A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Zsófi!
én is hétfőn megyek, de kb. 9-re ill. ahogy beérek a lányok leadása után. (lehet előbb is ott leszek) Viszont mivel mindig irtó sokan vannak, így tuti ott fogok még akkor is ülni. :oops: Utána viszont mennem kell a háziorvosomhoz. :? DE MINDEN KÉPPEN MEGVÁRLAK!!!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni,
de kár! :cry: Remélem, nincs baj!

Vali,
Nektek jó tanulást, kár, hogy nem tudtok jönni de az az első, megértjük. Feltétlen szervezünk délelőttre is egy talit, ok?
(amúgy én már most ezen töröm a fejem, hogy mekkora égés lesz a gyerek előtt, mert már egy csomó mindent elfelejtettem. Majd egy leckével előtte járok, ha meg már olyan szintre jut pl fizikából ,matekból, akkor már csak tanul egyedül, nem? Ti hogy csináljátok? )
Lehet, hogy kinézünk a szigetre vasárnap, de akkor előtte még kukkancs be ide, hogy miről foglak megismerni (biztos, hogy nem leszel még csak a második felében sem, nemhogy a végén, ezt ne is mondd!! emlékszem, hogy ti nagy sportkedvelők vagytok) szóval mennék drukkolni!
lehet, hogy fellelkesítem az emberem is, hogy nevezzen?? :?: bár ő inkább a fán szeret lógni :lol: :lol:

na i'm off,
mert már n3 :shock: :shock:
Vendég

hahó
mi is fél5-5fele megyünk, de akkor hova is????gondolom a játszóra :lol: akkor már
fényképező nálam :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi: Igen megyünk mi is!!

Eni: Nagyon sajnálom :-((

Borsa: Gyógypuszi megy Emmának!!

Vali: Én benne vagyok egy délelőtti taliban is! és persze szurkolok vasárnap :-))

KépKép

KépKép
cukorfalat

hol vannak a bulizók??? :D :D

várjuk a képeket!!!! 8) :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali lányok......

nálam is ma volt babás tali, a gimis osztálytársnőim+ a lurkók, volt 7 mama + 8 baba ( enyim kettő ugye, bár Szandi csak 1 kor csatlakozott, merthogy iskolás lett a kis drága! )

Veronikusz, Zsófi, Dorka ( húha, ha valakit kifelejtettem, ne vegye a szívére, ritkán jövök mostanság, s igazából Veronikusz meg Zsófit "Ismerem" ) rajtatok tartom a szemem. Gondolok rátok minden nap csajok, hogy vajon még egyben vagytok?

Nálunk rohannak a napok, Szandi megkezdte az elsőt, eddig minden oké, lelkes a kiscsaj, remélem így is marad.
Beni jövő héten 2 éves - remélem holnap eljutunk végre a 18 hós oltásra :oops: :oops: :oops: - remélem doki nem szedi le a fejem.

Nagyon fel vagyok dobva, mert a 17 éves bmw-met lecseréljük egy suzuki sx4-re!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vigyázzatok Magatokra,
pusziiiiiiii

Heni

Kép

Kép
cancan

Kép Tünde
Kép Petya
Kép Dóri Petya Brigi
Kép Emmus
Kép Tünde Villőboró
Kép Bogi

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsa: Szuperek a képek!!!!

Nagyon jó volt a tali, nagyon jól éreztem magam. Gyakrabban kéne csinálni!! :wink: :wink:

KépKép

KépKép
cukorfalat

Nagyon jó volt a tali!!!
kicsinyítek mingggyááááá képeket :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Helló Lányok!

Elindultunk ám mi is a találkára! DE!!!!!! Ez 1-es villamos baleset miatt nem járt. Felszenvedtem gyereket a villamosmegállóba kocsival aztán leszenvedtem, majd ismét fel egy lyukkal arréb a pótlóbuszhoz. Persze 1000+1 ember. Buszok jöttek is hamar (kettő). Mondanom sem kell, nem voltak egészen üresek, de azért felment az agyvizem :!: Próbáltam odanyomorogni a hátsó ajtóhoz (máshol úgysem férünk fel), de mindenki igyekezett minket odébbtaszigálni. Persze az senki eszébe nem jutott, hogy ne nekem kelljen mé újabb 100 órát várni a következő, szintén tömött buszra, így kisgyerekkel :twisted: Najóóóó, gondoltam várunk egy kicsit és csak jön másik adag busz. Úgy 20 perc után feladtam. Vissza bumliztunk a játszónkig. Nem is lett volna értelme már kimenni. Max.1 órát maradhattunk volna, mert kicsit később indultunk a kelleténél, mivel őfelsége többszörösen szobatisztult (csak hogy valami jót is írjak).
Nem is tudom miért lepődöm meg :?: :evil:
Még Ivánt vártam. Volt egy mamipulcsim, ami tűz piros, pocin 2 pötty, mint szemek és egy hatlmas mosoly. Állok a tömött metrón, pasas ül, újságot olvas. Egyszer felnéz, elmosolyodik a pulcsimon, rámnéz, majd visszaborult az újságba :twisted: Nem szóltam, mert csak 2 megállót mentem, de ezt ugye nem tudhatta....
A napokban meg régi busz, messze állt meg a padkától, ami amúgy is alacsony. Kinyílik az ajtó én kűzdöm le a babakocsit, 50 körüli pasi meg "illedelmesen" odébblép a megállóban, hogy le tudjak szállni. Az, hogy esetleg segítsen a bénázásban eszébe sem jutott, csak végignézte :shock:
Na az ilyen esetektől emberundorom lesz!
Jól kipanaszkodtam magam, most megyek fürcsizni.
De látom a tali jól sikerült és a bizonytalan hekyszín ellenére csak összeverődött a banda :D
Na, tényleg sok voltam...megyek is :)

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Irigykedem... nagyon. Nagyon jók a képek!!! Mééééééééééég!!!
De tényleg jobb volt így. No. Meg a Kedves anyukáját is meglátogattuk a kórházban, no meg végignyaltam a lakást a nagy betegség után, hogy mégis csak tűnjenek el a bacik, vírusok, és egyéb ocsmányságok ;)
De legközelebb!!! Mindenképp!!! És igen, lehetne sűrűbben!!!
linocs

Kristóf és Balázs Kép
Léna és Balázs :lol:
Kép
Petya
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Lányok, nagyon jók a képek!!! Sajnálom, hogy a játszóig már nem jutottunk el :( Brigi, igazad lehet, Annának valószínűleg túl sok lehetett az inger ma (a munkahelyemen is körbeállta vagy 25 ember...), és nem akartam, hogy nagyon felhergelje magát. A kocsiban már kicsit lenyugodott, de így is volt hiszti este... :roll: Mostanra aludt el, azért csak most jöttem én is...
Viszont ahhoz képest, hogy az első ilyen útja volt, viszonylag jól bírta, így reménykedem a pozitív folytatásban ;) Majd edzem még a leányzót addig :D

Jóéjt!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Az enyémek nem lettek túl jók. Elbénáztam a beállítást, de azért egy pár:

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1220470315.6336.jpg[/img%20[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1220470338.2018.jpg[/img] Bogi bébi Kép Kép Kép Kép Kép Kép Bori-Bogi Kép Andi-Balázs-Kristóf Kép Tünde-Bene-Kristóf Kép Zsófi-Léna ]

Kép
vkbrigi

Jó volt látni titeket! Mindegyik baba olyan tündéri volt, élőben még sokkal szebbek! Nagyon jól szórakoztam, hogy csak néztem őket. Aztán persze Bogi gondoskodott a szórakoztatásomról!

Dóri,
kár hogy elkerültük egymást!

Renáta,
:evil: hát sajna sok ilyen "jófej" ember mászkál az utcán...
Odafelé és visszafelé is felszállt egy-egy babakocsis anyuka a buszra, mindkétszer csak nekem jutott eszembe segíteni..
Legközelebb tali!

Zsófi,
úgy sajnálom, hogy az nem lett megörökítve, ahogy Léna öleli Bogit :lol: Majának nagyon jó dolga lesz! :)
Hogy sikerült a vendégvárás?

Linocs,
hiányoztatok ám!
Párod Anyukájának remélem nincs komoly baja!?
Jó utat holnap! Kocsival mentek?

Köszönjük a képeket, a fotóművészek utólagos engedelmével letöltöttem őket és párat felrakok majd a blogra.

Jócak
Vendég

sziasztok, nagyon jok a kepek! sajnos mi is ugy jartunk, mint hrenata, bar mi kocsival mentunk, de akkora volt a dugo, h az Arpad hidtol inkabb visszafordultam, odaig is tobb mint egy orat mentunk...
nagyon sajnalom! de majd legkozelebb...;-)

banana

Kicsinyítettem még párat, amit érdemes volt.
Tényleg jól sikerült ez a mai nap. Csinálhatnánk ilyet gyakrabban is! De tényleg!

Dóri én is csak Borsa képeiről tudom, hogy ott voltatok Ti is. Kár, hogy nem találkoztunk. Majd legközelebb. :D

Muszáj elmesélnem, annyira megható volt. Bogi baba sírni kezdett, mire Léna átölelte és próbálta vígasztalni. Annyira éééédes volt! Zsófi, tuti imádni fogják egymást Majával! De minimum az első mosolyt nem Te kapod. :lol: :wink:

Na a képek aztán megyek aludni:

Kép Andi-Balázs Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1220479193.5783.jpg[/i

Kép
vkbrigi

de jó volt titeket nézegetni! :D :D :D gyerkőcök irtó édesek :D :D :D Ti meg nagyon csinik vagytok :D Különben szándékomban állt, hogy mégis meglepünk titeket a ligetben, de a férjem beszervezett nekem egy programot. :oops:

Zsófi!
szép poci! :D

Én meg tegnap este 9-kor azt hittem, hogy Töpi megfricskázza az apját és az uccsó pillanatban mégis kibújik mielőtt Apuci hazaérne. :D Akkora belső helyezkedés ment, hogy majdnem betojtam. Úgy nézett ki, hogy inkább a köldökömön akar kijönni. :D Végül megnyugodott és én is. Férjem kb hajnali 1-kor meg is jött és bár addig aludtam kb 1-1,5 órát, de utána 3-ig a plafont néztem. Reggel meg 6-kor Kata keltett. Azt hiszem ma én leszek a ZOMBI MAMA :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!
le kell hogy írjam.. :oops:
A tegnapi csodaszép napomat este azért anyósomnak sikerült elrontania :cry:
képes volt Bálinttal elküldeni a születésnapi ajándékomat....egy olyan szöveggel,hogy
Sok boldog születésnapot kívánunk ezzel a pici ajándékkal!reméljük előbb-utóbb személyesen is meghúzhatjuk a füledet!!!
szerintem sejthetitek ez mennyire esett jól......
na bocsánat.....

Linocs és a többiek
kár hogy nemjöttetek

Dóri
ti is ott voltatok???kár hogy nem találkoztunk :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

Borsika: nem megyünk végül. Nyúl vagyok, vagy másképpen fordítva megfontolt szülő ;) A betegség miatt nem merünk elindulni. Viszont valamit nézünk idehaza. És mindenképpen elmegyünk együtt valahová kikapcsolódni.
Amúgy Trogirba mentünk volna. Jaj, de hiányzik a tenger!!!
A Kedves anyukájának nem tudják, mi a baja, 3 napja benn van a kórházban, kivizsgálják erre-arra.
És hogy Te mennyire csinos, vékony vagy!!!

Talisok: még mindig jók a képek! És továbbra is csak irigykedem!
linocs

Aprooka
ma megkapja Levike a zenéket :lol: de nem kell küldeni cd-t!! oké???

Fruzsinak
boldog felediket :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Szuperek a képek, akkor majd a banyanyárban, októberben hozzunk össze egy délelőtti talit is! Léccciléccci! :-)

Bori, 21 km azért 21 km így újrakezdőként, alig-alig futva valamit. A túlélésre játszom, tuti valahol a hátsó felébe leszek a tömegnek (na jó, ott az már nem tömeg). :D
A Palatinus előtt lesz egy frissítő, sztem én 11.20 körül leszek arrafelé. :D
Párodnak a www.futanet.hu-t ajánlom, hátha mégis kedvet kap. :D

Szép napot!
v30

Talisok!
nagyon jók a képek :lol: jó sokan voltatok...biztos jó volt.GYerekek nagyon aranyosak :lol:

Veronikusz!
Nem szültél volna egyedül az éjjel :lol: este 10-től 2-ig ismét folyamatos fájásaim voltak és óriási helyezkdés ment nálam is.Azt hittem tényleg megszülök az éjjel, még szegény anyukámat is áthívtam 1 óra felé...mire ideért addigra semmi....Kivagyok mint a liba, alig aludtam :? valami tuti volt a levegőben :D Nem bánnám ha kibújna még a héten.....

Zsófi!
Jó nagy a pocakod Neked is :lol:
Egyébként én ma 2-re megyek CTG-re így ismét nem talizunk... :(

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok,
Jók a képek!!!! Igen ott voltunk, de nagyon bizonytalan volt, mivel, mint írtam Tünde megbomlott tegnap. De kiértünk még 4 előtt, majd fél öt felé jött Emma és Petya, így már többen voltunk :) De Tündi el is fáradt, így negyed 6-kor mi indultunk is haza. Szerencsére aludt a kocsiban, és mára megint a régi imádnivaló lánykám!!!! Sajnálom, hogy nem sikerült sokatokkal találkoznunk, de egyetértek, csináljunk még ilyet!!!!
Finiselők nagyon drukkolunk!!!!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Dorka!
Ejnye-ejnye! Ezek a lányok összebeszéltek! :lol: :lol: csak nekünk nem szóltak :lol: nevessetek ki, de én még egy mega TENNÁ-t is beraktam, hogy ha jön a Niagara …. :oops: :lol: meg se mertem nagyon mozdulni, nehogy mégis …. :lol: hát jól rám hozta a frászt a lány! Most is akkorákat rúg!!! Biztos nem fér el. :lol:
Én már a héten nem szülnék HA LEHET!!! Kedden még elmennék FIGARO-hoz. :D

Heni!
Kapunk majd képet a csodajárgányról???? :D:D:D gratulálunk!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Nagyon jók a képek és én nagyon nagyon irigy... :roll:

KÉpzeljétek...
Az unokahugom aki most született vasáranp két foggal jött világra... :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Csak ismételni tudom önmagam: Szuperek a képek!!! Csináljunk gyakrabban talit!!!

Andi: Sajnálom,hogy anyósod elrontotta az estédet, de nézd a jó oldalát, legalább kaptál ajándékot :-))

Veronikusz, Dorka: Nagyon izgi!!!

Reni, banana: Sajnálom,hogy ilyen akadályokba ütköztetek és nem tudtatok jönni.

Judy: Sajnálom,hogy nem találkoztunk veletek, de majd máskor..

Dóri: Örülök,hogy Tünde megint Tündér :-)))

és nem utolsó sorban: LÉNA ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, így utólag!!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok,

szépek voltatok tegnap! Legközelebb erősen próbálunk menni. Borsika, édi vagy, nincs baj... :wink:

Dorka, Veronikusz, Zsofesz DRUKK!!!!!!!!!!! Dorka és Veronikusz, sztem ma vagy holnap mehettek... Nem mentek el Tündéhez? Én szülés előtt 4 órával még elszaladtam az avonért. :lol:
vbea

Sziasztok!

Irtó jók a bandázós képek! :lol: :lol:

Tünde!
Mekkora ez a csajszi! Zabálnivaló!

Judy!
Köszi, hogy megnézted! A kerepesi fagyizóba elvből nem megyek, 1x átvágtak :twisted: (mondtam milyen sütiket kérek, bőszen számolgatta,, hogy mennyit fizessek, aztán kifizetette velem és csak utána kezdte összerakni… Szerintem ezt fordítva szokták, de mindegy. Persze, hogy hiányzik 1-2 sütike azt csak otthon vettem észre…) A kistarcsaiig azért még el tudok menni. Jövő hét jó nektek valamikor délután? Délelőttöt nem ígérem, mert akkor nincs helyi járat, vagy csak ritkán…

Eni!
Képek jönnek, csak férjem sűrűn túlórázik… Beni bőre rendben?! Martinnak többek közt atópiás hajlama is van, neki is rögtön ekcémája lesz, ha valami olyan éri.

Cukipofa!
Unokahúginak minden jót! Két fog?! :roll: Melyik kettő?

Andi!
Utólag boldog szülinapot! Jók az Ádámmal bandázós képek!

Ovisok, szobatiszták:
nagyon ügyik és a mamák is! Ugye nem gáz, hogy az én 23 hósom nem mutat nagyon hajlandóságot? Nem erőltetem egyáltalán!

Zsu!
Gyönyörű a kisfiad!

Dorka, Zsófi, Veronikusz!
Hú, de izgi! Nem semmik a csajok! Bár még az is lehet, hogy valamelyikötökkel talizok ctg-n. Milyen vicces lenne!

Dóri!
Tök jók a képek! És már 11. hét holnap?!

Memme!
De jó hallani rólatok! Éljenek a segítőkész emberek! Eszter-Melinda csúcs!

Vali!
Ügyi leszel biztos a maratonon! Fiaid nagyon helyesek! Ádi mindig ilyen sokat aludt/alszik?! Nem értem miért röhögnek ki emiatt, én annyira nem találom viccesnek.

Reni!
Jó volt a leveled a kismamában! Tanácsokat köszi, ma már ha bármit veszünk Martinnak mindketten min. 2x átolvassuk az összetevőket. Kenyeret jó, hogy mondod, van, hogy nem értem mitől fáj a pocija éjszaka, mikor semmi olyat nem kapott, hát a kenyér! Pékárút nem is kap mást, csak amit mi csinálunk itthon. Van esetleg tuti kenyérrecepted kenyérsütőhöz? És minden további tippet, tanácsot szívesen veszek! Reméljük kinövik, bár az sem tragédia, hogy nem ezzel is együtt lehet élni! Az elején nagyon megviselt, lelkifurim volt, nem bírtam aludni, de ma már rájöttem, hogy nem tehetek róla, ez van, de legalább itt van és amúgy semmi baja! Kopp-kopp! Bár néha a szívem megszakad! Tegnap pl. az udvaron a gyerekek leültek egy kis asztal köré és fornettit eszegettek, amiből ő ugye nem kaphat, elvittem onnan, adtam neki saját készítésű sütit, de nagyon rossz volt… :cry:

Linocs!
Lánykád már fél éves?!

Vica!
Nagyon ügyi voltál szüléskor! Nem semmi nőci vagy! Rékára ki vigyázott míg a férjed veled volt bent?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Borsa, íme a balesetes:

Kép tegnap így nézett ki

Kép mára a homloka már alakult, az orra csúnyább lett

Steffi, elvileg 3 éves koruk körülre kell szobatisztává válniuk, ezért ha nem akarja, akkor majd eljön az Ő ideje, sztem jól csinálod, hogy nem erőlteted!
Igen, eddig minden doki azt mondta, örüljek, hogy ennyit alszik... :roll: Este 12-14 órát, napközben 2-3 órát mindig. Ráadásul 10 körül felkel, és 12-kor, legkésőbb 13-kor már teszem le, mert fáradt, és egy hangja nincs ilyenkor... :roll:

Kati, akkor a kislány táltos. Aki foggal, vagy 6 ujjal születik azokra mondják. Barátnőm szintén foggal született, a kisfia meg nem régen 6 ujjacskával. Ez anyai ágon öröklődik, a honfoglalás idején csak ők (táltosok) tölthették be a jós, orvos vagy varázsló szerepét. :D
v30

Halihó!

Jaj, annyira jó lehetett tegnap, az októberire tutter benevezünk, ha lehet!
Képek hihetetlen édesek!

Emano, nagyon köszönöm, bár kicsit rosszul érzem magam, h. nem küldhetek viszontcd-ket... :oops: De tényleg szuper lesz!

Jaj, még lett vola annyi minden, de most végre alszik manóka, nekem meg főzöcskéznem kellene, meg persze vissza kell vinnem párom szülinapi ajándékát is, mert az egyik pulcsi pici. Így jártam, majd az 5. házassági évforduló tájékán már flottul tudni fogom a méreteket... :oops:

Majd még jövök, ha nyugisabb lesz itthon.

puszi és pocakosok nagyon hajrá!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok,
Akkor hát ez lenne a működő topik?
Ha megengeditek csatlakoznék. Szeptember 12-re vagyok kiírva Sipos doktorhoz, de nem olyan rég járok hozzá és oda.
Jólesne néhány bátorító szó, első kisfiamat várom, kezdek megijedni...:) Mindenki kedves, aranyos, de még idegen.
Ugye nektek is csak jóélményetek van?
Volt valakinek Bíró Zsuzsa a szülésznője?
Köszi Piroska :)
pirosk@

Vali!
sok-sok gyógypuszi a bibikre! :oops: De nagyon kis édes a fiú :D

Steffi!
bocsi, de remélem mi már nem talizunk CTG-n :D EGy MAXIMUM 2 db CTG-re megyek még el. Utána csomagolhat a lány :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vali!
Hát furcsa az alvás, nem igazán értem, megérzésed mit súg?!

Veronikusz!
Gondoltam hogy ezt mondod, persze jobb is így!

Piroska!
Siposos és Bíró Zsuzsis vagyok. Várom a kérdéseket!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
CTG-k előtt már nem kell menned a kórházba??? labor? stb. :?: :?: mert akkor feltétlenül talizzunk! :D mikor kell menned?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Sztem 23-án megyek legközelebb, az kedd.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kati: Nem semmi,hogy 2 foggal született. Én is úgy tudom,hogy az ilyen kicsiket Táltosoknak hívják.

Veronikusz: Sajnálom,hogy tegnap nem tudtál jönni :-(

KépKép

KépKép
cukorfalat

Steffi!
Megbocsátasz ha addig nem maradok EGYBEN???? :D:D:D Én akkor már otthon szeretnék lenni! :D sajnálom a talit! :oops: :oops:

Brigi!
Én is sajnálom. Pedig direkt letettem Szofit is időben aludni, de férjem kintről hívott, hogy jön egy pasi és elviszi a kicsi kocsit megcsináltatni az 1 ÉVE LEJÁRT zöld kártyát. Örültem, hogy Katáért el tudtam menni még időben! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano!

Megjött a délutáni posta és volt meglepim. Köszike! :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Veronikusz!
Perszeee! Sőt drukkolok is! Úgy legyen, ahogy akarod!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Aprooka
milyen meglepi volt??? :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi
nekem van könyvem
-tej és tojásallergia,tejcukor érzékenység
-tanácsok, receptek lisztérzékenyeknek és tejcukorérzékenyeknek
ha gondolod feladom postánnagyon szívesen
meg még szétnézek,mim van

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi, írtam egy levelet a kérdéseimmel csak közben du. meghülyült a gép, és nem tudom kb. 4x kaptad meg, vagy egyszer sem...:) Bocs. szóval szólj ha nem sikerült és leírom mégegyszer priviben, hogy ne a többieket "szórakoztassam" újoncként a kérdéseimmel... :)
Köszi.
pirosk@

Steffi
Kenyérsütőhöz nincs extra receptem. Állítólag a külömböző gépek receptjei nem kopatibilisek. Én általában úgy csinálom, hogy :
2 teáskanál olivaolaj
350ml meleg víz
1,5 teáskanál só
2 teáskanál nádcukor
5 dkg apró zabpehely
15dkg teljeskiörlésű valamilyen liszt
30dkg finomliszt
15g friss élesztő
A progi hossza 2:30, de ha nincs "gyors korpáskenyér" progid, akkor érdemes a leghosszabb progt választani.

Egyéb, hogy ne kelljen mindent kiolvasni:)
Margain: Liga, Flóra light és Delma light, margarin kocka szintén Liga, CBA-s margarinkocka, Creamy nevű margarinkocka
A győri édes MINDEN terméke tabu, kivéve a Zabfalatokat, ami nagyon fini és egészen egészséges :) Én a krumplipürét is tápival csinálom (Babylove, dm sajátmárka, de erről írtam asszem, hogy módosított fehérjét tartalmaz-én másfajtát még nem próbáltam, de ugye csak H.A. tápit ehetnek). Palacsinta teljesen jó simán vízzel. Alternatív tejjel nem a legjobb, mert leragad, tápival pedig könnyen kiszárad.
Csináltam már fagyigépben fagyit szójatejszínből és a szójajoghurt simán használható tejföl helyettesítésére. Tartármártásnál pl. ember meg nem mondja!!!! Ha valamibe belefőzöd, sütöd, akkor pláne jó. Kicsit másabbak lesznek az ízek, de sztem könnyen meg lehet szokni. Apa nálunk ehetne bármit, de nem főzögetek én százfelé. Ő is gyorsan beleszokott :) Viszont az sem elhanyagolható, hogy szójatermékből napi 2dl-nél többet nem ajánlott fogyasztani! Valami bioújságban olvastam ezt és logikus is volt a magyarázat, de sajna az okára nem emlékszem :oops:
Szintén dm: Alnatura szójakakaó 3*200ml valami 489,-Ft. Amúgy dm-ben az Alnatura biokekszek egyike sem tartalmaz tejszármazékot, a narancsos-csokis sem és bazira nyami
:lol: Szintén itt mindenféle alternatív tejet megtalálsz! Szojapuding bioboltból, de nagyobb, igényesebb közértekben is előfordul. A biobolt mégis a nyerő. A legtöbb helyen bármit beszereznek, akkor is ha eddig nem tartották, csak szólni kell!!!!
Joya nevű szója joghurt (natur és gyümis is) Interspar, Kaiser's.
Sütikről még: Ha nem fő alkotóelem a tej, akkor csak vízzel csinálom. Ha több kell, akkor tápival. Az alternatív tejektől más lesz az állaguk. Pudingra is ez igaz, de ott nem érdekes, ha kicsit hígabb a végeredmény.
Ha Iván olyan nasi után ácsingózik, ami tabu, akkor mindig mondom neki, hogy "Te ilyet nem ehetsz, mert beteg leszel tőle. Tudod, viszket és csíp." Persze mindig van nálam valami, ami általában előfurdul ilyen helyeken és amúgy ritkán kap. Pl. bio műzliszelet vagy Corny (áfonyás vagy mogyorós), mert az ÖSSZES Cerbona szelet tejporos, de a legtöbb másfajta is. Győri Édes helyett vagy Háztartási keksz, vagy bio keksz. A ropi is veszélyes! Sticklettiben tudom, hogy nincs, de én inkább tönkölybúzásat szoktam venni. Vigyázz, mert a puffasztott kukoricakukacok némelyikében is van tejpor. Császári Csemege márkájú nagyon fini és szabad préda :) És több íz van belőle.
Kicsit sok lett, bocsi, de tudom milyen nyűg az elején. Fontos még! Ha valaminek változik a csomagolása MINDIG olvasd el az összetevőket, mert ilyenkor az is gyakran változik!!! Ránk nézve rossz irányban :?

Bocsi mindenkitől, de most ennyire futotta, majd jövök kicsit "bővebben" is :lol:
Pocisoknak DRUKKKKK!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

andi!
De rendi vagy! :D Én félek a postától egy kicsit, itt Kerepesen hajlamosak elsunyogni a dolgokat :?

Piroska!
Sajnos 1x SEM! :(

Reni!
Kösziiiii!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Reni,
nálunk is van egy tejallergiás kisfiú, és ő külön speciális tápszert kap, nem csak HA-s de még azon belül is. Vagy az már mindegy lenne nekik? Most lett 3 éves, és úgy tűnik, kinőtte, már kezdik a tejterhelést.

Nagyon jó volt a találka, Benét úgy szedtem össze, mint egy utcagyereket, olyan koszos volt, homokban fürdött, csúszott-mászott, nagyon élvezte a nagy csúszdákat, alig akart hazajönni. Viszont a zárt helynek köszönhetően én is néha odaülhettem a többiekhez. (igaz, néhány kismama nagyon megvető pillantást vetett rám a csúszda tetején lévő mászókáról, amiért én nem állok őrt Bene mellett. :oops: ez van 8) )

Bene ma bent aludt az oviban. Nem terveztük, de amikor mentem érte, a dadus azzal fogadott, hogy Bene kért magának ágyat, és a takaróját, és ott akar aludni. Mondtam, ok, és így az ovinéni kijött, és mondta, hogy akkor ezentúl Bene ottalszik. :) Na jó, holnap még megyünk fülészetre ebéd után, egy másik dokihoz, aki talán nem szúrja fel azonnal. :)

MSE, milyen volt Jankónak az ovi? Milyen érzés volt neked? Én első nap könnyekig hatódtam, és ma is, hogy milyen nagyfiú, ott alszik. Olyan édesek voltak, belestem. :)

SOS, nektek mikor és hogyan állt vissza a menstruáció? Én 8. héttől Cerazettet szedtem, akkor még volt 3 napos mezim, aztán semmi. 32 napja hagytam abba a cerazettet, múlt héten végig azt hittem, hogy meg fog jönni, görcsölgetett, stb. De semmi. Lehet, hogy az még csak a peteérés volt? Kicsit furi, mert Benével 4. hónapban, amikor abbahagytam a Cerazettet, simán helyreállt, sőt akkor Cerazette mellett is menstruáltam.

mtunde

Ja, barátnőmék lemennek a Földvári nyaralójukba, és hívtak minket, győző nem tud jönni, mert költözik egy barátunk, de mi lemegyünk a 2 gyerekkel a nagy kánikulára való tekintettel. Balatonparti nyaraló. Kihagyhatatlan. :D

mtunde

Sziasztok!

Képek tényleg jók, Brigit hiányoltam róluk, aztán rájöttem, hogy már bizti annyira vékony, hogy nem is látszik... :)

Reni,
hogy te milyen rendes vagy ezzel az alapos tejallergiás tájékoztatással...de komolyan.

Na és mivel Tünde, kérdezte, rólunk...Első két nap tök szuper volt,elsőn végig ott voltam, de csak háttérben, második nap, már ott is hagytam Jankót(ebéd előtt mentem érte), akkora volt a lelkesedése. Ma már ott is ebédelt,de ebéd előtt nem kispályás módon eltörött a mécses, ügy hisztizett, hogy eleredt az orra vére,rúgkapált( :oops: :oops: ), toporzékolt. Itthon meg ment a bújás,többször is elmondta, hogy nagyon szeret, Flórkát is dédelgette-hát bizos rájött, hogy itt a helye köztünk. Meg arra is gondoltam, hogy talán szégyelli magát kajaügyileg a többiek előtt, ügyetlenebbnek érzi, mert amikor kérdeztem, hogy megyünk e holnap oviba, azt mondta igen, csak reggelizzek ott vele. Tudom, szégyeljem össze magam, de bejelentkeztem fodrászhoz és nem volt képem ma du. már lemondani, szóval nem tudok maradni, de ebéd előtt mindenképp bemegyek hozzá,és ott leszek vele, míg megkajál. Remélem rendben lesz így, szoríjjatok. Minden gyorsan beszokó ügyes,talpraesett Kútvölgyista gyerköcnek(Orsi, Bene) nagy-nagy gratula!!!

Kép
Kép
paklincs

Tünde, nekem a Cerazette teljesen felborította a dolgaimat. Össze vissza vérezgettem. :oops: Mivel volt, hogy havonta 2 hétig folyamatosan, ezért le is álltam róla. Utána a következő ciklus vége rendesen érkezett.

Steffi, a megérzésem azt mondja, hogy ez már azért sok, de mivel látom Ádámot, hogy hízik végre rendesen, elevenebb már nem is lehetne, ezért nem aggódom. Ma (tegnap) 10 körül kelt, 12.30-kor feküdt, aludt 2 órát, és 6 körül már olyan nyűgös, fáradt volt, hogy szinte mindenben elesett... 8-kor szó nélkül aludt el. :?
Nem tudom hova fordulhatnék úgy, hogy nem azt kapom, örüljek, hogy jó alvó gyerekem van... :shock:
v30

Jó regg!!!
Vali!!!
Te már megint meddig dolgoztál ??,:shock: :? :wink:

Steffi
és ha úgy adnám fel,hogy ajánlva, tehát ,hogy mindenképp neked kell átvenni,aláírással????

LÁnyok
alakul az alvásunk :lol:
3/4 10-től aludt Balu 6ig, adtam neki egy kis tápszert :oops: és még alszik :lol: én meg kukorékolok :lol: :lol:

Emese
szorítunk, de biztos rendben lesz!!
könnyen beszélek,mi???majd meglátjuk 1-2 év múlva,mi lesz nálunk :lol:

Tünde
annyira édes volt Bene
Kép

Reni
Szuper vagy!!!EZ a tejallergiás tájékoztatás......SZUPI

Finiselők???????????

emano/Andi
KépKép
emano