A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Memme!
Melinda bulizós képe :D:D iszonyú cuki Eszter nem szállt be? :D

Dorka, Veronikusz hatalmas drukk, de én nem tudom hogy bírjátok hogy még nincs biztos név én már tűkön ülök csajok! A Borka olyan szép volt...... ja és én is az Alaexandrára szavazok, bár tudom senki sem kérdezett :D

Vica!
Hát egyszerűen gyönyörűek vagytok, ahol Réka átöleli Lilit nagyon megható kép!

Steffikém gyere pár szóra és pár képre is ;)

Zsu!
Üdv újra itthon írásodon felbuzdultam és lám már megint ömlik belőlem a szó.....

Aprooka!
Szerintem zárd ki a külvilágot, te tudod hogy mi a jó nektek hallgass az ösztöneidre és csinálj úgy mindet ahogy a belső kis kütyü mondja!

Üdv az újaknak!

Kriszta!
Látom ügyes vagy és kizártad anyóst hajrácsak így tovább!!!!!! Szupi mami vagy hidd el!

Heni!
Gratula Szandinak a hősies helytálláshoz!

Tünde!
Lelkileg felkészültél az ovira?

Kati!
Most már Emmus is meg a mocival mint az őrült pont Danira gondoltam hogy múltkor írtad mennyire teper :D

Emese!
Játszi mikor????

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsa, engem tuti nem bántottál, szerintem is mindenki úgy csinálja, ahogy a legjobbnak érzi :)
Nálunk pl ha Anna kézben van amíg elalszik, utána simán le lehet tenni a gyerekszobában az ágyába, semmi problémája nincs vele, ha ott ébred és éjszaka is gond nélkül visszalszik ott. Persze vannak nyűgös napok, olyankor én is viszem magammal a nagy ágyba, és ha Apa nem tud tőlünk aludni, akkor ő költözik a kanapéra... Nekem ez jött be, így én is hozzá tudok bújni apához néha, de ha szüksége van rám a csöppnek, akkor ő sincs onnan kizárva :) Volt már olyan, hogy este nyűgös volt, nem tudtuk elaltatni, bevittük a hálószobába, mellé feküdtünk két oldalról, ekkor körülnézett széles mosollyal, majd rögtön elaludt :D

Emma nagyon cuki :D és milyen kis ügyes, hogy már bilizik!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Köszi Anna is nagyon nagyot nőt :D

Látom nálatok is minden a béke jegyében telik ahogy a kisasszny szereti Emma rengeteget aludt rajtam azokról a képekről mindig egy évvel ezelötti magamat jutattod eszembe :D

Orsi

borsa

Ja és Andi!
Örülök a Mamádnak szívből és minden jót neki!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Csak egy gyors bekuk, mert csomó dolgom van....

Láttom mindenki meg van.
Ha több időm lesz majd jövők,pár képet azért kaptok,ha nem baj.

Olimpiát néznek a Nagyval Kép

Hintalóvazik
Kép

Pancsol a strandon
Kép

Csajozik
Kép
Szép napot mindenkinek
V

valentina

Így van bizony, após mondja is hogy nagyon elkapatjuk... Aztán röhög egyet, mert eszébe jut, hogy ők is ezt csinálták az első gyereknél :D Most is rajtam alszik, tátott szájjal, elterülve mint egy kisbéka :D

Valentina, nálam az olimpianézős kép tuti nyerő :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Heni!
Kóstolgatsz? Kóstolgatsz Drágám??? :lol: :lol: :lol: oké! Ezt megjegyeztem! :lol: :lol:
Nos! Azt szerettem volna írni (neki futok még 1x ), hogy a sógornőm még Kata születésére vett HASZNÁLTAN 5000Ft-ért egy csúnya kék hordozót, amit most le szeretnék cserélni egy ÚJRA!!!! (úgy néz ki, hogy ma DU meg is tudjuk venni :D)

Kép

Heni!
Neked még csak annyit, hogy gyere máskor is! :D :D :wink: :wink:

Szandinak hatalmas GRATULA!!!!!

Kriszta!
Ha lett volna valaki aki vigyáz a lányokra és én el tudok menni shopping-olni, biztos vettem volna pár dolgot ... így viszont ez kimaradt. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Rotarix: egyébként hűtve kell tárolni, szóval érdemes a dokihoz menet megvenni, bár valszeg meg kell rendelni előre. Otthon is be lehet adni, de én biztos gutaütést kaptam volna ha kiköpi a kölök, így a dokinénire bíztam. Így is úgy kanalazták vissza a szájába, miután 4-en fogtuk le. :lol: :lol: :roll: (megjegyzem, ha nem lenne ilyen puccos a kiszerelése, hanem csak olyan, mint a K-vitaminé, sztem tök simán be lehetne adni a babának kanállal. Meg olcsóbb is lenne.. :wink: )
mellékhatása nálunk nem volt, szintén aznap kapta meg viszont a második combba adott (nemtudommianeve)-szurit, na attól beidegelte magát. De láz, stb nem volt.

A mi dokinénink múlt héten azt mondta a pneumo nem lesz ingyenes. :( (csak a beteg gyerkőknek, szóval „örüljünk inkább, hogy nekünk nem ingyenes..” :wink: én is így szoktam nézni a dolgokat, lehet, hogy igaza van, de azért jobban bírtam volna, ha mindenkinek ingyenes.. :lol: :lol: )
És az is 17 e körül van. Csak azt 3-szor kell beadni, ha jól emlékszem. :?: Tudja valaki ezt pontosan? :?:

Aprooka,
mi is így voltunk, ha már úgyis üvölt, tök mindegy hogy hol teszi ezt mert úgyse alszunk, se ő, se mi – erre fel elmentünk a Múzeumok éjszakáján az Aquincumba, hát hadd ne mondjam, hogy ki szunyálta végig az egészet… :lol: :lol: :twisted: Bogi ekkor kb 5-6 hetes lehetett.

Bilin ücsörgő Emmus baba nagyon cukker!

Egyébként én is legszívesebben közénk venném az ágyba, lehet, hogy úgy nagyobb nyugalom volna, de annyit ficereg, hogy nem tudok tőle rendesen aludni! :lol: Vagy a lábujja fúrja a hasamat, vagy a kis kezével karmolássza a cicimet, valami mindig van... :lol: :lol: :lol:
(És őszintén: én nagyon szeretek az apjával aludni! :oops: )

Veronikusz,
én értettem ám a mondatot elsőre :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rotarix: egyébként hűtve kell tárolni, szóval érdemes a dokihoz menet megvenni, bár valszeg meg kell rendelni előre. Otthon is be lehet adni, de én biztos gutaütést kaptam volna ha kiköpi a kölök, így a dokinénire bíztam. Így is úgy kanalazták vissza a szájába, miután 4-en fogtuk le. :lol: :lol: :roll: (megjegyzem, ha nem lenne ilyen puccos a kiszerelése, hanem csak olyan, mint a K-vitaminé, sztem tök simán be lehetne adni a babának kanállal. Meg olcsóbb is lenne.. :wink: )
mellékhatása nálunk nem volt, szintén aznap kapta meg viszont a második combba adott (nemtudommianeve)-szurit, na attól beidegelte magát. De láz, stb nem volt.

A mi dokinénink múlt héten azt mondta a pneumo nem lesz ingyenes. :( (csak a beteg gyerkőknek, szóval „örüljünk inkább, hogy nekünk nem ingyenes..” :wink: én is így szoktam nézni a dolgokat, lehet, hogy igaza van, de azért jobban bírtam volna, ha mindenkinek ingyenes.. :lol: :lol: )
És az is 17 e körül van. Csak azt 3-szor kell beadni, ha jól emlékszem. :?: Tudja valaki ezt pontosan? :?:

Aprooka,
mi is így voltunk, ha már úgyis üvölt, tök mindegy hogy hol teszi ezt mert úgyse alszunk, se ő, se mi – erre fel elmentünk a Múzeumok éjszakáján az Aquincumba, hát hadd ne mondjam, hogy ki szunyálta végig az egészet… :lol: :lol: :twisted: Bogi ekkor kb 5-6 hetes lehetett.

Bilin ücsörgő Emmus baba nagyon cukker!

Egyébként én is legszívesebben közénk venném az ágyba, lehet, hogy úgy nagyobb nyugalom volna, de annyit ficereg, hogy nem tudok tőle rendesen aludni! :lol: Vagy a lábujja fúrja a hasamat, vagy a kis kezével karmolássza a cicimet, valami mindig van... :lol: :lol: :lol:
(És őszintén: én nagyon szeretek az apjával aludni! :oops: )

Veronikusz,
én értettem ám a mondatot elsőre :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sorry, úgy néz ki, ezt elbénáztam :oops:
Vendég

Halihó!

Átkukkantottam a másik fórumra, ahol ment a balhé...
Hááát Aproka, ez a csaj nagyon "kegyetlen"....
Hiába a két gyereke, de asszem nem kellene ennyire azt hinnie, hogy nagyon tapasztalt...
Én is nagyon magabiztosan álltam neki Dani ápolásának, de aztán pikk-pakk rájöttem, hogy ő bizony nem Orsi és még csak véletlenűl sem fog ugyanúgy működni...így hát pápát intettem saját nagy tapasztalataimnak és kezdtem kitalálni, hogy Dani mit szeret, akar, mi jó neki, stb...
Hát ennyit a tapasztalatokról...
Sztem még Veronikuszt is érik majd meglepik :D :D :D :D

A sírni hagyásos módszer az olyan durván hangzik...
És konkrétan azt a módszert választottam, de nem hagytam sírni...én ott űltem az ágya mellett amíg el nem aludt (Daninál) és amikor elaludt kijöttem...
És az ALVÁSLABORBAN is azt ajánlják!!!!!! NEm azt hogy menj ki és 5-6 percenként menj vissza...
Ott vagy Vele és beszélsz hozzá...ha sír akkor sem veszed ki csak elmondod mindíg ugyanazt...nincs semmi baj, itt vagyok Veled, ha bármi baj van számíthatsz rám...
Lehet, hogy nem fog megtanulni rögtön egyedűl elaludni, de pl Orsi pár nap alatt átállt arra, hogy lefeküdt és 2-3 perc múlva már aludt, de ott kellett vele lenni 2,5 éves koráig!!!!!! A lényeg az, hogy rájön, "ha álmos vagyok anya lerak az ágyamba és ott aludni fogok".
Dani meg 8 hónaposan átállt 2 nap alatt....viszont ő egyedűl szeret inkább elaludni, ha bentmaradunk akkor beszélget és szórakozik...ha otthagyjuk akkor beszélget a macijával és szépen elalszik.
A férjemnek és nekem nagyon-nagyon fontos az a pár óra amit este csak kettesben töltünk.
Viszont ha betegek, vagy felriadnak vagy bármi bajuk van akkor rögtön jönnek át hozzánk... :)

Rotavírus: Orsinak volt egy nagyon durva fosós-hányós vírusa. Madarászban rögtön rávágták, hogy ROTA!!!! Gyerekorvos elküldött viszgálatra és kiderűlt, hogy "csak" fosos-hányós vírus.
Aztán vgűl mondták nekünk, hogy 10 fosós-hányósból max 2 rota így fölösleges oltani, mert amúgy is lesz fosós-hányós vírusa...hát mi ezért kihagytuk...

Kép

Kép
cukipofa

Borsika, nem kérdeztem a doktornőt, a híradóban láttam valamelyik nap hogy kötelező lesz és ingyenes... Plusz megtaláltam a cikket, tegnapi, szóval elég friss...

http://www.fn.hu/belfold/20080824/ingyenes_lesz_pneumococcus_elleni/

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

judy,
szuper! :D :D :D köszi a cikket!
Vendég

Nincs mit :wink: :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Cukipofa! Ezt olvasd el kérlek:
[quote]H írta:ááát nem tudom, én sosem hagytam sírni egyik fiamat sem ennyi idősen. Egy ekkorka baba még nem hisztizik, oka van a sírásának, lehet, hogy csak az anyukáját szeretné maga mellett ebben a számára még ismeretlen világban. Egyébként azt mondják, hogy ha hagyják sírni a babát, akkor egy idő után nem azt tanulja meg, hogy enyje-bejnye nem szabad hisztizni, és akkor vagyok jó baba, ha nem sírok, hanem éppen azt tanulja meg, hogy nem számíthat senkire, és ezért nem is érdemes sírni. Sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az a gyerek, akit nem hagynak hosszú időn át sírni. A kisebbik fiam 16 hónapos koráig nem aludta át az éjszakát, egy évesen szokott le az éjszakai szopizásról, irtó fárasztó volt, de úgy voltam vele, hogy szüksége van erre a gyerekemnek. Most jön a foga, megint ébred éjszaka. Egyszer voltam bent most éjjel én nála, utána mondtam apánknak, hogy hozza át mellénk, na aztán csönd volt reggelig Laughing De már majdnem egy éves volt, amikor a kiságya átkerült a tesó mellé a gyerekszobába, addig velünk volt. Sőt, igazán nem is használta a kiságyat, mert inkább közöttünk aludt, így nem volt annyira fárasztó. De ugyanezt eljátszottuk a nagyobbik gyerekemmel is, ő is sokat ébredt éjjel. Olyankor átraktuk magunk mellé. Pár év múlva már úgysem akarnak melletünk aludni Wink

Én ezt írtam első reagálásnak Aprókának, majd később bemásoltam egy linket (ha jól emlékszem babaszobás oldalét), ahol írtak pont erről a témáról.
Mivel te csak belekukkantottál a vitába, ezért kétlem, hogy az elejétől olvastad volna el. Én nem azt írtam, hogy hú de tapasztalt vagyok, de azért nagyobb a tapasztalatom néhány dologban, mint az első gyerekes anyukáknak. De ha gondolod megadom a gyerekorvosunk számát, elmeséli neked, hogy min mentünk keresztül, tehát ha tapasztalatról beszélek, nem alaptalanul teszem. Szoptatás, éjszakázás, sírások, fogzás, betegségek (nem sima nátha). pl. fulladt már be gyereked? Én volt, hogy majdnem egész éjszaka ott ültem az ágya mellett, mert ahányszor rájött a köhögési roham befulladt. Tudom nem betegségben kértek segítséget, de ez csak egy példa volt.
Én nem akarom ezt a vitát folytatni, sem itt sem máshol, elnézést, hogy ide írtam, de mivel ti alaptalanul támadtok engem, meg lehordotok mindennek, úgy éreztem, hogy azért ez mellett nem mehetek el szótlanul.
És igen, volt gúnyos hozzászólásom Aprókához, de az már csak akkor mikor ő is rohadtul felhúzott. De azt természetesen nem komolyan írtam.
Ha valamiről véleményt alkottok, ne csak részleteket ismerjetek az adott dologról. Meg ha visszanézitek a korábbi hsz-eimet, láthatjátok, hogy tényleg segítő szándékkal írtam. Pl leírtam valakinek azt is, hogy tejpangás, csomók esetén hogyan szoptasson, és ezt nem én találtam ki, hanem szoptatási tanácsadó. És érdekes, hogy ő nem mondta, hogy kioktatom, valószínű értékelte a segítséget, még ha nem is úgy csinálja.
Én nem hülyézek, nem bunkózok, nem kegyetlenezek, kérlek ti se tegyétek, nem adtam rá okot.
További szép napot!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Na a vigyorgó pofikat nem tette be az idézetbe. :evil:
A Laughing = :lol: , a Wink = :wink: , ezek voltak benne a hsz-ben.

dadomi

Ne haragudjatok lányok, nem hittem volna, h. mindenhova követ...azt hiszem kénytelen leszek ezt a topikot is elhagyni, mint a másikat a béke érdekében egy időre...
Köszönöm az eddigi nagyon hasznos tanácsaitokat, szuperek voltak.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
ne menj el!!!!!!
Én a vitába nem szólok bele de nem hiszem hogy mened kéne sőt!

És igen a pneomo ingyenes szept 1-től mi is azért halogatjuk a dokinénivel a 2. at

Orsi

borsa

Aprooka!!
el nem menj innen!!!!!!!!lécccilécccccci

pneomos oltás ingyen
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-221046

emano/Andi
KépKép
emano

"ok nélküli sírás"
Az egészen kicsi babák gyakran ordítanak az esti időszakban, látszólag ok nélkül. Ha tiszta a pelus és aludni sem akar, hasa nem fáj, cici nem kell, se semmi nem nyugtatja meg, akkor az ember könnyen bepánikol, hogy akkor most mi van? És persze hamar elszakad a cérna.... Jó eséllyel ilyenkor azért sír a pici, mert fáradt. Nem testileg, hanem szellemileg. Mi felnőtek ilyenkor ülünk bambán, de ők nem tudnak :wink: Akkor is elfáradhat egy baba, ha szerintünk semmi különös nem történt aznap. Változó, hogy melyik babánál mi a tűréshatár. Eleinte én is borzasztóan zokon vettem, hogy semmitől nem nyugszik meg. Ivának ilyenkor még a cici sem használt. Miután ezt az elfáradósdit elmagyarázták nekem jobb lett. Tudtam, hogy semmije nem fáj, nem voltam ideges, mivel tudtam mi a sírás oka. Ringattam, cirógattam és szavakkal nyugtatgattam, hogy "Gyere, meséld el mi fáj, Anyunak mindig elmondhatod" Szépen sorra vettem, ami aznap történt és ezeket elmondtam neki. Mivel én nyugodt voltam, a saját "idegemmel" nem hergeltem tovább a helyzetet, így a sírások időtartama kicsit lerövidült, mégha nem is szűnt meg.
Köldökápolás: A kamilla szárít és fertőtlenít :wink: Vannak országok, ahol semmit nem csinálnak a köldökcsonkkal. Se alkohol, se hintőpor. Pl. Anglia. Belgiumban az újszülötteket csak 2-3 naponta fürdetik és akkor is csak sima vízzel. Popsi törlő helyett is nedves vattával törlik a popsit. Mindezt azért, mert a gyakori fürés eflborítja a bőr savköpenyét és kevésbé lesz ellenálló. A fürdetőkre ez hatványozottan igaz.
Hát, ahány ház annyi szokás :D

Veronikusz
Pandóra...tök jó!!!!! De nem fogják úgy besézni, hogy Pandi vagy Panda? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Aki nem érzi magát hibásnak, az nem menekül....

Hrenata! Én is hozzád hasonlóan a mi történetünket írtam le, vigyázz mert a végén téged is megkiabálnak, hogy kioktatsz!

dadomi

Dadomi!
ezt a fórumot EDDIG a nyugalom jellemezte leginkább. Ezért IS szeretek ide jönni. Ha továbbra is csak a feszültségkeltés miatt jössz ide, én is elmegyek! Szívesen látunk ITT MINDENKIT, aki beszélgetni jön!!! Ezt rád is értem! Kérlek, szállj le a sértődött témáról! Nem érdekel ki kezdte.

ROTARIX:
:evil: ez jó K…VA drága. De ha használ! :roll:

Renáta!
Hát én is ettől tartok! :wink: Pandi, Panda. A végén meg simán lemacizzák. :lol:

Megvettem álmaim hordozóját. Igaz a lányok leizzasztottak a boltban. :D

szép napot MINDENKINEK!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dadomi!
Veronikusznak teljesen igaza van!!!!Mi itt nem szoktunk veszekedni és megsértődni egymásra.......Pont azért jövünk ide, hogy nyugalomra és jó szóra leljünk.....

Veronikusz!
Milyen a hordozó..????
Figyi ha nemlehet dórinak vagy dorkának becézni a pandórát az eléggé leszűkíti a kört valóban :lol: Nekem a ZSófi is nagyon tetszik....az is szép név és azt is jól lehet becézni :lol:
Igaza van Borsának nem vagyunk mi 100-asak, hogy a szülés előtti napokban sem tudjuk még a gyerek nevét.... :lol: :lol: :lol:

Fotók nagyon jók ..... :lol: :lol: Viktor korán kezdi.......Emma pedig cukipofa a laptoppal :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Dadomi!
Veronikusznak teljesen igaza van!!!!Mi itt nem szoktunk veszekedni és megsértődni egymásra.......Pont azért jövünk ide, hogy nyugalomra és jó szóra leljünk.....

Veronikusz!
Milyen a hordozó..????
Figyi ha nemlehet dórinak vagy dorkának becézni a pandórát az eléggé leszűkíti a kört valóban :lol: Nekem a ZSófi is nagyon tetszik....az is szép név és azt is jól lehet becézni :lol:
Igaza van Borsának nem vagyunk mi 100-asak, hogy a szülés előtti napokban sem tudjuk még a gyerek nevét.... :lol: :lol: :lol:

Fotók nagyon jók ..... :lol: :lol: Viktor korán kezdi.......Emma pedig cukipofa a laptoppal :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok,

Lányok, valahol utána lehet érdeklődni a családi pótléknak, azon kívül, hogy bezarándokolok és sorba állok órákat? Július 9-én adtuk le az igénylést és még mindig semmi... Pedig már akárhogy számolom letelt a 30 nap... Tudok egy telefonszámot, de az persze vagy foglalt, vagy nem veszik fel... :evil:

Ráadásul kiakadtam az Allianz-ra is... Szerződést kötni lehet már interneten is, de ha fel akarod mondani a cascot, ami már 4 éve létezik a biztosítónál és mellesleg teljesen kármentes, azt meg tudják bonyolítani. Nyugodtan küldd el faxon, de nem kapsz róla semmilyen információt, hogy át is vették volna, küldd el nyugodtan ajánlottan, de lobogtathatod az ajánlott cetlit, az még nem bizonyítja, hogy határidőre beért, vagy add le személyesen az ügyfélszolgálaton. Utóbbiról annyit, hogy tavaly januárban besétáltam az ügyfélszolgálatra, hogy bejelentsem a lakcímváltozásomat, majd szeptemberben, mikor a bónuszvisszatérítést kiküldték, az még mindig a régi címre ment, mert ők semmit nem tudnak arról, hogy az én lakcímem megváltozott volna (ja, a csekkek az új címre tudtak jönni) :evil: :evil: :evil:

A vitához nem szólok hozzá, jelen hangulatomban nem lenne benne köszönet. De ezt a fórumot valóban nem ez a hangnem jellemezte eddig, ezért is jártam ide szívesen. Engem sem érdekel ki kezdte napokkal ezelőtt, viszont roppant mód zavar, ha valaki nem tudja befejezni.

Aprooka, ne menj el légyszi!!!

Veronikusz, az a hordozó, amiről raktál fel képet? Nem rossz!!! :D

Nekem babakocsira kéne karfa (Graco), mert elméletben bele lehet rakni a hordozót, csak pont a karfa hiányzik, ami rögzítené... De még a Brendon szerviz se tud rendelni külön... :?

No ébred poronty, asszem kiviszem levegőzni, legalább nekem is kiszellőzik a fejem...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!
Olvasom ezt a topikot már igen régóta.Én is írtam ide anno.Igen,az igaz,hogy mindenkit szivesen fogadtok,csak azt nem írtátok,hogy ha valaki aki nem a "régiek" közé tartozik leírja az őszinte véleményét,akkor már ki is utáljátok.Velem is ezt tettétek.Emiatt töröltem magam innen,mert privátban zaklattatok,osztottátok az észt,mint itt is.Na és lám-lám éppen Veronikusz volt az első aki anno Nekem esett,.amiért egy kérdésre leírtam az őszinte véleményem,ami nem mellesleg tapasztalat volt egy orvossal kapcsolatban.Miért kéne ezt privátban írni?Ez egy nyílvános fórum,az ír aki akar és ha kérdeznek,akkor aki akar őszintén válaszolhat rá,még ha nem is éppen pozitív az a válasz.Ha zártkörűen akartok fórumozni,akkor megtehetitek(lsd.anyatanya).
Csak ezt szerettem volna leírni,mert annyira unszinpatikusan tudtok megnyílvánulni,hogy az már fáj néha.
(kár,hogy azt hiszitek sokan,hogy ha van 2-3 gyereketek akkor már sokkal okosabbak vagytok mint az,akinek csak esetleg egy van.)

További kellemes csevejt,alakoskodást.
valaki régrõl

Sziasztok!

aprooka!
Na nehogy má...eszedbe ne jusson...

Borsika!
Az az oltás 17ezer alkalmanként????? VAgy ennyi a 3 adag?????

Tegnap voltam ovis szülőin... :?
Hát nemtom...nagyon kedves a két ovónéni és nagyon sép az ovi. De 26an lesznek egy egész kicsi szobában...
Hát nem is tudom...elképzelni sem tudom, hogy pl hogy férnek majd el az ágyak...
Jóformán mindegyik gyerek új lesz csak egy-két bölcsis lesz szóval lesz nyekergés ezerrel, de remélem (nagyon remélem), hogy Orsi könnyen be fog szokni...
Borsa!!!!
Tessék megnyugtatni....
Ja és én pont múlthéten gondoltam rátok, hogy vajon megy-e már a motorozás :D
És nem veszíti el az egyensúlyát????? Daninak ugye ilyen szélesebb kisautója van...azzal sztem könnyebb...Emmusnak a kisnyuszi van, ugye????????

Na megyek ovis bevásárlásokat intézni... :roll:

Kép

Kép
cukipofa

Valaki régről,
én csak néha írok ide, de eddig mindig kaptam választ és segítséget. Nem olvastam még olyat, amivel valakit kiutáltak volna.

Szerintem jó, ha az ember többféle véleményt olvas, mert kipróbálhatja a számára legmegfelelőbbet. De ebből vitát kelteni felesleges.
Nincs még gyerekem, se tapasztalatom, de azt hiszem minden gyerek más és mind mást igényel.

Aprooka, ne hagy el a topikot, mert mindenkinek nagyon hiányoznál!!!! És kitartás!!!!!

Oltások: Hol tudom meg, hogy milyen oltások kellenek, javasoltak? Vagy ezt majd a gyerekorvos elmondja?

Veronikusz, szuper a hordozó!!!!

Kép
Kép
gabi82

Szaiasztok!
Sos gyors segítségre lenne szükségem. Most kéne beadnunk a pneomo ismétlőt és ugye állítólag ingyenes de a gyerekorvosunk azt mondta hogy nem az csak a koraszülött, kissúllyú.... stb gyerekeknek. Most akkor mi van? Mindenhol az van hogy ingyenes????
Légyszi gyorsan írja le aki tud valamit köszi

Orsi

borsa

Kati!
Nekünk olyan 4 kerekű taxi szerű járgány van azzal nem borul de a tesóm kisfiának a motorával a 3 kerekű klasszikussal hétvégén sikerült egy jó nagyot esnie neki egy széknek eredmény= egy szép lila pukli a homlokán :D de megmarad :D
Ja és nyugi ovival minden ok lesz :D

Viktor cukkancs a képeken :D

Zsófi!
Tegnap lemaradtál drukk neked is (Maja nagyon szép név :D)

Veronikusz!
Gratula az álom hordozóhoz :D

Orsi

borsa

Szia Borsa,

Én a híradóban hallottam a hétvégén, és azt a cikket találtam aminek a linkjét bemásoltam:

http://www.fn.hu/belfold/20080824/ingyenes_lesz_pneumococcus_elleni/

De Emano is talált valamit:
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-221046

Aztán, hogy lehet-e hinni nekik... :roll:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Szia Judy!
Na nekem is ez a bajom, ezeket elovastam de a doki meg tök mást mond nem érem hogy mi van. Azt mondta nem lesz ingyenes adjuk be most.....

Orsi

borsa

Orsi,
hát én is meg vagyok kavarva! Nekünk is ezt mondta a gyerekorvos (múlthét kedden), viszont a legfrissebb cikkekben tényleg az van, hogy ingyenes lesz. Bár azt is olvastam, hogy ez még csak egy javaslat, még nincs elfogadva. (Talán még nincs ülésszak, vagy mi)

Nem ér rá nektek szeptember elején az ismétlő? Az már csak egy hét.

Cukipofa,
17 e lenne alkalmanként, ha most mégse lenne ingyenes.

Ha valaki infora akad ossza már meg velünk lécci, én is lázasan kutatok.
Vendég

Hát, ha ingyenes lesz, akkor is csak októbertől...

Az a bajom, hogy nem nagyon tudok hinni már ezeknek az ígéreteknek sajnos. Ez nagyon sok pénz, hogy egyik napról a másikra be tudják-e vezetni???

Csütörtökön jön hozzám a védőnő, meg tudom kérdezni, hogy ő mit hallott, ha addig még ráér.

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Ráér de a doki most csütörtökön akarja beadni mert úgysem ingyenes szerinte ne várjunk tovább mert így is a 2ből 3 hónap lett nem tudom annyira idegesít hogy ebben az országban semmi sem működik, legalább tudnám hogy visszatérítik vagy ilyesmi..... :twisted:

Orsi

borsa

én nagyon szeretem és tisztelem a dokinkat, vén róka(lány) már, de legutóbb azért felmerült bennem, hogy nem-e a pénz miatt mondja, amit az oltás után kapnak (kapnak?)
Veronikusz, nektek is ő a gyerekorvosotok, Te el tudod képzelni róla??

A szomszédunk ilyen orvoslátogató vagy mi, ha összetalálkozom vele, megkérdezem, hogy ez hogyisvan???
Vendég

Na igen ez bennem is felmerült de én imádom a dokinkat annyira rendes és tuti illetve szinte 100% hogy nem emiatt de ha most beadatom és aztán 4 nap múlva vagy 1 hónap múlva közlik hogy ingyenes a fejemet fogom a falbaverni, mert hát 16 000 az 16 000....

Orsi

borsa

hát ez az...!!
Vendég

Szeva Csajok!

Dorka, Veronikusz, miattatok néztem be... mennek a drukkok! :wink:

Mi egyre jobban, én tegnap megjártam az afp-t. Nincs itt véletlenül az a lány, vagy ismerőse, akivel taliztam tegnap? 12 hetes. Többet nem írok, de ha olvasol, jelentkezz! (Köszi.)

Benci gyűjtögeti a púpjait, hisztirépát eszik minden nap, de egy édes kölök különben mindezek ellenére. A hajam égnek áll tőle, de élvezem. És imádja a kölyköket. Kicsiket-nagyokat egyaránt. Nagy öröm ez nekem (aki ismer, tudja, miért).

Orsi, pneumoról én nem tudok semmit, de ha az orvos/gyógyszertár külön nem szólt, akkor tuti nem ingyenes. Egyébként hiába beteg gyerek stb, Bene sem kapott semmi kedvezményt, pedig ha jól belegondolok. Na mindegy. Ne legyen baj.

Steffi?
vbea

sztem a "visszatérítés" esélytelen, abban ne bízz..
Vendég

Szia Eni!!!!
De jó hogy te is itt már nagyon hiányoztál egy friss kép Benéről és pocaklakó tesóról??????
És röhej hogy az oltás még a betegek sem kapják ingyen, itt meg nagyban hirdetik az igét.... :twisted:

Bori!
a visszatérítés természetesen csak költői túlzás volt :D

Orsi

borsa

Ok, feltétlenül megkérdezem csütörtökön. Egyenlőre mindenhol az van, hogy októbertől ingyenes, mást még nem találtam... De keresgélek még én is, engem is érdekel...

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=230514

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=236839&fr=te

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Köszi :D jó lesz tudni de addigra mi már túl leszünk rajta és a 16 rongyon is mert csüt reggel kapjuk meg.... :(
de ha valakinek ingyen sikerül akkor örülünk :D

Orsi

borsa

Orsi, köszi. :wink: Igyekszem minden eddig be nem tartott ígéretem ellenére kicsit gyakrabban benézni, mert sokan hiányoztok. :D Még az előbbihez az jutott eszembe, hogy Bencidokinéni anno azt mondta, hogy amennyiben ingyenes lesz/lenne, úgy arról a dokiknak jó előre értesítést, hivatalos levelet kellene kapniuk. És nem kaptak... Sztem nyugodt szívvel megveheted. Én is kérdeztem, hogy krupp nem elég, mint krónikus légzőszervi megbetegedés? Szóval mi sem kaptunk semmi támogatást, de utólag nem is foglalkozom vele.

Nem tudom, miért, de második gyereknél (szegény kis elfelejtett) valahogy nem vagyunk olyan lelkesek pocakkép kategóriában. De pocakra ültetett Benét küldök. Hétvégi, szóval egész friss. :roll:

Kép

Kép
vbea

No már értem, hogy a gyerekorvosok miért nem tudják: nekik elfelejtettek szólni... Hogy miért nem lepődök már meg rajta... :roll:

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=151889

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Eni!
De jó nagyon szépek vagytok még mindíg :D Remélem lesz egy nyárbúcsúztató összeröff (ugye zsu? ;) ) és akkor élőben is megcsodálhatjuk egymást megint :D
Nem értem hogy a krupp miért nem elg de igazad van felesleges mérgelődni.....
Ja és Benőkének boldog hófordulót!
Pocaknevek? Mentek 4D-re? kiváncsi vagyok kilány v kisfiú, bár szerintem hölgyike :D

Orsi

borsa

Na akkor most mi van?????? áááááááááááááááááá

Orsi

borsa

Orsi... :oops: Ez a nyárbúcsúztató jól hangzik (szegény Zsu). :lol: Köszi a hófordulót, én is most realizáltam. :wink: Vannak majdnem tuti nevek. A fiúnév biztos, lánynév vita tárgya. Mostanában találtunk egyet, kicsit fura hangzású ómagyar nevet. Istvánnak VÉGRE tetszett valami, most viszont az a baja, hogy nem tudja megjegyezni. :lol: Tehát egyelőre nem mondok semmit. Ha a kezdeti (túl)nehézségeket nézem, akkor én is azt mondom, hogy csajos. Majd meglátjuk, sztem még 1-2 hét.

4D-n azért nem gondolkozunk, mert Bencivel voltunk, egész idő alatt bökdösték, hogy ébredjen, tisztára cirkuszi majmot akartak belőle csinálni, azt hitték, annak örülnénk. Most ez nem került szóba. Ja, akkor a 29. héten voltunk.

És ja, krupp nem krónikus betegség. Nahát!
vbea

Dorka!
Hordozó: :D nadddom jóóóó!!!! EGYÜTT NŐ A GYEREKKEL. :D Ezt úgy értsd, hogy hosszában lehet hosszabbítani széthúzással. :D és azt tetszett még benne, hogy ha oldalról kapna ütést :oops: akkor csupa szivacs veszi körbe a gyerek fejét. Sajnos a mi régi ülésünknél nem volt semmi ami megfogja és az un. SZŰKÍTŐK, se igazán ezt szolgálják – szerintem – nem erre lettek kitalálva. Ez különben német és vásárolható hozzá akár ISO-Fix alap is. De befejezem, mert nem kapok jutalékot. :D
Persze hatalmas a választék ezekben a hordozókban és biztos nem ez az egyetlen márka ami jó!!!
Név: úgy szép az élet ha IZGALMAS!!! Minek sietni? :lol: legkésőbb a szülőágyon kitaláljuk. :lol:

Judit!
Nem akarlak elkeseríteni, de én volt hogy 4-5 hónap múlva kaptam meg valami pénzt! Lehet hogy nem azt amit vársz, de akkor is. :oops: :oops: Remélem te szerencsésebb leszel!

Borsa!
Mi csak extrának a Neis-Vac-ot adattuk be. Azért mind fizetni kellett.
Gyógypuszik a lila puklira! :oops:

Borsika!
Én nem hinném hogy ő olyan lenne. Minket pl. CSAK a Neis-Vac-ra beszélt rá és bármi mást említettem, hogy mit szól hozzá, azt mondta hogy nem kell. :roll:

Eni!
Ha már ilyen ritkán, igazán mesélhetnél bővebben! :D no és képet/képeket nem kapunk? :D

Cukipofa!
Én is ma szereztem még be váltóruhát, -cipőt Katának. :D
Úgy néz, ki, hogy Szofi azon a két napon (H-K) mikor mehetett eddig fizetős bölcsibe 8-12-ig, sikerül elintéznem, hogy addig maradhasson mint Kata az oviban, azaz DU kb 4-ig. Így egyszerre fogom tudni őket hozni-vinni. :D

Azt hiszem minden ÉRDEMLEGES, ÉRTELMES dologra válaszoltam. :D :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ez nem ér most hogy itt vagy végre mondadod kellett volna pár nevet :D Hol voltatok 4D? annó? mi a praxisban és szerintem legalábbis nálunk tök jó fej doki volt. Egyébként annyira lánynak éreztem már az elejétől a picúrkádat bár nem tudom miért.... volt roham mostanában? vagy szent a béke?

Orsi

borsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: