Áruljátok már el nekem, hogy lehet az, hogy elvileg itt sem vagytok, nem irja ki hogy be lennétek jelentkezve és mégis irtok???????????????????????????????????????
A Raffai-künyv ha jól emlékszem akkor azt irja, hogy az utolso hetekben érzékeli a fényt a baba, akkor lehet rászoktatni a napal-éjszaka váltakozására...
Az sok napozás a hőtermelődés miatt nem jó, mert a nagy meleg vérbőséget okoz és elkezdődhet a méhlepény korai leválása....
Indulok a kórházba megkérdezni hog mikor éls hol van kismamatorna..
aZtán a párom elé és 17.00-ra megyünk a hitelügyintézőhöz elinditani a lakásvásárlást...
Szoritsatok nekünk majd!!!!!
Igazából nem tudom leírni a bajaimat, mert most mindennel bajom van! Csak beszélnék és panaszkodnék és utálkoznék és duzzognék és talán sírnék is! Ennyi röviden!
Tancsu, gyere Pestre! Segíthetnél számolni, hűvös van én pedig sírnék Neked! Végül is Te is jól járnál valahol!
A két fiamat pedig elküldtem üzletbe,hogy még intézzék el az utolsó bevásárlást az út előtt. Ezt már sehogy sem győztem volna, így ezt rájuk bíztam. Úgyis maguknak kell hogy vegyenek fürdőcuccokat. Nekik kell kiválasztani.
Flóra drága vagy, de inkább pihenj holnap, mint felrohanj hozzám Pestre! Bár ha így rátudnálak Titeket venni, hogy találkozzunk... hááááát, elgondolkodtató mennyire bukjak ki! De inkább akkor rohanjatok ha szülök majd! Ha más szül, én rohanok veletek!
Ruhák a helyükön. Közben néhányat ki is selejteztem,mert kinőtték a fiúk. Az apu meg telefonált, hogy csak most indulnak. A fiúk is megjöttek. Lassan alakulnak a dolgok.
Mikor mentek Füredre? Szerdán vagy csütörtökön? És hol dolgozol pontosan? Mert a Gy.-nak kell menni Soroksárra szerdán, és akkor találkozhatnánk, ha odatalálnék.
A terhesség vége felé a méh és a méhfal megnyúlik, jobban átengedi a fényt. A babának a nappali fénynél intenzívebb fényt adhatunk, ami nemcsak vizuális rendszerét stimulálja, de hozzájárul az éjszaka-nappal ciklus megerősítéséhez is. Így a baba éjszaka aludhat, nappal pedig ébren lehet. Mozgassunk fényforrást balróol jobbra, majd fel-le a has felületén. Mióta ultrahanggal sikerült kimutatni, hogy a baba mindig a fényforrás irányába akar elmozdulni, tudjuk, hogy a motorikus (mozgásos) viselkedést is fejleszti. A gyakorlatot kezdjük a 30. héttől.
Tancsu 5-öst kap, jól tudta, hogy mikor lát fényt a baba.
Azt mondtam, hogy a bácsi azt mondta, hogy lehetett már ebben a hónapban peteérésem, de még lehet is? Tehát akár több pete is megérhet. Húha! Mert most látott egy nagyot. Mégiscsak bejön a 3-as ikrek (Isten őrizz).
Akkor ezt bebuktuk. Anyukádnak jobbulást kívánok és a hányós fiúnak is! A tesóm szerint Efferalgan nevű gyógyszert kell bevenni, és akkor egy nap alatt vége a szenvedésnek. Mivel ő is tapasztalta ugyanezt.
Csak úgy. Ezt a képet találtam. Bocsi, én ráérek, azért kérdezek ennyi baromságot.
Hízok folyamatosan. Szörnyű. Gy. is mondta, hogy tornázni nem ártana, de annyira nincs kedvem. Nihil van.
Ezt írják valahol:
Relaxációs, vagy hypnoterapeuta pszichológus is tudja a módszert, mert egy "síma hipnózis". Tehát ha van saját és a módszert ismerő pszichodokid, akkor nem fontos iszonyú drágán a Raffaiékhoz járnod ...
Már az anyaméhben sem lehet fenékig tejföl az élet, legalábbis erre utalnak azok az ultrahangos felvételek, amelyek révén új-zélandi kutatóknak először sikerült megörökíteni a magzatok "sírását".
Eddig is ismert volt, hogy a magzat reagál a külső zajokra, az anya szívverésére, hallja a zenét, s világra jötte után felismeri annak dallamát, most azonban sikerült azt is igazolni, hogy erős külső hanghatásokra akár már az anyaméhben is "sírva is fakadhat". A sírás már a 28. héttől megfigyelhető.
Az új-zélandi kutatók tizenegy magzatot vizsgáltak ultrahangos felvételek segítségével. A kutatók az alacsony decibelű hangoknak kitett magzatoknál megfigyelték, hogy a pici kezdetben fészkelődik, sóhajtozik, ám ha sokáig hallja a számára kellemetlen hangokat, behunyja a szemeit, kidugja nyelvecskéjét és "rázendít": arcmimikája az ordító csecsemőkére jellemző. A tanulmány az Archives of Disease in Childhood Fetal and Neonatal Edition című szaklapban jelent meg.
A magzati sírás jelenségét a kutatók véletlenül fedezték fel. Az új-zélandi tudósok eredetileg az anyai dohányzás és a kábítószer fogyasztás magzatra gyakorolt hatását vizsgálták. Először 33 hetes magzatnál figyelték meg a sírásszerű viselkedést, amit először egyébként agyvérzésnek hittek. Később a sírást más, kisebb magzatoknál is megfigyelték.
Korábban a kutatók úgy vélték, hogy a terhesség 29. hete előtt a magzat nem érez fájdalmat. A sírás azonban összetett agyi- és érzékszervi képességeket feltételez. Olyan komplex, ritmikus hangsorozatot jelent, amely különböző motoros rendszerek (arcizmok, légzés) pontos koordinációját feltételezi. A sírásnak tehát a vokalizáción túl egyéb összetevői is vannak, e komplex motoros viselkedési formákat pedig az új-zélandi kutatás szerint a magzat már a 29. hét előtt elsajátítja.
Úgy tűnik, a kismamakori elbutulás is olyan mítosz, amelynek épp az ellenkezője igaz: a legújabb kutatások szerint a terhesség alatt az anya vérkeringésébe jutó kóbor magzati idegsejtek képesek eljutni az anya agyáig, és ott korrigálhatnak bizonyos idegrendszeri sérüléseket.
Közismert, hogy a véráramon és a méhlepényen keresztül az anyai sejtek bejutnak a magzat testébe. A folyamat fordítva is igaz: korlátozott mértékben az anya vérében is kimutathatók magzati sejtek – éppen ez teszi lehetővé, hogy a terhesség bizonyos fázisaiban az anya vérét vizsgálva kiszűrjenek bizonyos fejlődési rendellenességeket. A legfrissebb kutatások szerint ugyanakkor az anyai véráramba kerülő magzati idegsejtek képesek elvitorlázni egészen a mama agyáig, és ott áldásos tevékenységet fejthetnek ki.
A New Scientist beszámol arról a kísérletsorozatról, amelyet a Szingapúri Egyetem és a szingapúri Molekuláris- és Sejtbiológiai Intézet kutatócsoportja egereken végzett. Eszerint az egérembriók idegsejtjei képesek behatolni az anyaállatok agyába, és ott különféle sejttípusokká fejlődnek.
Nagy a valószínűsége, hogy a folyamat emberekben is hasonlóképpen zajlik, ami nagyban elősegíthetné különböző agyi károsodások, például a stroke vagy az Alzheimer-kór gyógyítását. A természet rafinériája, hogy a mamagyógyító magzat az anya idegrendszerének regenerálásával végső soron saját fejlődési körülményeit javítja.