A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

most jöttem haza a védőnőtől,nézett szivhangot,olyan jo volt hallani a babuci szivhangját.A vérnyomásom már nem alacsony 114 az jo szerintem a 95-100hoz.De viszont a pulzusom 102 szerintetek ez nem nagy baj?nektek menni?

reni: nekem is február 14 az utolsó menzesz időm,akkor miért nem egyforma az időnk?

lányok gratula a 100. naphoz.

Eszter drukkolok ezerrel és irj ahogy tudsz.

000kata

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:43-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:46-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa: nemtudom miért nem annyi,lehet hogy elirtam valamit,na mind1.senki se ir :(

000kata

Eszter!
Nálunk Katus a 2. baba lesz. Annával sokat szoktunk építeni... Karácsonyra mindenkitől azt kértünk, ezért elég komplex lett a szett.
A pihenést nem keverem az ágyhoz kötöttséggel. Aki ki sem mozdulhat, az gáz, bár szerintem itt mindenki szokott legalább boltba, vagy gyógyszertárba menni. Én inkább az unatkozást nem értem.... nekem nehezemre esik semmit se csinálni, főleg gyerek mellett!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Pipal:Hát megpróbálok már egy kicsit pozitívan hozzá állni a dolgokhoz,de sajna nem mindig sikerűl olyan kilátástalannak találom most a helyzetünket.De párom bíztat,hogy nem sokára minden jó lessz ez tartja bennem a lelket :) Nem is tudom mi lenne velem,ha nem ilyen párom lenne.Sajnálom,hogy nem rendeződött még mindig a helyzetetek.Szurkolok,hogy minnél előbb helyre jöjjön nálatok is minden!!!Én is ugyanazt gondoltam amikor Ancsa a 100.naphoz ért :D De már mi is 100.napnál vagyunk :D Azért telik az idő :D
Kitartás!

Eszter:Hugomék a Gyöngyösi utcánál laknak vagyis a Váci úton :D Hát igen már nagyon várom a novembert :D Nagyon drukkolok nektek holnapra!!!Biztos minden rendben lessz!!Puszi Beninek :D Köszi a gratulációt végre ez a pillanat is eljött :D

Ancsa:Én még a magne B6-ot szedem a Bérestől,de ebből csak napi eggyet lehet beszedni :( De végülis amikor pihenek akkor elmúlik csak nem szabad sokat űlnöm mint most :( Már most is eléggé fáj :( Meg nyilal :( Dokinál még nem voltam,de lehet a héten meg látogatom,ha nem lessz jobb.A fekvést én se nagyon bírom főleg azért,mert soha nem voltam egy fekvős megülős fajta.De úgy látszik muszály lessz a babó miatt.Elhiszem,hogy párodat is megviseli a dolog.De azért aranyos,hogy segít.Az én párom is segít nekem.Ebben azért szerencsések vagyunk :D Nem minden pasi csinálja ezt meg.

Kata:Örülök,hogy hallhattad a babód szív hangját és persze irigyellek is :D Szerintem a 102 nem rossz.Nekem is átlagba ennyi és a dokim azt mondta,hogy jó :D Akkor neked is a 100.napod van most :D Gratula neked is :D :D Lehet tényleg elírtad a szülés időpontját.Így legalább tudod,hogy +1nap :D :D Én írok csak kicsit lassú vagyok :cry: Mert töltök le filmet és így belassult a gépem :cry: Meg a pocim is iszonyúan kemény meg nyilal :cry:

Megyek kicsit leis fekszem,de azért vagyok még.Nemsokára írok is privit csak muszály kicsit ledőlnöm :cry:

Kép
Kép
reni_24

Reni: Sajnizom hogy kemény meg nyilal a pocid.Nekem 2 napja Kopp-kopp. Pihizz sokat!!4Te mikorra vagy kiirva?
Én is magne B6ot szedek de én 3*2öt,te miért csak egyet???

Csuri: gyerek mellett én se uncsiznék,de én egyedül vagyok itthon és ugy nem jo,soha se szerettem egyedül lenni.

000kata

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:47-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Reni: hogy töltesz lesz filmet?fizetős?és mennyi idő alatt jön át?már én is probáltam de nem sikerült sehogy sem.

000kata

Sziasztok!

Na én is visszajöttem a 3 napos nyaralásból és a 2 hetes festés-felújításból, bár annak utózöngéjét (takarítás) még mindig élvezhetjük. :(

Ne haragudjatok, de olyan nagy dumások vagytok, :) hogy a fájós hátammal (nem terhességi, terhesség előttről való, izomgörcs a gerincem mellett, a fél hátam sajog, néha elviselhetetlenül, az egészségügy nem tud segíteni, most egy masszőrhöz járok maszekban, gondolom a terhességi hátfájás még ezután jön pluszban :shock: ) csak egy órácskát tudtam itt ülni és még mindig volt vagy 5-6 oldal a beszélgetéseitekből, ezért az utóját most kihagytam. Örülök, hogy ilyen jó a csapat. Gyakrabban kell benézni, hogy le ne maradjon az ember. Azért egy-két gondolat erejéig, amire emlékszem, reagálok:

Én is túlestem a vércukor vizsgálaton, de nekem egyáltalán nem volt borzasztó. Vittem egy kis teát, amiben egy egész citrom leve volt, így a porral, amit beleraktak, csak olyan volt az íze koktélnak, mint amikor a férjem teát próbál édesíteni és egy "picit" túlcukrozza, majd ezt enyhítendő tesz még bele egy "kis" citromot. :shock: :D Szerencsére az éhezést is jól bírtam, pedig nem is korán reggel mentem és először meg sem akarták csinálni. A két órás szünetben a kánikulában szaladgáltam a városban, mire visszamentem dél volt. Szóval most meg voltam magammal elégedve, mert az első trimeszterben szédelgős voltam.
Az eredményem pedig tökéletes - hálj'Istennek. Pedig nagynéném is cukorbeteg, és kicsit féltem, mert a 19.hetes UH-n több volt a magzatvíz az átlagosnál... és éjszaka sokat kijárok pisilni is.

A szülés után szinte azonnal elmúlik a terhességi cukorbetegség - én ezt olvastam sok helyen, kismamák beszámolóiból is. A későbbi (öregkori) cukorbetegség meg nem hiszem, hogy ezek után menetrendszerű, de azért a megelőzésre nem árt odafigyelni.

Émelygés: gyömbéres kekszet ajánlottak, valaki írta is itt korábban, hogy neki bevált! Lassan nekem is ki kell próbálnom... :(

Pocikeményedés: Én szedem a Magne B6-ot, de nem igazán használ. Viszont úgy vagyok vele, hogy amíg nem görcsölt, egy szinten normális, úgyhogy egyelőre nem váltok. Nekem is mindig csak az egyik oldalon keményedik, de ott néha alul, néha felül. Szerintem attól függ, hol van épp a babóka.
Most azt olvastam, hogy ha egy órán belül több, mint 5-ször van méhösszehúzódás (keményedés), akkor kell odafigyelni nagyon. Meg én úgy veszem észre, hogy nem a megterheléstől van, mert nekem ugyanúgy jelentkezik ülve, fekve stb... és nem is múlik el attól, ha leülök, lefekszek, úgyhogy nincs összefüggés.

Kérdés: Többen írtátok, hogy a méhszájatok mennyire nyitott. Ezt a vizsgálatot alapból elvégzik? Kinek? Miért? VAgy csak maszekban a 4d-s UH-on? Mert nekem még nem nézte senki és nem lenne rossz tudni ennyi keményedés után... Lehet, hogy kedvet kapok tőletek és én is bejelentkezek egy 4d-s UH-ra... :?

Vizesedés: Na ez viszont nálam csak a terhelésre jön elő, vagyis akkor, ha sokáig mászkálok, jövök-megyek és nem ülök le időnként pihenni. Mondjuk jobb, ha az ember inkább lefekszik ilyenkor vagy felteszi a lábát - én úgy tudom. Sok dinnyét is eszek, szerintem az is használ, úgyhogy nem sűrűn jelentkezik nálam. Persze a lábfelrakást munkahelyen nehéz kivitelezni :roll: ... Én kezdettől táppénzen vagyok, és ez így nagyon jó.

Puszi minden novemberi kismamának! Sziasztok! Továbbra is vigyázzatok magatokra és pocaklakó(k)ra! Majd néha-néha benézek.

Écike
écike

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:50-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Écike:
nekem a nőgyogyászom nézi,amikor mondtam hogy keményedik a pocim egyből nézte is.A kiskönyvbe irja nekem pl. C3000. .Jövőhéten megyek és remélem akkor is minden rendben lesz.Pihizz sokat!!!

000kata

Sziasztok!

Kata:Azért csak egyet szedek,mert a Béres 250mg-os és az van ráírva,hogy csak napi egyet lehet belőle beszedni :( Én nov.20-ra vagyok kiírva :) A filmmel kapcs írok privit :)

Csuri:Eddig én se unatkoztam,mert már egy jó ideje,hogy én és a párom neveljük a kishugomat.Így tudom milyen gyereket nevelni.De most már végre sikerűlt kiharcolnom,hogy ne csak mi legyünk vele.Meg az ovi is elkezdődött végre :D Így végre már én is tudok pihenni :D

Écike:Sajnálom,hogy fáj a hátad.Együtt érzek veled,mert nekem is fáj állandóan a hátam meg a derekam nekem is már terhesség előtt megvolt :( És egyre rosszabb :( Jobbulást és gyere gyakrabban :D

Ancsa:Meg lesem mostmár a privimet :) És írok :)

Kép
Kép
reni_24

Csajok

nektek nem szokott begörcsölni valamitek?nekem mostanába a vádlim és a talpam nagyon rossz.

000kata

Kata!
Annával én csak az utolsó 2 hónapban voltam otthon, de nagyon élveztem, bár én imádok egyedül lenni.... Ebben a 2 hónapban mindent megvarrtam, amire addig nem volt időm, és folyamatosan "építettem a fészket".
Éci!
Én az első terhességemnél nem tudtam, hogy milyen a méhszájam, miután a nőgyógyászom sose vizsgálta meg. A mostani viszont legalább minden második alkalommal ellenőrzi, és írja a kiskönyvbe (van ennek külön rész).
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csajok!

Aki tudja, nézze meg az új Tesco szórólapot! Tündéri Disney-s rucik vannak.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Kata!
Nekem is szokott görcsölni a vádlim, de a magnézium csodákra képes... Már nem szedem minden nap, de még így is hatásos.
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok Lányok!
Kicsit már ideges vagyok a holnapi nap miatt. A fiúk délután játszótéren voltak, valamivel le kellett foglalnom magam, úgyhogy átnéztem Akíra tábláját. a fényképeket kivettem belőle, mert úgyis olyan kicsik voltak.
Akik már rég nem jelentkeztek, azokat kivettem belőle, de mindenkinek írtam közülük privit, ahogy visszajeleznek, visszateszem őket. Csak egyelőre kevesebb névvel jobban kezelhető volt.
Ha valaki később csatlakozott - mint én is... :lol: -, az szóljon, és beteszem a táblába. Arra már nem volt energiám, hogy ezt is átnézzem.
És ha bármi változtatás kell, akkor is szóljatok!
Íme:
Kép mai állás

beszteri

Kata!
izomgörcsök megelőzésére a magnézium mellett a kalcium is használható.
Nekem is görcsölt néha a lábam, hiába szedtem a magnéziumot. Aztán elkezdtem mellé kalciumot is szedni, és azóta nincs ilyen problémám.

beszteri

Sziasztok!
Beszteri, nagyon szorítok holnapra!Kívánom, hogy minél zökkenőmentesebben túl legyetek rajta!
A táblához annyit, hogy a lánynevet légyszi javítsd át Blankává, a kórház pedig a Bajcsy-Zsilinszky.Köszi!
Ancsa, remélem hamarosan valami jó dolgot is olvashatunk Rólad!!
Katica, üdvözlöm a patikust! :mrgreen:
Csuri, mi van Veletek?Írjál bővebben!!
Écike, uh-n csak a belső méhszájat tudják megnézni (ezt se minden orvos szokta uh-n sem), a külsőt nem. De én már hallottam olyan orvosról is, aki a 9 hónap alatt talán csak 1x ellenőrzi a méhszájat+persze szülés előtt közvetlenül.
Csajok, van valakinek parlagfű-allergiája??Vagy bármilyen szénanátha?Én oltárira kínlódok, az elmúlt években nem volt szinte semmi, lakótelepen laktunk, fenn a 10-en, ott kibírható volt...idén nyáron azonban családi házba jöttünk, na, itt aztán van nemulass...egész nap folyik a szemem és az orrom és viszket a szájpadlásom. Legjobban a játszótéren :roll: , úgyhogy már csak hang után tudom kikövetkeztetni mikor ordít az én gyerekem...s ez még egy hónapig így lesz!Brutál!Szedni meg ugye nem szedhetek semmit, homeóval próbálkozom csak...
No, jól esett panaszkodni kicsit! :wink:
Ditta, merre vagy?Hogy halad a felújítás?

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Méhszáj: érdekes, nekem mindkét orvosom minden egyes találkozás alkalmával megvizsgálta. Igaz, mindig teljesen zárt volt.
Ha már nyitott, akkor mi alapján állapítják meg a C... értéket? Valamilyen műszerrel mérik?
Bocs, ha nagy butaságot kérdeztem, de erről nem tudok semmit.

Judit!
Nem tudok mit javasolni, én is csak a homeo bogyót tudtam volna. A húgom allergiás, de ő ugye gyógyszert szed...
A táblában javítottam az adatokat.
És köszi a biztatást!

beszteri

törölve
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:51-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Eszter:Légyszi majd a névhez írd oda,hogy Laci/Krisztián :D A kórházhoz meg Dél-Pesti.Nagyon szépen köszönöm előre is.Drukkolok nagyon nektek!!!!!Az orvos nekem kézzel állapította meg a méhszájam állapotát.

Judit:Sajnálom,hogy allergiás vagy :( Reméljük hamar elmúlik :D

Ancsa:Igen sajna nekem is nagyon fáj a hátam :cry: És tényleg mi lessz még később :cry: Sajnálom,hogy neked is fáj így még rosszabb az állandó fekvés :cry: Sajnizom,hogy nem alszol valami jól.Nálam is kezd vissza térni,hogy éjszaka ki kell mennem pisilni :( És úgy kelek fel reggel mintha nem is aludtam volna szinte semmit :cry: Lehet,hogy a meleg miatt van ez.

Remélem mindenki jól van!

További szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Judit!
Köszi az érdeklődést, jól vagyok. A babával is minden rendben!
Nálunk a férjem allergiás szinte mindenre, de neki a panel 10. sem segített. Most a kerti munkák pedig egyenesen kikészítik... Kb. 5 éve nem eszünk csak szárnyasokat, mert állítólag az sokat javít az allergián. Talán egy kicsit jobb lett, de gyógyszert folyamatosan kell szednie, sajnos. Egyszer próbált egy homeo-bogyót, és határozottan jobb volt...
Kitartást neked!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok! nekem is kézzel nézték a méhszájat.

képzeljétek este olyan aktiv volt a babó több órán át csak bukfencezett,forgolodtt,kapálozott. :lol:

000kata

Sziasztok,

Eszter, köszi a privit...még megvagyok, nem tüntem el, csak sok a munkám. A költözés alatt elhanyagoltam és eléggé felhamozódott - ami nem baj, mert jól jön a táppénz kiegészítés. Meg közben nyaralni is voltunk. Most meg még a szakdolgozatomat is írnom kell, mert szeptember a leadási határidő :?
Olvasni egyébként elég sűrűn szoktalak benneteket, csak írni már sosincs időm.

Mi jól vagyunk, babu sokat mocorog én is elég jól érzem magam, csak ez a meleg ne lenne. Ma megyünk dokihoz pont.

A táblázatba:
Név: Lovani
Kor: 27
Szülés várható ideje: 2008.11.14
Terhességi kor: 26w5d
Baba neve: még nem tudjuk
Testvérek: nincsenek, Ő az első
Kórház: Pándy Kálmán, Gyula

Szép napot mindenkinek.
Lovani

Kép
lovani

Sziasztok!

sokmindenre nem tudok reagálni, mert most nagyon sok lett a munka :(

Eszter: én nov. 20-ra vagyok kiírva, nem 23-ra (tábli)

Képzeljétek ma hogy jártam:

1. terheléses cukor: odaértem negyed 8-ra és nem vették le, merthogy későn mentem... a rohadt anyjukat, persze kitaláltak vm kamu szöveget hogy ha akarnák sem tudnák levenni, mert vérszállítás van hmmmm...
De azért az éhgyomit levették, és holnap délután menjek vissza az eredményért, mert abból látják hogy lehet-e egyáltalán terhelésest csinálni nekem, és akkor beírnak péntek f7-re, amikor megint leveszik az éhgyomit is és a terheltet is... Ez nagyon jó, csakhogy én most épp a 18. kerből mászok át óbudára (1,5 óra az út), és ma is f11-re értem be az irodába...

2. ezek után átmentem a védőnőhöz, 8-ra volt időpontom. Szerintetek? 3/4 9-kor érkezett (elfelejtette hogy megbeszéltünk az időpontot)

Jah és persze a védőnéninél a vizeletben kimutatott némi cukkert, így lehet, hogy szar lesz a terheléses, de úgy érzem mire kiderül megszülök....

Majd felrobbantam, képzelhetitek...

Na majd visszaolvasok, azt reagálok!

pipal

Kép
pipal

Húúú.... alig győzlek visszaolvasni titeket, pedig csak egy napja vagyok távol.

Sziasztok lányok!

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Nekem egyszer sem néztek még méhszájat, de a méhkeményedést említettem, mert gyanús volt, hogy túl korán jött (19. héten). Arra javasolta a doktornő a Magne-B6-ot, ami úgy nagyjából mérsékelte a panaszaimat, de nem múlasztotta el, néha meg nem is nagyon használ. Én nem kértem külön méhszájellenőrzést, eszembe sem jutott, hogy nekem kéne kérni.... :roll: De megbízom az orvosomban. Szerintem legutóbb is azért kérdezte, hogy milyen gyakran keményedik, mert akkor megvizsgált volna... :roll: De nem szívesen zaklat feleslegesen. Képzeljétek! A terhességem során (most vagyok 25 hetes pont ma) még egyszer sem kellett levennem a bugyit! :)

Minden esetre mára bejelentkeztem egy maszek UH-ra, mert már 6 hete nem láttam a kis fickót. :? Hátha megnyugszom tőle. Viszem apát is, ő is alig várja. :)

Pipal!
A vizeletben lévő cukor még nem biztos, hogy bármi rosszat jelent, mert egyszer nekem is volt benne és akkor megkérdezte a doktornő, hogy mit ettem előtte? Mondtam, hogy almamártást. Erre ő: Akkor abban volt cukor...! :) Úgyhogy onnantól ha pisire mentem, nem ettem előtte cukrosat, és nem is volt probléma. Sőt, a vércukrom tök ideális lett! :D

Reni!
Részvétem a hátad miatt. Te is ülő munkát végzel és sokat dolgozol? Én tíz percre sem álltam fel anno, túlóráztam, mint a hü..e és ültem egész nap, lefele vagy balra nézve. Semmi torna, sport... :( Most szidom magam. Ráadásul hajlamom van a hátfájásra állítólag, mert túl egyenes a gerincem. :D Hát igen, ez jellemző rám... :wink: Megpróbálok gyakrabban jönni, szerintem a jövő héten már több időm lesz rá. Most még apa itthon van velem egy pár napig és együtt dolgozgatunk a kis házikón és babaszobán :) , meg persze ő a kertben is... :( Reni! Ha ismered az FLP-s termékeket, abból a hátfájásra a piros krémet tudom ajánlani, mert nekem pl. a Fastum egyáltalán nem használ, a piros krémnek pici hatását rövid távon érzem, de az én esetem nem mérvadó, mert nekem a Panadol sem múlasztja el a hasogató fájdalmat... :( Úgyhogy lehet, hogy neked még hatásosabb lenne... Meg egy jó masszőr! Én csak benne bízom. Már mindent kipróbáltam. :(

Kata!
Megpróbálok többet pihizni, de most hajtás volt nálunk a festés és a festők által tönkretett parketta :evil: helyrehozatala miatt.... minden tiszta por volt. Guggolgatás, hajlongás, meg a fájós hátammal való törölgetés stb... de úgy veszem észre, hogy nem a terhelésre jelentkezik a keményedés. Pl. most itt ülök 20 perce és most is keményedik, pedig bevettem egy 40 perce a 2 db MagneB6-ot... :? Na mindegy, szerintem ennyi belefér. Majd vigyázok.

Csajok!
Még eszembe jutott, hogy a múltkor írtatok a fogínyvérzésről. Nekem terhesség előtt is vérzett, meg most újra elkezdte. Mivel volt itthon a First nevű csodaszerből :) , ami erre is használható, kipróbáltam, és nekem bevállt. Töményen, fogmosás után öblögetni vagy 5 percig (jó sokáig) és másnap reggelre volt, hogy el is múlt. De ha reggel is használtam, a következő este már nem vérzett. Persze folyamatosan használni kell, mert visszajön. Viszont ez természetes anyagokból van, nem ártalmas a babóra sem. Esetleg próbáljátok ki ti is. :wink:
A lábgörcsről olvastam, hogy az normális terhestünet. Nekem még nem jelentkezett. A lábfejemben, kézfejemben viszont érzek feszítést és a csípőm is fájt korábban... de az elmúlt. Szerintem a többi is el fog. Görcsre gyógymódot nem tudok. De ettől még biztos van. :)

Később benézek, addig is puszi mindenkinek! Sziasztok!

Écike
écike

Écike, jó hogy visszatértél!!!

Nekem ma amikor nézte a cukrot a pisiből az éhgyomorra volt, ezért lett volna megnyugtató ha a hülye laborosok képesek lettek volna megcsinálni a terhelésest...

No de majd kiderül, remélhetőleg minél előbb!!!

pipal

Kép
pipal

Apropó Reni!
Ha jól emlékszem, mintha Te írtad volna, hogy nincs fogadott orvosod. Ne legyen emiatt rossz érzésed, mert nekem sincs. Pedig sokat gondolkodtam a dolgon és sok érvet és ellenérvet (inkább ez utóbbit) olvastam a témában. Én az ún. legális módját választottam a szülésnek, ama naív módon hiszek :) (sok rossz tapasztalat ellenére is) az egészségügyben és nem hiszem, hogy egy idegen orvos előzetes felkérés esetén többet tesz értem a szülés alatt. Szülésznőt fogadnék talán, de azt sem ismerek.... meglátjuk mi lesz! Olvastam orvosok tollából is többször, hogy nem jó az orvosfogadás rendszere, mert nem tisztázott a felelősségi kör és kismamák is sokszor panaszkodnak, hogy ha nem volt bent (vagy nem ért be időben) a fogadott dokijuk, akkor addig senki sem mert hozzá nyúlni... én ettől félek, meg attól, hogy a fogadott doki esetleg kimerült lesz aznap (pl. egy előző napi ügyelettől, vagy bármi mástól) és úgy vezeti le a szülést a pénzért, vagy meggyorsítja ok nélkül a szülést, ami nagyobb repedéshez (vágáshoz) vezet... stb.

Úgyhogy - ha Te írtad korábban - ne aggódj emiatt! Én sokáig azt hittem, egyedül vagyok a véleményemmel és a döntésemmel, de kiderült, hogy egyáltalán nem. Sőt, szülésznők mondják (pedig ők ott vannak), hogy kezd átbillenni a mérleg nyelve az ügyeletesnél szülők oldalára...

Écike
écike

Pipal!

Éhgyomri? :roll: Reméljük azért nem lesz baj! Péntekre derül ki, ugye? Majd drukkolok! Biztos az sem mindegy, hogy mennyi az a cukker... :wink:

Az is lehet, hogy a nagy sietségben elba...tak valamit... :wink:

Écike
écike

Écike, én is remélem, de csak pénteken veszik le, így ismerve a rendszer gyorsaságát jövő hét előtt nem is remélek eredményt...
Igazából amugy is kemény diétán vagyok, csak amiatt aggódom kissé, hogy a dokim két hete mondta hogy lehet hogy szar lesz a cukrom a sok hízás miatt (tehát hogy hiába ettem keveset, mégis baromira híztam).

Viszont jó hír, hogy az elmúlt két hét diétája alatt ledobtam magamról 1,5 kilót, így jelenleg +10 kilónál tartok. A védőnéni is megnyugtatott, hogy ez nem a babából jön le, és, hogy nem tesz rosszat neki a diéta, főleg ha a cukorgyanu felmerült...

Jajj, bocs hogy itt csak magamról nyavajgok, de ez egy ilyen nap ugy latszik, sorry mindenkitől!!!

Pipal

Kép
pipal

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:55-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Na Ancsa, meg vagyunk áldva ezekkel a védőnőkkel...
Az enyém ma azt mondta, hogy túl sokat iszom (2-2,5 liter) és inkább igyak max 1,5 litert és egyek több gyümölcsöt...
Valahogy ez nem tünik túl korrektnek!!!

Ancsa, azért ne húzd fel magad és pihenj!!!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel tőlem is - visszatértünk a nyaralásból, szupi volt Szegeden, a lagzi is jó volt. :D

Hétfő óta viszont nagyon nehezen bírom a munkát, annyira nem esik jól az ülés, folyamatosan légszomjam van. :( Így megbeszéltem a főnökömmel, hogy a maradék szabijaimmal kombinálva a hónap végéig most már csak fél napokat megyek majd be. Itthon meg fekszem, mert csak úgy kényelmes.

Écike! Én úgy tudom, hogy azért is szükséges a "manuális" vizsgálat a méhszáj állapotának felmérésén túl, hogy az esetleges fertőzéseket is felismerhesse a doki, ha kenetet vesz le. Ez azért fontos, mert a fertőzések akár koraszülést is okazhatnak, ha nem kezelik őket. Lilivel nekem is volt egészen az utolsó harmad elejéig, kaptam is rá kúpot többször. Persze ezt most nem paráztatásnak szántam, ne érts félre...

Most mennem kell, majd holnap a melóhelyről folytatom :wink:

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Ancsa: ne törödj a védőnővel ez hülye és felelőtlen,igenis pihenned kell ne foglalkozz senkivel.Vigyázz magadra nagyon!!!!

000kata

Ancsa
hát ez bolond! :shock: Kiváncsi leszek mi lesz holnap.

Pipal
a te storyd se semmi. :( Drukkokok h. rendben legyen a cukrod!
Tetszik a diétád!!-és ezek szerint hatékony is, ügyes vagy. Én is igyekszem viiszafogni magam,hétfőn kibírtam a gyüminapot és kizártam a sót és sós ételeket (szalámikkal, virslikkel 1ütt) az étrendemből. Segít a vizesedésben. A víz kérdés érdekes, van aki tényleg a minimális vízbevitelt (1L) ajánlják. Ezt még én sem korlátoztam.
Judit
:mrgreen: köszi ! :lol: Allergiában sajna, vagy szerencére nem vagyok jártas. Jobbulást!

Kata
a vonalzók néha belassulnak!! Az enyémet is már 3x kellett újraállítanom.Nem tudom miért van, mikor észreveszem megbuherálom, és kb 2 hónapig megint jó.

Mhszájvizsgálat:
engem is csak 1szer vizsgált eddig a doki,akkor kenetet is vett, de mivel nincs panaszom így nem szokott "zargatni".

Kép
katica_75

Judit!
A férjem szerint nagyon hatásos az allergiára a csípős paprika. Ebből is a chili, mert sok benne az antihisztamin... Mondjuk én nem bírom a csípőset, de ha Te igen érdemes kipróbálni.
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Túlvagyunk a műtéten, Beni nagyon jól van! Az egész szervezés viszont katasztrófa volt, majd részletezem. Mindenesetre nem sorolom a Heim Pált a gyerekbarát kórházak közé!
Megkaptam a priviket, meg itt is gyorsan beleolvastam, hogy mi történt, de most jön ki rajtam az egész nap.
Köszi mindenkinek a drukkokat, amint tudok, reagálok mindenkinek és javítom a táblában az adatokat.

Addig is minden jót!

beszteri

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:56-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa, nekem volt az elejétől kezdve, mostanra kicsit javult.
Én bevallom semmitse csinaltam vele :D
Aztán egyszercsak alábbhagyott és most már tök ritkán van...

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Beszteri: vagyok én is, csak egy kis időre eltűntem, mert valahogy nem éreztem magam ide illőnek. De látom, hogy jó kis csapat verődött össze, úgyhogy azért visszataláltam :)
Örülök, hogy túl vagytok a műtéten!

Azóta meggyógyultam, szerencsére nem tört el a farkcsontom, csak megzúzódott. A pocak pedig növöget szépen, a baba meg már akkorákat tud rúgni, hogy csak lesek :)

Ancsa: olvastam, hogy pihenned kell, hát kitartást hozzá, és szerintem a legtöbb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz a legtöbbet feküdni és nem idegeskedni. Majd mi feldobunk :) :)
A védőnő meg felháborító! Hogy mondhat ilyet? Igenis pihenni kell, ha az orvos azt mondta! :evil:

Judit
Kép
sonny

Pipal: a Szent Imrében kinél fogsz szülni? Van választott szülésznőd? Még nem voltam szétnézni a kórházban, pedig lenne ezer kérdésem, csak nincs igazán időm mert még dolgozom :?

Judit
Kép
sonny

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 15:59-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.17 19:10-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa: sajnos nem tudok válaszolni, mert nem tudom pontosan milyen érzés lehet. Nekem sokszor van olyan, hogy lefelé rugdos a baba, és az tud nagyon kellemetlen lenni.

Orrdugulás: próbáljatok meg párologtatni esténként. Nekem az szokott használni.

ami a másik kérdésedet illeti: igazából nem tudtam nyomon követni mindig az eseményeket itt a topikban + nehéz időszakon mentem keresztül, és talán jobb volt így. Igazából nem a fórumozókkal volt baj, csak akkor jobbnak éreztem kicsit visszahúzódni!
Nagyon megijedtem, hogy komolyabb baj is származik majd az esésből és a sérülésből... na szóval egy a lényeg: túl vagyunk a hülye farkcsontos dolgon, és jól vagyunk :)

Judit
Kép
sonny

Ancsa, hívd fel a dokidat/kórhazat ha úgy érzed ebből gond lehet. Én azt gondolnám, hogy ilyet azért nem tud csinálni, és csak azért ilyen látványos a pocakodon is az ügyködése, mert mellső fali. Ki tudja mit művelnek a picurik a hátsó falival is, csak épp nem látjuk, érzékejük annyira... De ha nagyon aggodsz akkor inkább hívd fel a dokit! Neked aztán meg pont nem tesz jót az aggódás!

Sonny, örülök hogy minden rendben. Én megértelek, nálunk is elég sok gond van, és én is sokszor úgy érzem, nem akarok senkivel sem beszélni, másokat terhelni... De örülök hogy megoldódnak a gondjaid!

Pipal

Kép
pipal

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.17 19:10-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: