A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese, nem semmi mik vannak az archivumodban! :lol:
Koszi a privit! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.07.23 12:51-kor.
Vendég

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lanyok, igy tudok csak netezni, lanykamat nagyon le kell foglalnom valamivel: :lol:

Kép Kép

Kép apaval :D

Kép sok erdekes dolgot talalt a kerti party-n: itt epp egy muanyag poharat..

A nagylanyom szerint Ranianak olyan haja van, mint Balazs Palinak.... :? :shock: :lol: Szerintem olyan, mint egy felresikerult dauer.. :lol:
Vendég

Sziasztok lányok, és köszönöm az eddigi javaslatokat!

Silka, sajnálom, de tényleg.

Mesi, a melegrekordról szerintem mindannyiunknak élénk emlékei vannak, mert tudjuk ám, hogy mikor a legjobb terhesnek lenni :wink:

Regi: igen, az a légiós satyi nekem is feltűnt Zsozsón, majd próbálunk egyet beszerezni. Mi elég sokáig autósülésben ettünk, kb. nyolc hónapos volt, mikor etetőszéket kapott Rugó. Azt hiszem, most is ebben nyomjuk majd.

Alvás: két alvásunk van általában. Reggel kel fél kilenc körül, elalszik fél 12-kor Másfél órát húzza, majd felkel. Újabb 3-4 óra ébrenlét, majd még egy alvás fél öt és hat között. Este 10 körül tudom letenni.

Viranka, Regi: testkép. Hát igen, ezt szerintem tanulta valahonnan ez a generáció, és főleg a nők. Én inkább ki sem mondom, hogy hány kiló és centi vagyok, és mégis annyit tudok ezen agyalni. Na, amíg az új fürdőruhámat is megvettem... áááá

Most ennyi jutott eszembe, de most etetnem kell már. Jók legyetek! V.

Kép
vindolanda

Ezt a cikket most találtam!
(Gréti alszik 8) 8) )

NYÁRI FINIMSÁGOK A BABÁNAK IS

Ilyenkor nyáron sokkal egyszerűbben megy a hozzátáplálás, hiszen hatalmas zöldség és gyümölcsválasztékból kóstolgathatnak a kicsik és az ételválasztékos is változatossabban tudjuk variálni, mint télen. Ilyenkor nem gond a saját ételünkből adni a babának is, lássuk melyik nyári ételből mit és mikortól kaphat a baba!

A lecsót általában nem szeretik a kicsik, mégpedig a paprika miatt. A paradicsomot azonban szívesen eszik belőle. Ha a lecsóba cukkinit is teszünk, akkor paprika nélkül is jót lakmározhat belőle a baba (7-8 hónapos kortól). A tojásos lecsóval viszont vigyázzunk, ezt csak 9 hónapos kortól adhatjuk, de csak akkor ha nincs tojásallergia a családban.

A lecsót kenyér helyett pirított grízzel is adhatjuk. Ezt úgy kell csinálni, hogy a búzadarát kevés oldajon megpirítjuk, aztán vízzel felöntjük. Ehhez hozzákeverve a lecsó levét, a paradicsomot, paprikát, cukkinit (amit megeszik a baba) máris laktató ebédet kapott a kicsi (a grízt 7. hónapos kortól lehet adni).

A töltött karalábé a nyár slágere, aminek minden részét adhatjuk a kicsinek 8. hónapos kortól alaposan összenyomkodva. Ha lisztérzékeny, akkor a rántást kerüljük.

A különféle rántott zöldségek, tök, cukkini, patisszon, padlizsán is adhatóak a babának életkorának megfelelően. A tökfélék a legártalmatlanabbak, ezeket már 7 hónapos kortól adhatjuk. A padlizsánnal apró magjai miatt ajánlatosabb megvárni a 8. hónapos kort. Rántott gombát 1 éves kor alatt viszont ne adjunk, mert a gomba méreganyagait nehéz feldolgozni a kicsi szervezetének.

A főtt kukoricát nagyon kedvelik a kicsik, már néhány foggal is szívesen elrágcsálják a csöves kukoricát. 8-9 hónaposan már szívesen felcsipegetik a leszemezett főtt kukoricát, 10-11 hónaposan pedig csövestől nyugodtan a kezükbe adható (de érdemes komolyabb takarításra felkészülni utána)

A nyár remek lehetőség arra, hogy a kicsi kedvére kóstolgasson. Sokféle friss gyümölcs áll ehhez a rendelkezésére. Ha valami elsőre nem ízlik neki, érdemes 1-2 hét múlva újra megkínálni, mert addigra lehet, hogy már megeszi.
Plusz gyümölcsöket csempészhetünk a válogatós kicsik étrendjébe, ha gyümölcsturmixot készítünk neki idénygyümölcsökből. 1 év alattiaknál anyatej vagy tápszer, esetleg joghurt, 1 év felett tej lehet a turmix alapja. A kisebbeknek őszibarackból, sárgabarackból, banánból és meggyből, az 1 év felettieknek pedig aprómagvasokból (eper, málna, ribizli) készülhet a finomság.

Ha grillezésre készültök, abból is kár lenne kihagyni a babát. A grillezett zöldségeket, fóliában sült krumplit és a korának megfelelő, nem túl fűszeres húsokat is megkóstolhatja

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mesi!
1 évvel ezelőtt 23-án jöttünk haza Kiskunmajsáról,barátnőm ezen a napon szült :) ,mikor utaztunk hétfőn Nyugatiban osztogatták az ásványvizes flakonokat, rekordmeleg Kiskunhalason(ott szálltunk át) ,a vonaton nem működött a légkondi,gyalogoltunk a dögmelegben,Robi nyakában Míra,hátán a hátizsák :) jó volt :)
S már megvolt a pocakostali is ugye?

Vindolanda!
nekem az öcsém volt az oly kedves aki belémnevelte h. dagi vok :oops: :evil: no mind1 :roll:

Kép
Kép

KépKép
viranka

Halihó,

Lányok, köszi az együttérző szavakat. Lelkileg támogatjuk egymást, szerencsére szuper összetartó család vagyunk. Ami miatt ránk fér a vudu (ha már ilyen vudutopic vagyunk :lol: ), az a biztosító. Nehogy már elsimlizze a dolgokat!

Amit sajnálok, h elmarad az 1 hetes szabink. Nagyon vártam már rá, h kimozduljak a 10 hónapja tartó monotonitásból...

Azért megpróbálok visszazökkenni a társalgásba! Ez már azért sem egyszerű, mert Lizi azonnal rámtámad a gép előtt, fölkunyizza magát és kiszedegeti a laptop betűit. A múltkor annyit kiszedett, h hirtelen nem is tudtam mi hova való :shock: :lol:
Alvás 2 hete napi 1 van, ami másfél (ritkán 2) órás. Ennyi!

Hogy vannak a kismamikáink? :lol:

silka
silka

Jajjj, hát igen... fürdőruha nekem is kéne, de úgy utálok fürdőruhát vásárolni...

És kistesó is kéne, de nem jön...

Negatív vagyok ma is :?
Vendég

Jajjj, hát igen... fürdőruha nekem is kéne, de úgy utálok fürdőruhát vásárolni...

És kistesó is kéne, de nem jön...

Negatív vagyok ma is :?
Vendég

És akkor a Kistesó-pocakfotó:
Tényleg igaz, hogy a második babánál hamarabb látszik. Zsófival ilyenkor épphogy látszott valami. Meg persze 10 kilóval könnyebb is voltam. Most egy kis zsír is növeli a pocakot. Én tudom. :D

Egy nap híján betöltött 16. hét:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Panndi, fel a fejjel 8)

Bár nem egy fajsúlyú a kettő dolog, én drukkolok, hogy mind a kettő hamar sikerüljön.

A f. ruha vásárlás nálam is komoly procedúra, pláne babával... Eltartott vagy két hétig. Végül egy sportboltban találtam megfelelőt, persze nem annyiért, amennyit ki akartam adni rá. De mivel névnapom volt, így megvettem :wink:

Kép
vindolanda

Újra itt.

SILKA: azt hiszem, van telepátia. Kimentem Máténak ebédet főzni, és azon filóztam, mi lehet Veletek, nem szoktál Te ok nélkül eltűnni. Erre visszajövök, és itt a hsz-od. :( Rémisztő, ami a Szüleiddel történt, de csak a Többieket tudom ismételni, adjatok hálát az égnek, hogy midenki sértetlenül maradt.

VINDOLANDA: szerintem rengeteg popsitörlőt is vigyél, remekül jön, mikor a Gyerek mindenhova keni, törli, dörgöli a homokot (szó szerint mindenhova!)

NIKI: A Párod tényleg nem semmi háziasság szempontjából. Nekem Apukám ilyen, nehéz is megszoknom, h Gergő olyan kampányszerűen rendrakós és takarítós fajta. Ha rájön éppen, akkor makulátlanra, katonásra mindent, amúgy meg borzalom, mit hagy maga után vagy nézne el maga körül. :?
Rania nagyon husimusi, Apájával főleg. :D

FORGOLÓDÁS: mi külön szobában alszunk, de vasárnap éjjel, mikor nem volt valami jól, Nála aludtam. Fél 2 körül magamhoz vettem, mert már nagyon nem akartam felpattogni. Reggel mire ébredek? Máté rám merőlegesen mellettem, popsija mered felém, és akkor egy jóóóó nagy hangos puki bele Anya arcába... jó reggelt, Anya! :lol: :lol: :lol:

VIRANKA: gratulálok a barátnődnek!!!! És tiszta jó, hogy ennyi Lurkót terveztek! Főleg, ha mindnek olyan dumája lesz, mint Mirának! Asszem, akkor kéne csinálnotok egy valóságsót (amolyan győzike-félét :shock: :lol: ), szétröhögné az agyát az ország! :lol: Mellesleg igenis sokat fogytál. Punktum.

MÓNI: köszi, amit leírtál, van benne jópár hasznos tipp!

HENI: ha tejpépbe rakod a gyümit, úgyse eszi meg?

PARÁZÁS: oké, pofozom magam rendszeresen. :D Pont ez az, hogy tudom, hogy az ember akarva-akaratlanul is hasonlítgatja a Csemetéit, pedig nem kéne. Ezért mielőtt frusztrált leszek, és Máté felé is elvárásokat támasztanék, "büntibe megyek", és csak akkor babanetezek ismét, mikor észheztértem. :oops: :lol:
Különben rengeteg mindenben segít, hogy van ez a tpoic, nem is tudom, néha mi lenne velem Nélkületek, de sajnos árnyoldalai is vannak (már persze annak, aki hajlamos oylan dinka lenni, mint én).

Arra gondoltam, ha megyünk a talira (egyre valószínűbb), akkor viszek gyümölcsöt, elvégre nyár van, együnk valami vitamint is. Amúgy se vagyok most sütkérezős kedvemben... :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

MESI. jaj, na végre! Ari pocid van!!!! :D :D :D És előre gömbölyödik, nem oldalra! Hihi! :D

VIRANKA: a Te pocakod is nagyon szép volt. :roll: :D Ne is mutogassatok ilyeneket, mert rámtör a nosztalgia, másrészt nálunk még egyelőre nem lesz Kistesó. :( Mindegy, nem is baj, mi úgyis 2-t tervezünk, és ha most letudnánk Kistesót, akkor nekem egész életemre slussz-passz lenne. Így meg később is jó lesz még! :wink:

PANNDI: ugye Te is pofozgatod magad? :lol: Nem szabad depizni még ilyen sz@r időben sem! Kistesón tessék dógozni, és akkor fürdőrucit is elnapolhatod, úgyse menne Rád! :lol:

SILKA: megy a woodoooooo, nyugi! Boszitopik, tudod! :wink: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ALVÁS: nálunk most az van, hogy f6-f7 között kel valamikor (egyre jobban kicsúszik, király!), aztán 9 körül elalszik kb 1 órára. Szóval van ez a délelőtti szunya, meg egy délután, olyan 2 körül kezdi, és alszik 1-1.5 órát. Este meg f8-8 körül teszem le.

Detti
KépKép
kiskolbi

Mesi: nagyon szép a pocakod! De áruld már el nekem, honnan van neked ilyen pannonos pólód? :lol:

kiskolbi: igenis, pofozom :D

Az a gáz a fürdőruhával, hogy hiába vagyok súlyban könnyebb, mint mikor terhes lettem, valami átalakult :roll:
Vendég

Emese! Nagyon aranyos a pocakod!!!! :D Pont valamelyik nap nosztalgiaztam, visszaneztem a pocakos-kor hozzaszolasainkat; hasonlo fotokat tettel fel, csak akkor meg Zsozso nem volt a hatterben :lol:
Mennyivel szuperebb az elet veluk!

Kiskolbi! Ne hulyeskedj mar, felejtsd el ezt az egesz osszehasonlitgatast ugy, ahogy van. Valaki elobb jar, valaki kesobb, valaki elobb beszel, valaki kesobb, kesobb tapsol, vagy elobb....De a vege ugyanaz: mindenki kepes tapsolni, jarni, beszelni... Parom elozo ket kislanya kozul az egyik 9 honaposan ment, a masik 14 honaposan....tudom, hogy mindezt tudod, de akkor is!!!!!!! Mate egy tokeletes, gyonyoruseges boldogsag-es oromforras!!!! Meghogy depisnek es flusztraltnak lenni!!! :) Adok egy barackot a fejedre 30-an!! Ugyis alig varom, hogy talalkozzunk!! :D :wink:
Vendég

Köszönöm a pocakdicsiket!!! :oops: :D
Igen, szerencsére most is előre nő, mint Zsozsóval. :)

Panndi! Egerben - mikor fősulis voltam - volt egy szabadtéri ereszd el a hajam, és ott mindenféle hülye játékon lehetett résztvenni. Az egyiken nyertem, és egy csomagban volt.

Kiskolbi! Ne butáskodj már! Rád fog férni a tali, hogy kikapcsolódj, azt már látom! :wink: Tessék olvasni továbbra is, ne idegesítsd magad.
(Zsófi leteszi az asztalra az iszijét, ha kérem. :twisted: Na jó, nem idegesítelek tovább! :lol: )

Szóval nyugi!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Pakolaszok Ranianak az utazashoz...15 db nyari egybe-ruhacskaja van...itt meg egyiket sem tudta hordani.. :? ma van az elso szep nap, eleg meleg (mondjuk a nap akkor sem sut sokat, jon-megy) de mar a hirekben is ez megy allandoan..milyen szep ido van, ezrek mennek a tengerpartra...ilyen nagy szo ez itt kerem!!! :? :shock:
Vendég

Viranka, visszatekertem a képhez! Hát fantasztikus teljesítmény! Tényleg szép VÉKONY vagy! Nálam a stressz sajnos zabálással jár, 1 hét alatt tönkretettem 1 hónap munkáját. :oops: Férjem szerint megint kezd papírsárkányosodni az arcom. Milyen jó, h ennyi csemetét terveztek! Gratu a barátnődnek!

Niki, én is ezen szörnyülködtem, mikor egyszer márciusban Londonban voltam. Esett a hó, már nem tudtam mit vegyek magamra – végül a 3 napra szánt összes ruhámat mind magamra húztam és a sorrendet cseréltem naponta. Erre a helyi csajszik strandpapucsban nyomták a – télinek annyira nem nevezhető – kabáthoz. Meg 1 szál spagettipántos topban telefonált a pub előtt. Jól bírják, az biztos. Nálunk még mindig extra meleg van éjjel (27-28 fok, pedig nappal jól átszellőztetek), így csak 1 rövid ujjú body-ban alszik. Édes a kis tündérkéd!

Gremese, de szépen gömbölyödsz!

Látom Rátok tört a nosztalgia. Na, mindjárt én is keresek vmit, nagyjából ez is egy éves kép. Vajon kitaláljátok, h melyikre gondolok?

silka
silka

Viranka! De jó, hogy írod a gyógyszereket, elfelejtettem volna... :oops:

Meg reklámoznak most valami oldószermentes szúnyog és légy riasztót. Azt lehet használni a picik mellett is???

LMóni! Nem szállodába megyünk, csak egy házat bérlünk, nem hiszem, hogy van ott ilyesmi. Az utazó etetőszék meg tényleg alig foglal helyet, laposra össze lehet csukni. Ilyen:
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 43056.html
Utánajárok ennek a pelenkázónak, Anyuhoz is jól jönne!
Autót meg bérlünk ugyebár, mivel nem fizetnek előreláthatóan addig a megrendelők (akiktől Apa munkát kap). Valami jó nagy rakterű kombival megyünk.
Van kocsink, de az lassan szétesik alattunk...

De még jó, hogy Rania elvan abban a ládában! ;)

Vindolanda! Szeli is pár héttel ezelőtt még a régi autósülésben evett Anyunál, de állandóan ki akart mászni belőle. Anyu már inkább úgy etette, hogy Szeli a földön mászkált, és odament egy-egy kanálnyi ételért... :roll:
És az a röhej, hogy most azt a formámat sírom vissza, amit már utáltam, mert azt gondoltam akkor, hogy milyen kövér vagyok...

Viranka! Gratulálok a barátnődnek!!! :)

Silka! Természetesen megy a vudu!

Mesi! Nekem nem tűnsz kövérebbnek!!! Szép a pocid!!! :)

Pasik a rendrakás terén: Éppen nemrég gondolkoztam el azon, hogy vajon Zsoltit zavarná-e, ha én nem tartanék rendet és tisztaságot a lakásban. Ugyan nem szokott szólni, ha elmarad a mosogatás, vagy egy este kupit hagyok másnap reggelre. Aztán pár nap múlva beültünk a kocsiba, és belémnyilallt a felismerés: Zsolti iszonyatosan rendetlen. Csajok! Hogy abban a kocsiban micsoda kupi volt, és por... rettenetes. Az mondjuk mellette szól, hogy ez a melós autója, és építkezésekre jár vele, de akkor is!

Csajok! Aki egy ágyban alszik a babával: Meddig tervezitek? Nem féltek, hogy nehéz lesz leszoktatni őket??? Csak kíváncsiságból kérdezem.

Én egyelőre egy szobában alszom Szelivel, de nem ő miatta, hanem mert Apa szeret egyedül aludni, meg nekem is nyugisabb az éjszakám, mert Apa sokáig fent van, és korán kel, én meg hosszú távon nem bírom a kevesebb alvást. Meg hát a cumiadogatás is egyszerűbb így, de egyre kevesebbre van erre szükség úgy érzem. Jó lenne végre lecserélni a lakást egy nagyobbra!!! Egyébként fél éve áruljuk a miénket, de semmi... :(

bocsánat, kicsit sok lett. szófosásom van... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Silka! A lábdabadós???

Kép

Kép
regcsiken14

Silka! Az egyik kolleganom mondta, hogy meg eleteben nem volt a laban zokni... :shock:

Itt szombat ejjel orulet van, mindenki nightclub-ba megy, szo szerint az egez varos (gondolom egesz Anglia) latnatok kene: telen minusz 10 fokban, esoben: spagettipantos miniruhaban, szandalban allnak sorba, jarkalnak az utcan..... :shock:

Errol jut eszembe: SAJNALJATOK!!!!!! Apa penteken legenybucsuba megy!!!! :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Vendég

mármint lábdaGadós?

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Silka: nagyon sajnálom, ami a szülieddel történt ez hatalmas sokk lehet ez most nektek! :(
De bízom benne, hogy hamarosan rendbe jöttök...++++++
Mikor megy ki a biztosító? És melyiknél van biztosításotok.
Mi az Egonnál vagyunk, nagyon rendesek voltak, minden kárunkat megtérítik, persze nem teljes áron, de arra meglesz a pénz, amit újra kell vennünk.
Csak hát nekünk meg kell várnunk amíg lezárul a nyomozás, utána utalnak. Kb 1-2 hónap.

Jajj, de szeretnék én is nosztalgiázni, de sajna az összes terhesképen a régi gépen volt... :(
Tényleg, ha visszakeresem a topikban a képeimet, azokat el tudom menteni? Esetleg nagyítani is tudom?

Kép
Kép
timi26

mesi: ja, értem, azt hittem, valami kötődésed van Neked is a Pannonhoz :)

regi: én 18 évesen azt hittem, tök gáz, hogy 60 kiló vagyok. Ma már nem hiszem :lol:
Vendég

És akkor az 1 éves, 5 napos kép:

Kép

Nem szabadultok ettől a képtől, azt hiszem most rakom föl harmadszorra. :lol:

Kiskolbi, apukám nekem is dettó. :lol: Férjem dettó nem. :cry: Nagyon nehéz megszokni...

silka
silka

Timi26! Én mindig kiírom lemezre, ami fontos a gépről, mert bármi történhet. Bár én inkább vírusra gondolnék persze... :?
Le tudod menteni a fotókat, de nagyítani nem fogsz tudni. :(

Niki! Hogy a p...ba nem fáznak??? Én tuti odafagynék. Szerintem én valahonnan délről származom, még nyáron is meg akarok fagyni hűvösebb időben... Apa meg Alaszkáról ábrándozik... na, oda tuti, nem megyünk vele... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Építőkockák: (én ezt néztem ki)
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 47732.html

Kép

Kép
regcsiken14

silka :lol:

Na nekem ez pont egy éves kép, 33+1 voltam :D

Kép
Vendég

Regi, mi különalvással kezdtük, igaz egy szobában. De hát nincs is több szobánk a házban :wink: (68 m2-es, és egy kb. 30 m2-es szobája van. Amúgy minden olyan kicsit elnagyolt benne, a wc-ben két métert megyünk, mire elérjük a célunkat.) Kb. 4-5 hónapos volt, mikor mellénk került, mert már nem bírtam éjszakánként 8-10 a ébredést. Így könnyebb volt visszaaltatni.
Azóta javult a helyzet, éjszaka csak párszor kel. Igaz, szopizni szokott, és mivel én mindig fekve szoptattam, hát így könnyebb volt. Néha megpróbálom áttenni a kiságyba éjszaka, de neki sem jó, meg sajnos nekem sem. Úgy megszoktam, hogy ott alszik mellettünk. Hát, hogy meddig? Jövőre építünk a házhoz, és majd azt berendezzük, és utána. Amúgy én 18 éves koromig anyuval aludtam, mert bár a szüleim elváltak, nem tudtak szétköltözni. Így hely hiányában mi egy franciaágyat kaptunk egy külön szobában ketten. Nagyon szerettem vele aludni, az biztos.

Kiskolbi, kösz a törlőkendős tippet, nem fogjuk otthon hagyni, ha a partra megyünk.

Mesi, szép pocak :wink:

Silka: a láb-fotó nekem is okozott pár vidám percet még olvasó üzemmódomban.

Hú, hát mára már tényleg be kellene fejeznem az hozzászólásokat. :wink: V.

Kép
vindolanda

Regi! Király vagy!!!! :D Igen, pont erre gondoltam!!!! :D
Asszem pénzt fogok költeni... 8)

Panndi! NEm sok pocid volt. :shock: :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok, ez tényleg az utolsó... Rugó leült a gitár elé, és fél órája játszik rajta. :shock:

Kép
vindolanda

Mesi: hát nem, mindenhol meg is jegyezték... a kedvenc beszólásom az volt, hogy "Nem is gyerek van Benned, hanem kismacska." :shock:

Én is pénzt fogok költeni, én egy székre tehető etetőszéket néztem ki Zsófinak., ezt:
http://www.jatsszvelem.hu/kepek/nagy_ke ... /G5920.jpg
Vendég

Regi, igeeeen! :lol: :lol: :lol:

Timi, azt hiszem mi is az egonnál vagyunk. Hát igen, borzasztó, h utólag fizet. :twisted: Te meg oldd meg a dolgot, ahogy tudod - akár egy bontást-építést is. Bár állítólag kapunk vmi minimális gyorssegélyt az elinduláshoz. Komplett házépítésre "most éppen" nem voltunk berendezkedve anyagilag. És akkor ott egy csomó dolog, amit tutira nem fognak pótolni: pl a zöldkárt. Minden virág, bokor, évekig nevelgetett futórózsa halom tönkrement.

Panndi, milyen kis formás pocid volt. Tényleg nem nagy. Én már ekkor is hatalmas voltam, és még nem is sejtettem, h a nagyja még hátra van.

Gyermek reggel óta tiszta nyűg. Szegénykém rosszul viseli, h 2 napja nem voltunk kint. Elveimmel ellentétben bekapcsoltam neki napközben a tévét. A bebetv az egyetlen, amire nem nyüszizik :shock: (én meg ideszaladgálok közben :lol: )

silka
silka

Panndi! Hát Kiskolbi se egy nagy darab csajszi, de szerintem a Te pocakod még az övénél is kisebb volt! :shock:
Milyen érdekes a természet! Nem kínozza meg a vékony nőket az óriás pocakkal! :)

Kép

Kép
regcsiken14

És akkor hangulatjavításként egy tavalyi fotó a rózsákról. :wink:

Kép

Szép napot mindenkinek!

silka
silka

Vindolanda! De edes! Rania imadja a zenet. Ha barmilyen zenet, eneket hall, lemerevedve hallgatja. A kedvence a xylofonja, orakig kepes "jatszani" rajta, es magas hangol dudol, enekel.. :D
Szerintem ezt az egyet orokolte a neger oregapjatol..a muzikalitast (az oreg meg 50 evesen is dj volt :D ) a bore szinebol nem sok kerult a dragamba.
Egyelore kapucinerem egyertelmuen feher, bar nap meg nem nagyon erte kis elete soran. Parom azt mondta, hogy az 5 eves kislanya sem volt sotetebb ebben a korban, aztan egy nyaralas alkalmaval "bedurrant" :

Kép

Mondjuk itt egy kicsit sotetebb a bore a szokasosnal, mert nemreg jott meg Egyiptombol :)
Vendég

A kepen Lila termeszetesen puffancs Raniaval, akinek elrontottak a dauerjet :lol:
Vendég

Niki: ez a séróóóóó :lol:

Regi: a látszat csal, nem vagyok én vékony, de a hasam tényleg nem volt nagy :)

Igaziból ám nem tudom, mit nyafogok itt a fürdőruha miatt, mikor most is aranygaluskát eszem... :lol:
Viszont a kedvem jobb lett, az is valami :)
Vendég

Niki: hát, gyönyörűek a lányok, az biztos. Amúgy mostanában gondolkodunk valamilyen hangszeren neki, és ez a xylofon-dolog most megtetszett. Azért a dj-nagypapát megnézném :wink:

Panndi
: most szóltam apának skype-on, hogy hozzon hazafelé egy hamburgert meg fornettit. :roll:

V.

Kép
vindolanda

Jaj, nagyon szupik a pocisképek (igen, Panndi, nekem se volt valami óriáspocim, bár mindjárt küldök egy cenzúrás képet gmail-re, amit még nem láttatok. 5 nappal Máté érkezése előtt készült).

VINDOLANDA: éljenek a muzikális bébik! 8) Miénk Máté is dermedten figyel, és bármikor felkapja a fejét, ha zene van. És bütykölné is Apa harmónikáját, de ugye az csak akkor ad hangot, ha valaki nyomja neki a levegőt. Így az Mátéval kétemberes meló.

És olyan édi volt! :oops: Az előbb uzsiztunk, és megkínált a kekszéből! Addig nyomogatta vissza a kezembe, míg én is bele nem haraptam!

Végül hadd borzasszalak el Titeket: tegnap mit kuncsorgott ki Apa kezéből? Hát az újhagymát! :shock: És emlékeztek, hogy a meggylé mit váltott ki belőle? Na most dettó. Megfogta, és elcsócsálta. Rettenet! :shock:

Detti
KépKép
kiskolbi

kiskolbi: Márénak akko hasonló ízlése van, mint Zsófinak :lol: Ő a múltkor fokhagymát evett csak úgy, nyersen, és olyan kis büdi volt a feje egész este :lol: Meg a citromot is állandóan nyalogatja :lol:
Vendég

Márénak akko = Máténak akkor

Jól vagyok :D
Vendég

Jaj, a citromot ne is mondd! :lol: De már a fogai miatt nem adjuk a kezébe! És valóban: bűzlött Csöppem rendesen tegnap. Így kénytelen voltam én is enni, hogy bűz terén lépést tartsak a Fiúkkal. :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket! :D

Máté névnap szerintem is csak egy van és az szeptember 21-én :roll:

Silka: Örülök, hogy jelentkeztél :), na de ilyen hír :(, nagyon sajnálom. Sok erőt és kitartást !+++++, hogy fizessen a biztosító!

Kaqk: Jó utat nektek, aztán jelentkezz, hogy hogy vagytok! Lehet, hogy kivételesen ott jobb idő lesz, mint itt :wink:

Viranka: Szokás szerint nagyon jók a képek! Nagyon csini vagy :D!

Kispocc: Tündéri Botus (először én is azt hittem, hogy újabb pocakosunk van :oops: :lol: )

Tapsi: Nálunk sincs hangja :) Viszont bármilyen zenét, dallamot meghall, egyből ringatózik, olyan édes :oops: :)

Éjszaka Mátén rövidujjú body van, egy ujjatlan pamut hálózsák és egy vékonyabb pléddel takarom be.

Most csak ennyire futotta, majd igyekszem még visszaolvasni, de muszáj vasalnom :evil:

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!!!

Silka! :cry: :cry: :cry: annyira sajnálom! Sok erőt az újrakezdéshez! Képzeld, a mellettünk levő faluban az ismerősömékhez is becsapott a villám múlt héten. 3 pici gyerek, hitelre épített ház :cry: , de egyszerűen muszáj továbbmenni és újraépíteni az ember házát - életét.
A rózsák gyönyörűek, na és a lábad :lol: . Nevetünk itt, pedig szegény, nem lehetett jó érzés :? :lol:

Meryke! :lol: ÁÁÁ, nincsen új pocaklakó, bár játszom a gondolattal

Boti ordít :arrow:
kispocc

Folytatom...

taps: ahogy tapsolok, azonnal táncba kezd :lol: . Még nemigen tapsol - de emiatt én nem aggasztom magam :wink:

Niki!Rania sérója se semmi ám :lol: ! Biztos bejönne Botónak :lol: !
Na és a férjed - irigyellek :wink: ! Az enyém nem mos, nem főz, nem mosogat :oops: , semmi házimunkát nem csinál. Hasonlóan Regi esetéhez, még azt a kib...tt tálcát se viszi ki a helyére :twisted: :lol: . Te MÁZLISTA!!!! :lol:

együttalvás: mostanában hajnalban közénk engedem Botót, mivel katasztrófálisak az éjszakák. De CSAK hajnalban. Én nem tudok mellette aludni, és a férjem sem.
kispocc

Ma annyira lükehisztis volt Botikám...Egész éjjel nem aludt, nappal végig dilizett, mindenért :roll: Húúúú. És megint ordít. Mennem kell, jó éjt mindenkinek!

Ja!Móni!Szívből szorítok, hogy összejöjjön a ház!!!! :wink:
kispocc

Gremese: naggyon aranyos pocid van!!! :D azt a hájat meg szerintem csak bebeszéled magadnak... :wink:

Mára kibújt a 7. fogacskánk! Most megint eszi a tápszert ezerrel... :shock:

És már nagyon sokáig áll kapaszkodás nélkül!

Móni: szorítok a házikóért!

A pót talin még gondolkodom, nem merek igent mondani (pedig nagyon szeretnék!), mert általában ha készülök valamire mindig közbejön valami... :roll:

Kép
Kép
timi26

Megvan az iwiw meghívom! Hova küldjem???

Kép

Kép
regcsiken14

:shock: :shock: Hú mennyit írtatok, látszik, hogy szutyok idő van :evil: :evil: !!
Bence ma ment a Dunakanyarba, remélem, legalább ez a r---dt eső nem fog esni arrafelé :evil: :evil: .

Talik, szerintem mi most egyikre sem tudunk menni :cry: , de majd legközelebb :roll: .

Silka, nagyon sajnálom, ami a szüleid házával történt :cry: . Igen, az ember tényleg azt gondolja, hogy vele ilyesmi nem történhet meg...nagy szerencse, hogy senki nem sérült meg...

Panndi, nagyon aranyos pocid volt :D , nekem kb. 3 hónapos terhesen volt ekkora hasam :wink: :lol: .

Tapsi nálunk csattog :lol: , pápázik is, kezdi mondani mellé, de mi még nem lépegetünk, éppenhogy felálltunk :wink: .

Elegem van ebből az időből, nyűglődünk egész nap :evil: .

Próbálok szalonképes pocis fotót keresni :wink: .
dettyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: