A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

NAgyon szépek a babák, a képeket átfutottam!!!!Mindenki csoda szép!

Bocsi, hogy nem nagyon vagyunk, de Agárd és Pest között ingázunk, amikor csak tudunk lent vagyunk.
Szeptember 15-ig nem dolgozom!!! Így van idő kiélvezni a nyarat!!!!:)

Egy pár kép és jövök majd!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kis pupu

Sziasztok!

Megvan a babanetes találkozó időpontja. Bemásolom, mert tudom, hogy többen kérdeztétek.

Nyári
Babanet - Kölöknet
találkozó
2008. július 26. 9.00 - 18.00-ig

Idén immár nyolcadik alkalommal is megrendezzük
a Nyári Babanet-Kölöknet találkozót. Mindenkit szeretettel várunk!

HELYSZÍN:

Millenáris - a Fény utca és a Kis Rókus utca határolta sarok területén

CÍM: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A Millenáris új játszótere, a Barátságos Park körüli részen lesz a találkozó. A gyönyörűen parkosított kertben biztonságos játszóterek, mászókák, homokozók várják a gyerekeket. A fák és napernyők árnyékában lesznek székek és asztalok, de a finom pázsiton tökéletes plédes pikniket is lehet rendezni. Az egészen kicsiknek berendezünk egy sátorral fedett babajátszót, a nagyobbak rajzolhatnak, festhetnek, csocsózhatnak.
Lesz lehetőség gyermekszemészeti vizsgálatra, babateszt kitöltésre, és a Kölöknet nevelési szakértői is rendelkezésetekre állnak.
A Pozsonyi Pagony és a Jaffa Kiadó gazdag kínálatából megtalálhatjátok majd azokat a könyveket, amiket valóban érdemes kézbe venni.
Érkezéskor mindenki kap egy kitűzőt, amire ráírhatja a nevét.
A netest, az igazit, vagy a munkásmozgalmit... :)

A részvétel ingyenes, minden babanetest és nem-babanetest is szeretettel várunk.

ÉTEL - ITAL: hagyományosan batyu-bál jelleggel, mindenki hozzon magával legalább annyit, amennyi neki kell, vagy talán még többet is, hogy másokat is megkínálhasson.

Kép
tipetupa

Hát úgy gondolom mi erre nem megyünk el. Egyrészt nem szeretem a tömeget meg a kis párfős tali szerintem jobb.

És lányok hol vagytok annyi topicos van aki már nagyon régen volt....
Leko, dincus és még nagyon sokan merre vagytok???
Mindenki elment nyaralni... :roll:
Vendég

Ja és komolyan kezdek kiakadni. Maja egyszerüen nem mászik kuszni se hajlando csak egész nap járkáltassa valaki :? . Kezd az utolsó idegszálam is elszakadni.
Az én gyerekem miért nem képes mászni vagy feltalálni magát, hogy tudna valahogy helyet változtatni.
Leteszem hasra max egy métert arrébb kuszik azt is csak ha jó kedve van. Kitör a hiszti valaki vegye fel és sétáljon vele....
Miért pont az én gyerekem ien kis.... ügyetlen.
Szinte jár de mászni nem tud.
Azt mondják az ien gyerekekből lesznek a dixesek :oops: :cry:
Vendég

Csokinyuff, mi az a Dixis?? SZtem nem kell aggódnod, de látom nagyon ki vagy akadva.... Vidd el Dévény tornára, ott nagyon sokat tudnak segíteni már pár alkalommal is! Azt hiszem Ágiék voltak is régebben, ő biztosan többet tud mondani!
Itt egy link ahol leírják kb. mit kell tudnia egy ekkora pindur pandurnak:http://babaszoba.hu/services/todo

Mamiblue, azt a leborult szivarvégit........ nem semmi amilyen álomkertet varázsoltatok! Különösen tetszik, hogy az útat a fa köré építettétek!!! Így olyan meseszerű,rögtön az Óz jutott eszembe, csak ez nem sárgaköves :P

Olyan jó a képeket nézegetni! Nagyon aranyosak a strandolós babócák! Irígykedem is, hogy már többen a vízparton süttetitek magatokat! Mi nem tudom mikor jutunk el valahová! Apa ezerrel dolgozik, a kis porontyal meg nem szívesen megyek kettesben vízpartra.

Sziszike, próbáltad a Pampers Sleep and Play pelusát??? Nagyon sok pisit tud magába szívni! Tök jó, hogy Hanga ilyen jól alszik!!

Kép
h.bogesz

Én is dobok képeket!

Kép NYelvnyújtogatós

Kép Pasizok

Kép Udavrlókat gyűjtök

Kép
h.bogesz

Ja, és Horvviki, nagyon örülök, hogy mindketten jól vagytok!!!!! :D

Apropó, milyen tortát fognak kapni a gyerkőcük az 1 éves szülinapjukra??
Mi az amivel jól el tudnak maszatolni, mégsem fog fájni tőle a pocakjuk??

Innen már rendeltünk mini tortákat, amik 4-5 személyesek és tényleg ilyen szépek mint a képen. Marcipán bevonatosak, nem tudom mennyire jó ez a babáknak!
http://www.horvathcukraszda.hu/termekek.php?menu=2b
Nekem a bohémek tetszenek+a masnis doboz torta!

Kép
h.bogesz

Hello!

Csoki: ha ennyire aggódsz, vidd el dokihoz, aki ért hozzá! :) _Mi még nem nyaralunk sőt...

Jövőhéten mentünk volna Balcsira, hétvégén meg mátrába, de most jöttünk haza a sebészetről. Tamara ráhúzta a sarkára az ajtót, de szerencsére nem kellett összevarrni, hanem rátettek valami speckó tapaszt, ami majd összehúzza a bőrt...mert jól szétvágta, mély a seb :(

Bogesz: Nekünk tuti autós tortánk lesz :D Illetve Sebinek!:) Szerintem mind1 a marcipán, legfeljebb abból nem adsz neki, ha nem akarsz, az végülis csak darált mandula...általában a gyerekek nem is szeretik.

mamiblue

Sziasztok!

Szuperek a képek!
Máté baba milyen ügyesen iszik! :roll: Fanninak még sokszor kell segíteni.
Szaffi pedig milyen ügyesen áll egyedül? Már megy is egyedül???
(És bocsi Bogesz, de Szaffi képeit látva egyre jobban nem aggódok Fanni súlya miatt. Kb. Fanni is ilyen alkat. Hány kiló most Szaffi? Titeket nem csesztet ezért a doki, mármint a súly miatt? Vagy csak a képen látszik vékonykának?)

Babanetes talira jönne valaki? Igaz én aznap pont dolgoznék, de ha többen mennénk, akkor elcserélném a napomat.

Kispupu: az unokaöccsém is kihagyta a mászást, ő egyből ment, és soha nem mászott. Egyelőre semmi problémája emiatt, bár még csak 4 éves.

horvviki

Szia Viki!
Eszterke is "soványka", szerencsére minket nem csesztett sem a védőnő sem a dokinő.
A védőnő szerint teljesen normális, jól fejlődik. És nem csoda, hogy nem hízik annyit ennyi mozgás mellett.
Most kb 7,5kg.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Jaja, Szaffi nagyon beindult, nem csk, hogy áll, hanem már alig mászik, inkább lassan, mint a részeges, megy. Olyan cuki ahogy dühöng ha elesik, megzabálom!
7,5kg és 76cm, úgyhogy a doki szerint alultáplált!!!! :shock: Mikor ezt komolyan a képembe vágta és hozzátette, hogy rendesen kéne táplálnom a gyereket, majdnem adtam neki egy sallert! Basszus ha ketten lettünk volna ott, a takony menetet vág a nyakán! Ezután kicsit ingerülten felvilágosítottam (kb 1 hónapja volt), hogy a gyerek mennyit eszik, milyen minőségű kaját és hozzátettem, hogy eszméletlenül sokat mozog!
Na erre mi volt a válasz, na mi??? Hát, akkor a gyerek hiperaktív...
Paffff, kész voltam! Azóta kijelentkeztem innen és átjelentettem a gyereket a XI.ker-i gyermekorvoshoz, ahol a szüleim is laknak. A franc fog egy ilyen szerencsétlennel vitatkozni!
Egyébként bogarat ültetett a fülembe és elvittem neurológushoz. Persze, hogy semmi baja, de ezért, hogy ezt megmondja 8 ezret kifizettem! F@sz kivan ezekkel a gyerekdokikkal!
Bocs, hogy így kiakadtam, de eddig nem akartam senkit sem fárasztani ezzel, mert mindenkinek megvan a maga kis baja, de úgy látom ez a baj inkább közös! Mondhatni némely anyukával egy cipőben járunk!

Kép
h.bogesz

hbogesz!
Jaj nem semmi lehett ez a doki!
Nem normális! Nem szabad foglalkozni velük!
Ezekszerint a mi dokink - igaz nekünk is a második - nomális és a védőnőnk egy tündér!

Eszti még Szafinnál is kisebb ő csak kb70-72cm.
De mit is akarok én 152cm vagyok és 49kg.
Bár Eszti mostanában tényleg nem eszik valami sokat, és igen sokat mozog -szinte meg sem áll egész nap!
DE nem tömhetem a gyereket!
Úgy tűnik ma az a normális, ha egy 1éves gyerek legalább 10kg!
A felnőttek sem egyformák a gyerekek miért lennének azok!
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Bogesz: Az a doki egy barom! Tényleg van akinek nem adnak enni, de azokon látszik, hogy nincs elég pénzük(meg más is)...sőt, ha meg nem is törődnek a gyerekkel, akkor dokihoz sem viszik!!!!

Kriszitke: 49 !!!De jó neked!:) Sebi sem lesz 10 kiló 1 évesen, pedig 4300 gr-mal született! :)

Tali: Mi 95%, hogy megyünk!

Csoki: Talin külön tudunk ülni 1 kisebb csoportba! Én voltam már és nagyon klassz volt, igaz, akkor még csak Mati volt meg, talán 1 gyereknapin már Tamika is ott volt!

mamiblue

Jövőhéten megyünk Amsterdamba. Be vagyok tojva a repüléstől, nem tudja vki, hogy mit lehet bevenni erre ? Mikor először ültem repülőn (TU 134-esen asszem) akkor nem volt rossz...de azóta! :roll: Félek!:(

mamiblue

H.Bogesz, Krisztike! Köszi a megnyugtatásokat. Nekünk ez második gyerekdoki, mert az első nyugdijba ment. Az soha nem csesztetett. Mindig azt mondta, teljesen normális Fanni súlya, mindig hizik (csak keveset), és nagyon sokat mozog, azért nem hizik nagy ütemben, de nagyon arányos a testalkata. Erre áprilisban új dokit kaptunk, aki már múltkor is megjegyezte, hogy vékony Fanni, most meg kitalálta ezt a vérvételt, hogy megnézzük milyen vitaminhiánya van Fanninak, mert hogy idézzem a szavait: DÖCÖGÖSEN FEJLŐDIK :shock: :shock: :shock: Jövő héten kellene vinnem rá, de annyira nincs szivem azért megszúratni Fannit, mert őszerinte vékony. Szerintem meg nem, és eszik rendesen. Reggel-este 200-200 ml tápszer, délben főzelék, uzsonna gyümi, joghurt, vacsora főzelék. Napközben babapiskota, keksz, vaniliás puding, és a mi kajánkból is rendszeren kér. Szóval szinte egész nap eszik. Van hogy a reggeli tápszer után még kap egy kis kenyeret sajttal, felvágottal... Már én is elgondolkoztam a dokiváltáson :roll: És azt a doki abszolút nem veszi figyelembe, hogy Fanni 5 és fél hónapos kora óta mászik, nem volt még 6 hónapos, amikor már állt, és 7 hónapos korától körbe járja az asztalt, kanapét, kiságyat... szóval nem sokat feküdt a földön egyhelyben... :roll: Na most én is jól kifakkadtam... bocsika... Ja, és ő is azt a bizonyos 10 kilót emlegeti, hogy egy éves korára azt kell elérnie...

Bkrisztike: 49 kiló? :shock: Én még 59 kilóval is kiegyeznék :)

Mamiblue: repülés: nem tudok tanácsot adni, igaz már rég repültem én is, de nem volt bajom vele.

Talira még valaki???

horvviki

Viki,
Zitát is 7,6 kilónak mérték a múlt héten, centire meg nem tudom, de még nem nőttük ki a 74-es rucikat. Szóval mi sem vagyunk óriásbébik. Igaz, nem is nagy zabás - mondjuk eleszeget, de nincs igazán türelme hozzá rengeteg bokros teendője közepette. :lol: Meg aztán ő is egész nap ezerrel pörög, én sokkal hamarabb elfáradok. :shock: Ma egyéni csúcsot döntött "nem alvás" terén: összvissz egy órát aludt napközben, úgy déltájban, előtte-utána nyüzsgés. :shock: :lol: Szerencsére minket nem csesztetnek, sőt, ha rákérdezek, megnyugtat a doktornő meg a védőnő is, hogy szépen fejlődik, az a lényeg, és jól is néznénk ki, ha a végtelenségig rohammértékben híznának a babák.

Bogesz,
Szaffi nagyon helyes kiscsaj, és irtó ügyes is! :)

Torta: már én is akartam kérdezni, ki mit tervez az első szülinapra. Ha valakinek van valami jó kis receptje, olyan torta, amelyet a pindurka is nyugodtan ehet, azt hálát rebegve fogadnám. :D

Tényleg sokan hiányoznak, irigylem is a nyaralókat. Nálunk a lakásfelújítás miatt az idén asszem ez kimarad, legfeljebb utána pár nap leeresztés valahol belföldön.

Mamiblue,
én egy felest ajánlanék... :lol: :D

italoman

Ja, talira elvileg mennénk, ha sokan jöttök. :wink:

Csoki,
még annyi: szerintem is nézesd meg a picit, különben agyonidegesíted magad. Így meg majd feltehetőleg megnyugtatnak, hogy nincs semmi baj. Lehet, hogy csak egy picit lustább az átlagnál, és noszogatni kell. Egyébként mit jelent az, hogy sétáltatjátok? Amúgy a mi doktornőnk pont azt mondta egyszer, hogy az egyik gyereke teljesen kihagyta a mászást, oszt semmi baja sem volt és nem is lett.

italoman

Csokinyuff: nem kell aggódni, de azért egy mozgásterapeutához vidd el. Van egy alapítvány aki foglalkozik ilyennel, mert a Gekko elég drága. Tényleg ilyenből lesznek a diszlexiás gyerekek, akiknél kimarad kúszás mászás, de ez ellen már lehet tenni.
http://www.alapozoterapiak.hu/
ez a honlap cimük itt az elérhetőség és azon belül a térkép és ott megtalálod a helyileg legközelebb esőt. Pár hét alatt kilehet még ilyen kis korban ezt kezelni, tehát aggodalomra semmi ok. A barátnőmnek a kislánya most 6 éves és az egyik úszásoktatáson derült fény arra, hogy nem megy neki a hátrafelé úszás. Aztán elkezdtek kutakodni az oktatók mi lehet az oka és akkor derült fény rá, hogy anno a baba nem mászott, ez a folyamat kimaradt nála és ez vezethet később az olvasási nehézségre.
A Dévény torna is megy ezen az alapítványon keresztül amúgy.

Hbogesz: Mostmár veszek egy ilyen sleep-es pelust, mert ma meg 11.19ik nyomta este 9től. Mondjuk az apjával mi is nagy alvóbajnokunk vagyunk, de ezt nem gondoltuk volna, pár hónapja hogy ő is igy fogja nyomni.
Baumgartner papával nyomja a kis Szaffi :D:D:D:D Nagyon sokat nőtt, úristen kész gyerek már ő is. Hihetetlen most néztem vissza egy pár csecsemős videot, totál másképpen néz ki rajta a lányom, hihetetlen.

Már megkezdtük a készülődést a születésnapra. Most mennek ki a meghivók (keresztszülők, barátok és családtagokhoz) aztán morfondirozom mi legyen a kaja, az aji stb. Az már biztos hogy a meghivóban lesz egy kép Hangusról, meg akik eljönnek (ez kb 10 ember azaz 5 pár) kapnak egy-egy ajit, hógömbre gondoltam, benne a kicsi képével. De ez még változhat. Sok lufit lesz az tutti, bár a kertben fogjuk tartani.
Két torta lesz ,egy a picinek, egy meg a vendégknek. A kicsinek szigorúan CSOKI torta, hadd maszatolja össze magát.

Mamiblue: Kitartást, nem lesz olyan rossz a repülő út, én a Jagert javaslom. Az a tutti jó az izgulásra.

Súly: szerintem aggodalomra semmi ok, a felnőttek sem egyforma súlyúak. Minden ember más, igy a gyerekek is. Ha tényleg kórosan soványak lennének hidd el hogy már tettek volna ellene a dokik, ja meg a gyerek full kedvetlen lenne.

Tali: erre a talira most mi biztos nem megyünk el, egyrészt mert világ végén van, másrészt annyira kiszámithatatlan apa, hgoy mikor indulunk neki a világnak. Ha majd olyan tali lesz hogy privi na akkor oda tutti megyünk. Ha esetleg tényleg nagyon nagy létszám összejön na akkor esetleg!

Torta: a Brendonba amúgy lehet kapni valami spéci tortaport, ami mindentől mentes, ÉN nem tudok sütni, nem akarom a gyerek első szülinapját elcseszni igy hát ráhagyom ezt a cukrászra, tudom hogy cukros meg stb. de ennyi kell a picinek :D

Kép
sziszike77

ííhíőú5ó55gf4g5- Ezt Sebi írta...Múltkor megnyitott egy excel fájlt és belemásolt egy weblapról 5 sort:) Szóval nagyon tehetséges a srác. Még nem tudjuk, hogy focista lesz vagy esetleg informatikus, mondjuk szeret a konyhaszekrényben is kutakodni...lehet, hogy szakács lesz!:)
mamiblue

Sziasztok!

Hűtlenkedtem kicsit.... :oops: a négybabásba írogattam, ott kevesebb a hsz, gyorsabb a visszaolvasás, inkább oda pötyögtem. Hiányoztatok, ezért visszanézek ide is. :)
Esélyét nem látom a visszaolvasásnak, tekintettel arra, hogy nekem négy hiperaktív gyerekem van (Bogesz... :lol: :lol: ) meg egy anti-hiperaktív férjem... :evil: szóval nem unatkozom....
Azért volt e nagy hallgatás, mert besűrűsödött az élet köröttem. Anyukám szegény leesett a cseresznyefáról, szerencsésen megúszta, de őt is ápolgatni kellett, a gyereket ugye nem vették fel abba az iskolába ahova szerettük volna, azóta is harcolok, lementünk a Velecnei tóra három napra, de emellett még a ház körüli munkákat is koordinálnom kell(ett). A kőműveseket egy hétig tápoltam, lestem minden gondolatukat, csak hogy olcsó(bba)n csinálják a ház vakolását és a terasz betonozását. A kert most van soron. Csesztetem a férjem, hogy ne aludjon délig (most szabin van még két hétig), hanem vakargasson valamit a kertben, hátha még idén homokozót tehetünk le a gyerekeknek... dehát... férfi... minél többet b..tatom, annál inkább nem csinálja! Úgyhogy kuste és szívom a fogam.... a négy gyerek meg a vérem egész nap... soxor már alig élek.... ráadásul Emese még mindig komfortszopik.... egész álló nap rajtam lógna. Két napja elhatároztam, hogy nem engedem, úgyis csak bohóckodik, nem szopik semmit... erre kiderült, hogy mégsem! Ráadásul elég keményen derült ki.... olyan mellgyulladásom van, hogy szikrát szór a szemem! Kész őrület! Egy egyéves gyerek mellett mellgyulladás!!! Ezek szerint még mindig van tejem.... és szopik is az a gyerek.... hihetetlen! Ja, és harap is! Méghogy nem!?! Ki az az okos aki ilyet ír a mama-okító könyvekbe, hogy szopizáskor nem harap a baba????!!! Hát akkor nem... de előtte, utána és néha közben.... háááát.... volt már, hogy megnéztem nem nyelte-e le a mellbimbómat..... :shock: A szemem majd' kiesik soxor ahogy ráfog... mert ugye mi megy Mandaláéknál tankönyv szerint (?), egy alsó és pont a fölötti felső foga jött még csak ki... így frankón tud harapni..... :twisted:
Na, eldugulok és igyekszem követni az eseményeket...
Pussz lányok!

A babók gyönyörűek, a karcsú mamákat úúúúúúúúúútálom :twisted: :twisted: :twisted: , a nyaralóknak jó pihenést!

Sziasztok!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Csoki
Szerintem irány a Dévény torna, ne halogasd tovább. A mászás nagyon fontos az agyi fejlődés szempotjából, a két ellentétes oldal koordinációja, stb, legalábbis a mi volt gyógytornászunk szerint - mert régen nem járunk már. Keresd vissza a gyakorlatokat, csináljátok szorgalmasan. Atit szépen elindította még annó a fejlődés útján, a többi meg már ment magától. Pedig nem jártunk rendszeresen, csak havonta egyszer, meg gyakoroltunk itthon. És ne idegeskedj, az nem segít. Tornászni, tornászni, tornászni. Még ha eleinte bömbi van, akkor is.

mikegirl

Sziszike köszi köszi -nézem nézem Bogeszék képét-mondok ismerem a pasit nadehát honnan...... :) hááát persze... :)

Kép
Kép
panni7

Ildikó: Felesre én is gondoltam :D , de végül lemondok az utazásról...apa megy egyedül. ha Sebi nem szopizna, akkor elmennénk kettesben, de így nem hagyom itt. Viszont vinni sem akarom, mert szállásunk tényleg csak éjszakára lenne...szóval zűrős...

Mandala: Antihiperaktív férj...hát ez jó! Jó,hogy írtad...akkor majd kukkolunk a négy-es topicba...De gyere ide is sűrűbben. Mostanában nem nagy a mozgás...Anyukádnak jobbulást!

Ja, és mivel megspóróljuk a repcsijegy meg szállás árát, ezért kapok egy infraszaunát! :D

Csoki: Igaza van Mikenak...most még könnyű segíteni!!! Azzal is sokat segítesz , ha háton felve az ellentétes lábat-kezet összeérinted többször a kis teste felett! Keresztben...ez a lényeg a keresztezés, így alakulnak ki az összeköttetések a két agyfélteke között!

mamiblue

Mindenkinek köszi a tanácsot!
Különben meg Maja annyira hisztis lett kiharcolja hogy valaki sétáljon vele.
Pedig láccik rajta hogy képes lenne rá hogy másszon kinyomja magát a mászáson kivül minden stimmel amit egy ien idős babónak tudni kell... igaz anya helyett anyi de az már mindegy :roll: :lol: :lol: :lol:
Az lesz tornáztatom ezerrel. Erre felé nincs nagyon ien kicsiknek lehetőség valami gyogytornászhoz vinni.
De pár napja letettem a vajszivemet.
Leteszem a szőnyegre hasra. Kimegyek. Gurgulászik tologatja magát előre és csak akkor megyek be ha már vörösödik a feje.
Egyre többet elvan és halad is rájön lassan hogy egyedül is megy. Tegnap már majdnem egy órát elvolt. Megmondtam mindenkinek a családba nincs dögönyözés se felvevés fekszik hasal mászik és egyedül :lol: :lol:

Viki!
Döcögösen fejlődik :roll: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Na az én lányomra mit mondana :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csoki: azért adtam az a lap cimet, mert ott van gyógytornász-terapeuta elég olcsó, azaz a gekkohoz képest olcsóbb. Ott 5eFt egy alkalom itt meg 1eFt. Azért nem mind1.
Izgulásra semmi ok, 10 gyerekből 3nál kimarad a mászás -mondta ezt anno nekem a mi teraputánk
A lényeg h időben észrevetted! !

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam, most már épp ideje.

Minden gyerkőc, tesó, anya, apa, Baumgartner stb. nagyon aranyos, szép, ügyes stb.

Márk jelenleg anyósomnál van, már egymás agyára mentünk itthon. De azért tegnap beszéltünk telefonon és azt mondta, hogy hiányzok neki. Hát azért ő is hiányzik nekem attól függetlenül hogy néha az agyamra megy. A lába még mindig nem tökéletes, de már szinte meggyógyult.

Ádám rosszalkodik (jelenleg is). Kipakolja a konyhaszekrényt, mindig ott van ahol nem kéne. Az egyik ujján lett egy szép nagy vízhólyag. Mert ő fürdés közben nem tud a kis fenekén megülni, hanem állva játszik a kádban és természetesen piszkálta a kazánt, megégette az ujját. Sírt nagyon, de nem gondoltam hogy ennyire megégett a kis ujja. Másnap reggel egy hatalmas vízhólyag volt rajta.

A tápszert továbbra sem issza meg. Egyik este adtam neki késztápszert (Hipp), akkor megitta, másnap pedig már nem fogadta el. Pedig vettem neki Nestlé gyümölcsös késztápszert is, nem tudom mi lesz, ha nem fogja meginni, majd akkor megiszom én. Az evés néha döcögősen megy, inni viszont annyit iszik, mint egy gödény. Egy kajáláshoz simán megiszik 2-2,5 teát. Már ezzel ki tud készíteni. Viszont vasárnap óta egyedül iszik, ez már haladás. Egyre többet adok neki a mi kajánkból, tegnap pl. spenótot adtam neki tükörtojással (csak a sárgáját adtam neki).

Egyre többet lépeget egyedül, de a biztonságra törekszik, ha lehet akkor inkább négykézláb "szalad", egy pillanat alatt odaér mindenhova.

A mosógépem még mindig rossz. Ma már felhívtam a szerelőt, hogy mi van az alkatrésszel (Olaszországból kellett megrendelniük), azt mondta ha péntekig nem jön meg, akkor kapunk egy kölcsöngépet. Már nagyon jó lesz, hiszen 1 hónapja szar a gép, azóta nem tudok mosni, csak gyűlik a szennyes. Ádámnak már kétszer kimostam kézzel az egész ruhatárát, többet nem akarom. Még jó hogy van egy csomó rongyunk. Csak az a rossz az egészben, hogy emiatt még nem tudtunk elmenni nyaralni, holnaptól pedig a párom is szabin lesz. Úgyhogy a tököm is tele van.

Kép
Kép
márkanyuka

És még a fogyókúra eredményéről nem számoltam be.

90 nap = 8 kiló fogyás = hiszti, depi, sárkány, ideg. Röviden ennyi. Nem tudom hogy megérte-e.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Jelentkezem én is. :D És gyorsan példálózom a nagylányommal. Kedves "döcögősen fejlődő és alultáplált" gyerekes anyukák nyugi. Vivien 1 évesen volt 7 kg és 70 cm. A dokink is állandóan küldte vérvételre, meg csezsegetett, h vékony stb. Semmi baja nincs és nem is volt. iszonyú mozgékony volt. És ilyen a testalkata. Ennyi. Mászni sem mászott sokat. max pár lépést. Mire megtanult volna mászni, már állt és járt. És azóta sem állt meg... :lol: Lara viszont még mindíg szopik. szinte csak azt eszik. Pár falat mást max. Viszont mászik mint egy tank... nincs akadály előtte. meganulta kinyitni a biztonsági rácsot is... :evil: Tehát ahány gyerek annyi féle. Nem hiszem, hogy itt bármelyik babával baj lenne. :)

Visszanézek még, csak megkavarom a lekvárt.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Én is belépek azok táborába akiknek rossz a mosógépük!!! Persze nekem annyira hogy javithatatlan!!!!!!!!!!!!

Kép
sziszike77

Csajszik, mindent elolvastam - szóval tudok mindent :wink: , de csak Csokinak tudtam írni tegnap (?) pár sort.
Mi perceken belül indulunk Siófokra, az Azúrba. Mire visszajövünk, én is sok-sok képet szeretnék, és csupa jóhíreket.
Pusszantást mindenkinek!!! Szép nyugis hetet!!! :lol:

mikegirl

Hello!

Sziszike: :( Ez a méreg...

Mike: irigyellek...szupi hely!:)

Mi festünk hétvégén...nem megyünk mátrába, túl meleg lesz!:(

mamiblue

Huhh, igazi csapás ha a mosógép elromlik.... Nálunk minden nap megy, gondolom másoknál is így van! Basszus, milyen kemény lehetett kb 60-80 éve. Se mosó, se mosogatógép, se sütő, se Hipermárketek :? Jujj, el vagyunk kényeztetve!

Jaaaaj, a képet nem azért tettem fel......... csak gyerekkori haverok vagyunk és Szaffi baba annyira szeretni Zsolti bácsit! :wink:

Pont a Kismama magazinban olvastam arról a nőről aki a szoptató liga egyik vezéregyénisége, 4 gyereke van és most volt a legkisebb 1 éves. Na, éppen, hogy elérte a 7,4kg-ot! Nagy ügy!!!! Már én sem idegeskedem! Pattogo, gyönyörű lányodat látva megnyugodtam, hogy akkor nem lehet para a kg kérdés!

Huh, de írígykedem a nyaralókara! Mindenesetre, érezzétek jól magatokat! Kiváncsi leszek melyik gyerkőc nyeri el a nyár csokibabája címet!?

Talira szerintem mi megyünk ha addig nem jön közbe semmi!!!

Örömmel olvasom, hogy milyen ügyesek a kis Drágák! Ádám is nagyon ügyi, hogy már szinte szalad....

Márkanyuka, gratula a fogyókúrához!!!! Nekem nem lenne ennyi erőm! A 49-50kg-os brigádnak meg PFUUUUJJJJJ :evil:

Emesének boldog hófordulót!

Kép
h.bogesz

Köhmmmmm, lenne egy rendkívül kínos kérdésem

Akiknek az átlagnál egy kicsit nagyobb mellük van......., ott ahol a melltartó merevítője megy nekem barnás foltok jelentek meg, mint a májfolt és hámlik is, de újra előjön! Megijedtem, kentem Canestennel, de nem ez a gond, kentem Fenistillel, semmi! Volt már valamelyíkőtöknél hasonló helyzet?? Bocsi, hogy ilyet kérdezek, de hátha van tippetek, mielőtt órákat állnék a bőrgyógyászat előtt! Amúgy csak azóta van, mióta ilyen gatyarohasztó meleg van!

Kép
h.bogesz

Kép hőőő, mekkora kígyó

Kép
h.bogesz

Húúúúúúúúú
csajok Nyíregyházán voltunk az állatkertbe...
Maja annyira élvezte 6 órahosszán át egy nyöszörgést nem vágott le pedig egész nap nem aludt....Követte az állatokat mindegyiknek visitozott ...
Úúúúúúúúú
Este vagy holnap dobálok fel képeket... Nagyon nagyon jó volt.
Vendég

sziasztok!

minden baba cukorfalat :D

és a nagy hir: megjött az elsö menzeszem 2006nov óta.... hát olyan fura, a baba még elfogadja a tejcit, söt mintha egyre többet cicizne :? addig adok neki amig kéri, nem igaz? :wink:

mi kedden megyünk dokinénihez kontrollra, de az én drágám 11-12 kilo körül van, amivel már eddig is nagy érdeklödést váltott ki a pici a spanyol babok között :oops: :D

majd megirom a pontos adatait is

ja és lépett egyet a Regina egyedül, olyan cuki volt, aztán lehuppant

képeket én is dobok majd
Kép
nora80

Sziasztok!

Bogesz: Kismama cikket én is olvastam, és én is felfigyeltem a baba súlyára. Teljesen megnyugodtam :lol:
Mell kérdés: hát én ebben nem tudok neked segiteni, én most a másik véglet vagyok. Amióta nem szoptatok és nincs tejem a mellem is megfogyatkozott. Hol van már a tavalyi hó, amikor 95 C-s melltartót hordtam :roll: Most visszamentem 75 B-re :?

Csoki, Nora várjuk a képeket! Norától én tengerpartosat szeretnék :wink:

horvviki

Sziasztok!
Ma volt nálunk is a doki! igaz kicsit késve,mert szabin volt! Mi is a pehelysúlyúak táborát gazdagítjuk! 7600 gramm és 71 cm. De nekünk abszolút nem mondja a doki, hogy sovány!meg szerintem sem az!Kis formás! :D Lili egy hete kb már teljesen egyedül megy.Azóta nincs megállás! :D 6x lefáradok,mire ő egyszer! :D de tök jó így egy kicsit könnyebb a dolgom,mert már kijön velem teregetni,mosni( olyan cuki,látja,hogy pakolom a ruhákat a mosógépbe és ő is rakja be!betojok neki)Állandóan kutyázik! :D ódákat tudnék zengeni az én kis poronytyomról! de nem teszem,mert kiútáltok az oldalról!mi is készülünk az állatkertbe,mert mikor először voltunk annyira még nem jött be neki,de most megveszik az állatokért!na meg a kisgyerekekért!Ha meglát egyet nem lehet bírni vele!
na lépek!Élvezzétek a jó időt,mertki tudja meddig tart!
Sziasztok!

KépKép
dudu_84

Hali az éjjeli bagoly kismamáknak! Gondolom mindenki összerámolt, elmosogatott, apát megetette és lerogyott! Ilyenkor van időm ideülni, mert halálra szekál ha napközben a gép felé megyek! Visít, belémharap, rángatja a gatyámat....

Csoki, szó szerint állati lehetett!!! Már várom a sztárfotókat!! A pároddal voltatok :wink: Bocs, csak azért mert ha látta Maját örülni, akkor biztosan beleszeretett!! Persze ha ez eddig nem történt meg!
Én is éppen ma gondolkodtam, h el kéne menni, mert a Camponában voltunk egy állatos boltba és egészen odavolt a papagájokért, na meg a halakért! Láttam, hogy nem érti, de olyan cuki volt....

Nora,gratula a "lecsós" napokhoz!!! Akkor mostantól figyelni kell!!! Szedsz fogalmazás gátlót?? A Cerazettet lehet szoptatás mellett is szedni! Bár én úgy vettem észre,h hízlal!
Bikinis képeket kérünk!!

Horvviki, uhhh azért ez nagy változás!!!!! Nekem is volt olyan érzésem, hogy mint egy meggyötört dohányzacskó, olyan lett a mellem, DE eltelt 2,5-3hónap és visszaalakult az eredeti méretére! Én hírtelen annyira el voltam keseredve, h felkerestem egy plasztikai sebészt, de azt mondta, hogy a mellnek 6 hónap kell szoptatás után, hogy a végleges formáját, méretét elnyerje és csak utánna szabad beavatkozni. Szóval sztem neked is vissza fog alakulni!!!!! Addig meg apának kell megmondani, hogy örüljön, mert most mindenféle félrekacsintás nélkül foghat kisebb melleket..... :D aztán várjon csak mert visszatér a nehézbombázó!!!

Dudu, örömmel hallom, hogy normális dokid van! Lili nagyon ügyes kiscsaj, már igazi kis házitündér!
Nálunk is sláger a kutyus, és a kutty duda orrának a nyomogatása! Na meg a gyerekek....detto, mint nálatok, sikít ha meglát egyet és azonnal kommunikálni akar vele! Sajnos sokan megijednek tőle és elsírják magukat, Szaffi meg nem érti mi a bibi!
Már várom a talit, mert akkor jól egymásra fognak találni!

Szep álmokat hős anyukák!

Kép
h.bogesz

Hello!

Hu...most ebédeltem, majd kidurranok!

Hogy bírjátok ezt a meleget??? Emlékeztek, tavaly is volt egy ilyen időszak, mikor nagyon meleg volt...de szerintem nagy pocakkal sokkal kellemetlenebb volt!

Bogesz: Nekem akkor volt ilyen mikor merevítős melltartót hordtam. De most én szoptatósat hordom még mindig, attól nincs...De hogy hogy lehetne elmulasztani...passz!

Talira akkor hányan??? MErt ez tényleg úgy lenne a jó, hogyha ebből a topikból jönnénk többen...hiszen mi ismerjük egymást. Én mikor a Matit vártam, sokat voltam chaten, ott aztán napi szinten lehet megbeszélni a dolgokat...de kinek van erre ideje már???

mamiblue

Sziasztok!

Mi is előkerültünk, a meleg idebent tart. Judit, ja, tavaly is július közepén volt a hőség, amikor Kiskunhalason valami csúcsot mértek. HálIstennek most nincs annyira felfújva ez a hőség dolog, legalábbis én nem látok a neten annyi pánikkeltő időjárásos cikket, mint tavaly. Szerencsére a házban elviselhető, 25-26-27 fokra megy fel estére. Végső esetben a garázs is szóba jöhet, ahol most 22 fok van :)

Nóra, szerintem Te húztad legtovább menzi nélkül.

Állatkertben mi még nem voltunk, talán majd ősszel, amikor nem lesznek ilyen melegek.

Tali: időjárástól függ. Meg a pesti dugó-helyzet kissé riaszt.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági: Nálunk a tetőtérben is 24 fok alatt van, ide is jöhettek hűsölni...ráadásul fillérekbe kerül a légkondihoz képest a hűtés :) Egyébként még nekem sem jött meg :( Azért remélem nem is lesz most olyan meleg , mint akkor 40 fok körül...hogy cikkezni kelljen róla! Nekem avval van bajom, hogy Sebike bele van őrülve a kertbe...legszívesebben egész nap kint lenne...de én nem bírom kint a meleget! :?
Állatkert...szupi hely én is imádom...és olyan jó, hogy mindig van vmi újdonság!

mamiblue

Hbogesz: Már ezerszer megakartam kérdezni hogy végül mi lett a munkahelyi ügyeddel? nem emlékszem már a végkimenetelre ne haragudj!

Én a középmell méretűek táborát erősitem, de nem használok melltartót, leeht hogy a púdert kéne kipróbálnod, hátha az beválik

Szerintem a súly méret tényleg lényegtelen, minden gyerek más és más!

Tegnap voltunk este apával vadászni, aztán hajnalba a belváros felé vettük utunkat, ettünk egy nagyott hajnal 2.30kor a Szerájba utána hazaértünk, felnőtteset játszottunk :D és ma 1kor keltünk. Hanguska anyumnál aludt, mostmár ezek a pénteki napok a mamánál alvós napok lettek. Tök szupi volt igy a napom meg is beszéltük hogy minden héten csinálunk ilyen csak kettőnkről szóló napot, mert nagyon jó volt.

Hangus is imádja az állatokat, pont valamelyik nap vittem őt le a helyi lovardába hát örjöngöt a lovakért.

Tudsz szoptatni persze Nórika ameddig a kicsi csak igényli, de az egészséges az 1-1,5 éves kor. Persze láttam már 5 éves gyereket is szopizni, szerintem az már túlzás!
Na megyek medencézünk, a hőséget igy még ellehet viselni.

Kép
sziszike77

Hello!

Írjatok csajok!!! Kávézás közben (mivel itt csönd van) benéztem a 2009 márciusi babák topicba...rögtön meg is irigyeltem őket...még szerencse, hogy nem sikerült még lefogynom, mert akkor lehet , hogy azt mondanám, hogy jöhet a 4. !!!

De tényleg...írhatnátok, leglább pár sort! :)

Sziszike: Mire vadásztatok????

mamiblue

Judit,
maj nézd meg jövő ilyenkor is a 2009. márciusi topikot, hogy mennyit fognak írni! :wink:
Amúgy 4. baba? Hm, szép vállalkozás... :lol:

italoman

Judit, nagyon érdekelne, milyen hűtése van a házatoknak! Mi is agyalunk valamin, ami nem hagyományos légkondi.

Ma délután aludt a család, ilyen még sose volt :) mármint hogy napközben mindenki egyszerre aludt volna :) persze Eszter ébresztett mindenkit.

Jajj, tesóm tegnapra volt kiírva, minden telefonhívásra és sms-re összerezzenek :D

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Képzeljétek kijött az 5. foga a picinek! Én meg már csak azt vettem észre hogy valami fehérlik az alsó foga mellett,megnéztem és már át is törte az ínyét! Igaz nyügi volt kb 2-3 napig meg kicsi nyüszi éjjel,de nem gondoltam,hogy ez a fog ilyen hamar kijön,mert az első 4 foggal kegyetlenül megszenvedtünk hetekig! Úgyhogy remélem a többi már ilyen könnyen jön neki! :D

KépKép
dudu_84

Ági: Nálunk a falakban vannak a csövek és hőszivattyúnk van. Avval fűtünk, ilyenkor nyáron meg 19 fokos vizet keringtet a csövekben. Meg persze jól le van szigetelve a ház, mert azt muszáj! :( De ha nem lenne, akkor sem lenne klímánk, inkább szellőztetnék..vagy a fene se tudja!

Dudu: Van remény, Sebi is csak az első pár fogával kínlódott, az utolsó kettőt szinte észre se vettem....bár nem tudom mi lesz, ha az örlők jönnek!!:(

Ági, tesódnak, gyorsat és könnyűt!!!

mamiblue

Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak én napok óta fürdőrucit vadászok magamra. És hát eddig nem jártam sikerrel :evil: Mindjárt utazunk és még nincs fürdőruhám, a két évvel ezelőtti kicsi, a tavalyi nagy... és a mostani alakomon egy fürdőruha sem áll jól. De hát csak magamat okolhatom, volt rá majd egy évem, hogy visszafogyjak, aztán lusta voltam. Most majd bújkálhatok a tengerparton :oops:

Fanni viszont már kapott egy fürdőbugyit, nagyon édeset, rószaszin-sárga fodros-masnis :lol: Bár még neki is kell még egy váltó. Aztán kellenne még egy olyan szandi is, amiben be tud menni a tengerbe, nem árt neki, ha vizes lesz. Láttam is jót neki, de a 20-as méret kicsi volt neki, és sajna nem volt nagyobb. Mellesleg tuti el volt számozva, mert elvileg 19-es a lába most.

Agnesgoboly: drukk a tesódnak. Van már valami hir???

Dudu: grat az újabb foghoz :lol: Nálunk is az első 4 lassabban bújt ki, utána a másik 4 szinte egyidőben előjött. Igy most mi 8 foguak vagyunk :lol:

Sziszike: nálunk is van, hogy Fanni a mamánál alszik, és tényleg iszonyú jó egy kicsit lazitani olyankor. Persze nagyon hiányzik mindig Fanni, sokszor bűntudatom is van, de hát jó egy kicsit pihenni is. Én nagyon-nagyon értékelem, hogy anyu ennyit segit nekem. Nem is tudom mit csinálnék nélküle. És nagyon becsülöm azokat is, akiknek nincs segitségük. Na az a nem semmi!

horvviki

Kép Kép Kép Hát a képek azért késtek mert a fényképező memókarija becart és sehogy nem tudom feltenni őket. :?
De azért páraat teloval is elkaptam.
Ja a makákok elfoglalták Maja triciklijét :lol: :lol: :lol:

Bogesz!Már rég beleszeretett... :lol: Különben meg a párom nem volt velünk mert akkor vizsgázott.

Megszülta barátnőm... 11.én jjjaaajjjj oan édike. Szerenék még én is....
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: