A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

potyka, nekem hiányzik hogy nem jössz többször... :(

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:56-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Babák aranyosak!

Kata! Adél ilyen, ha sír! Én nem látom rajta, hogy sír.

Titi! Remélem, hogy nincs komoly baja Leventének! Sajnálom, hogy állandóan harcolnod kell az etetésekkor. Reméljük magától megoldódik. Hátha majd ha hozzátáplálhatsz jobb lesz, de remélem még hamarabb is helyreáll.

Babuli! Használhatsz Reparon kúpot és kenőcsöt, én is azt használtam.

Az esti elalvásunk egyre simábban megy. Mostmár csak betesszük a kiságyba és párszor kell visszaadni a cumit. Ennek köszönhetően hamar elalszk, tegnap is már 21-kor javában aludt és így viszont hajnalban hamarabb kel. Most is 2-kor már fent volt, aztán aludt 5-ig. És most kelt nyolckor. Itt tornázik az ölemben. Folyton fel akar ülni!

Muffin! Eliot nagyon kímél titeket! Én örülök, ha majd kb 3 v 4 hónaposan ilyen alvást produkál a kiscsajszi.

Viki! Akkor lehetett takarítani! :lol:

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:56-kor.
Vendég

--------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:18-kor.
20150601134430

mire megírtam, írtatok egy regényt! :lol:

Vidokata! Sajnálom, legalább el tudtátok intézni? Azért jobban jártatok így, mintha végig sírt volna az autóúton!

Oltások közül én a szeptembertől ingyeneset és az agyhártyát adatom be.

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:57-kor.
Vendég

Viki! Én ettem kínait és nem volt tőle semmi baj! :wink:

Szly! Köszi a segítséget!
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:57-kor.
Vendég

és pár kép... :)
Kép apával az irodában Kép hintás kép közkívánatra (totál leköti a gyereket mint látszik) :) Kép margitszigeten apával Kép más kocsijában is jó aludni :)

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:58-kor.
Vendég

MUFFIN! NAGYON VAGÁNY ELIOT!

BABU! NINCS MIT!

VKATA! IGEN ÉS ÉN IS EGY ÉVES KORA UTÁN AKAROM BEADATNI AZ AGYHÁRTYÁT. CSAK ELŐTTE ÍRATOM KI PÁR NAPPAL, MERT ÚGY OLCSÓBB. DE TE EZT TUTI TUDOD!

Kép
szly27

Jázmin meg ma két hónapos! hogy telik az idő!

Kép
szly27

Gratula Jázminnak a 2 hónaphoz! :) amúgy tényleg hihetetlenül telik az idő. Amíg pocakosok voltunk milyen hosszúnak tűnt 2 hónap, most meg csak úgy repül az idő...

KépKép
muffin

Jaja!

Kép
szly27

Muffin, az előbb olvastam, hogy azt írtad, hogy a prevenar ingyélesz és 18. Nem tudom, hogy nektek, hogy van, de Lizát kKORASZÜLÖTTnek minősítették, bár nemtom miért, na mind1 és emiatt mi 4500ért kapnánk, meg minden más választható oltást. Én megkérdeztem a dr-it és a gyógyszerészeket és azt mondták, hogy a rotavírusos kerül közel 18.000ftba és a tvben a híradóban mintha az agyhártyára vonatkozó oltás lenne ingyenes -ami "pár"ft- és a férjem is azt olvasta neten.
magdolnam

egyébként olyan édi a kiscsávód! Kis üzletember!
magdolnam

jaj kihagytam egy pár karaktert.... szóval és nem 18.000ftért
magdolnam

hali lányok!

gyors bekukk.
nem tudom ki milyen popsikendőt használ, de nálunk a dm-ben akciós a sajátjuk!
a zöld is meg a fehér is. a zöld az natur, a fehér az aloeverás.

mi már sok fajta popsikendőt kipróbáltunk de ez a dm-es vált be a legjobban!!!! ez nagyon jól be van itatva nedvességgel és lehozza a legdurvább trutyit is. a többiből kellett vagy 4-5 db egyszerre! ebből elég kettő is :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

jaj látszik baba az egyik kezemben és már így elfelejtek írni :oops: szóval mi a koraszülöttség miatt minden választható oltásra kedvezményt kapunk.
Egyébként csak az érdekelne, hogy Ti is kedvezménnyel kapnátok?

A fene vigye el ezt a babanetet!!!! Lehalt és csak most engedett vissza :twisted:
magdolnam

Potyka! A hátul hordozás nekem nem tetszik, mert nem látom közben a babámat. Nem tudok hozzá nyúlni, stb.

Egyébként nekem is hiányzol. Olyan ritkán tudsz jönni. Jó lenne, ha lenne több időd! :cry:

sz.andi

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:58-kor.
Vendég

Kata jól tudod, de nekünk, mivel koraszülőttnek titulálták, mindenre van 70%os támogatás a választható oltások közül. De így akkor már értem mit írt Muffin!
Szóval akkor mégsem lesz ingyen? Tök jó....
magdolnam

jééééééééééééé kismami bérlet??????????? Hol lehet utána olvasni??? gondolom bkv.hu
magdolnam

sziasztok,
tegnap épp megírtam a hsz-t, erre ledobott, és minden elveszett :evil: ja és nem engedett utána kapcsolódni :evil: :evil: :evil:

Véda, írtam privit is, az is elveszett asszem :evil: :evil:
majd ha lesz időm, újra megpróbálom!

lányok, Katák,
most lesz Szonjának az oviba szoktatás, és úgy tűnik, nekem kell beszoktatnom (már ha lesz addigra használható autóm). Szerintetetk hordozókendőben bevihetem a hathetes Nándit az oviba? Vagy ne kockáztassak, vigye inkább magával sétálni a nagymama? Én meg kirohanok, ha éhes? Csak az a baj, hogy 1. nincs még hordozókendőm, 2. a fektetős babakocsi nem fér bele az autóba (3. egyelőre a hordozóülés sem fér be a kocsiba, rövid a biztonsági öv... de a szerelő azt mondta, hátha tud bele tenni hosszabbat :roll: )

Vkata, a másik a te vonalzódon az idézet, épp erről a témáról írtam tegnap, ami elveszett! A férjem ugyanis azt mondta, hogy már két hete itthon van, és nem haladt semmit a kerttel :evil: nagyon begurultam, de visszafogtam végül magam, és mondtam, hogy van egy háromhetes gyereke, meg egy hároméves érzékenylelkű lánya, és velük foglalkozott, valóban. Nekik most van szükésgük az apjukra, a kert meg ráér, nem????
Hát de hogy a kert...
hogy valaki ennyire ne tudjon örülni annak, ami van????
Minek a kert, ha csak a problémát, a küszködést látja benne?
Nándika nem sírós, annak sem bír örülni? Egyelőre nem hasfájós, annak sem bír örülni? Éjszaka ő nyugiban alhat, annak sem bír örülni :evil:
meg sem érdemli ezeket
néha azt hiszem, jól meg kellene rázni, hogy vegye már észre, mi az érték az életben, és mi mindennek lehetne örülnie.

KépKép
szkagi

én már nem tudom mire vélni a dolgot... megint evett és most megint alszik. Gyakorlatilag este fél tíz óta, kétszer fél órás megszakítással most reggel a kaja miatt... kezdjek aggódni??? :)

de, amúgy magdolnam, mi is kedvezményesen fogjuk kapni az oltásokat. szerencsére elég sok kedvezményre vagyunk jogosultak. (emelt családi pótlék, közgyógy, máv 90% kedvezmény, bkv ingyen, de ami a legjobb, hogy a gyerek 10 éves koráig maradhatok itthon. :)

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:59-kor.
Vendég

titeket is szivat a babanet? Állandóan lehajít, meg nem kapcsolódik :evil:

KépKép
szkagi

Sziasztok!
Hát nekünk a tegnapi napunk elég nyügis, sírós volt. De mondjuk pont fürdés előtt aludt egyben 2 órát. 10-re aludt el fürdés után, és 1-kor kelt, meg fél 6-kor. Aztán fél 9-ig aludt.
Ma 3-ra megyünk a védőnőhöz. Kíváncsi vagyok mennyit hízott, mert mult héten nem kellett menni. Két hete volt 3700g és 51cm.

d.dodó

Sziasztok!
köszi a választ...maffin 3 oltás a pneumo..és úgy tudom szeptembertől csak azoknak lesz ingyenes akik veszélyeztetettek vagy volt a családban ilyen betegség!
de ez nem megbízható forrásból van,a védőnőm is csak találgat :?

nagyon szépek a babák...látom már van aki számítógépezik is :lol:
vigyázz maffin a nagyfiam is így kezdte ,azóta is ott ül :lol:
Vendég

lia, az én védőnőm sem igazán tudja... de mi veszélyeztetettek vagyunk.

KépKép
muffin

Csekely 2 ora alatt vegig olvastam:) Na nem mert olyan sokat kellett olvasnom, hanem mert Anna ugy donott nem bir elaludni sehogy sem. Szoval 6 ota ebren van, es most sikerult alomra birnom persze ramkotve kendobe. BAr nem gond ugyis le kell menjek a boltba.

Volt vedoneni, megdicserte milyen szepen tartja a fejet, meg hogy csak napi egyszer ketszer iszik tapit. Azt persze nem arultam el neki, hogy nem csak 3 orankent teszem cicre( ahogy o ezt forszirozza) :oops:

Ma indulunk Balcsira, vasarnapig. az utazastol tartok, mert Anna nem komalja a hordozot, de amugy varom nagyon, jo lesz, egesz nap a szabadnan lenni!

Jovo heten el kell vigyem szemeszhez, mondta a vedono, meg merlegelni is kell, mert mar 2 hete nem voltunk.
Sajna mara ujabb pottyei lettek, sokkal csunyabbak, de a vedono erre is azt mondta normalis a kenyes bor, bla bla bla.

Ejjel a kisagyaban aludt a draga, mert a mozes mar a kocsiban van, nem is volt gond, csak igy valahogy surubben kelt.

Oltasrol en is azt hallottam hogy a pneumo...ingyen lesz. Akkor megsem:( Pedig azt en is szeretnem beadatni.

Kismamaberlet igen 26tol lehet kivaltanik, ,es nem igen ertem miert csak a gyesen levoknek, es miert csak egy evig ervenyes.

A latott babafotokhoz gratulalok, olyan szepseges babak! Igen meg multkor lattam Tamirol kepet,olyan edes! O a nevehez huen szep hosszu kecses nyakkal rendelkezik, nem ugy mint en, nekem semmi kozom eg palmahoz, datolyahoz tan, foleg a mostani alakommal.

Na indulok ki tudja meddig alszik a csoppseg.

Meg majd benezek, ha engedi a kisasszony. Ha nem mindenkinek szep hetet, holnapra jo csaladi napot!
Vendég

anyjuk!
Jó időtöltést a Balatonon! Remélhetőleg jó időtök lesz!
Itt épp megint esik az eső! :( De valószínű idén már nem is lesz jó idő! És már esténként is tök hamar sötétedik. Szemészhez amiatt kell vinni, hogy még mindig be van gyulladva a szeme?

Laura ma sem igazán akar aludni! Azaz rajtam igen (jó móka volt fél kézzel galuskát szaggatni a levesbe). De ahogy leteszem a babakocsiba, sír. :? Már jó lesz ha lesz hordozókendőm, mert akkor mind a két kezem szabad lesz, és könnyebb lesz mindent megcsinálni!

d.dodó

[..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:18-kor.
20150601134430

Sziasztok
áGI-SIMÁN BEVIHETED MAGADDAL nÁNDIT AZ OVIBA :wink: bocsi,fordítva nagyítottam a betűket,alszik a vállamon,várom a büfit.

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 22:59-kor.
Vendég

Kike,
szerinted nem fog elkapni az oviban semmit? Mármint jobban, mintha buszoznék vele mondjuk. Mert akkor bátrabban döntenék amellett, hogy beviszem, úgyis a kis pofija ott lesz a mellkasomon...

Anyjuk,
Nándinak is nagyon csúnyák a kiütései, és most a mellkasára vándoroltak, este már a vállán is volt :shock: de ez csak tejkiütés (jól ismerem a fajtáját 8) )
Miért kell szemészhez mennetek?

KépKép
szkagi

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:19-kor.
20150601134430

Viki,
milyen édes Lackó :D
Mekkora ruha van rajta? (azért kérdem, mert Nándira lassan rövidek a 62-es ruhák, és nem akarom elhinni!)
:D ja és tényleg lehet, hogy a férjem még mindig terhes :D hogy EZ nem jutott eszembe!

Kike,
megcsináltam a csokitortát, isteni lett!!!! Bár kevesebb alapanyagból, mert a csokiból eltünt egy sor, mire eljutottam a sütéshez :D és nincs tortaformám sem, úgyhogy egy levesesfazékban sütöttem (az ötlet Dodótól merítve, köszi :D ) és még így is finom és szép lett!

KépKép
szkagi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:19-kor.
20150601134430

Ági-gratulálok a tortához,nekem is nagyon ízlett :D
biztos vagyok benne hogy nem kana el jobban semmit az oviban,mint bárhol,máshol,úgyhogy csak nyugodtan vidd be magaddal :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:00-kor.
Vendég

sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!

Dóri is nagyon-nagyon édes és mennyit mosolyog!

fél kézzel....szegénykém nyüglődik...képzeljétek reggel 100-at szopizott! :)
Az a baj hogy délutánra mindig csökken a mennyiség...

Az éjszaka jobb volt, szépen evett majd 20 percig altattam mellszívóval (nem volt elég monoton), simogattam, énekeltem, majd félálomban otthagytam. Nyűüglődött, de nem sírt és kb 20 perc alatt elaludt... mondjuk én nem annyira gyorsan.

Olyan édes: épp bambulja a kacsát a játszószőnyegen !:)

Bencuri
! az még lehet alsóhugyúti fertőzés is...Reméljük. Írj, majd mi van!

Viki! Lackó nagyon édes! Kis csibész! :)
Én azt választottam gyerekorvosnak, aki azb enyém volt kamaszkoromban...Teljes a bizalom.

Evelin
, jó Rólatok hallani! Eliot édes és hogy dolgozik apával! Nem semmi, hogy majdnem egy liter tejet le tudsz fejni. Gondolom hogy mennyire utálod már a mellszívást. Én nem is fejek annyit, de már én se csípem nagyon...És tanítás van már?

Kata, sajnálom a napotokat, elég horrornak hangzik...Szegény Dóri, azért csak megettem amit kell nagyjából ugye?

Oltásból én Pneumococcus ellenit és rota ellenit fogom beadatni. Bárányhimlő ellenin még gondolkodom...

Kép
andkata

voltam rheumatológusnál a csuklófájásom miatt. 9:45re kaptam időpontot és hajszál pontosan 9:45kor jött egy isteni sugallat, hogy nézzem meg a naptáramat Rolling Eyes és lőn csoda, pont abben a pillanatban kellett volna a dr-nál megjelennem Shocked gyors telefon, hogy bocsi, csak kicsit kimerült és szétszórt lettem a 7 hetes tünemény lánykám miatt. Azt mondták uccu neki, mehetek Laughing hú de örültem neki, mert 6 hetes átfutási idő van!!!! MEgérkeztem és volt ott egy idősebb fajta nő. Ott morgolódott. Végül szóbakerült, hogy pici babám van és rongyolnék haza, mert csak... nem szólt. Az aszisztens még ráadásul ki is jött hozzám, hogy megmondja, hogy le van zsírozva minden, gyorsan menjek majd. Erre, nyílik az ajtó, a nő meg mint a villám, már bennt is volt. Kiabáltam utána, hogy én jöttem volna, meg a kislány, stb. Azt mondja: nem érdekel Shocked Twisted Evil A dr meg kérdi hogy hogy vagyok. Mondom, még mindig fája csuklóm. Megnézte a vérleletet meg megtapogatott és azt mondja, hogy nem érti. Nem tudja mi a bajom, 3 hónap múlva vérvétel ismétlés és meglátjuk mi lesz. Shocked Azért még 1szer elmegyek, de ha uezt fogja mondani Twisted Evil akkor nemtomén mit teszek. Semmit nem kaptam rá
magdolnam

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:28-kor.
20150601134430

Sziasztok lányok!

Bekukkantok én is kicsit, olvasni azért szoktam.

Nálunk sajna nem értük el 1 hónapos korra a születési súlyát, sőt, teljesen megtorpant a hízás, pedig már olyan szépen beindult. Szegénykém, lehet még éhezett is, még jó, hogy elkezdtem mérni.
Nem tudom, van-e olyan, hogy lusta baba, mert ha van, akkor Tami az, látom a tejet a bimbóvédőben, ő mégis elalszik úgy, hogy alig evett és felébreszteni legtöbbször lehetetlen. Viszont felébred 5-10-20 perc múlva, tömi összes kezét szájába és kezdhetünk megint szopizni. Szóval utóbbi egy-két napban semmire se volt időm.
Tehát hiába van tejem, tápszert kell adni neki és most már nem is keveset, mert cumisüvegből gyorsan meg tudja inni, mondjuk az 50 milit, cicinél meg azért mennyit kell dolgozni. Fejni meg sajna nem tok annyit, eddigi rekordom 50, de az is csak azért, mert előtte alig evett. Amúgy 10-20akat tudok alkotni.
Csak nem értem, ha éhes,akkor miért alszik el? Az oké, hoigy így volt, mikor sárga volt, de már nem az.
Nekem meg fáj a császár sebem meg meg van dagadva.

Ja, ziziség témakörbe:
Be akartam venni a vasat dobozos baracklével, és tartottam a tenyerem, hogy belepattintsam a tablettát, aztán már csak azt vettem észre, hogy a baracklevet öntöm a tenyerembe.
Mikor tér vissza a régi Teó? :D Őt férjem is szokta hiányolni. :D

Édes kis pasik és csajszik vannak itt!

Anyjuk, de jóóó neked! Jó pihit!

Na tépek epilálni, mert szörnyen nézek ki, remélem manóka azt még kivárja az alvással.

Kép
teó

:D :D :D én is szoktam ilyeneket csinálni :D :shock:
magdolnam

Sziasztok!

rohanok ismét, de hoztam képet.... :wink:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Innen az idegösszeroppanás és a végkimerültség határáról jelentkezem :evil:

Egyszerűen nem tudok mit csinálni a gyerekemmel. Nagyon kivagyok. Nem hajlandó kiszívni a ciciből a tejet, pedig a mellszívóval lazán tudok fejni. Ma eddig 4x1 órát tuszkoltam belé a kaját és 40-50-eket evett. Tehát összesen pont annyit amennyit egy kajára kellene. Nem alszik egy percet sem, viszont ha cicire teszem, azonnal beájul. Egyébként ordít. Isten a tanum h mindent megpróbáltam. 5 percenként vállra teszem, lerakom, vissza cicire, kivárom a 3 órát 2 etetés között... de mivel végig üvölti, megint ott alszik el!
Fáj a fejem, reszket a gyomrom az idegtől, hányingerem van és kurvára elegem van mindenből! Feladom! Még a mai napot végigcsinálom, ha így folytatjuk holnaptól tápszert kap. Teljesen tönkre megyek ebben a szarakodásban. Nem bírom tovább, tényleg! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Teo - van-e lusta gyerek? Hát van!
Vendég

előbb kaptam:

Kedves Péter!

Örömmel értesítelek, hogy szerelmünk gyümölcse, a kis Péter, megszületett.
Sajnos anyatejem nem lévén szoptató-dajkát kellett alkalmaznom.
Ő kubai származású, így a tejétől gyermekünk bőre szinte teljesen fekete lett.
Erről ugyebár én abszolúte nem tehetek...

A te szerető Anitád

Drága édesanyám!

Az imént vettem kézhez Anita levelét, melyben értesít, hogy kisfiúnk született.
Mivel nincs elég anyateje dajka segítségére szorul, aki színesbőrű, és a tejétől
kisunokád bőre is csaknem fekete lett, amiről persze az én drágám egyáltalán nem tehet.
Remélem te is együtt örülsz velünk

Ölel fiad, Péter

Édes fiam!

A te születésedkor én pontosan ugyanúgy jártam, mint most a te Anitád.
Elapadt a tejem, ezért téged tehéntejjel kellett tápláljalak.
Valószínűleg ettől lettél te ekkora marha...
Amiről persze én egyáltalán nem tehetek.

Csókol Anyád
magdolnam

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: