férjem hazafelé mondta is büszkeségtől dagadóan, hogy ő fel is fedezte a saját vonásait benne, annyira aranyos volt :lol:

Szóval most egyelőre kiskrapeket várunk, bár ha a dokinő nem mondja, hogy az, én magamtól ugyan semmi erre utalót nem láttam a vizsgálat közben. :lol:

Tettem fel egy UH-képet is, most csak az arca van rajta, de az egész jól látszik.

A másik tegnapi esemény a klinikán a szülésfelkészítő is tök jó volt, egész sokan voltunk, vagy 60-70 kismama, és aranyos volt a védőnő, meg a pszichológus, akik vezetik ezt a tanfolyamot. Egy csomó mindent elmeséltek, hogy a klinikán hogy történnek a dolgok, aminek én a legjobban örültem, hogy a rendes szülés után a nap 24 órájában veled lehet a baba, és a látogatók nem jöhetnek be a kórterembe.

Mist: a toxoplazmáról nekem annyit mondott a doki az elején, hogy az -ha jól emlékszem- egy bacillus, ami az állatok közvetítésével kerülhet át az emberre, de pl. úgy is, hogy a macska lepisili a gyümölcsöt, és ha azt nem mosod meg. Nekem mindenesetre már a legelső vérvételnél megcsináltatta a toxoplazma-vizsgálatot, hogy az is meglegyen. De szerintem is az a legfontosabb, hogy ne izgasd magad ezen!!!

Gjéti: remélem már kibékültetek!!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

zsufi: gratula a kisfickóhoz! Én is felfedeztem az arcán párod vonásait, szóval lehet benne valami... :) Nagyon édes picur!

A nemmeghatározástól meg mostmár kicsit félek, mert most olvastam másik topikon, hogy 25. hétig lánynak mondtak egy babát és a 28. héten fiúvá változott... Hát ezek szerint ezután sem merek nagyon kéket vagy rózsaszínt vásárolni. Pusz korábban pont a nőgyógyászomnál előttem soron lévő anyukának született lánya azután, hogy 9 hónapig fiút vártak... Most legyünk okosak.
De azért jó valamibe kapaszkodni. :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!
Áll. csak a lányok "változnak" fiúvá, mert eleinte nem látszik valami....akire már azt mondják hogy fiú, az tuti fiú, mert hát eltünni nem fog....:):)
Rucikra térve, nekem alig van fiús cuccom, mert a kicsilányom ruhái beterítettek mindent...se zsák...se semmi...minden csupa rózsaszín...ami a fiamról volt, fog sincs hova lett. Mehetek vásározni! :)3X annyi lánygöncöm van, mint fiú...szerintem elajándékoztam a krapekos cuccokat, hogy már ugyse kell...na tesssék! Ilyen mikor az ember nem számít rá! :):)
Az uncsitesóm picikéjének fejében van ciszta, azt mondták, hogy ártalmatlan, felszívódik, jelentősége semmi, és majdnam minden 2. babának van ilyen....valami maradvány...szóval ne izguljatok! csak hülye, ilyesztő neve van a dolognak.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Köszönöm a gratulákat!
Mist! Te is az ÁEK-ban voltál genetikain? Jó sokat vártam... :?
Teszek fel egy pocakos képet a közösbe. Letakarítottam a tükröt! :lol: :lol:
Tegnap előhalásztam a régi uh eredményeket és összehasonlítottam őket.
Eredmény:
Eszterrel egy héttel később voltam és a comcsontja neki 26 volt. Csengének most (egy hét mínuszban) 29! :shock: Mekkora lesz ez a kölök? Remélem kijön rendesen! :roll: :shock:
Amúgy tegnap benéztem a C&A-ba a Westendbe. Vettem egy fölsőt magamnak, mert nem tudtam ellenállni! 6000-ről 2500-re volt leárazva!
És vettem egy kissapit Csengének! Jó meleg kötött. 62-est vettem. Biztos ami tuti! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Dina, nem, én a Bolgárkerékben voltam az uh-n, most nincsenek nálam a papírok, majd otthon megnézem, hogy mi hogyan állunk méretileg. Őszintén szólva eddig annyira lefoglalt ez a ciszta/toxoplazma dolog, hogy megnyugodtam azzal, hogy minden a korának megfelelő.

Annak idején én is vettem egy tüneményes 62-es téli sapit, de sajnos a szájáig lecsúszott, amikor a kórházból hazafelé jövet ráadtam :lol: :lol: . És - nem tudom, másnál mi volt a helyzet - nekünk ez szinte az összes ruhára igaz volt. Szegény férjem az első héten folyton bodyk meg rugik után rohangált, mert mindenből túl nagyot vettünk. Mivel végig nagynak becsülték, többnyire 62-es cuccokat vásároltunk, erre 3350 g-mal és 53 cm-rel született. Egy kicsit az 56-os ruhák is lógtak rajta. :lol:

Kép
mist

Edina! Tök jó, hogy már a nevén nevezed a picit!!! Én még nem tudnám Vincének hívni...mi van, ha nem is az lesz? meg még olyan nem valóságos...amíg nincs kinn...biztos tök hülye vagyok!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zetiverus - probalok egyutterezni, de az anyoscsere hirdetesed megnevettetett :lol: :lol: :lol: Szerencsere az en anyosommal nincs gond, mi nagyon jol kijovunk. Bar lehet, hogy o orulne egy cserenek, mert szeret utazni, magyarul is tanul es raadasul neked mar van egy Zetid! (anyos nagyon fiuparti) :lol:
Megmondom oszinten en orulnek neki, ha valamelyik nagymama legalabb egy kicsit kozelebb lenne - anyos 300 km, az en anyukam meg ugye vagy 1500... :(

Zsufi - neked is gratula a kispasihoz!

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Reggel sikerült levetetni az afp-t.Soronkivül mehetnek a kismamik,kicsit most jól jött(mamik még mondták is hova kell menni melyik ablak) de nemszeretek élni az ilyen dolgokkal.
Cak 1 fiola vért vettek le :roll:
Beizgult a család az uh-ra remélik ,hogy most kiderül a neme, de itt olvasva titeket hát kicsit elbizonytalanodtam.
Mokor megláttam mennyit írtatok kicsit elképedtem fél nap és majd 20-30 perc mire visszaolvasok.
CSak igy tobább.......

Kép
zümis

Dina, pandusika, mist gratula a kiscsajokhoz! :) Zsufi, neked pedig a kishapsihoz! :)

megtudtuk mi is: Gjéti, nálam bejött a tipped: KISLÁNY! :D mindene megvan, szépen fejlődik a korának megfelelően (BPD: 48 mm, combcsont: 31mm, súlya: 316g) :) apával a fellegekben járunk :) még az AFP-m is jó lett! Kis szépséghiba, hogy az a monitor, amit én nézhettem volna, nem működött, így csak apa látta a kis izgő-mozgót, de azt mondta, hogy látott két kis taposó talpacskát például, ami nagyon tetszett neki! Doktornéni aki vizsgált, azt mondta, hogy úgy úszkál, hogy alig bírja követni az UH-val :D ma este megint leülünk neveket átbeszélni, remélem, meglesz a végleges, hogy tudjam nevén nevezni az én édes kicsikémet :)

Gjéti, drukkolok nagyon a béküléshez! :)

Elif, megmondom őszintén, hogy én is gondolkodtam egy hasonló "merényleten" a táblázattal! :D be is írtam én is a mi kis pindurkánkat :)

Nocsaknocsak Vera, már tréningezel a holnapi látogatásra? :D Ha találkozom egy kannibállal, felajánlom neki az anyósodat :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Sajnos nagyon rossz híreket kaptam. Megvan az afp, 4 fölött :cry: . Számítottam magas értékre, de hogy ennyi :shock: . Holnap kapok egy sos. beutalót a Sote-ra, genetikai konzíliumra. Ultrahang+ valószínű hasbaszúrás. Az eredményt sos 2 hét alatt megcsinálják, a baba a 24. hétig vehető el :cry: Kész vagyok :cry: :cry: :cry:

Kép
kangu

Kangu: mindenhol azt hallani, hogy az Afp ma már teljesen elavult, és csak arra szolgál, hogy a kismamákat riogassák. Nekem is mondta tegnap is az UH-n a dokinéni, hogy ő már rég nem is csináltatná, mert tényleg sokszor tök feleslegesen stresszelik a kismamákat a rossz eredménnyel. Azért persze menj el a Sote-ra, egy alapos kivizsgálás nem árt, de igyekezz ne túl sokat stresszelni, nagyon drukkolunk neked, hogy semmi gond ne legyen!!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Kangu!!! Ne a legrosszabra gondolj!! Nekem is magas az Afp, én is megyek a Sotera, és ált.ban semmi gond!!! A dokid nézett már? Nekem mindent megstírölt, azt mondta seemi gond, az afp már tök elavult, van aki nem is csináltatja meg!!!!!!! És a keresztszülők kislányát is el akarták vetetni a dokik a magas afp miatt, végül makk egészséges, okos csaj lett belőle!!!!! Csak nyugi, és ne izgulj, ez csak egy fals eredmény. ..!!!! :):) Tényleg!Én se izgulok! A gyerek tökéletes!

Más! Keresek chicco terhességi csíkok elleni krémet! Hol lehet kapni??? Tud valaki róla? Vagy még mindig csak külföldön? Anniyra jó krém, hogy olyat akarok!!!!Illatmentes, és iszonyat jó kenni..:) Hatása is jó, akinek csíkja van, azt eltünteti! Nekem mondjuk nincs, nem is volt, de jobb félni, mint megijedni!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Zsufi, Stelly: Gratulálok az uh-hoz! :lol:
Zsufi, nagyon helyes kispasi! :lol: :wink:

Kangu: Sajnálom a rossz eredményt! :cry:
De gondolj arra, hogy az afp megbízhatatlan vizsgálat!
Persze tudom, könnyű ezt mondani! :roll: :cry:

Ma csavarogtunk apával, a Velencei-tónál sétáltunk egyet, és a végén benyomtam egy hamburgert és egy nagy adag fagyit! :D
Raktam fel mai pocakfotót a közösbe!
Most megyek lepihenek egy kicsit, mert jól elfáradtam!
zsu83

Stelly: gratula a kislányhoz, ha van kép róla, akkor tedd fel, hadd lássuk mi is!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Kangu: nagyon-nagyon sajnálom... :( :( :( Persze, hogy elavult meg minden, de azért az ember szereti, ha minden rendben lévőnek látszik... Persze, ez lehet, hogy nem nyugtatja meg az embert, de a kozmetikusomnak két gyönyörű kislánya van és az afp mindkét esetben olyan rossz volt, hogy hasbaszúrás kellett: közben mindenki tökéletesen egészséges!

Stelly: gratulálok a Kiscsajhoz, Zsufi: a Kiskrapekhoz! Mindenki elégedettnek látszik, és ez szuper!

Zetibebi: én persze nem tudom, milyen az anyósod, de én is nagyon sokat békétlenkedtem az enyémmel (majdnem le lett miattuk fújva az esküvőnk, olyan szinten bele akartak szólni és mindent az ő szájuk íze szerint kellett (volna) csinálni, stb), de szerintem idővel az ember belátja, hogy egyrészt a gyermeknek, másrészt a párjának is az az érdeke, hogy jóba legyen vele. Igaz, ez a meny-anyós viszony szerintem természeténél fogva nagyon kényes és nehéz dolog. És persze nyilván vannak szélsőséges esetek, ahol szinte lehetetlenség a jó kapcsolat, de remélem a Tietek azért nem ilyen... Az sokkal rosszabb lenne, ha nem lennének, vagy sokkal messzebb, mint például Hajnski esetében. Én egyáltalán nem irigylem ezért.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

stelly: gratula a csöpp leányzóhoz! gjéti: ezek után gyorsan el kell kezdened tippelgetni, tegnap este akkora volt a hasam, hogy 6 hónaposnak is elmentem volna, ha megint ilyen lesz, akkor este teszek pocakfotót, számítok rád! :)

kangu: sajnos az afp-ben nagyon nem bízok, és éppen ezért rettegek én is tőle mostmár... Nem tudom mi a jobb: ismerősnek rossz lett, aztán kivizsgálás és kihozták, hogy a babának semmi baja. Másik topikon meg tökéletes afp-vel derült ki valakinél, hogy a babának élettel összeférhetetlen rendellenessége van... Tényleg olyan érzésem van, hogy ez semmire sem jó, csak, hogy minket jól összezavarjon... Minden erőmmel drukkolok, hogy semmi baj ne legyen nálatok! Nyugodj meg, és koncentrálj arra, hogy minden rendben van, eszedbe se jusson más!

Kép
Kép
elif

kangu, ne hagyd magad, ne gondolj egyből a legrosszabbra!!! drukkolunk neked mind, hogy az UH-n egy makkegészséges kisbabát lássatok!!!

zsufi - most nem kaptam nyomtatva képet :( két-három hét múlva megyek 4D mozizni, onnan majd teszek fel, az biztos :)

julcsi, mondjuk én a kisfiúnak is ugyanígy örültem volna, mert abszolút nem volt még csak megérzésem se :) de igen, elégedett vagyok a picikémmel :) már tervezgetem, milyen helyes kis szoknyácskékat veszek neki :)

KépKép

KépKép
stelly

Edina, Zsu83: hogy ti milyen szépen kigömbölyödtetek :) Nagyon csinosak vagytok!
Ha így megnézlek titeket, akkor látni is vélem, amit épp mostanában magyarázott el egy ismerősöm, hogy ha felül gömbölyödik a pocak akkor lány, ha alul akkor fiú a baba... :) Persze ez koránt sem igaz mindenkire, de jól hangzik.

Kép
Kép
elif

Megmondom őszintén, h csak Stellynél voltam eddig biztos a dologban. :D A többieknél ezért nem is tippeltem, bár volt még
2 sikeres találatom. :D Elif, neked is szívesen tippelek, de ha tudsz,
kérlek olyan képet tegyél fel, ahol jól látszik a pociformád. (feszülős fölső pl)
Gratula mindenkinek a kicsikhez!!! :)
Edina, gondolom jobban örültél volna most egy fiúnak, de 3 lány tök jól el tud lenni. :D

Köszönöm mindenkinek, aki drukkolt, sikerült a békülés. :D
Az a baj, h mindketten elég elfoglaltak vagyunk, sok a dolgunk,
és amikor fáradt az ember már nyűgös, én meg bolondabb is vagyok
a kicsitől. :roll:
Felvetettem, h lehetne Áron a neve, erre drágaságom kitalálta,
h biztos azért akarom, mert érzek még vmit a volt barátom iránt...
(az ő neve is Áron volt) Tiszta bolond... :roll:
Szerencsére megbeszéltük a dolgokat, és most már azon gondolkozunk, h kihez költözzünk majd... Bár előre látom, h
ebből is lesz vita rendesen.. :?

Kép

Kép
gjéti

Elif: Köszi a pocakdícséretet, a pocaklakóm nevébe is! :lol: :wink:
Hát már nagyon fel vagyok villanyozva a jövőhét pénteki uh miatt, mert már tényleg szeretném tudni, hogy akkor tuti kisfiú-e, mert eddig csak semleges színekbe vásárolgattam ruhákat! :)

Gjéti: Örülök, hogy megvolt a békülés! :D Meglátod minden rendben fog menni, elrendeződnek a dolgaitok!
Tegnap én is összekaptam kicsit a férjemmel, és ami nem volt eddig jellemző rám, elpityeredtem, bevonultam a hálószobába!
Aztán ott sírdogáltam, pedig nem is volt olyan nagy vita!
De szerencsére fél óra se kellett a férjem jött, bocsánatot kért, de ha jól belegondolok, inkább nekem kellett volna tőle, mert neki volt igaza! :roll: De azért jól esett! :)
zsu83

Én is elég sokat sírdogálok minden butaságon, de mostmár megszoktam, rám ez a kezdetektől jellemző :), és néha olyan jól esik. Igazából az érzelmeim nagyon gyorsan változnak és nagyon intenzívek, talán soha nem voltam még ilyen szomorú, mérges, feszült, bolond, és persze boldog mint mostanában.

Gjéti: fent van a kép! Már alig várom a tippet! :)
Alig találtam olyan passzos felsőt ami befedte a hasamat
:shock: , pedig azért nem olyan nagy még... mondjuk amúgy sem hordtam sok passzosat.

Kép
Kép
elif

Engem az bánt a legjobban, hogy ezt a macerát már a 3. gyerekemmel játszák el (persze szerintük eddig mindegyik "genetikai selejt"), bár ennyire rossz érték még nem volt. :cry: Hétfőn vár a főorvos a Sotén, most majd az is kiderül, mennyire volt megbízható a Bolgárkerék-féle genetikai uh. Csak azt nem tudom, mit is akarnak ezzel a hasbaszúrással-úgy tudtam, hogy azt az alacsony afp-nél csinálják a dawn-kór miatt. Az orvos a telefonban valami méhen belüli fertőzésről regélt, ami okozhat magas afp-t és csak a magzatvíz-mintavétellel vizsgálható. Én ilyenről még nem hallottam :shock: Tudtok erről valamit, v. csak hülyít, hogy tutira hagyjam magam megszúrni?

Kép
kangu

Elif, olyan aranyos vagy, h ennyire várod a tippem. :)
De azért ne vedd 100%-nak, a kép csalóka is lehet...
Hát, én fiút mondok, bár nem vagyok benne teljesen biztos... :roll:
De azért fiúra szavazok. :lol:
Zsu, szerintem is kisfiad lesz. :D

Kép

Kép
gjéti

Hát csajok nekem felül gömbölyödik a hasam (azaz mindenhol), úgyhogy ez alapján is lány, meg tegnap megnéztem a kínai fogantatás naptárat, és a szerint is lány... Már Mist-el sem lehet cserélni.. :? Na mindegy, csak minden OK legyen, remélem kedden az UH-n megtudjuk ki lapul bent...

Az AFP eredménytől én is rettegtem, de most voltam a leletért és jó az eredmény hálistennek... Pont az előbb olvastam egy cikket, hogy mennyire nem jó semmire sem (kis túlzással).

Kangu, én is nagyon drukkolok Nektek!! Azt hiszem pont Ikverus írta, hogy egyik babájánál sem volt igazán jó az AFP (elnézést, ha tévedek...)

Kép
cserkészkolbász

Gratullok Én is mindenkinek az ultrahanghoz!!!! Tényleg nagyon jó érzés túlleni rajta. Bár ahogy az értékeket néztem, a mi kiscsajunk picit kisebb, mert 19+0-án mértek 44-es BPD-t és a combcsont 28-as. Bár a doki szerint teljesen jók az értékeim (nyilván ez az 1-2 mm nem számít) és szerintük aznap még csak 18+6 volt, meg megnéztem a párom szülész-nőgyógyász tankönyvét is még múltkor és ha jól emlékszem abban az volt, hogy a BPD 20 hetesen 48 mm...

Kangu! Nekem amikor levették az afp-t azt mondták, hogy ha magas eredmény jön ki, azzal sem kell foglalkozni, mert az ultrahang sokkal többet ér és ha azon mindent rendben találnak, akkor semmi jelentősége sincs. Állítólag volt olyan, akinek olyan rossz eredmény jött ki, amilyet még nem is láttak, aztán kiderült, hogy teljesen egészséges a gyerek... Én sajnos nem tudok semmit erről a méhen belüli fertőzés dologról...

Zsu, Elif! Szuperek a pocakos fotók! Én sajnos még mindig nem tudom feltenni a kisbabáról készült képet, majd talán jövő héten...

Elif! Te érdeklődtél már gyógyszertárban öblögetővel kapcsolatban, mert ma nekem azt mondta a gyógyszertáros, hogy hogy Ő azt javasolja, hogy semmilyet se használjak, mert nincsenek tapasztalatok arról hogy ártalmasak-e a babára vagy sem.. :(

Panna
pandusika

Sziasztok!
kangu:A magzatvízvizsgálattal minden ismert genetikai rendellenesség kimutatható, én már vagy két hete voltam a Genetikai Tanácsadóba a SOTE-én, de csak elbeszélgetésen, a korom miatt. Azt mondta a doki, hogy a beavatkozás gyorsan megvan ,ambuláns, rögtön hazaengednek, de javasolt két nap pihenés utána. Sajnos 1% körüli a vetélés esélye, de sovány vigaszként mondom, hogy viszont tutira kiderül a baba neme.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Elif: Neked is nagyon szép pocid van, te is gömbölyödsz! :lol: :wink:

Kangu: Nem hallottam még erről! :roll:
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a babával, és rendben is lesz! :D

Erika: Gratulálok az afp-hez! :D
zsu83

Lányok annyit írtatok hogy alig gyöztem az olvasást. Ha valamit el keverek elöre is bocsi. :oops: Sok volt az info egyszere.Szóval gratulációm a jó eredményeknek. Kangu az eredmény miatt ne izgulj semmi jelentösége nincsen. Elszámolták és kész :D Holnap rakok fel pocak fotot és várom a tipeket. Nagyon számitok rátok.Puszi Rita

Kép
háfi

Kangu! Én sem halottam még ilyen fertőzéses dologról...megszúratni viszont nem kötelező magad, ha nem akarod, a te döntésed! Az én dokim szerint a genetikai Uh már annyira tuti, hogy ott mindennek ki kell derülnié, de több szem többet lát alapon, menjek el a Sotéra....én sose engedném, hogy megszúrkáljanak...és ha én vagyok az az 1%????Már így is benne vagyok minden hülye bajommal az 1000ből a 2 ben...
Szerintem nyugodj meg, mert nincs biztosan semmi baj, és először Uhval nézesd meg!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Milyen csinosak a pocakjaitok!!! :) mostanában (értsd: az elmúlt négy hónapban...) én is elég hajlamos vagyok pityeregni, de akkor is, ha valaminek nagyon örülök. Most pl a poci- és UH-képeken könnyezett be a szemem :lol: tiszta lökött vagyok!

Kangu: sajna nem vagyok valami tapasztalt, de a magas érték elvileg arra utalhat, hogy nyitott gerinc, azt pedig az ultrahanggal teljesen ki tudják zárni - szóval szerintem aki a sotén megvizsgál, annak a dokinak is kérd ki a véleményét a hasbaszuriról. Drukkolok én is nagyon, hogy minden rendben legyen a kicsiddel!

Munka után leültünk apával újra átböngészni a neves listánkat. Már rögtön az elején csináltunk egy TOP10 listát (fiúban és lányban is), ami mindkettőnknek tetszik. Eddig a Luca meg a Bori voltak a nyerők, de egy közeli ismerős pár nemrég ellőtte a Lucát, a Borival kapcsolatban meg a férjem meggondolta magát, hogy nem tud hozzászokni. Úgyhogy a ma esti nagy megbeszélés eredményeként megvan a kislányunk neve: Pap Adrienn :D szerintem nagyon szép, és utána olvastunk a neten, ott is csupa szépet.
Aki még nem döntött név-ügyben, ajánlom ezt az oldalt:
http://www.nevenapja.hu/nevek.html
Ha a férfi/női nevekre kattintotok, ABC szerint ki lehet választani a nevet, és megmutatja a névnapot, eredetet, jelentést, illetve ír egy rövid jellemzést is hozzá. Így derült ki, hogy Adri babánknak két napja volt a névnapja :D

KépKép

KépKép
stelly

Pandusika, akkor pont rendben is van, hogy neked kicsit kisebb a babád, mert nekem meg azt mondta a doktornő, hogy egy pár nappal nagyobb a naptár szerinti koránál. Mivel tudom a pontos napot, amikor fogant, ezt én is alátámasztom, aszerint 19+2 a kicsi. Csak azért nem írom át a vonalzóm, mert minden vizsgálatkor csúsztatgathatnék egy-két napot, ahhoz meg lusta vagyok :D

KépKép

KépKép
stelly

Eszter: Nagyon szép neve van a kislányotoknak! :lol:
És így utólag is Boldog Névnapot kívánok neki! :lol: :wink:

Panna: Köszönjük!
Mi is várjuk a babafotót! :lol:
zsu83

Elif a én anyósom csak 40 km-re lakik, ha nemsoká elköltöztünk akkor csak 12km lesz, és ennek ellenére kétnaponta azért harcolok hogy megértessem vele, hogy nem akarunk náluk aludni...nem értem, legszívesebben odaköltöztetne, és olyan erőszakos módon csinálja...nagyon szereti Zétit, túlságosan is. Ráadásul mindig is lányt szeretett volna (két fia van, meg ugye Zéti) és ha kiderül hogy lányunk lesz, huhúúúú :shock:

Zsufi gratula a fickóhoz! :D Meg az eredményekhez is!

Verus látod, hogy nekem is fiút mondtak, most meg mégsincs kakas :lol: de hogy hova lett :? :lol:

Mist nekünk az 50es ruhák bizonyultak nagynak :roll: csupa 56osat vettem, mikor megszületett Z 50 cm-rel szaladtunk 50es ruhákat venni és az is lötyögött szegénykémen :oops: 2900g volt, 3800-ra becsülték szülés előtt pár nappal, volt "meglepetés" :shock:

Stelly gartula a lánykához! A kannibált köszönöm, 9 körül jön anyósom reggel, úgyhogy olyan fél tíz körül szerintem már jöhet a segítség :D Egyébként nem akarnék neki rosszat meg fájdalmat, csak ijessze meg az a csúnya kannibál, az is elég :D Az Adrienn nekem nagyon tetszik, listás volt de apa kiszavazta, neki csak a Lívia tetszik.

Kangu megintcsak csatlakoznék kedves druszámhoz, ez bizony egy fals eredmény lehet...ha alaposan megvizsgálnak remélhetőleg megnyugtat majd, pontosan ezért nem alkalmazzák máshol ezt az afp-t mert ilyen sz.r. Próbálj úgy állni hozzá, mint Verus, a stressz tényleg annyi bajt okoz! Pandusikának és Crocusnak is igaza van, az uh a tuti! Hidd el a kicsi magzat csak pislog odabent és nem érti miért ez a nyugtalanság mikor minden rendben van vele :D Azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, hogy egy emberként szurkolunk neked!!!

Julcsi az esküvőnk nekünk is úgy alakult, mint a tiétek, picike volt szűk családdal, de az utolsó napokban már odáig fajult a dolog, hogy számolgatva volt melyik családból hányan jönnek, nehogy az én ágamról többen legyenek...egy összesen 18 fős esküvőn ez azért...mindegy, ronda volt, de a férjem tartotta a lelket bennem, hogy akármi van ez a mi napunk. Egyébként a kapcsolatunk olyan felszínes csacsogós, legalábbis mindent megteszek hogy így legyen mert mihelyst bármiben véleményt nyilvánítok azzal reagál, hogy "nem, hanem...", és elmondja ugyanazt amit én csak más szavakkal. :shock: Na a Zéti gondozását meg inkább hagyjuk, tősgyökeresen mások az elveink, és ha valamit szóvá teszek azt feleli, hogy "nem lesz tőle semmi baja, lett valami baja? ugye hogy nem!" Az a baj, hogy nagyon mások vagyunk mi ketten. Nehéz, nehéz, nehéz.

Gjéti örülök, hogy kibékültetek!!! A lakhelyválasztásnál szerintem próbáljatok meg minél tárgyilagosabb lenni, felsorolni az érveket-ellenérveket, úgy hátha nem kaptok össze. Túl szuper csapat vagytok ahhoz :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, átérzem, amit írsz - ez az, amitől én is félek az anyósomat illetően: nagyon kedves, meg aranyos, nagyon szeret engem (mondjuk mikor a fenekemet megpaskolta, azt egy picit túlzásnak éreztem.....). Csakhogy: olyan elnéző az egyetlen fiacskájával is, hogy attól rosszul vagyok, és félek, ugyanez lesz az én gyerekemmel is. Hiába vannak nekem nevelési elveim, ha mondjuk a nagymami egész mást mond, és főleg, ha mindezt a gyerek előtt teszi! Szerencsére férjemmel megegyeztünk, hogy ha nem értünk egyet valamiben, akkor megbeszéljük (nem a gyerek előtt), és utána ahhoz tartjuk magunkat mindketten. Ő van olyan intelligens, hogy ezt be is tartja majd, de anyósom! Ő biztosan megsértődik, és őellene szóló támadásnak veszi, hogyha valamire azt mondom neki, hogy szeretném, ha másképp csinálná az én gyerekemmel kapcsolatban.
Egy hirtelen példa jutott eszembe: valamikor mondtam, hogy kicsi gyereknek én nem adnék kólát. Anyósom meg férjem egy emberként hördültek fel, hogy ugyan micsoda hülyeség ez. kiderült, hogy kedves férjem gyakorlatilag amióta az eszét tudja, kólát iszik, ha szomjas. :shock: mostanára szerencsére vizet meg gyümölcslevet is fogyaszt, na de hogy kicsi korától akármikor ihatott kólát, nekem ez elég gáz. Koffein meg nagy adag cukor, háááát...

KépKép

KépKép
stelly

Pandusika: még nem érdeklődtem, de DM-ben vettem elmex fogkrémet és most szájvizet is adtak hozzá, én most ezzel próbálkozom néha, mert még emlékszem mennyit szenvedtem az egyik fogammal nemrém, és attól jobban félek hogy az megviselné a babát mint ez a szájvíz...

Stelly: nagyon szép név az Adrienn, unokatesómat is így hívják. :)

Gjéti:
én is nagyon örülök, hogy kibékültetek, remélem a költözködés dolog is megoldódik! Köszönöm a tippet, én is fiúra gondolok poci alapján, kívánósság alapján meg lányra, kínai is lányt jósol, de én az elejétől egy kicsit fiút érzek. Ráadásul mindig is úgy képzeltem, hogy az első babám fiú lesz, hogy legyen bátyó a családban, mert nekem nem volt, most mégis kicsit lányra hajlok, épp azért mert nem láttam fiút nagyon magam körül felnőni. Szóval gyakorlatilag mindegy, csak egészséges legyen, és a ruciszín miatt vagyok ilyen izgatott leginkább, meg már én is szeretném mondani hogy fiam vagy lányom. :)

zümis:
kísértetiesen hasonlít az afp levétel történeted az enyémre, ez nem vecsésen történt véletlenül? Mert ha igen kíváncsi vagyok neked mit mondtak mikor lesz eredmény... :)

Megtudtam végre az UH időpontját: szept 22., már alig várom, addig meg kell próbálnom beszerezni ezt az afp leletet... Annyira rendes a dokim, ha rendben az afp egyedül vizsgál ahogy szokott, de ha eltérés van akkor hív egy másik dokit is konzultálni.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Stelly!Nagyon szép a kislányzó neve!!!!
Zetibebi! Nektek tényleg nem biztos hogy fiú? vagy most mi lesz a gyermek??? Nekem áll. a zacsik is ott voltak, meg minden ami kell, bár én nem láttam semmit :) Apa és a doki mondták! Elég meglepő lenne ha mégse fiúcska bukkanna ki!!! Bár az a biztos, mikor már kinn van! amúgy a pocakállásomra mindenki azt mondta, hogy tuti lány!! Nem tudok képet feltenni, mert lehalt a gép és a fényképező közt a kommunikáció, és ehez csak apa ért.....ennyire nam vagyok zseni, és fog sincs mit hova kell dugdosni hátul, na meg úgy be van ez a masina építve, hogy a fene fog nagypocakkal bebújni a sarokba a háta mögé....:) Szóval majd ha lesz, akkor pakolok fel!

Voltam ma úszni reggel 6tól!!!Annyira jó volt..még a Gödi strand nyitva, és lehet reggel uszikálni! Kicsit esett az eső....meg kicsit hideg volt, de jól esett!

Cola: Én pici gyerekemet anyósom vezette be ezen élvezetbe....azt hittem kinyírom...egész addig mondhattam, hogy ez a felnőttek itala! Még jó hogy nem itatja le borral....
Azóta imádja, és inna, ha én vennékazóta én is leszokóban vagyok, mert nincs itthon)...minden vendégségbe agyonissza vele magát, meg anyósomnál....fogait tönkrevágja, pocakját felfújja....az egész gyomrának rossz, és még fel is pörgeti!!!Lányom utálta a buborékok miatt, és most a nyáron szerette meg.... :( Hát ilyen az élet! Néha isznak, amúgy én sose adok nekik, csak szülinapkor....akkor is inkább fanta, meg egyebek....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Reggel bent jártam a dokimnál a leletért (afp: 4,39), és tovább keserített, hogy a tökéletes uh nem jelent semmit, mert vannak olyan genetikai rendellenességek, amik külső megjelenésen nem látszódnak :? Mindenképpen magzatvizvételt akar. Bár állítólag volt kismamája 7-es afp-vel, egészséges babával...

Kóla: én sem akartam engedélyezni, de utána orvosi tanácsra adtam a gyereknek. Bármilyen fura, egy hányásos betegségnél a kóla az a folyadék, amit nem hánynak ki a gyerekek. Én sem hittem, de kipróbáltam. Bevált :shock: Miután meggyógyult alig győztem leszoktatni a lányt a kóláról.

Szájvíz: én "Listerine" nevüt használok már az első baba óta, nagyon bevált. Csak irtó nehéz volt beszerezni. 1,5 literes kiszerelésben szereztem, horror áron, de azóta tart. Csak a terhességek alatt szoktam használni :)

Kép
kangu

örülök, hogy tetszik nektek is a név :D férjem ma reggel mondta, hogy "gyertek Adri babával, indulunk dolgozni" :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Hát lányok a lány nevekkel bajban vagyok. Adjatok tipeket. A vezeték név : HÁFRA :D Nem egyszerü. A lányom neve: Háfra Viktória Sára. Jelentése: győzedelmes fejedelemasszony. Előre is köszi. Cola ügyben csak annyit hogy az én lányom megveszi magának a zsebpénzéből. Mondjuk ő már nagy 8. éves elmult. Kicsinek ö sem kapott. De ha minél jobban tiltod valamitől ők annál jobban akarják. Én legalábbis ezt tapasztaltam az én kicsikémnél. Nálunk a chis-el voltak problémák. Rengeteget evett belőle. Egyszer hagytam ,megevett 3.zacskoval nagyon beteg lett töle. Már elnézést de kihányta mindet, azota nem nagyon kell neki. :wink:

Kép
háfi

A legfontosabbat el sem meséltem. Levették a Vért. 3. hét mulva eredmény. A Védőnőhöz fogják ki postázni. EZ normális dolog??? Most annyira fájt a szúrás hogy nem is tudom..... :oops: Nem látszik semi. De mikor megszúrt úgy megrándult a karom, azt monda ne rángassam , pedig nem is én voltam. Szerintetek :?: Na mindegy kicsit hosszu lettem bocsi :oops: Rita

Kép
háfi

Sziasztok!

Gyors bekukk! Várom a némettanárnőm, de még nem érkezett meg! :?

Kangu: Ne keseredj el, és tényleg ne stresszelj, mert azzal nem használsz a babának! Nagyon drukkolunk neked, hogy minden rendben legyen! Sokat gondolok rád! Csak pozitív gondolatokat küldj a baba felé is, egy makkegészséges baba lesz! :D
zsu83

Nem akarok ijesztegetni senkit a szájvizekkel kapcsolatban, de nekem azt mondta a gyógyszertáros hogy az a baj, hogy a nyálkahártyán keresztül ezek is felszívódnak valamennyire, hiába csak helyileg alkalmazza az ember és ezért nem ajánlja egyiket sem... :(
Persze már mindenre azt mondják, hogy káros... én meg amúgy is hajlamos vagyok túlizgulni a dolgokat, ezért már kezdek mániákus kézmosóvá válni és ma toxoplazma vérvételt is csináltattam, mert ha itthon vagyok, akkor anyukáméknál vagyok, ahol van kutya, macska és sajnos nemolyan régóta madár is... Persze kilóméteres körzetben kerülöm őket és nincs semmi panaszom sem, de azért úgy voltam vele, hogy jobb ha megnézik.

Stelly! Gratulálok a névválasztáshoz! Nekünk még nem dőlt el fixen, de a Hanna van jelenleg az első helyen.. :)

Panna
pandusika

Sziasztok Lányok!

Kangu:
én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, nagyon szorítok, azért is, hogy a SOTE-n mondjanak Neked valami bíztatót és valami jobb megoldást talán...

Stelly: nekem van egy nagyon jó barátnőm, aki Adrienn, szóval engem is nagyon jó érzésekkel tölt el ez a név... :)

Elif: szerintem Neked hasonló pocód van az enyémhez, és Zsunak is, kiváncsi vagyok, végül ők fiúk lesznek-e. :) Mondjuk nem én vagyok itt a nagy hasfelismerő... :) Nagyon csinosak vagytok, Lányok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Kangu, szerintem ne aggódj, én mindenkinek azt mondtam, hogy sokkal fontosabb, hogy mit lát a doki az ultrahangon, mint ezek az idióta, torzító, korrigált véreredmények. Erre minden vérvételem jó lett, a doki meg közölte, hogy lát egy-két gyanús dolgot a baba agyában... :( Nyilván egy csomó rendellenesség nem látható az uh-n, de egy csomó olyan is van, ami sehogyan sem jelezhető előre. Tudom, hogy nem mindenki ért ezzel egyet, de én úgy gondolom, hogy ha egy baba mondjuk a születése után pár héttel megbetegszik, akkor minden szülő az életét adná azért, hogy valahogyan meggyógyítsa. Ha a pocakban nincs rendben valami, akkor meg egyből jön a kérdés: megtartsuk? Ezt én nem érzem igazságosnak, ő már most is a mi babánk.

Bocs, hogy sok hülyeséget írtam, ha téged az nyugtat meg, menj el az amniocentézisre, de ne érezd úgy, hogy mások kényszeríthetnek!

Én ma levetettem a vért, végül is a TORCH vizsgálatot csinálják meg, bő két hét az eredmény :? . A terhesgondozóban meg semmit sem mondtak az uh leletemre, pedig reméltem, hogy tőlük kapok egy kis biztatást. :shock:

Kép
mist

Sziasztok!

Kangu: csatlakozom az előttem szólókhoz, nyugalom és pozitív gondolatok!

Nekem nagy szerencsém van anyósommal. Okos, intelligens, nem telepszik ránk :) , 9 évig laktunk velük együtt és alig akadt összezördülésünk. Szívesen fogadom a tanácsait is.

Holnap megyünk a genetikai UH-ra, nagyon izgulok, h minden rendben legyen! Kíváncsi vagyok, h megmutatja-e mi van a lábacskái között :D . A kínai szerint lány lesz, anyukám is úgy érzi :D .

Üdv;
kreiszi

Lehet, hogy most csúnya dolgokat írok ide, de!
Egy beteg gyerek teher mindenkinek, nemcsak az anyának-apának, hanem a testvéreknek is. Sőt, teher saját magának is. Hiába az én gyerekem, ha előre látszik, hogy tuti nem ok. akkor senkinek nem érdeke, hogy megszülessen. Sokan hivatkoznak arra is, hogy lám, régen nem vizsgálgattak annyit, mégis egészséges gyerekek születtek. Erre csak azt tudom mondani, hogy persze, mert a hibásan született gyerekekről a szülés után 1-2 héttel "gondoskodott" a család- ami most büncselekmény. Én túlzónak érzem ezt a most divatos "mindenáron mentsük meg az újszülöttet" dolgot, szerintem egy agyvérzéses-vese-máj stb. károsult gyerek nincs megmentve még akkor sem, ha további 20-30 évig dobog a szíve. :? Ez csak az én véleményem- de ilyen helyzetben még nem voltam. Lehet, hogy ilyen helyzetben én is követelném, hogy tartsák életben a babámat?

Kép
kangu

Háfi, ha nagyon nincs ötleted, felteszek egy táblázatot a közösre, ami segíthet. Fel van benne sorolva az összes magyar lány- illetve külön sheeten az összes fiúnév. Van oszlop pontozni külön anyának és apának is. Jobb, ha úgy csináljátok, hogy nem látjátok egymás pontjait (pl addig hide column). Mi azt csináltuk, hogy először csak 1-et vagy 0-t pontoztunk: 1 ami egyáltalán szóba jöhet, 0 amiről kár is beszélni. Aztán azokat, amire egyikünk vagy mindketten nullát adtunk, a filter segítségével kitöröltük belőle. Az így megmaradtakat megint külön-külön pontoztuk, ezúttal egytől ötig, és aztán amelyik névnél összesen két-három-négy-öt pont jött össze a kettőnkéből, azokat megint kegyetlenül töröltük. Így maradt összesen mondjuk húsz név, csak azokat néztük, és ekkor már a pontozástól függetlenül átbeszéltük, hogy kinek melyik tetszik igazán, miért, meg megnéztük a feljebb hivatkozott oldalon (http://www.nevenapja.hu/nevek.html) a névnapot, jelentést, eredetet, jellemzést hozzá. Ezek alapján már tudtunk dönteni :D nem egyszerű, de hát végülis azt mondják, hogy "nomen est omen", szóval igyekeztünk megfontoltan körbejárni a kérdést :D

KépKép

KépKép
stelly

Kangu! Részben egyetértek veled. Jó dolog, hogy kiszűrhetőek a mai technika segítségével az élettel (vagy legalábbis a kielégítő életminőséggel) összeegyeztethetetlen rendellenességek. Viszont azt látom, hogy annyi mindent és olyan részletességgel szűrnek, és annyival egyszerűbb azt mondani az orvosnak, hogy az abortuszt javasolja, hogy így számtalan egyébként teljes életet élni képes babát vetetnek el. Több olyan gyerek is van az ismeretségi körünkben, akikről szülés után derült ki a betegség, amivel valószínűleg nem tartották volna meg őket. Viszont legtöbbjük (maximum rendszeres kontrol és gyógyszerszedés mellett) teljes, boldog életet él, senki se mondaná, hogy bármi bajuk van. Ennyi, nyilván a döntést mindig az adott helyzetben kell meghozni, és iszonyú nehéz, de szerintem mindkét szempontot mérlegeni kell.

Kép
mist

Ez a beteg gyerek-kérdés szerintem nagyon nehéz és összetett dolog. Ismerek két családot is, ahol súlyos fogyatékosséggal él egy gyerek (mindkét helyen van egészséges tesó). Az egyiküknek szüléskor cseszte el az orvos, de nagyon, a másik pedig olyan rendellenesség, amit nem lehetett látni a gyerek egy éves koráig. Szóval egyiküknél se lehetett semmit tudni a terhesség alatt. Mindkét helyen imádják a gyereket a tesók is, meg az egész család, és épp ezért nem fenékig tejfel, amikor a kórházban kell ülni a gyerek mellett, és az életéért imádkozol. Pont az egyik ilyen családból az anyuka igyekezett vigasztalni anno a vetélésem után, és elég jelentőségteljesen azt mondta, hogy "tudod, jobb ez így mindenkinek, valószínűleg nem lett volna egészséges baba, ha megszületik, és az neki és nektek is az egész életét megnehezítené" - nem akarok ebbe belemagyarázni semmit, de kicsit az volt a benyomásom, hogy több év tapasztalata után úgy érzi, hogy hiába szereti teljes szívéből a kisfiát, a kisfiúnak se jó, hogy nem tud a többi gyerekkel játszani, és neki se jó, hogy kéthavonta azon kell izgulni, hogy hazaviszi-e még a kórházból.

Persze ha most az én gyerekemről derülne ki, hogy beteg, nem tudnék könnyű szívvel amellett dönteni, hogy "kösz nem kérem", mert már most nagyon-nagyon szeretem, és apró emberként gondolok rá. Valószínűleg vállalnám, hogy megoldjuk, és igyekszem szebbé tenni az életét. De hozzá tartozik, hogy ha mondjuk az egész korai szakaszban derült volna ki ilyesmi, akkor lehet, hogy másként gondolkoztam volna. Nem tudom, nagyon nehéz ez a dolog, és szerintem minden párnak magának kell tudni helyre tenni ezt a döntést - hogy vagy egész életében felelősséget vállalni egy beteg emberért, vagy szembenézni azzal, hogy elvette egy emberi élet lehetőségét. Szóval szerintem erre nincs "tuti megoldás", mindenképp sérül az ember :(

DE: Kangu, ne lovald bele magad, hogy baja van a kicsidnek!!!

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: