A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:13-kor.
Vendég

Kata! Mit csináljak a pici pofijával? Tiszta meleg kiütés! Ez tuti az, de nagyon csúnya. Annyira idegesít. Mintha szegény gyerek el lenne hanyagolva!

sz.andi

Sziasztok lányok!

[color=red]Tappancs, gratula a kis vasgyúróhoz, nem csoda, hogy ilyen nagyra növesztette az ideiglenes tartózkodási helyét![/color]

Minden ifjú anyukával nagyon elégedett vagyok, gyönyörűek ezek a babák! Továbbra is várjuk a minél több képet!

Ági, te már vagy 2 hete írtad, hogy elment a nyákdugesz?! Akkor ez tényleg nem jelent túl sokat időbecslésileg.

Dodó, tényleg szép a történeted és jó, hogy ilyen jó ellátást is kaptatok. Babarózsaszín szalvéta?! Nekünk meg még kanalat is vinni kell, meg WCpapírt.

Muffin, milyen volt az első éjszakátok otthon? Tök jó, h végre saját ágyikójában aludhatott a kisfiatok.

Anyjuk, k@kilni rá, bár biztos nehéz úgy, hogy családtagról van szó.

Front nálunk is csak kis hasfájást produkált, azért izgultunk, hogy ez már nem AZ-e, de úgy néz ki, nem. Azért jövő csütörtökig csak lesz valami. Bár ha császár lesz, akkor lehet mindegy, hogy indítják-e vagy sem?!
Holnap NST meg UH, aztán csak okosabbak leszünk, h bír feküdni a kis mocorgósunk.

De jó, hogy a szobában reggel csak 21 fok volt és nem 27. Maradhatna is így 1 ideig.

Kép
teó

Timi! Köszi Roli nevében!

Andi! Irígy vagyok a gatyód miatt! Én éppen tegnap voltam gatyát venni, mert a régiek közül még egy sem jó. Ill. egy rámjött, de a játszón szétreccsent a lábam között. Viki nagyon édi, a Tescoban tök jó kisrucik vannak és nem is drága. Mi felvásároltuk a múltkor az egész készletet. CSak azt nem tudom minek, mert van amit még rá sem tudtam adni. Lehet lesz rajta vagy kétszer, aztán kinövi, vagy nem lesz olyan jó idő. Mindegy, nem tudtam ellenállni.

Ronix! Ne stresszelj a tejen. Amennyi van megkapja, benne vannak azok az anyagok amik kellenek. A táplálásra a tápszer is tökéletes! A lényeg, hogy jóllakjon a baba. Akkor vagy te is és ő is nyugodt.

Dodó! Szép szülés! Jó sokáig veletek lehetett Laura. Nálunk egy kicsit odaadták felöltöztetve, utána vitték is el. Bár Jázmin fázott, ezrét inkubátorba tették pár órára.

Muffin! Remélem nyugalomban telt az első éjszaka!

Én szerencsére nem ájultam el, sőt még rosszul sem lettem szülés után. Abban a két óra megfigyelési időben ettem egy csomó szőlőcukrot, szerintem nekem az segített.

Kép
szly27

Kép

Kép
szly27

milyen szépen elvagyunk. tökre arányosan vannak még lányok és fiuk.
és szerintem születni is szépen arányban születtek.

anyjuk! te már nem vagy valami szép látvány ebben a tábliban 8) :shock:

Kép

Kép
timi1982

lányok!

kérdezni akartam, hogy a nyákdugesz az nagyon látványos???
mármint csak azért kérdem mert ugyebár engem tegnap vizsgáltak.
ma meg folyásom van, de olyan kicsit szines. már hogy szépen fogalmazzak amennyire tudok. néha csak sárgás, néha meg icipicit rózsaszines.
mondjuk szerintem ez az uj doki hatása. nem vagyok hozzá szokva :D :D

szóval a nyákdugesz az ugye azért felismerhető, látványos dolog. mármint hgoy tudni fogom hogy az AZ

Kép

Kép
timi1982

Jaj, tud valaki segíteni?

Miért van az, hogy mikor Viki elalszik, rá egy pár percre rándul egy nagyot és felébred. Nagy nehezen visszaalszik és megint. Szegényt úgy sajnálom!

Anyjuk! Nem jöttél még vissza?
Potyka! Te hol vagy? Ma még nem jelentkeztél!

sz.andi

jah és még egy kérdés.
ti a szopteát már a kórházban elkezdtétek inni???

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Valld be, hogy kinézted a táblinkból Anyjukot!

Állítólag a nyákdugó barnás-véres izé. Lehet, hogy csak a vizsgálat miatt lett színesebb a folyásod.

Andi!

Nem lehet,hogy Viki álmodik vmit, ezért retten meg?
20150601134430

Timi!

Én már a kórházban elkezdtem inni...de nem csinált egyelőre belőlem tejcsárdát :)
A nyákdugesz nekem nem volt látványos inkább olyan barnás-rózsaszínes folyásnak mondanám...

Andi!
Ilyen Adélnál is szokott lenni. Szerintem valami rossz álom vagy ilyesmi. Sajnálom én is a leányom, de nincs nagyon vele mit csinálni.

Volt itt a gyerekorvos. Elégedett volt, mindent rendben talált Adélnál, habár neki is van egy két helyes kiütése, de ezzel nem nagyon kell mit csinálni. Van egy kis járulékos mellbimbónk. Azt mondta szerinte jó a gyermek folyadékellátottsága. És amíg megy a súlya ne is jusson eszembe a tápszer, de ha mégis arra kerülne sor, akkor sincs semmi, az anyatejjel megkapja az immunanyagokat. Hallod Ronix! És hogy egy csomó gyerek nem éri el két hetes korára a születési súlyát, szóval ez se szentírás.Ezeket persze én is tudom, de azért megnyugtató hallani... :D

Kép
andkata

Andi! Szerintem is az álommal van összefüggésben!
Velem ugyanez szokott lenni. Mikor már éppen elalszom, megriadok, nagyon idétlen érzés, olyan, mintha leestem volna.
Olyankor érzem, hogy összerándulok.
Szegényke! Nem tudok rá tippet.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

köszi csajok a lelki vigaszt :) :) :) :D

ime pár foto Kép a tesom fürdet
Kép jo apa mellkasán aludni :P
Kép levegözöm
Kép jol laktam :D

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!

Megjöttünk, tegnap.
Majd mesélek, egyelőre azonban nagyon lefoglalnak a lányok, meg a nagymamák( :twisted: ).
Emma nagyon ügyes kisbaba, csak eszik, és alszik.
Szerencsére tejem az van bőven, valóságos tejcsárda lett belőlem, de nagyon sebesek a cicijeim, így sokat kínlódunk.
a varrataimat holnap veszik ki, emiatt egy kicsit parázok, de majdcsak túl leszek rajta valahogy...

Látom, már nagyon sokan vagyunk a túloldalon, kitartás az odaát lévőknek, élvezzetek ki minden percet!!

Hamarosan még jelentkezem, akkor majd csatolok pár friss képet is, de egyelőre nézzétek el nekem, hogy ismét elköszönök!!

Puszi mindenkinek, gratulálok a babákhoz!

Muffinékra nagyon sokat gondoltam a bennt töltött idő alatt, de sajna most nem tudok visszaolvasni, csak ezen az oldalon látom, hogy hazamehettek.
Nagyon örülök neki!!! :D

sziasztok! :wink:
Vendég

Léna Maci nagyon édes!
20150601134430

Marcsikám!
De jó, hogy már otthon vagytok! Nagyon hiányoztál nekünk! Várjuk Emma Manó sztárképeit!!!!
20150601134430

még egy kérdés

az anyaságit meg egyebeket intéztétek már???
ha igen mennyi volt az átfutási idö???

Képimg][/url]
Kép
ronix

anyjuk, a másik topikban is volt egy ilyen eset, és azon is rendesen kibukott a csaj. Meg is értem... Én is tudom, hogy van aki olvassa a családból amiket írok, de ő abszolut nem azért amit te írtál, hanem mert innen tudják mindig hogy mi van velünk. De az teljesen más, mert azt meg is beszéltük és még örülök is neki hogy naprakészek tudnak lenni ha kíváncsiak rá hogy mi van velünk. De ez így tényleg nem szép... Ja és te max. szülni menj, sehova máshova. :)

andkata, akkor tényleg volt valami tegnap, mert mi is csak 11-kor tudtunk elaludni és ugyanúgy 4-kor kelt, de három korty után visszaaludt és csak 6-kor ébredt fel végül. :) Úgyhogy igazából az egész éjszakát végigaludta. :)

most épp megint alszik a kislegény, délelőtt is nyomott két órát apa mellkasán. :) Megyek is gyorsan mert még fejnem kell mielőtt felébred. Amúgy szerintetek meddig lehet sima hűtőből odaadni neki a tejet? Mert ugye nekem ígyis-úgyis le kell előre fejni és nem merem újramelegíteni miután kivettem, de van hogy nem eszi meg mind, így viszont ma is csomót ki kellett önteni. Úgyhogy tanácsokat szívesen vennék hogy is csináljam...

KépKép
muffin

muffin

24 orát tarthato el az anyatej a hüttöben
én meleg vizben melegitem fel neki
és inkább 2szer melegitek mint ki öntsem nekem nagyon kevés van és sporolok vele

Képimg][/url]
Kép
ronix

Marcsi! De jó, hogy itthon vagytok! Várjuk a beszámolót és a fotókat!

tejcsi 24 órát lehet hűtőben, de nem az ajtajában. Ha egyszer felmelegítetted, és nem ette meg, ki kell önteni.

Ronix! Léna nagyon aranyos és jó kis pufi! Ne aggódj a tej miatt. Szépen fejlődik így is. És nem ő lesz az első és nem is az utolsó, aki tápszert kap!

Kép
szly27

Muffin, amiből már ivott, azt sztem nem lehet visszahűteni. Inkább kisebb adagokat melegíts meg. Amúgy sztem is 24 óra hűtőben, és ha jól emlékszem fagyasztóban hat hónap.

Megvagyok, cska áramszünetünk volt. :lol:

Most épp depizek a 27-i célidő miatt, bár tök jól tudom, hogy semmi jelentősége, sőt még jó is, mert későbbtől számít túlhordásnak.... Na de mégis, olyan messze van. :cry:

potyka

Marcsika!!
Nagyon örülök Neked! Nem mertelek zavarni a kórházban, én nagyon el voltam fáradva a császár után. De most, hogy itthon vagy, nagyon örülök Neked! Hogy vagy?

Volt itt a védőnő és nagyon megdicsért minket! mekkorát nőtt és milyen szép és kiegyensúlyozott baba. Ugyanis éppen az ágyon feküdt és gagyarászott magának. Aztán kicsi sírás félét művelt, felvettem és kb. 3 perc alatt elaludt az ölemben.

A rándulásra azt mondta, hogy hiába császáros, de még a szülés miatti stressz benne van.
Na felébredt, megyek, úgyis ennie kell.

sz.andi

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:13-kor.
Vendég

Sziasztok!

t.mariának jöttem gratulálni a kis Emmához.
Szóval Marika gratulálok!!!
Gyönyörű kislány!!! És neki is mekkora haja van!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

És Marikának még annyit hogy nagyon szoritottam, hogy sikerüljön végig csinálni a 9 hónapot!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

visszaertem de mindjart megyek is ujra. Akorhazba foloslegesen troliztam be, mert nem adtak ki a zarot, mondvan nincs jol kitoltve.... :shock: es a kis fiatalka aki elvileg akkor ugyelt csak jovo hetfon lesz ujra( a poen en probaltam kimenteni szegenyt, hogy ok, hogy o volt ott, de nem o engedett ki hanem elozo nap eg masik ipse.....) lenyeg a lenyeg nincs zarom, es asszem szegeny dokika jo seggbe rugast fog kapni `miattam` :?

Most meg gyors rendet rakok, aztan indulok is ctgre.

A zara melett a h&mben is van gyerekruha akcio, de egeszz oszinten mar nagyon cak a vege van, pedig en azt hittem majd augusztusban a nagy akocikban fogok magamnak ruhat venni( amint latom addigra mar csak oszi cuccok lesznek majd, ugyanis mar van bolt ahova ki van irva utolso napok...)
Vendég

most készült képek a nagyágyon
íme én
Kép

cumival
Kép

cumim el ne szökj :lol:
Kép

és cumi nélkül
Kép

persze sokáig nem volt el,mer büfiznie kellett,most itt alszik a karomban :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Segítség!!
Valaki adta a babának a Gripe Watert?
Bevált?
Mennyit adtatok?

Bocsi,hogy csak ennyire tellik tőlem,ígérem ha Áron egyszer az életben még abbahagyja a sírást jövök és írok!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Lassan megőrülök!!!

Katák! Hasfájásra még valami ötlet?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Andi,Viki tüneményes! :lol:
Ronix! Én a nagylányomat nem tudtam szoptatni. A fiam és Bianka 2 éves korig szopizott. Most Izabella pedig lusta. Nem nagyon akaródzik szopizni. Vagyis csak addig, ameddig erőlködés nélkül jön belőle. Úgyhogy biztos nem a te hibád!
Képzeljétek! Dél óta alszik! Persze enni már kétszer felkelt! Ilyet se csinált még! :lol:
Szly! A tábliba: Dittke, Izabella, 2008.06.27., 38+6, 3710, 48,5, sima

Kép
dittke

Ami! A papaverin-es gyógyszertári löttyöt nem próbáltátok? Nekünk bevált! Írass fel a gyerekdokival! Tényleg jó!! Főleg, ha rendszeresen adod neki!

sz.andi

hahó,
még nem olvastam vissza,
de remélem, csak jó hírek vannak
nekem ma már megvolt a sírásom (pedig nem vagyok nagy sírós)
de az oeptől kaptam levelet
gondolhatjátok
elbuktam a tgyást, megint két év szívás a gyessel

a férjemmel jót ordítoztunk (ő ordítozott velem, amikor a könyvelővel kellett volna)
aztán persze elrohant elintézni, amit még lehet
sikerült neki, asszem
úgyhogy megnyugodtam lassan
bocsánatot kért, hogy nem rám mérges
aludtam utána, és
csak ezután mértem meg a vérnyomásom,
145/92

öt órával a kiborulás után, meg alvás után
:shock: :shock: :shock:

most már ereszkedik lefelé, már csak 138/85
hurrá
úgyhogy visszaolvasok
de olyan vagyok mint egy zombi
még jó hogy a gyerekem ma nagymamánál van

ennyit a nyugodt babavárásról

KépKép
szkagi

Viki,
nekem is eszembe jutott, hogy a Zoli tesója vihetné már az anyját a kórházba, de ő túl magas pozícióban van, állandóan tárgyal, és nem tud akármikor elszakadni a munkájától. Hát, még jó, hogy a férjem nincs "túl magas" pozícióban :twisted:
ha így haladunk tovább, amúgy is kiteszik a szűrét, úgyhogy átállhat teljesen anyósszállításra

amúgy a btátyjáék rendesek, vettek taxicsekket anyósnak, de odafelé valamiért még mindig vinni kell, mittudoménmiért. Nem tudja megmondani, hogy a Kékgolyó utcába vigyék???
De ezt nem is szoktam szóvá tenni, mert az anya azért érzékeny téma mindenkinek
nem akarom majd ezt hallgatni évekig, meg cipelni a lelki terhet,
hogy nem "engedtem" hogy vigye a beteg anyját kórházba

A nyákdugó... hát már legalább két hete elment, de talán már három hete is van, és tuti az volt nekem. Ujjbegynyi, tiszta zselés anyag volt most.
Szonjával viszont véres-nyálkás törmelék volt, és többszörre bukkant elő. Ez akár majdnem folyékon yis lehet.
De felismerhető - meg igazából szinte lényegtelen, mivel jóval korábban is elmehet.

KépKép
szkagi

Szülésznőt is felhívtam a vérnyomásom miatt, azt mondta, menjek be holnap ctg-re, nehogy toxémia legyen
mondtam, hogy tuti nem toxémia, csak egy levél az OEP-től 8)
ha nem muszáj, nem mennék be, mert ez is stresszel, hogy a férjem nem tud bevinni, én meg már nem szállok HÉV +villamosra csak ha nagyon muszáj.

KépKép
szkagi

Ronix,
a tápszer miatt tényleg ne aggódj, én kifejezetten örültem, amikor végre rájöttem, miért bömböl a gyerekem szoptatás után is! Nekünk nem volt itthon táp, annyira nem gondoltam rá...
És boldog voltam, hogy végre megnyugodott Szonja, mosolyogva aludt el, nem érdekelt, hogy az nem csak anyatej.
Örültem, hogy vannak olyan okos emberek, akik kitalálták, hogy mit lehet adni egy ilyen csöppségnek, mert ha rajtam múlna, sajnos nem kapna elég ennivalót a gyerekem :?
és ez sokkal borzasztóbb dolog, egy éhező baba
És én két hétig éheztettem szegényt
mert egy liba anya voltam!
A gyerekorvos mondta, hogy adjak neki tápszert, mert úgy tűnik, éhes
én azt hittem, a torka fáj, azért hívtam ki a dokit :oops:
(már berekedt addigra a sok sírástól)

remélem, meggyőztelek :lol:

Andi,
a melegkiütést szerintem legjobb, ha szellőzteted, vagy asszem hintőport is szoktak rá javasolni.
Bár én semmilyen kiütést nem hintőporoztam, maradtam a szellőztetésnél, úgy altattam, hogy a kis feje hátracsuklott a vállamon, mert persze a nyaka lett melegkiütéses Szonjának! De pár nap alatt el is múlt utána.
Ami nálunk ronda, ápolatlan jellegű kiütés volt, az a tejkiütés (már írtam korábban), és azzal sem kellett semmit csinálni. Akkor állt át az emésztése valami másik fázisba, másképp kezdte hasznosítani a tejecskét. Magától elmúlt, de tényleg olyan volt, mint egy kis kamasz :shock:

KépKép
szkagi

dittike
léna is csak addig szivja de ö már a korházban is üvegböl kapta a potlást
na meg amikor vissza kerültünk sárgaság miatt akkor ott szoptatni se engedték üvegböl kapta a tápot ráadásul szivni se igen kellett
a lefejt tejre azt mondták öntse ki anyuka nyugodtan mert ugyse elég neki egy evésre
és ez az 5 nap szerintem elég volt hogy hozzá szokjon az üveghez

de mégegyszer köszi csajok a lelki vigaszt

Képimg][/url]
Kép
ronix

huh,
csak én vagyok itt?

Anyjuk,
nemsemmi a zárójelentés-kavalkád!!!
(nekem is volt, amikor először mentem be szülni, mert szombat reggel hazaengedtek, és nem adták ki a zárómat, de hétfőn hajnalban meg mentem vissza másodjára, tényleg szülni, erre nézett az adminisztrátor, hogy hát én még hivatalosan bent fekszem :shock: )
Ez nem a te hibád, majd a doki elgereblyézi. Biztos, hogy nem te vagy az első, aki így jár!!! Nyugi, már mindjárt szülsz!!!

KépKép
szkagi

Ági! Akor lehet, hogy tényleg a tejcsitől van és nem is meleg, mert az arcán a homlokán meg olyan helyen van a kis pofiján, ahol szellőzik. ÁÁÁÁÁÁ, de olyan csúnya, mármint a kiütés. De akkor elmúlik hamar, már alig várom. Köszi szépen!

sz.andi

Ja, és megkaptam az anyaságit!!

Egyébként anyjuk hol van? Ilyenkor itt szokott lenni, nem? Csak nem szülni ment sunyiban??? :lol:

sz.andi

Ú, nagy betűvel akartam írni, hogy Anyjuk. :oops: :?

sz.andi

Sz.Andi!
Anyjuk 3/4 4-kor irta, hogy ma még vissza kell mennie CTG-re.....azóta nem irt. De biztos bejelentkezik még.... (legalábbis szerintem).

d.dodó

jaj tényleg, köszi Dodó! kicsit kihagy az agyam.. :lol: pedig már kezdtem örülni :D

sz.andi

Hu, délután akkorát aludt Manó. Fél 2-kor elaludt ciczés után, és 6-kor alig kelt fel!
Amugy szerintetek korai a 6 órás fürdetés? Mondjuk tegnap 7-kor fürdettük, de ma ugy gondoltam, ha a 6-os etetés után bealszik, akkor következő kelésnél meg már késő lenne fürdetni! Hiába...még nem alakult ki napirend!

És szerintetek normális, hogy tök örültem, hogy már vagy a 4.nap nem is fájt a hasam, és most meg jobban fáj ujra??

d.dodó

hali lányok!

nem tudom ki hogy van vele, de 18-tól a tescoban lesz akciós utazóágy. 9.000 ft 20.000ft helyett!

Kép

Kép
timi1982

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:14-kor.
Vendég

ctg teljesen ok, holnapra is van idopontom, bar a neni mondta jo lenne, mar nem kene mennem. Mondtam igen en lennek a legboldogabb:)
Vendég

Agi: csak ovatosan a vernyomassal, en mar csak tudom mostansag! Nekem ma csak 130/70et mert de mondta jo lenne nem menne e fole, hat jo.
Bar igazibol en azt nem ertem hogy nekem alt mikor lefekszem kezd el felmenni. BAr igaz akkor jonnek a durva rugasok es mehosszehuzodasok, talan ezert....
Az oep nalam is soron van most, mar elore mondom mindenkinek az sztkban, gyogyszertarban hogy igen tudom nem vagyok jogosult....
Raadasul eg yhonapra nem fizettem, igy meg az apehba is el kell menni eg ycsekkert, mert itthon mar nincs amin befizethetnem. szoval lehet a heten nem is lesz meg.....
A korhaz azt mondta ezen ne izgassam amgam, ere ma a gyogyszertarban azt mondja a neni jo lenne szules elott rendezni, hat, azt mar nem szivesen varnam meg!
Vendég

kike: TUNDERI A KIS PASI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

anyjuk, el tudod utalni neten, vagy sárga csekken, szólj ha kell a számlaszám!!!

Hasfájásra repülőtartás? Kendő? Vmi melegítőpárna? Viburcol kúp (bár Te nem homeozol...)

Tényleg, Katák, a nagyfiam kiütését a hidegfront huss nyomtalanul elvitte. Akkor ez meleg vagy napkiütés vajh? És lehet ellene tenni?

potyka

Sziasztok!
Nagyon édesek a babaképek! Csajok aki tud az rakjon fel minél többet, mert olyan jó nézni őket! :)

Anyjuk neked mostmár minden nap kell ctg-re járnod? Én ma voltam és nekem mostmár 2 naponta kell,pedig én azt hittem hogy csak a 40 betöltött hét után kell két naponta járni. És neked mondtak valamit hogy meddig várnak? Mikor akarják megindiítani neked? Vagy még erről nem volt szó? Mert én nagyon félek hogy ha túlhordom , akkor még egy-két hetet várnak. :?

Kép
linda24

Linda: igen en mar naponta jarok, es elvileg holnap beutal a doki akorhazba, de azt hogy mikor inditjak meg meg nem mondta, talan holnap arrol is szol.2 hetet elvileg varnak, gyakorlatilag a korulmenyektol fugg. Marpedig nekem nem all jol a szenam:)Keves magzatviz, toxemia- szoval lehet csak 1 hetet varnak.

potyka: az eu hozzajarulast tudom utalni neten? eddig csekken fizettem, de azt az apehben nyomtattak alltam erte fel napot sorba:(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: