Steffi
Kenyérsütőhöz nincs extra receptem. Állítólag a külömböző gépek receptjei nem kopatibilisek. Én általában úgy csinálom, hogy :
2 teáskanál olivaolaj
350ml meleg víz
1,5 teáskanál só
2 teáskanál nádcukor
5 dkg apró zabpehely
15dkg teljeskiörlésű valamilyen liszt
30dkg finomliszt
15g friss élesztő
A progi hossza 2:30, de ha nincs "gyors korpáskenyér" progid, akkor érdemes a leghosszabb progt választani.
Egyéb, hogy ne kelljen mindent kiolvasni:)
Margain: Liga, Flóra light és Delma light, margarin kocka szintén Liga, CBA-s margarinkocka, Creamy nevű margarinkocka
A győri édes MINDEN terméke tabu, kivéve a Zabfalatokat, ami nagyon fini és egészen egészséges

Én a krumplipürét is tápival csinálom (Babylove, dm sajátmárka, de erről írtam asszem, hogy módosított fehérjét tartalmaz-én másfajtát még nem próbáltam, de ugye csak H.A. tápit ehetnek). Palacsinta teljesen jó simán vízzel. Alternatív tejjel nem a legjobb, mert leragad, tápival pedig könnyen kiszárad.
Csináltam már fagyigépben fagyit szójatejszínből és a szójajoghurt simán használható tejföl helyettesítésére. Tartármártásnál pl. ember meg nem mondja!!!! Ha valamibe belefőzöd, sütöd, akkor pláne jó. Kicsit másabbak lesznek az ízek, de sztem könnyen meg lehet szokni. Apa nálunk ehetne bármit, de nem főzögetek én százfelé. Ő is gyorsan beleszokott

Viszont az sem elhanyagolható, hogy szójatermékből napi 2dl-nél többet nem ajánlott fogyasztani! Valami bioújságban olvastam ezt és logikus is volt a magyarázat, de sajna az okára nem emlékszem
Szintén dm: Alnatura szójakakaó 3*200ml valami 489,-Ft. Amúgy dm-ben az Alnatura biokekszek egyike sem tartalmaz tejszármazékot, a narancsos-csokis sem és bazira nyami

Szintén itt mindenféle alternatív tejet megtalálsz! Szojapuding bioboltból, de nagyobb, igényesebb közértekben is előfordul. A biobolt mégis a nyerő. A legtöbb helyen bármit beszereznek, akkor is ha eddig nem tartották, csak szólni kell!!!!
Joya nevű szója joghurt (natur és gyümis is) Interspar, Kaiser's.
Sütikről még: Ha nem fő alkotóelem a tej, akkor csak vízzel csinálom. Ha több kell, akkor tápival. Az alternatív tejektől más lesz az állaguk. Pudingra is ez igaz, de ott nem érdekes, ha kicsit hígabb a végeredmény.
Ha Iván olyan nasi után ácsingózik, ami tabu, akkor mindig mondom neki, hogy "Te ilyet nem ehetsz, mert beteg leszel tőle. Tudod, viszket és csíp." Persze mindig van nálam valami, ami általában előfurdul ilyen helyeken és amúgy ritkán kap. Pl. bio műzliszelet vagy Corny (áfonyás vagy mogyorós), mert az ÖSSZES Cerbona szelet tejporos, de a legtöbb másfajta is. Győri Édes helyett vagy Háztartási keksz, vagy bio keksz. A ropi is veszélyes! Sticklettiben tudom, hogy nincs, de én inkább tönkölybúzásat szoktam venni. Vigyázz, mert a puffasztott kukoricakukacok némelyikében is van tejpor. Császári Csemege márkájú nagyon fini és szabad préda

És több íz van belőle.
Kicsit sok lett, bocsi, de tudom milyen nyűg az elején. Fontos még! Ha valaminek változik a csomagolása MINDIG olvasd el az összetevőket, mert ilyenkor az is gyakran változik!!! Ránk nézve rossz irányban
Bocsi mindenkitől, de most ennyire futotta, majd jövök kicsit "bővebben" is
Pocisoknak DRUKKKKK!!!!