A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

kike: en nem megyek elotted! Szerintem!
Jo mar neha en is ugy gondolom talan jobb lenne rajta tul lenni, de surgetni nem lehet oket!
Az alvas meg pont nem jo pelda:) Bar ha kisangyal kisfiad lesz, akkor ejjszaka aludni fog:)
Vendég

Dittke: gratulálunk Izabellához!

Kike: Dittke nem előzött (pont egyidősek voltatok)
Csak a mi babóink nem akarnak előbújni!
Vendég

Sziasztok!

Hű, mennyi babahír!

Véda, Dittke, Muffin, óriási gratula nektek, nagyon-nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok babáknak-mamáknak!
Muffin, nagyon remélem, hogy megnyugtató híreket kaptok Eliot felől!

MOstanában csak felületesen olvasgatlak benneteket, írni meg egyáltalán nincs időm, de ezekre a hírekre muszáj volt beugranom :D

Reggel voltam ctg-n, hál'Istennek minden rendben. A dokim nem feszegette a szülés módját, nem is vizsgált meg, és a magánrendelésére sem rendelt be, úgyhogy ezeket mind jó jelnek könyvelem el :) Ahogy a fájástevékenység csíkját nézem, mi még októberben is ugyanígy leszünk :D
Jövő szerdán megyek újra, akkor lesz áramlásvizsgálat meg asszem uh is.

Akinek kell, nagyon drukkolok! Aki szülni akar, az menjen, de előtte egyen palacsintát :wink:

Szép napot!

Kép
Kép
bondi

Kimaradt: gyönyörűséges babáink vannak itt a fórumon :D

Kép
Kép
bondi

annyira imadom draga ferjemet!............nalam elvileg mindennek van helye! de o nem igen veszi ezt figyelebe es sokminden nem da kerul vissza mi a helye lenne. erre velem keresteti.
Szuper! MOst epp az ir banki papirokat kerte volna, de hat en honnan szivjam hol van he egyszer ott nincs, ahol az en rendszerem szerint lennie kene!
Na mindegy!Kicsit vagyok csak duhos! Mert konkretan emlekszem o pakolta el valamerre mikor aprilisban meg probalta elintezni az utalast....es ez a halalom amikor "csak ugy" felszivodik valami!
Vendég

Anyjuk!
Ismerős a szitu..... Ati is ilyen.... és velem morog, hogy hol vannak a munkás papírjai, meg a számlák....mindig mondom ahova tette....

d.dodó

ja, ez jo! En honnan szuljem mit hova tesz?
De mar a taskat is atneztem amivel akkor jart, mikor utoljara intezni akarta ezt a dolgot. de most az se jott be!

Amugy en igyekszem rendebn tartani a papir dolgokat....ne de ha o egyszer belenyul.....
Most igazan nem tudok mit tenni! Nincs is otletem hol keressem!
Vendég

Dittke,
titokban megszületett a kis Izabella? Nahát, nagyon szép kislány!!! Sőt, nem is olyan kicsi...

Anyjuk, azt hittem, te is meglepsz minket... hát végül is megleptél, mert nem szültél.

Sajnos anyóssal én is így vagyok, de igyekszem magam visszafogni, hiszen a férjem anyja, na meg még beteg is ráadásul.

Államkincstár... hát ott kivételesen hamar végeztem, az oep rosszabb! Mindenesetre azt tudom tanácsolni annak, aki maga viszi be a papírokat, hogy az ügyfélfogadási idő vége felé menjen, mert akkor kevesen vannak. Ne hajnalban, mert az összes kisgyerekes anya akkor megy, és irtó sokan vannak, na meg a gyerekek sem bírják túl jól, sírnak szegénykék - nagyon sajnáltam őket!

Oltás: én csak akkor adatom be majd a kicsinek bármelyik kötelezőn kívüli oltást, ha betegeskedni fog. Szonja nagyon jól bírja a gyűrődést, remélem, a kisöccse is ilyen stramm lesz!
(ráadásul az anyukám immunológus, és ő is ezt támogatja - bár nagyon csodálkozott, amikor Szonja bölcsibe került, és négy hónapig mindent elkapott, amit lehetett. De előtte és azóta szinte semmit, és tegnapelőtt is egy nap alatt letudta azt a lázat.)
:D

Ja, és a tesóm Amerikában élt a családjával, és a lánya szinte semmilyen védőoltást nem kapott, de nem is lett beteg - mert ott valószínűleg kisebb az esélye, hogy pl. tbc-s lesz a gyerek. Most Angliába költöztek, és szegény Anna elég sokat influenzás, meg hasfájós - nagy a klímaváltozás Texashoz képest :shock: de hát már 9 éves, úgyhogy kibírja.

KépKép
szkagi

Anyjuk!
Meg gondolom most a lakásfelujitásban mégjobban keveredtek a dolgok valamerre!!

d.dodó

hat nem edes, azt irja ne panikoljak, megoldja o! Nem baj ha nincs meg a papir! ez mind szep es jo, de ezeket a szerzodeseket nem viccbol adjak az embernek....na mindegy. Hogy oszinte legyek azt se tudom a kartya hol van hozza!

Az angolt meg jo idoben kivettem a penztarcajabol:) Azon van penz es hozza is ferhetne.... :lol: Gonosz vagyok!
Vendég

Dittke 5-ére volt kiírva,pici Lánya meg már 6 napos.

Kép
Kép
Kép
kike

Dori: nem en akkor is kulon zacsiba raktam mindent. Meg utana szepen kulon mappakba pakoltam....de hat o fogta - gondolom en, elvitte magaval, mert akkor is amunkahelyerol telfonalgaott ez ugyben, es vagy vissza se hozta, vagy ki tudja hova tette
Vendég

Jól látom hogy Kolcsek is már finis-ben van,de már régen jelentkezett? :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

en szerintem nam fogok tudni meglepni senkit hirtelen jott babaval...bar oszinten a tegnapi nap utan- meg az azota is bennem motoszkalo kisordog ota- mar azt kivanom hogy minel elob es egyertelmuen induljon meg a szules! Errre nem vagyok felkeszulve, hogy meg az utolso napokat is panikba toltsem!
Vendég

Anyjuk:elhiszem,elég rossz lehet hogy mindig azt figyeled hogy mi van,engem is idegesítene a dolog.

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk!
Hu, az még nagyobb gáz lehet, hogy ha bent hagyta munkahelyen...

d.dodó

Amúgy szerintem most jóval kevesebbet alszok,mint fogok,ha meglessz a baba.

Kép
Kép
Kép
kike

Hát,Apa jól elment-igaz sok elintéznivalója van a városban,de azt hittem hamarabb hazaér,és persze hogy nem vitte el a telefonját magával-biztos már ő sem bízik benne hogy lessz valami. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

jaj, papírok és férjek... nálatok is ilyen???
Én már csak legyintek, ha a Zoli valamit vadul keresni kezd (a minap a születési anyakönyvi kivonatát vesztette el, miután megcsináltatta a személyijét) annyira fel tudja magát húzni ezeken, hogy inkább el is vittem Szonját játszótérre, amíg lenyugszik az apja - de persze nem találta meg. Mondtam is, hogy most már megvan a személyije, mi a nyavalyának eszi magát? Majd meglesz. Ki nem dobtuk.
Csak hát mi is költöztünk, és egy csomó minden összevissza van.
Azóta meg nem is kereste. Persze ezt asszem lehet pótolni, de a banki papírokat, ráadásul külföldieket :shock: nem.
csak nem az adóbevalláshoz kell?

Képzeljétek, tényleg, a tíz éve külföldön élő tesóm kapott az APEH-től egy levelet... át se vehettük, persze, úgyhogy nagyon titokzatos. De a kitartó anyukám kiderítette egy ügyintézőtől, hogy azt kérdezik, miért nem fizet tb-t, és ha külföldön lakik, ott fizet-e betegbiztosítást.
Ilyen alapos állami rendszerünk van, látjátok??? Gondot viselnek - és nyilvántartanak (nyilván tartanak tőled - csak hogy a klasszikusokat idézzem) :lol:

KépKép
szkagi

Ja,és nem is mondtam,úgy néz ki hogy a kecsinek is lessz kicsinye-már lemondtunk róla mert sokáig egyáltalán nem nőtt a hasa,most meg már akkora tőgye van-ha minden igaz,legalábbis úgy számoltuk hogy akkor lessz meg neki,amikor nekem is,vagyis neki már a napokban várható.Remélem ez a kicsi megmarad,nem úgy mint a tavai.

Kép
Kép
Kép
kike

Védőoltások: Rolinak pluszban csak az agyhártyát adattam be. De most kezdem megbánni, hogy a bárányhimlőt nem kapta meg. Na majd látjuk, elkapja-e. Nagyon remélem hogy nem. Mert megőrülök ha Jázmin is beteg lesz!

Dittke! Gratulálok! Nagyon édes kislány!

Kép
szly27

na megyek, valami takarítás és főzésféle vár rám. Sajnos a főzést még nem bírtam megkedvelmni, úgyhogy a legegyszerűbb mákostészta lesz ma az ebédem.

Tudjátok, mivel lepett meg az anyukám? Hogy vasárnap palacsintát süt :lol: :lol: :lol:
Szonjácska rendelte! És vasárnap megyünk ctg-re a kórházba!!! Úgyhogy megyek és pakolok!

KépKép
szkagi

Kike! :D
a kiskecskéről is kérünk majd képet!!! :D

KépKép
szkagi

Szkagi:Naná hogy kaptok róla majd képet-ennyi baba között elfér majd egy kiskecsi is :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Dettike nagy gratula Nektek! sok-sok boldogságot az egész családnak!
bencuri

Nem az adobevallashoz kell, szerencsere ahhoz csak a munkahelyen kapott papir kellett, az meg megvan( meg jo hogy nem dobta ki a nagy szortizrozasba!) hanem azert kene, hogy a rajta levo penzt atutaltassa az itthoni szamlara, mert nem credit kartya, szoval levenni nem tudjuk rola. Irorszagban nem tudom hany honapot ott kell elni, hogy credit kartyat kapjon az ember.

Amugy velunk szinte mindig ez tortenik, ha kell valami az epp nincs meg:)
Imadom!

Kike: igen eleg idegorlo a szitu! Kb percenkent nezem hogy valyon izzadsag folyas, vagy mi a szosz....
de mindeig lenyugtatom magam, hogy azt moindtak nem magzatviz...( azt hiszem ezt magam sem hiszem)
Vendég

Szly, Roli mikor játszott az unokatesókkal? Ők akkor már kiütésesek voltak?
Szerintem ezt nem nagyon tudod kivédeni, mert akár a játszótéren is elkaphatja Roli bárkitől, akin még nem jött ki a kiütés.
Bízz benne, hogy nem kapja el! Én egész bölcsi alatt arra vártam, hogy mikor leszünk túl valamelyik himlőn (Szonja többször volt kiütéses, én állandóan skarlátot láttam benne), de semmi. Csak víruskiütései voltak.
Hátha Roli sem kapta el. Hátha Jázmin nem kapja el, még ha Roli beteg is lesz. Hátha nagyon könnyen lezajlik, ha mégis elkpaják. És ráadásul ott van a gyerekorvos, ha mégis betegek lesznek, figyelni fog arra, hogy a lehető legkönnyebben átvészeljék.
No para!!!!

KépKép
szkagi

Szly remélem elkerül titeket a bárányhimlő, szoritok!++++
bencuri

Dittke! Hatalmas Gratula Izabellához!
Vendég

hali lányok!

dittke! nagy nagy gratula!!!! milyen "titokban" jött. sok erőt, tejcsit kívánok és boldogságot a kis családotoknak!!!

kike!
jó lenne ha már nem otthon dekkolnál hanem a kórházban "szenvednél". persze nem akarok neked rosszat, de ha igy haladsz akkor még én is be foglak előzni 3 hét mulva :D :D (milyen gonosz vagyok :oops: )

egyébként én kész vagyok az ebéddel. habár csak petrezselymes krumplit kellett csinálnom. az tegnap elfogyott.
leveske is maradék van.
de sütöttem sütit! vagyis még most teszem be a sütőbe :D
remélem fini lesz.
felteszem majd a receptesbe. nagyon egyszerű. nem szeretem a krémes sütiket ugyhogy ez is édes száraz süti :D
lehet csinálok hozzá vanilia sodót. azzal kicsit trutyisabb és azt még szeretem is :D
de majd csak ha kisült és megkóstoltam. szerintem igy is jó lesz.

jah és bejelentkeztem fodrászhoz jövő hét szerdára :D
utána már majd csak szülés után megyek valamikor.
de már olyan meleg van ebben a nagy oroszlán sérőban hogy kénytelen vagyok kicsit ritkíttatni.

papirok... nah ne is mondjátok. itt se nincs meg sose semmi :D juj milyen szép magyar mondat volt :D
és a Mák-os papirok... nah nekem megigérte az ügyintézőnk hogy elpostázza. még mindig nem ért ide. de jövő héten már rátelefonálok hogy 38 hetes vagyok, ideje lenne a postának ide érnie. nem tudom mit csinált vagyis mit nem csinált. ilyet nem szokott hogy megigéri és nem küldi. :(
de lehet közben elment szabira, meg hát volt köztisztviselő szabadnap is :D
habár nem hiszem hogy 2 hét alatt nem tudta elküldeni... :twisted: :twisted: :twisted:
ráadásul pénzt se tudom hogy kapok, mert ugyebár a munkahelyemről csesztek beküldeni a tp-s papirom... nah és ne legyek mérges... és éljünk meg.. habár az én fizumból éhen halnánk de kiegészítésnek tök jó :D

oltások: hát én ezt igazából még nem gondoltam át. az tuti hogy a bárányhimlő ellen nem fogom beoltatni!!!! az nem akadályozza meg hogy majd valamikor ne kapja el. felnőtt korban meg sokkal veszélyesebb. a többit még nem tudom. a kötelezőket megkapja, de hogy azon kívül mit adatok be neki... azt se tudom mi a kötelező és mit lehet még adatni.
ezt még át kell rágnom.

anyjuk!
volt azóta szivárgás? vagy teljesen megszűnt az a valami ami jött??
jöhetne már baba is! :D

anyukák!
tegyetek babafotót... nézegetni szeretnék képeket. és párom is szokott hazajönni ugy hogy van-e ujabb babahir, vagy babafotó. ő is nézegeti őket. némelyiktől el van ájulva hogy mekkora haja van, vagy éppen mekkora nagy bébi.
de volt olyan is mikor közölte hogy milyen kicsi... a miénk is ilyen lesz? azt már nem emléxem hogy ki tette fel. azt tudom hogy nagy ágyon feküdt anyuka és a baba. nah azt kicsi babának találta :D
persze az ágyhogy és felnőtt emberhez képest nem csoda.

jaj eldugulok.. beteszem a sütit. mennyit irtam :oops: :oops:
bocsika!!!

Kép

Kép
timi1982

Anyjuk, Miért nem mégy el patikába, szerintem igenis lehet olyan betétet kapni még, ami kimutatja a magzatvizet. Három éve én is vettem, mert állandóan folyt belőlem valami (már bocsánat), de a dobozban össz-vissz három darab volt, és egy ezresbe került :shock: . Pont akkorra fogyott el, amikor elfolyt a magzatvíz, azt már nem is tudtam megnézni!! A szülésznőm óriásit nevetett ezen, és mondta is, hogy kár, mert kíváncsi lett volna, hogy tényleg kimutatja-e, hogy az magzatvíz :D

KépKép
szkagi

jaj!

ez a tv... az előbb a boby most meg a jocky ewingg vagy hogy kell leirni van a tv-ben. ezer éve nem láttam őket. valamikor a dallas sorozatban. ezek másban is szerepeltek ?? :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Timi: tegnap este ugyan ugy folyt, mint elotte valo este, de mikor elmentunk setalni mar nem meg utana sem. Most is folyik valami , oedig ulok, de ez elkepzelheto hogy folyas,mert az delelott mindig bovebb szokott lenni.
Nem tudom, mar nem gondolok semmit. Varom hogy kezdodjon a doki rendeles, es huzok hozza.
Igaz nem vagyom egy ujabb vizsgaltra, de hatha okosabb leszek. meg ha ketto doki latja ugy hogy nem a burok repedt meg, akkor tan jobban elhiszem...
Vendég

ajaj, csajok, muszáj kikapcsolnom a gépet, mert nem bírok elszakadni... Vár a lábas, a porszívó, afenébe... sajnos nem vagyok házitündér :oops:

KépKép
szkagi

Timi:hát bizony én haladok,csak a babó nem halad kifelé :lol:
Ámde max.14-én kijön,ha akar,ha nem :lol: Legalább látom a végét-akkor már muszáj azt mondta a doki,mert betöltött 41-hét lessz,és akkor már indítanak,nincs mese.

Timi:sütit kérek,én lusta vagyok sütni :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

a p...ba!!!

őzgerinc formába kellett a sütit tenni. be a sütőbe. érdekes szag lett a konyhába. eldőlt a forma és kicsöppent a süti. de most megoldottam. sül tovább :D még jó hogy most az elején.
még igy is küldök akinek kell :D nem romlott el :D :D

Kép

Kép
timi1982

Na, ezt már szeretem! Térülök, fordulok, és mire érkezem vissza:

Dittke! Nagy gratula Izabella babához!!!!

Hát a MÁK-ban olyan gyorsan végeztem, hogy csak na! És még csak ügyintézőt sem láttam! :D
Bementem, portás egyből, hogy miben segíthet, mellette biztonsági őr.
Elmondtam miféle formanyomtatványokért jöttem.
Biztonsági srác: rögtön hozza, maradjak ott. Nem volt fél perc, meg is kaptam mindet, még a Gyes-hez is, mondván hátha kell.

Bárcsak mindenhol ilyen rendesek lennének!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Krisztina:na ez tényleg tök jó,hogy ilyen segítőkész volt a srác :D

Timi:milyen süti lessz?Én kérek!! :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike: nálunk is úgy van, hogy betöltött 41-ben indítják, nincs mese. Ha 40-ig nem jön, akkor meg befektetnek megfigyelésre egy hétig akár.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok Mamik :D !

Előszöris hatalmas gratula az új kis bébijeinkhez Sipinének, Védának, Muffinak és Dittkének! Mindenkinek a legjobbakat kívánom!

Továbbra is nagyon izgulok a kis Eliotért hogy minden rendben legyen vele ezután is!!! Igazán megérdemelnék ennyi izgalom után!

Sok a császár, nem? :?

Kutyafuttában olvasok, mert nem sok szabadidőt kapok Nóritól az utóbbi 2 napban.
Egyébként minden rendben velünk, egyre jobban szopizik, és már nem is fáj annyira a cicim. Úgy tűnik lassan csak egyenesbe jövünk már! :) A csöpögés sajna nem változott, úgyhogy tonnaszám fogyasztom a melltartóbetétet, ami ráadásul nem is olcsó, de hát ez van. (A mosható meg nem szimpi)
Már 3 napja hagyagolom a mérleget, az órát és mindenféle stresszképző izét és sokkal jobban érezzük magunkat. (Persze a védőnő ki fog akadni ha megtudja de az az igazság hogy kinyalhatja... :twisted: )
Ma reggel mértem neki tiszta súlyt és 5 nap alatt 20 dekát hízott!!!! Jupppiiiiiiiiiiii! Szóval most nagyon :D vagyok!

Andi - nekem azt mondta a doki szigorúan 6 hét eltiltás a szex-től. :?

Szkagi írta:
[quote]A írta:nyjuk, Miért nem mégy el patikába, szerintem igenis lehet olyan betétet kapni még, ami kimutatja a magzatvizet.

Ági, Anyjuk és mindenki akit érint...
Már írtam párszor hogy én napokig jártam a gyógyszertárakat az ország több pontján, de sehol sem lehetett kapni. Aztán végül az egyik helyen kinyögte a gyógyszerész bige hogy MEGSZŰNT A GYÁRTÁSA!!!! Ez februárban volt, úgyhogy azóta ha maradt is valahol tarcsiban 1-2 darab, tuti már túladtak azon is. :(

Olyan gyönyörű minden kis bébi! Kezd átalakulni a Nyugdíjas Pingvinklub CSODÁS BABÁK ÉS CSITTI-FITTI MAMÁK KLUBJÁVÁ!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Csak így tovább!

Várom az újabb szüléströténeteket és babafotókat!

És Bondiiiiii!!!! Kiemelem, mert valahogy folyton elkerüli a figyelmed ez a mondatom: KÉRÜNK FOTÓT CUKI OTI-POFIRÓÓÓÓÓÓL IS!
Vendég

Olyanokat szurkál már megint belém a kis gazember hogy nemigaz!Ilyenkor biztos nekifeszül valami idegnek,és olyan mintha belülről űvel szurkálnának! :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Krisztina:szerencsére engem nem akar befektetni a doki,rittig rá is kérdeztem,mert eddig mindkettővel be kellett előbb mennem.Csak ugye így jövőhéten mehetek kétnaponta NST-re de inkább,minthogy befekügyek.

Vera:Örülök hogy jól alakulnak a dolgaitok,csak így tovább!! :D Megy ez nektek! :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Na, ma ugy néz ki lesz autós ülés is a babónak!! :) Nálunk itt a korházban lehet bérelni 9 hónapra (mert csak 9 hónapos korukig férnek el benne). És igy is hogy nincs kocsink, inkább bérlünk egyet.... mert igy megéri... mert ha mondjuk megyünk vásárolni, akkor kölcsön szoktunk kérni egy kocsit (magyar ismerősöktől).... meg be van tervezve őszre kocsivásárlás...
Főleg ha már jön nekem is pénz, meg állítólag van itt is egyszeri anyasági... tegnap mondta egy ismerős, hogy az mindenkinek jár, aki itt kinn szül.... és nem is rosssz összeg! Azt mondta ő ugy tudja, hogy 8000 korona! na de majd ha szülés után a gyes papírt intézem, akkor erre is rákérdezek!

d.dodó

wera!
nagyon szépen alakultok. megy ez nektek. ++++

kike!
márványsüti a neve. feltettem a receptesbe. majd nyisd az ablakot.
:D

Kép

Kép
timi1982

Igen Wera erre a bejegyzesedre nagyon is emlekeztem, es nem is talatam rola pozitiv info a neten sem, csak 2006ost:) Szoval en ebbe nem is remenykedem hogy lelek valhol. En valami masfel tesztre gondoltam, mondjuk olyan csik ami a vizelet vizsgalatnal van, csak mas az osszes kijoheto folyadek....

Lassan es is kikapcsolom, mert nekiindulok, bar lehet meg egy tal gyumilevessel teletomom magam, ki tudj amikor erek haza....
Fozni en meg nem foztem, majd ha hazaertem, mostanaban inkabb a koraesti orakban fozok, akkor mar nincs ezer fok, meg konkretan ma nincs is itthon ami a kajahoz kell, mert ugy donottem megint magprobalok vadast fozni:)

Tovabbi szep napot mindenkinek!
Remelm baba hirekre erkezek!
Vendég

Ma nekem nem kell főzni... párom még vitt töltött káposztát..én meg megettem a maradék zöldborsó levest...mást nem is kívánok...olyan meleg van. inkább gyümölcsöt csak... meg fagyit! :)

d.dodó

Wera
! Látjátok megy ez Nektek! Juhéééé!

Timi!
Én sajna még nem tudok babaképet felrakni, eltakarja a pocak!:)

A keresésről nekem az jutott eszembe, hogy az nálunk úgy szokott lenni, hogy kedves férjem kiabál: Kata! Hol van a...? És ahogy kiejti már meg is találta :) ( mondjuk ált tudom is hogy hol van....)
Én már csak rötyögök rajta....Ez a mi kis társasjátékunk....

Kép
andkata

lányok ezt látnotok kell :D

Kép

Kép
timi1982

timi: lassuk!
MIt?
Vendég

Kép

ezzel most mi a francot csináljak? még jó hogy nem a sütőbe folyt hanem a tepsibe.
miért folyt ki????? kike???? te vagy a nagy süti szakértő. pedig belefért bőven a formába. és mégis most hogy néz ki?????

jaj istenem!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: