A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

barack: én azért megvárom a 4. betöltött hónapot. addig a fagyasztóban gyűjtöm a gyümiket. szeptemberben görögországbol akarok hozni jó kis gyümiket, azok tuti nem mesterségesen érleltek meg agyonvegyszerezettek. nem utolso sorban sokkal finomabb ott minden zöldség és gyümölcs. más "köcsögöket" hoz, én a zöldségesnél fogok bevásárolni hazafelé. :D

mia_snow

Jah és Andóca jó nyaralást!

Tényleg nálatok milyen rendszerességel jár a védőnő? Mert az enyém már több mint 1 hónapja nem volt nálunk. Szerintem elfelejtett minket :? :? :oops: Még azt sem tudja, hogy már nem szoptatok, meg a gyerek sérvéről sem tud, én meg márcsak azért sem hítam fel, mert utoljára azt ígérte felhív, mit mond a doktornő a kuki feletti dudorra (akkor még nem tudtuk sérv-e) és azóta sem hívott. :evil: :evil: :evil:

És képzeljétek, van egy hülye szomszédunk nyaralós(nem tudom tudjátok-e de Gyenesdiás a Balaton partján van), és azt mondta anyunak, hogy hallja sokat sír a Marci, és hogy nem azért mondja mert őt zavarja, de engem nem zavar-e, nem idegeskede-e emiatt? Hát tök kiakadtam rá! Pedig nem is sír sokat a babám, csak amikor szükséges neki, ha éhes, ha unatkozik, vagy ha bekakilt meg fáradt. De minden ennyiidős baba sír annyit mint az enyém. Ez tök idióta egy nőszemély. Nem tudom mit akar egy ennyiidős gyerektől. (Amúgy pár évvel ezelőtt a kutyánkat is tuti ő mérgezte meg mert sokat ugatott és a vendégei nem tudtak pihenni) :evil: :evil: :evil:
Bocs hogy ezzel untattalak benneteket, de kiakadtam ezen rendesen. :!:

ancsika82

Csiri: ahogy Kriszta is írta, alufóliás henger. Én annak idején, amikor nem volt sodrófánk, a kiürűlt alufóliás hengerrel nyújtottam az ilyen puha tésztákat. Gyúródeszka helyett pedig tegyél le alufóliát, vagy folpackot legalább nem kell megfogdosni a tésztát amikor feltekered. Te szavaiddal élve MEG TUDOM CSINÁLNI!!!!!!!!! :P De persze nem erőszak a disznótor :wink:

Kriszta: engem nagyon érdekelne az a gyerekhashajtó :wink:

Schopin: a járóka szerintem még csak a helyet foglalná :cry: Én is azon gondolkoztam, hogy mikor vegyem elő, de szerintem még 1-2 hónapot várok vele, tök feleslegesnek érzem még :wink:

Szilvi: ugye nem bántottalak meg a JÓ REGGELT beszólással???? :wink:

ÉS MINDENKINEK NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A KAKIS HOZZÁSZÓLÁST :wink: :wink: :wink:
bluebox

Mia: irigyellek nagyon bátor vagy, hogy egy ilyen pici babával görögo.-ig mentek :wink:

ancsika82

Kriszta én is Boldog Névnapot szeretnék Kívánni! És engem is érdekelne az a hashajtó!!!!

ancsika82

Ancsi: nálunk meg pont fordítva volt. Már két hónapos volt Kristóf, amikor a közvetlen szomszédunk megkérdezte Anyukámat, hogy mi van VELEM???? Mikorra vagyok kiírva mostanában nem???? Anyu meg közölte, hogy már 2 hónapos is elmúlt a gyerek :wink: Rendesen odafigyelt rám ezekszerint :wink:

Pénz: én is megkaptam már minden pénzt. Hétfőn kaptam az anyaságit. A családit már megkaptam, a TGYÁS-t meg szerintem nekem hó végén fogják megint utalni, nem tudom.
bluebox

Ja, Mia majd elfelejtettem. Görögországból én is zöldséget és gyümölcsöt hoztam haza :wink: Annál finomabb nincs, mint a görög zöldség-gyümölcs :wink: Egyetlen pasival ismerkedtem csak meg Görög országban, az is a zöldséges bácsi volt. :wink: :wink:

Ja, bocs még 1 pasival megismerkedtem, Ő a hennás fiú volt, nagyon állat pasi, de sajna kiderűlt a tengerparton, hogy nem a lányokat szereti :cry:
bluebox

A védőnő nálunk is forszírozta a járókát, de egyelőre nincs. Gabi egész jól elvan egyelőre a babakocsiban is, ha épp nem a szobánkban vagyunk, akkor meg minek? Majd ha már el tudja foglalni magát.

Különben szerintem a babáknak természetes igényük, hogy az anyukájuk testközelében szeretnének lenni. Nem rontottunk el semmit, szerintem! Majd pár év múlva mi kuncsoroghatunk 1-1 ölelésért, szóval élvezzük ki most :) Amúgy a kendő erre remek, magamrakötöm, és teszem a dolgom. Mondjuk az előbb épp a kiságyánál vasaltam, ő benne feküdt, közben dumáltunk, meg énekeltem neki, remekül működött :) Hétvégén megpróbálok sütni valami sütit, hátha kibírja :)

Ancsika, a mi szomszédunk meg pont a tietek fordítottja... Folyton csodálkozik, hogy hogyhogy nem hallja soha a gyereket, pedig Gabinak olyan hangja van, ha rázendít.... süket ez? :)

Kép
elan

Na mára nekem ennyi volt felébredt a főnököm :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: Majd jelentkezem.

Bettica: ne aggódj Marci is sokat szeret kézben lenni! Én is hucolom a lakásban ide-oda. Ha egy kicsit nagyobbak lesznek majd biztosan jobban ellesznek már egyedül is.

ancsika82

megint csak benézek..iszonyat nagy takaritásba kezdtem...nem látom a végét :twisted:

gyümi védőnő szerint 3 hónaposan kezdhetem :lol:

mia:én is írígy vagyok a nyaralás miatt :oops:

Dávidnak szerencsére nincs meg ez a természetes igénye,hogy kézben legyen :lol:
ezért nincs is semennyit!! kivéve amikor eszik vagy büfizik...ja és amikor kint üdül a babakocsiban :lol:
ettől függetlenül időnként bemegyek ,behajolok a kiságyba és szétcsókolgatom azt a buci fejét :lol:

Édesség:én is kivánom mint az állat,és sajnos meg is eszem :oops:
Vendég

Barikám! Vissza húz a szíved? :D
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:58-kor.
hékás

én nem is hiszem el, hogy sírós a fiad, Bari. :D

ha felébred a gyerek, megyünk sétálni. most az utazóágyban alszik már 2,5 órája... kíváncsi vagoyk mikor kel fel. :)

íme az én kis kopasz jópasim:

Kép
Kép
Kép

mia_snow

A családit nekünk 6-8 hétre mondták :roll: Bence 2 hónapos kora előtt nem számítok rá... Nem értem ti hogy hogy megkaptátok már?

Kép

Kép
bettica

Na jó, én ezt nagyon nem értem. Megnéztem a számlámat.
Jött a héten egy "CST ellátás 08.ho" megnevezésű összeg 24400Ft. Akkor ez most 2 havi családipótlék? Az anyasági meg úgy jött a múltkor, hogy "CST". Akkor most mi is van???? Mindkettőnél MÁK a feladó...

Kép

Kép
bettica

Mia, neked is milyen husi kisfiad van :D Egyem azt a kis buci kopaszka fejét... :)

Kép

Kép
bettica

husi=édes, csak tisztáznám, hogy nem személyeskedés volt ;)
Persze azért látszik a pofiján, hogy nem éhezik :) Aranyos na... :D

Kép

Kép
bettica

jaa amikor az utlevélfoto készült, kétségbe voltam esve, hogy nincs is akkora tokája, mint a képen. de már van. :D

köszi a dicséretet :)

mia_snow

Sziasztok!

Túl vagyunk az oltáson!Sírt egy kicsit,de ahogy valamelyikőtök is írta már amikor lefogták akkor elkezdte és nem sírt jobban mikor beszúrták sem.De egy perc múlva abbahagyta.
Azóta (ez kettőkor volt) egy evés erejéig volt fenn,alszik! :lol: (minden nap kéne egy szuri? :wink: )

Minden baba és mosoly gyönyörű!!!

Én még semmilyen pénzt nem kaptam meg!!!
Az államkincstárhoz telefonáltam a minap és mondtam,hogy már a pótlást is elküldtem 2 hete.Azt mondta 30 nap az ideje,várjak nyugodtan még két hetet. :shock:

Kép
melike

Lányok, HOL VAN ANNA?????????? Leht, hogy figyelmetlen voltam és írta, hogy nem lesz??????? Pedig Ő aztán pörögni szokott :wink:
bluebox

[quote="babuli"][ írta:babulib]Barikám! Vissza húz a szíved? :D

a rajongóim így akarták :lol: :lol: :lol: :lol:

melike:pedig nekem azt mondta ma a védőnő,hogy a phneumó kimondottan sírást okoz akkor tiszerencsések vagytok..
Vendég

mia:nagyon szép a fiad :wink:

Blue én nagyon röstellem de ki az az anna? :oops:
Tegnap kaptam egy privit amiben a "topik anyjának "neveztek :lol: :lol: :lol: ...hát még sem jut eszembe :oops:

ja nem is privi volt,a "mészáj"cimű topikban irta egy kedves kismama
Vendég

[quote="hékás"]B írta:hékásari, és mi a helyzet a sírással? Jobb lett már, vagy csak hozzászoktál?

mivel te is az eggyik nagy kedvencem vagy sose hagynálak válasz nélkül...de erre a kérdésre a védőnőnek sem válaszolok...mert amint kimondok valamit bekövetkezik a fordítottja

ugye megérted? :oops:
Vendég

Sziasztok!!

Itt vagyok! Köszi a hiányolást! :)

Bari, nem szóltam, mert nem zavar Te Vikinek szoktál hívni, nem Annának! Én csak a Viki lányom anyuja vagyok, meg most már Levianyu is. :lol: Így a nickem vikianyuja! :)

És irigyellek Téged, mennyit panaszkodtál a sírós fiadra, erre tessék. Neked most szuper dolgod van!! Még ilyet. Nem akar kézben lenni. Mázlista!! :)

Jó sokat írtatok! Megint! :shock:

A babák nagyon édesek, mint mindig!! :lol: Eszméletlen hogy változnak, szinte napról, napra!

Járóka: szerintem korai, azért mert míg csak feküdni tud, csak nekünk kell akkorát hajolni bele, hogy csak na! Majd akkor lesz értelme kb 6 hós kórban, mikor már ülni tud! Szerintem!

Blue: én is gratulálok a kakihoz! :lol: :lol:
Lehet erőt veszek magamon és Én is megpróbálom a barackot! Bír ugyan kakilni Levi egyedül, de mindig reggel intézi, kb 1 óra nyűglődés után! Ja és 5-kor kezdi, alva! :shock: :shock:

Betti: igen az 2 havi családi, és az anyasági is a MÁK-tól jön!

Nemrég jöttünk meg a csípőszűrésről! Hát ez a doki elvileg kifejezetten gyerek ortopédus!
Levi lábát kihajtotta oldalra, kinyújtotta egyenesre és kész is! Nem voltam bent 1 percet! :shock:
Nem tudom hogy ennyire profi a doki, vagy a csípő probléma ennyiből már látszana, vagy csak ennyire felületes volt!??

Vikinél össze vissza hajtották, hasra fordították úgy is nézték, meg felállították, és úgy is! 8)

Hát passz!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

jaj ne haragudj viki ,hogy is ne emlékeznék rád sőt a gyerekeid képe is itt van a szemem elött ahogy a lányod hajol a hordioban ülő fiadhoz,és nem kerestem vissza :lol:
na milyen a memó??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kiiiiirály! :lol: :lol:

És a piskótás is Én vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

No, szia Anna, csak előbujtál :wink:
Csípőszűrés: mi is voltunk múlt héten, hát mehetünk vissza 2 hónap múlva, addig meg szigorú tornáztatás mindennap hason a jobb lábát ki kell nyújtani és teljesen a bal lába felé kell tolni. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálja, de nagyon fontos, hogy csináljuk. A farfekvése miatt kicsit "elűlte"é a jobb csípőjét. Kicsit kötöttebb, mint a bal. Remélem ügyesek leszünk, és elmúlik.

Csiri: Te merre vagy????? Gondolom nem fogtál neki sütögetni :wink:
bluebox

Bari: mire válaszoltam volna Neked, Anna (Vikianyu) beelőzött :wink:
bluebox

na megjöttem lányok!

Voltunk ma dokinál, jelentem nagyon meg lettünk dícsérve. Persze a gyerekkel mentem (hencegni)....
Azt mondta a doki, hogy minden nagyon szép, le is tagadhatnám, hogy szűltem.... De akkor én miért nem úgy érzem???? :roll:

Kérdés! Amit írtatok a fogi.gátlóra a 7000-t, az 1 havi adag???

Márti: dehogy sértődtem meg!!!!

Ancsi: a konyháról akkor mutassak képet amikor kész lesz? akkor még vagy 4-5 napot várnunk kell (sajna nekem is, mert el lett rontva a méret. (hogy ilyen finoman fogalmazzam meg)) de a jelenlegi, nem túl fényes állapotot le tudom fényképezni.....

Most drága gyermekem elaludt, pakolok egy "kicsit"!
bszilvi25

mégsem, ez még igy nagyon nem szép. Majd ha kész lesz! OK???
bszilvi25

Szilvi, amit én írtam, az 3 havi. Bár nem tudom, hogy azt kérdezted-e?
bluebox

tééényleeeg a piskóóótaaa..már beugrott...azok a régi szép idők lelkiismeretfurdalás nélküli nagy zabálások :lol:
Vendég

igen Márti azt! neve? bár bizti ua.
nekem:cerazette van írva ha jól olvasom...
bszilvi25

Azaz Szilvi :P Nekem pont tegnap fogyott el az első levél :P Ma kezdem a másodikat :wink:
bluebox

Márti: köszi!
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:59-kor.
hékás

Jó reggelt,jó reggelt!!!

Blue!
Csiri: Te merre vagy????? Gondolom nem fogtál neki sütögetni
köszi a hiányolást!Még nem kezdtem el sütni,mert várom,hogy elfogyjon a folpakkos rúdról a folpakk és tudjak vele tésztát nyújtani... :lol:
elmentünk tegnap nagybevásárolni és sikerült nem venni semmi értelmeset,csak 1 botmikszert occcsóóéééééééé!!! :wink:

Bari!
na oszt tisztaság van -e már otthon???Írtad,hogy veszettnagy takarításba kezdtél...én mára terveztem,de tuti a legnagyobb kupiba érkezik a védőnő,akit már nem láttam 3 hete,de nem is hiányzott!!!

Oltást kapott cseppek jól vannak?Senki nem lázasodott ugye?

Mia!
Milán valami baromi helyes!Az utsó képen rendesen csajozósan néz!Engem levett a lábamról! :wink:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:59-kor.
hékás

jó reggelt

köszi a dícséreteket. :D

csiri: így szokott rámnézni újabban, direkt! látja rajtam hogy odavagyok tőle. ugy szokta csinálni, hogy vigyorog egy nagyot, majd picit elfordítja a fejét és ÚÚGY néz... kész vagyok tőle. nagy huncut ám a srác, csicsónénak elkapja majd mindazösszes lányát. 8)

csípőszrűrés: mi 3hósan kapunk majd beutalót. a dokinénink elég alapos, ő is megnézte, megforgatta, ő csak akkor szokott adni korábban beutalót ha indokoltnak látja. ugyanígy ultrahangokra is, szóval mi nem járunk semmiféle vizsgálatra. gyerek jókedvű, hízik, nem nyűgös (csak este már egy picikét), szóval mi baj lehetne? :)

valaki írta hogy a védőnő elhanyagolja őket. MINKET IS! nem láttam már vagy egy hónapja. tegnap betelefonáltam az egészségházba a következő oltás időpontja miatt. ott volt a mi védőnőnkis, a háttérből hallottam hogy beszél. aztán gondolom meghallotta ahogy visszaolvassa a nevünket az a nő akivel telefonon beszéltem, és szolt ennek a másiknőnek hogy kérdezze már meg hogy minden rendben van-e. mondom igen. aztán ez a nő megkérdezte a védőnőt hogy akar-e velem beszélni, azt mondta nem. :shock: úgy látszik már nem vagyunk érdekesek a számára... ő pont szabin volt amikor az oltást kaptuk, és kiderült az enyhe köldöksérv... nem is tud róla. meg arról sem hogy rosszul tűrte Milán a kúpot. meg hát úgy egyébként is... szerintem gyakrabban kéne találkoznunk, de mindegy. az anyukám már így is több tanácsot adott, mint ő... pedig amikor Milán még a pocakomban volt, olyan kedves volt, segítőkész, szeretett itt lenni meg mindig mosollyal fogadott ha mentem hozzá. nemtom most mi van vele... :roll:

jajj nem jön át valaki segíteni?? aaaaaaaannyi dolgom van! a zuram kikölcsönözte a kárpittisztítót, azzal végig kell mennem az ülőgarnitúrán. aztán ebédre rántott husit kért sült krumplival (persze ez mind frissen jó ugye), délutánra meg még megnyertem egy adag vasalnivalót, + délután (igaz csak 4körül) jönnek át a barátnőmék, és megyünk sétálni. tegnap is 1,5 órát sétáltunk a manóval, hu halljátok, remegtek a lábaim. :roll:

mia_snow

Sziasztok!!!!!!!!!!!!

Nekem is vasalnom kell :? :? :? :?

De gyorsan megcsinálom, aztán megyünk csavarogni, szóval csak este leszek. Meglátogatom a munkahelyemet, aztán meglátogatjuk a kórházbeli szobatárasamat :wink: Neki születtek 3-as ikrei :P És teljesen spontán lett terhes :P De a 3 lány mellett, van még 1 kislánya, és 1 kisfia :P Na ez nem semmi :shock: :shock: :shock: És soha nem panaszkodik egyetlen szóval sem :wink: Le a kalappal :wink:
Mosolygás: Kristóf is ugyanezt csinálja, mint Milán félre biccenti a fejét, kicsit elfordítja, és eszméletlen sármosan mosolyog. Na olyankor szoktam lerohanni szerencsétlen gyerekemet :P És elmondom neki, hogy Ő most Anya nagy szerelme. Erre megint rám mosolyog én pedig természetesen elolvadok. Van egy hasonló képem, csak kicsit messziről lett készítve, de azért mindjárt megkeresem :wink:
bluebox

Találtam egy közeli képet, csak sajna a mosoly vége látható, de aranyos :P
Kép
bluebox

xxx
hékás

Jó reggelt mindenkinek!

Azért érezhető szerintem,hogy egyre többet tudunk gép közelben lenni. :lol: :wink:

Máté fiam egy tündér!Nem lázasodott be,fél5kor evett aztán aludt is.Reggel 3/4 8kor kelt és most ismét alszik.HIHETETLEN!
Ráadásul a reggeli kajcsi után olyat mosolygott,azt hittem elolvadok.Ezekért a percekért megéri akármennyit is szenvedni!
Imádok anya lenni!

Mi is megyünk fél 10 körül sétálni,csavarogni.

Kép
melike

Sziasztok, Jó reggelt!

Nálam szarabbul ma nincs senki az tuti! :cry: A mosogatórongy hozzám képest kisestélyi. Vagy inkább nagy!

Levi 8-kor elaludt, Én szokásosan 10-kor kerültem ágyba! fél 12-kor jön a lányom hogy kakaót kér! Ne kérdezzétek mi ez az éjjeli kakómánia mostanában nála, eddig azt hittem azért ébred fel és kér, mert éhes, de tegnap is bőségesen bevacsizott és mégis! Na nem is itt kezdődik a lényeg, kakaó után visszaaludt, hanem fél 1-kor nagy síkításra ébredünk. Párom rohan át Vikihez, kiderült rosszat álmodott, azt mondta hogy a halacska mászott az arcán! :shock: Na ezt sem tudom megfejteni milyen halacska lehetett, biztos valami hülye mese, mert egész nap a minimax megy nála! Apa megnyugtatja, ad neki vizet, lefekszik. 5 perc múlva megjelenik a szobánkba hogy nem bír aludni! És nem bírt 3/4 5-ig! Addig virrasztottam vele, és lefeküdtem Én is!
5-kor keltem mert apa ment vidékre, pakoltam neki kaját, fél 6-kor Levi ébredt szopizott! 6-7-ig aludtam mikor Levi megint ébredt, a szokásos nyögdécselős kakilós procedúra miatt! Ami még most is tart, most mondjuk csendben van a kiságyában, csak néha néha nyögéseket hallok!

Jó szar napom lesz, tuti nem tudok lefeküdni ha Levi alszik, mert Viki nem fog hagyni. Jaaa persze Ő húzza a lóbőrt, gondolkodom rajta hogy felébresztem, hátha akkor Levivel egy időben alszik Ő is és Én is tudok, de nincs szívem felkelteni.

És persze apa pont ma nem lesz itthon, szalma vagyok 2 napig, Miskolcra ment melózni, csak holnap jön haza! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Segítségem semmi!

Szóval kicsit most kivagyok, lehet picit később magamhoz térek! A tejci miatt aggódom, remélem nem csökken ez miatt, mert energiám az 0. Tegnap észrevettem hogy kevesebb volt, de aztán rájöttem hogy szinte semmit nem ittam, ami nagyon furi, mert eddig minden nap legalább 3 liter ásványvizet pusztítottam el, nem muszályból, hanem mert állandóan szomjas voltam. Ma jobban odafigyelek rá!

Brigi: köszi, akkor megnyugodtam, Én is reménykedtem benne hogy ha baj van az egyből látszik, azért nem nézegette sokáig!

Márti: Kristóf tuti ügyes baba lesz, és kitornázza. Nem hiszem hogy nagy a baj, akiknél gáz van azoknak valami terpeszpelenkát vagy mit kell hordani!

Mia: kopasz pasi tündéri! :lol:
Nekem az alvós képek jönnek be, akkor a legédibbek!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ja!És azt el is felejtettem írni,hogy este egy romantikus,gyertyafényes fürdés volt Apával.Nagyon jó volt! :oops: :wink:

Kép
melike

Anna sajnállak.Én is félek ilyenektől,ha jön a második baba.

Kép
melike

Meli: Én meg irigyellek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem mikor lesz erőm romantikázni! :?: :?: :roll:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Erős leszek, kibírom. Bevágom a kakaós csigámat, megiszom a kávémat, és összerakom az ágyat, és elmosogatok! :lol: :lol:

Pedig Levi elaludt, de Én már ilyenkor nem tudok aludni, inkább hasznosítom roncs testemet. :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 21:32-kor.
Vendég

Jó gyorsan aludt, már fent is van! Természetesen az ölemben!
De már jön a kaki, az előszele már itt van, nem gyenge! :lol: :lol:

Nem is tudom ki írta a múltkor hogy büdi, akkor Nekünk még nem volt az, na de behoztuk a lemaradást! Olyan büdiket pukizik.......és akkor a lényegről ne is beszéljünk.
Valamelyik nap teszem tisztába, el vagyok mélyülve a popsi törölgetésében, erre olyat nyomott az orrom alá, Én meg le is tüdőztem! :shock: Hát lehet ért annyit mint egy füves cigi! 8) 8)
Nem mintha tudnám az mennyit ér!:?

Ééééééésssss sikerült!! Most robbant fel a pelus! :lol: :lol: :lol:

Jól elvagyok, nézzétek el nekem a hülyeségeimet! :D :wink: :cry: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikianyuja 2008.08.07 08:30-kor.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: