A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Az a het = Ez a het
korazban = korhazban.
Nem tudok mar helyesen irni sem. :evil:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Mist: Ok! Úgy tudom, hogy itt 4d ultrahanggal vizsgálnak, legalábbis a dokinőm ezt mondta! :)

Hajni: Bejelöltelek!
zsu83

Hát a különbség szerintem az, hogy a kombinált vizsgálat egy vérvételből+ultrahangból áll és azt hiszem, 2 órán belül megvan az eredmény. Az integrált 2 vérvételes (16. hét körül is van egy), és pontosabb eredményt ad-viszont késöbb. De én sem vagyok ám benne szakértő. :?

Kép
kangu

Mist! De hülye vagyok! A monitotn úgy láttam (nem csúsztattam arrébb a táblát), hogy Tamara 6 és ... Az és után azt hittem másik gyerek van. :oops: :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!
Akinek kintvolt a neve azt bejelőltem.Na nemmegilyedni!!!!!!

Nagyon elgondolkodtam én is ezen a teszten de nemtudok düllőre jutni....De arra gondoltam,ha megyek a dokimhoz akkor megkérdezem mi a véleménye rólla.Igaz a 32 verem....de majd az okosok megmondját a tutit...legalábbis ha nemgyőz meg arról ,hogy nemkell ellmenni akkor szerintem a főld alól is előkaparom rá a pénzt és elmegyek ...Akkor viszont nemlesz 4d uhm.
De ez többet ér .....
Szóval nagy a dillemma nálam ...Párom szerint ez is csak lehuzás és elég az amit az afp eredmény ad.Mert annó a doki azt mondta ,hogyha nemjó az afp eredménye akkor küld Ő tovább vizsgálatokra amit a tb is finansziroz.És a vszgálatok dettó ugyanazok.
Nemtudok igazságot teeni......

Kép
zümis

Sziasztok!
Én is bejelölöm azokat, akik kiírták a nevüket :)
Tegnap lebuktatott a védőnő, behozta hozzánk a beutalókat a vérvételre és anyával futott össze. :oops: De jól sült el :) Úgyhogy már nem kell dilemmázni elmondjam-e vagy sem :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera: Ez tényleg jó szitu lehetett! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Néha én is benézek.. :D

Zétibébi,Macsek:
Az elsőt én is császárral szültem,szinte ugyanilyen forgatókönyvvel.. De a tesók "simán" születtek,és hát,elég más....
Szóval,hacsak nem alkati probléma miatt kell császározni,és persze a doki is benne van (sajnos sok orvos nem vállalja a sima szülést császár után..),akkor semmi akadálya a normál szülésnek..

Stelly:
Látom Üröm-i vagy,mi augusztusban költözünk Vecsésre,nem is leszünk messze :D

Az iwiw-en én is rajta vagyok,szerintem a Barbamami becenév alapján meg lehet találni :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Szia barbamami!
Nekem is és a férjemnek is erős az érzésünk, hogy megint nem úszom meg a császárt, a dokit is kérdeztem hogy mire számíthatok, azt mondta ugyanerre, ha elindul a szülés kivárjuk a végét, és meglátjuk kifér-e, ha jól fordul akkor ugyanis ki kell hogy férjen egy 95-ös kobak :? hát kössz, lehet hogy megint a semmiért szenvedek majd :? akkor már inkább legyen tervezett császár biztos ami biztos, azért durva annyi szenvedés után még a császár is...
Zétivel az elsődleges ok a medencém szűk mérete volt, másrészt a zsinór 2x a nyakán volt, de azt mondta azt megoldotta volna spontán közben, úgyhogy az nem lett volna elég a császárhoz. Meg látták hogy nem bírnám kitolni, már két éjjel nem aludtam semmit előtte.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Barbamami: Bejelöltelek! Látom most Érden laktok, én is odavalósi vagyok! :lol:
zsu83

Van néhány jó kép Zétiről iwiwen, van adatlapja, az ismerőseim között megtaláljátok :wink: garantált a vigyor :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jaj! Nem tudom ki kicsoda!!!! SEGÍÍÍTSÉÉÉG!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok Lányok!

Huhh, fél napig nem nézlek Benneteket és alig bírom visszaolvasni. Én már meglestelek Párótokat az iwiwen, arra is rájöttem, hogy Dinával egy napon volt az esküvőnk, csak nekem 5 évvel később. :)

Akit tudok, bejelölök. És meglesem a képeket gyönyörű gyermekeitekről. :)

Nekem vasárnap nagy uh, ha kapok képet a Prüntyőről, rakok fel a közösre.

Szép estét Nektek!

Julcsi
julcsi-79

Sziasztok
Húú, jó sokat írtatok, tök jóóó :D

Lécci engem is jelöljetek be, én nagyon béna vagyok az iwiw-en a keresgetésben. Fehér Andrea, bár íg biztos sokan vagyunk, ha a kicsilányom nevére rkerestek, ő Dernovics Száva, az ő ismerőseinél könnyebben megleszek.
Köszi.

Nem szeretnék sokat panaszkodni, de én iszonyúan rosszul vagyok :( Mindentől undorodom, nem bírok enni, esténként rendszeresen jön a kisróka. Mindentől öklendezem, iszonyú fáradt vagyok, és már -4 kg-nál tartok. Mondjuk ez nem látszik, mert van miből leadni bőven, de erőm nincs semmi.
Annyira rossz a gyomrom egyfolytában ,el sem tudom mondani. :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Ja, és mi is pár hónapja költöztünk, és nem tudom mikor jelentkeztem volna be a háziorvoshoz, ha nem lennék várandós... :) De rendesnek tűnt, így elsőre.

Andus, megtaláltalak az iwiwen, gyönyörű a kislányotok! Biztos nehezek a napjaid nagyon (kitartás!), de nagyon-nagyon megéri, ha lesz még egy ilyen kis Tündérkétek. :)

Jó éjt Nektek!

Julcsi

Kép
julcsi-79

Az Afp-től ne várjatok csodát! Ha túl magas nyitott gerincet jelenthet, ha túl alacsony, dawn-kórt jelenthet. :? De amit én eddig tapasztaltam, és amiket hallottam, egy sz..r az egész. Nekem pl. 2 nyitottgerincű kölyköm van a vizsgálat alapján :wink: . A terhesség elején lévő vérezgetés tovább ronthatja az eredményt. Ha az eredmény rossz (szerintem kb. 50% rá az esély), eküldenek egy genetikai ultrahangra. Ez egy komoly 3 ill 4 dimenziós ultrahangot jelent, amit csak ezzel foglalkozó szakember csinál. Nekem mindkét gyereknél megcsinálták, és megnyugtattak. Csak az ám a bökkenő, hogy az Afp a 16. héten van, az eredménye 1-2 hét. Utána időpontot könyörögsz a genetikai ultrahangra, ahol megnézik. De ha véletlenül baj van, az igencsak késő..... :?

Kép
kangu

Arról nem is beszélve, hogy annyi féle értékhatárt láttam már... (afp)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Visszajeloltem mindenkit. :D

Andus - bejeloltelek teged is. :) A gyomrom nekem is eleg gaz, ami ujabban bejon az a vizes jegkrem (ice lolly). Nem tudom otthon, hogy hivjak oket, de biztos van. Persze ez sem segit tartosan, de legalabb egy idore enyhiti. :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Egy kínos kérdés: Nektek hogy néz ki a sarkatok? Én nyitott szandálban járok (esténként körömkefés saroktisztítás)- de valami rémes. Ráadásul repedezett, bőrkeményedéses, szóval minden :oops: Most meg megyek a nőgyógyászhoz, láb felrak.... :?

Kép
kangu

Szia Barbamami! hááát ha a nem messze alatt azt érted, hogy pont Budapest átellenső sarkaiban, akkor tényleg nem messze :wink:

Dina: a Verák közt én is kezdtem elkavarodni, de az egyik Veránál a gyerekek nevei, a másik Veránál meg az ismerősei között található Zétény nevű kis angyal segít a beazonosításban :D

Andus - bejelöltelek téged is :) gyönyörű a kislányod!

KépKép

KépKép
stelly

kangu: a Scholl-nak van egy "Heel repair" nevű krémje, ami direkt erre van kitalálva, láb- és saroktisztítás után ha azzal bekened, és tudsz arra időt szakítani, hogy ledőlj utána egy fél órára, és nem lépsz rá, amíg beszívja a krémet, akkor puhítja is a bőröd, meg kevésbé lesz száraz, tényleg jobban néz ki utána.

KépKép

KépKép
stelly

hmm írjátok ezt az integrált tesztet, és már kezd lelkifurdalásom lenni, hogy nekem ez eszembe se jutott, de a dokim se mondta. mondjuk 26 vagyok, de látom, hogy Zsu is megy, aki meg nálam is fiatalabb eggyel. :? nem tudom, jövő héten megyek doktorbácsihoz, megkérdezem, mit gondol.

ma reggel megvolt a vérvétel - nem ájultam el, és nem is hánytam le a nőt, aki csinálta, úgyhogy ezt már sikerként könyvelem el :lol:

gyomorra kezd az a benyomásom lenni, hogy minden nap más segít: volt olyan nap, amikor a fagyi (savanyú) jött be, volt, hogy fagyasztott meggyet rágcsáltam, a háztartási kekszre már rá se tudok nézni, néha meg a kétszersült a legjobb. minden nap újra kell kísérletezem, hogy most épp mi fog beválni :roll:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Stelly: az én gyomrom is nagyon olyan, mint a tiéd. Önálló életet él, és nem tudom előre, hogy épp jobb vagy rosszabb lesz attól, amit próbálok enni.

Nekem a kombinált tesztet mondta a doki, hozzátéve, hogy ez egy önkéntes -értsd fizetős- vizsgálat, de ő mindenképp javasolja. Mondjuk én már 34 vagyok, mindenképp megcsináltattam volna.

Végre tettem fel én is 1-2 képet a közös oldalra, sajnos az UH-ból olyan sok nem látszik.

Remélem a következő már jobb lesz :D

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!
Kitatláltam! Aki tudja tegyen mán be a táblázatba egy olyan rublikát ahova az igazi nevek mennének. Lehetőleg a nick név mellé. Na? Jó? Elvesztettem a fonalat! :oops: :lol:
Ez az integrált teszt mit csinál? Nem csak 35 felett szokták? Az amniocentézis helyett? Vagy nem jól tudom? Én 31 vagyok, most akkor nekem is kéne? Mennyibe fáj? Jaj! Sok a kérdés! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!
Az iwiwes gondot úgy oldottam meg, hogy akik visszajelöltek gyorsan beraktam őket egy csoportba, most fedeztem fel hogy van ilyen is :lol:
A vezetéknevem Bene, így nem kevertek össze :) Az integrált teszt engem is érdekel, aki jártas és nem unja a témát szívesen veszm ha ír róla :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Stelly:
:oops: :oops: Bocs... Üllővel kevertem össze.. Hát,tényleg MAJDNEM egymás mellett van... :roll:

Kangu:
Az AFP-n már én is gondolkodtam.. Eleve a 16. hét is későn van.. :shock: És akkor mire még vizsgálgatnak..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Én is külön csoportba tettelek titeket, de a neveket nem sikerül összehozzni. Azért gondoltam, hogy ha tudom az igazit és a nicket párosítani, akkor az adatlapon van egy megjegyzés rublika és oda be lehet írni a nicket. Én bonyolítom túl? :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Nem bonyolítod túl, teljesen igazad van! Szívesen megcsinálnám a táblázatot de jobb ha nem barmolok bele :oops: ha megvan az oszlop beírom a nevem szívesen, de az oszlopot nem vállalom mert tuti nyomi lesz :oops: :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Dina - mar van egy neves oszlopunk a tabliba, szoval en beirtam oda a teljes nevem. Igy jo? :wink: Bar gondolom nem az enyemmel volt gondod, mert Hajnibol eddig csak egy van...

En ma egesz jol vagyok es ez nem csak azert van, mert pentek van (persze az is nagyon jo :lol: ) hanem vegre kezd ez a masodik tipusu rosszullet is elmulni. Talan mostmar elhiszem, hogy nem fog orokke tartani. Te :lol: nap elmondtam az anyukamnak is, hogy mi az abra - nagyon orult, de persze aggodik is. Viszont emlitette, hogy a batyammal o 9 honapig vegig tok rosszul volt. Meg jo, hogy az sem vette el a kedvet a masodiktol, mert akkor nem irnek itt nektek. Velem azt mondta csak 3 honapig volt rosszul. Biztato...

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

Vera: Megnéztem Zéti adatlapját, nagyon ari a fiad, némelyik kép nagyon vicces! :wink: :lol:

Andus: Bejelöltelek iwiw-en! Nagyon szép kislányod van! :lol:
Én is mindentől undorom, már tök elegem van, hogy főtt kaját szinte nem tudok enni! :roll: Nem tudom, mikor lesz már jobb! :roll:
Nálam eddig -2kg!

Hajni: Nálam is a jégkrém bejön, ideig-óráig! :)

Eszter: Gratula a vérvételhez, ügyi voltál! :lol:
Nekem a dokim ajánlotta az integrált tesztet, sokat gondolkodtam rajta, kérjem-e, de aztán annyi rosszat hallottam az afp-ről, hogy inkább megcsináltatjuk ezt is!

Dina: Az integrált teszt két vérvételből áll: egy a 12. héten a másik a 16. héten! De hétköznapi neve down-szűrés, csak ebből is többféle van, integrált, kombinált! Nekem az integráltat ajánlotta a doki! Ahol én csináltatom 25ezer forint, a másik helyet amit néztem 28ezer!
zsu83

De miért ajánlja a doki? 25 évesen? 35 felett nő a lehetősége... Nem értem! :oops:

Tényleg van két rublika is a tábáln! Már elfelejtettem! Az jó ahogy Hajni csinálta! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

no nem idegesítem magam akkor ezen az integrált teszten, jövő héten megyek úgyis a dokihoz, megkérdezem, mit gondol, de nem fogom erőltetni

ma volt legjobb barátnőm is dokinál, és hét hetes babájának már ő is meg tudta nézni a dobogó szivecskéjét :D úgy örülök :D drukkoltam neki nagyon, hogy egyszerre legyünk pocakosak :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Dina!

Az életkor mint kockázati tényező egy dolog, én annyi ellenkező dolgot tapasztaltam a közvetlen környezetemben, hogy már nem hiszek abban, hogy csak 35 felett lehet probléma...

Igaz, én is csak 31 vagyok, de a lelkiismeretem megnyugtatására megcsináltatom a tesztet. Szerintem ezt mindenki maga döntse el (az elsőnél én sem mentem semmi extra vizsgálatra).

Zsu!

Köszi az infót, nem tudtam, hogy 4D-s az UH, már nagyon várom!

Kép
mist

Dina: Én is még fiatalnak tartottam magam a vizsgálathoz! :oops:

Eszter: De jó, így megtudtok beszélni minden pocakos kérdést a barátnőddel! :lol:
zsu83

Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a kicsilányt dícsérő szavakat :)
A párom most roppant büszke lenne, azt szokta mondani, hogy szép, mint az apja 8)

Az integrált tesztről itt olvashattok bővebben: http://www.downszures.hu/

Ami infókat én begyűjtöttem.... A vérből, ultrahangból, AFP eredményekből és az anya életkorából kihoznak egy arányszámot, ami valószinűsíti, hogy milyen esélye van annak, hogy down kóros baba születik. Ez igazából egy valószínűség számítás, kb 80-85 %-os eredményt hoz. Sajnos a magas életkor eléggé lerontja az arányt. Ha ez magas, pl, olvastam az egyik topicban, hogy egy lánynak 1:32 lett, akkor elküldik amniocentézisre, mert az tud csak 100 %-os eredményt mondani. A barátnőmnek 1:380 lett, ez jó, nem kellett tovább mennie.

Én kérdeztem a dokimat, azt mondta, hogy 35 év felett az orvosnak kötelező ajánlani a enetikai vizsgálatot, ez a méhlepén boholyvétel vagy az amniocentézis. Mondhatom azt, hogy nem vállalom, de akkor az enyém a felelősség, ha baj van a babával. Azt mondta, ha vállalom az amniót., akkor felesleges pénzkidobásnak tartja ezt az integrált tesztet.

Tehát én azt mondom, hogy aki fiatal, és van rá 25-30 ezer ft-ja, annak érdemes megcsináltatnia, mert ha esetleg az AFP nem túl jó, és mellette ez a kombi teszt sem mutat jó eredményt, akkor elküldik amnióra, ami biztosat kimutat.
Ha jó az AFP is, meg a kombi teszt is, akkor nem kell aggódnia a baba miatt.
35 felett meg el kell gondolkodni, hogy vállaljuk-e az amniót, ha nem, akkor érdemes tesztet csináltatni.

De maga a teszt nem mutat egész biztos eredményt, csak egy arányszám, ezt már többen is kihangsúlyozták. Azért csinálnak mellé még 4D ultrahangot, emg egyéb méréseket, hogy biztosabb legyen.

Nekem, mivel 38 vagyok a doki az amniót ajánlotta. Gondolkodtam rajta, hogy vállaljam-e, de úgy gondolom, hogy igen, mert nem szeretnék beteg babát, és pl. megkéárdeztem a védőnőt, azt mondta, hogy a 20 éves pályafutása alatt nem volt egy betege sem, aki elvetélt volna miatta. Mert ugye vetélési kockázata van.
Sok anyukával beszéltem, akinek csinálták, mindenki azt mondta ki lehet bírni, 10-15 perc az egész vizsgálat, persze utána 2 nap fekvés, pihi.
Rettegek tőle, de azt hiszem talán jobb bevállalni, mint a szülésik rettegni, hogy nehogy beteg legyen a baba.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Túlvagyok a tarkóredő mérésen. Minden o.k. keze-lába megvan sőt mozog is :D . Semmi gyanúsat nem mutatott az uh. Viszont 11hét+4 naposnak hoztak ki, a babóca ülőmagassága 4,5 cm!! Csütörtökön mehetek ettől függetlenül a kombinált tesztre, csak vérvétel lesz, újabb ultrahangot nem csinálnak. :? Viszont a kórházzal kötött szerződés szerint így ingyenes. :shock: Na erre kíváncsi leszek!

Kép
kangu

Míg el nem felejtem, ezt az egyik fórumon találtam. Még jól jöhet :)

LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya

Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont

CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője

FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont

YS: szikhólyag

Kép
kangu

Kangu: Ez szuper, hogy minden jó volt az uh-n! Gratula! :lol:
zsu83

Kangu!

Ha nem vagyok túl indiszkrét, melyik kórházban fogsz szülni? Magánkórház, hogy ingyenes lesz a vérvizsgálat?

Kép
mist

kangu - ez nagyon jó hír, hogy minden rendben a piciddel :D

és köszi a hasznos infot, én mindig bajban vagyok az ilyesmi rövidítésekkel, így lesz hol visszanézzem jövő héten, ha kezemben a 12.heti UH :)

KépKép

KépKép
stelly

A táblázatban benne van, hogy melyik kórház. Nem magán, állami. Sok rosszat hallani a kórházról, de a szülészete és annak személyzete szuper jó. Nem tudom, hogy működik náluk ez a dolog, az előző gyereknél még nem volt (v. csak nekem nem ajánlották fel?) De én is hiszem, ha látom az ingyenességet :roll: Majd beszámolok, mennyit kellett érte fizetnem. :? Én úgy vagyok vele, ha 25e Ft, akkor is kifizetem. Ennyit megér a nyugalmam.

Kép
kangu

Sziasztok!
Beírtam a táblázatba a teljes nevem.Igy most könnyebb??

Kangu gratula az uh-hoz. Én úgy hallottam ha az orvosod támogatja a szürést és elmúltál 35 akkor tényleg ingyenes.De nemmerek esküt tenni rá!

Na akkor most melyiket is kell megcsináltatni,ha azt szeretném tudni ,hogy down-kór nézzenek?
Integrált vagy kombinált?Mindegyiknél csinálnak 4dis?Most aztán nagyon megvagyok kavarodva!!
Segitsetek kibogozni nekem....

Köszi.

Kép
zümis

Zümis: Azt hiszem a kombinált is nézi a down-kórt, de hogy mi a két teszt között a különbség, nem tudom! :roll:
Nekem itt csinálnak 4d-t, de csak azért, mert a dokim pont szabin lesz, amikor a nyakiredő uh kéne! Mert a nyakiredő uh eredményével kell menni, nekem azt mondták!
zsu83

Na, izgi lesz, ha az ingyenességi korhatár 35. :shock: Ebben a hónapban töltöm be a 34-et :roll: Mindenesetre viszek bőven pénzt a vérvételre :wink:

Kép
kangu

Ha jol tudom akkor az integral tesz az tobb vervetelbol all, a kombinalt tesz pedig 1 vervetelbol es 1 uh-bol. Itt tavaly meg integralt volt, de mostmar a kombinaltat csinaljak.

Csak lestem, hogy milyen arakat irtatok a vizsgalatokrol. :shock: Szerencsere itt minden ingyenes, a kombinalt teszt is mindnekinek alapban jar, de nem muszaj megcsinaltatni. Persze en kertem. A parom is mondta, hogy a down-kor az, ami a leginkabb aggasztja, mert o is egeszseges babat szeretne persze (mint mindenki). Eddig a gyogyszerert fizettem (7.10 fontot, fuggetlenul attol, hogy mennyit irtak fel), de ha megkapom az anyasagi mentessegi kartyat, akkor a baba 1 eves koraig az osszes gyogyszerem is ingyen lesz.

Ugy nez ki itt megint hideg hetvege lesz - egesz nap esett az eso es fujt a szel. :( Mar alig varom, hogy menjunk haza augusztusban.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

integral tesz - integralt teszt - kihagytam nehany t betut :oops:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

Huhh, annyi vizsgálatról írtok, hogy szinte már elveszítettem a fonalat... Azt hiszem, legjobb lesz, ha beszélek az orvossal, hogy ő mit ajánl, aztán eldöntöm.

Kangu: én is nagyon örülök, hogy minden rendben a Babáddal! :)

Hajni: ezt már akartam kérdezni, ha szabad, a férjed ugye angol?

Közel másfél hétnyi jóllét után ma ebéd közben ki kellett rohannom a mellékhelyiségre... :( Nem tudom, mi történt, ma valahogy minden rosszabb volt megint kicsit. Nem aludtam ki a 8 órát és a kolleganőm is felidegesített, szerintem másállapotomban ennyi elég a rosszulléthez... Nagyon érzékenyen reagálok minden ilyesmire.

Jó éjt és szép hétvégét Nektek,

Julcsi

Kép
julcsi-79

Kangu - bocsi ez volt meg, amit kihagytam. En is nagyon orulok, hogy minden ok a baboval. :lol:

Julcsi - igen, angol. Miatta 'ragadtam' itt, mert eredetileg csak egy par evre szandekoztam kijonni. Ez volt lassan kilenc eve... :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Kangu: szuper hogy jól van babó! Remélem mind ilyen jó hírrel jövünk a tarkóredőről :)
Andus: tényleg nagyon szép a lányod!
És köszönöm a Zétény-dícsérő szavakat :)
Ti vásároltok már a babáknak? Én már alig tudom megállni :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kangu szuper, hogy minden rendben. :)
Te vagy az első aki túl van a tarkóredő mérésen, ha jól látom.

Vera, köszi neked is :)

Én még nem vásárolok, és jó ideig nem is fogok. Szeretném megvárni az amnió eredményét, az meg úgy majd a 22 hét környékén lesz meg. Mindenképpen kíváncsi vagyok, hogy fiú lesz vagy lány. Ha kislány, akkor előszedem Száva cuccait, átnézem mi lesz jó a babának, és mit kell venni. Bár kis bodykat biztos kell, rugi van egy csomó.
És tök jó, hogy ugyanabban az évszakban születnek. Száva március 8.-án született, 10-14 nap lesz köztük kb.
Ha kiderül, hogy kis kukacos lesz, akkor meg bőgve összecsomagolom a kislányos cuccokat, és elviszem a barátnőmnek. Olyan sok szép kis ruhácskánk van. Már azon gondolkoztam, hogy lehet emiatt szeretnék megint kislányt?

Este gyrost csináltam, és képzeljétek bent marad, tök boldog voltam. Hetek óta ez az első vacsi, amit nem láttam viszont.
Érdekes, hogy mindenhol reggeli rosszullétekről írnak, én sosem reggel vagyok vagyok rosszul, hanem dél körül kezdődik, délután-este meg aztán csúcsosodik a dolog. Este a legpocsékabb.
Nálatok, hogy van?

Budapestiek, nektek hol néznek tarkóredót? Ott ahová jártok, vagy másik kórházban?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: