A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy egy hétre eltűntem, de alapos okom volt rá, ugyanis kórházban voltam.

Röviden elmesélem, mi történt, de nem azért, hogy beparáztassak bárkit is, hanem pont azért, hogy inkább megnyugtassalak Titeket.

Most először van erőm leülni a gép elé kicsit hosszabban, de igazából azért kapcsoltam be, hogy a fejés rejtelmeinek utánajárjak...
Igen, a fejésnek, ugyanis MEGSZÜLTEM!!!! :(
26 hét és 4 nap után.

Mielőtt pánikba esnétek, Zolika jól van (apropó, Beszteri, a táblázat így már nem aktuális, de köszi, hogy gondoltál rám) :) .

Intenzív koraszülött ellátásban, inkubátorban ápolják a nap 24 órájában figyelik kis társaival együtt, nagyon rendesen gondját viselik, és minden rendben van vele egy kis sárgaságot leszámítva, ami kezelhető kék fénnyel.

Mégis, nyugodjatok, meg, ez is azt mutatja, hogy a 26. hét után (és itt már mindenki túl van rajta) nem történhet olyan nagy baj, ha odafigyeltek magatokra.
Nálam egy pici barna pecsét jelezte 20-án, hogy valami nincs rendben (és két alkalommal egy-egy tenyérnyi magzatvíz is elfolyt, amiről egy ideig ment a vita az orvosokkal, hogy pisi-e, de én nyertem :( ).
Amúgy a méhszájammal végig minden rendben volt, annak ellenére, hogy műtötték másfél éve. A méhem indult be, amiből nem éreztem semmit eleinte, de a gép kimutatta (3-4 perces szabályos fájásokat), úgyhogy azonnal kaptam a steroidot (tüdőérlelőt Zolikának egy koraszülés esetére), meg a magnéziumot infúziósan. Csütörtökön délben fektettek be (egy napig fel sem állhattam, azután is csak pisilni) és hétfő hajnali 4 órakor császároztak, ugyanis megrepedt a magzatburok és elfolyt a magzatvíz, Zolika meg lábbal előre volt elhelyezkedve.

Örülök, hogy nem volt fogadott orvosom, mert a legjobb orvost fogtam ki ügyeletesként, emberileg, szakmailag nagyon korrekt volt és a fogadott orvosra meg rossz lett volna várni, ugyanis Zolika ott volt már félig a szülőcsatornában (nem lehetett tudni, hogy mikor fog elfolyni a magzatvíz, ha egyáltalán elfolyik), a méhem pedig összeszorította szegényt és a kis fiatal, zsenge teste teljesen fekete lett tőle, úhogy eleinte ijjesztő látványt nyújtott. Próbáltak addig fektetni, meg magnéziumozni, hogy minél tovább bent leheseen Zolika a biztonságos pocakban. Én abban bíztam, hogy 1-2 hétig is kihúzzuk így a klinikán. :?

Na de túl vagyunk a kezdeti traumán és bizakodóak vagyunk, a vérnyomása eleinte alacsonyka volt, az most már 3 napja rendben, a vércukra is rossz volt picit, kapott rá inzulint, azóta az is rendben, a veséje működik (sokat pisil), vagy 2-3 napja már saját magától kakil (eddig csak beöntéssel), és az emésztése csúcs szuper, naponta emelik az adagját (gyomorszondán etetik anyatejjel, amit fejek, ráadásul a tej nehezebben emészthető, mint a tápszer és ő ügyesen elboldogul vele), alig bírom követni. A tüdeje meg egyenesen remek! :D Kap még egy kis szemcseppet, de ez is általános a koraszülötteknél, meg volt egy kis vérszegénysége (ez is gyakori korásoknál), de kaptt vért és azóta rendben.

Azóta sok hasonló esetet hallottam, és mindnek sikeres volt a kimenetele.

Szóval a legrosszabb esetben, ha most megindul a szülés, akkor is egészséges gyermeket tudtok világra hozni, ez azért megnyugtató, ugye? :)
De persze ez nem fog előfordulni. Nálam nagy valószínűséggel az 1 évvel ezelőtti kismedencét érintő sugárkezelés gyengítette meg a méhemet, ezért indulhatott be. Semmiképp sem megerőltetés, vagy ilyesmi. Ne aggódjatok!

Egyelőre ennyit tudtam írni, később még benézek, vigyázzatok magatokra!

Ja és az AVENT mellszívó nekem nagyon bevállt! (Először megijjedtem, milyen sok alkatrészből tevődik össze és minden sterilizálás után nekem kell összerakni, de egy próbálkozás után már max. fél perc alatt összerakom.)

Puszi mindenkinek! Majd bekukkantok még.

Sziasztok!

Écike
écike

Écike!
Sok-sok erőt kívánok Zolikának és kívánom, hogy minden ugyanígy rendben menjen tovább!!!! Nagyon örülök, hogy jól vagytok, és hogy tejcsid is van! Fejj szorgalmasan és tényleg minden rendben lesz!!!!
Az AVENT mellszívót én is nagyon szerettem, jó sokáig használtam.
És nagyon várjuk, hogy jelentkezz!!!!
Naponta jársz be Zolikához?

Harivera!
Javítom.

beszteri

Écike!
Nagyon drukkolok én is Zolikának!!!Csodálatos kisfiú lehet! :wink: A soraidból pedig olyan erő sugárzik hogy minden elismerésem a Tiéd! Sajnálom hogy így alakult, de a nehezén már túl vagytok! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++Szorítok h. minnél előbb együtt lehessen a kis családotok! :P

Kép
katica_75

Sziasztok!
Már nagyon régen nem írtam volt időm írni-olvasni, de most megpróbáltam bepótolni.

Écike! Gratulálok a babához! Remélem minnél hamarabb megerősödik ő is és te is!

Sok idő után most láttam a táblázatot is. Nagyon népes lett :-) de ahogy nézem nem csak én tűntem el kisebb időre. Remélem mindenki jól van.

Mától itthonlét, így biztos több időm lesz. Van mit bepótolni :-)
almi

Elfelejtettem írni: csak olvastam, hogy milyen sok ellenőrzésen, vizsgálaton vagytok túl. Nekem a 19. héten nézte meg normális, használható UH-n a doki, azóta semmi. Reméltem a kötelezőn ismét láthatom a 28-30. heti UH-n, de azt mondta az orvos ráérünk a 33. hét után :-( Labor is majd akkor lesz valamikor a 36. körül. Addig növögetünk, mocorgunk... és pihenünk.
almi

Sziasztok!

Mindig jó sokat irtok, nem győzők utánaolvasni!

Écike: nagyon örülök Nektek, kívánom, hogy mindne rendben menjen továbbra is, és remélem minél előbb együtt lehettek otthon!!!

Annyi mindenről volt szó, amióta nem voltam, hogy nem is tudom, hogy fogjak neki, így gyorsan leirom ami eszembejut :)

EDA: én nem szeretnék majd, de ezt nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy márpedig te anélkül akarsz, mert van olyan helyzet, amikor az orvos mondja azt, hogy kell, szükséges stb. Ha meg valaki eleve úgy indul neki, hogy azzal szeretne, az mindenkinek a saját joga, és ezt tiszteletben kell tartani.

Eszter: nagyon helyes családod van! És hát igen a Vidámpark jó ki kiadás lehet egy családnak... Nekünk régen szernecsénk volt, apu egy ismerőse ott dolgozott és csomót mentünk oda ingyen, vagy nagy kedvezménnyel :lol: (de ez már jórég volt persze...)

Vera, nagyon jók a fotók! Mi vasárnap megyünk genesisbe :D

Rólunk: mi még mindig nem vettünk semmitse (mondjuk még továbbra sem tudnénk hova rakni :shock: ) Ma megyünk dokihoz, remélem minden rendben lesz!!!

Jah és képzeljétek, tegnap megjelent az előtejem!!! Tök érdekes volt, mert pár órával korábban kérdezte a férjem, hogy van-e már ilyenkor tej a mellemben, én meg lazán válaszoltam, hogy ááá ugyan hol van az még :lol: :lol: 2 órával később öltözködtem, erre ott figyel a tejci...

Most hirtelen ennyi jutott eszembe :lol: menek dolgozni

És már szeptember van és ŐSZ, ez már a mi évszakunk!!!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Écike, gratulálok Zolikához! Mielőbbi gyarapodást! És sok tejcsit nektek!!!!!!
És várunk a hírekkel!!!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Écike, szeretettel gratulálok Zolikához, sok-sok boldogságot, sok tejcsit és kitartást kívánok! :D
Eszter

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sziasztok lányok!

Köszönjük szépen a jókívánságokat és a kedvességeteket!

Amíg bent feküdtem a kórházban, sikerült a koraszülött osztályhoz közeli kórteremben ágyat kapni és 3 óránként jártam hozzá a tejcsivel, amit eleinte kézzel fejtem (ezt javasolta az összes szülésznő és orvos, mert az úgy kíméletesebb). Hajnalban pihentem, akkor tápszert kapott, amúgy sem tudtam produkálni addigra előtejet. De tudjatok róla, hogy már egy nappal a szülés után van előtej, és nem is olyan kevés! De már néhány csepp is nagyon sokat számít.

Ami még nagyon érdekes és csodálatos, az az, hogy a koraszülött baba anyukájának a teje olyan összetételű, amely kifejezetten a koraszülött igényeihez igazodik (pl. több növekedési hormon, több immunerősítő, kevesebb laktóz stb...), ezért más anyuka tejét nem is adják neki. Sőt, a tápszer helyett is elsősorban a tejemet adják, olyan szépen tud emészteni. Mindig emelik is az adagját! :) :shock:

Születési súlya 850 g (nincs még egy kiló sem), a hosszát nem tudom, és egyelőre nem mérték újra a tömegét, mert egy cső jön ki a tüdejéből és nem akarják még ezzel zaklatni.

Úgy járok be hozzá, ahogy az ott (helyben) lefejt tej mennyisége és az ő adagja alapján indokolt. Tehát ha a napi 8 étkezésből nem tudom mindet egy fejéssel biztosítani, akkor napi két alkalommal megyek (ez az általános, de ma csak egyszer megyek, hogy pihenni és ügyet intézni is tudjak) és maradt neki a hűtőben elég (egy napig tárolják és használják).

Most keserített el azzal egy La Leche Ligás tanácsadó, hogy 2-3 óránként kell fejnem. A baj csak az, hogy egy fejés nekem 1 órán át tart, mert mindkettőt kell fejni (hogy a benti fejéssel minél több adagot biztosítsak)... Na ezen még gondolkodok, mert ráadásul úgy tűnik, hogy ha ilyen sűrűn gyepálom a cicit, akkor a kórházban kevesebb jön belőle..., mert előtte kifejtem és leöntöttem a lefolyóba itthon (később majd fagyasztok belőle biztonsági tartalékot).

Zolika igazi kis vasgyúró és nagyon erős (mint az anyja), úgyhogy mi is nagyon bizakodóak vagyunk. :) (Azért néha elérzékenyülök, amikor eszembe jut, milyen keservesen tud sírni hang nélkül, mert a hangszálai még nem fejlődtek ki, és hogy hogy ki tud merülni egy-egy tortúra után és hogy gyomorszondával etetik, amihez le kell dugni minden egyes alkalommal egy csövet a torkán a gyomráig... :cry: )
De amikor nála vagyok megpróbálok erős lenni és nyugodt hangon beszélni hozzá (nem sok reakciót kiváltva vele), mivel elvileg az én hangomat ismeri... :)

Écike
écike

Sziasztok!

Jó régen voltam én is, és HÚÚÚÚ, mennyi minden történt!

Écike!
Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagytok mindketten!!!
Tök jó, hogy lehet anyatejjel táplálni, mert az tényleg nagyon jó Neki, és persze Neked is.

Most nem tudok mindenre reagálni, talán ha délután lesz egy kis időm....
Addig is üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Écike!

Gratulálok Zolikához és nagyon-nagyon sok erőt kívánok Nektek! +++
A soraid nagyon pozitívak és optimisták, tehát tuti minden rendben lesz. :wink:
Nagyon ügyesek vagytok!!!

KépKép
dreika

Écike!
Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, de mostmár TUTIRA minden rendben lesz!!! :) Tényleg elég picike még......Az AVENT mellszívó nagyon tuti, én is azt fogom újra használni!
Majd jelentkezz időnként, hogyan alakultok!

Kornéliusz!
Bocs, csak most vettem észre, hogy kérdezted a szopipárnát: 3-4 napon belül megkaptam! És nagyon bevált, most ezzel alszom! :lol:

Eszter!
Biztos nagyon élvezte a kisfiad!! :) Jó fotók!!

Pipal!
Én is a napokban találkoztam először az előtejjel! Épp csdak minimális, de van!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Eszter:Sajnos a költözés elmaradt,mert párom ismerőse mégsem ért rá.Na de sebaj majd most hétvégén :D Nagyon aranyosak a képek :D

Écike:Sajnálom,hogy így alakultak a dolgok.De biztos,hogy minden rendben lessz.Nagyon szurkolok nektek!!Remélem minnél hamarabb haza tudjátok majd vinni Zolikát.És gratulálok a babához!!És nagyon sok tejet kívánok!!!

Örülök,hogy mindenki jól van.Én egyre kevesebbet tudok már aludni valamire mindig felkelek és alig bírok vissza aludni.Babó sokat mocorog :D

További szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Écike: Nagyon örülök hogy a körülményekhez képest jól van a kisfiad, remélem hamar megerősödik és mehettek haza. Szerintem nagyon jó, ha beszélsz hozzá mikor ott vagy mellette.
Én nagyon sokat beszélek Dórinak. Lehet furcsán hangzik, de mikor egyedül vagyok itthon csak úgy elkezdek neki vmit mondani pl múltkor rakott krumplit főztünk együtt :-)
Kb 3 hete volt egy erős görcsöm, egy órán át feküdtem,és eléggé megijedtem, mert erős mensi görcs volt,ami a derekamba és a lábamba kisugárzott, akkor is megbeszéltem vele, hogy még benn kell maradni és növekedni. Nem tudom mi segített végül, de elmúlt, többször azóta nem volt.
Kitartást Nektek!

Zsuzsi
Vendég

Figyu,
olyan fura mocorgást érzek. Olyan, mintha remegne vagy nagyon gyorsan mozogna. Ez lehet a csuklás?

Kép
Kép
gabi82

Écike, te jó ég, nagyon megijesztettél!!
Persze örülök nagyon h jól van ez a picifiú!!!, de azért maradhatott volna még...Imádkozni fogok értetek, h továbbra is minden rendben legyen!!!
Írjál majd ha van időd, és értesíts a fejleményekről!
Szorítok!!!!!!
Hú, most nem is nagyon tudok mást írni, annyira ledöbbentem...
Annyira emlékszem, h Vera, naggyon édes a lányod arca, kis pufók :) Én is úgy elmennék még egyszer 4d-re, de sajnos másra kell a pénz... :(
Ma voltam dokinál, 1700-1800 g között van a csaj, és így, 2d-n is láttuk, ahogy a doki szerint a már most rengeteg haja lebeg a magzatvízben... :shock:
Puszi, majd még írok!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

gabi: ilyen én is szoktam érezni és ilyenkor csuklik :lol: hát nem cuki :lol:

écike: Nagyon sok erőt,egészságet és tejcsit kivánok
nincsen képed a babuciról?meddig kell a korházba maradnia?Sok erőt kivánok neked!!!!

Eszter: édesek a képek :lol:

Reni: sajnizom hogy nemsikerült most költözni,de hamar elmegy ez a hét is és akkor tudtok menni.

000kata

Judit: de cuki lehet :lol:

000kata

Écike, hát nagyon kíváncsi volt akkor Zolika a kinti világra. :shock: Örülök, hogy minden rendben van Veletek és kívánom, hogy így is maradjon és minél hamarabb otthon lehessetek együtt! Jó érezni, hogy milyen sok erő van Benned, csak így tovább!!!!

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Écike!
Egyrészt sajnálom,hogy tovább nem tudott bent maradni Zolika, de másrészt pedig gratulálok a

megérkezéséhez, mert érezni az írásodból, hogy mennyire optimista vagy és milyen jól van a

kisfiad! :) Szuper a hozzáállásod és tényleg nagyon jó, hogy ilyen jó helyen szültél, hogy a

saját tejcsidet kaphatja és maradhat a kötődés ilyenformán is. Mielőbbi nagyranövést

Zolikának és sok tejcsit Neked! :)

Katinka!
Boldog szabadnapokat! :)
Tuti, hogy az emésztéssel is minden rendben lesz Natinak! Az jó, hogy felfigyeltek rá és

kontrollra is hívnak!

EDA: én most sem fogom kérni. Elég magas a fájdalomküszöböm és egyébként is így utólag már

meg sem tudom mondani,hogy mennyire fáj a szülés! Tényleg igaz az, hogy amint megszületik a

baba, a fájdalom is megszűnik agyban és elfelejti a szülő nő. Egyedül egy fájdalomra

emlékszek, ami a legrosszabb volt: az a beöntés után volt! Ott ültem a wc-n és ott tényleg

azt hittem, hogy meg fogok szülni. A fájások egymást érték a hascsikarással... Ezt az egyet

nem fogom most sem szívesen átélni, de a többi teljesen elviselhető, pláne hogy ott

lesz(volt) a férjem. Én télen szültem Sebit és ha jött egy fájás, akkor nekidőltem a forró

radiátornak. Az nagyon jó volt! :) Nekem déli fél 1-kor folyt el a magzatvizem és másnap

reggel 9.37-kor lett meg a fiam. Hosszú volt, a végén 2x is kaptam oxitocint.
Nati! Így tényleg magadnak kell választanod, mert mindkét változatot megírtuk. Ez tényleg

attól függ, hogy Te mennyire szeretnéd érezni a "fájdalmat".
Ma már úgyis megmondja a dokid is, de a keton jelenlétét tényleg a cukor okozza. Nem kell

megijedni tőle, még néha az egészséges embernél is megjelenhet, ha annyi és olyan

szénhidrátot viszel be a szervezetedbe, amit nem tud feldolgozni. Az a lényeg, hogy

folyamatosan ne legyen jelen a vizeletben!

Eszter!
Nagyon szuper, hogy ezeknek a gyerekeknek ilyen hamar regenerálódik a bőrük. Már holnap kedd

is van! :)
Nagyon aranyosak vagytok a képeken! Szerintem ez igen jó Beninek, hogy ilyen jutalmat

kaphatott! :)

Vera!
Nagyon aranyos a kislányod! Tényleg jó husi a pofija is már! Olyan jó,hogy összejött nektek,

biztos nagyon furcsa lesz neked is! :)

Sensi!
Az ottani várandóssági kezelésnek azért tényleg vannak érdekes dolgai! Mint pl. ez is

tényleg, hogy meg sem vizsgálnak egyáltalán. Azért megértem, hogy felvetődnek a

kérdéseid,hogy azért mi a helyzet odalent, bacik, méhszáj stb. De tuti nem lesz gond! Azért

se! :)
Nevek: majdcsak meglesz a jó választás! :) Az Africa semmiképp sem lehet 2.név?

Reni!
Jóóó költözködést! :)

Almi!
Neked is boldog szabadnapokat! :)

Pipal!
Mi sem vettünk még igazán semmit sem. A férjem folyton nyugtat, hogy ráérünk még, én meg

minden 2.nap hisztizek, hogy azért annyira nem érünk rá, mert az a 2 hónap hamar elrepül ám!

:)

Gabika!
Igen, ez a csuklás! :)

Ditta!
Nagyon csini vagy! Az tuti, hogy csak a pocakodon van az a 10 kiló és amint megszülsz már

rajtad sem lesz! Irigyellek is érte! :) Gyula pedig kellemes hely, anyukám odavalósi és

sokat nyaraltam arra! :)
A rucik is nagyon jók! Oldalt tépőzárasak a bocik? :)

Eagleszem!
Megy a drukk, hogy jól viselje a bölcsit Bendi! :)
Nem semmi, hogy az apaságiért milyen procedúrát kell végigvinni. Nem is lenne nagy dolog, ha

nem ilyen ügyintézőkkel találkozna néha az ember! Mi ezért is házasodtunk össze a férjemmel

(6 hónapos terhes voltam), hogy ezt a bürokráciát kivédjük, mert folyton ilyenekbe botlik az

ember az élet folyamán.

Katica!
Látod mennyit ér egy kis kézelcsúszás UH-n!!! Tényleg itt pici milliméterekről van szó, úgyhogy no para! Jó lesz az a kobak! :)

Judit!
Nem semmi lehet, hogy lebeg a haja! :) Az én fiam majdnem 1 éves koráig kopasz volt! :)

Látom sokan mentek vasárnap majd a Genesisbe, meg a héten is! Nagyon várom a fotókat! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Beagle:Remélem,hogy egy jó darabig nem lessz ilyen görcsöd.Pihenj sokat.

Gabi:Ilyen nekem is szokott lenni csak én nem mertem rákérdezni :oops: De akkor így már tudjuk,hogy ilyenkor csuklik :lol: Remélem jól vagy.

Kata:Hát igen azért annyiból jó,hogy mégse tegnap,mert így tudtam lustizni délután :lol:

Nem tudom ti,hogy vagytok vele,de én eléggé fáradékony vagyok.Egésznap csak feküdnék :oops: :D De lehet össze függ azzal,hogy mostanában nem alszom valami túl sokat.Köszönöm a válaszokat is :D Remélem azért nem fog sor kerűlni a császárra.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok lányok!

Écike: Örülök,hogy jól vagytok a körülményekhez képest!Az a legfontosabb,hogy érezze a kisfiad a nyugodtságodat!Elhiszem,h nehéz lehet!Nőljetek szép nagyra és sok tejcit kívánok! :D

Gabi: Nekem is sokat remeg a hasam!A Hannánál szabályosan ütemesen ugrált a hasam,amikor csuklott!

Judit: Jó nagyra nőttetek akkor! :wink: Nekünk nincs hajunk,pedig az anyósom abban reménykedett,hogy most lesz a 2. kislánynak! :D

AVENT mellszívó: Nekem is nagyon jól bevált a Hannánál és most is ezt fogom használni!

Alvás: Egyre rosszabb!Csak bal oldalt tudok feküdni,mert jobb oldalon van Szonja,hanyatt meg lehetetlen!Csípőm egyre jobban fáj,pedig jó a matracunk!

Szex: Múlt héten volt,de szerintem terhesség alatt ez volt az utolsó!Már az is nehezemre esik!

Pipal: Akkor biztos lesz sok tejcid!Férjem hozzá sem mer nyúlni a melleimhez mióta terhes vagyok! :shock: Kicsit lökött!Fél,h a tej kispriccel,mint szoptatáskor! :oops: Neked írt elő a dokid diétát?Jól emlékszem?Mi van abban a diétában?

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Mütyürke jól van, kb 1200 gramm, és rosszalkodott, a száját nyitogatta és a nyelvét öltögette :D:D

És a súlyom miatt is meg lettem dicsérve, most, hogy fogytam, most tartok +10 kilonál (ami a valóságban sztem csak +9). És mivel a cukrom is jó lett, így a szigorú diéta helyett enyhe diéta lett az előírás (ebbe vajon a csoki, fagyi és sütihegyek mennyire tartoznak bele :lol: ?!)

Jah és fejvégű, remélem így is marad, de persze a feje a legnagyobb , abban majd egy héttel előrébb jár, mint a többi értékkel, remélem azért kifér majd és emiatt nem kell császár (meg semmi miatt sem...)

Többiek, jól vagytok? Bocs hogy nem reagálok a hsz-kre, de elfáradtam nagyon és vacsizni kell menni!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Köszönöm az infókat és tapasztalatokat az EDA-ról. Továbbra is ellene vagyok, de majd meglátjuk.

Écike
Nagyon megrémültem mikor olvastalak, de látom erős fiad van. Kívánom , hogy minél hamarabb legyen otthon veletek egészségesen. Sok erőt és kitartást nektek, fejjd a tejet rendszeresen és biztos minden rendben lesz.
Esetleg teszel majd fel nekünk egy képet Zolikáról?

Mi ma voltunk uh-n a dokimnál is és a genesisben is.
Doki mindent rendben talált, de figyelmeztetett, hogy a méhlepényem rálóg egy kicsit aq méhszájra. Pihenjek sokat és ha vérzésem lenne azonnal jelentkezzem. Persze eddig sem volt és nem is lesz!
Fanni még farfekvéses 1,2 kg körül mozog és olyan cuki volt, mert a lábait az arca elé húzta és átkarolta őket. Mikor totál megunta, hogy böködik, akkor meg teljesen eltakarta a pofiját és bebújt a méhlepény felé.
na de azért hoztam pár képet!

Kép lábak, kezek és kislányalkatrész Kép az a gyönyörű bokacsont és vádli! Kép és a pofikája

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Reni!
Köszi! :) Kitartás, már csak egy szűk hét!
Én is fáradt vagyok már eléggé, illetve gyorsan elfáradok, ha van vm...meló mellett ez nem kellemes, de majdcsak eltelik. Az elején olyan jól bírtam (a harmadik trimeszterig), csodálkoztam is, kár, h a vége iyen nyűgös... :?

Katinka!
Dejó neked, h letetted a melót! Ne is aggódj, nem lesz semmi baj! :)

Eszter!
Nagyon jók a képek, Beni tényeg megérdemelte a jutalmat! :)

Écike!
Huhh, megijedtem egy kicsit! Először is gratula a kisfiadhoz, másodszor pedig kívánom, hogy továbbra is ilyen jól fejlődjön Zolika, és minél hamarabb együtt otthon lehessetek!

Pipal!
Itt is mintha elvágták volna a nyarat, eddig is szar idő volt, de most valahogy más...ősz van...tényleg. :( Pedig a nap is sütött ma valamennyit...
Örülök, h minden ok. Kb egy méretben lehetnek a gyerkőceink. :)

Beagle!
Vigyázz magadra, lehet hogy csak vm idegbe, vagy rossz helyre rúgott a kiscsaj!

Gabi!
Az én csajszim is így csuklik...kb másodpercenként egyet...szegény. Engem nagyon idegesít, ha sűrűn csuklok, és sokáig nem múlik el. :(

Judit!
Gratula a méreteitekhez! A mi csajszink sztem most 1,5kg körül lehet. :) Dejó, h hajas babutok lesz, én is úgy szeretnék! De nem bíztatott sokkal a Márta, látta, h van már némi haja, de azt mondta nem lesz nagy lobonca. :?

Hangolka!
Igen, itt kicsit kevésnek érzem a dolgokat...de emberségből tuti jobb itt a helyzet. De minden rendben lesz, és kész. Igazság szerint a magyar és az angol rendszer között kéne vm arany középút.

Melcsi!
Nálam is nyűgös már az alvás kb egy hete. Háton már nem merek aludni, mert érzem, h nem esik jól, meg sokszor úgy fekszik a csajszi, h tényeg nyom vmt, amiről a szakirodalom ír...és ilyenkor néha zsibbadok enyhén, meg ilyenek...úh mostmár próbálom hanyagoni, csak pár percet fekszem hanyatt, ha már nagyon el vagyok gémberedve...amúgy meg marad a jobb/bal oldal...ezek közül is igyekszem többet a bal oldalon feküdni, mert az állítólag mindkettőnknek jobb. Pedig én nagyon hason alvó voltam még annó....alig várom, h újra megtehessem.

Nati!
Vigyázz magadra! Nagyon édesek a képek! Veletek is kb egyeznek a méreteink. :)

Velem semmi kül, újabb hét...visszaszámlálás. Megjöttek a szülők, így már jobb....ma szundítottam is egy szűk órácskát. Viszont a gyerek nagyon hisztis, úh kezelésbe kell vennem. :) Így kiakadok tőle még 5 hétig...de majd visszaáll a rendszer hamarosan.
Ja és tökjól esett ma, hogy amikor bejött az anyuka a szobába, és látta, h ülünk a földön és mesét olvasunk, mondta, h jaj, úgy fogsz hiányozni! Apuka is kérdezte később, h mennyi van még hátra, mondom pontosan 2 hónap...erre ő is mondta, h ááá, hiányozni fogsz! :)

Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

nati: nagyon édesek a képek :lol:

000kata

pipal: örülök,hogy minden rendben,már jo nagy a babód nekem is majdnem ekkora.nemküldöd el a babod méreteit?
nekem is mindig fejvégű amikor megyek ultrahangra,akkor szerinted végig ugy van?

000kata

Kata
Ha egyszer befordul a baba irányba akkor úgy is marad, mert fejnehezek és onnantól fogva nem tudnak visszafordulni. Én így tudom.

Fanni adatai 28+5:
BPD: 7,04cm
OFD (HC): 9,12cm
HC: 26,48cm
AC: 24,08cm
FC: 5,32cm

becsült súly 1214g +/-177g

De ezekre azt mondták teljesen jók.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok lányok!

Sajnos a távolmaradásom oka az, hogy nincs elég időm visszaolvasni titeket...

ÉCIKE: gratulálok a stramm kisfiadhoz, és gyors gyarapodást kívánok nektek, és mielőbbi hazaköltözést :) Nagyon tetszik a hozzáállásod, hidd el, a kisfiad is érzi ezt!

Nati: nagyon jók az UH képek :)

Pipal: jó, hogy lazíthatsz a diétán! Képzeld, lehet ma megyünk a Szent Imrébe szülőszoba látogatásra!

Eszter: Beni nagyon kis huncut, tényleg szép kisfiú :)

Mellszívó: de jó, hogy az Aventról csupa jókat írtok, én is azt néztem ki, jövő héten szeretnénk is megvenni!

Képzeljétek, megérkezett a kiságy, most átmosom a babaruhákat, nagytakarítok(beindult a fészekrakó láz :)), és persze félmunkaidőben még dolgozom! Nekem is volt 1-2 nehéz hetem augusztusban, de most energiabombának érzem magam, és egyre gyakrabban érzem ezt a belső csendes örömet, hogy már csak néhány hét, és a karjaimban tarthatom a kisfiamat! :)

Múlt héten voltunk a Genesisben, és kiderült, hogy picit több a magzatvizem. Mivel a nővéremnek is több volt, nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget, úgyis megyünk egy hét múlva rendes UH-ra.

Szép délutánt nektek :)

Judit
Kép
sonny

Sonny
Örülök, hogy jöttél. Nem baj, ha nem tudsz mindig mindent elolvasni, sokszor nem is lehet.
Nekem is több a magzatvizem, de nekem a cukor miatt van. Neked az jó lett? Tegyél fel képeket a piciről!

Mi legelőször az avent mellszívót vettük meg még májusban. Tudom, nem fogom megbánni a befektetést.

Kép
Kép
nati80

NAti!
Tök jók a képek! Nekem is csináltak ilyen lábikós képet a 25. héten! :)
Az AVENTET biztos nem fogod megbánni! Én Atinál már a kórházba bevittem, és amikor bedurrant a mellem a 3. napon, nagyon sokat könnyített a dolgomon, hogy ne gyulladjon be, mert a bébi még akkor nem tudta olyan intenzíven kiszívni. Most is vinni fogom.
És a magzatvíz tuti a cukortól több! Anno nekem is magasabb lett a cukrom Veronikával, és minden uh-n közölték, hogy több a magzatvíz. De semmi gondot nem jelentett.

D.

Kép

Kép
ditta76

nati:köszönöm szépen.
Nekem is hasonlok a méretek :lol: olyan édesek a képek :lol: főleg az tetszik amikor átöleli a lábcskáját :lol: Meg a pofija is édes :lol:

sonny: nem raksz fel képeket?

000kata

Sziasztok!

Nati: nagyon édesek a képek

Én is az Avent mellszívót néztem ki, csak arra nem kaptam senkitől se egyértelmű választ, hogy kézit vagy elektromosat vegyem.
Talán a kézi kíméletesebb, nem?

Az lenne a kérdésem még felétek, hogy mikortól fognak minket a dokik sűrűbben berendelni? Én most voltam,és szeptember végén egy hónap múlva megyek újra. Bevallom én azt hittem hogy már sűrűbben nézik a babát.

Látom mindenki jól van, biztos az is közre játszik, hogy nincs 35fok.Én nagyon vártam már ezt az időt.
Mi is a 7végén szereltük össze a kiságyat,és én is átmostam a megvett ruhákat.

Velünk is minden rendben, csak nem alszom jól.
Szerintetek miért van az, hogy megőrülök a coláért sok citrommal??? Úgy kell magam visszafogni, hogy csak ritkán igyak,mert nem jó, megköti a calciumot.. Mi hiányozhat a babának, hogy nekem mindig cola kellene???Semmit nem kívánok soha,csak ezt.

Zsuzsi
Vendég

Kép Kép

No, hát ő lenne Noel baba 28 hetes nagyfiúként :) Amúgy a cukrom teljesen jó lett, nálam más miatt lehet több a magzatvíz. De azt olvastam, hogy a magzatvíz mennyisége egy napon belül is sokat változik, lehet éppen a csúcsot kapta el... Majd jövő héten kiderül mindenesetre

Judit
Kép
sonny

Beagle: hihetetlen, de képzeld én is így vagyok vele!!! Nem csak a kólával, hanem a szénsavas üdítőkkel, pedig a terhesség előtt azért nem ittam ilyesmit rendszeresen. De én is majd' meghalok egy hideg üdítőért cirtommal :) Biztos pezsdítően hat a babákra :lol: Hát pedig tudom, hogy nem a legegészségesebbek :?
Ja, és én sem vagyok kívánós amúgy egyáltalán, szóval furcsa ez a dolog...

Judit
Kép
sonny

Sony: dejó, van sorstársam :-) pedig azt hittem ez az én "hülyeségem"
próbálok néha és csak egy kis pohárral inni. igen én is gondoltam a koffeinre ami a colában van,hogy amiatt, de ez a kis manó miért akar már pörögni:-)))
Vendég

Amúgy mi szoktunk fincsi házi koktélokat csinálni (100%-os gyümilé, sok gyümölcsdarab, jég + menta és sok víz) Ez olyan finom, hogy feledteti a műlötyiket :D

Lányok, nektek nincs takarítási rohamotok?? Rajtam tényleg eluralkodott, remélem még nem azt jelzi, hogy a baba ki akarna bújni,
:wink:

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, hulla vagyok, egész idáig vidéken voltunk felmérni, eléggé kifáradtam, rossz utak, tűző nap hmmm no de már csak 1 hónap

Sonny: majd meselj mi volt szuloszobalatogatason!!! Amugy hogy lehet ilyenre menni? Neked lesz szülésznős és vele, vagy máshogy? Mert én is mennék, csak nem tudom hogy lehet...

Kata ,a konkrét méreteket nem tudom, mert otthon van, csak gondoltam nem irok ilyeneket, mert még a végén elkezdjük összehasonlítgatni, és lehet az nem tenne jót annak, aki hajlamos aggódni (én persze már lecsekkoltam a tieteket, és naná hogy látom ám, hogy az én picikém combocskája a legrövidebb :))))

Sensi én nem is értem hogy te hogy birod a melot ilyen sokáig, ugyanakkor hagyjuk abba kb, de én 3 héttel utánad járok....

Na asszem itt a 4 óra, mára elég volt a melobol!

Örülök hogy mindenki jól van!!!

Pipal

Kép
pipal

Beagle
Engem most sűrűbben néz a doki, de ez inkább labort jelent. 32. héten kell menni kenetre meg egyéb laborra. Talán akkor megnézi a méhszájat is.
36. héttől van heti vizsgálat csak.
Én is kívánom a colát, de én sajna nem ihatok, és mivel a light egészségtelen mert káros a májra így ritkán, de megiszok belőle egy fél litereset. És tényleg isteni citrommal.

Sonny
Nagyon aranyosak a képek! Jóképű a kissrác.

Ditta
A kórházban is tudod sterilizálni a mellszívót, vagy elég 1x melőtt bemész?

Ja és mikor kell a kórházi cuccot összecsomagolni? Gondolom van egy ajánlott hét, amikor már érdemes összepakolni. És mi az amit szerintetek mindenhová vinni kell?
Lehet pizsamát is vinni, vagy csak hálóing jöhet szóba?

Kép
Kép
nati80

sonny: nagyon cuki a babó :lol:

örülök hgy mindenki jol van.mi is jol vagyunk de ma olyan keveset mocorgott a babó,szerintetek ez nem baj,

000kata

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem sorolom fel a neveteket egyessével, de olyan sokan írtatok nekem (nekünk), hogy elég nagy meló lenne.

Nagyon aranyosak vagytok! Köszönjük szépen a imákat és a szorítást!

Valószínűleg meghallgattatott, mert képzeljétek mi történt!

Az orvos szerint a korás babák az első héten (főleg az ilyen nagyon korások) fogyni szoktak. Erre Zolika mit csinál? Az én kisfiam hízott!!!! 850 g-ról 870 g-ra. Úgyhogy az anyatejci megtette a hatását (szedem a Berryt és viatminokat és vigyázok, mit eszek)!
A napokban kihúzzák a csövet a tüdejéből is, mert már nem nagyon lenne rá szükség, de ha áttérnek a következő fázisra (az a szipak, ami az orrába fújja az oxigént és nem megy le a tüdőig a cső), az sajnos nagyon puffaszt, mivel nem mindig jó helyre megy a levegő és mivel ő sokat eszik :) sajnos neki még kellemetlenebb lesz. :? De legalább haladunk és még egy csővel kevesebb!!! Már a köldökéből is kivették két napja az infúziót, mert olyan ügyesen emészt, hogy nincs rá szüksége.
A bilirubin szintje is lejjebb ment (sárgaság), most 130 körül van és 250 körül indítottunk. 100 körül már egész jó, de a tuti a 30 és a 0 között lenne.

Próbálok képet feltenni nektek róla, ha már UH képet nem tudtam/tudtunk produkálni.

Igen, valóban megérezhette, hogy elkészült a szép kis szobája, és már nagyon meg akarta nézni. Meg a szocpolba is nagyon be akart segíteni, mert elég húzós a határidő. :) :(
Minden esetre így már a köldökvérfagyasztásnak lőttek (azt is megspórolta nekünk) és megoldódott számos szüléssel kapcsolatos probléma/aggodalom is (gátügy, terhességi csíkok, stb...).
:)

Tudom, egyáltalán nem vicces, ami velünk történt, de tudjátok hogy van ez. Én az egyetemen is a vizsgák előtt röhögtem a legjobbakat a barátnőmmel...

Minden esetre minden nap kapunk valami jó hírt és ez a mai is nagyon boldoggá tett. HÍZUNK!!!!!! :D

Majd még benézek!

(Bocs, hogy a Ti problémáitokat nem reagálom le, de ahhoz nagyon alaposan vissza kellett volna olvasnom. Annyit viszont leszűrtem, hogy mindenki jól van és ennek nagyon örülök.)

Sajnos nem sikerült a képet feltölteni, mert túl nagy a mérete... :(

Sziasztok!

Écike
écike

écike: Gratulálok a hízáshoz,ez nagyon jó hír.örülök,hogy minden jól alakul és reméljük igy is marad ésminnél hamarabb hazavihetitek a picurt.Biztos nagyon szép baba kár hogy nemtudsz képet rakni,de azért majd megprobálod még?
Sok erőt és egészséget kivánok nektek!!!

000kata

Dreika!
Küldtem pü-t, megérkezett?

Écike!
Ezek jó hírek! Történjen minden továbbra is ilyen jól!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Écike!
szuper hírek! :P Ügyesek vagytok! Nincs kicsinyítő' programod esetleg?

Sonny, Nati, és Vera Babő is gyönyörű!!!! Milyen kis pufókok már!!! Tök jó hogy így gyarapodnak!

Dél-pestis lányok voltatok a szülőszobalátogatáson??? :wink:

1ébként én is jártam ma bent reggel...teljes labort vettek máj és vesefunkciót is néztek, mert az őrült vizesedésemnek az lett avége h. a vérnyomásom beállt masszív 140-150-re. :cry: Drukkoljatok h. jók legyenek az eredmények...valószínűéeg nekem is érik a vérnyomigyógyszer.(pedig nemterhesen extra alacsony volt! :shock: )
Ja de a lényeg no more melo!!!!!!! Ma volt az uccsó napom!!! Holnaptol csak henyélek!
:wink:

Kép
katica_75

Écike,
szuper hírek, csak így tovább! :D

Csuri,
nem. :(
ilba76@freemail.hu

KépKép
dreika

Écike! Ez nagyon jó hír! Csak így tovább!!!!! :)

Nati, Sonny, nagyon jók a képek!!!!

Mellszívó: Van aventba olyan elektromos, ami megtanulja a kézi szívás ritmusát és azzal szív.

Sonny, én is állandóan pakolhatnék. Már előkészítettem a hálóingeket, vettem Tena extrát meg normált, meg hálós bugyit hozzá. És benn van a szobában a táska, amibe eddig 2 törölközőt raktam. Teljesen ráálltam a mosásra, de még várnom kell. Viszont holnap megrendeljük elvileg a babaszobát. Néha kétségbe esem, hogy mennyi minden kéne még, vajon van még elég időm beszerezni? De jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel. (Mellesleg minden nap pakolok valahol valamit) 8) :D

JA, én is colázom... :oops: De igyekszem én is visszavenni....

Sensie, nem semmi, ahogy bírod. Én tegnap annyira elfáradtam, hogy azt hiszem 10-én össze pakolom az asztalom.

Kép
Kép
gabi82

Écike
nagyon jó hírekkel jöttél. Csak így tovább Zolika!!! Próbáld meg lekicsinyíteni a képet, hogy ne legyen nagyobb 250kb-nál. Ha gondolod tudok segíteni! Küldj privit ha gondolod, megadom az email címem elküldöd a képet lekicsinyítve visszaküldöm.

Sensi
Nem semmi csaj vagy! Én tuti nem tudnék már dolgozni, de azt hiszem nekem így a jobb most. Nagyon könnyen stresszelek és az most nem segítene.

Nekünk már szinte mindenünk megvan, kivétel a téli overál Fanninak, körömvágó és fürdőszivacs, valamint 1-2 ruci még talán, de azok már nem feltétlenül szükségesek. Ja igen nekem a kórházi cuccok nagy része. Még hálórucim sincs, mert nem használok.

Kép
Kép
nati80

Katica: Drukkolok hogy jok legyenk az eredmének!!!!én sajna nem mentem zülőszoba látogatásra mert nem volt kedem utnak indulni(kb 2ora az út)jó messze van.De majd legközelebb.

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: