A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Ibm!
Asszem nálam jobban senki nem érezhet veled együtt...
A jó az a Gripe Water biztos veszek én is egy pát üveggel :lol:
Vendég

Montana: Köszönöm az infót, akkor ott fogunk ismét találkozni ugye?
bluebox

IBM: Én előszőr INFACOL-t adtam kb 3 hétig, majd kipróbáltam a GRIPE WATER-t, de 1 hét után visszatértem az INFACOL-ra, mert nekünk az jött be. Vagyis tulajdonképpen semmi :cry: Kristóf iszonyatodsan hasfájós kb szopik között fél órát alszik, mert nem tud kakilni, csak ha glicerinkúpot kap :cry: Egyébként a GRIPE WATER-t úgy kell szedni, hogy max 6x lehet naponta adni mindig 1 kávéskanálnyit (5ml). Én a nappali etetéseknél adtam belőle. Ja és kaja után, vagy közben kell adni.
bluebox

Márti próbáld meg a babamosoly köményes teát. Nekünk bevált! Mindennap van kaki, és nem is kell annyit szenvedni érte!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ki találkozik kivel???Én is akarok!!
Vendég

Bari: a Monti meg én meg a gyerekek. megyünk babamaszírozást tanulni.
bluebox

Anna: azt a teát is próbáltam, lehet, hogy nem voltam elég kitartó :cry: Most főztem megint :roll:
bluebox

Sziasztok!

Képzeljétek, egész reggel mosolyog a kicsi Fiam :P
Annyira boldog vagyok Tőle :P
bluebox

[quote="bluebox"]S írta:blueboxziasztok!

Képzeljétek, egész reggel mosolyog a kicsi Fiam :P
Annyira boldog vagyok Tőle :P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

BLUE!
NA AZ ILYEN PILLANATOKÉRT IMÁDOK ANYÁNAK LENNI!!!
az első mosoly,az első szavak,lépések,majd az első anyáknapja ahol már Ö is aktív...és például a tegnap esti ölelések a lányaimtól... :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Dávid is nagyon tud már mosolyogni..igaz fukarul bánik vele.
De gőgicsélni is tud.És nagyon néz,minket is és az ágya fölött a forgót is.
Na én ezektől a dolgoktól,már elkönyveltem átlag fölötti értelműnek :lol: És a sírását is annak tudom be,hogy nem akar bambán feküdni,na elég elfogult vagyok????
És persze szép is :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

A babák nagyon szépek. Mind gyönyörű, nem emelek ki senkit. ;)

IBM: Remélem jobban vagytok már. Sebed? Sajnálom, hogy ti is sírósak vagytok...

Lehet nekünk is ki kellene próbálni azt a GW-t. Tényleg! Állítólag az Infacol csak akkor hatásos, ha rendszeresen adja neki az ember, minden etetésnél. Ez igaz? Én csak este adtam Bencének, mert akkor eszméletlenül sírós (nap közben is, de akkor még elviselhető)...

Kriszta: szerintem kötelező a havi 1 vizsgálat és a védőnőnek is mennie kellene hetente. Ha a doki nem akar fogadni tanácsadáson benneteket, akkor fel kell hívni és menjen ki. Nehogy már a beteg gyerekek közé vidd be a pisi babádat :evil: Ha a dokker erre nem hajlandó, akkor inkább keress egy másikat... Ki fogja megnézni, hogy rendesen fejlődik-e a pici, ha sem a doki, sem a védőnő nem látja??? Ne hagyd magad!

Blue: Irigyellek a mosoly miatt. Bence még "csak" önkéntelen mosolyra képes, amikor alszik és nyitva van a szája :D

Wvikka: Szép szüléstöri. Tényleg megszenvedtetek ti is a piciért, de megérte ;)

Köményes teával óvatosan! Van olyan baba, akire pont az ellenkező hatással van...

Pénz:
Mi a szülés utáni héten már bevittük személyesen a papírokat. Ugyan én már a szülés előtt igényeltem a TGYÁSt, de az első (máj 15-31) adag pénzt június 23 körül kaptam meg. A júniusi pedig most jött a héten. Elszámolták az egész júniust. CSP-re pedig 6-8 hetet mondtak, szóval arra még várhatunk 3-5 hetet. Az anyaságit 2 héttel a papírok beadása után utalták... Szóval jelenleg a CSP-vel adósak még...

Adókártyát intézett már valaki a picijének? Mi szeretnénk utalni majd Bencének minden hónapban pénzt a Start számlájára és ahhoz ugye kell... Szóval érdekelne, hogy milyen papírok kellenek az adószám kikéréséhez.

Hordozókendő: Kaptam egyet, sajnos ez nem a rugalmas anyagból van... Egyszer beleültettem Bencét, de nyűgős volt éppen, így nem díjazta. Akkor kell állítólag kipróbálni/hozzászoktatni, amikor nyugis éppen a pici. Nálunk reggel van ilyen időszak, csak akkor meg én vagyok kómás :(

Jujj, hasmarsom van... :? A fene, remélem nem szedtem össze valamit...

Pussz

Kép

Kép
bettica

Betti: mikor talizzunk és hol? vagy igy délelőtt lenne jó, vagy délután 5 körül. Lehet a délutánt kéne kipróbálni? Máltai játszótér?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csiri: hogy álltok a fogzással?

valaki irta, hogy lehet, hogy baj van a baba szemével. bocs de már nem emlékszem, hogy k... minden rendben van?

Vikka: szép baba. Gratulálok!

nekünk van hordozó kendő, kaptunk kölcsön, de eddig még nem sikerült megfejteni, hogy hogyan kell használni (pedig van hozzá leírás képpel...)

Márti: örülök, hogy Kristóf ilyen jókedvű, csak igy tovább!!!

Kitti ma egész nap rajtam lóg...

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jóreggelt!

Mi ma reggel vagyunk elöször igazán nyügisek. Csak a kezemben marad meg és ha jól sejtem nagyon fáj a pocakja.

Hozzánk elvileg ma jön a doktor bácsink és mond rá valami megoldást.

A védőnő hetente jár és szerintem ez a normális.
Kriszta ne hagyd magad!!!!

Mindenkienek köszi a gratulációkért! :)

Vikka

Kép
wvikka

Andi: Nekem teljesen mindegy, hogy mikor. Melyik az a játszótér? :oops:
Kendő megkötésben majd segítek, ha gondolod. Nekem sikerült a leírás alapján megkötni, csak mivel az enyém nem rugalmas, így eléggé érdekesen sikerült. ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Dorci most alszik, de reggeli után küzdött ellene egy órát. :)

Viszont aggaszt, hogy esténként vacsi után fura hangokat ad ki fekvéskor (férjem szerint a tüdeje sípol), hajnalban meg az orra szörcsög. De csak ilyenkor. Lehet, hogy a visszabukott kaja csorog vissza? De csak ilyenkor??

Nekem az anyasági megjött, a TGYÁST és a CSP-t várom még.

Hordozókendő: nekem van, de sír benne a manó.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Aludni Apával a legjobb! :)

Kép

Kép
wvikka

[quote="bettica"]A írta:betticandi: Nekem teljesen mindegy, hogy mikor. Melyik az a játszótér? :oops:
Kendő megkötésben majd segítek, ha gondolod. Nekem sikerült a leírás alapján megkötni, csak mivel az enyém nem rugalmas, így eléggé érdekesen sikerült. ;)

Betti: az a játszótér, ami az orvosi rendelővel szemben van a két ház között, de találkzhatunk az orvosi rendelő bejáratánál is. Most déltől alszik egy kicsit hosszabban, ha felébred megetetem és rádcsörgök, és akkor te is le tudsz jönni, jó így? Olyan 5 óra felé lesz, szerintem így időzítsd ha tudzs, mert én sajna nem tudok, mert egy csomószor össze-vissza eszik!!! Lehet, hgy 6 lesz belőle!
Jó lenne, ha tudnál segíteni a kendővel kapcsolatban. Nekem sem rugalmas anyag.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Oksa akkor a rendelőnél. Csörr majd, sajna mi nem alszunk (túl sokat egy huzamban), időzíteni max én is csak a 2 óránkénti evéshez tudnék :D, ha néha nem lenne az a 2 óra másfél ;) Általában az 5 jó szokott lenni... :)

Kép

Kép
bettica

D Bogi !!!!!
Dávidnak is szörcsög sipol mindent csinál hajnalban!!!
De nincs megfázva mert most vettem orszívó pórszivót,és fluimár,sprait...már ki is takarítottam az orrát de nem jött takony csak ilyen kis fehér fikák!!4
Szerintem ez a szörcsögés normális!Vagy nem???? :shock:
Vendég

Bari: szerintem ezt én is kérdeztem, és azt hiszem pont te írtad, hogy ez normális, a másik kettő gyerkőcödnél is volt!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Igen én így emlékszem,hogy a másik kettővel is így volt...
Szerintem normális...
Remélem jól emlékszem :?
Vendég

szerintem normális, azt mondta a védőnő, hogy csak akkor kell kiszippantani az orrát, ha látsz benne trutyit, amúgy a fikut csak fülpiszkával kell kitisztitani!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok!
Olvasgatlak titeket,csak ritkán. Sajna. Pedig szeretnék itt lenni veletek. Hiányoztok is.
:D
Vonalzóval kinlódok most épp. Hátha megengedi Milán hogy megcsináljam. Bár. :(

Áh csajok,tegnap voltam szoliba. Nagyon jó volt. Végre már,olyan rég vágyom. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Már rég jártam nálatok, igazából el szoktam olvasni miket írtatok, de sajnos az én Marcellon nem igazán engedett ennél többet az utóbbi napokban.

Írtam, hogy mennünk kellett a gyereksebészetre, mert sérve van a picinek, és ott is csak megerősíteni tudták a dolgot, és szeptember elején úgynéz ki megműtik a Marcikát, most azért nem mert még túl picike azt mondták, és az immunrendszere is túl gyenge még neki egy műtéthez. De addig is aggódhatok nehogy kizáródjon a sérve ami ugye már veszélyes, de bízom benne, hogy erre nem kerül sor.
Már kezdem feldolgozni a dolgot, meg már bele is nyugodtam, hogy így alakult, csak már lennénk túl rajta.
Amúgy azóta sokkal nyűgösebb, pedig azt mondták nem fáj neki. De el is lett kényeztetve a hátsója, mert nem mertem nagyon sírni hagyni nehogy kijöjjön a sérve, így most ha felébred rögtön ölbe akarna lenni. :oops:

Valamelyikőtök írta, hogy nem tudja kinek volt a babája szemével gondja, hát az is nekünk volt, minden összejött most az utóbbi 1-2 hétben.
Szóval megvizsgálták a szemét is a babucinak, de szerencsére mindent rendben találtak, csak azt mondták egy kicsit több idő kell neki, hogy jobban lásson, de nem kell aggódni.
Amúgy most már ügyesen figyelünk, nézegelődünk, követjük anya arcát és hangját, jah és pár napja nagyokat mosolygunk is. Szóval nagyon boldog vagyok! :lol:

ancsika82

Sziasztok!

Megjöttem a koponya - hasi UH-ról Jelentem minden rendben van. Képzeljétek, visszafelé bementünk a munkahelyemre. Hát mit mondjak, nagyon furcsa volt. De volt másfél óra nyugi, ugyanis a kolléganőm "elkérte" egy "pici" (másfél óra) dajkálásra. Jó volt látni, hogy olyan nyugodtan elaludt, amikor meg felébredt megmutatta mindenkinek, hogy Ő már TUD MOSOLYOGNI!!

Csiri: Teljesen igazad van, ezért érdemes élni és Anyává válni :P :P Megfizethetetlen ez az érzés amikor előszőr ránk mosolyog, amikor előszőr Anyának szólít, amikor megteszi első lépéseit, amikor hivatalosak vagyunk az ELSŐ ANYÁKNAPI MŰSORRA és annyira aranyosak amikor belesűlnek a mondókába de ŐK büszkén, csillógó szemekkel, rádnézve továbbfolytatják, mint ha mi sem történt volna...... és mi csak elolvadunk és patakokban folyik a könny a szemünkből és igen ismét átélhetem azt a nagyon boldog érzést, hogy megint nagyon büszke és boldog ANYUKA lehetek :P :P
bluebox

Örülök hogy mindenki jól van, kicsit irigykedtem is az utóbbi napokban hogy mindenkinek milyen jó a babája, az én MARCIKÁM meg olyan nyügös volt. Volt hogy éjszaka is alig aludt valamit. Szóval kicsit kipurcantam, de majd lesznek jobb napjaink is remélem.

Bari: ne aggódj síróssággal nálunk sem jobb a helyzet, igen hisztis lett az én kisfiam is :cry:

Na majd megpróbálok többször jelentkezni, remélem már helyre igazodunk idővel.

ancsika82

Márti!

AZ ultrahangra a gyerekorvos adott beutalót, vagy magánorvoshoz mentél?

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szerintetek az normális, hogy a lányom egy csomószor nem bír ki másfél óránál több időt szopi nélkül? Általában belszik, és olyankor nem tudom felébreszteni, vagy csak nyammog rajta. Mit lehet ilyenkor csinálni? Kérlek segítsetek!!! Mert olyan jó lenne, ha csak 3 óránként enne, így nem tudok semmit tervezni, sehova elmenni!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andi: a gyerekorvostól kaptam beutalót. Elvileg a Heim Pál kórházba kellett volna mennünk, de én felhívtam a Jahn Ferenc Kórházat, (itt szűltem) és megkérdeztem, hogy mehetünk-e oda? Mondták, hogy természetesen. Így elég hamari időpontot kaptam. Kristóf is másfél két óránként is képes enni, ugyan nem mindíg, de vannak napjai, hogy így eszik. Én sem tudok Vele sokmindent kezdeni, hát megetetem :P Még mindíg jobb, hogy enni kér, mintha nem akarna enni nem? Bár lehet hogy hülyeség, de én ezt vallom :wink:
bluebox

Andóca honnan tudod olyankor,hogx szopizni akar?
Dávid akár mi baja van úgy csinál mint aki éhes...ha a hasa fáj,ha böfiznie kell...mindent úgy reagál le hogy ezerrel szopja az öklét,rákap a cumira mint aki húúú de éhes!!!

Na most megint népszerű leszek:
Modernkodás ide oda én nem vagyok híve az igény szerinti szopinak,igen is ürüljön a baba gyomra még akkor is ha az anyatej jóval könnyebben emészthető mint a tápszer...
Én biztos nem etetném 1,5 óránként...főleg,hogy mint kiderült nem is éhes mert csak elelszik rajta...
Jó,hogy alkalmaszkodni kell a babához de nehogy már játszócuminak használja a cicit...
Régen még a kórházba is csak 3 óránként hozták a babákat szoptatni...nem is olyan rég volt ez.
Mostmeg láttam olyat(egyik szobatársam) aki szinte megállás nélkül szoptatott..
Már a többiek rászoltak,hogy igaz,hogy a csapból is az folyik hogy az anya "szoptasson",de azért mindennek van határa.
Vendég

Bocsi lányok de én ki vagyok akadva a másfél órán..
És akkor,hogy van,15 perc szopi 15-30 perc büfi és 45perc múlva kezditek előlről...
Hát ez számomra elképzelhetetlen...
Én pl éjszaka így is olyan vagyok mint a zombi pedig 4 óránkét eszik...de akkor is 30perc kb büfivel együtt(vagy több)..
Vendég

Én a 4 hónapos kort várom,mert a dm tele van minden féle finom kajákkal...
Pépek ,desszertek,konzervek,babaitalok,olyan mennyiségben,hogy szemem szám elállt...régen ennyi nem volt...
Jaj de várom..szilárd halmazállapotú kaja...kevesebb beszorult böfi :lol:
Vendég

[quote]N írta:a most megint népszerű leszek:

JA... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote]B írta:ocsi lányok de én ki vagyok akadva a másfél órán..
És akkor,hogy van,15 perc szopi 15-30 perc büfi és 45perc múlva kezditek előlről...

Nekünk is 1,5 és 3 óra közti időszakonként eszik,igény szerint,attól függ milyen idő van..és az előtej ugye "szomjoltó" és szomjas lehet,ha éhes nem is... :wink: ..10 perc szopi és utána max 3 percen belül büfi...összvissz 15 perc... :wink:

[quote] írta:n pl éjszaka így is olyan vagyok mint a zombi pedig 4 óránkét eszik...de akkor is 30perc kb büfivel együtt(vagy több)..

Ezek az anyaság "gyönyörei"... :wink:

na nekem így magyarázott valamelyik nap a nagysasszony...
Kép
Vendég

NEMSOKÁRA INDULUNK ANYÓSÉKHOZ NYÁRSALNI.... :roll:
HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!ANNYIRA JÓ LESZ,MÁR ÚGY VÁROM.... :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Andi: Nekem azt mondta a védőnő, hogy fejjek le egy picit abból a ciciből, amiből enni fog közvetlenül etetés előtt (számolja ki az ember, hehe... :) ). Ilyenkor kicsit sűrűbb, táplálóbb tejet fog kapni a pici és tovább fogja bírni...
Egyébként nálad kifejezetten az igény szerinti szopi a jó, ha még mindig vannak problémák a tej mennyiségével. Így ugye több tejed lesz :) Van elég tejed egyébként? Nem lehet hogy kevés van és csak ennyi jut neki ezért aztán bealszik? Bár, ha még éhes lenne, akkor leginkább szirénázna (legalábbis az enyém tuti ;) ) Este is így eszik vagy akkor azért kibírja hosszabb ideig is? Csak hangosan gondolkodom... ;)

Kép

Kép
bettica

Csiri: Nálunk is megvan a szopi 10 perc alatt, aztán vagy 1-2 perc alatt kijön a büfi vagy nem :roll: Max 20 perc egy menet :)
Szépek vagytok!
Az én Bencém tegnap kezdett el úgy igazán babásan "beszélgetni" Micimackóval és társaival. Néha olyanokat sikongat, hogy csak lesek :lol:

Kép

Kép
bettica

Csiri akkor 2 dolog amiért írígy vagyok :oops:
1:hogy ilyen hamar büfizik Zoé...nekünk nagyon nehezen megy,néha kaja után egy órával is jön egy-egy hatalmas böfi :twisted:

2:Mertek csavarogni...mi csak ide a hátsókertbe járunk...hogyha már lilára sírta magát hamar be tudjam,hozni
Vendég

Sziasztok!

Van kb. 15 percem (vagy annyi sem),mert elaludt Máté. :cry:
Annyi mindent írtatok,hogy nem is tudom mire reagáljak.
Mi is van amikor 1,5 van amikor 2-3 óránként eszünk.Tényleg időjárás függő is.
De szemmel láthatóan hízik és növekszik,mert ma MINDENKI megjegyezte,akivel találkoztunk és nem látta 4-5 napja,hogy nőtt!

Újabban úgy alszik el,ha fáj a poci,hogy hason a kezemen.Tudjátok az alkaromon és simogatom a hátát.Olyan aranyos,azt sem bánja ha lóg a feje. :lol:
Rájöttem,hogy szerelmes vagyok a fiamba....Imádom még ha sír,akkor is és össze-vissza csókolgatom állandóan. :oops:

Kép
melike

Bari:sétálás közben sem alszik el Dávid?
Mi is rengeteget csavargunk,mert Máté olyankor jókat alszik és anyának is nagyon jó! :oops:

Kép
melike

Melike muti.
én nem tudom úgy fogni pedig hasfájásra mindenki ezt ajálja...
ciki 3 gyerekes anyuka létemre
Vendég

[quote]2 írta::Mertek csavarogni...

Hát ezt a mai csavargást szivesen kihagynám... :twisted:

De amúgy simán tudunk "barangolni",mert a kocsi elrázza vagy elnézelödik...bárcsak a felhőket látja... :shock:
Bármost aranyéletem van...a csajok viszik...(ÉN ADDIG TAKARÍTHATOK UTÁNUK... :lol: )
Vendég

[quote] írta:n nem tudom úgy fogni pedig hasfájásra mindenki ezt ajálja...
ciki 3 gyerekes anyuka létemre

Bari!
ÉN SE!!!! :lol: :wink:
Vendég

Ha felébredt lefotózom Bari.Semmi nehéz nincs benne...

Kép
melike

Na elmentünk az "év legnagyobb eseményére"...anyósékhoz... :twisted: :?

Jók legyetek kisbabák és vigyázzatok anyukátokra!!! :wink:
Vendég

CSIRI, NAGYON JÓ MULATÁST KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!! :wink:
bluebox

Bari: ha éhes Kitti, akkor egyik lábával rugdos, és ha odateszem az ujjamat akkor rákap. Szerinted azt kéne csinálnom, hogy hagyni sírni még min. egy félórát , vagy órát??? Szerintem az sem jó, ha sír a gyerek, ráadásul úgy belelovalja magát, hogy levegőt alig kap!!!

Csiri: jó 'mulatást'!

Márti: én kérdeztem a gyerekorvost az UH-gal kapcsolatban, azt mondta, hogy majd lehet, hogy a 3 hónapos oltásnál. De ezt nem csinálják automatikusan? Lehet, hogy elmegyünk oda, ahol csinálták a 4D ultrahangot!!! Igaz, hogy fizetni kell érte, de ez van!

Betti: lehet, hogy kipróbálom azt, hogy lefejek egy kis tejet. Hála istennek van tejem, van úgy, hogy egy szopi után még lefejek 50 ml-t. Mondjuk hízik rendesen a kiscsaj, nem lehet azt mondani, hogy nincs jó húsban! Csak ez a sűrű szopi, ez akaszt ki! Mondjuk szopi előtt olyan hiszti van, hogy nem tűr halasztást a kaja, de kipróbálom. Te mennyit szoktál előtte lefejni?

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Lányok!

Ki adott a babájának Grape W.-t?Mennyit kell adni és mennyibe kerül???

Kép
melike

most nézem a számlámat: 07.01-én kaptam meg a 06. havi Családi pótlékot és az anyaságit, a Tgyást meg 06.23-án ez a 05. havi (2 nap) :). Valaki kérdezte!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: