Sziasztok!
Köszi mindenkinek a vassal kapcsolatos hozzászólásokat! Én most 2x200mg-ot szedek, azóta olvastam valahol, h így kb egy hónapig fog tartani a feltankolás, úh nem aggódom...mire jön a kiscsaj már fel lesznek töltve az ő vas raktárai is.
Reni!
A Genesisben automatikusan nézik a te veséidet is a huszonvaahanyadik héttől, nem kell külön kérni. Legalábbis a Márta ezt mondta, amikor én nála voltam. Ha esetleg mégsem jönne fel, akkor kérd, meg fogja nézni. Remélem nincs semmi gond nálad!
Beagle!
Én is emlékszem rád! Örülök, hogy minden Ok, gratula Dórához!
Az epiduralt egyébként nem a gerincbe adják, hanem mellé, és tényeg mozdulatlannak kell lenni hozzá, ezért érdemes minél hamarabb kérni, amikor még meg tudod ezt tenni pár pillanatig, h nem mozdulsz a durva fájdalom miatt. Itt már azt a fajtát adják, amit a legelején is kérhetsz már, amikor még nem is igazán fáj, csak görcsölgetsz 5percenként mondjuk.
Sclara!
Sztem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mindenki aggódik kicsit, ha van vm, mert mind egészséges babyket szeretnénk, ez természetes. És épp ezért vagyunk ilyen fórumon, hogy ezeket kiadjuk, megbeszéljük, másoktól tanácsot kérjünk.
Az istenes dolgokat én kihagyom, bocsi.

De nyugodtan, ha így érzed...
Szerintem itt nincs szó semmilyen versenyeztetésről, mint feljebb is írtam, csak aggódás...nem az a kérdés, h kié lesz a legszebb és legokosabb, legnagyobb stb, csak hogy ugye nincs baj?!
Egyébként a dokik anyukámat is ijesztgették, h túl pici vagyok, főleg a fejem (ami csak adottság, azóta is kicsi, mert hosszúkás arcom van), és biztos koraszülött leszek, vagy vm baj lesz, ezért már hetekkel korábban be kellett feküdnie. Erre megszülettem tök egészségesen 1 héttel hamarabb, 2,6kg-al és 46cm-el, hurkásan, szal még vékony sem voltam. A dokik meg csak néztek, h jé, ennek tényleg semmi baja. Úh ennyit erről, én az miatt biztos nem parázok, h kicsi lesz, nálunk kb várható is.
Klarissza!
Jól nézel ki, szép a pocid!
Szurkolok, h sikerüljön a természetes szülés, és kiférjen az a kobak!
Judit!
Kitartás az alergiádhoz! Adélnak pedig sok szerencsét az ovihoz!

Tetszik a Sára név...nálunk is van a pakliban egy Saci, de inkább Sarolta-ként.
nevek: Csajok, mi egyre szarabbul állunk...ahelyett, h szűkülne a kör, egyre több jön fel, ami tetszene, és így már végképp nem tudunk dönteni. Asszem soha sem lesz már neve ennek a gyereknek.

Ja, és az új fejlemény, h mégsem lesz második neve, tehát az Africa kiesett, mert átgondoltuk, hogy ez végülis semmire sem jó, csak le kell majd írni minden hivatalos papírra, így maradunk a szimpla egy neves verziónál. Csak tudnánk már, h mi lesz az.
Gabi!
Gratula a szép méretetekhez!

Lehet, h a doki a baby mérete alapján számolja a heteket.
Sajnálom a bacikat!!! De ha a vizeletedben találták, akkor arra nem antibio-t kéne szedni? Én úgy tudom, h a canesten hüvelyi gombás fertőzésekre való...
Pipal!
Örülök, h végre túl vagy a hajtáson, nem lehetett semmi!
Ha beugrasz a háziorvosodhoz, vagy taán védőnő is tud ilyet, van olyan szerkentyű, amivel csak megszúrják az ujjadat, és máris tudják a vas szintedet. Sztem érdemes lenne megnézetned, mert azért ez nem játék, és ha túl későn veszik észre, akkor mehetsz injekció kúrára, arról ne is beszéljünk, ha egyáltalán nem veszik észre...
Ditta!
Nagyon jól nézel ki! Nekem is ekkora, és kb ilyen a pocim, arányosan...mert én asszem kisebb vagyok nálad. Nem tudom miért mondják neked, h húúú mekkora, mert sztem 30héthez ez teljesen jó méret, helyes poci, nem túl nagy. Lehet, h azért, mert a köztudatban nem igazán van beépítve egy mondjuk 38-40hetes poci, az már tényleg brutál nagy tud lenni (én is csak terhes fórumokon, oldalakon láttam csak ilyet)...így aki még nem szült, nincs babás ismerőse sem, nem tudja mit jelentenek a méretek. A reklámokban újságokban sztem mind ilyen max 30hetes körüli pocakok szerepelnek, és sokan azt hiszik, h ez már a vége. Nekem ez a teóriám.
Örülök, hogy minden oké a babyvel, tényleg nem lesz kicsi!
Én most 11-12kg-nál tartok, de múlt hétvégén csak +10kg volt. Viszont ezen a héten nagyon éreztem, és érzem, h kicsit megdagadtak a végtagjaim, úh vaszín most kicsit tartogatja a szervezetem a vizet, azért ugrott meg ennyire...remélem majd lemegy megint teljesen, mert szokott lenni néha iyen...főleg, amikor több sós dolgot eszem. Egyébként azt olvastam épp tegnap, h innentől normális a heti 500g hízás. Kicsit bepánikoltam, kizárt, h én még 4,5kg-ot hízzak. Neeem akaroooom!
Tökjó a többi fénykép is, jó lehetett a nyaralás, és aranyos cuccokat vettetek a babynek!
Nati!
Remélem nem lesz semmi gond ezzel a ketonnal! Fogalmam sincs, h mi ez...
Asszem én hoztam fe még korábban az epidural témát. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyire fontos neki, h "teljesen átélje a szülést", természetesen szülessen a baby, vagy tudja magáról, h nem fogja bírni, és él azzal, amit felkínál az orvostudomány. Én az utóbbiak táborába tartozom, mert pont azt gondolom, h nem KELL kibírni a fájdalmakat, én nem szeretném, ha erről szólna a szülés. Tudom magamról, h én ekkora fájdalomtól bepánikolok, ingerült leszek és elkeseredem, és nem szeretném ilyen állapotok között fogadni a lányunkat, félek h ennek negatív következményei is lennének lelkileg. Ha van rá lehetőség, akkor szeretném fájdalommentesen átélni, és szép emlékként visszagondolni rá, és tudom, hogy a szüléssel járó fájdalom nekem felérne egy horrorral, és talán még be is depiznék miatta, amit nem szeretnék. Hát ez van, mindenki más, én sajnos ilyen vagyok. És erre a megoldás az epidural, amiről én csak jót hallottam. Mivel személyes tapasztalatom még nincs, szüléssel kapcsolatban sem, csak a véleményekre tudok hagyatkozni. Beszéltem anyukákkal és olvastam erről, és akár első, akár többedik gyerekét szülő nőről volt szó, kivétel nélkül mindenki dicsérte, és bíztattak arra, h én is kérjek, mert higgyem el, nem éri meg szenvedni, és így tökjó élmény az egész...főleg az győzött meg, amikor olyan anyukák mondták ezt, akik az esőnél nem, de a másodiknál már kértek, és csak sajnálták, h nem tették meg az elsőnél is, mert ég és föld a küönbség, és sokkal jobb élmény. Hát ez mind, amit tudok errő mondani, és engem ez maximálisan meggyőzött, és ahogyan ismerem magam, nekem is ez lesz a legjobb megoldás...bennem nincsenek is olyan érzések, h természetesen kellene szülnöm, és "át kéne éreznem" a szülést...nem vagyok egy mazohista alkat.

Ugyanekkor én nem foglalok állást egyáltalán, mindenki más, és magának kell eldönteni, hogy hogyan szeretné, és mi számára a fontos. Én csak őszintén felnézni tudok azokra, akik fájdalomcsillapítás nélkül csinálják végig, akármilyen elgondolásból.
(Ja és még hozzá kell tennem, h itt már a mobil epidural formát adják, ami sokkal enyhébb verzió, fel is kelhetsz és mozoghatsz vele, érzed a fájásokat, csak nem fáj. Asszem otthon még az ágyhoz ragadt fajta van, nagyobb adag, amivel nem szabad mozogni, és teljesen elérzéstelenít, nem érzel semmit...jól tudom?)
Holnap várjuk a képeket Fanniról, szurkolok, h ne bújjon el, pózoljon csak szépen így utoljára odabentről a szüleinek!
Eszter!
Jófej emberek vannak...

De ne foglalkozz velük!
Eagleszem!
Örülök, h a babyvel minden rendben! A többit sajnálom, látom most összeszaladt nagyon. Durva, h otthon mit meg nem engednek maguknak a hivatalokban (na meg az egészségügyben is, de ez most nem téma). A kocsit sajnálom!
Katica!
Örülök, hogy minden oké a kiscsajjal, sztem se foglalkozzatok 1-2mm-el ide vagy oda, egészséges és szép lesz a baby!
Kumpibogár!
Gratula a nevekhez!
Harivera!
Nagyon édes a kiscsaj!
Velem semmi különös, csak asszem egyre fáradtabb vagyok...de hát ez van. Majdcsak vége lesz már. Később majd a kiscsaj miatt leszek fáradt, de nem baj, az legalább nem fizikailag fog "fájni", legalább mozogni tudok majd rendesen 1.2 hét után...és egyébként is alig várom már!
Következő találka alkalmával megbeszélem a midwife-al a streptopcoccus B szűrést, mert itt csak privátban lehet megcsináltatni, 20-30font. Külön kell rendelni valahonnan vm tesztet, és azt visszaküldani, vagy mi. Jó lenne, ha ugyanekkor más bacikat is keresgélnének, ha netán lenne vm, mert itt nekem senki nem fog csinálni kenetet, nem divat. Sőt, látjátok a streptot is csak magadnak kérheted, nem rutin dolog.

Belülről senki nem látott még itt Londonban, és nem is fog, a méhszájam is csinálhat akármit.
Az az igazság, h ez miatt parázok kicsit...mi van, ha van vm lappangó fertőzésem, nem tud róla senki, és a baby kifele jövet elkapja? Megvizsgálják őt születés után valahogy, h nem kapott-e el tőlem vmt? Sajna én eléggé hajlamos vagyok összeszedni dolgokat már tini korom óta, hiába vigyázok maximálisan, szal bármi visszamaradhatott régebbről, amiről nem is tudok, mert volt, h csak kikezeltem magam canestennel, és ennyi. Sok kismama csak kenetvétel után tudja meg, h ilyen-olyan bacija van, pedig nem is érez semmit.
Ja, és még egy kérdés! Nekem egy ideje van olyan néha, hogy a torkom legalja, rögtön a kulcscsontok felett, belül annyira iszonyatosan el kezd égni egy ponton. Szerintetek mi ez? Hallottam olyanról, h gyomorégés, de ez még véletlenül sem a gyomrom...itt azt heartburn-nek hívják...vagy mégis ez lenne az? Nem aggódom a dolog miatt, csak érdekelne, h mi ez a jelenség...nem túl kellemes.
Na mindenkinek további szép hétvégét! Itt nemrég zuhogott az eső, be van borulva, úh ma már parkba sem megyünk...

Tegnap legalább sütött a nap, és volt egy kis baráti BBQ daddy egyik haverjánál...jó volt.