Sziasztok!
Nagy gratula Leinek és Csengének a picurkákhoz! Bőséges tejcsit, és mihamarabbi hazatérést kívánok!
A gyerkőcök egyszerűen tüneményesek!
Ági! Az a beszélgetős kép Liliről nagyon aranyos!
Nálunk is Réka most kezd már beszélgetni a maga kis nyelvén. Van úgy, hogy fél óráig is elvan a kiságyában és nagyokat kurjongatva mondja a magáét Micimackónak, meg Tigrisnek. Egyszerűen zabálnivaló. Már odáig jutottam, hogy erre a gépre is feltöltöttem a képeket, lassan sikerül is becsatolnom néhányat. És a baromi hosszú szüléstörténetemet is.
Körömvágás: én már a kórházban levágtam a berepedezett részeket, mert agyon karmolta magát (Bár azt mondták, nem lehet, de a kesztyűt meg lehúzták a kezéről

). Azóta 4-5 naponta vágom, mert tök gyorsan nő. Legjobb, amikor szopi után kómázik, a lábomra fektetem,egyesével megfogom az ujjacskáit, és úgy. Ilyenkor meg se mozdul. Ne aggódjatok, nem bonyolult dolog.
Alvás: tök változó, ha jól bezabál a kisasszony, akkor 4 órát is lehúz egyben, de olyan is van, hogy 1,5óra múlva majd leharapja az ujjamat. Ilyenkor picit próbálom húzni az időt, de nem mindig sikerül.
Tejcsi: Kicsit aggódok, mi történt, mert a kezdeti tejdömping apadni látszik. Azért még van mit ennie Rékának, de két napja nem elég neki az egyik cici. Eddig olyan 120-130 ml volt ciciként (lemértem, hogy amit evett+amit fejtem), most meg alig jön 70-80ml. Az egy dolog, hogy neki nagyon küzdelmes a vége, hogy teljesen kiszívja (pedig közben még masszírozok is), tána viszont fejni se tudok 5-10ml-nél többet. ilyenkor nyilván átteszem a másik cicire és így jóllakik a kiscsaj, mert persze most meg már gyűri a 120ml-eket. Most kezdtem inni a laktoherbet, de csak óvatosan, pont amiatt, amit írtatok. Szerintetek mi lehet a gond? Mondjuk volt egy-két nap, amikor nem sikerült normálisan kajálnom, meg inni se biztos, hogy eleget ittam, de ez ennyire durván kihat?
Vagy lehet, hogy kezd beállni a kereslet-kínálat egyensúly, és így kegyeskedik, hogy ne is kelljen fejnem... Na én viszont attól félek, nehogy tovább csökkenjen...
Rékus amúgy tök szépen nő, és gyarapszik, dokinéni megint megdícsérte.
Anyatejes kiütés sajnos egyre több. Most Sudocrem-mel kenegetem, de próbáltam már anyatejjel, meg máskor kamillával is. Két nap után ugye lemérrhető, hogy melyik válik be?
Altatás: Mi nem támogatjuk az egy ágyban alvást, sem az ölben altatást, sem a felkapkodást. Fürdés utáni lefekvésnél néha van egy 5-10 perces sírós ciklus, amikor Réka az ágyában bőg, én meg a nappaliban, de nem megyek behozzá (apa nagyon csúnyán néz, ha mégis). Próbáltam azt is, ami a Suttogós könyvben le van írva, na azt órákon keresztül képes Réka csinálni, hogy bemyegyek, megnyugtatom, kijövök, egy perc múlva újra böbmböl, és ez újra és újra. Szóval ez a módszer nekünk nem jött be. Viszont az 5 perces bömbi után 4-5 órát alszik, így szerintem ez neki is pihentetőb, mint a 3 perces felkapkodás.
Azt vettem észre, hogy Réka egyre érdeklődőbb, napközben 1--1 órát hajlandó csak aludni, és inkább ott alszik, ahol mi is vagyunk, vagy kint a levegőn a babakocsiban. Ilyenkor a kiságyát nem tolerálja túl jól. Nem tdom, nálatok hogy megy ez? Nálatok is vannak ilyen változások? (Réki most 4 hetes)
És egyre inkább igényli, hogy foglalkozzunk vele. Szóval két hét alatt rengeteget változott, már nem csak az a alszik-eszik baba.
De tök jó! APa már azt várja, mikor szövegel, meg szaladgál. Na az még azért odébb van!
Beleki, Makadu kitartás! Combba nyillalás nekem is volt anno, de én annak tudtam be, hogy vmi ideget nyom a fejével a Manó, mert akkor már lent volt nagyon a fejecskéje.
Most mennem kell, jó éjt mindenkinek!