A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

köszönjük a köszöntéseket! El sem hiszem h az én kis drága egyetlen Bobárkám 1 éves NAGYLÁNY lett. :oops: :oops: :oops: :lol:

Gremese, köszi az idézeteket, nagyon megható!. Tegnap éjjel nem tudtam aludni (annak ellenére, h egész nap le sem ültem) és az órát nézve a sötétben kuksolva újra átéltem az egész szülést. (A fájdalmakat persze nem, szerencsére :lol: ) H éppen az adott percben mi történt. Hajnalban bealudtam, erre a férjem megkocogtat 6:14-kor: most születik mindjárt Lizi. Olyan nagy boldogság, h van ő nekünk!

Természetesen a két ikercsajszinak is sok szülinapos puszi innen: Dorka és Zita!
Visszamenőleg pedig isten éltessen drága Rugó!
Neked Regi, pedig egy nagy névnapi fülrángatást!

Tegnap lezajlott a nagy ünnepség, kisasszony a trónjában (ajándék minifotel) trónolva figyelte, ahogy az alattvalói (család) elé járulnak és megajándékozzák. Hihetetlen jókedvű kis bűbáj volt. És még soha nem ült ennyi ideig egy helyben. Mikor vittük neki a tortát, a férjemmel mindketten hullattuk a könnyeinket. (már előre rettegek az ovis anyák napjától)

Fotóink egyenlőre még nincsenek, mert mindenki más fotózott, csak a tortát örökítettem meg :wink:

Ja, és a kis színésznő tudta, mikorra kell a dolgot időzíteni: bár 1 hónapja pár lépést már megtesz, tartósan a tegnapi ünnepség kezdetekor kezdett el járni. A vendégségnek tartogatta a kis tudományát.

silka
silka

Móni :lol:

Nekem halvány lila gőzöm nincs ám, kinek mikor van bármilyen szülinapja, névnapja, csak figyelem, mit írnak a többiek :D

De most még a nevek másolása sem sikerült :oops:

Mindig velem történnek ilyen dolgok :D

Na, kihasználom az alvási időt :arrow:

Szóval akkor Zitának boldog szülinapot :lol:

Ezt már írták előttem, azt hiszem :?

Ha valamit megint elrontottam, már ne is szóljatok rám.

Kép
vindolanda

Alkottam egyet a nagyszülőknek is. Sajnos ide csak nagyon lekicsinyítve engedi berakni ezért nem nagyon látszanak a képek. Hónapok óta válogatom és szerkesztem a képeket a kis gombszeműmről:

Kép

Ő pedig a boci tortánk volt. A szájában eredetileg egy margaréta is volt, de Lizó rögtön kiszedte onnan :lol:
Kép

Most ennyi, ha még engedi kisdrágám, akkor jövök reagálni is.

silka
silka

Kezdem azt hinni, hogy Rugó direkt akkor pisil, mikor tisztába tevés közben elosonok a pelenkáért, és ő pucin áll a kiságyban. Két nap alatt harmadszor húzom át a lepedőt :D

Visszaolvasni most nem tudok :(

Kép
vindolanda

De Silka montázsát még így is látom, hogy szuper :D

Kép
vindolanda

Lányok! Ezt muszáj bemásolnom a 2008 szeptemberi tesó-topikunkból. (Anyukának második babája született így:

[quote]S írta:ziasztok!

Bagzer a kórházból üzeni, hogy jól vannak; Dani ma megszületett kalandos körülmények között a konyhában 3,6kg és 56 centivel. Igazi apás szülés volt, mivel 1 óra alatt lezavarták az egészet és a mentők csak 40 perc alatt értek ki, mikorra már a baba félig kint is volt de minden OK, remekül vannak, a szoptatás is rögtön ment!

Nektek minden jót!

Zsófi (nagynéni)

Na ez a nem semmi! :D
Lehet, hogy rám is ez vár? Hiszen Zsófi 2 óra 42 perc alatt született... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Boldog Szülinapot Ikertesók!

Persze az eddig ünneplőknek is sok boldogságot és egészséget kívánok, de visszaolvasni egyáltalán nem tudok. Lakásfestés volt, mi magunk festettünk három manóval a nyakunkon, azuán ahogy elkezdődött az ovi, rögtön betegek lettek az apróságok, ma éjjel meg a férjem begörcsölt, vakbélgyanúval egész nap a kórházban ültünk, végül hazaengedték, nem kell műteni. Szóval zajlik az élet....

Lassan azért tényleg jövök érdemben is....már nagyon vágyok rá!

KépKépKép
bongyi

Halihó!

Már megint szürke szamárként kell jelentkeznem. :oops: :oops:
Annyi lemaradásom van, hogy nem szeretném tovább halmozni.

Ölelek minden egyéves nagylegényt és leányt! További gyönyörűséges gyermekkort kívánok mindenkinek!
Ádi, Emma, Máté, Rugó, Lizi, Zita, Dorka, kicsi bogárkák, szeretettel köszöntelek Titeket!

Isten éltesse Szelike nagytesóját is!

Regi, boldog névnapot kívánok Neked!
dmaggie

Lizi baba aztán tud időzíteni, nagyon jó! Szuper!!!!!! :lol: :lol:

Viranka! Neked akartam még mindenképpen írni, hogy végre megkérdeztem Momót. Eddig csak azért nem tudtam, mert nem volt Mo-n, Horvátországban táboroztatott. Azt mondta, nem baj, ha lábujjhegyezik Bálint. De lehet egy kicsit tornáztatni, hintáztatni a talpán, hogy a boka szalagjai is nyúljanak. De most még ez nem okoz semmi gondot.

Bongyikám! Néhány lustálkodós, nyugodalmas napot kívánok Nektek! Gyógyuljanak meg gyorsan az aprók!

Vindolanda! Rugó :lol: :lol:
dmaggie

Dorkának is Boldog 1. Szülinapot!
Kép

Képek szuperek és olyan guszták a torták de meg kóstolnám őket :lol: :lol: :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

No, még rólunk pár szót. Az évkezdés rendesen igénybe vesz, mindig van mit elintézni, beszerezni.
Ráadásul Bercó továbbra sem alszik, már nagyon fáradt vagyok. Próbáltam nem kivenni, amikor kissé panaszkodik, amikor sír, de egyik sem jó. Csak a szívem akar megszakadni, ha sír. A kisebb nyöszörgésekre, panaszkodásokra már igyekszem nem reagálni. De nem bírom hallgatni a sírását, így marad a vígasz= cici. Csak sokszor még vissza sem tudom tenni a kiságyába, máris ébren van vagy tíz perc múlva veszi észre, hogy már nem rajtam van és akkor egyből követeli a jussát.
Napközben sem viszi túlzásba a dolgot. Ráadásul reggel korán kel, ma például 6-kor. Iszonyatosan anyás, tegnap alig tudtam megfőzni. Apa sem tudta megállítani, állandóan a fenekemben volt, Albert már teljesen kivolt a végére. Gondolom ez a bolond időjárás is megzavarta.

Egyébként tüneményes, vidám, kiegyensúlyozott manó. Olykor, ha megfeledkezik magáról, már önállóan is tud állni. Ma meg akkorát gyalogolt, hogy csak lestem (persze úgy, hogy fogtam a kezeit). Imádja a tesókat. A múlt héten például bemászott a Gergő szobájában, majd szétnézett és mondta: Dedő. Hétvégén meg hangosan betrappolt Dávidhoz és felébresztette. :lol:

No, most ennyit, lassan elteszem magam.
dmaggie

Sziasztok,

Lizának, Zitának és Dorkának boldog 1. szülinapot.

Viranka:
fel a fejjel. ++++++++

Silka:
nagyon tuti lett, biztos örülnek neki.

és akkor az ígért képekkel is ideértem. :oops:
Lilla 11.5 hónaposan
Kép
Kép

Kép
Kép
h@jni

Jó reggelt :)

Megkésve, de boldog szültésnapot Lizinek!
És nagyon boldog születésnapot Gréticicának! :lol:

Mi jól vagyunk, tegnap az egész napos suli lefárasztott, de este Zsófi nagyon örült nekem :) És már nagyon stabilan megy, egész nap rohangál a lakásban, össze-vissza viszi a dolgokat egyik szobából a másikba :lol:

Móni: Grétinek hol vettétek ezt az ágyat és mennyiért?

Mesi: nem semmi ez a szülés :) Nekem is van egy ismerősöm, második babáját otthon szülte, mert gyorsan jött, mentő nem ért ki.

Regi: boldog névnapot megkésve! Szép lett a torta! :)

Holnap megyünk tesóbabával dokihoz, izgul-izgul :roll:
Vendég

Gréticicának boldog 1. születésnapot! :)

Kép

Ádó és Ádi! Boldog névnapot! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Szelikém még szunyál, ilyen is ritkán van! :shock: :)

Silka! Hát nem semmi, hogy Lizó pont a bulin kezdett el járni! Gratulálok! :)
Szuper a montázs, lehet, ellopom az ötletet! ;)
És a csokitorta?????????????????????

Hajni! Hát Lillát jó régen láttuk, meg se ismertem volna! :shock: Nagyon szép csajszika! :)

Bongyi! Remélem, mihamarabb tudsz csatlakozni! :)

Csajok! 3-kor nagyon-nagyon erős vudut kérek szépen!!!!!!!!!!!!! (Aztán ha végre..., akkor... jövök a részletekkel! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Még Gréti ágyát akartam megdícsérni, praktikus nagyon az a leesésgátló. :) A mi ágyunk rácsosból átalakítható, de ilyen nincs rajta... lehet, hogy gond lesz... :roll: ...főleg amennyit Szeli szokott forgolódni...

Kép

Kép
regcsiken14

Drága Csajszik!

először is:MINDEN DRÁGA ÜNNEPELTNEK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!:)Rég voltam, elég sok a lemaradásom :oops: . a KÉPEK EGYSZERŰEN TÜNEMÉNYESEK!!!!!!
Visszaolvasok, mihelyt időm engedi, de addig is hadd legyek kicsit önző :oops: :oops:
Rólunk: Boti még nem jár, csak kb. 6-7 lépést:). Nagyon édi, huncut kis ördög:)
Lányok, aug. 27-én ezt íram Nektek:
[quote]I írta:rina!Nagyon örülök Ádó mozgásfejlődésének!+++++ Szerintem egyáltalán nem szorul mentegetőzésre, aki tervezi a gyermekáldást, sőt! Én is terveztem Botót, és a másodikat is igyekszem majd időzíteni .Bár tegnap elfeledkeztem a terveimről, lehet, hogy 9 hónap múlva itt az eredménye

HÁT BEJÖTT!!! :shock: :shock: :shock: Egy kis félresikerült alkalom, gondoltam, tuti nem lesz "baj", egy eset nem eset:). Ma és tegnap is pozitívat teszteltem :shock: . Hát bevallom, remeg a gyomrom, izgulok, és egyben nagyon boldogok is vagyunk...Hát ez van :lol:
kispocc

kispocc: :lol: Teljesen beleborzongtam :lol: GRATULÁLOK!
Vendég

ISTEN ÉLTESSEN KICSI GRÉTI CICA 1. SZÜLINAPODON!!!!!

[quote="l.móni"]s írta:l.móniziasztok

en Z vagyok a ferj, mostmar _a_p_a_

tegnap du. 15:35kor megszuletett Greta Monika.
o is es az anyukaja is jol vannak. minden rendben ment
Gretus 3810grammal es 54cmel szuletett termeszetes uton
gyors szulesunk volt a doki nst utan delben mar nem engedte haza :)

Kép apa kezdodik Kép most furodtem Kép es most bekesen szunyokalok :)

Kép
Kép
Kép
gremese

HÁHÁHÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kispocc is a Tesó-tábliban! :lol: :lol: :lol:

Gratuláloooooooook!

Ez az Csajok! Nyomjuk meg 2009-et! Minden hónapban egy baba!

Kép
Kép
Kép
gremese

Kispocc!!! Gratulálok!!! :)

Csajok! A fogápolásról mit kell tudni ekkora gyerkőcöknél??? Ki mit, hogyan??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Mi esténként "fogat mosunk". Fogkrém nélkül, mivel még azt lenyelné, és ő magának elkezdi,. Amíg fürdéshez vetkőztetem, kezében van a fogkeféje, és rágja, meg próbálkozik. Nyilván nem tökéletes, de egyelőre az acélom, hogy megszokja. Én át szoktam neki utána kefélni.
Vendég

Panndi! Megy a drukk holnapra, majd kérünk ám beszámolót!!! Regi, neked pedig mára!!! +++++++++++++++++ Annyira édes Szeli, ahogy már kunkorodik hátul a haja. Ha én nem vágtam volna ZSófinak már hatszor, lehet, fonnám is... 8)
Minden esetre mostantól már csak frufruvágás lesz, meg max. fazonigazítás, de hagyjuk, hogy nőljön! :D

Fogmosás: Mi is, fürdőkádban. Mikor vége a fürcsinek, Apja megmutatja magán, hogyan kell fogatmosni, majd Zsozsónak megmossa. Persze Ő ráharap, meg nyalogatja, meg becsukja a száját, én meg közben biztatom, hogy milyen ügyes.
Sajna most van egy kis visszaesés, mert ha odaadjuk, akkor kész, nem hajlandó visszaadni, és nem engedi, hogy megmossuk a fogát, mert huncutkodik. Akkor is ez van mostanában, ha mi akarjuk mosni. Elrántja a fejét, és nevetgél közben. :) Mi meg nem erőltetjük, nehogy megutálja, ha csak kicsit tudjuk megmosni, akkor kicsit mossuk, majd hagyja megint.
Külön fogmosó pohara van, abban van langyos víz, és a kádban ülve végezzük a műveletet. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gréta cicának Boldog 1. Szülinapot!
Kép

Ádónak és Ádinak Boldog Névnapot!
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Akkor jó, mert egyelőre én is fogkrém nélkül szoktam. Mi együtt fürdünk (valahogy ez így maradt... :oops:), és amikor én mosom a fogam, akkor ő is megkapja a fogkeféjét, utána kicsit átdörzsölöm neki azt a néhány fogacskát! :)
Emiatt a fürdés előttre tettem a vacsit is. Azért is jobb így, mert ha maszatos lesz, akkor könnyen lemossuk a kádban! :)

Mesi! Engem Apa mindig nyaggat, hogy "nem hosszú a haja?", ilyenkor arra gondol, hogy a fülére rálógnak a fürtök. És mindig nézek rá, hogy mit akar??? És közlöm, hogy "kislány, növesztjük, csak frufrut vágunk!" :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Én egyébként csodálkoztam is, hogy így levágtad Zsozsi haját (bár meg kell hagyni, nagyon ügyes vagy!), de biztosan melege volt tőle... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Lányok,

csak sikerült ideülnöm és végre van net kapcsolat is! :wink:

Legelőször is Isten éltesse Gréti cicát első szülinapján!

Ádiknak boldog névnapot!

Nagyon szuperek a képek!
Juba, annyira édes a kis Bertusod! A kendős képtől behalok! A harmadik képen ki van vele? Annyira hasonlít rá!

Kiskolbi, az az ámulat, ahogy Máté figyeli a tüzijátékot! Tán még a kis nyála is kicsurrant :lol: Baba miatt ne aggódj, enyim kislány meg autót kapott... ...és imádja. Ettől még nem lesz identitás zavaruk. Berci a bárány? :lol: Nálunk is ez a favorit :lol:

Dotildi, Ok, írd meg, Nektek mikor jó. Láttad, h vasárnap este vki tüzijátékozott? Férjem még poénkodott is, h ezt ő intézte a kislányának.

Regi, mi lett a torta baja? Szerintem nagyon jól néz ki! Nyami! És a szendóid is milyen jók lettek! Csokitortát remélem vki lefotózta. Egyébként isteni lett, Papeszomnak 1 hónap múlva szülinapja lesz, már felvettem rá az előjegyzést :lol:

Maggie, nálunk is újra nagyon anyás lett. Lehet, h van vmi a levegőben? "állandóan a fenekemben volt" - szó szerint értetted? Mert nálunk gyakran tényleg így van. Ha főzök és nem veszem föl, akkor belebújik a hátsómba... :wink:

Tyűha, Lilla is jól megnőtt! Hajni, tessék gyakrabban fotót fölrakni, mert a végén meg sem fogjuk ismerni kiscsajszidat! :lol:

Kispocc!!!!!!!!!!! Hatalmas gratula! Na, mindjárt dobok is gyorsan egy táblit.

Fogápolás: mi még nem fogkeféztünk (Lizinek amúgy is csak 4 foga van), a buzogányát viszont aktívan rágcsálja

Haj: nekem kifejezetten tetszik, ha rákunkorodik a fülecskére kicsit a haj. Már nagyon várom, h azon az 1-2 szálon kívül több is legyen. Hátul viszont nagyon csigás már! Mindenesetre, Lizót egyenlőre nem melegíti túlságosan a "hajzuhataga". :lol:

silka
silka

Tábla:

Kép

silka
silka

Köszönöm szépen Grétike nevében a születésnapos köszöntéseket.
Én ma már pityeregtem :oops: Úgy elröpült ez az 1 év, olyan hihetetlen gyorsan és boldogan.
Most készülődöm a du-ra. Természetesen nem haladok mert Grétike mindenre kíváncsi. Most nem hajlandó egyedül játszani :lol: :lol:

Kispocc Gratulálok nektek. A május szép hónap. Akkor szülni csodás dolog lesz :lol: :lol:

Regi Cicus követelte, hogy fogmosáskor az Ő fogkeféjére is nyomjunk krémet. Így minden este fürdéskor van.
Én gabit vettem. Szereti és ügyesen próbálja dörzsölni Ő is a fogát :lol: :lol:
Több-kevesebb sikerrel :wink: :lol: :lol:

Panndi holnapra megy a drukk.
Tuti minden rendben lesz!
Vizsgád hogy sikerült? Lehet, hogy már írtad csak én elsiklottam felette :roll: :oops: 8)

Ágy Gyálon vettük a gyártótól.
35000 Ft volt.
Grétikém nagyon szereti :lol: :lol:
http://www.czotter.hu/agykeretek-gyerek ... aktik.html
A nővérem tanácsára sima rugós matracot vettünk rá. Azt kevésbé fogjuk sajnálni kidobni pár év múlva ha végre teljesen szobatiszta lesz.
Már fel is avatta. Lepisilte illetve múltkor az apja tette tisztába, egy pillanatra nem figyelt Grétacica meg gyorsan szétkente a kakit :? :lol:
Tehát gyakran van súrolva 8) :lol:

Ádinak ás Ádónak sok boldog névnapot

Bongyi jobbulást a gyerekeknek. Várunk vissza :lol:

Maggie ha közelebb laknánk elvállalnám egy-két napra Bercót és akkor tudnál kicsit pihenni :wink: :lol:
Vigyázz azért magadra.

Silka Gratula a járó Lizikéhez :lol: :lol:
Jó a montázs :lol:

Hajni milyen nagy már Lilla :shock:
Nagyon cuki :lol: :lol:

Vindolanda a gmailen van egy táblázat abban többé-kevésbé minden benne van.
Nem a legpontosabb de legalább ad egy kis segítséget :wink:
Van már jelszód a gmail fiókunkhoz?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Silka! Nem tudom, lehet, hogy tényleg nem szeretjük a csokitortát... :lol:
Szeli szülinapjára találtam egy őszibarackos túrótorta receptet, és úgy tervezem, hogy marcipánnal fedem be, de fogalmam sincs, hogy fogom a marcipántömböt kinyújtani. Te készítettél már ilyet??? Van valami titka a dolognak???

jaj, mikor lesz már 3 óra????

Kép

Kép
regcsiken14

Regi megy a drukk+++++++++++++++++++++++
Pontosan4 óra és 9 perc múlva :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Isten éltesse a ma ünneplőket! Az egyéves Gréti cica, tündérlányt a nagy álmodozó tekintetével! No, és persze az Ádámok sem maradhatnak ki a sorból. :lol: Ölelem mindhárom gyönyörűséges csemetét. Anyukák, kéretik nagy puszit adni a nevemben.

Regi! Csúnya várakozás. :wink: :lol: Majd várunk a hírekkel.

Kispocc! Iiiiiiiiiiigeeeeen! Csodálatos! Nekem is az jutott eszembe, mint Emesének, hogy tényleg minden hónapban lesz majd egy újszülöttünk. Milyen jó lesz majd az édes kis manócskákat nézegetni.

Móni! Hááááát, majdnem elsírtam magam. Nagyon aranyos vagy, de nem olyan nagy a baj. Rájöttem, jobban kifáraszt, ha hagyon nyűglődni Bercót, mintha szopiztatom. Szerencsére azért nem volt olyan sok ez az alkalom. Bár Te is tudod, hogy a 6-7-8-10x-i kelés mennyire visel meg.

Silka! Tényleg szószerint ezt csinálja nekem is. :lol: Csak vissza ne akarjon bújni. :wink: Sokáig nem marad meg senkinél sem. Tegnap a tündéri szomszédunkkal sétálgattunk a kertben is, és mivel akkor készültem tornázni, Julika elvitte Bercót magával. A húsz perces tornámat nem tudtam végig csinálni, már jöttek is vissza. :lol: Pedig nagy ritkán, ha úgy esik, Julika szokott rá vigyázni. Eddig talán kétszer is. :lol:
A montázsodat meg még meg sem dícsértem. Nagyon kreatív vagy!!!!! Szupi lett.

Emese! Neked meg azt akartam írni, hogy mi is tervezünk kirándulást majd Nyíregyházára. Ugye, hozzánk lényegesen közelebb van. Minitali????? Akkor mi is úgy időzítünk.
Vindolanda????

fogmosás: nálunk is van, bár inkább csak kalamolásnak hívom. Mi is, ahogyan az első fogak megjelentek már vettük is a fogkefét és adtuk a gyerekek kezébe. Persze eleinte még csak szopogatják, rágogatják, de azért igyekszünk átsúrolni némileg a kis fogacskákat. Fogkrémet még nem használunk. Valahol azt hallottam, hogy nagyon nem egészséges, hogy lenyelik a gyerekek a fogkrémet, csak azt nem tudom, hogy hogyan lehet ezt megakadályozni?!

Panndi! Minden rendben lesz!!!!!!
dmaggie

Cicamama Móni! A lukas agyam kihagy! :oops: :oops: Naaaaaagyoooon ügyes vagy! Remek eredmény ez a nyolc kiló.
dmaggie

Panndi!!! +++++++

Kép

Kép
regcsiken14

[color=violet]Gréta!
Isten éltessen sokáig :)

Kispocc!
Éljeeeeeeeeeeeeeeen :) libabőrős lettem,mikor olvastam :wink:

Regi!
szép volt a torta :) S boldog névnapot így utólag,s a képek jók :)

Maggie!
köszi :) Bálint csak pár napja hülyült meg alvásilag :roll:

Silka!
Jó a montázs :) Míra szülinapjára ilyet csináltunk Dédinek :)
mindig azt mondta:Miből lesz a cserebogár ? :)
Kép

Mi vagyogatunk,kassan de biztosan beköltözünk a hátsó 2szobába :) de Bálint Őurasága mellett alig haladok :( Míra tele élménnyel jött haza élvezte nagyon volt pár aranyköpése :)
Megismerkestek egy családdal,de a fiú már nagy volt(felnőtt 22 éves) sokat szórakoztatta Mírát :) Nyúlszájjal született a pasi,vékony hangja volt,s lányom egyszer megszólalt:A Papa nem szereti a cicahangot :) erre a srác még vékonyabb hangon kezdett beszélni :)
Mini terroristám csüt. óta éjszakázik min. 1/2 1-2 órát fentvan hajnalban én már zombulok,Ő meg fogat növeszt 8)
Voltunk mázsáláson 9,5kg 77cm,kukija csak kicsit van letapadva,de teljesen jó,állandóan menne,ha elengedem akkor visít.e most már haladunk,mert elég 1kezét fognom .) MInden GÚÚÚÚÚ az autótól kezdve a repülőn keresztül a vonatig :) be nem áll a szája amúgy :)

s ideért pusszantás :)

S véletlenül nincs vkinek olyan torta receptje amibe nem kell se tojás,se tej? [/color]

KépKép
viranka

Gréta!
Isten éltessen sokáig :)

Kispocc!
Éljeeeeeeeeeeeeeeen :) libabőrős lettem,mikor olvastam :wink:

Regi!
szép volt a torta :) S boldog névnapot így utólag,s a képek jók :)

Maggie!
köszi :) Bálint csak pár napja hülyült meg alvásilag :roll:

Silka!
Jó a montázs :) Míra szülinapjára ilyet csináltunk Dédinek :)
mindig azt mondta:Miből lesz a cserebogár ? :)
Kép

Mi vagyogatunk,kassan de biztosan beköltözünk a hátsó 2szobába :) de Bálint Őurasága mellett alig haladok :( Míra tele élménnyel jött haza élvezte nagyon volt pár aranyköpése :)
Megismerkestek egy családdal,de a fiú már nagy volt(felnőtt 22 éves) sokat szórakoztatta Mírát :) Nyúlszájjal született a pasi,vékony hangja volt,s lányom egyszer megszólalt:A Papa nem szereti a cicahangot :) erre a srác még vékonyabb hangon kezdett beszélni :)
Mini terroristám csüt. óta éjszakázik min. 1/2 1-2 órát fentvan hajnalban én már zombulok,Ő meg fogat növeszt 8)
Voltunk mázsáláson 9,5kg 77cm,kukija csak kicsit van letapadva,de teljesen jó,állandóan menne,ha elengedem akkor visít.e most már haladunk,mert elég 1kezét fognom .) MInden GÚÚÚÚÚ az autótól kezdve a repülőn keresztül a vonatig :) be nem áll a szája amúgy :)

s ideért pusszantás :)

S véletlenül nincs vkinek olyan torta receptje amibe nem kell se tojás,se tej?

KépKép
viranka

Viranka. Ezeket találtam itt a neten neked :lol:

Tej- és tojásmentes torta

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg margarin (tejmentes; pl. Liga)
1 csomag porélesztő
3-4 evőkanál cukor
kb. 4-5 dl víz
csipet só
búzadara

A töltelék: 4-5 db alma

Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
Az almákat lereszelünk, lecsöpögtetjük, esetleg kis cukorral ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, ráterítjük az almát, megszórjuk búzadarával és feltekerjük.
Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és szorosan egymás mellé tesszük a tortaformába.
Hideg sütőbe tesszük és 180-200 fokon megsütjük.

Francia almatorta:
Hozzávalók
a tésztához: 4 dl (kb. 26 dkg) finomliszt
12,5 dkg margarin
fél mokkáskanál só
0,5 dl hideg víz
a töltelékhez: 75-80 dkg alma
1 citrom leve
4 evőkanál (kb. 10 dkg) cukor
5 dkg Liga kockamargarin
a forma kikenéséhez:
2 dkg margarin
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az almát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tésztát egy kivajazott, 26 centi átmérőjű, alacsony tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen (a legegyszerűbb kézzel belenyomkodni). Utána az almát körben rárakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. A citrom levével megöntözzük, majd a cukorral megszórjuk. Az olvasztott margarinnal meglocsoljuk, végül előmelegített sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük.

Tortához tejmentes krém:

25 dkg margarint, 25 dkg porcukrot habosra keverünk. 2 csomag vaniliapudingot fél liter meggylével, (vagy bármilyen más gyümölcslével, akár narancskólával is) megfőzünk. Kihülés után összekeverjük a margarinnal, majd együtt habosra keverjük. A megtöltött tortát gyümölcslének megfelelőe gyümölcscsel díszíthetjük, de csokival leöntve is tállalhatjuk. Nagyon finom. Ha tul édes a gyümölcslé kevesebb porcukrot kell adni a margarinhoz.
Piskóta - alap
30 dkg teljes őrlésű lisztet átszitálunk, hogy ne legyen csomós a tésztánk. 5 dkg búzacsírát is beleszitálunk 2 kiskanál szódabikarbónával egyetemben. 1-2 dl mézet csurgatunk hozzá és 1-2 dl vizet, 1/2-1 dl olajat, 1 kk őrölt fahéjat, 1 kk. őrölt szekfűszeget és 1/2-1 citrom reszelt héját. Sűrűn folyó masszát kell, hogy kapjunk. Alaposan átdolgozzuk, min. 1 órát hideg helyen állni hagyjuk. Utána!!! belekeverünk 1 evőkanálnyi citromlét. Adhatunk a tésztához őrölt olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket és más fűszereket is. A méz, fajtájától függően más-más édesítő hatású lehet, ezért a szükséges mennyiséget mindig az adott fajta határozza meg.
A vizet és az olajat ennek függvényében adagolhatjuk! Alaposan kiolajozott-lisztezett formában kell kisütni!!! Egyenletesen szétteríteni-folyatni, és előmelegített sütőben kb. 190-200 fokon olyan 40 percig sütni! Ha szükséges, sütőpapírral, vagy alufóliával letakarhatjuk a tetejét. Tűpróbáig sütjük! Ha a belseje nem sült át, nem finom és nagyon nehéz újrasütni! Muffinformába is kiváló tészta!

Kukoricatorta
Hozzávalók:
1/2 kg kukoricadara,
2 liter víz
1 citrom héja
1 tk. só
felkarikázott gyümölcsök (ananász, alma, meggy stb.)
1 csésze datolya
1/2 csésze víz
1/2 kg kukoricadarát beleöntünk 2 liter vízbe amibe belereszelünk 1 citrom héját, 1 tk. sót. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, kb. háromszorosára dagad! Magas falú forma (jénai tál, tortaforma, stb.) aljára lerakunk szépen felkarikázott gyümölcsöket, és a főtt kukoricadara felét rásimítjuk. 1 csésze datolyát krémesre turmixolunk 1/2 csésze vízzel, és a kukoricadarára simítjuk, rászórunk durvára vágott diót, és annak tetejére a kukoricadara másik felét öntjük. Kihűtjük, és tálaláskor a formából kiborítjuk a gyümölcsös kukoricadarát. Mutatós desszertet kapunk.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi, köszi Csajok! :D Hát, fel sem bírom dolgozni... :shock: Botinál három hónapig próbálkoztunk, most meg egy kis "málőőőr", és tessék: Kistesó:). És Mesi, azt hiszem, Te írtad, Zsófinál tudtad, teherbe estél! Én már múlt hét óta tudtam, éretem, hogy nem vagyok egyedül:). Ma lenne esedékes a mensesem, így teszteltem. Meg tegnap is:). Meg múlt héten is:). Múlt héten totál nega, tegnap halovány, ma erős pozitív :lol: Szerintem most vagyok 4 hetes. És jajjj, de izgatott vagyok. Mindenen bőgök már vagy egy hete. Ne tudjátok meg, ha arra gondolok, 1 éves a nagyfiam, hát állandóan zokogok :shock: :lol: Ezek a hormonok....

fogmosás: mi még csak most kezdjük!Nincs tapasztalat! :wink:

Annyira jók ezek a montázsok!!!n is belevágok!

Regi!!!!Marcipántömböt könnyű nyújtani, hasonló, mint pl. a linzertészta! Én is csináltam már hasonlót, és NYAMMMMMMI fincsi volt!Én is túrótortát csinálok, csak marc. nélkül. Csütörtökön csak mi ünnepelünk, szombaton lesz buli, akkor készíttetek marcipántortát, meg sütök csokit:)

Viranka!Míra :lol: :lol: :lol:
Sajnállak az éjszakák miatt :roll:

Botó ébred
kispocc

Lányok, az én fejem felett teljesen összecsaptak a hullámok... Alig tudok írogatni is, pedig korábban azért jól nyomtam.

Regina: drukkolok akkor!!!

Kispocc: ez igen :lol: :lol: :lol:

Móni: az ágy nagyon jó lett, akartam is tegnap írni... Jelszavam nincs ám, ha küldesz, akár közzéteszem az ominózus végtermékkel összemaszatolt ágyat is :wink:

Maggie: szerintem októberben járunk majd a környéken, és akár minitalizhatunk is az Oli Gyros-ban

Rólam: holnap után konferencia, és nekem még sem előadás-vázlatom, sem Power Pointom. Haladnom kellene a tételekkel, az angollal, és le kell adnom a disszertációt 3 példányban mindenféle más összefoglalókkal, rajta aláírásokkal általam nem is ismert személyektől... És persze Rugó, meg a rokonok hét végén...
:shock: :shock: :shock:
Azt sem tudom, hová kapkodjak...

Ráadásul az éjszakánk is elég rosszul sikerült (bár ebben nem vagyok egyedül, azt látom).

Bocs, ha valakit kihagytam, de rohannom kell.

Csak az vigasztal nagy tenisz- és Federer-fan révén, hogy az éjszaka megnyerte az ötödik U.S. Open-ét :lol:

Mivel éjszaka úgyis fenn voltam egy csomót, így tudtam követni a neten a meccset.

Csütörtök estétől majd jobban ráérek, ha hazajöttünk Bp-ről.
Szép napot, V.

Ja, fogmosás: vizes kis fogkefével kajálás után egy kicsit megmosom neki, de inkább elveszi és játszogat vele.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Gyors leszek mert Bertus alszik és még takarítanom is kéne,és csak ilyenkor lehet...

Isten éltesse Gréti cicát!!!

Ádámoknak nagyon boldog névnapot!!

És egy napot késve de:Nagyon boldog első szülinapot Lizinek,Zitusnak,Dorkának

Kispocc!Neked pedig hatalmas gratuláció!!!Mennek a tesótapasztók!!!

Köszönjük a dicséreteket!!

Silka!Ő a nővérem,sokan mondják,hogy rendkívül hasonlít rá Bertus főleg ha kendő van rajta!

Irina!Kapott Nasivin orrcseppet,és antibiotikumot,amire mint kiderült allergiás.Tiszta pötty az egész teste... Most Fenistil cseppeket kapott rá!

Regi!Fogalmam sincs,hogy mitől lett arcüreg gyulladása,én csak azt vettem észre,hogy be van rekedve, egy hét múlva már lázas volt,aztán egyik éjjel slejmet hányt.
Berdzsinek is göndörödik a haja de nekem nagyon tetszik,Szelikének is nagyon jól áll!!!(és már kezdem megszokni,hogy vörös,kicsit egyedi mert hátul szőkül neki,elöl viszont nem :lol: )

Móni!Gratula a nyolc kilóhoz!!!!(Én pont annyit szedtem fel :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: utálom is magam érte!!)

Na most hirtelen ennyi,tűzök takarítani!

KépKép
juba

Kedves Lányok!

Mindenelekőtt sok boldogságot Lizinek, Zitának, Dorkának és Grétinek, valamint a névnapos Ádónak és Ádinak!

És persze mi is köszönjük a szülinapos köszöntéseket, ez legutóbb lemaradt mikor a képekkel jöttem. :oops:

Kispocc: Neked külön gratula Kistesóhoz!!! :wink: Ezek itt már a tesótapasztók: ++++++++++++++++++++++

Regi: lemaradtam valamiről? :shock: Most dokihoz mész esetlegesen Silka táblájába való bekerülés végett, vagy lakást vesztek? Akárhogy is, naggyon izgi! :D

Fogmosás: mi már nagyon régóta csináljuk azzal a kis gumisörtés izével. Úgy szoktuk, hogy tízórai után Máté bent marad az etetőszékben, a fürdő felé fordítom, és míg én mosom a fogamat, addig Ő figyel, és „mossa” az övét. Persze Ő is zömmel szopogatja meg rágcsálja. Aztán én „tökéletesítem” a végén. Vettünk Nenedent ujjra-húzható szilikon fogkefét a gyógyszertárban (dm-ben is van, asszem), ahhoz van egy speciális fogkrém (6 hó- 2 év), bár Máté nem igazán szereti. Az esti fogmosást akkor tervezem bevezetni és komolyra fordítani, amikor már a vacsi is szilárd lesz és nem tápszer, azaz amikor a vacsi a fürdés előtt lesz. Úgy másfél éves kora körül… :roll:

Móni: Gréta ágya tényleg szuper. Mondjuk ismerve a Fiamat, szerintem Ő ebből is simán kiesne. A fogyidhoz tapsi-tapsi, cak így tovább! :wink: Vagy inkább Kistesót kívánjak? :roll: :lol:

Regi: nagyon jó lett a torta. Máté itt kurjongatott a katona-marcipánnak. Azt hiszem, tetszett Neki nagyon. Ügyes vagy, biztos finom is lett.

Silka, Miléna: gratulálok a Csöppeknek az elinduláshoz!

Juba, H@jni: csinik a csajok! Juba, Bertus mire allergiás?

Vindolanda: tudod, mindig minden egyszerre csap be az ember életébe. Kitartás, nemsokára túlleszel rajta.

Rólunk röviden: kicsit kezd aggasztani, hogy Máté még csak hajlandóságot se mutat arra, hogy egyedül, támaszkodás nélkül megálljon. Pedig akkor tudnám, hogy nemsoká elindul. Pedig csupa izom, ez biztos nem akadály. És az egyensúly-érzékével se lehet baj, Apa folyton dobálja meg gyúrja össze-vissza. Még kézenállnak meg talicskáznak is. Nem tudom. :roll: Vagy egyszerűen csak kényelmes? Beszéd terén se valami nagy szónok. Most épp minden „ti” meg „cica” (a cica persze nem „cica” :lol: ). Aztán a legújabb a pityu, petya, és a SZ-szerű hangok. Amúgy se „anya”, semmi.
Hhjaj, majd csak beindul egyszer Ő is…

Ja, gyorsan még valami: tegnap megjött a ládikó végre. Mindjárt dobok képet, Máténak nagyon tetszik, ma reggel is abban gyönyörködött a kiságyból, mikor átmentem hozzá, és mikor kivettem, az volt az első, hogy odament és megsimizte.

FLEUR?????!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Grétike boldog szülinapot!!!!

szuper az ágy Móni!

Kispocc++++++++++++++++++++++++++++++gratula

Heni
KépKép
heni81

Na, csak visszaolvastam ezt az oldalt, amíg Rugó a verdáját (műanyag quad) szerelte.

Kiskolbi: az állás nekünk sem megy, de én úgy látom, ennek lelki okai is vannak. Tud álldogálni pár mp-ig Rugó, legalábbis már rajtakaptam kétszer, de csak akkor, ha nem figyel magára. De mihelyst észreveszi, hogy nem kapaszkodik, megijed és sírni kezd :lol: :lol:

Rugó, a bátor.

Kép
vindolanda

Sziasztok

Boldog Szülinapot Gréta cica

Ádámok boldog névnapot nektek!

Voltunk megint a dokinál a szájpenész nem múlik :cry: és sajnos véres volt a szája alul felül.Annyit mondott rá hogy lehet felsértettem én????? mikor mondtam neki hogy annyira óvatosan csinálom neki hogy ne fájjon.Akkor lehet a penész alatt volt ilyen :roll: ez volt a válasz...
És irina hasonló bőrkiütésünk van mint Ádónak kaptunk rá valami kevert krémet 3-4 nap és elmúlik.Remélem!
Ja és azért a torkunk is piros hogy ne lehyen ilyen egyszerű :cry: :oops: .Most totál ki vagyok :(

Ennyire futotta most.Bocsi ha sokkk voltam :oops:

Kép

Kép
agica1126

lehyen=legyen

Kép

Kép
agica1126

Kiskolbi! A ceclorettára allergiás.
Amúgy Bertus se akar megállni,próbáltam elengedni de olyankor mindíg sírni kezd,és leül...
Amikor vezetjük,őrült tempóval szalad,és nagyon előredől szerintem ezért se tud megállni.

KépKép
juba

Regi, még sosem csináltam, de vmi vajkrém-szerűség van mindegyik alatt. Talán úgy könnyebb rádolgozni a tésztára... :roll:
Ja, és még 5 perc :wink:

Viranka, de jó! Látszik rajta, h a Tietek profi-munka! :lol:

Szegény kis Bertus! Sok gyógypuszi neki!

Kiskolbi, hát a topicunkat elnézve Regiéknél is csak 2 dolog lehetséges: lakás v kistesó :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Ágica,
jaj, istenkém! Úgy látom Petrusra is ráfér egy kis gyógyító energia. Gondolom jól megijedtél a vértől.

silka
silka

Ágica, dokik :evil: Jól megszenvedtek ezzel a szájpenésszel :cry:

Tényleg, hogy vannak Ádi kiütései?

Lilla gyönyörű kislány!

És a névnapos Ádámoknak is minden jót kívánunk!!! (Móni, :wink: )

Rugó pakol, most már nincs lemaradásom. 8)

Kép
vindolanda

Ágica mikor kezdtél el adni Petrusnak lisztes dolgokat?
Már írtam neked régebben is, most is! Vidd el azt a gyönyörű kék szemű kicsi lányt egy másik orvoshoz. Több szem többet lát. Lehet, hogy a vérzés nem a szájpenész miatt van, hanem valami más. Ráadásul a kiütések is :(
Mennek a gyógypuszik.

Vindolanda mindjárt írok privit.
Kitartás, ügyes vagy és megcsinálod :wink: :lol:

Kolbi jó mindkettő :lol: :lol: Babának is fogyásnak is örülök (babának jobban :wink: )

Viranka találtam még egyet. Egy blogban :lol:
15 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
6 evőkanál kakaó
6 evőkanál olaj
3 evőkanál ecet (5%-os),
2, 5 dl víz.

A tepsit vékonyan kiolajozzuk, de az oldalara ne kerüljön olaj! Az aljába beleszabjuk a sütőpapírt és a hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk. Amikor jó habos hozzáadunk:

25 dkg réteslisztben elkevert sütőport( 1 csomagot),
egy csipet sót és
egy mokkáskanál szódabikarbónát.
Ekkor már csak gyengén keverjük.

A masszát beletesszük a tepsibe és az előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
( ez az eredeti recept, én kerek, csatos tortaformában sütöttem meg! )

Töltelék:

2 zacskó pudingport felfőztem almalében, de bármilyen rostos, vagy szűrt gyümölcslé jó, amit szerettek.
Ezt töltöttem a félbevágott piskótalapba.

A pudingra lehet bármilyen idénygyümölcsöt rakni, én banánt raktam bele, amikor ezt a tortát készítettem.

A tetejére jó minőségű olvasztott étcsokit kentem, gyönyörű mázat alkotott a tortámon!

Mira szenzációs :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: