A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Én is gratulálok Leinek Csabihoz :!: :D

Hajrá Makadu :lol: És ki van még vissza? (bocsi, hogy nem esik le)

yuyu79

Belekivel vagyunk ketten
makadu

Sziasztok!

Makadu Neked külön, már csak ketten vagyunk. :shock: Hogy vagy? Én nem bánom az oroszlán-nélküliséget. :)

A többieknek annyit, hogy így olvasva benneteket én is arra jutottam, hogy jobb, ha egyenlőre mindenki visszavonul vagy nagyon vigyáz a szavakkal. Nem akarok egyik oldalra sem állni, de azt gondolom, hogy egy kis csecsemővel, aki új és meg kell szoknunk és a legjobbat szeretnénk neki, nagyon el tudunk bizonytalanodni. Ez teljesen normális. Apróka részéről is egy kis támogatásra és ötletekre lett volna szüksége. Nem pedig arra, hogy ez most rossz vagy nem.

Szerintem mindannyiunk környezetében vannak "jóakarok", akik segítenének, csak éppen baromi rosszul.

Amit én nehezményezek, hogy Dadominak a kisebbik babája is elmúlt 1,5 éves, mi meg itt az újszülötteinkről "tabnácskozunk" és lehet, hogy neki az akkor bevált, meg vissza tudja nézni, hogy az akkor jó vagy éppen rossz volt, de itt ebben a fórumban nem erre van szükségg, hanem arra, hogy azonos korú babák anyukái, megosszák egymással, kétségeiket, kérdéseiket, tapasztalataikat. :shock: :shock:

A fentiek miatt nem Bendének és Aprónak kellene elhagynia a fórumot, hanem Dadominak. Bocsánat ez itt most ítélet, de felvállalom! Ne haragudj Dadomi, de én ezt gondolom!

Na befejezem és várom a nagy pillanatot!

Kata
Vendég

Sehol egy császáros kismami? :( Aki segítene??

Csak mert ha másnak is volt,akkor nem megyek be holnap a dokihoz,nem szívesen hagynám itt a babát.9 naposan meg nem viszem be még a városba.

Valaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

nicike

Lányok, lányok,

Tény, hogy fáradtabbak, érzékenyebbek, bizonytalanabbak vagyunk, de apró, bende, kérlek szépen benneteket, ne tűnjetek el!!! Nagyon hiányoznátok!!!

Eddig is olyan jó kis csapat voltunk és továbbra is szükség van mindenki véleményére, tanácsára. 9 hónapig minden nap egymással osztottuk meg a gondjainkat, gondolatainkat, véleményünket, én szívből kívánom hogy ez továbbra is így maradjon!!!

Nicike,

nekem nem okoz gondot a bimbóvédő, egyébként néha anélkül is szopizunk, ha sikerül;)

Altatás:
nálunk Barnus napközben a kiságyban vagy a pihenőszékben alszik, éjjel pedig velünk. Lehet, hogy így odaszokik, de most még akkor vagyok nyugodt, ha hallom a kis szuszogását;)

Lei! Hatalmas gratula Csabi babához!

Kitti, Kata, nektek pedig kitartást! ;)

sniky

Beleki! Miből gondolod, hogy az én tapasztalataim, tanácsaim nem idevalóak? Ti itt nagyrészt elsőgyerekes anyukák vagytok, tapasztalat nulla, ahogy nekem is volt az első gyerekemnél. Milyen tapasztalatot tud átadni az akinek első babája van? Az én gyerekeim is voltak újszülöttek. Nem felejtettem el, hogy milyen volt akkor az élet. Megtapasztaltam rengeteg dolgot, és ezeket elmondom. Miért rossz ez? Én Aprookának is ötleteket adtam, nemhogy mereven elzárkózott, de még támadott is érte. Hát akkor adjon neki tanácsot tudod ki... Segíteni próbálok Zsófinak a szoptatásban, erre lehurrognak, hogy csesztetem. Te pl milyen tanácsot tudnál adni nekik? Miért baj az, hogy nem kell nekik kísérletezgetni, hogy vajon hogy is lehetne megoldani a problémákat, hanem kész, bevált ötleteket kapnak, ami ha nem válik be még mindig próbálkozhatnak mással is. De jó lett volna annak idején Daninál, ha én kaptam volna segítséget, megosztották volna velem a tapasztalatokat!
És most te sem haragudj meg, de irtó gyerekesek vagytok itt néhányan! Az oviban csinálják ezt a gyerekek, hogy én most megsértődtem és nem játszok veled. Ez egy nyilvános fórum, az ír ide aki akar. Aki pedig olvassa, azt olvas el, amit akar.
Ennyi.

Nicike! Én császáros voltam, de nem akarok ráderőltetni semmit, meg cseszegetni sem akarlak. A duzzanat el fog múlni idővel, nekem is volt, érzéketlen is ott a bőr, valamennyire az is marad. De szépen vissza fog majd húzódni a dudor. Legalábbis nálam így volt. Nem írok semmi olyat, hogy örülj neki, meg hogy ez is arra emlékeztet, hogy szültél :wink: De kérdezd meg a frissen szült (császáros) anyukákat is, nekik biztos nagyobb a tapasztalatuk, ők jobban benne vannak, legalábbis Beleki szerint. Sőt talán még tanácsot is tud adni! Ugye Beleki? Miért nem segítesz Nicikének?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Nicike!

Itt vagyok, látom engem is kérdeztél. Nem hagylak cserben!
Szóval az én varratom nem lett ugyan szép az én megítélésem szerint, de nincsen az a "3 cm hurka" vagy az a hasonló valami, ami nálad a jelek szerint megjelent. Viszont lehet, hogy nekem más szabású a vágásom, mint a hagyományos császárnál, hiszen ez egyben hasi mütét is volt, szerintem nagyobb a hegg, mint a tiéd. Vagy? Nekem széltében olyan jó kéttenyérnyi hosszú...
Viszont van egy barátnöm, akinek az általad leírt változata volt és egy évvel a császár után, most pár hete, megoperáltatta újra és kivetette azt a megvastagodott részt. Hogy miért volt, azt szerintem ö se tudja és nem is mondta el neki senki, de hátha azóta mégis kiderült. Megkérdezem töle alkalmasint, rendben? El tudnám képzelni, hogy valami szövetátlapolódás lehet az oka a varrás során...

Dadomi!

Mivel most már engem is támadsz, csak meg kell magam védenem, mert erösen felment a pulzusom a hozzászólásodtól. Szerintem nem olvasol figyelmesen, mert ha jól értettem Zsófit, ö úgy érzi, hogy csesztetik, de hogy ki, arról nem szólt a fáma. Nem azt írtam, hogy te cseszteted és ha már itt tartunk nem is neked szántam a mondandómat, hanem annak, akit személy szerint megszólítottam. Nekem az az érzésem, hogy belefolysz itt a topik életébe és a több általad félreértett dologból egy lassan mindenkinek terhes és kellemetlen helyzetet teremtesz. Nem kiútálni akarlak innen, mert se szándékom, se jogom nincsen hozzá, csak meg szeretnélek kérni, hogy lehetöség szerint légy egy kicsit visszafogottabb a megnyilvánulásaidban.
Nagyon rendes töled, hogy segíteni szeretnél kezdö anyukáknak, de nem szabad a segítökészséget túlzásba vinni. Te is biztos nagyon jó anya vagy, kétség se fér hozzá, de Apró is az, aki izgatottan várta velünk együtt a saját és a mi babáink megszületését hosszú hónapokon keresztül, erre most elmartad/-tuk öt innen, pedig se neked, se nekem vagy bárki másnak nem ez volt a szándéka.
Ilyenkor érzékeny mindenki, a hormonok is kavarnak, tehát a legfontosabb ebben az esetben a tapintat lenne. Apró nem azt írta, hogy bezárja a babáját a szobába és ordítson a büdös kölke, amíg be nem fejezte a hisztit, hanem csak nem akarta, hogy a gyerek a fejére nöjjön, ami tényleg könnyen megeshet óvatatlan szülökkel.

S ami a tapasztalatokat illeti, én a lányokkal a 4. babámat vártam itt velük, az én tapasztalataimat osztom meg velük, de ök nyilván mást fognak tapasztalatként gyüjteni és ez így van rendjén.

Most olyan rossz a lelkiismeretem, mintha személyesen tehetnék Apró visszavonulásáról. Remélem nem így van, ugye Apró? Ha mégis megbántottalak volna valamivel, kérlek ne neheztelj rám, nem állt szándékomban!

Na de térjünk mostmár a napirendre! :)
Örülök nagyon, hogy Lei is babázhat, már csak annak örülnék mégjobban, ha Makadu és Beleki is már a babával a karjukban lennének! Ügyesek legyetek lányok! Én már olyan izgatott vagyok, mintha nekem kéne szülni menni! :)

Mentem tovább fözni, pozsonyi kiflik fogyóban. :)

Barbi
maass

Köszi Barbi!
Akkor megyek holnap orvoshoz.Mert hát nemt tudom,elég aggasztóan néz ki.És hát nem tudom...Érzéketlen,dagadt,forró...
Olyan rendellenes.Pedig nem volt ilyen.Hanem ilyen lett.És ez zavar.Hogy mikor a kórházból kijöttem lapos volt ott.

nicike

Maass! Nem támadtalak! Zsófit sem csesztetem a szopizással, én leírtam ,hogy milyen módjai lehetnek a tejmennyiség növelésének. Csak azért mert kért segítséget. Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy ő szeretné szoptatni a babáját. Szerintem az, hogy leírtam neki, amiket leírtam az nem csesztetés, csupán jóindulatú segítség.
Ha úgy gondolod, hogy Aprookát letámadtam, kérlek olvass vissza, hogy mit írtam neki először. Ő volt totál elutasító, sőt! De nem folyok most ebbe bele, már leírtam az egészről a véleményemet.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Kata hát eléggé nagyon sokat keményedik a hasam, sokat bökdös és szúr, no meg azt hiszem most van (tegnap és ma) távozóban a nyákdugóm is....nagyon reménykedek egy esti szülésben.... :lol:
Te hogy vagy?

Nici szerintem is nézesd meg a bibidet! Nem hangzik túl jól...aztán lehet,hogy természetes dolog....

Niki vagy Ritus, amikor még bent voltatok a kórházban és ugye nem lehetett beadni a lúrkót és rátok jött a szükség/fürcsi, addig hova tettétek a gyerőcöt? vagy addig be lehetett adni? vagy rábíztátok a szobatársra? vagy megvártatok valaki rokont? :oops:
makadu

Barbi!

Egyáltalán nem tehetsz arról h Apró nem akar jönni többet. Ne legyen lelki ismeret furdalásod.
Apró meg jöjjön vissza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nicike

na, akkor én is itt! Barbi egyáltalán nem Dadomi reagálására írta, hogy ki csesztet, és miért, illetve én sem Dadomiról beszéltem!

tök félreértetted Dadomi Barbi hozzá(m)szólását! :(

egyszerűen arról van szó, hogy vannak körülöttem, akik ezt, meg azt mondják, és én igenis a szívemre veszem! :( sajnos! de ez már az én felfokozott hormonjaim következménye!

Aproo, Bende, nehogy már elmenjetek! :( ez így nem ér!!! 9 hónapon keresztül együtt izgultunk, drukkoltunk egymásnak/egymásért!

:(

amúgy pedig még annyit, hogy igaz, nekem is első kisbabám Beni, és igenis, sajnos sokszor érzem, hogy nagyon béna vagyok, tudom, ez is hiba, de abban is biztos vagyok, hogy, mint minden szülés, minden kisbaba is más, és más!

tök jó, hogy Dadomi megosztod velünk a tapasztalataid, de nekünk, "amatőröknek" a saját gyerekünkkel kapcsolatos tapasztalatokat kellene megszerezni. nem lehet, és nem is kell egy másnál bevállt módszert ráerőltetni a gyerekünkre, hiszen az nem a Te, vagy a másik gyereke, ahol már jól bevált a dolog, így köszönjük a tippeket/tanácsokat, tényleg! aki akarja elolvassa/megfogadja, aki nem, az nem! mondd el általánosságban a tapasztalataid, de ne legyen már az, hogy megmondod, hogy mit kellene csinálnia Aproonak, vagy Bendének! azért van anyai ösztönünk, hogy sokmindenben kisegítsen! ;) nem? szóval mindenki csinálja azt, ami a szíve szerint helyes, aztán, ha még mindig kérdéses, mint pl. nálam a tejci, akkor kérdezek, és vagy megfogadom a tanácsot, vagy nem!

Mazska! nálatok a pótlást már a kórházban kezdték? vagy csak otthon doktornéni mondta, hogy kell? vagy hogy csinálod? ugyanabban a cipőben járunk, így kíváncsi vagyok, hogy nálatok mi a helyzet! ;)

sophie27

Nicike, amúgy ez a hasas buci dolog elég furin hangzik... igaz, hogy nem császáros voltam, így segíteni sem tudok, csak azt tudom, hogy nekem pl. a gátsebemnél volt ilyen bedagadt rész, gondolom, hogy azért, mert friss vágás, seb, + ilyenek!

beszélj a dokival, nehogy gond legyen! bár biztos nem lesz!

sophie27

Nici!

Ez nem hangzik valami jól, mert ha forró, akkor akár gyulladt is lehet. Fáj is? Jobb tényleg, ha valami okos ember ránéz! Megértem az aggodalmadat, hogy a 9. napos babát nem szévesen hagynád magára, de jobb félni, mint megijedni. Én pl. elszúrtam a dolgot a varratkiszedetés terén. Kivártam, hátha felszívódik, míg fel nem lettem világosítva, hogy arra ugyan várhatok. Így lett 10 nap helyett 2 hónap, mire végre a múlt héten megembereltem magam. Szegény doki szenvedett is velem rendesen, mert a csomók benöttek a börbe, nekem meg fájt, amit csinált, így érzéstelenítette. Utána két napig nagyon furcsa volt, de mostanra rendezödni látszik az ügy. Remélem neked sincsen nagyobb baj a varrattal!!!

Csajok, annyira örülök! Egy csomó ruha tropára ment, mert Dönci vascseppjei minden igyekezetem ellenére mindig valahol másutt kötnek ki, ha büfiztetem, akkor pl. a vállamon és a galléromon. Namármost a kimosott cuccokban kisebb-nagyobb vasolt maradt. Ki is akadtam, mert nincsen sok ruhám és a fele foltos lett. Végsö kétségbeesésemben vettem a DM-ben olyan kis zöld flakonos csodaszert és tényleg müködik is! Lekopogom, de eddig mind kijött!
Jut eszembe, megint adnom kell neki a cseppekböl!

Döncike ma nagyon társasági életre vágyik. Reggel fél kilenc óta ébren van, idönként néha bealszik pár percre, de amúgy éber és éhes állandóan. :) Miközben föztem, többször is megszoptattam, ha meg éppen letettem, ott volt a hordozóban a konyhában és ringattam a lábammal. Most a kiságyában tanyázik, de nincs töle elragadtatva, megyek is és "megmentem".

Bende, Apró! Gyertek vissza, rólatok is szól a topic, nem ér cserbenhagyni!

Puszi: barbi
maass

Dadomi!

Nem tudom mennyire vetted észre, de ha most visszaolvasod, azt amit nekem címeztél, akkor látni fogod, hogy elég kioktató a stílus.

Nem azt írtam, hogy nem jók az ötleteid, hanem azt, hogy Te/Ti már egy másik fázisban vagytok. Itt a "kezdő" anyák tele vannak kétségekkel, hogy biztosan jól csinálják-e és pont a bizonytalanságukat szeretnék megosztani velünk. És nem arra van szükségük, hogy valaki megmondja, hogy mit csinálnak rosszul.
"Miért nem jó, ha sírni hagyja"...

Itt, ha észreveszed sokaknak fontos Bende és Apróka részvétele és hozzászólása, mert az elmúlt 7-8 hónapban itt osztottuk meg egymással titkainkat, kérdéseinket, gondolatainkat, tapasztalatainkat. És igen, nem vagyunk tapasztaltak, de amit észrevettem (és javaslom, hogy esetleg Te is olvasd vissza)., hogy Maass, Csenge, ... (bocs más nem jut az eszembe) és más már gyermekes anyukák sosem írtak ilyen formában, mint Te és ennek nem az az oka, hogy ők esetleg tapasztalatlanok, csak egyszerűen tekintettel voltam az első gyermekesekre, pedig azért ők is bőven írtak hozzászólásokat.

És, hogy gyerekesek lennénk, hát kérlek, nem vagyunk egyformák. Az, hogy ez egy nyilvános fórum az igaz, de felteszem a kérdést, hogy miért döntöttél úgy, hogy egy 7-8 hónapja összeszokott társasághoz írsz tanácsokat. Pl. Eviragos is most csatlakozott, de mégsem írt így, bár azt nem is tudom, hogy első gyermekes-e, pedig voltak tanácsai.

És esetleg, hogy ne borzoljuk a kedélyeket és szeretnél szeméylesen nekem írni, akkor tegyük priviben, mert azt gondolom, hogy ez nem jó a többieknek sem.

K.
Vendég

Makadu!

Haskeményedés nekem is van, egy-egy apró szúró fájdalom, de semmi más. Nyákdugó... fogalmam sincs, ma észrevettem, hogy a folyás barnás, de sokkal sűrűbb.

Holnap megyek ctg-re... bár remélem,hogy nem kell... :D :D :D

Ha még Te is beelőzől... :oops: :oops:
Vendég

Kitti! A hasad, ha keményedik, akkor labda formájú lesz? Nekem ilyenkor oldalt puhább, érezni, hogy teljesen előre jött a köldökhöz.
Vendég

Dadomi köszönjük a tanácsaidat , de lányok kérlek benneteket ezt ne. Elolvassuk egymás tanácsait de legyen ennyi és ne húzzuk mint a rétestésztát. Senki se menjen bele felesleges vitába és mindenki halgasson a saját ösztöneire csinálja mindenki ahogy tudja és szeretné.

ÉN SZERETNÉM HA ENNEK A VITÁNAK VÉGET VETNÉTEK !

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok! Csak köszönök nektek gyorsan :lol: Ma délben hazajottünk. Tele a lakás, itt van az összes nagy és dédszülő. Kicsit kiloptam Zsombit a sokadalomból, nehogy megártson neki.
Bocsi mindenkinek, akit megelőztünk, de úgy látszik a kisfiam mindenben utánozni akarja a bátyust :lol:
Majd olvasok és jövök, ha lesz időm.

Lei is jól van :lol: összefutottunk pár percre.
Vendég

jujj, lányok!
Aproo, Bende,
Lécci ne menjetek el!
Aproo,
Ha még olvasol, megírnád azt a pocifájós masszázst, ami segít nekik kakilni? ha jól emlékszem te írtál egy szuper masszázsról :wink:
Bende,
vettem NUK melltartóbetétet, és ez vékony!!!! Te nem szeretted a babylove-osat, ugye?

Lei,
Nagy gratula Csabihoz!!!!

Én is napraforgóolajjal kenegetem a hámlást, de fürdés előtt.

Nicike,
Írj majd, hogy mi lett veled!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Írok csajok holnap h mi volt.

Barbi

Beszéltem már pénteken a dokival,azt mondta jegeljem és hétfőn menjek be,mert szeretne rá nézni.
Csak gondoltam ha ez normális,és másnál is van,akkor nem megyek be.
Apával lesz a bébi,nem agódóm...Csak azért jobb lett volna itthon maradni ;)

Niki

Barnus ezt az 50-70-et hány óránként eszi? 3? vagy igény szerint?
Mert mi éjjel pl csak egyszer kelünk és akkor is csak 50-60 at eszik.

Még egy:

Ez a napi minimum 6 kakis pelus komoly? Mert van fosis pelus ,de nem 6 :shock:
kb: 3-4-5... változó

nicike

Kata néha háromszög alakú a hasam néha labda, de tök kemény az egész. Annyira bekeményedik,h futás pisilni tőle (még ha előtte 2 perccel voltam akkor is). Viszont nekem nagyon sokat keményedik olyan 5-10 percenként....de nem fáj, ezért nem is megyünk addig a koriba.
Akkor valszeg neked is a nyákdugód távozgat.
Hamar szülj meg és nem előzlek meg :lol:
Ma estére nagyon rá vagyok mozdulva, persze meglátjuk,h a töki mit alakít...

megyek fürcsizek és szorítsatok,h megszüljünk éjszaka! :wink:
makadu

Nicike,

Átlagban 3 óránként, de van hogy 4-5 óra múlva jön a következő etetés, tegnap este pl. 10-kor aludt el és 3-kor keltünk megint. Igaz 5-ig nem is aludt el, de utána 9-kor kelt újból. Nem ébresztgetem, ahogy éhes lesz, ébred magától, aztán egy idő múlva majd csak beáll vmi rendszer?! ;)

A kakis pelusokon pedig ne aggódj, eleinte én is azt tettem, tök feleslegesen, van, hogy egy nap nincs kakis pelusunk, aztán a következő nap 1-2, de volt már napi 4 is.

Ahány emberrel beszéltem ezügyben, annyi féle véleménnyel találkoztam. Van aki azt mondja, hogy minden kajcsi után produkálnak kakis pelust, a másik véglet pedig a La Leche Liga, akik szerint ha 10 !!! napig nincs kaki, az sem baj.... azt mondjuk már túlzásnak érzem... szóval ne aggódj ezen szerintem, majd beáll ez is, mint minden más;)

Kitti, én akkor tusoltam a kórházban, ha vki rokon bent volt nálam, mert az ugye nem 2 perc, de a mosdóba bármikor nyugodtan elmentem, pláne, hogy a 3 ágyasban voltam és ott volt mosdó-zuhanyzó. Addig megkértem az egyik szobatársam, hogy figyeljen Barnusra.

sniky

Kitti, nagyon szorítok neked!!! És természetesen Katának is;)
hajrá lányok, ügyesek lesztek!

sniky

Kitti, Beleki, nagyon drukkolunk értetek!!! ;) Talán a ma éjjel pont megfelelő a kisbabókáitoknak! Olyan klassz lenne, ha már ti is kettőben lennétek, bár biztos vagyok benne, hogy már egyáltalán nincs sok hátra! Hajrá!

Amúgy korábban, mikor még egyben voltam, kérdeztem, hogy milyenek a fájások... Többen le is írták, de valahogy nekem más érzés volt, és tudjátok, hogy mi volt a fura!? Nem tudtam, hogy milyennek kell lennie, de mégis tudtam, hogy ez már az. Szóval tök jól van kitalálva az egész emberi biológia!

Hasfájós masszázs nekünk sem ártana, bár ma apa hozott a gyógyszertárból sab simplex szuszpenziót. Kíváncsi leszek, mert nálunk nagyon kínlódos a kaki dolog! Szegényem alig alkot valamit! :( És nagyon tud sírni, ilyen éles, visító hangon! :(

Holnap hívom a dokinőt, mert pl, a kis kutacsa miatt még azt sem beszéltük meg, hogy D vitaminnal mit kell kezdeni... Lehet, hogy nekünk nem is kell még kedden kezdeni, de majd ő megmondja! Kaki ügyben is értekezem vele, remélem, hogy semmi komoly, csak ilyen nehézkesen indul be a kis bele! :S

Nálunk kiskrapek most aludt el, de megint maratoni cicizés volt + utána "sajnos" tápszer.

Lányok, fertőtlenítés terén hogy álltok? Kifőztök, vagy azzal a Chicco-s cuccal fertőtlenítetek? Hámlást én is kenegetem, bár a kezén nem tudom, hogy mennyire jó, ha olajozom, mert, ha lenyalja, attól nem lesz baja? Vagy max. befosik!? :)

sophie27

Sziasztok!

Nagy gratula Leinek és Csengének a picurkákhoz! Bőséges tejcsit, és mihamarabbi hazatérést kívánok!

A gyerkőcök egyszerűen tüneményesek!
Ági! Az a beszélgetős kép Liliről nagyon aranyos!
Nálunk is Réka most kezd már beszélgetni a maga kis nyelvén. Van úgy, hogy fél óráig is elvan a kiságyában és nagyokat kurjongatva mondja a magáét Micimackónak, meg Tigrisnek. Egyszerűen zabálnivaló. Már odáig jutottam, hogy erre a gépre is feltöltöttem a képeket, lassan sikerül is becsatolnom néhányat. És a baromi hosszú szüléstörténetemet is. :wink:

Körömvágás: én már a kórházban levágtam a berepedezett részeket, mert agyon karmolta magát (Bár azt mondták, nem lehet, de a kesztyűt meg lehúzták a kezéről :evil: ). Azóta 4-5 naponta vágom, mert tök gyorsan nő. Legjobb, amikor szopi után kómázik, a lábomra fektetem,egyesével megfogom az ujjacskáit, és úgy. Ilyenkor meg se mozdul. Ne aggódjatok, nem bonyolult dolog.

Alvás: tök változó, ha jól bezabál a kisasszony, akkor 4 órát is lehúz egyben, de olyan is van, hogy 1,5óra múlva majd leharapja az ujjamat. Ilyenkor picit próbálom húzni az időt, de nem mindig sikerül.

Tejcsi: Kicsit aggódok, mi történt, mert a kezdeti tejdömping apadni látszik. Azért még van mit ennie Rékának, de két napja nem elég neki az egyik cici. Eddig olyan 120-130 ml volt ciciként (lemértem, hogy amit evett+amit fejtem), most meg alig jön 70-80ml. Az egy dolog, hogy neki nagyon küzdelmes a vége, hogy teljesen kiszívja (pedig közben még masszírozok is), tána viszont fejni se tudok 5-10ml-nél többet. ilyenkor nyilván átteszem a másik cicire és így jóllakik a kiscsaj, mert persze most meg már gyűri a 120ml-eket. Most kezdtem inni a laktoherbet, de csak óvatosan, pont amiatt, amit írtatok. Szerintetek mi lehet a gond? Mondjuk volt egy-két nap, amikor nem sikerült normálisan kajálnom, meg inni se biztos, hogy eleget ittam, de ez ennyire durván kihat?
Vagy lehet, hogy kezd beállni a kereslet-kínálat egyensúly, és így kegyeskedik, hogy ne is kelljen fejnem... Na én viszont attól félek, nehogy tovább csökkenjen...
Rékus amúgy tök szépen nő, és gyarapszik, dokinéni megint megdícsérte.

Anyatejes kiütés sajnos egyre több. Most Sudocrem-mel kenegetem, de próbáltam már anyatejjel, meg máskor kamillával is. Két nap után ugye lemérrhető, hogy melyik válik be?

Altatás: Mi nem támogatjuk az egy ágyban alvást, sem az ölben altatást, sem a felkapkodást. Fürdés utáni lefekvésnél néha van egy 5-10 perces sírós ciklus, amikor Réka az ágyában bőg, én meg a nappaliban, de nem megyek behozzá (apa nagyon csúnyán néz, ha mégis). Próbáltam azt is, ami a Suttogós könyvben le van írva, na azt órákon keresztül képes Réka csinálni, hogy bemyegyek, megnyugtatom, kijövök, egy perc múlva újra böbmböl, és ez újra és újra. Szóval ez a módszer nekünk nem jött be. Viszont az 5 perces bömbi után 4-5 órát alszik, így szerintem ez neki is pihentetőb, mint a 3 perces felkapkodás.

Azt vettem észre, hogy Réka egyre érdeklődőbb, napközben 1--1 órát hajlandó csak aludni, és inkább ott alszik, ahol mi is vagyunk, vagy kint a levegőn a babakocsiban. Ilyenkor a kiságyát nem tolerálja túl jól. Nem tdom, nálatok hogy megy ez? Nálatok is vannak ilyen változások? (Réki most 4 hetes)
És egyre inkább igényli, hogy foglalkozzunk vele. Szóval két hét alatt rengeteget változott, már nem csak az a alszik-eszik baba.

De tök jó! APa már azt várja, mikor szövegel, meg szaladgál. Na az még azért odébb van!

Beleki, Makadu kitartás! Combba nyillalás nekem is volt anno, de én annak tudtam be, hogy vmi ideget nyom a fejével a Manó, mert akkor már lent volt nagyon a fejecskéje.

Most mennem kell, jó éjt mindenkinek!

panna1

Sziasztok csajok!

Megjöttünk mi is :D

nicike nem tudom mi a panaszod, mert csak ebbe az oldalba kuksiztam bele, de egy kismama ismerősöm császárral szült, neki is lett ilyen dudor a sebe környékén és ki tisztította neki az orvos, mert begyulladt vagy valami iylesmi. De minden rendben volt vele.

Kép Kép

Kép
andaka

Sophie,
Én a Chicco-s folyadékkal fertőtlenitek, ha elfogy, lehet kipróbálom a forralásos dolgot, de még azt nem csináltam.
Az olajat pedig Virág is rendszerint kap a kezére (persze nem direkt :wink: ) de egyenlőre semmi baja nem volt tőle. Sztem amiatt ne aggódj! Sőt, mit már a popsi kenőcsbe is belenyúltunk aztán mire anya észehez kapott volna, máris a kis szájába volt az ökle. Hát lehet, hogy volt attól egy kis fosi, de azóta is él és virul :D

Panna,
Virág ugyan még csak 3 hetes, de én is észre vettem, hogy keveset alszik. Mondjuk már a korházban sem volt valami nagy alvó, na de már egy hete fél napokat is fent van, aztán alszik 3-4 órát és ismét fent van órákig. Hát nem tudom, de remélem hogy ez normális! Én azt hittem, hogy 2 hónapig mást sem csinálnak mint esznek és alszanak, na meg kakilnak persze :wink:
A tejcsi témával kapcs pedig nem tudom, mi lehet a gond, de az is lehet hogy semmi baj nincsen, egyszerűen csak kevesebb tejcsire volt éppen szükség. Az étkezés-ivás miatt én is aggódom, hogy nehogy kihasson ha esetleg nem úgy sikerül ennem ahogyan kellene (nem mindig egyszerű amikor egyedül van az ember egész nap egy pici babával), de igyekszem valami rendszert tartani (legalább ebben!) :shock:

Kép
Kép
dia123

Leinek hatalmas gratula Csabihoz!!!

Kittinek és Belekinek meg drukkolok, hogy mihamarabb ők is babázhassanak.

Íme a frissített születéstábla:
Kép

Nekünk ma nem volt hasfájás, lekopogom, szóval tutira a laktoherb tea volt a ludas. Egész nyugodt volt a mai nap, Andris sokat aludt. Ma egy hete, hogy hazajöttünk a kórházból és 450 grammot gyarapodtunk egy hét alatt. Most 3420 gramm a kisfiam.
Cumink nekünk is van, de nem használom minden nap, csak akkor, ha már minden kötél szakad. Szerencsére olyan nagy, hogy nem is nagyon marad meg sokáig a gyerek szájában.
Kakis pelenka ma nekünk sem volt, de ez is minden nap más. Van, hogy minden pelus tele van, de van, hogy semmi.
Nemcsak minden baba teljesen más, de még ugyanannak a babának a napjai is mások. Nehéz itt egyensúlyt találni, de én is azt vallom, hogy majd belejövünk mindnyájan, hiszen mindenkiben megvan az egészséges anyai ösztön, hiszen ezért szültünk. Remélem egyben marad a társaságunk és nem hagyjuk magunkat szétbomlasztani.

Szelektáljatok Lányok!

szuszu

Melltartóbetétben nekem sem jött be a Babylove, mert valahogy kényelmetlen viselet és a pólókon is átlátszik, ami itthon nem zavar, de az utcára nem tudok így kimenni. Tegnap vettem chicco-t és az nagyon jó. Mondjuk nem emlékszem a babylove mennyibe került, de ez a chicco elég drága volt 1300 Ft 30 db.

Én az avent mikrós fertőtlenítőt használom, de sem a cumisüveget, sem a cumit nem fertőtlenítem minden nap, mert előbbinek van kupakja, utóbbinak meg tokja. Az valamennyire megvédi őket. Vettem ugyan fertőtlenítő folyadékot is, de azt majd akkor fogom használni, ha valahova elutazunk mondjuk.

Asszem javul az aranyerem, micsoda boldogság :P

szuszu

Andaka, Zsófi nagyon szép kislány. Büszke lehetsz rá!

szuszu

Na még egy utolsó post, aztán eldugulok.
:oops:
Csak találtam egy tök jó kis oldalt a gyermekágyi tornáról. Vannak itt nagyon jó gyakorlatok, amik segítik a testünk regenerálódását. Én ma már ki is próbáltam őket.

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1270

Jó éjt!

szuszu

Sziasztok Lányok!

Végre Mi is itt! Hétfőn már haza is engedtek a kórházból (pénteken szültünk) csak ezidáig próbáltam visszaolvasni az eddigi hozzászólásokat.

Mecsi! Semmi baj, persze hogy mentél haza ezerrel! :D Én is akartam hozzád menni látogatóba, csak nem tudtam, melyik szobában vagy, és mikor a folyóson láttalak, akkor meg mindig vagy neked, vagy nekem voltak látogatók.

Én a szüléstörténetet majd később leírom. Sajnos mi is elég hasfájósak vagyunk. Most tapasztaljuk az életet. Van mikor könnyebb, van mikor nehezebb, de a legszebb dolog a világon. És amiről korábban beszéltünk, az aggódás nemhogy csökkenne, csak növekszik! Azt hittem, ha kint lesz a pocakomból, akkor nyugodtabb leszek, hiszen csak ránézek, és látom, hogy van! Hát, én szanaszét bírom magam aggódni, főleg emiatt, mikor nagyon nehezen tudom megnyugtatni, azaz segíteni a pocija miatt. nekünk az dokinéni írt fel görcsoldót, remélem, most már használni is fog valamicskét!
Jó éjszakát kívánok mindenkinek, nagy alvásokkal, kevés sírással, vagyis inkább sírás nélkül!

Most már remélem én is aktívabb leszek újra a fórumon, és teszek fel képet is Csengéről!

rizsimami

Kép Akkor én is büszkélkednék egy kicsit Csenge babámmal

Kép Szopizás után kidőlés

rizsimami

Sziasztok! Rizsi, Andaka, nagyon szépek a kislányaitok :D

Valaki kérdezte, hogy magunktól adtuk-e az Espumisant, igen, recept nélkül kapható, és újszülött kortól lehet használni... De aztán beszéltünk a gyerekorvossal is, és azt mondta, jól tettük...

yuyu79

Nicike, a gátsebem nekem is meg volt duzzadva, de csak az első héten. Szerintem jól teszed, ha megnézeted, nehogy valami gond legyen..

Ma letudtuk az első sétát tök jót aludt a kisasszony a babakocsiban ;-)

Na jó éjt mindenkinek!

yuyu79

Szép reggelt Mindenkinek!

Gyönyörűségesek a babák, én-én is akarok!!! :D

Mi szerdáig kitartunk, apa ma reggel megkérte Kristófot, hogy szerdán szülessen, mert holnap este Sopronban kell aludnia és biztosan nem tud hazajönni és lelkiismeret furdalása lenne. Na erre mit mondhatnék, na jó, de csak szerdáig.

Makadu! Ha szeretnél, akkor rajta! Most megelőzhetsz! :D

Vidám napot! Lassan indulok ctg-re.
Vendég

Sziasztok!

Hát, nekünk borzalmas éjszakánk volt, és most is nyüglődünk ezerrel!
Yuyu! Ez az Espumisan micsoda? És valaki említette a Gripe Water nevű szert is. Ha ezekről tudnátok bővebben írni azt megköszönném mert nagyon el vagyok keseredve az ilyen éjszakák után! Már azon filóztam, hogy a tejtermékeket elhagyom, hátha az okozza a gondot. Egyik ismerősömnél az volt a gond! Szóval teljesen tanácstalan vagyok :cry:

Niki! Még meg sem köszöntem, hogy hoztad a jó hírt a születésünkről! :)

Lányok! Valaki írta, hogy a baba papírjait valamilyen céggel intézteti el! Meg tudjátok adni a cég nevét? Előre is köszi!

Babatalit is támogatom, ha már a még két pocakosunk babája is megszületik, és tudnak ők is jönni.

rizsimami

Sziasztok!

Pár napra eltűntem, mert itt volt anyósom...és babáztam ezerrel!

Gratulálok az új anyukának!

Makadu Beleki rajtatok a topik szeme :lol: van még valaki aki még 2in 1? :oops: mert akkor rajta is

Annyira gyönyörű az összes kisbaba! és mindenki szuper anyuka! Én tudom!

Aproo Bende nehogy eltünjetek kérlek benneteket! itt mindannyian a topik lelkei vagytok 9 hónapja!

Képzeljétek úgy érzem, hogy a bal cicimbőlo alig jön tejci.. beszedtem a homeóst és arra is csak ajobb cici reagál.. remélme ezt csak én látom így!

:roll:

amúgy az éjszakáink változóak..van amikor 4.5 órákat alszik, de van amikor csak 2,5 et...

ja és a köldökéről írtam, hogy miylen gyönyörű lett, de tegnap este egy pici vér folyt belőle..jó, a védőnéni mondta hogy ez előfordul, de már 5 napja enm volt semmi váladék..és ez egy kicist aggaszt most... valaki tapasztalt hasonlót közületek?
Vendég

Szia Rizsi!

Először is gratulálok a gyönyörűszép Csenge babához.
Nekünk is nyügis éjszakánk volt, nem tudom mi lehet a gyerekkel, de azért nem merek hasfájásra gondolni, mert napközben meg simán alszik a szopik között. Lehet, hogy az a baj, hogy túl sokat alszik napközben és estére már nem álmos. Majd ma kicsit ébren tartom. Egyébként a tejtermékekkel kapcsolatosan arra figyelj, hogy ne nagyon igyál tejet. Nekem a doki azt mondta, hogy annyit lehet inni, amennyi a kávéhoz kell. Én mondjuk laktózérzékeny vagyok, ezért nem is nagyon iszom tejet, nem fogyasztok se joghurtot, se kefírt. Tegnap volt egy kis tejföl a tésztán, amit ettem, de nem sok.
Az Espumisan-t én magam is szedem, mert nagyon jó, a gyerekeknek való meg recept nélkül kapható a patikában. De azt nem tudom, hogy hogy kell használni pontosan, a másik még, amit adni szoktak a babáknak az az Infacol. Ezeknek nézz utána.

szuszu

Infacolra én is rákérdeztem, nekem ezt ajánlotta a doktornéni. Állítólag a hatóanyag ugyanaz, mint az espumisanban, csak ezt könnyebb beadni nekik.

Nagyon szépek a kiscsajok!!!!

Csanád minden nap kakil, de igazi emberes kakija csak max. 2-3 van, de inkább 2. A többi csak pukikaki :lol: Szerintem sem kell aggódni, ha gond van, a baba úgyis jelez, hogy fájna a hasa.

Sajna nekem sem a legszebb a gátam :( Ezért szerettem volna megúszni, csak 2 varratom van, de egyrészt ronda, másrészt nagyon lassan gyógyul. Nem ér váratlanul, előre tudtam, hogy ilyen rosszul hegesedek...Punciszépségversenyre biztos nem nevezek be :wink:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

még mindig egyben, de a hajnal már szenvedős volt, fájt a hátam nagyon és a keményedések....

Köszi Kata, akkor majd noszogatom a gyermeket. :lol:

Nagyon szépek a babák....sóhaj

köszi Niki a választ! Remélem én sem a sokágyasba kerülök...., bár most éppen már mindegy lenne. :lol:

Este megyek én is ctg-re.....minek....

Tényleg azt akartam még kérdezni Anyucik,h akik szedtétek a homesós cuccot meg gátmasszázsoltatok, kinek használt?

Rita milyen az a pukikaki? :lol: olyan jót rötyögtam rajta (hiába akinek még nincs tapasztalata)
makadu

Lányok gyönyörűek a babócák! ;) Gratu mindenkinek!

Aproo, Bende, remélem, hogy azért olvassátok, hogy mi itt mind nagyon várunk vissza Benneteket! :(

Rita, nekem anno ajánlottad az aloe first-öt, apa nálunk azzal fújkálja a gátam, és tökre szép már! Szóval engedd meg, hogy ajánlam Neked is! :)

Mi a gyógyszertárban végül SAB simplex cuccot vettünk hasfájásra, le van írva, hogy hány csöppet kell adni, én reggel és este adok neki, este mindig jobban fáj a hasa, illetve azt is mondta a patikus, hogy nem szívódik fel a hatóanyag, így semmilyen mellékhatása nincs!
Ma mondjuk rákérdezek a dokinőnél, mert nálunk ugye erősen kaki gond is van... :(

De jó lenne lemenni sétálni egy kicsit! :( Sajnos itt napok óta baromira fúj a szél, ezért nem rizikózom még be. Bízom benne, hogy lesz még szép időnk és mehetünk sétálgatni, vagy legalább ő lesz kicsit erősebb, és nem fog megfázni!

Tüsszögni nálatok is tüsszög a gyerkőc? Én már a kórházban észrevettem, hogy napi min. 2-3x tüsszög, és ez itthon is megmaradt!

Körömvágásról köszi a tippeket, ma lehet, hogy megejtjük, ha lesz fél perc nyugink! :)

Amúgy az éjjel egészen jól telt, sőt! Csak az a nagy éberség ne lenne... Komolyan engem is aggaszt, hogy nagyon sokat van fent napközben. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de lehet, hogy rákérdezek ma, ha úgyis hívom a dokinőt!

Kéne reggelizni valamit... :S

sophie27

sophie Zsigi is tüsszög, de ez állitólag normális...
illetve csuklik is.. a citromléről a védőnéni azt mondta, hogy azzal várjunk..még kicsi hozzá...cicre keell "vágni"

:oops:

hrk nektek is a IV.kerületbe kell menni a 6 hetes kontrollra? én nem bírok bejelentkezni, nem veszik fel egyik telefont sem :twisted:
Vendég

aki talákozott a nyákdugójával, milyen színe volt? az enyém csokibarnás-sárgás, ez jó? (bocsánat) :oops:
makadu

Rizsi, üdv újra itthon:) Nagyon szép Csenge baba, gratulálok hozzá!!! Én köszönöm a megtiszteltetést, hogy az örömhír hozója lehettem;)

Andaka, Zsófi is gyönyörű és jó hogy már ti is itthon lehettek;)

fertőtlenítés: Én a Chicco-s cuccot használom a cumira, kiskanálra, bimbóvédőre, de csak hetente egyszer, egyébként forróvízzel öblítem le őket.

Tüsszentés:
Zsófi nálunk is van 1 nap párszor, és az nem is baj, mert legalább tisztulnak a légutak, nekem a védőnő azt mondta, hogy az orrszívót csak 2 hónapos kortól használhatjuk, 1 hónapos kortól pedig a Sterimare orrsprayt...

Körömvágás:
nálunk ez a biztonsági körömolló nem jött be, nem férek a körméhez vele, így csipesszel ügyködünk;)

azt hiszem dobok apróékra egy privit, mert arról kapnak tájékoztatást és akkor hátha visszajönnek?! :?

sniky

sophie nekem védőnéni mondta,hogy egyre többet lesz fennt nappal... pl 9-12ig nem alszik..utána 12-15ig szunya aztán ébrenlét 18 ig és általában 18kor visszük le sétálni, akkor még kicsit szunyál a levegőn és 19kor fürdetés..utána alvás szóval állítólag ez nomális :lol:
Vendég

nálunk most nagyon nyugis éjszaka volt, és a tegnapi nap rekord evése: 90gr :)

úgy látszik ahogy minden gyerek más és más, más 1-1 nap is teljesen, pedig mi tegnap 4-5 órákat aludtunk nappal...

sniky

Niki! privi ment :(
bende

Sziasztok Csajok!

Ritkán jövök és sok a termés, meg mire elolvasom már rég el is felejtem mikre akartam reagálni. Meg aztán egy csukló kis csomag is van a kezemben. :D

Ja, erről jut eszembe, hogy mostanában már nem ajánlják a citromot csuklásra mert allergizál, Cintus még kapott, de szegények olyan arcot tudnak vágni tőle.

Apro és Bende tessék visszajönni!

Csengének és Leinek gratula a kislegényekhez!

Mi meg szerintem rengeteget eszünk, 150-160-akat is bevág a csaj, persze utána meg feszít a kis hasa, de állandóan a cicit keresi. Egy kilóval több, mint amivel bő 3 hete hazajöttünk. Kis tokás ő is. Anyósom kedvesen meg is jegyezte, hogy a kis kétállú. :twisted:

A k-vitamint akartam már múltkor is írni, hogy nekünk csak havi 1-et mondott a doki és a védőnő is.?

nici! Már biztosan a dokinál vagy, de nekem sem volt dudor a hegvonalnál. Remélem nem lesz semmi gond!

Pocakfájás mentes szép napot mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: