A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok! Most csatlakoznék! :wink:
Egyből egy kérdéssel indítok: olvastam, hogy van köztetek, aki "barnázott". Én is pepcsételtem 12 napig, most 4. napja semmi, mintha elvágták volna. Doki szerint beágyazódási probléma lehetett. Viszont attól parázok, hogy esetleg nem jelez-e valami fejlődési rendellenességet. Szerintetek van olyan vizsgálat, ami megnyugtathatna még most, minél hamarabb? Azt olvastam, hogy az afp-t megbízhatatlannak tartjátok. Valami más esetleg? Most 8-9 hetes vagyok, nem sikerült megegyezni a kort illetően, mert egy ideig nem nagyon nőtt az embiró, most meg megugrott :?
Ha van ötletetek szívesen fogadom!
Még egy kérdés: a babás szalagokat hogy lehet csinálni? Van egy egyéves Zétim akit szívesen kitennék ide :)
Üdv
Vera
zetibebi

Ha minden igaz a babás szalag sikerült :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok,

nem voltam hétvégén, most győzzek visszaolvasni :)

Dina, gratulálok a kis mocorgóhoz! :lol: én is úúúúgy várom már a 12.hetet, amikorra a doki visszahívott a következő UH-ra!

olvasom, hogy a rosszullétre még egyiktek se találta meg a "csodaszert" - hát nekem a hétvégén kivételesen sikerült egész sokat pihiznem, és ezen a két napon semmi bajom nem volt, már örültem, hogy hátha ilyen hamar túl vagyok ezen az időszakon - erre ma reggel úgy keltem ki az ágyból, mintha totál másnapos lennék; fejfájás, émelygés, járni alig bírás :cry: de meglepő módon most az eper-evés segített rajtam - múlt héten rá se tudtam nézni :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Verus és Mist: Nekem az espomizán semmit nem segített, az egyetlen dolog, ami igen -tulajdonképpen minden hajnalban puffadásra és hasfájásra ébredek-, az egy Actimel elfogyasztása. Attól rögtön jobban leszek. Emellett minden nap fogyasztok normaflore-t is, az csak jót tehet, immunerősítő és elvileg a gyomorproblémákon az is segít.

Stelly: A stressz nagyon rossz szerintem. Hétvégén többnyire minden ok velem, de munkahelyi vagy családi problémák, illetve kialvatlanság rám mindig nagyon-nagyon rossz hatással van. Ennek köszönhető, hogy jópár sokkal jobb nap után most megint sokkal rosszabbul keltem és nem sikerült a hányást sem megúszni. Pedig, azt hittem ezen már túlvagyunk.:(

Mindegy, én azzal bíztatom magam, hogy pár hét múlva jobb lesz. Szerintem pár nap táppénz kellene egyébként, de miután kedves főnökeim mindenkit szabadságra engedtek mellőllem, én tartom a hátam. Persze, de csak addig, amíg nem leszek rosszabbul. A babucink sokkal fontosabb. A nemzetgazdaság nélkülem is menni fog tovább...

Szebb napot Nektek!

Julcsi

Kép
julcsi-79

Sziaszrok!

Jelentem a szombati eskuvot sikerult megusznom nagyobb kellemetlenseg nelkul es szerintem meg a kepeket, amit csinaltunk is egesz jok lettek. 8) Nagyon jo eskuvo volt - a menyasszony argentin igy a nasznep fele is az volt es nagyon jo hangulatot csinaltak. Az egyik ismerosunk, aki szinten ott volt szegeny mar nagyon szenvedett, mert ket hete volt hatra elvileg a terhessegebol. Hat a vacsorara mar ures volt a ket szek, ami nekik volt fenntartva es masnap reggel kaptunk sms-t, hogy reggel 5-kor megszuletett a babajuk! :lol:

Szoval az egesz hetvege nagyon jol telt es mar ugy tunik az emelygesem is kezd alabbhagyni. Erzem, hogy kezd visszaterni az energiam, ami mar nagyon jol jonne, mert szalad a haz! :oops:

Zetibebi - udv itt! Olvass vissza a barnazassal kapcsolatban. Tobbeknek van/volt ezzel tapaszalata. Onmagaban nem feltetlenul jelent gondot.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hali!

Birtok irni!!!
Nekem nincs ennyi idom, mar a vegigolvasas is kitolti a gyerek alvasi idejenek legnagyobb reszet :D

Kangu: Egy baba akkor korai, ha ti annak gondoljatok. A tobbiek le vannak szr@va - szerintem! A Strep szuresert konyorogni? Nekem siman megcsinaltak elsore is. Johogy, magandoki, fizettem erte.

Julcsi: Rennie antacidum. Nekem csak ez hasznalt. Kiprobaltam en mindent, az este 6 utan nem ennitol a hideg tejen at a pattogatott kukoricaig mindent. Nekem Lucaval a 12. hettol a 40.-ig vegig egett a gyomrom, es foleg este. Na, en Rennievel aludtam el minden nap. Ja, es oriasplakaton a vedononknel pont terhes novel reklamozza a ceg a Renniet.

Hangulat: Van egy DVD-m, amin rajta van a Bridget Jones 1,2, a Buszkeseg es balitelet es az Igazabol szerelem. Na azt Luluval 1 nap alatt gyurtem le, es csuggtem minden egyes ostoba szon, es majdnem bogtem minden masodik percben :roll:

Barbamami: Nem mondod? Negyedik? Hat nekem mar a harmadik is sok lenne, szoval le a kalappal. Orulok neked nagyon!!! Jol vagy? Picur bagazs?

Nyaralas: Most menjetek! Jovo nyaron ketszer is meggondoljatok, hova is menjetek majd egy 4-6 honapos babaval, akit meg a nyaralasbol semmi nem kot le. A napozas nem gaz, csak esszel, mert a tul sok meleg mehlepeny levalast okozhat.

Rakszures: Nekem is kellett, itt az a szokas, ha aterhesseg megkezdese elott fel even belul nincs, csinalnak. Miert lenne veszelyes? A mintavetel helye azert joval odebb van a babatol. Kellemetlen, de ennyi.

C3000: terhesseg elejen es terhessegen kivul ez a normalis ertek, zart mehszajat jelent.
C= cervix (mehnyak)
3=ez a nyakcsatorna hossza (2 lenne, ha megrovidul, pl. szules kozeledtevel, 1, ha mar szulsz)
A tobbi nulla a nyakcsatorna kulso, kozepso es belso nyitottsagara utal. ezek a szamok cm-t jelentenek.

Hajni: Elkepzeltem a fotozast egy hangulatjavito rokakomaval... :lol:

Majd meg irok, van egy homeos konyvem, tobb szert is ajanl hanyingerre.

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok Lányok!

Olvasó üzemmódba vagyok! Tegnap és ma megint nagyon szarul vagyok! :? :? :?

Mindenkinek rosszullétmentes napokat kívánok! :lol:
zsu83

Vera! A barnázás nem jelent fejlődési rendellenességet. Ne beszélj be magadnak ilyen hülyeségeket. Nekem az előző kettőnél volt, de semmi bajuk. Csak az AFP értékeiket tették tönkre (az egy sz..r), meg az én nyugalmamat :? :? Szóval nyugi. A 12-13. héten néznek már nyaki redőt (dawn-kór), az ultrahangok során a későbbiekben látszanak a kezek-lábak-ujjacskák, gerinc, fejecske. Na attól majd bizti megnyugszol. :D :D

Ma megkaptam a terhes-kiskönyvemet :D :D :D . És lebuktam a játszótéren. Előnytelen volt a rajtam lévő ruha :)

Kép
kangu

Sziasztok csajok :)
Mindenki rendben?
Nálunk most szakad az eső... de jóóó. Már annyira nehezen viseltem a mai fülledt meleget.
A hangulatom a szokásos, enerváltság a köbön :?
A gyomrom piszok rossz, egyfolytában émelygek, és semmit sem kívánok enni, csak mikor már kopog a szemem. És ha eszek, akkor is utána tök éhesnek érzem magam.

Lányok, ti mit szedtek? Úgy értem vitamint, folsavat.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: Én is akkor tudok jól enni, ha már kopog a szemem az éhségtől amúgy semmi! Én Elevitet szedek! Szerdán megyek dokihoz és rákérdezek, hogy folsavat nem-e kéne szednem!? :roll:
zsu83

Sziasztok!

Köszönöm az összes tippet a gyomorégésre, tegnap sorban kipróbáltam az összeset, de egyszerűen semmi nem hatott. Olyan gyomorfájásom volt, amiről nem is hittem, hogy létezhet... :( Hogy végül a 6 (!) db rennie segített, vagy egyszerűen már a szervezetem nem bírta, nem tudom, de 11 óra folyamatos fájdalom után abbamaradt a dolog. Akkor képes voltam egy kis főtt ételt magaba tömni, este fél tízkor. Remélem, ez nem ismétlődik gyakran, ha igen, akkor lehet, hogy felkeresek valami orvost, nem hiszem, hogy ez ilyen szinten normális lenne. Ráadásul a férjem külföldön, csak pénteken jön vissza, így egyedül kellett lennem...

Ma pedig jól vagyok, semmi bajom.

Andi: Én sima folsavat szedek meg Hip natalt, ami szerintem nagyon jó vitamin, van benne hányáscsillapító, csak természetes anyagokból van, és szerintem rám jó hatással bír. Mondjuk éppen olcsónak nem nevezhető.

Van jóhírem is: ma reggel egypetéjű ikertestvérem megszülte első kislányát, unokahúgomat-keresztlányunkat. Állítólag gyönöyörű, mindenki boldog nagyon, én pedig már nagyon szeretném látni, délután be is megyünk. :) A szülés nagyon nehéz volt, 18 óra után sikerült a dolog... Ennyit arról, hogy a széles csipőjűek könnyen szülnek... Tesóm (és én is sajnos), kifejezetten széles csípővel bírunk.

Midenkinek szép napot!

Julcsi

Kép
julcsi-79

julcsi - nagy gratula az unokahúgodhoz :)

Andi: én Elevitet szedek, meg folsavat - de a vitamint tuti abbahagyom majd valamikor a második trimeszter során, mert nem szeretnék ötkilós babát szülni...

ma lebuktam a melóhelyen. vagyis úgy tűnik, már kb egy hete lebuktam - egyik kolléganő most jelentette be, hogy kisbabája lesz, és februárra várja; majd miután elmondta a mondókáját, a többiek egy emberként meredtek rám, és kínos csönd állt be... szóval nem volt más választás, én is elmondtam, hogy szintén kisbaba lesz, és szintén februárban. Állítólag gyanús voltam már egy ideje :lol:

KépKép

KépKép
stelly

stelly: biztos kellemetlen volt egy pár másodpercig, (tök ciki lehetett) de legalább túl vagy rajta! :wink:

Jövő hét hétfőn kell mennem a várandós édesanyák szakrendelésére :shock: , gondolom lesz UH is. Ilyenkor tudja már nézni a tarkóredő vastagságot?

Kép
cserkészkolbász

Haliho!

Julcsi: Szornyu lehet a gyomor-dolog, foleg mert enni sem birsz miatta! De igyal legalabb, az nagyon fonots - mondom en, aki a vilag legrosszabb ivoja vagyok... :roll:

Az ikertesod szulese nagyon izgi, marmint hogy igy egyszerre. Nekem az iker-dolog amugy is egy kulon misztikum, en nagyon szerettem volna ikreket, bar igy masodjara talan kicsit huzos lenne. Ti ketten vagytok tesok?
Ja, a szeles csipo: Az en 168 cm-es magassagomhoz es atlag 65 kg-omhoz egy kb 100-as csipo tarsul, es Luca azert szuletett csaszarral, mert nem jott le a buksija. Teraranytalansag. Nem a szelesseg szamit ugyanis, hanem joval inkabb a melyseg - szoval a masik irany. Van, ahol a terhesseg vege fele csinalnak is egy tok egyszeru merest, es viszonyitjak a baba mereteihez, es mar szinte elore meg tudjak mondani, varhato-e csaszsar szuksegessege.

Vitamin:Elevit detto, es szedem is vegig. Most naponta - felvaltva a folsavval -, aztan a a12. hettol majd heti 2-3szor. Nekem ez bejott, es a 40. hetben megszult 3280 g-os lanyom nem szamit oriasnak! En tudom magamrol, hogy az oszi es teli honapokban nem biztos, hogy tudok majd olyan elelmiszereket szerezni, amikben megvan az, ami a babanak es mamanak is eleg. En amugy is szedek legalabb C vitamint telen, meg jo, hogy most is fogok. Amig nincs meg az elso teljes verkep, addig meg nagyon is jo az elevit, ki tudja, mennyire lesz sz@r megint a vasam.
De ha vki attol nyugodt, ha nem tomi magat vitaminokkal, akkor ne is tegye, lenyeg a nyugalom. Kinek mi kell.

Cseko.: Mar bocs, de olyan hosszu a neved, az igazi meg nem remlik. A tarkoredot nezhetik ugyan a 10. heten, de nem nagyon mervado a mert ertek.
Amugy mi ez a szakrendeles? Nogyogyasz? Hozza fogsz jarni vegig? Kerdezz csak meg mindent, majd elmondja a tutit.

Irigykedek az esotokre, meg a viharotokra, ide Szegedre csak a hire szokott eljutni, meg nehany szello. :( Kicsit itt is lehult, de nem annyira, hogy egy terhes kismamanak optimalis legyen...

Menek, fekszem a csajjal egyutt.

Ja, pontosan 7-fele hanyingert ir le a homeos konyv, es pont 7fele szert is. Sztem nezzetek olyan gyogyszertart, ahol van homeopata.
Julcsi! tenyleg, lehet, neked is ilyesmi segit majd.

Kép
Kép
-macsek-

macsek: a 3280 abszolút nem óriás - tök butaság tőlem :oops: , de magamtól eszembe se jutott, hogy lehet csökkentett adagban szedni a vitamint, és akkor szedem is meg nem is :)

cserkészk: igen, most azért kicsit megkönnyebbültem :D

amúgy ezzel a vitaminnal is, de egy csomó más dologgal is úgy vagyok, hogy annyi ember annyi minden mást mond, hogy lassan oda lyukadok ki, hogy tökmindegy, mit csinálok, a lényeg, hogy jól érezzem magamat, és nyugodt legyek

Mondok pár példát az elmúlt hét tanácsaiból, amiket kaptam, szerintem így összerakva elég nagy zagyvaság jön ki belőle (és biztos van olyan benne, ami tényleg úgy van, de nem tudom kiszűrni már): "nem szabad napozni, mert a hőségtől baja lesz a babának"; "a napozás jót tesz, mert a fény jó hatással van a lelki és egészségügyi állapotodra és a babáéra is"; "ne egyél vitamint, mert óriás babád lesz"; "egyél vitamint, mert különben fejlődési rendellenessége lesz a babának"; "ne vegyél merevítős melltartót, mert roncsolja a tejmirigyeket"; "ne vegyél merevítő nélküli melltartót, mert nagyon megnyúlnak a kötőszövetek és striáid lesznek"; és a kedvencem: "ne nyújtózkodj, mert leválik a méhlepényed".

ááááááááááá és tényleg, az egész családom, és a barátaim egész egyszerűen kényszeresen tanácsokkal látnak el, ami nagyon kedves tőlük, csak éppen jobban összezavarodom tőle, mint ha nem mondanának semmit :lol:

Ikerség: nálunk általános suliban az évfolyamon volt egy ikerpár, úgyhogy anyuéknak elsőben egész évben könyörögtem, hogy hadd legyen nekem is ikertesóm - elég nehéz volt állítólag elmagyarázniuk nekem, hogy az így utólag nem igazán megy :D

KépKép

KépKép
stelly

Macsek - A várandós édesanyák szakrendelése az SZTK-ban van -> én nem magánrendelésre járok. Ugyanazok a nőgyógyászok tartják mint akik a nőgyógyászaton rendelnek, csak egy idő után már nem a nőgyógyászatra kell menni, hanem ide. Igazából csak két ajtóval van odébb, mint a nőgyógyászat. Egyébként mindig kíváncsi voltam, hogy mi lehet ott benn, majd jövő héten meglátjuk.

Én a tanácsokra már különösebben nem is hallgatok, úgy és azt eszem és csinálok amit jónak gondolok. Az Elevitet mondjuk szedem (megnyugtatja a lelkiismeretem). Anyukáink idejében semmiféle Elevit meg Gravida stb. nem volt, mégis nagy tömegben jöttünk egészségesen a világra. Nagymamám még nőgyógyászt sem látott életében, mégis négy gyereket szült az udvaron az körtefa alatt. Persze ez már a másik véglet.

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!
Kangu köszi a megnyugtatást, a barnázás ha rendellenességet nem is okozott a kedvemet fix hogy padlóra tette, de egyre több mindent olvasok és kezdek megnyugodni. Meg azóta minden tök normális, úgyhogy ez is ad egy kis erőt.

Hányinger, ilyesmi: citromfagyiiiii!!!! :D

Vitamint tök újat szedek, femibion a neve, a védőnőm tőlem hallott róla :wink: nem tudom van-e köze dologhoz, de mióta szedem szinte egyáltalán nem émelygek, annyira minimális, hogy ha lefekszek egyből elmúlik és semmi bajom. Nem kell mellé se folsav se semmi, én néha viszont bekapok egy-két magne b6-ot ha feszül a hasam. Ez is relatíve drága, 3000 Ft 30 szem.
Üdv Vera

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétivel én is elevitet szedtem, és kb hat hónapos terhes voltam, mikor a doki azt mondta hagyjam abba mert hozzám képest nagy lesz a baba, úgyhogy tényleg hatásos az az elevit :) utána viszont elég macerás volt, mert azt kérte szedjek kalciumot, folsavat, meg a magne b6-ot a keményedésre, egyik napi egy, másik napi kettő, harmadik napi háromszor kettő, de hagyjak is ki kis időt közöttük ha egybeesnek hogy ne gátolják egymás felszívódását :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: Én is ezt a csoda vitamint szedem, de nekem nem vált be. Rettenetesen éhes vagyok tőle. Utálom, de mivel ennyi pénzt kidobtam rá, elfogyasztom. :? De többet nem veszek az biztos. Előző terhességeimnél Elevitet és folsavat szedtem (de nem vittem túlzásba, kb. 2 naponta 1 szem :oops: ). 3 kg körüliek lettek a gyerekek. Mindkettővel pont 7 órát vajúdtam, nem volt vészes, simán kifértek. :D

Kép
kangu

Sziasztok!
Tegnap végre voltunk orvosnál: minden ok, 8,2 mm a bébi, dobog a pici szíve :D :D :D
Egy héttel fiatalabbnak mérte az uh, mint naptár szerint, de szerintem ez korrekt számítás, a teszt is csak később lett pozitív.
Én szopogatom a homeopátiás cocculine-t hányinger ellen de nem ér semmit. Sajnos egész nap szarul vagyok, nem tudok hányni, pedig az sokkal jobb lenne, mert megkönnyebbülne a gyomrom. Fruzsival is émelyegtem az utolsó pillanatig, de vele legalább a rókával nem volt gond...
Én elevitet szedtem anno is, most is, de nem minden nap, csak úgy hetente kétszer-háromszor, 3 kilós babát szültem, de szerintem hülyeség, hogy a vitamintól óriásbébik születnek...
Ha valaki tud még tuti tippet émelygésileg, ne tartsa magában...
abencze

Sziasztok lányok.
Látom mindenki hasonlóan szenved a gyomrával. Nekem ma először volt a formához tartalom is... :(
Nem tudom, hogy a lecsó volt-e az oka, de már annyira kívántam, ettem vacsira egy tányérral. 5 perc múlva elkezdett fájni a gyomrom, irány a fajansz... :(
Aztán a hasam kezdett görcsölni, de így már rég voltam.. azt hittem ott halok meg, remegett kezem-lábam, leizzadtam, akkora fájdalom volt. Nagyon aggódtam, hogy ne a baba legyen....
Aztán olyan hasmarsom lett, mint a víz. Ez már 3* fordult elő velem az utóbbi 2-3 hétben, nagyon gyanakszom az elevitre. Ha csak 2-3 naponként szedek, nincs gondom, de ha minden nap veszek be, akkor 3-4 nap után jön a hasmars. :(
Pedig ma olyan jó napom volt, egész vacsiig, nem volt meleg, nem volt semmi extra hányinger..s.tb. Hát mégsem zártam jól a napot.

Na pusza mindenkinek, és jobb holnapi napot!

Jaa, még annyit, hogy nekem legjobban a hideg tej enyhíti a gyomorbajaimat, háztartási keksszel. De csak ideig-óráig tart, 1-2 óra múlva ismétlés....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Csak hogy mondjak még egy pici elkeserítő dolgot: én szülni is hánytállal szültem. Az elsőnél szükség is volt rá, a másodiknál csak folyamatosan azt éreztem, hogy szükségem lesz rá. Szerintem ennél a gyereknél is igényelni fogom.... :? Legalább lesz mit szorongatnom :)

Kép
kangu

Sziasztok!
abencze nagy-nagy gratula a babóhoz!!

Tegnap este még én is szenvedtem nagyon ,de ma reggel úgy ébrestem ,hogy szinte semmi bajom :D .Már a reggeli is túl vagyok és jól vagyok igaz nem 100% os kicsit érzem hogy ott van valami a gyomortályékán de türhető!!
Igaz tegnap este az egész család kiakadt rajtam igatz én is meglepödtem magamon...Soha de soha életemben nem ettem meg se a sárgadinnyét se a cukordinnyét de tegnap az utobbit igen!
Elnemtudom mondani milyen jól esett!!!

Kép
zümis

Sziasztok Lányok!

Már elég rég írtam, de azért olvasgatlak benneteket, csak nincs erőm, hogy írjak is. Meg egyébként semmire nincs erőm. :cry:

Gratula mindenkinek, aki mostanában volt dokinál, és már láthatta a kicsit, én csak a 6. héten láttam, de akkor még nem volt túl fotogén!!

Látom mindenki küzd a gyomrával, ezen a fronton én sem állok valami jól, bár az émelygés már nincs, de szinte folyamatosan ég a gyomrom. Ma vettem egy Rennie-t, hátha ... Nálam az a furcsa, hogy elkezdtem az édes dolgokat kajálni, ami egyébként nem jellemző rám, de például egy hideg vaníliapudingért néha ölni tudnék. Szerencsére most már újra kívánom a gyümölcsöt, igyekszem inkább azt enni. Én is szedem az Elevitet, de nekem nem volt hasmenésem tőle.

Holnap megyek dokihoz, már nagyon várom!!!!

Még azt akartam kérdezni, akinek nem első babóca, hogy ez a hihetetlen fáradtság elmúlik valamikor, vagy végigkíséri a kismamaságot?

Szép napot mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi, én azt tudom mondani, hogy nekem amikor megmozdult az első, onnantól kezdve minden bajom elszállt! Abbamaradt a hányás, tele lettem energiával, és végig így maradt. Persze az utolsó hónap a nagy teher miatt fárasztó volt, de dolgoztam folyamatosan, vezettem, apeh-ba járkáltam.....
Ebben bízom én is, hogy így lesz most is. :D Szóval kitartás, még kb 2 hónap :roll:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok,

abencze: gratula a dobogó szivecskés picurhoz :)

ez a gyomor-téma engem is kicsinál: hétvége tök szuper volt, semmi bajom egész végig, hétfő óta meg rosszabb, mint korábban bármikor - eddig csak reggel volt gáz, estére mindig rendejöttem, tegnap viszont mikor hazaértünk, a bevásárlás eredménye a kövön landolt, én meg futottam a WChez; ma reggel is egy fél órát görnyedtem fölötte... próbáltam háztartási kekszet, hideg citromlés vizet, sós kétszersültet, de mindegyiktől rosszabb lett :( valaki írta a citromfagyit, ma kipróbálom, remélem, bejön :)))

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Jó szarul voltam mostanság, aztán képzeljétek, kezd múlni a hányinger....aminek hülye vagyok, de nem örülök, mert elkezdtem vérezni tegnap....ez most is tart....először csak barnás volt, de nagyon folyós, aztán kevesebb lett, de inkább pirosas.....be vagyok rezelve, hasam enyhén fáj, se görcs, semmi, hátam-derekam majd le szakad...tök olyan, mintha megjött volna a havi....délután megyek be a kórházba a dokihoz, hogy megnézze mi van.....:(
Kedden nem tudtam elmenni, mer mindig van valami gyerekdolog, ami miatt nem tudok másra időt szánni...lehet csak jelez a baba, hogy ő is van, itt az idő hogy fordítsak rá is figyelmet!!!!!!Remélem csak ennyi...de nagyon félek, izgulok....ami nem jó, persze:(
Örülök hogy veletek minden ok, és mindenkinek jól műkszik a bendője:):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikverus, drukkolok hogy ne legyen semmi baj!!
Én is félnék és izgulnékés rettegnék, úgyhogy nem írom hogy próbálj megnyugodni, mert nincs semmi értelme.

Kép
cserkészkolbász

Ikverus! Én is szorítok, hogy minden rendben legyen odabenn! Majd jelentkezz, ha végeztél a dokinál!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Verus! Én is szorítok, biztosan nincs gond, csak próbálj többet pihenni.

Beszéltem a Bolgárkerék utcával, a 12. hétre kaptam időpontot, akkor veszik le az első vért és csinálnak tarkóredő mérést is.

Nálam (lekopogom) enyhült az émelygés, bár enni még mindig csak keveset tudok. Ebben persze van némi jó is , mert bár a hasam megnőtt, a mérleg még nem mutat többet. Gravidát szedek, de rosszabb pillanatokban a nagy vitamin gondolatától is hányingerem lesz.

Kép
mist

Újabb próbálkozás a vonalzóval... Nem értem, miért nem sikerült.

Kép
mist

Végre!!! :D

Kép
mist

Haho!

Verus! Remelem, minden ok, szoritok!!!!

Emelygesre: Tegnap ujabb otlettel gazdagodtam: Hideg Coca-Cola 1-2 kortyonkent. Mondom erre, koffein? Nyilvan nem 2 liter naponta, es pont a koffein visszabillenti a szervezetet a bagyadtsagbol, ami szinten rossz kozerzetet okoz, es a gyors cukorbevitel (igy gondolom a light es zero kola nem jatszik) is segit. Hat, kiprobaltam, nekem tegnap bejott. Nyilvan, ha vkinek a gyomra is eg, akkor nem olyan jo a szensav miatt.

Zsufi: nekem az aluszekonysag elmult az elso 3 honap utan, utana ugy elsz, mint hal a vizben, ha nincs semmi gond, elvezed a terhesseget. A masodik trimeszter a kiraly!!! Ugye lanyok? A harmadik mar a visszaszamlalasrol szol, az utso 1,5 honap meg halal unalmas, mar minden nap szulni mennel.

Kiskonyv: Nalatok is tok feher, es semmi babafoto rajta? Eleg ocska. Na majd kidekoralom Lulu fotoival, vagy bekotom vmi jopofa papirral, mint a kisiskolasok a fuzeteiket :oops:

Kép
Kép
-macsek-

Macsek!
Én reménykedtem, hogy nekem még jut babás kiskönyv. Nálunk mindig csúszás volt. De nem. Kaptam a snassz fehéret. Én is gondoltam rá, hogy teszek rá valami babás matricát vagy valamit amitől nem úgy néz ki, mint egy ellenőrző. :?

A második trimeszter tényleg jó! És a harmadik meg olyan amilyennek írtad! Főleg a vége, mikor már két lépés után úgy fújtat az ember, mint egy tüdőbeteg. :? Meg amikor kérdezgetik, hogy "még mindig egyben?" :evil:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Abencze: Gratulálok a dobogó szivecskéhez, olyan nagy dolog ez! :)

Verus: Neked meg nagyon drukkolok én is, írj majd, hogy mit mondott az orvos!

Kangu: köszönöm, az unokahugom gyönyörű, a Tesóm kissé megviselt, de boldog. :)

Macsek: Köszönöm, a hányingeremen már segített homopátiás bogyó, a gyomorégésre még nem próbáltam semmit, lehet, hogy legközelebb ez lesz. Bár talán nem lesz legközelebb!
Ja, és mi nem ketten vagyunk tesók, hanem négyen, és nálunk mindenki iker... :) Mi egypetéjűek, Öcsém és Hugom kétpetéjű, mindenki hormonkezelés nélkül fogant. A családban nagyon sok iker volt, asszem 14 összesen a nagymamám szerint. Babuci egyedül van! :)

Nekem lányok a napjaim mostanában: egy sima, egy fordított-egy rossz, egy jó. A homeós bogyó tud segíteni kicsit a rossz napokon, de a tegnapi azért így sem volt egy leányálom... Ma pedig, semmi bajom.

Valaki még régebben felvetette, hogy csináljunk összesítést a fórum résztvevőiről. Ha erre van igény, nagyon szívesen megcsinálom, mondjuk jövő héten, mikor informatikus férjem is be tud segíteni. :) Tesómék fórumán volt ilyen, és a következő adatok voltak, ha jól emékszem: kor, tesók száma/vagy első gyerek, becenév (esetleg valódi), lakóhely, hol fog szülni, mikorra van kiírva. Nyilván ehhez csak az csatlakozik, aki szeretne, de mondjuk nyilvánossá teszem az emailcímemet, és oda küldhetitek az adataitokat, ha szeretnétek. Szeretnétek?

Szép napot Nektek, egyre közelebb van a 3. hónap vége! :)

Julcsi

Kép
julcsi-79

Julcsi!

Július 7-én csináltam egy gmail fiókot nekünk. Csak azért nem mondtam, mert szerettem volna egy táblázatot is csináli bele. De mivel nem értek az excelhez és nincs időm, hogy kísérletezzek... feladtam. Ha valaki érti hogyan kell szép táblát kreálni az megcsinákolhatja! :lol:
Kiírjam ide? Vagy legyen titkos?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Tettem fel képeket. Az legalább megy... :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ikverus: nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen! Majd számolj be, hogy mit mondott a doki, és pihenj amennyit csak lehetséges.
Anyum azt mondta, hogy ő nálam és öcsémnél is vérezgetett hébe-hóba, de mindketten egészségesen születtünk, mint a makk!

A táblázat tök jó ötlet, sajna ezekhez a netes-megosztós fájlokhoz marhára nem értek, úgyhogy nem sokra mennétek a technikai segítségemmel :)

Cola: nagyon vicces, mert pont tegnap este férjem kólát ivott, és gyakorlatilag ki kellett vegyem a kezéből, úgy éreztem meg kell igyak egy decit - mondjuk lehet, hogy azért, mert gyakorlatilag két hónapja semmi koffeinest nem ittam, de egész felpörögtem estére, pedig ilyen már rég volt...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Én csináltam egy táblázat mintát, innen letölthető: http://www.ferco96.eu/babanet.xls

Ha valaki vállalja, hogy összeszedi az adatokat és kitölti, az szupi lenne.
Szerintem jó lenne, ha lenne egy email cím, arra mindegyikünk elküldené az adatokat. A táblázatot meg fel lehet tölteni bárhová, ahol mindenki hozzzá tud férni.
Nézzétek meg, hogy jó lenne-e így, ha van ötlet, akkor formázok még rajta.... A terhességi hetet nem írtam be, mert az sok munka lenne mindig frissítgetni, és azt úgyis látjuk egymás vonalzóin.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jajjj, kóla :lol: A hétvégén , mikor gyilkolt a hányinger én is megittam egy 2 decis kólát, és írtó jólesett :D

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Verus, nyugi, reméljük nem lesz semmi baj. Az előzőnél én is vérezgettem. Írj feltétlenül, mi volt a dokinál!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus! Én csináltam egy e-mail címet. POntosabban gmail címet. :D
Oda feltölthető a táblázat. Mondjuk a dokumentumok közé...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

szerintem jó így a táblázat - a heteket meg ki tudjuk számolni a szülés várható időpontjából :)

adatokat kinekhova?

KépKép

KépKép
stelly

Kiírjam ide a címet és a jelszót?

Feltöltöttem a táblát! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

A táblázat tök jó ötlet, már néha én is kezdem kavarni, hogy ki kicsoda. Esetleg még beleírhatnánk, hogy kinél mikor lesz a következő orvosi vizsgálat.

Verus: drukkolás megy, hogy minden oké legyen!!

Én is megyek ma dokihoz, már nagyon várom, majd holnap megírom, hogy mi volt.

Ma egész jó az állapotom, így a kedvem is jobb, remélem ti is így vagytok ezzel.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Verus - nagyon szoritok, hogy semmi baj ne legyen!!! Nem akartam akkor mondani, amikor irtad, de a camamber sajt ilyenkor a tiltott listan van a tobbi hasonlo peneszes finomsaggal egyutt (egyebkent en is imadom :oops: ). De lehet, hogy en csak azert vagyok ilyen ovatos, mert mar elvesztettem ket babat, amikor meg nem tudtak mi bajom van...
Remelem nem az volt a baj es nem lesz semmi gond. Irjal ha visszajottel a dokitol!

Julcsi - gratula az unokahugihoz. Az ikrekhez annyit, hogy nalunk a ferjem oldalan van ilyen. A nagymamajanak az elso ket terhessege ikrek voltak (sajnos mindkettobol csak egy baba elte tul) azutan volt neki egy sima egyke es a negyedik terhessege harmasikrek voltak - azok egyike az anyosom. Ez persze vagy 60-70 eve, amikor meg semmi fele hormon kezeles meg ilyesmi nem volt. Ja es sehol nem voltak ikrek a kovetkezo generacioban.

En vettettem fel, hogy esetleg be lehetne tenni mindenkit egy tabliba, de akkor ugy tunt senki sem reagalt ra :roll: En pont forditva vagyok vele - az informatikaval nincs problemam (szoftverfejlesztessel foglalkozom), de tudom, hogy nem vagyok eleg szervezett, hogy ilyesmit magamra vallaljak. :oops:
Ha tablazat adatai nyilvanosak akkor miert ne lehetne az adatokat is itt megadni? Vagy csak en vagyok megint megzavarodva? (ami teljesen lehetseges :wink: ).

Szoval az en adataim:
Nev: Hajnski
Eletkor: 34
Tartozkodasi hely: Reading, UK
Szules idopontja: 2009. februar 10.
Korhaz: Royal Berkshire Hospital
Tesok: nincsen

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Dina!

Szerintem nyugodtan kiírhatod ide a címet és a jelszót.

De várjuk meg, hogy mit mondanak a többiek.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Na hát kiírom:
Cím: 2009februaribabak@gmail.com
Jelszó: varandossag

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Aki szeretne töltsön fel képet is!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Esetleg ha valakit érdekel!
Párszor használtuk csak, tényleg szép állapotban van! Mind a két irányból tolható, lábzsákkal, minden kellékkel eladó. Elöl bolygósított kerekek,Biztonsági öv stb.

0630 616 69 16

Kép Kép

Kellemes babavárást kívánok Nektek! :D
ruby1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: