A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Köszi a biztatást és az értékes infókat is!!!! Indulok a lányokhoz vissza!

lanyané

Binyek,
Hűha, nagyon vigyázz magatokra, ekkora hassal már nem jó ilyet esni! :shock:

Banika,
Milyen tápszerre váltottatok akkor? Mi most Milupa Milumil HA Startot eszünk, és BEBA-T kértem kipróbálásra.

Tünci,
Sajnos nyöszörög is, jár keze-lába, tekereg! Innen gondolom a hasfájást. :oops: :roll:

Laci,
Nyugi, teljesen normális, hogy ilyen fájdalmai vannak. Nekem is borzasztóan fájt, borzasztó lassan tudtam mozogni, a felkelés sokáig tartott. Én folyamatosan kaptam fájdalomcsillapítót, és méhösszehúzót az elején. Nyugodtan kérjen még, ha fáj. Mindenki másképpen reagál, de azt nem szabad elfelejteni, hogy mi ikreket hordtunk ki, sokkal jobban kitágult a méhünk, természetes hogy jobban fáj is. Amennyit csak tud pihenjen, feküdjön, a nyaka ne legyen megemelve párnával, mert később fejfájás lehet a vége. Mindent szép lassan csináljon, nehogy erőltesse magát. Tényleg könnyebb lesz napról-napra. Nekem azért kellett 1 hét mire jobb lett. Kitartás!!!
Az infúzióval kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de látom Banika már írt is. Minden rendben lesz!!! Csak pozitívan. Várunk a hírekkel!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe

Beba HA start-ot
Vendég

Sziasztok!

Rebe!
Akkor sajnos nem ússzátok meg :cry: :cry: Remélem hogy fog segíteni valamelyik szer vagy a másik tápszer.Engem szörnyen megviselt,hogy nem tudtam nekik segíteni és látszott rajtuk a szenvedés :cry: :cry:
Lanya Laci!
Ne aggódjatok úgy van ahogy Banika írta pár hét és elfelejthetitek ezeket a kezdeti rossz dolgokat!!!!Az én boszikáim 33 hétre születtek és 3 hetet voltak PICen.A Sára nagyon nehezen tanult meg enni,sőt volt hogy már napok óta ettek és egyszer csak arra mentünk,hogy szondázni kellett őket,mert megint nem voltak hajlandók enni :cry: Tudom hogy szörnyű érzés az inkubátor mellett állni aggódva majd belehal az ember.Szorítok hogy hamar összeszedjék magukat a csajok!!!Mariannak jobbulást,elhiszem hogy nem könnyű így császár után :cry: Lányoknak puszi!

bognartundi0727

Banika!
Most mutattam a Ferinek a csemetéid új képeit,el volt halva milyen édik :D (Lehet kell csinálnunk még egy öcsit? :wink: )Szerinte olyan egyformák meg kellene írni alkoholos filccel a talpukat hogy meg lehessen őket különböztetni :D :D

bognartundi0727

Lanya

nekem Annától vettek vért és akkor azt mondták, h a halántékon alegkönnyebb vénát találni.
szörnyű volt :cry:

hamarosan megtanulnak a kis manóitok enni és meglátod észre sem veszed és már meg is nőnek :shock:
én mindig elcsodálkozom alányaimon, mondom ids mindig nekik:
"mikor nőtettek így meg, az éjszaka?" :lol:

Banika:
ezt akár én is írhattam volna az evésről. Annám ugyan ezt produkálja. :?
csak nekjem nem alszanak el kaja után.
jelenleg ez a rendszer:evés, kb 1 óra játék, alvás(változó-fél-háromnegyed-egy óra).ekkor felkelnek és Anna tuti enni akar.Janka még eljátszik. már annak örülök, ha Anna 2,5óránként eszik ordítás nélkül

Binyek:
vigyázzzz magatokra!!

szanet

Tünci
Ti csináltok öcsit,mi csinálunk hugit.

Rebe
Nálunk a bercus hasfájására(még a tápszer csere előtt) a meleg volt a jó.Ezt konkrétan hajszárítóval oldottuk meg.De már néztem neki melegítőpárnát,csak közben hála az égnek javult a helyzet.Tud kakilni?Nálunk szélcsövezni kellett szegényt.
Vendég

sziasztok!
már ezer éve nem jártam erre! :) legutóbb talán január közepén ... hohyga akarnám sem tudnám végigolvasni, amiket azóta írtatok! :) ... nem is értem, hogy van időtök netezni. hogy csináljátok? én ilyentájt már teljesen kukanyenkó vagyok, napközben meg a házimunka és a srácokkal való foglalkozás. áruljátok el a titkot és adjatok egy kis energiabombát! :lol: ... most majd megpróbálok gyakrabban erre járni és nem eltűnni, mint szürke szamár
gratulálok mindenkinek, aki az utsó látogatásom óta szült! bár baromi kimerítő, de én annyira élvezem az anyaságot! .... na lefekszem, mert kezdek összefüggéstelenül beszélni ... ja, majd teszek fel 1-2 képet is

p.

mégvmi: ti utazóágyból kettőt vettetek/vesztek? láttam duplát is, de az új az 40ezer, annyit meg azért nem költenék csak erre.

Petra
Kép
petricsek

Kép Bendus Kép Zsombi és apa

Petra
Kép
petricsek

Petricsek
Hogy megnőtt a csöpp kis Zsombi.Egy kis falat volt a drága.
Vendég

1300 grammal született, most meg már 5 kiló! be nem áll a szája egész nap! sajna az első 5 hét zűrös volt, mert Bendust 2 hét után hazahozhattuk, Zsombihoz viszont jártunk fel naponta, ő még 3 hetet ráhúzott egy tüdőgyuszi miatt. azóta már egy lágyéksérv műtéten is átesett, de szerencsére jól van. igazi kis hős! :D nagy zsiványok!
...
biztos emlékeztek még Katára. találkoztam vele fent párszor a Jánosban. Marci azóta szépen megnőtt, szoktam nézegetni a képeket aziwiwiwiwiwen.

Petra
Kép
petricsek

Én a vecsési topikban szoktam megnézni a Marcit.Meg kell zabálni.Mitől volt nálatok ekkora súlykülönbség?Nálunk 600 gramm volt,ami most 1kg!!!!Ránk sajnos veseműtét vár a Marcussal,de még nem tudunk időpontot.
Vendég

Amúgy pont tegnap gondoltam rátok,hogy mi lehet veletek?Ez a telepátia!
Vendég

Számomra hihetetlen, hogy így megy az idő, de ma 3 hónaposak a törpék. (Mirtill: 5480 g, Tomi: 5680 g) Ennek örömére megyünk oltásra. Most kapják azt, amit máshol 2 hónaposan adnak. Mire számíthatok? Valószínűsíthető az éjszakázás és a belázasodás?

Hű micsoda bébibumm!

Fanni! Gratulálok a fiúkhoz, gyönyörűek.

Lanyáné! Nektek is sok boldogságot, a kiscsajszik is csodaszépek. Mindenki másképp reagál a császárra. Nekem is nagyon fájt utána, pedig egyébként elég jól bírom a fájdalmat, csak én is óriásbébiket növesztettem. Tudom elcsépelten hangzik, de tényleg napról napra jobb lesz. Nekem a hasszorító nagyon nagy áldás volt, szerintem anélkül mozogni sem tudtam volna.

Rebe! Nálunk mindkettő nagyon hasfájós volt az elején. Nekünk egyik csepp sem jött be (Infacol és társai). Sajnos amíg el nem múlt a görcs addig sikítva sírtak, annyit tudtam csak tenni, hogy magamhoz öleltem őket és járkáltunk. Ami néha segített az a cseresznyepárna volt (DM-ben vettem). 6. hét után viszont szinte egyik napról a másikra megszűnt. Tominál viszont maradt az egész napos járkálás és fenékrázogatás, csak úgy tudott elaludni. Egészen a múlt hétig, azóta megy a kiságyban is :) (Igaz csak cumival és kell egy pelenka, amit az arcához gyűröget. Simizi a kis fejét és abba belealszik). Remélem nálatok is hamarosan elmúlik a hasfájós időszak, mert tényleg nagyon kikészíti az embert a 24 órázás. Ami a tápszert illeti, mi is váltottunk. Lehet, hogy az is segített. Most Pepti juniort használunk, ez bevált. Nekem tejallergiám van, ezért mi már alapból is HA tápszerrel indultunk. És néha a szélcsövet is bevetettük (vagy a lázmérőt), ha már nagyon szenvedtek szegények. Tudsz esetleg segítséget kérni a következő 2-3 hétre? Később már szerintem sokkal könnyebb lesz, de az elején nagyon jól jön.

Petricsek! Jó, hogy látunk. Nagyon édesek a gyerekek.

Tontica! Üdv itthon. Kemény lehetett az út. Remélem nagyon jól sikerül a nyaralás. Rate biztos nagyon élvezi a nyüzsgést. Szorítok, hogy a picurok is gyorsan belerázódjanak, és Anna is rendesen egyen.

Én is csatlakozom az ilyen volt ilyen lett sorozathoz:
1 naposak vagyunk. Emlék a doki bácsinak:
Kép

3 hónaposak vagyunk és vidámak (bár a hajunkat elhagytuk útközben)
Kép

3 hónaposan és komolyan (kis lustám fejtámasznak használja a hugicát :D ):

Kép

Kép

Kép
szofi74

Szofi,
tündérkék!
Ne izgulj előre, nálunk pl. nem okoztak semmit az oltások. Babája válogatja.

KépKép
lili73

Szofi, nagyon szépek vagytok! :D

Miért csak most kapjátok a 2 hónaposat? :shock: Nálunk Mirát oltották először, 3-at nyüsszentett, előtte cicin volt, utána rögtön ment cumizni, Gergő volt a következő, Ő csak egyet nyüszizett, aztán jött a cici. Délelőtt 11-kor kapták, sem akkor, sem estére nem lett semmi göb, nem kellett borogatni sem, és be sem lázasodtak. Dokinéni házhoz jött :D Enni is rendesen ettek (ezt olvastam még "mellékhatásként", hogy sem cicit, sem üveget nem fogadtak el a babók.

Petricsek, végre-végre! :D A kispasik is gyönyörűek! :D

Kép
babyteve2

Lanyané, remélhetőleg már jobb a helyzeted, én úúúúúúúúúúúgy utáltam minden császárost, amiért nem mondták el, mennyire car az első 2-3 nap...utána tényleg sokkal jobb lesz! (Pedig nekem is elég magas a fájdalomküszöböm...hittem eddig :shock: )

Mikor lesz a találka és hol? Én akkor költöztem, és a visszaolvasás eléggé szakaszos volt :oops: ez pont kimaradt...

Kép
babyteve2

Petricsek, Szofi, szépek a gyerkőcök!

Lanya, remélem már jobban van Mariann, mindenki máshogy viseli a császárt, ugyanúgy, ahogy a hüvelyi szülést is, kitartás!
Nálunk a lányokat sokáig táplálták szondán és infúziót addig kaptak, amíg a napi negyven mili folyadék biztosan nem ment szájon át. Jézus, milyen soknak tűnt ez akkor :lol:
Össze fogják ám kapni magukat hamar a kislányok, csak biztassátok őket. Sokat számít!

Judit

jucicuki

Tünci,
Igen, az a legrosszabb hogy nem tudok segíteni. :oops: Tegnap elkezdtük az Espumisant, kíváncsi leszek. Úgy vettem észre szereti a kistigris pozíciót, így azt alkalmazom, meg magamra teszem, az is beválik.

Banika,
Kipróbálom akkor ezt a hajszárítós dolgot is! Naponta egyszer kakilnak, a védőnő azt mondta az teljesen rendben van.
Nálunk is 600 gr volt a különbség, és most meg már több is! :shock:

Petricsek,
Jó, hogy jelentkeztél! :D Nagyon helyesek a fiúk, és Zsombi szépen megnőtt! Még, még képeket! :D

Szofi,
Hát remélem 6 hetes korban nálunk is megszűnik! A tápszer az nálunk is HA kezdettől fogva. Sajna hétközben nem tudok segítséget kérni, anyukám hétvégente van itt, és segít, hétközben nem igazán tud most szabit kivenni a munkája miatt.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Csajok,van egy kis gondom! Csak hogy ne legyen egyszerű itt a vége....Két napja éjjel lett valami a szám belsejében két helyen is,de nem foglalkoztam vele,gondoltam majd elmúlik.
Nálunk vannak a párom gyerekei most 3 hétig folyamatosan és ma délelött telefonáltak az oviból,hogy menjünk a gyerekért,mert szájfertőzése van.Szóval nekem is!!!
Mindjárt jönnek a bébik,nekem meg itt a lakásban most biztos mindenhol ez a szar fertőzés van mindenen.
Hogy kell ettől megszabadulni?Úgy,hogy a gyerek holnaptól nem megy oviba,itthon még napokig keni a nyálát mindenhova... :roll: :roll: :roll:

binyek

Most már tuti. hogy valami hiba történt a szülésem körül és nemcsak császároztak, de az agyamat is eltávolították. Nagyon mérges vagyok magamra. Nem ma kell oltásra mennünk, hanem holnapután. Reggel puccba vágtam a gyerekeket, jött anyósom segíteni, hátha nagy hiszti lesz a szuri után és ketten kellünk. Még szerencse, hogy eszembe jutott megnézni, hogy rendelésre vagy eü. tanácsadásra hívott-e minket a dokinő (máshol van ugyanis a két rendelő), így kiderült, hogy nem is ma kell mennünk. Akkor milyen ideges lettem volna, ha el is rángatjuk szegényeket a rendelőbe feleslegesen. Így legalább hála nektek, megtudtam, hogy semmi extra mellékhatásra nem kell számítani. Terhességnél tudom, hogy normális dolog a feledékenység, de azt senki nem mondta, hogy ez így marad.

Babyteve! Dokinő szerint 2 hónaposan még korai ez az oltás, ő minden babának ilyenkor adja. Fogalmam sincs miért lett volna rosszabb egy hónapja. Nálunk viszont nem jön ki, egyszer volt szülés után, azóta én viszem őket. Nagyon macerás, egyedül még nem mertem elindulni, de csütörtökön ezt is el kell kezdenünk, ha már ilyen remekül elnéztem az időpontot.

Biztos volt róla szó korábban, csak nekem maradt ki: hova költöztetek? Sikerült már belakni valamennyire, vagy még a "dobozokból élünk" korszak van? Képeket kérünk!!!!!!! Babásat mindenképpen és ha van kedved akkor új lakhelyeset is.

Andi! Nem júl. 26-án van az ikertalálkozó? Én azt találtam a neten. Szívesen megnézném, de nekem pont a júl. 25. lenne jó, amit te írtál.

Banika! Már az előzőben is akartam írni, hogy fél órát nevettem a beintős és az apa Forma 1-et nézne képeket. Azóta mindig "visszatekerek" megnézni, akárhányszor belépek. Egyébként is nagyon jó hangulatúak a képeitek, igazi mókás rosszcsontok a fiúk.

Kép

Kép
szofi74

Szofi

Valóban elég vidáman élünk.Bercus ma szinte semmit nem hajlandó aludni,amit igen,azt is sírva-nyögve.Marcus itt alszik a hordozóban akonyhaasztalon,miközben én vasalok.De legalább alszik.Tápszert higítom,de továbbra is próbálkoznak 2 óránként.Én meg szadi módon hagyom őket.4700gr a Marci,3700gr a Berci.Szóval így sem éheznek.
Vendég

Binyek
Mi ez?Afta?Abban az a jó,ha kezeled akkor 7 nap alatt gyógyul,ha nem akkor 1 hét. :lol: Azért fertőtleníts ahogy csak tudsz.
Vendég

2007-ben szült Lányok/Asszonyok!
Két körkérdés:
1. Mit adtok már enni a gyerekeknek?
2. Hányszor alszanak egy nap? Úgy értem, napközben? És hogy alszanak el? Simán letesz, kis simogatás, és alvás/ ringatás/ énekelgetés/ ... ?

Szofi, megnéztem, és igazad van: 26. Nekünk spec tök mindegy, de nehogy mi is rossz nap menjünk (még ha nem is oltás) :? :wink: .

Tontica, mit adtál végül Annának enni? És végre megnéztem a táblát: javítást kérek, mert 3-án születtek a skacok.

Binyek, aszongyák, általános szájbajokra legtutibb a Borax. 8)

Azt hiszem, mégis inkább ide kellene járnom, nem az egyke gyerekes topikba. Eleinte volt egy kis "sznob" érzésem az ikres-klikkesedéstől, de tény, hogy egyszerűen teljesen más dimenzió, mint egy gyereket nevelni. Ha még visszafogadtok.... :roll:

Kép
an°°di

Andi
Szerintem az eltévedt sznobok külön topikba járnak :lol:
Amúgy az egy gyerekesek valóban más világ.A barátnőmnek 3 kölke van,de azt mondta ez az iker dolog nagyon kemény.
Vendég

an°°di : Itt a helyed :D :D

Én mindent adok, ami a koruknak megfelel. Babaétel formájában. Mindent megesznek.

Napközben teljesen össze-vissza alszanak. :? Amikor fáradtak, akkor leteszem őket. Változó, hogy kell e altatni vagy sem, bár egyre többször igénylik, hogy hagyjam őket békén, ha álmosak, majd ők maguktól elalszanak.
AZ a rossz, amikor felválltva vannak ébren, mert akkor egész napos ügyelet van. :roll: És tényleg nagyon fárasztó tud lenni, mert már igénylik a folyamatos újdonságot. Ilyenkor délutánra azt hiszem összeesek.
:roll:

Kép
Kép
labasv

jajjj,lányok 4 orátol sűrű nyillallásaim vannak, de nem tart szinte semeddig,de szinte percenként nyillallik egy helyre és a hasam is kemény.azt mondta a dokim,hogy ha ugy érzem menjünk be a korházba.megyek zuhizni és aztán szerintem bemegyünk .nagyon félek ,ha esetleg olvassátok irjatok,hogy szerintetek mi ez??Vagy volt valakinek hasonlo???
s.csilla

Csilla!
Még kicsit korai lennél,hahó! :shock: Különben is most én jövök!!! :wink: Szorítok,hogy várjanak még egy kicsit azok a bébik!

Hát olyan valami van a szánkban,amiről a doki se tudta megmondani,hogy mi.... :shock:
A gyerek megharapta a nyelvét és elmérgesedett-szerinte.Nekem kis herpeszek vannak a számban-szerinte,bár még sose volt herpeszem.
Azt mondta,hogy menjünk be a kórházba,odatelefonált,hogy várjanak minket,erre mondták a gyerekosztályon,hogy ne menjünk be,mert biztos szájfertőzés és kár odamennünk.
Na most akkor ki tudja,hogy mi van.... :roll:
Gyógyszert,kencét nem kaptunk semmit,majd pénteken kell visszamenni.
A gyereknek most már 38.5 a láza,de igazán semmi egyéb baja nincs.Most már én se tudom,hogy mi van.De igazán nem vagyok boldog tőle,hogy egy beteg gyerek van körülöttem ebben az utolsó 1-2 hétben..... :(

Banika!
Ennyire tudnak különbözni az ikrek?Akkor csak nem volt tőlem hülye ötlet,hogy beraktam a nappaliba egy bölcsőt,hátha külön ritmusban lesznek? :wink:

binyek

Banika! Ne haragudj, ha megbántottalak, nem állt szándékomban. Tudom, hogy nem könnyű neked, nektek, de én tényleg nagyon stramm, jókedvű kisfickókat látok a képeken. Sajnálom, hogy ilyen kemény ez a mai napod, én meg itt az elmaradt oltásról és a szita agyamról panaszkodok. :cry:

Kép

Kép
szofi74

Szofi
Dehogy bántottál meg.Valóban vidáman élünk mióta a fiúk vannak nekünk.Amúgy volt ennél sokkal rosszabb napunk is.Úgy gondolom mindenkinek nehéz ha nem tud segíteni a gyerekén,hogy ne sírjon.
Kis butáim nem értik ha bezabálnak,akkor fájni fog a pocakjuk.De hála az égnek,éjjel nem ordítanak a kajáért.9-től 3-ig bírják.Ez a nappali dolog majd beáll.

Binyek
Nálunk a két gyerek ég és föld.Marci inkább délelőtt pihen,délután aktív,Berci fordítva.Én is egész napos ügyeletben vagyok mint Labasv.

Csilla
Vigyázz magatokra.Remélem nincs semmi baj.
Vendég

Sziasztok Lányok!
Banika: Decemberben még fej-fej mellett haladt a két srác, aztán Zsombinak rossz lett a flowmetriája (kevésbé tudományosan: keringése), ebből adódott a súlykülönbség és végül ezért kellett szülnünk. Azt az egy kilót a mai napig tartják.
Veseműtétre miért van szükség? Veseüregi tágulat volt nálunk Zsombinál, de végül semmi nem lett belőle, szerencsére. És hol csinálják? Nekünk a Madarászban Sült dr. műtötte Zsombit a sérvével és profi munkát végzett, le a kalappal.

Lányok: A szamárköhögéses (asszem DiTeHibIpv) oltást mi is később kapjuk. Dodóbácsi azt mondta, hogy a koraszülés és Zsombi műtétje miatt csúszott.

Ez az ikertalálkozó hol is lesz?

p.

Petra
Kép
petricsek

hát mostanában ilyeneket csinálunk ... :D

Kép bunyó1

Kép bunyó2

Kép mindíg rágnak vmit

Petra
Kép
petricsek

Rebe
Nálunk is a bercus flow-jával volt gond(egész pontosan visszaáramlás volt nála),azért volt sürgősségi császár.Veseüregi tágulatnak indult,januárban vették észre.Hónapról-hónapra nőtt és sajnos az a vese nem is működik.Mint kiderült,eleve rendellenesen fejlődött.Pécsen műtik,csak még időpontot nem tudunk.Életveszélyesek a fiaid.
Megbolondulok az esti elalvástól.Katasztrófa a köbön.Minden este minimum másfél órás hiszti kisebb szünetekkel.
Vendég

akkor mi baromi szerencsések vagyunk!
fürcsi egymás után, etetés (szopizás, ettől már mindketten alélnak) és húzzák a lóbőrt reggel 5-ig ...
nálunk most a szilárd kaja bevezetés a gázos, mert türelmetlenek. csodálkoznak, hogy a kanálból miért nem dől a kaja. :P

Petra
Kép
petricsek

Kép ma egész nap pizsiben nyomtuk
[/img]
Kép néha ilyen is van
Kép zsizsik és a nagy zöld párna[/img]
Vendég

Nálunk ha etetés előtt fürdetünk,akkor végig ordítják.A Bercus sose fárad el az ordításban.Hihetetlen.Már alig van hangja,olyan rekedt.
Vendég

Binyek!

Ez a szájferőzéses dolog most pár ismerősöm gyerekénél is dúl. Megkérdezem, mit adott rá a doki.

Aftám nekem régen volt, és a patikában kapható Corsodyl oldat nagyon jó rá. Előtte hiába próbáltam phlogosollal, meg mittoménmivel, nem használt, de a corsodyllal már másnap jobb volt, és azt hiszem 3 nap alatt rendbe jöttem. Persze ha tényleg afta.
De ha jól emlékszem azt mondták, hogy nem afta terjed most, hanem vmi vírusos szájfertőzés. Ha tudok vmit írok!

Bocsi ikresek az offért! :oops:

panna1

Andi
az enyémek pl. ilyeneket esznek:
cukkini+krumpli+alma főzve, botturmixolva
krumpli+meggy főzve botturmixolva
alma+répa főzve botturmixolva
szitán átpasszírozott baracklé, meggylé
reszelt alma+ baracklé
üvegesből szoktam a sütőtököt meg a zöldborsót
és heti 2x megy a csirke főzve botturmixolva, főzelékbe keverve
most más nem jut eszembe
azt nem tudom, pl. paradicsomos krumplit lehet-e már, mert azt is szívesen próbálnám...

alvás általában:
délelőtt 11-12 szinte biztos, van mikor többet is mint egy órát
délután 2-4 között
és még este is, amikor megyünk sétálni olyan 6-7 között a babakocsiban mindig elalszanak.
szerencsére nem kell őket altatni, maguktól elalszanak vagy a habtapin vagy ha látom, hogy álmosak, beteszem őket az ágyukba :P

KépKép
lili73

Ti nem tudom hogy fürdettek, de nálunk ez pasis program és imádnak végre apával bohóckodni és lubickolni. lehet, hogy köze van Hozzád, ha Te fürdetsz, mert reggelente,ahogy közeledem a kiságyhoz (miközben persze apával már nagyban dumálnak), meglátnak és sírással követelik a kaját. szóval kaja=anya, fürcsi=apa.
na jó éjt, remélem elaludtak. :) képek arik, főleg a zsizsik és a zöld párna. :D

Petra
Kép
petricsek

Zsizsik most még evett és most csend van.
Vendég

Sziasztok!

Babák husik!

Andi!
Ez az ikres klikkesedés tetszik :D :D Nekem a körülöttem lévő egy babások mindig annyit panaszkodtak hogy milyen nehéz nekik,hogy sokszor szóhoz sem jutottam :D Rájöttem hogy nincs is olyan nehéz dolgom.... 8) 8) 8) Az igazolatlan hiányzás "büntetéseként" dobhatnál pár képet a manókról!!
Csilla!
Remélem egyben vagy és nincs komoly gond :!: :!: :!:
Binyek!
Háát nem aprózod el itt a végén.Jobbulást :!:

bognartundi0727

Sziasztok!

Ma már azért elég sokminden történt,hála Istennek inkább csak pozitív élmények voltak.
A Mariann óráról órára jobban van,egyre erősebb,egyre több időt tud "lábon" eltölteni. Egyedül kimegy a mosdóba,egyedül felkel és visszafekszik,és természetesen a közérzete is egyre jobb,egyre vidámabb.
Ehhez persze kellett az is ami ma délután történ!
Bement a szobájába az ápoló,majd közölte vele menjen le az ujszölött oasztályra,mert a Jázmint (ő a nagyobbik) kivették az inkubátorból és próbálja meg cicire tenni. Ugye nem kellett kétszer mondani! Azonnal "ugrott" ki az ágyból és ment. Majd lent azt a kép fogadta,mindkét ksilányt kivették. Azt mondták az orvosok,h nincs tovább szükségük a gyermekeknek az inkubátorra. Amirának még adnak infuziót is,de mindketten esznek már szájon át. Amira olyan mint egy kis haramia! Ha cici van a szájában nem lehet levenni róla! Jázmin egy kicsit lusta enni,neki sokkal tovább tart míg lekönyörög az anyukája 10ml tejcsit (kb 1óra volt de sikerült!!!).
Úgyhogy a tegnapi elszomorító látvány után ma csupa pozitív dolog fogadott. Holnap még lesz egy szemvizsgálat,remélem ott is minden rendben lesz. Kicsit persze attól is félek (mint eddíg mindentől),mert a kicsikéink szeme még nagyon ritkán van nyitva,de akkor is csak úgy össze-vissza "úszik" a kis szemük. Ja,meg bandzsítanak...
Tudom még csak 3 naposak,én meg már a 3 hónapos babákhoz hasonlítom....
Minden apuka ennyire parás mint én?

És mégegyszer köszi a biztatást és a jókívánságokat is!

A Mariann puszil Titeket!!! :)

Laci

Kép

lanyané

Laci+ Mariann! veletek örülök :) napról napra jobb lesz neki. Mire kijön a kórházból futni fog:)

Nálunk is Apa fürdet mindig, valamikor nagy vízben, azt élvezik a legjobban.

Nálunk is felvátva alszanak, próbálom ezt is összehangolni.
a 11 órási kaja után , mindig együtt alszanak 1-2,5 órát. akkor én is tudok pihenni.

mi is hasonlókat eszünk mint Liliék. én egyszerre etetem őket, de kivárják a sorukat.

Csilla, még azért vigyázz magadra, de sztem jól tetted hogy bementél a kórházba.

nem Riddencs lesz a következő?

Zs.

zsuzska80
Szombathely

sziasztok!!!!végül nem mentünk be a korházba,mert bekaptam 3 magnéziumot és jobb lett.nagyon paráztuk a férjemmel :oops: ma megint keményebb a hasam a szokásosnál,de magnéziumozok meg fekszem.

a képek nagyon édesek továbbra is!!!

Binyek ,igen én is utánad szeretnék szülni legalább 4 héttel :D

Laci,örülök,hogy Mariann jol van és nagyon ügyik a csajok is!!!Csak igy tovább!!!!!!

Csajok ,bocsi a paráért :oops:
s.csilla

Lanya család!
Nagyon jó hírek! :lol:

Ja,én Riddencsről már megfeletkeztem,mert nem hallottunk róla mostanság....Nekem meg az van a fejemben,hogy Lanyané után én jövök! :roll:

Banika!
Ezen a párnán nem ficánkol annyira?Vagy miért van alatta?

Petricsek!
Jók a képek!Főleg a sarokrágós.... :lol:

binyek

Jó reggelt!

Császár: Engem halálra ijesztgettek, aztán fele olyan rossz nem volt. Most meg már alig látszik a vágás :)

Evés: Én nem kanalazgattam egyesével hetekig. Első alkalommal is tápszerrel kevertem fele-fele arányban. Mostanra kanállal is eszik, fejenként egy üveggel.
Naponta minimum egyszer, de általában 2x esznek főzeléket. Van, hogy cumiból adom, de már nem keverem tápival, csak 1-1 üveget higítok egy kis minimális vízzel, hogy hígabb legyen és átférjen a cumin. Ez olyankor van, ha nincs időnk kanalazni.
Minden babakaját esznek, ami a koruknak megfelel. Soha nem volt gond. Sem a kakival, sem a pocival.
Ha olyan főzeléket adok, ami nem a szívük csücske, akkor vagy cumi (mert abból megeszik), vagy fél üveg abból, fél üveg gyümölcs. Így jobban csúszik.

Amúgy nem tudom észrevettétek e (akik üvegeznek), hogy ugyan azon íz (pl. almás-banános-csirkés), a különböző gyártóknál, más életkortól adható. Egyiknél 5, másiknál csak 6 hótól. Fura...

Kép
Kép
labasv

Binyek
Azért van a párnán,mert pillanatnyilag így alszik egy keveset.Gondolom ez is max 2 napig jön be neki :lol: :lol:
Egyébként akkor szoktam rátenni,amikor teker a hasa.Ettől kicsit megnyugszik.
Ma reggel a Marci mosolyogva ébredt.Add Uram,hogy legalább egyszer a Zsizsik is így keljen és ne ordítva.

Lanyáék
Hajrá-hajrá.Nyugi Laci az én pasimnál parásabb nincs.Ápolót kell kérnem hozzá ha a gyerekeket dokihoz visszük.Olyan mintha 3 gyerekem lenne olyankor.

Csilla
Ne szórakozz.Inkább mutasd meg magad szépen a dokinak.
Vendég

Bnika!
Hidd el, aljön az az idő :D Nekem kinyomják magukat és elkezdenek nézelődni, vagy játszani. ha nem vezsem észre,akko szólnak, hogy áááááiiiiióóóóóóóóó. Mikor odamegyek, akkor meg olyan széles a vigyoruk, hogy megzabálom őket :lol: :lol: :lol: Kép Jázmin már ilyet is tud :D
Kép Lilinek valami gyanus :)

Kép
Kép
labasv

Atyaisten de rosszul írtam! Fáradt vagyok............... :oops:

Kép
Kép
labasv

nálunk most az öööeee a sláger
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: