Sziasztok!
Nem tudok minden nap jönni és amikor idekeveredek, órákig tart, míg visszaolvasok. Ez persze nem leszidás, hanem dícséret akar lenni.

Szóval ne haragudjatok, ha nem név szerint reagálok mindenkinek, csak egyszerűen nem emlékszem már a végére, hogy melyik témát ki vetette fel, csak magára a témára, vagy kérdésre.

Már ha egyáltalán képes vagyok visszaemlékezni rá.

Lehet, hogy jegyzetfüzettel kellene leülnöm ide?

De ahhoz meg lusta vagyok.
Első emlék: kb. két és fél éves vagyok, bölcsödés. Igazi szocreál kockás kőpadló, sorban fehér fém bilik. Én nem akarok ráülni, mert hideg a pereme. Mellettünk két- vagy három pelenkázó. A bilin ülnek a már szobatiszta gyerekek, a pelenkázón pelenkázzák a gondozónők a nem szobatisztákat. Igazából csak képek és érzések, de határozottan a legkorábbi.
Első szex: 17 évesen. Első nagy szerelem. Akkor már egy éve jártunk, mindkettőnknek ez volt az első. Ennek ellenére nagyon jól sikerült.

Még egy évig együtt maradtunk. Utána kezdődött a nagybetűs élet, sok bulival, sok pasival, majd 25 évesen megismertem a férjemet.
Első berugás: már említettem, Jagermeister. 24 éves voltam. Nem mondhatjátok, hogy korán kezdtem.

Előtte is voltak kisebb ivászatok, de azoknál a szalonspiccnél tovább nem jutottam. Ennél viszont annyira beállítottam magam, hogy az akkori barátom nem mert sem hozzánk, sem hozzájuk hazavinni, mert félt, hogy anyu leszedi a fejünket, az ő anyukája is, ráadásul beárul minket az én anyumnak. Így egy haverunknál aludtunk, ráadásul én másnap mentem dolgozni.

El tudjátok képzelni.

Nagyon másnapos voltam, nagyon fájt a fejem meg a gyomrom. A főnököm kérdezte, hogy mi van velem, olyan rosszul nézek ki. Mondom rosszul is vagyok, rossz a gyomrom. Erre ő: dobjál be egy Jagert, az rendbeteszi.

Már az említésére rosszul lettem, annyi időm szerencsére maradt, hogy elérjek a wc-ig és ne a lába elé dobjam a rókabőrt.
Ancsika! Még nem is említettem neked, hogy én elég járatos vagyok Gyenesdiáson. A férjeméknek Györökön volt nyaralójuk, minden nyáron lent voltunk, sokat jártunk Vonyarcra is meg Gyenesdiásra is. Azóta már eladták.
Bari! Többször kérdezted már az oltást, de leírom most is, hogy mi beadatjuk őket. Az első rotán már mi is túlvagyunk, szept. 2-án kapja a másodikat. Utána jön majd a pneumococcus, akár ingyenes lesz, akár nem. Babaúszás előtt be akarom adatni. A mi doktornénink egyszerre mindig csak egyfélét ad. Így kéthetente járunk valamilyen oltásra mindig. Tudom, hogy nem ússzuk meg, de rosszul vagyok a gondolatától is, hogy Marcus beteg lehet. Így amit lehet, beadatok. Örülök, hogy túl van rajta Dávid. Marcus is sír mindig egy kicsit, amikor megszúrják.
Én már túl vagyok a szülés utáni pocakfotó felrakáson és mivel nem annyira épületes látvány, ezért nem rakok mégegyszer.

Ti jöttök.

Én mondjuk beleférek a terhesség előtti nadrágjaimba, de azért nem vagyok teljesen elégedett, mert a hasam elég lötyi maradt. Csinálgatok felüléseket, meg lábemeléseket, de igazából nekem még mindig fáj egy kicsit a műtét helye a hasizom gyakorlatoknál.
A babaképek nagyon édesek. Mi még mindig nem kaptuk vissza a fényképezőgépet, így nincsenek friss fotók. Marcus betöltötte a három hónapot, 6950 gr és 63 cm. Van, hogy ő is átalusza az éjszakát, de néha felkel 3 óra körül enni. Nem jöttem rá, hogy ez mitől függ nála.
Vettünk neki pihenőszéket. A játszószőnyeget nem nagyon szerette, de ezt a széket nagyon bírja. Kb. fél óra után rájött, hogy ha a kis lábával rúg egyet, akkor elkezd hintázni a szék és mozognak rajta a lelógó állatok. Annyira kis okos és tök jól elszórakoztatja magát ezzel. Viszont ő még egyáltalán nem forog. ha háton van, akkor nagyon próbálkozik hasrafordulni, de nem megy neki. Mondjuk akkora popsival, mint ami neki van!

Hasról viszont egyáltalán nem próbál hátára fordulni. Ha elfárad, inkább óbégat nekem, hogy forítsam meg.

Mondjuk még bőven ráér ezekkel.
Na, megyek, mert nyüglődik valamiért.