A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Sokan nem ismertek engem, még Akira idejében csatlakoztam a topichoz,de aztán több dolog miatt nem tudtam rendszeresen olvasgatni a topicot. Már nem dolgozok,úgyhogy elkezdtem felzárkózni,és sokatokról sok mindent tudok már:-)

Rólam röviden annyit,hogy 26 éves vagyok,első babánkat várom. A terhességem eddig problémamentes volt,csak az alvással vannak gondjaim,néha keményedések,de tényleg csak ritkán.
XXI.kerületben lakom. A Dél-Pestiben fogok szülni. Az orvosomhoz ragaszkodok,így meg kellett barátkoznom a kórházzal.

Katica_75 légyszíves nekem is küldd el a tájékoztató anyagot.

Eszter megtennéd,hogy a táblában bejelölöd hogy kislányunk lesz a neve pedig továbbra is Dóra.
Remélem ismét befogadtok ennyi idő után.

Zsuzsi
Vendég

Lányok!
üd v mindenkinek.picit szégyelem magam, hogy aggodalmaskodtam,pont én aki igyekszik megnyugtatni másokat.rá kellettjönnöm, hogy -bocs hogy megint istennel jövök, de ez az én hitem, hogy ahogy eddig minden jóval-széppel elhalmozott most is így van és lesz.A betegségek nem tőle vannak és nem akarok helyet adni ezeknek.Nem tudtam meg a dologról többet, talán csak annyit, hogy vegyek egy füldugót és szemkötőt, hogy ne halljam meg az ilyenféle okoskodásokat.Főként az ilyen" mosom kezeimet, nem vállalok felelőséget, semmi semmi, csak szólok" féléket.
Kata ugyanezt ajánlom a mérésekkel is.Én bevallom egyszer sem néztem meg semmiféle kalkulátoron mert ahogy egyik baba 49 cm-vel születik a másik majdnem 60-al és mindketten makkegészségesek minek lennének magzakorukban más méretűek.szegény picik meg sem születnek már versenyeztetjük őket, beleerőszakoljuk a teljesítményorientált világunkba.

Kata, reni, Katica a szűlőszobalátogatás szeptember 2-án 2 kor lesz.gyülekező a nővérszálló előtt!!!

Sensi, én nem tudok semmit a vashiányról, de egy dolog biztos:egészséges lesz a kisbabád.Mindannyiunknak van valami kis bibije, vagy a cukor vagy a kálcium vagy a vas,és mégis egészséges kisbabáink lesznek.

üdvözlök mindenkit, akinek személyesen most nem írtam!
sclara

Baegle, üdv a dél-pestiek körében!!szűlőszobalátogatás lásd fent!!!
sclara

Scarla:Nagyon szépen köszönöm az infót :D Akkor majd ott találkozunk :D Én is biztos vagyok benne,hogy egészségesek lesznek a babák.

Beagle:Üdv újra itt :D Én is a Dél-Pestiben fogok szűlni. :D Az alvással sajna már nekem is gondjaim vannak.Meg kérdezhetem,hogy ki az orvosod?És gartulálok a kiscsajhoz!! :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Sclara egyetértek abban veled, hogy valóban amíg pozitívan gondolkodsz és állsz a dolgokhoz addig nem történik semmi baj! Engem is megijesztett annak idején az uh-s csajszi, hogy nagyon pici a babám (2600 gr) és megszületett 3400 gr-mal tehát ilyenek miatt nem aggódom. Az is igaz, hogy minden pici más méretekkel születik, nekem nincs problémám a méretekkel, nagy, kicsi, könnyű, nehéz az én gondom nem ez, hanem az, hogy miként fog megszületni. Mert eddigi gyerkőceim feje sem volt kicsi és mégis átlag közép sőt kis méreteket hozztak. Mostani babucimnak viszont hozzájuk képeset nagyobbacska a kis kobakja. Nagyon remélem, hogy azért természetes úton fog megszületni. Egyébként majd meglátod ha már második, harmadik babát fogsz várni ha másokéhoz nem is azért kiváncsiságból a sajátjaidhoz hasonlítgatni fogod. Természetesen nem kötelező, de a kiváncsiság nagy úr :lol:
Ja és természetesen ne versenyeztessük Őket úgyis mindenkinek a sajátja lesz a legszebb, legokosabb, legjólneveltebb stb.
De én nem haragszom ha leírjátok az adataikat :D

Kép rólunk:
Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza: szép nagy a pocid :lol:

Sclara: igazad van minden kisbabának mások a méretei ,csak megilyedtem mert hát a a buksijára azt irta a kalkulátor hogy a 32.hétnek felel meg a többi viszont 27-28.De hát biztos nem nagy baj akkor lehet hogy a buksija már nem nő nagyot.
Köszönjük az infót :lol:

ki jön szülőszoba látogatásra a délpestibe?

Beagle: ki az orvosod?

Sensi: szerintem nem lesz baj és hamar helyreáll.Anyukámnak szülés elött nagyon alacsony volt a vasa de nagyon és ő vénásan kapta a vasat,és nem lett semmi baj.Szerintem egyél olyanokat amibe sok a vas még a gyogyo mellé.Ne aggodj

000kata

Klarissza:Nagyon szép pocid van :D

Kata:Én bizti,hogy megyek :D

Kép
Kép
reni_24

Klarissza
szépen gömbölyödsz!!! :P

Reni,Kata,Sclara,Beagle
mindenki most megy?? Mindíg kedden van, az a baj h. nekem pont most lesz az uccsó munkanapom, így én nem tudok most menni :( :(...de utána már szabad vagyok!! :lol: - és a többi program is érdekes lesz.

Kép
katica_75

Sziasztok!
Sclara, tök jó, h ilyen a hozzáállásod, örülök hogy megnyugodtál!!
Klarissza, Téged totál másmilyennek képzeltelek el. :) Cseppet sem látszik rajtad, h leendő háromgyerekes édesanya vagy, semmilyen szempontból. :wink: Jó nagy már a pocid!
BeagleZsuzsi, de jó, hogy újra itt vagy!! :) Gyere többször!!És most már pihenj akkor otthon!A Dóra nagyon szép név, nálunk is a befutók közt volt.
Sensi, erről a vas-dologról fogalmam sincs sajnos :( annak viszont örülök, hogy bacit nem találtak. (Emlékszem nekem anno a Balázsnál az utsó 2 hétben sumetrolimot kellett szednem vmi összeszedett baci miatt :roll: )
Nati, a kocsitok irtóra tetszik!!Nagyon profi és a színe is jó!
Nekünk is hasonló van, bár a márkája más, de pl. a kerekei ugyanilyenek. Testvérkocsi alapból, de van mélykocsi és együléses változata is. Mózese is van. Az 120-ba került, de mi az ebay-en rendeltük, mert itthon csak gagyit találtunk. (mikor B született, Adél még nem járt, így muszáj volt)Szerencsére anyósom fizette, így nagyon jól jártunk.
Apropó!Valaki kérdezte, hogy a mózesbe elég-e a sima ruha fölé a termo kezeslábas...Abszolút igaz, hogy magunkhoz képest +1 réteg ruha legyen a babán!!+azt is figyelembe kell venni, h mennyire fázós vagy nem. Én eleinte, amíg nagyon picik voltak és nem igazán tudtam még eldönteni melyik fajtába tartoznak, rendszeresen nézegettem a nyakukat, nem izzadnak-e ill. a kezüket meg a kutacsukat. De aztán rövid időn belül kitapasztaltam melyikre mennyi réteg...(Azért a bundazsák szerintem alapból jó ha benn van a kocsiban/mózesben, mert ha éppen mondjuk nagyon melege lenne, abból ki is lehet takarni s fel se ébred hozzá...) (ma már olyanokat is lehet kapni, amiken a megfelelő helyeken lik van, hogy hordozóban is használható legyen!)
Kata, tényleg ne parázz a súly/fej dolgon, ahány ember, annyiféle. Már magzati korban is. Biztos minden csak akkor lesz, ha megszületik. :wink:
Nekem sajna még mindig nem javul az allergiám, manapság már tényleg úgy érzem alig kapok levegőt...
Az egyik átvirrasztott éjszaka azonban megszületett a döntés mi legyen Blanka 2. neve :wink: Sára lesz!
A héten elkezdődött az oviba szoktatás, Adél nagyon lelkes, kíváncsi vagyok, hétfőtől mi lesz élesben. :roll:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!
Elveszett amit írtam!!!! :evil:

Na mégegyszer!

Nati, tök jó a kocsi! A szine nagyon bejön, nekünk is zöld lesz!!!! :)

Sensie, örülök, hogy jól vagy!

Klarissza, nagyon jól nézel ki!

Mi kedden voltunk UH-n. Már 1728 gramm. Kicsit sokalltam, de doki szerint normális. oké, ha ő mondja.

Viszont nem értem, hogy én most vagyok a 29. hétben, adoki meg azt mondja, hogy 30hetes vagyok. Most akkor hogy van ez?

Rossz hír, hogy a pisimbe sok bacit találtak. Ezért 3 nap canesten kúra. :(

Öltöztetés: Nekem is azt mondták, hogy amit én felveszek +1 réteg. Vettem azért egy bundis overallt 62-es méretben. Meg lesz takaró.

Kép
Kép
gabi82

Gabi: jó nagy a babó :lol:

000kata

Sziasztok :)

Elado egy egy-gyereket-kiszolgat remek kis babaules , 0 - 13 kg ig
( hasonlo : http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25)

hasznalt , de jo allapotu, Quinny babakocsi vazra pattinthato.
Ara : 19 990 ft Budapesten atveheto.
Akit erdekel, kerem, hogy NE IDE - hanem a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon es fotokat is kuldok. Amugy a szine zoldes es fekete.

Tovabbi szep babavarast kivanok !
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Hát tegnap éjfél körül leadtuk a munkát (még várom, hátha kell valami módosítást csinálni), nagyon nagy hajtás volt, olyan fáradt vagyok, hogy legszívesebben otthon maradtam volna, de hát közben itt is melozni kell... De úgy örülök, hogy befejeztük :)

Azért követtem az eseményeket itt is, csak annyira káosz van a fejemben, hogy hirtelen nem is tudom kinek mit reagáljak :shock:

Beagle, én emlékszem rád, jó hogy újra jöttél!

Én ma fogok bejelentkezni a Genesisbe jövő hét végére. És persze dokilátogatás is pont a jövő hétre esik, így most jól összesűrűsödtek az uh-k, pedig már 10 hete nem is volt. De a 4D-t is most érdemes még csinálni, a doki hát az meg ugye adott...

Klarissza naggggyon csini vagy!!!

Látom a vas komoly kérdés lett közben, így én is kérdeznék: nekem ugye nem csináltak most vérképet, így ki sem derülhet ha alacsony lenne (viszont mindig nagyon sápadt vagyok és mindenki azt mondja hogy tuti vashianyos vaok...) Szerintetek lehet megelőzésként csak úgy vasat szedni? (pl pezsgőtablettát). Ártani nem árthat nem?

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!
Gyors telefonos bejelentkezés, mert géphez ülni nem tudok.
Köszi a Szili dícsereteket! :)

Vera!
Igen, vszínű egypetéjű ikrek lettek volna. Drukk, h.jók legyenek az eredmények!

Klarissza!
Szép kerek a pocid! :)

Én is a pozitív gondolkodásban hiszek, még ha nagyon nehéz is! Persze adódnak gondok, de bízzunk benne, hogy ez csak megerősít minket és egészséges babáink születnek! :) A méreteket első sorban én is a megszületett fiaméhoz hasonlítom. Ezen kívül azért a határértékek csak mondanak valamit, ha már kitalálták.

Vas: az utolsó harmadban azért fontos a szedése, mert ekkor töltjük fel a baba vaskészletét is! A baba ezt használja fel az első pár hónapban, amíg ő maga is képes lesz elraktározni. Ez azért megér egy kis székrekedést szerintem!) Na meg a szülésnél nekünk sem árt, ha nem vagyunk vérszegények! :)

Mennem kell! Kánikulamentes napokat! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Jó reggelt mindenkinek!

pipal: szerintem tuti hogy nem ártasz vele,igyál nyugodtan pezsgőtablettát.Az csak jó lehet.

000kata

Sziasztok!
Nekem a doki az elevit mellé ajánlotta a HUMET-R vitamint. Minden másnap. Ebben is van mindenféle jó dolog.

Kép
Kép
gabi82

Kata, én is igy gondoltam :D

Kép
pipal

Beagle, üdv újra itt!!! Én is emlékszem ám rád!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Örülök,hogy páran emlékeztetek Rám:-)

Sclara, Kata,Reni,Katica:
Én voltam már a szülőszoba látogatáson,ha azt lehet annak nevezni, ha a szülésznő minden szobátmegmutatott,meg egy picit magyarázott hozzá. Szóval szerintem nem megyek újra.Nem tudom más előadások vannak e ilyenkor.

Régebben valaki kérdezte,hogy a Genesisben melyik hölgy a jobb.MI mindkettőnél jártunk,és komolyan nem tudom eldönteni. A Márta és a CSilla is nagyon rendes, szívből ajánlom nektek bármelyikőjüket. Ja, és fontos, hogy én mindig másnap vagy harmadnap kaptam időpontot, nem kellett sokat várni.

Harivera, csak most olvastam annyira vissza,hogy látom a fiúk után,most kislányod lesz, gratulálok nagyon:-)

Zsuzsi
Vendég

Beagle: és milyenek voltak a szobák?leirod pár mondatba milyen volt?

000kata

jelentem mi most jelentkeztünk be 4D genesisbe jövő hét vasárnap megyünk, jujjj de jó lesz!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
pipal

pipal: De jó :lol: :lol: :lol: várjuk majd a képeket :lol: :lol: :lol:

000kata

Sziasztok!

Ma voltam UH-n, minden okés, végre fejvégű!! Ja, és BPD: 81 mm, AC: 285 mm, FL: 55 mm. Súlyt 1975 grammra becsülték...hááát, nem lesz kicsi, az biztos! De az uh-n azt mondták, hogy ezek teljesen a korának megfelelő értékek!! :)
Ma védőnőnél is voltam, ma elértem a +10 kg-ot.... :roll: Hát ez van.....de ennyi legyen a legnagyobb gondom! Majd ledobom!

Klarissza!
Neked is szép nagy pocid van már!! Szerintem az enyém is hasonló.......Bár én már kezdem unni a "Jézusom, jó nagy hasad van......" kezdetű mondatokat! :evil:
Itt egy friss kép, most készült Gyulán, ahol eltöltöttünk 3 napot, kihasználva szünet utolsó napjait.
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

És néhány mai szerzeményem a CORÁBÓL, nem volt ak drágák, 500-800 Ft közöttiek! :)
Kép

Bocsi, hogy most nem írok mindenkinek, de néha annyira pörögtök, hogy kiesek a fonalból.... :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta: szép nagy pocid van :lol:
szép helyen voltatok :lol:

000kata

Sziasztok!

Katica:Én most megyek,mert párom is szeretne jönni és neki is pont jó most az időpont a többi napja már nem olyan tuti.És milyen programok lesznek még? :D

Gabi:Velem is ugyanez történt én most vagyok 28 hetes,de az UH szerint 29 hetes vagyok már :D Tényleg szép súlya van :D Az én drágám súlya 1127gramm.Remélem hamar rendbe jössz.Jobbulást!

Pipal:Az jó :D Irigyellek nagyon.Mi ha minden jól megy szept.12-én megyünk a Genesisbe.Már nagyon várom :D Majd képeket kérünk szépen :lol:

Beagle:És a többi programra jössz majd?

Kata:Te ugye jössz?

Ditta:Nagyon szép pocid van.És szerintem nem is nagy.Pont jó :D Nekem is ezt mondják és én is már falra mászok tőle.Akkora amekkora a lényeg,hogy a babó elférjen :D

Hát sajna ma megint tapasztaltam kis vérzést,de kiderűlt,hogy a pisimmel van valami :cry: Majd jövőhéten lessz meg a vizelet eredmény kíváncsi leszek lessz-e valami.Babóm jól van :D Egyre többet mocorog fészkelődik :lol:

Remélem mindenki jól van!

További szép délutánt kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Végre megjártam a mai körutamat. Délelőtt voltam cukorgondozóban, ott minden ok volt és 3 hét múlva kell menjek, ha a jövő heti cukrom jó.
Utána meg védőnőnél voltam. Ott ketont talált a vizeletben.

Tudja valaki miért lehet az ott? Ill okozhat az nekünk a lánnyal bajt? Tudom a cukor miatt van, de azt olvastam valahol, ha megjelenik a vizeletben az húha!
Védőnő csak annyit mondott nem kell vele foglalkozni, mert a cukor miatt van, ill ha betartom a diétát minden ok lesz.
nem paráztatom be magam, majd megkérdem a nődokim hétfőn, hogy akkor most mi is van ezzel?

Szerintetek ha ma felhívom a genesist kapok hétfőre időpontot?

Kép
Kép
nati80

nati: ne aggodj biztos nem lesz baj.Szerintem kapsz időpontot,nekem ugy volt,hogy pénteken felhivtam és vasárnap már mehettem. :lol:

000kata

Sziasztok!

Nati!
Örülök, hogy a cukorgondozóban minden rendben volt, remélem, hogy a jövő heti cukrod is jó lesz. A ketonról nem tudok semmit, de ha a védőnő nem aggódott miatta, akkor sztem neked se kell. Azért a dokidat mindenképp kérdezd meg. Genesis: kaptál időpontot? Majd én is hívni akarom őket, valamikor mostanában szeretnénk elmenni. Csak férjemmel is egyeztetni kell, hogy mikor ér rá. Mostanában olyan kiszámíthatatlan a munkahelye.

Reni!
Örülök, hogy a baba jól van, és remélem, hogy nem lesz nagy gond a vizeleteddel sem. Jövő héten mikor lesz meg az eredmény?

Ditta!
Nagyon csini vagy! A +10 kg-val ne törődj, én Benivel annyit szedtem fel, és mind le is ment a szülésnél, pedig nem volt nagy baba (3400 g-mal született). De gondolom, a két gyerkőc után ez már neked sem okoz hatalmas lelki problémát... :lol:
Örülök, hogy már fejvégűek vagytok! És nagyon szép helyen voltatok Gyulán, gondolom, feltöltődtetek kicsit. Mi nem jutottunk el anyukámon kívül sehová a nyáron, most reménykedünk, hogy a férjemnek bejön egy meló még, és akkor egy hosszú hétvégére elmegyünk mi is valahová.

Pipal!
Tök jó! Várjuk a képeket! :lol: Mikorra kaptál vasárnap időpontot?
Örülök, hogy sikerült leadni a munkát! Sokat kellett még módosítani rajta? Vagy elfogadták úgy, ahogy volt?

Zsuzsi!
Örülök, hogy megint itt vagy köztünk! És köszi, hogy írtál magadról pár mondatot, mert én még sztem nem voltam itt, amikor ide írogattál, úgyhogy nagyon örültem neki.
A táblát módosítottam, a következőben már így fog szerepelni. :lol:
Kösz a Genesis infókat, én is mostanság akarok majd bejelentkezni.

Gabi!
Inkább a Canesten-kúra, mint hogy bajotok legyen! :lol:

Judit!

Sajnálom az allergiádat, nem lehet egyszerű. Emlékszem, a húgom is mennyit szenvedett tőle - meg még most is néha, csak már nem lakunk együtt, így nem látom nap mint nap...
A Sára nagyon szép név, nekem az egyik kedvencem! :lol:
Az tök jó, hogy Adél lelkesedik az oviért, remélem, hogy ez az éles-bevetés után is megmarad.

Klarissza!
Neked is nagyon szép a pocid! Remélem, hogy terveid szerint alakul majd ez a szülés is, de vigasztaljon az, hogy ha esetleg mégsem, azért a császárt is túl lehet élni. (Bár tény, hogy én is jobban örültem volna, ha nincs rá szükség, és nagyon-nagyon reménykedem, hogy most végre természetes úton tudom majd világrahozni Picitesót...)

Klara!
Örülök, hogy megnyugodtál, és sztem nagyon jó dolog, hogy a hited ilyen tartást és megnyugvást ad! Nekem az egyik idősebb kolléganőm mondta egyszer, amikor valamin nagyon kiborultam, hogy azért van két füled, hogy az egyiken be, a másikon ki. Hát, sok igazság van benne, a rémtörténetekkel kapcsolatban én is ezt alkalmazom.
Mérések: sztem sem kell túl komolyan venni. Én azért meg szoktam nézni ezeken a kalkulátorokon, pusztán kíváncsiságból. Meg szerintem szakmai ártalom is nálam. De igazából semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok neki.
És igazad van abban is, hogy a világunk túlságosan is teljesítmény-orientált, és nem jó, ha versenynek tekintjük az életet. És ez sztem egyre nagyobb hangsúlyt kap akkor, ha meglesz a pici. Nem szabad frusztrálni magunkat olyan adatokkal, hogy ki mikor fordul meg, mikor ül fel, mikor kezd el járni, beszélni, stb. Minden gyerkőcnek megvan a maga tempója, és annak kell örülni. :lol:
Hú, ez kicsit hosszúra sikeredett, bocs!!!! :oops:

Sensi!
Örülök, hogy nem találtak bacit, és remélem, hogy tényleg nincs semmi gond. Sajnos a vas témához nem tudok hozzászólni. De sztem ha most már szeded a megadott adagot, akkor nem lesz baj!

Képzeljétek, hogy jártam tegnap! Csekket mentünk befizetni, és találkoztam volt évfolyamtársaimmal (férj-feleség). Meg ott volt a csaj anyukája is. [Nem voltunk anno rossz viszonyban, bár inkább érdek-kapcsolat volt, az én jegyzeteimet fénymásolták...] A csaj magyarázta az anyukájának, hogy ki vagyok ("tudod, akitől a jegyzeteket másoltuk"), ő nézett-nézett egy darabig, majd kinyilatkoztatott: "A fényképeken nem így nézett ki: sokkal véknyabb volt, sokkal-sokkal véknyabb!" Na, most erre mit lehet mondani... (A tény az tény, és én is tisztában vagyok vele. De nem hiszem, hogy egy ember értékét az szabja meg, hogy mennyire vékony vagy sem...) Majd végigmérték a pocakomat, én álltam, mint a vásári ló, és megállapították, hogy egyértelmű, hogy lányom lesz - de ezt is inkább csak a fejem fölött... Benire rá se néztek! (Pedig a csajnak is van egy ennyi idős fia, és most várják ők is a másodikat.) Egyedül a srác foglalkozott Benivel... Furcsa volt. Na, mindegy.

beszteri

Eszter ne törödj velük!!!!!

000kata

Sziasztok!

Eszter:Jövőhét csütörtökön tudom meg az eredményt.De,ha addig lessz még ilyen akkor elmegyek a háziorvosomhoz.Hát nem semmi amit csináltak,de én is azt mondom,hogy ne törődj velük.

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Kb. egy hete írtam utoljára. Hétfőn voltam védőnőnél és dokinál. Minden rendben van velem és a picivel is.

Bendi hétfőn kezdi a bölit, ezért elég sűrű volt a héten a programunk. Kedden gyerekorvosnál voltunk igazolásért, hogy egészséges a gyerek.

Szerdán elmentünk párommal+gyerekkel apasági nyilatkozatot csináltatni (nem vagyunk házasok). Hát vmi borzalmas volt. Bendinél gyorsan ment, de most... :? Ezt itt Tbányán a Gyámügy(!) intézi. Kb. 10:20-ra értünk oda. Kint senki, hurrá csak mi vagyunk. Kopogok az ajtón, semmi válasz. 10 perc múlva kopogok újra és benyitok. Egy anyuka van bent, egy kisbabával + az ügyintéző, aki semmit nem hajlandó közölni (a köszönésről nem is beszélek). 3/4 óra múlva már a párom is kezd türelmetlen lenni. Ő is bekopog, benyit, ugyanaz a reakció. Ezután 10 perccel jött ki az anyuka. Ekkor bementem. Na, a nő úgy nézett rám, hogy esküszöm ott estem volna össze holtan.
Mondom neki, miért jöttünk. Semmi normális válasz, csak annyit nyög ki, hogy milyen papírjaink vannak. Odaadom neki. Várjunk kint, majd szól. 4 db papír összeszedése, vmint fénymásolása (egy másik helységben) röpke 1/4 órájába került a hölgyeménynek. Vmint ezután még tíz perc, amíg az adatainkat (név, cím, szig.sz.) egy előre beírt szövegbe beillessze. A lényeg, hogy megvan ez a csodálatos papír. Többet úgyse kell odamennem. Szóval, ilyen szociálisan érzékeny és empatikus emberkék dolgoznak a gyámügynél.

Ma viszont, hogy feltegyem az i-re a pontot, a párom összetörte a kocsinkat. Szerencsére neki nem lett baja, de a kocsi jobb elejét lehet, hogy cserélni kell. Cascó már nincs rá, és ráadásul a párom hibájából történt. Hát boldog nem vagyok. Pénzem alig (gyes), picurnak még szinte semmi, Bendinek is kellenek még bölibe dolgok, szülésre egy fillért sem tudtam még félrerakni :cry: .
Hát nem így képzeltem. Valahogy csak lesz. Majd megoldódik.

Bocsánat a panaszkodásért. Nem nagyon szoktam. De legalább velünk minden rendben van.

Üdv:
Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!
Eszter köszi hogy érdeklődtél, jól vagyunk!! :D Csak még az uccsó napjaimat dolgozom és így nem nagyon tudtam jönni 7közben.
Hát nem semmi emberek vannak!!!! :shock: Idióta, még szép h.7hónapos terhesen kerekebb vagy! Nekem is vannak kolleganőim akiknek heti szinten kérdés mennyit híitam...közben ők gyerek nélkül is 2x akkorák! :lol: Örülök h. ilyen szépen gyógyult Beni keze!

Nati, Sensi
sajna ezekhez a dolgokhoz nem tudok hozzászólni.

Pipal
sztem simán szedhetsz vasat, pezsgőtablettában vagy egyéb készítményben, biztos nem árthat.

Reni
de konkrátan mi a vérezgetés oka??

Ditta
csini vagy! Mi is ott voltunk pihenni januárban-mielőtt bébike fogant-és sztem is szuper hely!!!

Mi ma voltunk a dokinál, és képzeljétek a multkori kisebb kobak mostanra 2mm-el nagyobb a kora átlagánál (82mm) !! :lol: :lol: Na ennyit az uh-ok pontosságáról....apával még a doki előtt tisztáztuk, hogy eddig sem, de ezek után meg főleg nem fogunk foglalkozni ezekkel az értékekkel!
Ja sajna az aszisztensnő nem volt, így nem lett tájékozatatóm...de jövőhéten bemegyek a korházba érdeklődni.Vagy ah Ti mentek Lányok kedden, érdeklődnétek a többi programról? (terhestorna stb is van)

Kép
katica_75

Sziasztok!

Mivel az asti weboldala már nem működik, ezért szeretnék segítséget kérni tőletek: az Asti a baby outlett után van még a Boráros irányába?
Válasz sürgős lenne mert holnap délelőtt mennénk:)

Beagle
Pont mostanában jártál az eszembe, hogy mi lehet veled, ha megyek az utcán felmerül bennem, hogy vajon a szembe jövő kismama Te vagy e:)
Mi szinte mindennap elmegyünk a házatok előtt a Márkkal:)

Eszter
Meg van a nevünk:) Gergő lesz (második név még nincs fixálva, ha esetleg mégis lány lesz akkor Ágota Karina
Légyszí írd be majd a táblába, ja és 11.20-ra vagyok kiírva már tök régóta csak nem írtam meg:)

Szép estét mindenkinek:)
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Eagleszem:Hát nem semmi ami veletek volt :shock: De ez már sajnos csak így megy.A lényeg,hogy kész van.

Katica:Azt sajnos még nem tudom az tuti,hogy nem a babóval van baj hál istennek.A méhszájam is zárt teljesen.Így csak az marad,hogy vagy a vesémmel van valami vagy a hólyagommal vagy még az is lehet,hogy kövem van. :shock: Csak jövőhéten derűl ki,hogy van-e valami.Persze megérdeklődjük a többi programot :D Remélem nem felejtem el :oops:

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

kumpibogar:Igen a baby outlett után van,ha busszal mész Dél-pest felől akkor az Illatos úti megálló után kell leszállni van a buszmegállóban egy csempe bolt asszem :oops: Remélem tudtam segíteni.

Kép
Kép
reni_24

harivera: gratuálok nagyon édesek a képek :lol:

katica: majd rákérdezünk a progikra.

Mindenkinek kellems hétvégét!!!!

000kata

Harivera:Nagyon aranyos a kiscsaj :D

Remélem mindenki jól van.

További szép estét kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Egyre inkább érdekel a szülés körüli események, főleg az EDA! Beszélhetnénk erről a témáról? Én egyenlőre az ellene táborba tartozom, de mivel itt már valaki egyszer felvetette, jó lenne bővebben is beszélni róla.
Van valakinek ebben már tapasztalata? Én egyenlőre azt gondolom ki KELL bírni a szülési fájdalmakat és ki is lehet, de igaz ami igaz még nem volt benne részem.
Nos remélem senki nem botránkozik majd meg hogy felhoztam ezt a témát, de nekem már közelinek tűnik az idő, hogy ezen is gondolkozzak. Persze ebbe a dokimnak is van/lesz beleszólása és azt hiszem figyelembe is kell vennem.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Harivera: édesek a képek

Nati: Én is úgy gondolom, hogy ameddig csak bírom megpróbálom természetes úton EDA nélkül végigcsinálni a szülést. Én nagyon tartok attól, hogy tűt szúrnak a gerincembe. Úgy hallottam teljesen össze kell gömbölyödni, mikor szúrják, és nem szabad mozdulni. De mi van ha akkor reflex szerűen megmozdul az ember....nekem ez az egy aggályom van csak, az utána lévő fejfájás,szédülés ha fellép biztos kibírható.
Viszont sok olyan véleményt is olvastam, hogy a kismama a következő szülését is EDA-val szeretné,mert annyira elvette a fájdalmat, hogy szép élményként élte át a szülést.
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat, hogy megint zavarok, de sorban kerülnek eladósorba babás dolgaink, és ezek mindig jól jönnek! :)

Most a következő Medela mini electric mellszívó eladó:

Nagyon keveset használt elektromos mellszívó, 2009.05.09-ig jótállással, tökéletes állapotban!

Működtetés: egy kézzel
Működtethető: hálózatról, elemről (2 db 1,5V-os AA, nem tartozék)
Pulzáló szívóhatás: automatikus
Tartozékok: 1 db tartótalp, 1 db 150 ml-es cumisüveg, 1 db zárókupak tetővel, 1 db pótmembrán, 1 db adapter
Vásárolható pótalkatrészek: adapter, motor, szívófej, szívófejhez szűkítő, komfort szívófej, membrán, szelepfej membránnal, kézi pumpa, Harmony kétfázisú pumpa, lábpedál, csatlakoztató szilikoncső, palack, tejfagyasztó zacskó

Kép Kép Kép
Kép Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Nati

Babanet Társalgó » Szülés » "mp" - Dr. Molnár Péter anaesthesiologus válaszol k

itt nagyon érdekes dolgokat olvashatsz a témáról!!! Több orvosi hozzászólással.

Kép
katica_75

Nati!
Én mindkettőt EDA nélkül szültem, és igenis kibírható, mindkét szülés felejthetetlen volt! Most sem fogok kérni, igaz, a miskolci kórházban nem is szivesen adják, csak nagyon indokolt esetben. DE aki nagyon fél a fájdalomtól, vagy érzi, hogy nem bírja, az tegye! Ki így, ki úgy! :)

Eagle!
Hú, nem hiányzott most ez a baleset, gondolom........ :roll: De nézd a jó oldalát, hogy nem lett semmi bajotok!

KAtica!
Nálunk is 30+2-n volt a BPD 81 mm.... :) De nekem semmit se mondtak, minden mérete a korának megfelelő!

Tegnap bementem a férjem munkahelyére, és ott az egyik nő: "Hú, jól kigömbölyödtél! Hatalmas hasad van! :roll: " Azt hittem lerúgom! Komolyan, még két hónapig hallgathatom ezt! MAjdnem odamondtam neki, hogy hát igen, hozzád képest nagy, hiszen vasággyal együtt kb. 30 kg....... :evil:

D.

Kép

Kép
ditta76

Képzeljétek most hívtam a genesist és kaptam holnapra időpontot uh-ra. Lesz végre csini pofifotónk Fanniról. Már annyira várom, hogy láthassam!

Ditta
Egyenlőre én is pont így gondolom az érzéstelenítő használatát, de ki tudja milyen lesz, én még nem éltem át egyszer sem.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a vassal kapcsolatos hozzászólásokat! Én most 2x200mg-ot szedek, azóta olvastam valahol, h így kb egy hónapig fog tartani a feltankolás, úh nem aggódom...mire jön a kiscsaj már fel lesznek töltve az ő vas raktárai is. :)

Reni!
A Genesisben automatikusan nézik a te veséidet is a huszonvaahanyadik héttől, nem kell külön kérni. Legalábbis a Márta ezt mondta, amikor én nála voltam. Ha esetleg mégsem jönne fel, akkor kérd, meg fogja nézni. Remélem nincs semmi gond nálad!

Beagle!
Én is emlékszem rád! Örülök, hogy minden Ok, gratula Dórához!
Az epiduralt egyébként nem a gerincbe adják, hanem mellé, és tényeg mozdulatlannak kell lenni hozzá, ezért érdemes minél hamarabb kérni, amikor még meg tudod ezt tenni pár pillanatig, h nem mozdulsz a durva fájdalom miatt. Itt már azt a fajtát adják, amit a legelején is kérhetsz már, amikor még nem is igazán fáj, csak görcsölgetsz 5percenként mondjuk.

Sclara!
Sztem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mindenki aggódik kicsit, ha van vm, mert mind egészséges babyket szeretnénk, ez természetes. És épp ezért vagyunk ilyen fórumon, hogy ezeket kiadjuk, megbeszéljük, másoktól tanácsot kérjünk.
Az istenes dolgokat én kihagyom, bocsi. :) De nyugodtan, ha így érzed...
Szerintem itt nincs szó semmilyen versenyeztetésről, mint feljebb is írtam, csak aggódás...nem az a kérdés, h kié lesz a legszebb és legokosabb, legnagyobb stb, csak hogy ugye nincs baj?!
Egyébként a dokik anyukámat is ijesztgették, h túl pici vagyok, főleg a fejem (ami csak adottság, azóta is kicsi, mert hosszúkás arcom van), és biztos koraszülött leszek, vagy vm baj lesz, ezért már hetekkel korábban be kellett feküdnie. Erre megszülettem tök egészségesen 1 héttel hamarabb, 2,6kg-al és 46cm-el, hurkásan, szal még vékony sem voltam. A dokik meg csak néztek, h jé, ennek tényleg semmi baja. Úh ennyit erről, én az miatt biztos nem parázok, h kicsi lesz, nálunk kb várható is. :)

Klarissza!
Jól nézel ki, szép a pocid!
Szurkolok, h sikerüljön a természetes szülés, és kiférjen az a kobak! :)

Judit!
Kitartás az alergiádhoz! Adélnak pedig sok szerencsét az ovihoz! :) Tetszik a Sára név...nálunk is van a pakliban egy Saci, de inkább Sarolta-ként.

nevek: Csajok, mi egyre szarabbul állunk...ahelyett, h szűkülne a kör, egyre több jön fel, ami tetszene, és így már végképp nem tudunk dönteni. Asszem soha sem lesz már neve ennek a gyereknek. :( Ja, és az új fejlemény, h mégsem lesz második neve, tehát az Africa kiesett, mert átgondoltuk, hogy ez végülis semmire sem jó, csak le kell majd írni minden hivatalos papírra, így maradunk a szimpla egy neves verziónál. Csak tudnánk már, h mi lesz az. :?

Gabi!
Gratula a szép méretetekhez! :) Lehet, h a doki a baby mérete alapján számolja a heteket.
Sajnálom a bacikat!!! De ha a vizeletedben találták, akkor arra nem antibio-t kéne szedni? Én úgy tudom, h a canesten hüvelyi gombás fertőzésekre való...

Pipal!
Örülök, h végre túl vagy a hajtáson, nem lehetett semmi!
Ha beugrasz a háziorvosodhoz, vagy taán védőnő is tud ilyet, van olyan szerkentyű, amivel csak megszúrják az ujjadat, és máris tudják a vas szintedet. Sztem érdemes lenne megnézetned, mert azért ez nem játék, és ha túl későn veszik észre, akkor mehetsz injekció kúrára, arról ne is beszéljünk, ha egyáltalán nem veszik észre...

Ditta!
Nagyon jól nézel ki! Nekem is ekkora, és kb ilyen a pocim, arányosan...mert én asszem kisebb vagyok nálad. Nem tudom miért mondják neked, h húúú mekkora, mert sztem 30héthez ez teljesen jó méret, helyes poci, nem túl nagy. Lehet, h azért, mert a köztudatban nem igazán van beépítve egy mondjuk 38-40hetes poci, az már tényleg brutál nagy tud lenni (én is csak terhes fórumokon, oldalakon láttam csak ilyet)...így aki még nem szült, nincs babás ismerőse sem, nem tudja mit jelentenek a méretek. A reklámokban újságokban sztem mind ilyen max 30hetes körüli pocakok szerepelnek, és sokan azt hiszik, h ez már a vége. Nekem ez a teóriám. :)
Örülök, hogy minden oké a babyvel, tényleg nem lesz kicsi! :)
Én most 11-12kg-nál tartok, de múlt hétvégén csak +10kg volt. Viszont ezen a héten nagyon éreztem, és érzem, h kicsit megdagadtak a végtagjaim, úh vaszín most kicsit tartogatja a szervezetem a vizet, azért ugrott meg ennyire...remélem majd lemegy megint teljesen, mert szokott lenni néha iyen...főleg, amikor több sós dolgot eszem. Egyébként azt olvastam épp tegnap, h innentől normális a heti 500g hízás. Kicsit bepánikoltam, kizárt, h én még 4,5kg-ot hízzak. Neeem akaroooom! :)
Tökjó a többi fénykép is, jó lehetett a nyaralás, és aranyos cuccokat vettetek a babynek!

Nati!
Remélem nem lesz semmi gond ezzel a ketonnal! Fogalmam sincs, h mi ez...
Asszem én hoztam fe még korábban az epidural témát. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyire fontos neki, h "teljesen átélje a szülést", természetesen szülessen a baby, vagy tudja magáról, h nem fogja bírni, és él azzal, amit felkínál az orvostudomány. Én az utóbbiak táborába tartozom, mert pont azt gondolom, h nem KELL kibírni a fájdalmakat, én nem szeretném, ha erről szólna a szülés. Tudom magamról, h én ekkora fájdalomtól bepánikolok, ingerült leszek és elkeseredem, és nem szeretném ilyen állapotok között fogadni a lányunkat, félek h ennek negatív következményei is lennének lelkileg. Ha van rá lehetőség, akkor szeretném fájdalommentesen átélni, és szép emlékként visszagondolni rá, és tudom, hogy a szüléssel járó fájdalom nekem felérne egy horrorral, és talán még be is depiznék miatta, amit nem szeretnék. Hát ez van, mindenki más, én sajnos ilyen vagyok. És erre a megoldás az epidural, amiről én csak jót hallottam. Mivel személyes tapasztalatom még nincs, szüléssel kapcsolatban sem, csak a véleményekre tudok hagyatkozni. Beszéltem anyukákkal és olvastam erről, és akár első, akár többedik gyerekét szülő nőről volt szó, kivétel nélkül mindenki dicsérte, és bíztattak arra, h én is kérjek, mert higgyem el, nem éri meg szenvedni, és így tökjó élmény az egész...főleg az győzött meg, amikor olyan anyukák mondták ezt, akik az esőnél nem, de a másodiknál már kértek, és csak sajnálták, h nem tették meg az elsőnél is, mert ég és föld a küönbség, és sokkal jobb élmény. Hát ez mind, amit tudok errő mondani, és engem ez maximálisan meggyőzött, és ahogyan ismerem magam, nekem is ez lesz a legjobb megoldás...bennem nincsenek is olyan érzések, h természetesen kellene szülnöm, és "át kéne éreznem" a szülést...nem vagyok egy mazohista alkat. :) Ugyanekkor én nem foglalok állást egyáltalán, mindenki más, és magának kell eldönteni, hogy hogyan szeretné, és mi számára a fontos. Én csak őszintén felnézni tudok azokra, akik fájdalomcsillapítás nélkül csinálják végig, akármilyen elgondolásból.
(Ja és még hozzá kell tennem, h itt már a mobil epidural formát adják, ami sokkal enyhébb verzió, fel is kelhetsz és mozoghatsz vele, érzed a fájásokat, csak nem fáj. Asszem otthon még az ágyhoz ragadt fajta van, nagyobb adag, amivel nem szabad mozogni, és teljesen elérzéstelenít, nem érzel semmit...jól tudom?)
Holnap várjuk a képeket Fanniról, szurkolok, h ne bújjon el, pózoljon csak szépen így utoljára odabentről a szüleinek! :)

Eszter!
Jófej emberek vannak... :( De ne foglalkozz velük!

Eagleszem!
Örülök, h a babyvel minden rendben! A többit sajnálom, látom most összeszaladt nagyon. Durva, h otthon mit meg nem engednek maguknak a hivatalokban (na meg az egészségügyben is, de ez most nem téma). A kocsit sajnálom! :(

Katica!
Örülök, hogy minden oké a kiscsajjal, sztem se foglalkozzatok 1-2mm-el ide vagy oda, egészséges és szép lesz a baby! :)

Kumpibogár!
Gratula a nevekhez! :)

Harivera!
Nagyon édes a kiscsaj! :)

Velem semmi különös, csak asszem egyre fáradtabb vagyok...de hát ez van. Majdcsak vége lesz már. Később majd a kiscsaj miatt leszek fáradt, de nem baj, az legalább nem fizikailag fog "fájni", legalább mozogni tudok majd rendesen 1.2 hét után...és egyébként is alig várom már! :)
Következő találka alkalmával megbeszélem a midwife-al a streptopcoccus B szűrést, mert itt csak privátban lehet megcsináltatni, 20-30font. Külön kell rendelni valahonnan vm tesztet, és azt visszaküldani, vagy mi. Jó lenne, ha ugyanekkor más bacikat is keresgélnének, ha netán lenne vm, mert itt nekem senki nem fog csinálni kenetet, nem divat. Sőt, látjátok a streptot is csak magadnak kérheted, nem rutin dolog. :? Belülről senki nem látott még itt Londonban, és nem is fog, a méhszájam is csinálhat akármit. :?
Az az igazság, h ez miatt parázok kicsit...mi van, ha van vm lappangó fertőzésem, nem tud róla senki, és a baby kifele jövet elkapja? Megvizsgálják őt születés után valahogy, h nem kapott-e el tőlem vmt? Sajna én eléggé hajlamos vagyok összeszedni dolgokat már tini korom óta, hiába vigyázok maximálisan, szal bármi visszamaradhatott régebbről, amiről nem is tudok, mert volt, h csak kikezeltem magam canestennel, és ennyi. Sok kismama csak kenetvétel után tudja meg, h ilyen-olyan bacija van, pedig nem is érez semmit.

Ja, és még egy kérdés! Nekem egy ideje van olyan néha, hogy a torkom legalja, rögtön a kulcscsontok felett, belül annyira iszonyatosan el kezd égni egy ponton. Szerintetek mi ez? Hallottam olyanról, h gyomorégés, de ez még véletlenül sem a gyomrom...itt azt heartburn-nek hívják...vagy mégis ez lenne az? Nem aggódom a dolog miatt, csak érdekelne, h mi ez a jelenség...nem túl kellemes.

Na mindenkinek további szép hétvégét! Itt nemrég zuhogott az eső, be van borulva, úh ma már parkba sem megyünk... :( Tegnap legalább sütött a nap, és volt egy kis baráti BBQ daddy egyik haverjánál...jó volt. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Én úgy vagyok az EDA-val,hogy ha nem muszály akkor nem fogom kérni.Persze feltett szándékom,hogy anélkűl szüljem meg a babót.

Lányok!Akinek volt már császár az,hogy van EDA-val?Vagy altatnak?Bocsi a kérdésért csak nálam azért lóg ez a levegőben és hát már kezd érdekelni.
Előre is köszönöm a választ.

Sensi:Akkor jó hát,ha nem nézik meg maguktól akkor majd feltétlen szólok nekik,mert eléggé szokott fájni sajnos :cry: Én is egyre fáradtabb vagyok.Főleg,hogy már kb.1 hete nem alszok rendesen éjszaka.Remélem nem lessz semmi gond veletek.Szurkolok nagyon!Azért az nem semmi,hogy ott még csak megse néznek.És,hogy fizetni kell ezekért a dolgokért.Ismerős a tünet nekem is sajnos sokszor van ilyen nekem is azt mondták,hogy ez a gyomorsavtól van.Vettem is magamnak rá Renniet és azóta jobb :D Örülök,hogy jól vagy.

Lányok!Én remélem csak kis időre,de elköszönök tőletek.Ma költözünk és egyenlőre nem tudom,hogy ott mikor lessz net.Remélem hamarosan :D Mi jól vagyunk hál istennek.Babó aktív :D Jövőhéten csütörtökön megyek vissza nőgyógyászhoz remélem minden oké lessz.Tuti,hogy az lessz :D Szept.12.én meg végre megyünk a Genesisbe :D Már nagyon várom.

Vigyázzatok magatokra és a babókra!!!

Amint tudok írok.

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Újra előkerültem, megint mozgalmas napokon vagyok túl. Pénteken volt az utolsó munkanapom 8) , így eléggé oda kellett koncentrálnom bent, hogy mindent rendesen átadjak. A kollégák nagyon kedvesen elbúcsúzatattak, kaptam egy nagyon szép hordozókendőt, most majd gyakorolhatom a csomózást. (Lilivel nem használtuk, mert túl rövid lett, amit rendeltem, aztán valahogy elmaradt. Most jó hosszút kaptam. :wink: )

Szerdán voltunk uh-n, a méretekkel minden rendben, Nati még mindig be van fordulva. :D Viszont a beleket enyhén telítettebbnek találta a doki, így jövő hétre visszarendelt kontrollra. :( Azt mondta, ne aggódjunk, meg utána a dokim se nagyon törődött vele, pihenést javasoltak - na az most meglesz. Esetleg valami emésztési rendellenességet jelezhet előre, de mivel épp csak kicsivel látta telítettebbnek, reménykedem, hogy semmi gond nem lesz. El is határoztam, hogy nem törődöm vele a kontrollig, tenni mondjuk utána sem tudok semmit ellene, de érzem, hogy semmi baj nem lehet. Legfeljebb majd jobban ránéznek, ha megszületik.

Tegnap meg lagziban voltunk, hajnali 4-ig bírtuk, táncoltam is, pesze csak óvatosan meg nem túl sokat, a mulatóst meg a Zorbát azért kihagytam. :wink: Sokat nevettünk, hogy nem is bírunk rendesen összebújni, még egy igazi lassút sem tudtunk táncolni, mert 'útban volt' a pocak. :lol: Még így is sok fiatalon túltettünk, akik csak ücsörögtek egész este.

Jó sokat írtatok, így csak pár dologra futja...

Sensi, az valóban gyomorégés lehet, azaz feljön a gyomorsavad. Nekem is akkor volt először, mikor Lilivel voltam pocakos és tök megijedtem, olyan rossz érzés volt, nem így képzeltem a gyomorégést, hogy a torkomat és a tüdőmet marja. :roll: Aztán a férjem felvilágosított, hogy ez az. Sajnos most újra küzdök vele, ígyekszem kerülni a savas/savat okozó ételeket, italokat (paradicsom, narancs, szénsavasok, túl fűszeres kaják...), ha mégis gond van, akkor én is beveszek egy Rennie-t, de azért ez utóbbit igyekszem a minimálisra szorítani.

Reni, a császárnál elvileg választhatsz, de az altatás azért nem tesz jót a babának sem, mert ő is elkábul valamennyire a szertől. Általában azt inkább sürgősségi esetekben alkalmazzák, amikor nincs idő kivárni a fájdalomcsillapító hatását. Nekem spinális érzéstelenítéssel csinálták, amivel deréktól lefelé nem érzel semmit, végig fent voltam és nem volt vészes, ráadásul a férjem is ott ülhetett mellettem. Annyi, hogy utána min. 12 órát vízszintesen kell maradni, a fejet sem szabad felemelni, mert nagyon csúnya fejfájás lehet az utóhatás. Én kibírtam a fekvést és megúsztam a fejfájást. De közben azért Lilit többször is kihozták és meg tudtam szoptatni.

Ja, nagy pocak... Amikor bementem most a kórházba uh-ra, az asszisztensnő rám nézett, és kérdezte, hogy NST-re jöttem-e. :shock: Ami ugye a 36. héttől van... Én mindenkinek azt mondom egyébként, hogy még jó hogy nő a pocak, így kell lennie, az lenne a gond, ha nem nőne...

Klarissza, Ditta, nagyon csinik vagytok! És a bébik is édesek! :D

Pipal, én is úgy kértem, hogy nézzék meg a vasamat, mert Lilivel is alacsony volt. És az asszisztensnő azt mondta, nyugodtan kezdjem el szedni még az eredmény előtt, ártani tuti nem ártok vele, szóval szerintem a pezsgőtabletta nyugodtan mehet. És esetleg kérj Te is egy vérvételt.

Eagleszem, sajnálom az összetört kocsit és a gondokat, amit okoz. Jó, hogy a férjednek nem lett semmi baja!

Bocs Lányok, eddig tudtam itt ülni, de most már úgyis itthon leszek és igyekszem jobban bekapcsolódni a napi körforgásba.

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!
Tegnap voltunk az Astiban és megvettük a zsákot, már nem volt vmi nagy választék.
Katinka
Én is császárral szültem, spinális érzéstelenítéssel, de nálunk nem volt meg a 12 órás mozdulatlanság, 11 óra után vették ki a Márkot és kb 1/2 1 körül toltak ki a műtőből de már este 7-8 óra körül fel kellett kelni mosakodni, ill. előtte már megemelték az ágyat és lehetett enni. Tehát kb 6 óra fekvés volt...A rossz az volt, hogy nem hozták be a babát, hanem miután felkelhettél ha "akartál" pontosabban ha tudtál volna lemehettél volna szoptatni, de nálunk senki nem volt erre képes. Olyan jó lenne ha egyszer legalább felhoznák 20 percre a csecsemősök, szegénykék a polcon fekszenek egymás mellett és az életük eklső 24 órájában nincs velük az anyukájuk....persze régebben eleve így volt...

Szerintem a szakemberek már annyi EDÁT-t és spinális érzéstelenítést adták be, hogy profik, még akkor is ha vki épp megmozdul. Én amikor tudtam, hogy le kell vonulnom a műtőbe elkezdtem remegni és végig remegtem a műtétet sőt még utáni s kb 1 óráig, és ebben remegésben (mintha hidegrázott volna) adták be elsőre sikeresen a spinálist (ami ha jól tudom még közelebb van a gerinchez). Ja és fejfájásom nekem se volt utána pedig migrénes típus vagyok:)

bea
kumpibogar

Anikó!
Sajnálom a történteket! De tényleg az a lényeg, hogy a párodnak nem lett semmi baja. A többi meg majd csak lesz valahogy! Drukkolok, hogy minél jobban alakuljanak a dolgaitok!

Katica!
Az az igazság, hogy az én "kerekségem" még a terhesség előttről datálódik... :oops: De Benit egész addig szoptattam, amíg teherbe nem estem, úgyhogy nem akartam nagy fogyókúrába kezdeni. Most meg egyelőre inkább tartom a súlyom: +2kg-nál tartok...
Beni keze egyre szebb, már nagyon várom, hogy kivegyék még azt az egy varratot, és akkor egyáltalán nem kell beragasztani. De kedd már nemsokára itt van.

Bea!
Beírtam a táblába. :lol:
Sajnálom, hogy már nem nagyon volt választék, mondjuk a zsákokból már akkor is kevés volt, amikor mi voltunk. Milyet sikerült venni?
Melyik kórházban szültél? Nálunk a Rókusban szerencsére behozták Benit délután is, meg aztán az esti etetésnél is. (Bár utána következő nap már olyan csecsemősök voltak, akik a megőrzőbe nem vitték be a gyerekeket, örültem is, hogy nem aznaő szültem.)

Harivera!
Nagyon édes a kiscsaj!
Amúgy mi meg jövő vasárnap megyünk a Genesis-be. Már úgy várom!!!!

Nati!
Az EDA-val kapcsolatban leginkább magadba kell nézned, hogy te hogy állsz hozzá. Nekem Beninél volt, és egyáltalán nem bántam meg. (Főleg, hogy aztán császár lett belőle, és így nem altatásban csinálták, tehát egyből láthattam a drágámat.) A fájásokat akkor is érzed, csak nem annyira elviselhetetlenek.
Ugyanakkor, ha most minden jól megy, és Picitesó megszületik természetes módon, akkor lehet, hogy kihagyom. De azért nem zárkózom el előle egyértelműen.

Beagle!
Nekem, amikor beadták, elég erős fájásaim voltak már. De arra a kis időre kibírtam, hogy mozdulatlan maradjak, nagyon hamar megvoltak. És utána egyáltalán nem volt fejfájásom. Ugyan aznap este még nem tudtam felállni - pontosabban sikerült, csak elszédültem -, de másnap már ugyanúgy mászkáltam én is, mint a többi anyuka, pedig császáros voltam.

Katica!
Köszi, ebbe majd én is beleolvasgatok, biztos érdekes dolgok vannak.

Ditta!
Ne foglalkozz vele, te aztán tényleg csinos kismama vagy, és sztem egyáltalán nem nagy a pocakod! Csak valamit mondani akart, de nem sikerült túl jól a választása... :(
Az EDA-val kapcsolatos véleményeddel egyetértek: kinek-kinek magának kell eldöntenie. És minden tiszteletem a tiéd, hogy anélkül csináltad végig (és persze mindenkié, aki szintúgy)!

Sensi!
Itthon még tényleg az ágyhoz ragadt fajta van, de az azért nem igaz, hogy nem érzel semmit: csak nem annyira elviselhetetlenül. És utána is neked kell szólni, amikor kéred a következő adagot, én azt is már csak akkor kértem, amikor kezdett megint elviselhetetlen lenni a fájdalom.
És ha így félsz a fájdalomtól, akkor én is csak ajánlani tudom neked, nekem semmi rossz élményem nem volt vele kapcsolatban! :lol:
Bacik: remélem, nem lesz semmilyen gubanc!

Reni!
Császár lehet EDA-val és altatással is. Nekem EDA-val volt, a vágást, varrást egyáltalán nem éreztem, de a nyomkodást azt igen. Furcsa volt. De jó volt, hogy magamnál voltam, amikor született Beni.
Az egyik barátnőmnek viszont most csinálták altatásban, és mondta, hogy tök rossz volt, hogy a gyereket csak másnap láthatta...
Jó költözést és várunk vissza!!!! :lol:

Katinka!
Üdv újra itt! És remélem, most már több időd lesz benézni!
UH: biztos minden rendben lesz, főleg, ha te is úgy érzed. Azért jó, hogy ennyire odafigyelnek, de aggódni ne aggódj! :)

Képzeljétek! Tegnap délután elmentünk Benivel a vidámparkba. Hát, nem olcsó mulatság, de egyrészt megígértük neki, másrészt annyira jól viselte a műtétet és az utána következő dolgokat, hogy valamivel meg akartuk ajándékozni. Meg is érte, úgy vigyorgott egész idő alatt, hogy meg kellett zabálni. Nagyon élvezte! Én ugyan már alig bírtam magam, de ránéztem a gyerekre, és az elmulasztott minden fáradtságot...
Ma meg a Gyermekvasúton voltunk (régi úttörővasút), azt is nagyon élvezte. Teszek fel pár képet.

Kép mesecsónak Kép kocsi
Kép gyermekvasút

beszteri

És itt a tábla is.
Nézzétek jól végig, és bocs, ha maradt benne hiba. Úgy rémlik, hogy javítgattam mindent folyamatosan, de nem mernék rá megesküdni, visszaolvasni meg most már nincs türelmem... :oops:

Kép 2008.08.31.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beszteri 2008.08.31 19:38-kor.

beszteri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: