Na, jól elkiabáltam ezt a 10-től 5-ig alvás dolgot. 1-2 hete valóban gyakran előfordult, de amióta eldicskedtem velük azóta 3, 1/2 3 és 1/4 4 voltak a kelési időpontjaink. Ráadásul, míg eddig majdnem egyszerre ébredtek, most 1,5 óra csúszás van, így gyakorlatilag csak az első ébredésükig tart az éjszakám. Nem baj, szerintem ez sem rossz 3 hónaposan. Van a házban egy 14 hós kislány, aki még mindig 3X kel éjszaka. Jó ez extrém példa, de akkor is, mi nagyon szerencsések vagyunk.
Köszönöm a tanácsokat, tapasztalatokat fejemelés ügyben. Az ülő helyzetbe felhúzást már korábban én is kérdeztem a doki néninktől, de ő nem ajánlotta, szerinte két emberes feladat és még így is könnyen meghúzódhat a nyaka. Viszont a félig felültetős, hátmegtámasztós verziót kipróbáltam és az megy. És a mellkasomra fektetve is viszonylag szépen emeli. Azt is csináljuk továbbra is. Labdát is ki fogom próbálni, csak ott még hiányzik a kellék. Szóval csak a kiságy nem szimpi. Ott inkább elalszik, vagy nézelődik, csak emelni ne kelljen. Két hét múlva kedden neurológus, remélem akkor még okosabb leszek.
Ami a fordulást illeti eszem ágában sincs erőltetni. Igazából nem is gondoltam, hogy azzal le lennének maradva, csak miután itt olvastam, hogy már fiatalabb babáknak is sikerült. Megnyugtattatok, hogy az még ráér. (Egyébként Mirtill tegnap magától a hátára fordult és volt szerencsém látni is a manővert.

). Én is azt gondolom, hogy nem kell semmit sem siettetni, de ugyanakkor azt sem szeretném, ha "ráérünk még arra" felkiáltással figyelmen kívül hagynék valami fontos problémát. Tapasztalatlan anyukaként azt nehéz eldöntenem, hogy mi melyik kategóriába tartozik. Sajnos én a már sokat emlegetett paramami típus vagyok, így inkább kérdezek és megnézetem. Ezért is szuper, hogy itt tudok segítséget kérni.
Kamilla! Csodanőci, csodagyerekekkel.

Nagyon ügyesek vagytok.
Lili! Nagyon édesek és tényleg látványos a különbség. Nálunk Tomi a felső képet produkálja, Mira már az alsót.
Banika! Te nem próbáltál csalni egy kicsit a tápszerrel? Ha nem egymást követő étkezéseknél csinálod, hanem mondjuk minden másodiknál, vagy naponta 2x-3X, nem fogja észrevenni és nem kér gyakrabban. Meséltem korábban, hogy a mi dokink nagyon rosszul van a 30 dkg körüli tápszeres!!! hízástól. Ha látom hét közben, hogy megint ennyi lesz a heti adagunk én akkor szoktam ezt bevetni és nálunk bevált. 130-as adagot 100-nak megfelelő 3 kanál tápszerrel keverem be. (30 alatt már nem idegesítem magam - bár szerinte az is sok - azt viszont próbálom nagyjából tartani)