A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Nagy unalmamban szivesen segitek neked számolni Szilzi...
Persze csak ha úgy is megfelel, hogy nekem 2x2 néha 5... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Ez nem jó hir Flóra...:(
Tényleg ...hogy fog igy holnap utazni???
Vagy lőttek a nyaralásának??

Kép

Kép[/
tancsu

Áruljátok már el nekem, hogy lehet az, hogy elvileg itt sem vagytok, nem irja ki hogy be lennétek jelentkezve és mégis irtok???????????????????????????????????????

Kép

Kép[/
tancsu

A Raffai-künyv ha jól emlékszem akkor azt irja, hogy az utolso hetekben érzékeli a fényt a baba, akkor lehet rászoktatni a napal-éjszaka váltakozására...
Az sok napozás a hőtermelődés miatt nem jó, mert a nagy meleg vérbőséget okoz és elkezdődhet a méhlepény korai leválása....

Kép

Kép[/
tancsu

Na most akkor van itt valaki????

Kép

Kép[/
tancsu

Hűsités végett kimostam a hajam....
Pár fokkal visszahült az agyam , de már nagyn ráfért!!!!! :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Most éppen jégkrémet eszek...
Ezzel is hűtöm magam!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Jaj, csajok. Nem győzöm a sok munkát! Hulla fáradt vagyok bele! És még sehogy sem állok. :(

Kép
flóra 11

Jaj, csajok. Nem győzöm a sok munkát! Hulla fáradt vagyok bele! És még sehogy sem állok. :(

Kép
flóra 11

Kép
flóra 11

Hát ez begerjedt! Pedig csak egyszer küldtem el. :evil: Ma semmi sem működik jól, mi a fene van ma?Minden balul sül el nekem is! Szilvi,kezet foghatunk!

Kép
flóra 11

Amint látod Tancsu,én alaposan itt vagyok.

Kép
flóra 11

Szerintem ez úgy van Tancsu, hogy ők letiltották a profilban, hogy láthatóak legyenek. Mi pedig nem. :D

Kép
flóra 11

Indulok a kórházba megkérdezni hog mikor éls hol van kismamatorna..
aZtán a párom elé és 17.00-ra megyünk a hitelügyintézőhöz elinditani a lakásvásárlást...
Szoritsatok nekünk majd!!!!!

Este mesélek...

Cupp addig is...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Én aztán nem tiltottam le semmit! :shock:

Igazából nem tudom leírni a bajaimat, mert most mindennel bajom van! Csak beszélnék és panaszkodnék és utálkoznék és duzzognék és talán sírnék is! :cry: Ennyi röviden!

Tancsu, gyere Pestre! Segíthetnél számolni, hűvös van én pedig sírnék Neked! :wink: Végül is Te is jól járnál valahol! :wink:

Flóra, sajnálom a fiadat! :(

Kép
szilzi

Na jó Tancsu, ez rossz ötlet volt! Megvan a magad baja! :( Drukkolok Neked!

Flóra, Neked meg szurkolok, hogy időben mindennel végezz! :wink: De Neked megy ez! :wink:

Kép
szilzi

Elmosogattam,kicsit összedobtam a lakást. Még elrakom a kivasalt ruhákat, aztán porszívózok és felmosok. Kép

Kép
flóra 11

Köszönöm Szilvi. Tancsu természetesen drukkolok mindenért.
Szilvi, ha már ráérek jövök és vigasztallak. Vagy holnap menjek Pestre? :D

Kép
flóra 11

A két fiamat pedig elküldtem üzletbe,hogy még intézzék el az utolsó bevásárlást az út előtt. Ezt már sehogy sem győztem volna, így ezt rájuk bíztam. Úgyis maguknak kell hogy vegyenek fürdőcuccokat. Nekik kell kiválasztani.

Kép
flóra 11

Hú, mindenki kivan!? Naaaaaaaaaaaaaa! Csíííííííííííííííííííííííííííííz!

KépKép
benó

Flóra drága vagy, de inkább pihenj holnap, mint felrohanj hozzám Pestre! :wink: Bár ha így rátudnálak Titeket venni, hogy találkozzunk... hááááát, elgondolkodtató mennyire bukjak ki! :D :D
De inkább akkor rohanjatok ha szülök majd! :D Ha más szül, én rohanok veletek! :D

Kép
szilzi

Mindjárt jövök.

KépKép
benó

Itt vagyok. Gy. Kép, mert jött egy papír, ami bent rohadt a kocsijában, és én nem váltottam eddig ki, csak ma. Az ő kocsijából. :evil:

KépKép
benó

Kép

KépKép
benó

Te is így érzed magad, társam?

KépKép
benó

Ruhák a helyükön. Közben néhányat ki is selejteztem,mert kinőtték a fiúk. Az apu meg telefonált, hogy csak most indulnak. A fiúk is megjöttek. Lassan alakulnak a dolgok.

Kép
flóra 11

Kép
Mikor mentek Füredre? Szerdán vagy csütörtökön? És hol dolgozol pontosan? Mert a Gy.-nak kell menni Soroksárra szerdán, és akkor találkozhatnánk, ha odatalálnék.

KépKép
benó

Helyes! :D

KépKép
benó

Hányós fiad hogy van?

KépKép
benó

Vagy az tök messze van, mi?

KépKép
benó

Kép Írjatok valamit!
Szegény tesómék ma mentek Zamárdiba nyaralni, tök gáz idő van.

KépKép
benó

Kép
Ti féltek az egerektől?

KépKép
benó

A terhesség vége felé a méh és a méhfal megnyúlik, jobban átengedi a fényt. A babának a nappali fénynél intenzívebb fényt adhatunk, ami nemcsak vizuális rendszerét stimulálja, de hozzájárul az éjszaka-nappal ciklus megerősítéséhez is. Így a baba éjszaka aludhat, nappal pedig ébren lehet. Mozgassunk fényforrást balróol jobbra, majd fel-le a has felületén. Mióta ultrahanggal sikerült kimutatni, hogy a baba mindig a fényforrás irányába akar elmozdulni, tudjuk, hogy a motorikus (mozgásos) viselkedést is fejleszti. A gyakorlatot kezdjük a 30. héttől.

Tancsu 5-öst kap, jól tudta, hogy mikor lát fényt a baba.

KépKép
benó

Azt mondtam, hogy a bácsi azt mondta, hogy lehetett már ebben a hónapban peteérésem, de még lehet is? Tehát akár több pete is megérhet. Húha! Mert most látott egy nagyot. Mégiscsak bejön a 3-as ikrek (Isten őrizz). :roll:

KépKép
benó

Kiporszívóztam. Takarítok ezerrel.

Kép
flóra 11

Kép Az jó lehet.

KépKép
benó

Takaríts csak, meg utána foglalkozz a vendégekkel. Majd jössz. Kép

KépKép
benó

Szerdán megyünk délután Füredre! Most beszéltem anyuval, Ő is hányt és lázas is! :( Eddig egyetlen jó hír van, hogy Benónak van petéje, és még nagy is!!! :lol: :lol:

Soroksár messze van, ez majdnem Újpesten van ez az iroda! Sajnos :(

Kép
szilzi

Én irtózom az egerektől, de azt hiszem nem félek! :shock: Miért?

Kép
szilzi

:cry: Akkor ezt bebuktuk. :cry:
Anyukádnak jobbulást kívánok és a hányós fiúnak is! :cry: A tesóm szerint Efferalgan nevű gyógyszert kell bevenni, és akkor egy nap alatt vége a szenvedésnek. Mivel ő is tapasztalta ugyanezt.

KépKép
benó

Csak úgy. Ezt a képet találtam. Bocsi, én ráérek, azért kérdezek ennyi baromságot.
Hízok folyamatosan. Szörnyű. Gy. is mondta, hogy tornázni nem ártana, de annyira nincs kedvem. :wink: Nihil van.

KépKép
benó

Pedig nincs okom. :D :D :D :D :D

KépKép
benó

KépKép
benó

KépKép
benó

http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/p ... p&id=16343

Ez egy, a Raffai-féle kapcsolatanalízisről szóló cikk linkje.

KépKép
benó

Ezt írják valahol:
Relaxációs, vagy hypnoterapeuta pszichológus is tudja a módszert, mert egy "síma hipnózis". Tehát ha van saját és a módszert ismerő pszichodokid, akkor nem fontos iszonyú drágán a Raffaiékhoz járnod ...

KépKép
benó

Már az anyaméhben sem lehet fenékig tejföl az élet, legalábbis erre utalnak azok az ultrahangos felvételek, amelyek révén új-zélandi kutatóknak először sikerült megörökíteni a magzatok "sírását".

Eddig is ismert volt, hogy a magzat reagál a külső zajokra, az anya szívverésére, hallja a zenét, s világra jötte után felismeri annak dallamát, most azonban sikerült azt is igazolni, hogy erős külső hanghatásokra akár már az anyaméhben is "sírva is fakadhat". A sírás már a 28. héttől megfigyelhető.

Az új-zélandi kutatók tizenegy magzatot vizsgáltak ultrahangos felvételek segítségével. A kutatók az alacsony decibelű hangoknak kitett magzatoknál megfigyelték, hogy a pici kezdetben fészkelődik, sóhajtozik, ám ha sokáig hallja a számára kellemetlen hangokat, behunyja a szemeit, kidugja nyelvecskéjét és "rázendít": arcmimikája az ordító csecsemőkére jellemző. A tanulmány az Archives of Disease in Childhood Fetal and Neonatal Edition című szaklapban jelent meg.

A magzati sírás jelenségét a kutatók véletlenül fedezték fel. Az új-zélandi tudósok eredetileg az anyai dohányzás és a kábítószer fogyasztás magzatra gyakorolt hatását vizsgálták. Először 33 hetes magzatnál figyelték meg a sírásszerű viselkedést, amit először egyébként agyvérzésnek hittek. Később a sírást más, kisebb magzatoknál is megfigyelték.

Korábban a kutatók úgy vélték, hogy a terhesség 29. hete előtt a magzat nem érez fájdalmat. A sírás azonban összetett agyi- és érzékszervi képességeket feltételez. Olyan komplex, ritmikus hangsorozatot jelent, amely különböző motoros rendszerek (arcizmok, légzés) pontos koordinációját feltételezi. A sírásnak tehát a vokalizáción túl egyéb összetevői is vannak, e komplex motoros viselkedési formákat pedig az új-zélandi kutatás szerint a magzat már a 29. hét előtt elsajátítja.

KépKép
benó

KépKép
benó

• Anya-magzat kapcsolatanalízis
dr. Hidas György (hidasvek@axelero.hu) és dr. Raffai Jenő (raffaij@mail.datanet.hu)

KépKép
benó

Úgy tűnik, a kismamakori elbutulás is olyan mítosz, amelynek épp az ellenkezője igaz: a legújabb kutatások szerint a terhesség alatt az anya vérkeringésébe jutó kóbor magzati idegsejtek képesek eljutni az anya agyáig, és ott korrigálhatnak bizonyos idegrendszeri sérüléseket.

Közismert, hogy a véráramon és a méhlepényen keresztül az anyai sejtek bejutnak a magzat testébe. A folyamat fordítva is igaz: korlátozott mértékben az anya vérében is kimutathatók magzati sejtek – éppen ez teszi lehetővé, hogy a terhesség bizonyos fázisaiban az anya vérét vizsgálva kiszűrjenek bizonyos fejlődési rendellenességeket. A legfrissebb kutatások szerint ugyanakkor az anyai véráramba kerülő magzati idegsejtek képesek elvitorlázni egészen a mama agyáig, és ott áldásos tevékenységet fejthetnek ki.

A New Scientist beszámol arról a kísérletsorozatról, amelyet a Szingapúri Egyetem és a szingapúri Molekuláris- és Sejtbiológiai Intézet kutatócsoportja egereken végzett. Eszerint az egérembriók idegsejtjei képesek behatolni az anyaállatok agyába, és ott különféle sejttípusokká fejlődnek.

Nagy a valószínűsége, hogy a folyamat emberekben is hasonlóképpen zajlik, ami nagyban elősegíthetné különböző agyi károsodások, például a stroke vagy az Alzheimer-kór gyógyítását. A természet rafinériája, hogy a mamagyógyító magzat az anya idegrendszerének regenerálásával végső soron saját fejlődési körülményeit javítja.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: