A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Apro! Úgy emlékszem volt a kórházi csomagban, amit majd szülés után kapunk. Azt hiszem nekünk Nivea-s van.

KépKép
jazmin2005

Aprooka,
nekünk a 2 évvel ezelőtti van felragasztva az autóra.... :lol: Azt pedig nem vettük, hanem a kórházi csomagban volt benne... Ugyanis nem tom hogy az előadáson mennyire mondták el, de a kórházban is kikell tölteni egy papírt és cserébe kapsz egy csomagot, ami szinte ugyanaz mint a Felicia által összeállított csomag... (bár én úgy emlékszem, hogy 2 csomagot is kaptam, az egyik ilyen dobozos volt... Remélem, hogy idén is kapunk, szerintem nagyon jó)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Katicának gratulálok a gyönyörű kisfiához, a gyengélkedőknek mielőbbi jobbulást kívánok, a tragédiát átélteknek pedig hatalmas lelkierőt, amivel talán egy kicsit könnyebb túlélni az elviselhetetlent.

Engem tegnap engedtek ki a kórházból, a műtét sikerült, a szövettan eredményére még várok. Hétfőn tudom meg az első sugárkezelés idejét. A műtéti oldalon a vállam, a nyakam, a fülem, a fejem és az arcom egy része érzéketlen, vagyis olyan, mint amikor az ember elalussza a karját, érzed, ha hozzáérsz, de az egész olyan zsibbadt, mintha béna lenne. Gyógytornáztatnom kell a kezemet, a vállamat, 3 hónap alatt lassan javulni fog, de pl. a fülem, valószínű ilyen marad.

Más: A Tenna lady nekem az első 1 hétben szükséges volt, jól jött, a sima betét nem lett volna elég, cserélgethettem volna óránként.
Mi ma néztünk a Kenguru Kidben pelenkatartó tárolót, a 30 db-os volt 10.000,-Ft, az 50 db-os 15.000,-Ft. Ezekbe nem kell utántöltő, bármilyen zacsi jó bele. A 6.000,-Ft-osba 2.000,-Ft-ért kell még utántöltőket venni. Nem derült ki hány darabos. Mind szagelzárós állítólag. Ti milyet vesztek és hol? Kicsit sokallom érte a pénzt.

A babát hétfőn délután hozzuk haza, ha minden jól megy. Az ultrahangja is jó lett, nincs semmi baja.

Kép
felicia

A kórházban (legalábbis a sotén így volt) a szülés után, hazamenetelkor, kaptok majd egy anyacsomagot. Ebben rengeteg minden van, ezerszer több, jobb és hasznosabb, mint a mama csomagban. Az enyémben 2 db kocsira ragasztható babás matrica is volt, de párom egyiket sem hagyta feltenni. Felesleges, és utána nem lehet leszedni.
Más. A fertőtlenítő lötyiről (én is vettem) azt olvastam meg hallottam, hogy csak pl. orrszívó-porszívó fertőtlenítéséhez szabad használni, meg olyanhoz, amit a baba nem vesz a szájába. Cumihoz, cumisüveghez tilos, hiszen csak vegyszer.

Kép
felicia

Felicia, üdv újra itt! Örülök hogy azért jól vagy, ha még nem is tökéletes, de kezdetnek nem rossz :-) És a lényeg, hogy a kisfiad is jól van, és vihetitek haza napokon belül... A párod otthon lesz most egy ideig, vagy hogy fogjátok bírni az első időszakot, így hogy Te is gyengkélkedsz? Remélem van segítségetek... A kis Dávidot milyen gyakran láthattad az elmúlt napokban? Vagy nem volt rá lehetőség? De gondolom a férjed bejárt hozzá a kórházba... Elkezdett már hízogatni?

Minden jót, és gyors felépülést kívánok!!!

yuyu79

Sziasztok!

Felícia reméljük hamar visszajön az érzéskelésed!

Annyira szép baba Pistike...

kukatéma: mi kaptunk a légzésfigyelőhöz ajándék captivás kukát.

tehát akkor vegyünk vagy ne vegyünk tenát?! már nem tudom eldönteni.... mondjuk ,ha én kicsit vérzékeny vagyok akkor veszek. vagy ne? :shock: :roll: :lol:

Ma én is nekiálltam mosni....olyan jó volt látni a száríton a sok fehér pelenkát....

Nekem kedden kell mennem ctg-re az istvánba....lemaradok Rólatok Niki, Ritus... :cry:

Jó éjt, györcs és baba mentes estét Mindnkinek!
makadu

Felícia,
örülök, hogy jól vagytok! Remek csaj vagy, hogy ilyen jól veszed ezeket a komoly megpróbáltatásokat!!!!

Anna,
nagyon édes Pistike, és a gödröcske is :D

Mecsi,
Jobbulást a torkodnak!

Aproo,
Matricát a csomagból lehet szerezni, meg én a Minimanóban láttam, és asszem Volvo kereskedésben is van. Mondjuk mi sem használunk.

Én nem álmodtam még a babával, olyan furcsa. Csak azt szoktam magam elé képzelni, ahogy megszületik, és a hasamra teszik. És azt is, ahogy Zalánnal szeretik egymást :)

Mindenkinek jó éjszakát kívánok, aki szülni szeretne, annak hajrá, aki meg nem, annak meg mennek a drukkok :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Nagyon nagyon gratula Katicának, na meg persze Annának! Nagyon édes a kisbaba! Sok sok boldogságot hozzá! :D

Felicia,
Üdv újra itt! Én is csodálom az erőd/kitartásod!!

Tegnap voltam ctg-n meg dokinál, szerencsére minden rendben! 10 perc után levetettet a doki a ctg-ről, mert hogy annyit mozgot a babuci, hogy neki elég is volt annyit látni, hogy tudja minden rendben van. Utána meg megvizsgált, a méhszáj még zárt, de azt mondta hogy nem fogom túlhordani, és hogy könnyű szülés lesz! Na de ezt hogy miből következtette, azt már nem tudom! Én csak annyira örültem ennek, hogy a mosoly csak az arcomra ragadt és már megsem kérdeztem! Csak az a rossz, hogy megy szabira, és valószinű szülésig nem is jön vissza. Helyetesse a Dr Bőze Tamás. Azt hallotam, hogy ő is nagyon profi! Hát reméljük.

Kép
Kép
dia123

Szép álmokat mindenkinek!

Gyorsan beugrottam még olvasni mi volt a mai termés.

Rita: Szuszuka beteg én nem :S

Szekrényt már 12re össze is rakták csak én utánna feküdtem is vissza aludni mert kimaradt a reggeli alvás és nagyon elfáradtam délután meg barinőméknél voltunk babalátogatóba és nemrég értünk haza. A fiúknak megeredt a szája be se állt a csipogójuk :D :lol:

Holnap kitakaritom a szekrényt és ha már elpakolta a szobába rakom a képeket.

Én nem vettem semmilyen kukát mert baromi feleslegesnek tartom. Szerintem ez egy újjabb őrület hogy lehúzzák az anyukákat. beszereztünk auchanból tescoból a zöldséges pultnál olyan füles szatyit pelus belecsomagol és kidob. Részemről ennyi. Nálunk amúgy is 2-3naponta fullon van a 70l-es kuka igyis ugyis le kell vinni.

Felicia! Örülök hogy jelentkeztél már nagyon hiányoltunk. Ha lesz új képet a kicsidről majd muti meg!!

Katicának is üdv és nagyon szép kisfia.
Barbi te is rakjál nekünk lassan új képet Döncibabáról.

Na mindenkinek jó éjt!!!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

szép estét mindenkinek!

Katica, Anna, gyönyörűség ez a kiskrapek! ;) gödröcskével, vagy anélkül, tényleg elragadó! gratula újfent!!!

Felícia! örülök, hogy benéztél hozzánk, üdv újra itt! mihamarabbi gyógyulást kívánok Neked és sok sok kitartást!

lányok, én ma úúúúgy elfáradtam. azt hiszem, hogy én leszek a következő! iszonyatosan szarul voltam. gondolom a reggeli szerelgetés, a korán kelés, a takarítás, aztán most a nagybevásárlás DM és Tesco fronton nagyon kipurcantott! :( fáj a hasam alja, a szokásos mensi előtti fájás, meg persze a térdem, lábam, talpam, szóval minden, amire a közel 12 kg plusz nehezedik! :( nem akarok nyávogni, de tényleg nagyon sok volt ez a mai nap, ráadásul vacsizni is csak most tudtam, tehát a lefekvés az még odébb van, pedig már mennék, de tele hassal nem rizikózok!

holnap mennünk kell újra IKEA + Brendon körútra, de most legalább autóval, bár egyik sem pici, szóval erre rá kellene pihiznem! aztán délután forma1, amit muszáj megnézni, legalábbis apa szerint, szóval lesz egy kis törés a napban, de legalább én addig is punnyadhatok!

szóval ezek vannak, megpróbálok kicsit pihizni, szigorúan feltett lábakkal, aztán túlélni a holnapot, majd hétfőn végre NST-re menni, és talán valami közelebbit megtudni Beni babáról, hogy hogyan is érzi magát ott bent, a nem túl nagy pocimban! :)

sziasztok, legyetek jók és szép álmokat!

sophie27

Jó reggelt! Engem sajnos kidobott az ágy hat után nem sokkal :( de hogy miért, nem tudok rájönni. Egész éjjel csak ébredeztem, forgolódtam, pedig nincs semmi oka. Jó persze itt-ott beleszúr, meg nehezemre esik megfordulni az ágyban, de attól még igazán alhatnék is néha. Na mindegy, ez van, sajnos ma nem lesz idő pihizni, mert délelőtt mi megyünk vendégségbe, délután meg hozzánk jönnek.

Erről jut eszembe, hogy összedobom a gesztenyés sütit, ami a világ legegyszerűbb és mégis nagyon finom sütije, kezdő háziasszonyok ajánlásával :lol: Ha valakit érdekel, feldobom a receptet a másik topicba.

Pistike nagyon szép baba!

Felicia, örülök, hogy otthon vagy, további gyors gyógyzlást kívánok és hogy hamar összeszokjatok mikor végre együtt lesz a család.

Most mennem kell, mert sajnos utódom is korán kelt ma.
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Én is menetrendszerűen 7-kor keltem. Próbáltam visszaaludni, de Andris szorgalmasan csuklott, amit én köhögéssel reagáltam le, szóval nem igazán sikerült. Adtunk egymásnak. Viszont tegnaphoz képest sokkal jobban vagyok és most aludni is tudtam. Szóval köszi a drukkokat.
Tegnap végre felkerültek a kisszobába a hiányzó polcok, már csak dekorálni kell. Szerencsére én a kisruha mosást és vasalást már letudtam, most már csak a kiságyat kell szépen letisztítanom, de azzal várok az utolsó időkig, mert addig sem szeretném, ha koszolódna a cucc.
Felícia, örülök, hogy túlvagy a műtéten, meglátod hamarosan sokkal jobban leszel. Gyors felépülést kívánok és remélem a lehető legkisebb kellemetlenséggel jár majd a kezelés. Anno az öcsémet is a sugárkezelés gyógyította meg teljesen és ennek már 11 éve. Azóta kutya baja. Szóval hajrá.

Remélem az összes topikbaba szépen gyarapszik idekint és odabent.

Mindenkinek szép vasárnapot kívánok!

szuszu

Jó reggelt!

Felícia!

Jó hallani rólad, gyógyulj meg mihamarabb! Remélem bírod a kezeléseket mind testben, mind lélekben!
Magam részéröl egész jól vagyok. A kórház lakói szerint jól nézek ki, mondjuk a bekerülésemkori állapothoz képest mindenképpen, akik viszont régebbröl ismernek, úgy néznek rám, mint egy zombira, ami leginkább megfelel a valóságnak, mert a kialvatlanságtól csak egy alvajárónak tünhetek. Kicsit azért aggaszt, hogy mi riasztó lehet a megjelenésemben. Régebbi ismeröseim szerint vérszegény lehetek, mert sápadt vagyok. Lassan ideje lenne varratszedésre is elmennem és kerítek akkor vasat is...

Csak tudnám, hogy mikor érem utol magam. Tegnap is úton volt a párom, a gyerekekhez nem találtam megörzö személyt, így mind a hármat vinnem kellett magammal, pedig kettö taknyos és nagyon kihagytam volna. Busszal és metroval egy óra az odaút, a busz csak óránként jár a kórház felé... De legalább látták Döncit élöben, kötöttem mindegyiknek maszkot, biztos ami tutifix.
Hazafelé még éppen odaértünk az ovis nyári ünnepre kezdésre. Phu! Összesen 4 órát buszoztunk és metróztunk tegnap! Autóval az egész tortúra meglett volna 1 órából. :(

Ma is megyek a kórházba, közben elhozom az Avent sterilizálót a barátnömtöl. Holnapra megkértem a barátnömet, aki a kórházi idö alatt is sokat vigyázott a bandára, hogy Regöt vigye el délelött, mert holnap is autó nélkül kell túráznom, mert mennie kell a páromnak éjjel indulva Salzburgba...

Ma du.-ra meg kinéztem a kikötöünnepet, ott még sose voltunk.
Döncikének nincs már gyomorszondája, megeszi a részét így is, csak adni kell neki a gyógyszert tovább, hogy stabilizálja a szívritmusát, mert üvegböl ha iszik, elfelejt levegöt venni és lemegy a szívritmusa is. :( Annyi baj legyen, max. muszály lesz neki mindig cicizni, nem!? Tegnapelött volt 2320 gr, ma kb. szük 2400 gr lehet.

Ja még valami: tegnap lekerültek a könyvesdobozok a pincébe, végre van egy kis hely a gyerekeknek játszani. Most még ki kell mosnom a babakocsi huzatát és Döni mini ruháit (a lányaim babaruhásszekrényében is találtam neki való ruhát...).
Van dolgom böven, hegyekben áll a vasalnivaló is.
Megyek lefejem a másik oldalt is, talán onnan is sikerül 110 ml kifejni. :)

Puszi: Barbi
maass

Kép

Kép
maass

Barbi, sziiiijjja:)))

Nagyon édesek vagytok a képen Dömével !!!
Remélem most már tényleg hamar hazaengedik és együtt lehettek mind ;) azért sajnálom, hogy nem nagyon változott a helyzet otthon, most is mint mindig, neked kell helytállj egymagad :( nem lehet vhogy elintézni, hogy a férjed kicsit ritkábban utazzon el és több időt legyen veletek? Csodállak a hatalmas erődért, kitartásodért !!!

Felícia, jaj de jó, hogy újra itt :) örülök, hogy jól sikerült a műtét és Dávid babával is minden rendben, remélem mihamarabb együtt lehet a család. A kezelésekhez és a további gyógyuláshoz sok erőt, és kitartást kívánok Neked, meglátod majd az eredmény nem marad el ;)

Yuyu, nagyon-nagyon csini vagy és szerencsés, tényleg csak pocid lett, máshová nem híztál ;) én ezt nem mondhatom el magamról :( néha úgy érzem, mintha Michelin baba lennék ;)

Zsófi, tegnap én is olyan ramatyul voltam, ahogy írtad, bár szerintem tuti a sok program, mászkálás okozza ;) nem hiába, tényleg nem bír az ember annyit mint máskor... nagytakarítottam, Tesco-ztunk, főzés és fél 12-kor vacsi :) szóval eléggé kipurcantam a nap végére, fájt mindenem...

Szuszu, remélem jobban vagy?!

Anna, gyönyörű az unokád és az a gödröcske :))) nálunk apukámnak van ilyen, nem tudom a fiam örökli-e?!

sniky

Apróó, én is égre-földre kerestem már olyan matricát, de akkor egyelőre feladom, meglátjuk tényleg adnak-e a kórházban....

csajok, annyit beszélgettünk a szülésről, hogy tegnap éjjel azzal álmodtam, konkrét adatokkal:
3660gr, 56 cm, 15.40-kor született meg, könnyen, szinte fájdalom nélkül (ez a rész mondjuk gyanús volt), 11 körül kezdtem vajúdani;) ezzel a 4 és fél órával ki is egyeznék :) a másik gyanús az volt, hogy engem utána rögtön hazaengedtek, csak a babát tartották bent megfigyelés alatt... álmomban hezitáltam, hogy telefonálgassak-e a rokonoknak vagy sem... magam sem hittem el az egészet :)) tényleg mintha álom lett volna álmomban :) aztán felébredtem és láttam, hogy minden változatlan, még megvan az óriási pocak :) nagyon érdekes volt, kíváncsi leszek a valóságra és az adatokra:)

na eldugulok kicsit, mert be nem áll a szám :)

sniky

Niki, te ugyanolyan csini kismama vagy, mint Yuyu. Ne aggódj.

Csajok segítsetek már, ha tudtok! Nem tudom, hogy hogyan kéne intéznem a táppénzt, mert most azt csináltam, hogy kiírtam az összes szabimat, ami volt, az elég július 28-ig. Viszont ha addig nem szülök meg, akkor utána táppénzre kell vonulnom, ami azt jelenti, ha jól tudom, hogy a háziorvossal ki kell íratnom magam. Ezt a táppénz dolgot viszont csak a szülésig szeretném, mert utána indulna a Tgyás. Akkor azt kell tennem, hogy 28-án elmegyek a háziorvoshoz, kiíratom magam mondjuk 1 hétre és várok, ha addig nem szülök meg, akkor megint megyek, megint kiíratom magam, vagy hogy van ez? És a tgyást valaki elkezdte már igényelni? Csak mert állítólag szülés előtt 4 héttel már el lehet kezdeni intézni. Igazából attól félek, hogy bekövetkezik egy olyan hónap, amikor semmilyen bevételt nem termelek a családi kasszába, mert nem lesznek elintézve a dolgok és akkor bizony nem lesz miből kifizetni a számlákat.

szuszu

Sziasztok!

Felícia, üdv újra itt, gyógyulgass mielőbb és kívánom, hogy minél hamarabb hazajöhessen a kisheceged!

Barbi, neked is kitartást és gyarapodást Dömének!

Szuszu, csak így tovább, gyógyulj Te is.

Dia, 10 perc? Könnyű szülés. Ilyen jóslatokat én miért nem hallok? Szuper!

Mecsi, nekünk azért kell külön szemetes, mert sajna egy db konyhaajtóra szerelt 25 literes van a konyhában, tudod, ami úgy nyílik ki, ha az ajtót nyitod. Ergo, abszolút nem szagzáró, naponta 6-10x kéne kimennem a kukához minden pelussal. Amúgy én sem vennék külön, de így tuti kell, sajna.

Mi tegnap éjjelbe nyúló mozizást csaptunk, így ma hihetetlen, de fél11ig aludtunk. Persze sajna megszakításokkal, mert nekem egyre elviselhetetlenebb a zsibbadás. Most már mindkét kezemben és naponta többször is, de éjjel folyamatosan. Lehet, hogy kéne valami bogyó rá. :roll: Komolyan rosszabbak, mint a görcsök, mert soha nincs vége. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és köszönöm a matricás ötleteket, akkor mi is várunk addig.

Szuszu, tgyás igénylést lehet, csak pl. rá kell írnod a baba nevét. Ami nálatok mondjuk már megvan, de írtó vicces, hogy szülés előtt 4 héttel már így kell nyilatkoznod névről, mindenről.
Elvileg a házidoki is kiírhat, de csak két hétre max, utána kell a szülészed javaslata is, ha jól tudom.
Sztem mindenképp lesz legalább egy olyan hónap, amikor a családi kasszába nem jön be semmi tőlünk, mivel a legtöbb igénylés a baba TAJ kártyájához kötött, amit 30 napon belül postáznak. Ha meg elmész érte, akkor talán előbb, de akkor is kell a születési anyakönyvi, amit ha a kórház helyben nem intéz, akkor ők is postázzák, ami viszont kb. 2 hét, ha jól tudom.
De ezek nem bizti infok.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

hazaértünk, most megy a forma1, addig pihizek, mert iszonyat időjárás van kint! :(

Barbi, nagyon édes a kis Dönci baba! mihamarabbi hízást kívánok nektek! ;)

Szuszu, mindenképpen kérj papírt a nőgyógyászodtól, és azt vidd a háziorvoshoz! én május 27 óta vagyok táppénzen, és havonta kell vinni friss igazolást a nőgyógyásztól, hogy továbbra is betegállományban tudjon tartani a dokid! a lényeg, hogy ha kórházba kerülnél, akkor felhívod a háziorvost, és ő lezárja az aktuális táppénzedet, és onnantól a kórház vesz fel, arra a pár napra, utána pedig intézhető a tgyás! szóval ne aggódj, a háziorvos meg tudja oldani a táppénz lezárását, csak egy telefonba kerül. amúgy pedig nem egész hónapra adnak táppénzes papírt, hanem kb. 1-2 hetes intervallumra, és előre nem is adja ki a hónap további napjaira! ;)

Aproo, szerintem a kórházak intézik a születési anyakövit, hiszen minden szülést le kell jelenteniük, de ha nem, az szerintem az önkormányzatból kikérhető pár napos (amíg a kórhában tartózkodtok) átfutással. a lakcímkártya is kb. 1/2 órás művelet, azt is az önkormányzat állítja ki legalábbis Budapesten, illetve a TAJ kártya is azonnali dolog (Teve utca)!

én a névváltozás miatt egy napon intéztem ezeket, és simán ment.

az adókártya volt macerás, illetve a személyi, de ezek meg még vagy nem, vagy nem azonnal kellenek (adó) a babónak! azt tényleg postázzák, de nekem az is 1-2 héten belül megjött!

szóval szerintem a több hetes átfutás azért erős túlzás, bár lehet, hogy csak én vagyok túl optimista! ;)

remélem, hogy nem így van és pikk-pakk lehet igényelni a járandóságokat, főleg, hogy több korábbi topikban is olvastam, hogy a tgyás, családi pótlék átfutása is hónapokba telik, szóval lóvét elég necces, hogy már a következő hónapban kapjunk :( de a papírok szerintem meglesznek időben!!!

sophie27

sziasztok!

Ime a szoba: Kép Kép
és a bútor: Kép

Hát ilyenek lettünk , már csak a csillárt kell lecserélni ami egy nagy napocska lesz. Holnap nekilátok bepakolni , vasalni is.
Baromira nem volt olcsó de nagyon igényes munkát csinált a srác és a szinek is tök jók sztem. Helyhiány viszont pont méretre készült minden. :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szuszu még annyival bőviteném Zsófi irományát táppénzről hogy inkább kéthetente menj el a betegácsis papirért és ne havonta mert akkor még több idő míg utalnak. Tgyást pedig nem éri meg már szülés előtt elinditani inkább a szülés után. A betegácsis papirt meg mindig be kell vinned a pénzügyre vagy személyügyre aki intézi a papirjaidat!!

Barbi Dönci baba meseszép annyira kis cuki és szépen fejlődik. Az a szivecskés tapasz annyira édes.

Felicia neked kitartás minden rendben lesz és kívánok teljes gyógyulást.

További szép napot mindenkinek én megyek babázni barinőmhöz már megint :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szuszu én szülés elött 4 héttel igényeltem a tgyást (kiszámoltam) a háziprvosak kell elinditani..és ha meglesz a baba akkor kell bevinni a papírokat a munkahelyemre..ezt ott mndták...
nekem azért éri meg,mert így lejár dec végén és még ebben az évben igénylem a gyedet,,így a 2007es évet veszik alapul a számításásnál..(ez az évem fizi sempontjából car volt)

a munkahelyemen mondták, hogy így kell.. remélem..

off
Vendég

Sziasztok%

Üdv Felicia!!! Örülök, hogy újra köztünk vagy, és sikeresen túl vagy a műtéten. Nagyon jó hír, hogy a kisfiaddalis minden oké!
Remélem továbbiakban gyorsan gyógyulsz, és nem lesz semmi gond!

Pistike nagyon kis formás fiúcska! 4D-s felvétel készült esetleg róla korábban? Ott nem lehetett mág látni a kis gödröcskét? Nagyon aranyos, hogy ez így apáról-fiúra öröklődik :lol:

Barbi! Remélem Döncit végre hazaengedik már! Olyan kis falat, meg kell zabálni!

Szuszu!
Táppénz ügyében én is a nőgyógyis dokimtól kértem igazolást, és azóta a háziorvos folyamatosan állítja kia a papírokat. 2hetente kell bemenni érte, és annyi a teendő, hogy ha kórházba kerülök, rá kell csörögni, akkor lezárja a táppénzes időszakot (ahogy ZSófi is írta). Nem tudom, táppénz igényléshez mennyi papírt kell megvárni, hogy beküldhesd, nekem a könyvelőm intézte.. Úgy tudom, hogy 30nap az átfutási ideje. Tehát ha az első igazolást (2hét)várod csak meg, akkor is 6héttel kell számolnod, mire pénzt látsz belőle. :cry:

Yuyu! TÖk csini vagy, nem tűnik 14 kilónak a pocakod! Habár te is szépen megnövesztetted az utóbbi időben!

Niki!
Azt hiszem te írtad, hogy az OEP honlapjáról töltötted le a TGYÁS-os nyomtatványokat... Ahogy néztem van vagy 3-4 nyomtatvány. Mindet ki kell tölteni hozzá??

Azt hiszem nekünk is kell majd meghatalmazás, hogy a férjem, vagy anyum intézni tudja a babó papírjait. Én Nyh-ra vagyok bejelentve (ideiglenessel BP-re), Csabim Szegedre, és BP-en szülök... Milyen szövegezéssel kell hogy készüljön ez a meghatalmazás? Úgy értve, hogy a baba születési paramétereit, akvi.kiv. számát,meg ilyeneket is bele kell írni? MErt akkor ezt most még biztos nem tudom megírni, bármennyire akarnám is...

panna1

Tegnao este mi is moziban voltunk, de nagyon vacakul voltam, úgyhogy egyáltalán nem élveztem a dolgot. Azt hiszem a pattogatott kukorica+ canada dry-t hanyagolnom kellett volna, mert a film felétől olyan szinten hányingerem volt, hogy durva. Majdnem ki is jöttünk a filmről, de azért hősként kitartottam... Még itthon is forgott a gyomrom rendesen, és azóta se vagyok túl jól.
Aludni is vacakul aludtam. A hajógyári szigeten beindult vmi disco, és borzalmasan hangos. Azt hiszem a SZIGET ehhez képest kismiska. ÉS megy minden szerda-péntek-szombat a tüctüc zene. Kész idegbaj komolyan mondom!
Bocs a morgolódásért, ma ilyen vacak napom van :evil:

panna1

Szuszu, köszi a biztatást, aranyos vagy ;) de azért én mégiscsak +27 kg-nál tartok....

egyébként nagyon pontos a lányok tájékoztatása a táppénz dologról. Én mondjuk magamnak intéztem, mert a munkaügyes nálunk eléggé el szokta baltázni a dolgokat, volt olyan aki két hónapot várt a táppénzére, mert nem megfelelő nyomtatványt töltött ki neki. Így én személyesen vittem be a kitöltött nyomtatványt az oep-hez + a táppénzes papírokat. Az oep ha mindent rendben talál 30 napon belül köteles utalni. Én pl. júni 24-én vittem be a papírokat és most 18-án meg is kaptam a táppénzemet, tehát azért van átfutása a dolognak...

Egyébként az első 15 nap betegszabit a munkáltató fizeti, csak utána a tb. Nem tudom hogy számoltad ki a szabijaidat, de akkor lehet, hogy nem is kell táppénzt igényelned, ha pl. az első 15 napod is most indul?!

panna, igen onnan töltöttem le mindent ami a munkavállalókra vonatkozó résznél van, bár a tgyás-hoz kaptam az oep-nél is formanyomtatványt 2 pld-ban. Még nem tanulmányoztam át őket, de úgy láttam elég jól le van írva, hogy mihez, mit kell csatolni...

sniky

Panna, remélem már jobban vagy?!

kajajelentés:

drága párom paradicsomos frutti di mare spagettije után most sülnek a padlizsánok a fincsi padlizsánkrémhez. Addigis ettem fincsi vajas-fügelekváros kalácsot :))

sniky

Szuszu, sztem az a legegyszerűbb ha a munkahelyed személyügyisével tárgyalsz, mert azt hiszem mindenhol máshogy van. Főleg attól függ, hogy kifizetőhely vagytok-e vagy sem. Tehát nekem pl. nem kell majd úgy tűnik rohangásznom, mert önkori lévén ez máshogy van. De hogy a tgyásnak mi köze a háziorvoshoz? :shock: Ezen meglepődtem, mert a táppénz még érthető, de a tgyás nem egészségi állapot alapon jár....na mindegy, sztem érdemes a melóhelyeden utána nézni.

Zsófi, elvileg igen, a kórház intézi a születési anyakönyvit, és van hogy amikor eljössz, a kezedbe is nyomják, de van hogy elcsúsznak. Ilyenkor csúszik egy csomót. Sajna nekem nem egy nap volt a hivatalos papírok intézése.

Panna, nézd meg az OEP honlapján, hogy van-e meghatalmazás minta. Mert pl. a Tigáznál van és ott csak azt fogadják el. HA nincs akkor a Ti adataitokat mindenképp rá kell majd írni, meg sztem a baba neve, de már ez sem feltétel. Hiszen Te hatalmazod meg a férjedet, ebben az esetben a Ti adataitok a lényegesek, nem a kicsié. Legfeljebb ha van még plusz adat, azzal kiegészíted, de nem hiszem, hogy ezen szívóznának. Ha biztosra akarsz menni, fel is hívhatod őket, hogy mik a kritériumok. Általánosságban elvileg nem kérhetik a baba adatait, csak a meghatalmazóét és a meghatalmazottét. Na meg persze a tanúkét.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, nagyon-nagyon szép lett a babaszoba, ügyesek vagytok !!!
Jó sokat dolgoztatok vele, nagyon jól fogja szerintem ott érezni magát a csemetétek:))

sniky

Szuszu,
Akkor neked jobbulást!

Mecsi,
Szép a szoba nagyon!

Barbi,
Nagyon aranyos Döme a képen! Ásít éppen? remélem mostmár mihamarabb hazamehet ő is :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Szuszu jobbulást!
Mecsi nagyon édes lett a szobátok! NAgyon jók a bútorok!!

Nálunk a táppénzes papírt a házidoki írja amint viszem a papírt a nődokitól és pont múlt hónapban lettem ledorongolva,h 1 hónapban csak egy táppénzes papírt kapok, amit vihetek a könyvelőhöz.... :roll: :oops:
Mi ma hajnali 5-kor keltünk, nem tudtam aludni és ahogy jöttem-mentem felkeltettem a férjemet is és Ő sem tudott visszaaludni...aztán meg megégettem az újjamat a villany sütővel (sosem szokom meg :roll: ) aztán meg hoztam be kosárban a leszáradt babarucikat és nekimentem a házfalnak a vakolat meg lekapta 2 ujjam bütykét.... :roll:
Most már csak ülnöm szabad :lol:
Jó kis jövő hetünk lesz, hétfő diabetikus, kedd pestre nst, szerda nődoki, csütörtök védőnő....és mindenhova kell szegény férjem, mivel megyek mint a részegek (pl ma a házfalnak)...

Tényleg a múltkori kullancscsípésekkel mizujs? (már nem emlékszem,h kiknél volt , bocsi)
Mindenkinek szép estét!
makadu

Sziazstok!

Szuszu! Én is ugyanezt csináltam, a szabim lejárt július 6.-án és 7-én elmentem nőgyógyhoz és kértem igazolást, (ez kell, mert a házi orvos nem ír ki) és elmentem a háziorvoshoz, aki ki is írt az igazolás alapjéán. Táppénz esetén 1 hét után vissza kell menni, kiadják az a lilás papírt, hogy x naptól felvettek táppénzre, ezt le kell adni a munkahelyen és innentől ez alapján számolják a béred, a táppénz papírért 2 hetente kell menni. Ha közben megszületik a baba, akkor (nálunk) telcsizni kell az orvossal és a szülés napjával lezáérja a táppénz. Nekünk ezt le kell adni a munkahelyen+igazolást a 4 pecsétről+anyakönyvi+TAJ kártya és már intézik is a Tgyást.
Nálunk szerencse, hogy a munkáltató mindent elintéz, itt helyben az anyakönyvvezető kiállítja az anyakönyvit, vagy a kórházban is szokták, a kórházi esetben, ha már nincs bent az anya, akkor kipostázzák.
Vendég

Biztosnág kedvéért elküldtem... :)

Apának csak az anyakönyviről kell gondoskodin, meg a táppénzest elhozni, a taj-t még nem tudom. Ja nekem a 4. pecsét csütörtökön lesz meg és, akkor ki is állítják az igazolást. Nem jó a kiskönyv, vagyis az alapján nem lehet, mert személyiségi jogokat sért, ha a munkáltató kezébe került., Nekem erre külön felhívta a figyelmemet a munkaügyis, csak igazolás, nem kiváncsi a kiskönyvre.
Vendég

Pénteken voltunk az első ctg, sajnos a gépen felejtettek 45 perce, mert szülés volt... :(( mindegy, legalább hallgathattam Kristóf baba szívhangját.

Minden rendben, nektek az alsó görbe felment 23-25 %-ra?? a legkiseb 5% volt...
De nem éreztem közbe semmit.

K.
Vendég

Lányok, köszi a segítséget.
Nálunk a HR-es csaj is emlegetett valami 15 napos betegszabit, amit ők fizetenek és abból én 2 napot használtam el ebben az évben, tehát elvileg a maradék 13 nap elég lesz a szülésig, ha július 29-től kezdem felhasználni, mert augusztus 10-re vagyok kiírva. Akkor az lesz, hogy szerdán, amikor megyek a dokimhoz, akkor kérek igazolást és azzal fogok elmenni 28-án a háziorvoshoz.
Szerintem lehet, hogy akkor a tgyást is a munkahelyem intézi. Illetve nagyon remélem.

Panna, tudod, hogy ha te Nyíregyházára vagy bejelentve, akkor a baba is automatikusan nyíregyházi lakos lesz? Én emiatt jelentkeztem be budapesti lakosnak, hogy ne kelljen a baba papírjai miatt vidékre utazgatni.
A baba taj kártyájához a meghatalmazásra a saját és a férjünk adatait kell ráírni. És kell hozzá a lakcímkártya is (mármint a babáé). Erre mondta a nő a Teve utcában, hogy ha kézzel írjuk a meghatalmazást, akkor nem kell két tanú, de ha géppel, akkor igen. Egyébként meg ott a helyszínen kell még kitölteni egy nyomtatványt, ami nem bonyolult.
Jaj de utálom ezt a bürokráciát, de inkább mi intézzük, mert erre már végképp nincs pénzünk.
Mecsi, nagyon szép lett a szoba. Nekünk is van olyan csíkos napozónk, mint nektek :D

Köszi a jókívánságokat mindenkinek.

szuszu

Sziasztok Lányok!

Köszi a dícséreteket :oops: :lol:

Mecsi, nagyon szép lett a szoba.... Nekünk még nincs fent a bordűr, majd utána én is fényképezek...

Barbi, a kis Döme nagyon édes :-) Mikor mehet már haza?

Nekem a nőgyogyitól csak egyszer kellett papír, vagyis annyi volt, hogy azt írta a leletemre, hogy veszélyeztetett terhesség, és ez alapján írt ki a házidoki. Nekem mindig csak havonta 1x, hónap végén kell mennem a táppénzes papírért... postán szoktam elküldeni a munkaügyiseknek, mert nem helyben van a munkahelyem. És olyan szerencsém van, hogy ha időben beér a papírom, akkor fizunapon, hó elején kapom is a számlámra mindig a táppénzt...

yuyu79

Kaptam Sziszkától sms-t, azt írja, a körülményekhez képest jól vannak, Katica is jól van, ők nem sokára mehetnek haza Pistikével :-) Tehát se Sziszka, se Binyek nem szült még meg..

yuyu79

Mecsi, pedig nagyon akartam írni, látod, emiatt nem is tudok aludni. :) :roll: :
Nagyon szép lett a babaszoba, a bútorok is szuperek. Gratulálok.

Na, elteszem magam holnapra, illetve mára. Estére fokhagymás-sörös csülköt ígértem párocskámnak, erre rá kell alukálni egy picit.

Az idő itt egyfelől szuper kellemes, hideg, másfelől pont jó arra hogy a gyereket halálra rémítse. Előbb ki kellett szaladnom, mert egy kaktuszom nagyon ázott, hát nem tudtam, hogy az én mindig bátor kutyám bújik belém, vagy Prücsök bújik ki, de mindketten olyan rémültek voltak, hogy nem tudtam melyiket simizzem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Remélem mindenki átvészelte "egyben" a vihart. Nekem egész éjjel voltak összehúzódásaim, amikre fel-fel ébredtem, de annyira nem voltak erősek, hogy nekiálljak méricskélni az időt. Mindenesetre még most is érzem a menzeszes görcsöt a bal oldalamon a hasam alatt. És pont most a fiacskám is megrúgott. Most kicsit be vagyok pánikolva, hogy mi mindent akartam még megcsinálni mielőtt megszülök, szóval lesz mit tenni-venni.

szuszu

Aproooka

én sem értetem .de a munkahelyemen ezt az infót adták, hogy a háziorvos inditja el a tgyást (eddig táppénzen voltam) és amikor meglesz a baba akkor kell bevinnem a többi papírt...a munkahelyre..azért így van, mert én már a szülés elött 28 nappal igénylem a tgyást

amikor felhívtam a háziorvost, nem mondta, hogy nem az ő dolga asszem a kódszám miatt volt fontos mert így nem a 8-as kódot írja rá a táppénzes papírra hanem másikat...

asszem teljse a káosz a fejemben ezzel kapcsolatban... :oops: :?

tud valaki érdemlegeset mondani? :shock: bár ahogy látom nem azonosak az eljárási módok.. :shock:
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Tessék bejelentkezni! Létszámellenőrzés a viharok után. :)

Én már nagyon régóta táppénzen vagyok, nekem 2 hetente állítják ki a papírt a Család és Nővédelmi Központban. Én szülésig táppénzen maradok, aztán utána a zárójelentés alapján lezárják a táppénzt és megyek szülési szabadságra. Azt már a cég intézi a kiállított anyakönyvi kivonat, orvosi igazolás és egyebek alapján.
Mecsi!

Nagyon szép lett a szoba és irigyellek, hogy befért még egy kanapé is. Nálunk csak szopis fotel lesz.

Akinek nincs átíratva a lakcíme, az tényleg figyeljen, mert a baba automatikusan az anya állandó lakcímére lesz bejelentve.

Kitti! Vigyázz mindenhol, most már ne amortizáld tovább Magad!

Felicia! Minden jót Nektek! Örülök, hogy túl vagy a műtéten és a körülményekhez képest jól érzed magad! Puszi Neked és a kicsi fiadnak.

Barbi! A hét meg a nyolcszázát meg az errearráját, hogy embered még mindig nem figyel rátok eléggé. Nem tudna egy kicsit lassítani. Értem, én, hogy a pénz meg minden...de azért nem biztos, hogy jó nála a fontossági sorrend. Arról nem is beszélve, hogy kímélnie kéne Téged!!!

Matrica! Mi a babahordozóhoz kaptunk ajándékba, de nem ragasztgatunk. Nekem az a plüss, tapadókorongos tetszik, de olyat nem láttam sehol és nem is tudom, hogy a párom kitenné-e.

Én tegnap este másfél órán kersztül sétálgattam a lakásban, annyira feszített a hasam. Az egész be volt keményedve, a pockom, meg dugta ki magát itt-ott. Nekem is mensi szerű görcseim voltak, de teljesen szabálytalanok, úgy, hogy nem kellett néznem az órámat.
bende

Ma reggel kellemetlen meglepetésben volt részem. Mivel sötét volt, felkapcsoltam az elszívó lámpáját, mikor a párom szendvicseit készítettem. Aztán rámeredtem a tűzhelyre és konstatáltam, hogy az, hogy minden nap, minden főzés után áttörlöm az semmit sem ér. Fél hatkor nekiálltam sikálni és azóta is jövök- megyek a lakásban és takarítok.

Összeszereltük a kiságyat. :) Most el szeretném tenni az utazót, de egyszerűen nem tudom összehajtogatni. :evil:

Megyek porszívózni, ablakot pucolni...stb

Létszámellenőrzés!!!! Szültök, vagy alszotok????
bende

Bende, te mindjárt szülni fogsz, annyira teszel-veszel.
:D
Mondjuk én is teregetek, aztán meg vasalom a férjem ingeit, hogy ha bármi történik, akkor legyen mit felvennie. Már volt két igen nagy görcsöm, aztán azóta vagy két kisebb. De én se nyákdugót, se magzatvizet nem láttam. És úgy tűnik a hasam sincs még leereszkedve.

szuszu

Sziasztok! Én megvagyok, de szintén nem aludtam valami jól. Lehet, hogy ebbe a 2 órás délutáni alvás is bejátszott, de gondolom a front is. Elég sokat keményedtem, és sehogy nem volt kényelmes feküdni...

Kiváncsi vagyok, hozott-e valakinek valamit/valakit a hidegfront, úgyhogy várom a további híreket ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Még mi is egyben :) tegnap rám jött a takarítási láz, sikerült kiborítanom mindenkit vele :) estére már parancsoltak nem is kértek, hogy pihenjek, na de még a hűtő a spejz és minden ragyog :)
Éjjel nekem is voltak erős keményedések, de szinte biztos, hogy a takarítás okozta. Ezek a fránya hormonok, fészekrakás :)
Ma este megérkeznek anyósomék, úgyhogy biztos kevesebbet tudlak olvasni Titeket, de igyekszem majd.
Ha valami elkezdődik, mindenképpen írok, vagy ide vagy sms-t.

Jó lenne egyébként megbeszélni, hogy ki kinek szól, hogy nehogy lemaradjunk a nagy pillanatokról!! :)

No, szép napot mindenkinek!!!

KépKép
columbine

Sziasztok!

Barbi: Nagyon édes Dönci baba! :)

Felicia: Örülök, hogy túl vagy a műtéten és nagyon sok erőt kívánok, de minden jól alakul hidd el! Ma viszitek haza a KisLurkót, igaz? :)

Mecsi: Nagyon szép lett a babaszoba, nagyon tetszik ez a csíkos tapéta meg a bordűr.

Szuszu: Jobbulást! Tudom milyen ez a köhögés, sajnos én lassan egy hónapja "ugatok", pedig előtte soha semmi bajom nem volt, még a telet is megúsztam nátha nélkül.

Homeós bogyók: Nektek is mondta a doki, hogy a bogyók bevétele előtt fél órával és utána fél órával, szigorúan tilos bármit enni és inni?

Képzeljétek velünk szemben van egy park, amit sajnos nagyon elhanyagoltak és csak kutyások használják. Szombat este arról beszélgettünk apával, hogy milyen jó is lenne, ha ezt rendbe tennék, és ha nincs idő babóval nagyot sétálni, akkor lemehetnénk ide.. Erre ma mire ébredek? Itt vannak a kommunális emberei, füvet nyírnak, virágágyásokat csinának... Annyira örülök neki! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Szombat óta nekem is vannak mensi- szerű görcseim, meg néha iszonyú hányingerem. Keményedés nem vészes, igaz tegnap egy órán keresztül szorított a hasam. Viszont úgy látom babó még nagyon fent van!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt ! Kép

Mi még bőven egyben vagyunk jó is lenne ha így maradna.

Alvókámmal semmi gond! ma kimaradt a reggeli ébredés ugyhogy nemrég kelltem :)
Köszönöm a dicséreteket! :D Hát igazán tényleg nagy munka van benne és hosszú idő meg sok veszekedés, de most jött el az idő hogy kezdek örülni a szobának. Tegnap bepakolgattam, ma meg egész nap vasalgatok :)

Mi Andival biztos értesítjük egymást forró dróton vagyunk a kis élettársammal :lol:

Bende te már nagyon szülni szeretnél ennyire takaritani szülés előtt szoktak. :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Nekem is pont az járt a fejemben, hogy ha valaki be is kerül szülni, akkor honnan fogunk tudni róla? Nekem mondjuk megvan Lei száma, neki tudok sms-ezni, de a férjemnek is mondtam már, hogy ha meglesz a baba, akkor írjon ide a nevemben. Meg mielőtt elindulnék a kórházba, akkor is be tudok írni.
Mindenki milyen szorgos.

szuszu

Hát én nem, semmi kedvem bármit is csinálni :( Fáj megint az oldalam, meg a gyomrom, emiatt a pocakom is keményedik. Na mindegy, egy-két nap alatt elmúlik remélem, addig meg főtt krumpli, meg piritós.

Ma megyünk a dokinénihez, gondolom ad majd vérvételbeutalót, meg csinál strepto szürést. Azután ő is elmegy két és fél hétre szabira, kíváncsi vagyok, hogy jelöl-e ki helyettest. Azután majd én is felhívom majd a szülésznőmet, hogy mikor lesz NST.

Columbine majd értesít engem, ha lesz valami :wink: Én meg majd csak utolsóként szeretnék szülni, addigra majd úgyis megúnjátok majd a sok szülés beszámolót :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: