A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Mutatok egy fedetlen pocakot, és ígérem, eldugulok a képekkel...

Nekem is mindenki azt mondja, hogy fiús a pocakom.
És korábban is lennt volt, de most máshogy. Bejelöltem, hogy kb hol a méhem teteje...

Kép
Vendég

Sziasztok!

Ismét én sem aludtam!(ezzel a mondattal valami nem stimmel, de kiéptelen vagyok átfogalmazni :lol: ) Pedig most kéne aludni egy kicsit, babával még nehezebb lesz.
Gratula minden hétfordulósnak, szerintem most már bárki mehet szülni!

Marcsi, tényleg lenn van a pocakod! Egyébként az enyém is!
Ez sem jelent semmit! :?

Vikivel mi lehet?? Írt neki valaki?

Kép
Kép
patr

Lányok :P

Csak gyors bekukk! Látom, mindenki egyben van még...
Igen, mi is :roll:

Este viszont 8-tól éjfélig 10 perces erős keményedéseim voltak. Már kezdük azt hinni, hogy... De miután nem fájás volt, és el is tudtam aludni, így elmaradt a szülés :roll: Persze akármikor újra indulhat, hiszen mindenórás vagyok vagy mi :roll:

Pihenjetek, élvezzétek a "hűvöst", és aki már tud, babázzon sokat!!!

Véda
Vendég

hát nem felejtette el... Na mindegy. Legalább volt mit csinálnom idáig. :) Most meg megyek az okmányirodába és ismét megpróbálom elintézni a jogsimat...
Aztán meg bemegyek a upc-hez is és rájuk borítom az asztalt egy kicsit. :)
Majd délután jövök. Addig is mindenki hűsöljön ahogy tud!

KépKép
muffin

hahó,
vagyok!!! Egészen estig, veletek!
Babák, mamák, kismamák, hogy vagytok???
Mit szóltok a kellemes időhöz? Tegnap majd megdöglöttem, ráadásul öt óra alatt három különböző dokinál-védőnőnél voltam... úgyhogy háromszor mértek vérnyomást 8)

KépKép
szkagi

Muffin, finoman borogass, nehogy megemeld magad! :lol:

Kép
Kép
patr

Sziasztok lányok!

Jó rég voltam, úgyhogy bocsánat, de csak így egybefüggően garatulálok minden kis újszülötthöz, sok-sok tejcsit nekik!
A nagyobb babák is gyönyörűek!

Gratula a 7fordulósóknak is!

Muffin, szuper, hogy ilyen híreket kaptatok a héten!
Az ismerősünk is, akit írtam, őt is bíztatták a Kardiológiai Intézetben.

A héten nekünk is megvolt az első NST, persze csomót kell ott lenni, mert mindig elmászkált, aztán elküldtek sétálni, utána meg bealudt. De azt mondták, a kettőből összehoznak egy jót.
ÉS kitapogatták, hogy még faros, és még rádásul valami nagyon összevissza pózban van, az egyik asszisztens szemléltette is, tök vicces volt.

Méhszáj tök zárt, a streptococust is levették, mondjuk fura, azt mondta a doki, hogy nem tudjuk meg az eredményt, hanem majd csak a szüléskor ott lesz a szülőszobán. Azért engem érdekelne.

Én ma azon gondolkoztam, hogy 1 hónap múlva ilyenkor már biztos nem leszek terhes, merthogy a cukor miatt legkésőbb 24-én, csütörtökön beindítja a szülést. Fura ezt így végiggondolni.
És akkor már nem az én dokim lesz, ő 15étől sajna szabin.

Ha faros a baba, akkor is lejjebb száll a has? Az nem attól van, hogy beilleszkedik a feje?

Kép
teó

Ági, dolgozol? Én ma dolgozom utoljára, de már csak egy pár aláírásra kell beszaladnom. És hétfőtől szabin vagyok a szülésig.

Kép
Kép
patr

potyka, nekem a hányós is kimaradt. :) Csak derékfájós volt egy hétig de aztán azt is mintha elvágták volna. :)

patr, majd vigyázok magamra. :) De az is lehet, hogy majd csak csúnyán nézek. Tudok olyat is és már majdnem felér egy asztalborogatással. :)

teó, örülök, hogy az ismerősödék is jó híreket kaptak! :)

Végre egy kicsit hűsebb az idő úgyhogy most nem lesz annyira gáz bemenni a városba. :)

Na most tényleg eldugulok csak még gyorsan vissza akartam olvasni.

KépKép
muffin

Sziasztok!

Gyors bekukk azt futás tovább sajna nincs időőm visszaolvasni, annyit láttam Ronix megszült
RONIX GRATULALOK ÉS SOK TEJCsit :wink:

Rólunk annyit, hogy tegnap voltam NSt-n minden rendben a vizelet negatív, vérnyomim számomra magas 130/70 amúgy 90/60 normál időszakban de ez van, Az már tuti 10-én kórház és ha minden jól megy 11-én császároznak, de lehet, hogy 10-én nemtudom még.Jövőhét pénteken megyek dokihoz akkor fixáljuk le.

Babuli Szabikálya édes tündér manó, ha minden jól megy vasárnap engedik ki, meséltem itteni dolgokat, mondtam mindenki puszilja és Ő is azt üzeni, hogy puszi mindeninek és kitartást.Beindult valamennyire a tejecske is ügyesen szopizik a kicsi :wink: .
Gyönyörű fürtös fiúcska, de olyan fura volt látni ilyen közelről picibabat, a nagyok után nemtudom kicsit bepánikoltam, hogy mi lesz :oops: :wink: :lol: olyan picur a kölkök meg oylan nagyok már Istenem ,na mindegy.

Bocs most rohanok tovább sziasztok
tappancs28

Patr, még dolgozom, ma meg hétfőn, utána tgyáson leszek (én már két hete szabadságon vagyok, csak nem tehettem meg, hogy ne járjak be :? )

Képzeljétek, a tgyáshoz le kellett adnom egy papírt a szülés várható időpontjáról, és tudjátok mit írt a dokim?
Azt, hogy a szülés várható időpontja július 16!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
szkagi

hat itt eddig tartott a hus :twisted: :evil:

marcsi: nekem a mehem teteje a mellem alatt a bordamban van. ezert szenvedek annyira mikor befeszit a labaval, mert akkora fejdalom, nem kapok levegot .....
Parom tegnap kiserletezett hogy nyomta visszafele a sarkat, de ugy se volt jobb sot akkor ugye meg kivulrol is fajt a belso feszules mellett:(
De erdekes ezt a formaciot mindig este veti be, es visszamaszott a jol megszokott bal oldalon van a feje pozicioba, hat ez van, nincs semmi eszkoz a kezembe amivel ra tudnam venni, hogy huzodjon kicsit lejjebb:)

teo: erdekes hogy a strepto eredmenyet nem kapod meg, nekem mondtak max 10 nap es meglesz, en azert egy het utan rakerdeztem es megvolt...lehet meger majd egy probat. Vagy telefonon nem adnak ki eredmenyt Nalatok?

muffin: lehet Veled is kedvesek lesznek. Velem eletemben eloszor voltakkedvesek ugyintezes soran - ezt tuti a ahsamnak koszonhetem! Hatha nem kell borogatnod!
de ha kell hat ne sajnald oket. Az Upc t en sem kedvelem! Bar most februar ota nincs gondunk veluk!
Nekem meg a csatorna es vizmuvek van hatra. Azt hiszem emiles megkeresessel kezdem, mert ok nincsenek kozel.

Akik irtak a szules tortenetben hogy vajudas kozben kaptak, ettek a homeost, ok melyiket ettek akkor?
az Arnicat csak utana lehet nem?
Koszonom ha valaki kisegit!

Babasok! Hogy vagytok? Hogy alakul a szopi? az alvas? A pihenes?
a legjobbakat!
Vendég

muffin; Te meg mersz egyedul autozni?
En mar a bkvezessel is ugy vagyok inkabb nem!
Te tulajdonkepp merre laksz? mert irtal mar a feihegyi bevasarlokozpontrol, az Orsrol ...na meg globalissan rengeteg helyen jarsz:)
Vendég

Tappancs: irigyellek hogy lathattad a kicsi fiut! En is mikor 2 hete lattam egy 10 hetes lanykat testkozelbol- meg ugyan nem fogtam nem ajanlotta fel a mamaja- elgondolkodtam ezen a tenyen, hogy te jo eg, milyen aprok....es mi lesz velem....de hat talan az adott pillanatban mar nem ez fog eszembe jutni!
Bar csomoszor almodom azt hogynagyon bena vagyok, nem tudom feloltozteni, megforditani, nem merem levinni......remelem ezek csak alomkepek maradnak!
Vendég

no elindulok boltba, mert mar egyre melegebb lesz:(

Aztan jovok majd!

Addig is vigyazzon mindenki magara!

Viki szamat tudja valaki. furcsa hogy nem jelentkezik, nem uzen....
Vendég

Sziasztok!

Jaj olyan jó hogy kicsit hűvösebb van, sokkal jobb is ez, tegnap viszont nagyon szarúl voltam valószínű hogy ezt éreztem.

Teo hát én nem tudom, szerintem akkor is lejebb szál a has ha faros a baba.

Muffin jó ügyintézést neked.

Patr hát te aztán jó sokáig doliztál. Hogy bírtad ezekbe a nagy melegekbe? Én már régóta szabin vagyok, nem tudom hogy bírtam volna így dolgozni.

Kép
linda24

Anyjuk,
nekem olyan rémképeim voltak Szonja születésakor (meg még utána is), hogy tartom a kezemben, elbotlok valamiben és elesem a picivel együtt :shock:
zuhanunk

de sohasem estem el vele

KépKép
szkagi

Agi: ilyent mar en is lattam magam elott, meg olyant, hogy felemeltem es valminek nekiment a feje- olyan szornyu ilyen latni lelki szemeim elott:(
de en minden csaladtagommal szemben szoktam latni ilyen remkepeket...............szornyu!
Ez lehet valami psziches bekattanas nalam- fene se tudja, de rettegek minden katasztrofatol, es olyan szitukban es latom a veszelyt, amit masok tok normalisan kezelnek....szoval azt hiszem igen paramami leszek.
Most is hogy itt volt baratnom a kisfiaval en csomoszor izzadtam le, szisszentem fol, hogy te jo eg osszetori magat a gyerek, az anyukaja meg mondta o ezen mar nem ijed meg.....hat nem tusom en el fogok e jutni ideaig. Lehet elobb leszek idegroncs, mint hogy megszokjam, hogy a gyerekek csinalnak hajmereszto dolgokat. Mert hat nem szeretnek anyam asszony katonajat nevelni a gyerekembol, szoval tudom kicsit lejebb kell majd adni az aggodalmaimbol. Foleg ha az apjara ut a gyerkoc, aki onantol kezdve hogyjarni tudott mindig csinalt valmi hajmeresztot- sajna a mai napig nem fel en meg megorulok mikor elmegy a hegyre biciklizni..................
Vendég

Irtam Vikinek smst!
remelm valaszol.
Ha igen mikor visszaertem megirom mi a szitu veluk!
Vendég

Tappancs!

Én is 10-én vonulok kórházba, és még aznap császár...
ezek szerint neked biztosan nem üzenek... :roll: :wink: :lol:

Ági!
De jó, hogy már csak két napot dolgozol!!!
Elírta a dokid a dátumot?!

ITT KICSIT SINCS HŰVÖSEBB!!! :twisted:
Vendég

Anyjuk,
meg fogsz edződni, hidd el.

Nálunk is annyi minden megtörtént Szonjával (ugyanannyi, mint más normális gyerekkel), és már én sem aggódom

ami most is mindig összerezzent, az az, hogy ha az apja viszi Szonját valahova, és hallom a mentőt szirénázni arrafelé (akár órákkal később), akkor nem nekik történt-e valami bajuk

vagy ha elmennek együtt vásárolni, akkor az apja nem hagyja-e egyedül csámborogni, és elkeveredik a gyerek

érdekes, ha az anyukámmal van Szonja, ezek eszembe sem jutnak

ja, és a legújabb, pár hetes parám a villámcsapás :shock:
nincs villámhárító a házon, és minden villámra összeugrom
gondolhatjátok a tegnapi és mai éjszakánkat

remélem, Nándi nem örökli ezt a parát

én tuti viharban fogok szülni (Szonját is viharban szültem)

KépKép
szkagi

Tettem fel egy receptet - most, hogy jobb a cukrom, én is bemerészkedtem a nyári kismamás receptekhez, nagyon klasszakat találtam - elsőre biztos furán hangzik, diós-cukkinis püspökkenyér, ráadásul még répa is van benne, de szerintem nagyon finom, én imádom! Pasiknak meg nem szoktam megmondani, mi van benne, mert amíg nem tudják, jóízűen nyammogják, de amint kiderülnek a zöldségek, mindjárt nem kell nekik.

Ági, Patr, le a kalappal, hogy idáig bírtátok!

Még félórája olyan jó hűvös volt itt, most meg már csorog rólam a víz.

Anyjuk, telefonon nem adnak ki infót, de majd azért a dokinál próbálkozom. Meg azt azért is hülyeségnek tartom, hogy oké, az a választott kórházam és nem igen megyek már messzire, de mi van, ha olyan fitt vagyok, h még lemegyek vidékre és aztán ott kezdek szülni, akkor nem lenne strepto eredményem?

Nekem rémlik, valaki valamikor írta, hogy írt sms-t Vikinek, de utána mintha nem válaszolt volna rá Viki? De nem esküszöm. Reméljük, annyi van, h apuci erős terror alatt tartja Lackó érdekében persze.

Kép
teó

Sziasztok!!
Én most keltem fel! :oops: Bár ugy, hogy fél 5-kor megint kimentem pisilni, és utána csomó ideig ott vergődtem, mert nem tudtam visszaaludni! Most is csak arra keltem, hogy bedobták a postát! :)

Nekem ma csak főznöm kell......vadas lesz!

Gratula a hétfordulósoknak!!!

d.dodó

Marcsi,
nem írta el, mert odaírta, hogy 36 hetes terhes vagyok :D
egyszerűen csak ezt látja reálisnak (nekem július 5. és 15. közöttre jósolta)
nekem jó ez az időpont :D A jövő héten már jöhet Nándi :D

már elég nyűgös vagyok,
a vezetés sem esik jól
de a bkv-zás végképp borzasztó, tegnap villamosoztam eleget, majd belehaltam (Beleszültem??? :lol: )
úgyhogy a munkahelyemre autózom még, meg Szonját is viszem bölcsibe
(vicces, mert megcsinálta a férjem az autóban végre a magnót, úgyhogy lehúzott ablakokkal, teli torokból énekelve robogunk, lobog a hajunk, Szonjácska nagyon élvezi)
legalább nem kell mesélnem (ahhoz gondolkodni is kell, az rosszabb)

KépKép
szkagi

Muszály volt előbb aludnom,mint hogy nekifognék a teendőimnek,de csak egy órát sikeredett,és dől rólam a víz,ismét dög meleg van-én meg ugyanojan fáradt vagyok :(

Aludni akarok-nem egy órát-azt is két részletben-hanem sokat,egyfolytában! :evil:

Most meg várnak a dolgok hogy megcsináljam őket-nem akarom!Nyügös vagyok-nagyon! :twisted:

Mária:Szép poci-szerintem kissé lennt van :D

Most csak ennyire futotta-útálom a meleget,és hogy aludni se tudok normálisan!!

Kép
Kép
Kép
kike

lányok, ti még tudtok vezetni????

én már nem férek be a kormány mögé. nekem alapból nagyon előre kellett huzni az ülést hogy elérjem a pedálokat.
most meg a pocihoz már odaér a kormány :D
mivel az én pocim nagyon fent van igy a kormány alja pont odaér ahol a "gyomrom" van. persze ott a gyerek is :D
annyira fent vagyunk.

ugy ahogy anyjuk is irta :D a bordáimmal játszik állandóan. :twisted:
szerintem egyet hoz is magával ha születik. annyira szereti őket.

Kép

Kép
timi1982

Marcsi

együtt leszünk kórházba, én babunak írok mert ő máre tuti nem szül akkor :lol: .
Emma lesz előbb meg szerintem s utána Dávid.

Teó

a faros gyereknél is leszáll a has, nekem majdnem a térdemnél van :lol: de a szülészeten azt mondták tegnap, hogy még növesszem kicsit, hadd dögönyözzenek végre egy óvodás méretű gyerkőcöt.Hát erre gondoltam nem lesz akadálya hisz még 2 hete van.Kiváncdsi leszek mekkore lesz mert 30 hetesen néztek súlybecslést utoljára ami rég volt s jövőhéten fognak pénteken.
Remélem szép nagy lesz.

Apósom azt mondta 4kg alatt nem gyerek a gyerek( nálunk minden kölök 4 vagy nagyobb, így családra vonatkoztatva van ez a kijelentése,....)
Hát meglátrjuk pénteken.

Anyjuk
neked ki a dokid nem az Erdélyi doktor? Neki van az IKA-val szemben magánja ha jól emlékszem.
tappancs28

Én is vezetek még inkább mint sétáljak, mondjuk a vezető oldalra a "bemászás meg a kimászás kicsit skáig tart + elég morbidul néz ki.Kész szertartás :lol: :lol: :lol: tegnap a kúton már a srácok azzal fogadtak, hogy mondták hány napom van vágjaák a centit ők is meg fogadást kötnek mekkora lezs. Hát ilyenek a haverok+munkatársak :wink:
tappancs28

Ági, én félek a villámcsapástól! Pont arra gondoltam éjjel, amikor nem tudtam aludni a dörgéstől (éjjen a tetőtér), hogy biztos viharban fog megindulni a szülés. Viszont mostanában minden éjjel vihar van! :lol:

Kép
Kép
patr

Megnéztem Vikit Iwiw-en, de ott sem járt 12-e óta. :(

Kép
Kép
patr

(a darazsaktól is félek, mert ahol laktunk, ott az ablakunk fölött lódarazsak laktak, nem is mertem kivinni Szonját a teraszra)
sajnos Szonja is fél minden repülő rovartól, úgyhogy valszínűleg én ültettem belé
bár bátorítom, hogy mondja, hogy hess-hess, és elröpül
tegnap egy kiskutya odarohant hozzá, Szonja meg rákiabált, hogy hess-hess,
megállt a kutya
szerintem nagyon meglepődött :wink:

na elég a paráimból mára
(a szüléstől egyelőre nem félek, azt már kipróbáltam egyszer :lol: )

KépKép
szkagi

Na...mosogatást már megcsináltam, most pucolom a zöldséget...lesz egy kis csontleves, meg vadas.

Itt az idő ma is elszomorító!! :( Esik az eső.

d.dodó

Patr,
szülhetünk egy időben (egy viharban!) ha jó neked július 5 után 8)

KépKép
szkagi

szorgos háziasszony kismamák vagytok,
én két hete nem is takarítottam :oops:
talán vasárnap

úúúúúúgy viszket a hasam, vakarom két kézzel

KépKép
szkagi

Még én is vezetek, bár csak a városon belül, de ha muszáj lenne, akár szülni is bevinném magam... :wink:

mondjuk nekem is szertartás, mire elindulok, mert át kell állítanom apa után az ülés és a kormánymagasságot is, a pocakom miatt...

Ági!
elképzeltem...! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem Emmát két hete mérték 2700g-osnak.
Mivel császár lesz, így mindegy, de sima szülés eseténe nekem elég volna egy 3 kg-os gyerek... :roll:

119cm a pocakom!!! :shock:
Vendég

Én nem vagyok szorgos,csak tudom hogy mit kéne csinálnom,de néha nem bírom magam ráveni-még csak most huzatoltam át az ágyneműket,de ez se kis meló volt :roll:
Meg bepakoltam a gépbe-el kéne indítani,de Apa hívott,és most itt vagyok a gépnél,ahelyett hogy mosnék.
És még kaja sincs.

Szóval ma lusta vagyok,nagyon.

Kép
Kép
Kép
kike

Nekem csak:113 a pocim. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Hát úgy látom ez a alvás dolog ez mindenkinél problámás! Én már kezdek hozzászokni, hogy este 11 és reggel fél hat közt alszom úgy 5 órát az kb 5 részletben. Persze emiatt néha délután is elszundítok egy fél órára de szigorúan csak ülve. (máshogy nem is menne)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 16:25-kor.
Vendég

Nekem 115 a pocóm pont tegnap mértem!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 16:26-kor.
Vendég

Hát Marcsi az lehetséges?? Mármint, hogy az ember magát vigye be szülni? Mert ahogy nekem pl. ma éjszaka görcsölt és fájt a pocakom én úgy nem tudnék vezetni!
Vendég

Nehogymár:harmadik gyerekkel nekem van a legkisebb pocóm :roll:
Bár annyira nem számít,csak meglepő. :D

Kép
Kép
Kép
kike

A gyomrotok nektek ég még??Mert nekem minden nap! :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,most törtem el egy szép bögrémet!! :twisted: :evil: :(

Kép
Kép
Kép
kike

Kike: én meg az éjjeli lámpát takarításnál! Erre a férjem azt mondja inkább szóljak neki majd ő takarít ha én már csak törni zúzni tudok! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Kike,
pihenj inkább :D
vagy a csúnya bögréket vedd elő :lol:

KépKép
szkagi

Úgy tűnik ez a mai nap tényleg csak a pihenésre jó-vagyis arra se-mert meleg van! :?

Kép
Kép
Kép
kike

Hú, Vidokata,
micsoda ötlet! Ha összetörök valamit takarítás közben, talán nekem is ezt mondja majd a férjem? 8)
Csak ahhoz is el kell kezdeni a takarítást...

Kike, végül mi is olyan medencét vettünk, mint a tiétek, csak asszem eggyel kisebbet. Tegnap feltöltöttük, talán ma már fürödhetünk, ha felmelegszik a víz egy kicsit.
Ha elment a nyákdugó, saját medencében akkor is lehet fürdeni? Szerintetek?
Paramami vagyok...
ja, és kútvízzel töltöttük, nem csapvízzel :?

KépKép
szkagi

Agi!
szerintem jobb nem kisérletezni...ilyenkor már a fürdőkádat sem ajánlják! :?

d.dodó

Már én sem merek kádban fürdeni....
Eddíg is csak zuhanyoztam, de elhatároztam, hogy a 36. hét után, beleülök a kádba.
Aztán nem így lett, mert elment a nyákdugesz... :roll:
Vendég

Kedves Anyukák!!!

Rakjatok már fel légyszi babaképeket, mert mostanában olyan fukarul bántok velünk...

Én pedig olyan szívesen irígykednék!!! :roll: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: