A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ibm! A "köszönömnél" én is elsírtam magam! Köszönjük a történetet! Nem volt könnyű, de milliószor megérte! Áron baba csodálatos!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hu lányok, ez az idióta időjárás kikészít! Ugy fáj a fejem egész nap, hogy még hányingerem is volt.... szerencsére most már jobb... de ráadásul felettünk még furnak is valamit, még az is zajos :evil: . Hiába dőltem le pihenni, nem tudtam... most meg le kellett vinnem a mosást! Asszem most meg gyorsan odateszem a gyümilevest!

d.dodó

Babuli, végre megérkezett Szabi baba!!!! És milyen kis tündér pofija van!!!
Gratulálok!!! Hihetetlen, hogy mekkora türelemmel bírtad ezt az utolsó pár napot!

KépKép
szkagi

Titi, Levente micsoda kis stramm vasgyúró!!! Ennivaló hurkácskák... 8)

KépKép
szkagi

Lányok,
számolom visszafelé a napokat... a tgyáshoz szükséges 180 nap vasárnap jár le!
Holnap hivatalosan is betöltöm a 36. hetet, úgyhogy már nem kell a János kórházba mennem, hanem szülhetek a sjaát dokimnál...
És a dokim által jósolt július 5. sincs már messze :lol:

Holnap vérvétel, strepto, meg ctg. Először a ctg-t csinálják meg, éhgyomorra :? kiváncsi vagyok :shock:
meg hogy egyáltalán hogyan jutok el a kórházba :roll:
Ma is villamosoztam, hát nagyon nem esett jól. Holnap mi lesz???? Ugyanez csúcsforgalomban és éhgyomorra???

Ja meg holnap megyek a háziorvosomhoz először (végre), aki jól letolt, hogy még a kötelező belgyógyászati vizsgálatom sincsen meg? Hogy így nem is tudja kiadni a papírt a tgyáshoz.... úgyhogy még délelőtt hozzá is kiugrom :lol: Budakalászra a kórház után!

És a kollégám kérdezte, hogy nem tudnék-e holnap bejönni délután dolgozni...
Hát nem!!!!!!

KépKép
szkagi

Babuli gratulálok neked, végre megérkezett Szabi baba, nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak. Vigyázz magadra.

Kép
linda24

Lányok, Holnap megyek ctg-re, 36. betöltött héttel. Holnap már ne vegyem be a magneb6-ot? Csak reggelnete szedem, 1 db-ot. Talán már ne okoz galibát, ha abbahagyom, nem? De ezen a héten még nem kellene szülnöm....

ja, a nyákdugó (Dodó), nálam most a 34. héten lelépett, tiszta, áttetsző zselés anyag, kb egy ujjbegynyi volt. De Szonjával a 36. héten távozott, véres-barnás-nyálkás zselétörmelék volt (takarítás után, emlékszem!!! :D ). És akkor még két hétig húztam utána. De van, akinek közvetlenül csak a szülés előtt megy el, úgyhogy bármi lehet :roll:

KépKép
szkagi

Ági: az tök jó, hogy vasárnap lejár! Addig már biztos kihúzod! Drukk holnap a vizsgálatokhoz! Az utazás az már tényleg nem egyszerű, ezt én is tapasztaltam!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 15:57-kor.
Vendég

ami!

köszi a történetet. ahhoz képest hogy tényleg milyen nehéz szülés volt, nagyon szépen irtad le. igy nem is hangzik annyira gáznak, pedig ha belegondol az ember...

agi!
hát ne is akarj délután dolgozni :D
meg különben is! már nem sok van hátra.
a dokihoz kitartást, és óvatosan a tömegközeledéssel!!!!!

porszívó... emlékeztek hogy mondtam hogy megszenvedtem vele a multkor... nah most megkönyörült rajtam.
kiporszívóztam az egész lakást. kiürítettem a porzsákot az erkélyen. gondoltam azt a kevés port felszivom onnan ami a takarítás alatt kijött és nem szállt el.
hát nem jött össze. tök szépen elfüstölt. ugyhogy mostmár asszem végleg elköszönhetek tőle.
marhára jó... :twisted: :twisted: vagyis attól függ. már nagyon untam ezt a hülye porzsákosat. de hát kaptuk és gondoltam azért mert nekem más tetszik, azért nem veszek.
nah most eljött az idő :D vehetek tartályosat :D :D :D
csak van benne valami jó! még szerencse hogy most egy darabig remélem tiszta lesz a lakás mig be nem szerzünk egy jót.

Kép

Kép
timi1982

Babuli!
nagy-nagy gratula Szabi babához!

Kívánok sok-sok boldogságot a családnak és sok tejcsit!

Kép
kimma

Ami!

Köszönjük a születéstörténetet! :wink:
reméljük most már beindul a tejcsi is rendesen :wink:
Áron baba egyszerűen gyönyörű! :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

Na, újra itt, megjártam a fogdokit!
Végre vége4 Azazhogy van még pár kisebb lyuk itt-ott, de majd egyszer, azt már SZTK-nál. Megint egy valag pénzt otthagytam.
Betömött egy nagylyukas fogam, meg egy gyökérkezelést csinált, mindezért összesen 34ezret (még leírni is fáj) perkáztam! :shock: :roll:

Tegnap úgy volt, hogy két barátnőm átjön, de aztán hívtak, hogy mégsem.
Ma egy másik barátnőm felhív, hogy errefelé lesz dolga, felnézne hozzám, aztán hív, hogy mégsem.
Aztán meg lett beszélve anyával, hogy négyre jön, sms-t küld, hogy majd szombaton, mert ez meg az.
Apa kettőig dolgozott, de üzent, hogy megy egy ismerősünkhöz kicsit, mert bútort hoznak és fel kell vinni, úgyhogy kicsit késik!
Na szép! Már senki sem kíváncsi rám? :evil: :(

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Timi!
a porszívó mondjon le! :evil: :lol:

Kép
kimma

Sziasztok!

Egyenlőre csak felületesen tudok visszaolvasni. Bocsi, hogy nem reagálok.

Babuli! Gratulálok Szabolcs babához! Jól megváratott benneteket, de gondolom mostmár ez nem számít. Nagyon édi!

Mi jól vagyunk. Nappal 5 órákat alszik Jázmin. Éjszaka viszont betartja a 3 órákat. De szerencsére rögötn visszaalszik. Tegnap lemértem mennyit szopizik! Hát lestem nagyot: 90-et eszik. Azóta méregetem és 80-nál még nem evett kevesebbet. Úgy tűnik 90 lett az egyszeri adagja. Utána még ugyanabból a mellemből le tudok fejni kb 40 mlt.

Roli is kezd normalizálódni, már nem lóg állandóan a kiságy oldalán. A hátsóm is javulgat.

Titi! Én csak reggel meg este kezelem a köldökét alkohollal, minden tisztábatevéskor pedig púderrel.
Levi nagyon édes.

Ibm! Kitartást a tejcsihez! Próbáltad már a sört amit mondtam? VAgy teát vagy valami segítséget?
Áron is nagyon ari. Látom a kórházi rucija olyan mint a mi kórházunkban. Jázminon is angolpólya és kising volt.

Kép
szly27

Lányok!
köszi a melltartó infókat! :wink:

Kép
kimma

Sziasztok,először is!
Végre:hatalmas gratula Babulinak,a kis Szabihoz!!!!
Szabi baba ennivalóan édes! :D

Többi babó is csodaszép! :D

Anyjuk:neked meg köszi hogy elküldted sms-ban a jó hírt! :wink: :D

Hát Csajok:Ez kegyetlen,milyen meleg van.Nemrég értem haza,mikor levettem a melltartómat,szabályosan vizes volt :roll: Kegyetlen idő van! :(

Dominik baba jól érzi magát,nem óhajt még kijönni,méhszáj nem tudom hogyan van,nem vizsgált meg a doki.Felmentem a másodikra-ott csinálják az NST-t,onnan lementem a földszintre,mert állítólag ott rendelt a doki,de még nem rendelt,felhívtam,menjek fel a harmadikra,mert ott van.Gyalog persze,bár van lift,de nem akartam liftezni :?

Jövő héten megegy NST,meg védőnő,aztán gondolom megbeszéljük mi legyen.

Egyébként vérnyomim is és vizeletem is tökéletes. :D

Csak bujj,bujj már kifele végre Babucim 8)

Kép
Kép
Kép
kike

Ági!
szerintem akkor tényleg azzal "találkoztam". :) Csak meglepődtem.... mert hátfőn voltam dokinál, akkor azt mondta tök zárt a méhszáj.

d.dodó

Nyákdogótól függetlenül sztem lehet zárt a méhszáj.

potyka

potyka!
meg azt is mondta a dokinő, hogy lehet hogy éppen akkor zárt volt, de lehet egy óra mulva már nyílik.....

d.dodó

Így van, én mind a négyet zárt méhszájjal mentem szülni, és ahhoz képest volt, hogy 3-4 óra alatt már a kezemben voltak. :lol:

potyka

Könyvem amúgy azt írja, ez egyfajta jelzés volt anno a nőknek, hogy készítsék elő a babakelengyét, meg ami ilyenkor szükséges.

potyka

kimma!
kitartást. jol otthagyott mindenki a trutyiban... unatkozhatsz egyedül. de foglald el magad. pihenj, olvasgass, meditálj vagy ilyesmi.

kike!
örülök hogy rendben volt minden. csak igy tovább.

lányooookkkkkk!!!!!!!!
porszívó meghalt, de jöhettek hozzánk. van klímánk :D :D :D
végre megcsinálták. kondi hibája volt. kicserélték és már megy is :D
jó 25 fok van a lakásban. legalábbis a nappaliban. ugyhogy mától itt töltöm a mindennapjaimat :D
a többi helyiség monnyon le!!!!! :D
el sem hiszem!! hüvössss!!!!!!!! a végén még fázni fogok :D :D

Kép

Kép
timi1982

jah eddig 30-32 fok volt... :? :shock:

Kép

Kép
timi1982

Na, úgy látom hamarosan újabb babaesőre számíthatunk! :wink: :D
Legalábbis remélem!

Én még igyekszem meg nem szülni. Majd szólok Apának, hogy valamivel állja el a kijáratot! :oops: :wink: :lol:

Az előbb mondta, hogy hétvégén nem megy dolgozni, mert szeretne velem lenni! :D 8) :P
Csak megérte a múlt hét! :twisted:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Timi! Irígy-irígy! Indulok Egerbe! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Nálunk 27 fok van,de ez is sok,és megyek Timi hozzátok :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Nagyon ráérek :lol: :lol: azaz inkább semmi kedve, ruhát hajtogatni. Ezt csináltam folytatom, ha szeretnétek, csak akkor kellenének a szültörténetek meg egy-egy kép.

http://nyaribabak2008.freeblog.hu/

potyka

Apa kinn medencézik a gyerekekkel,én meg megbuggyanok a melegtől :?

Kép
Kép
Kép
kike

helyesen: ezt csináltam, és folytatom, ha szeretnétek...

potyka

Potyka! Ez nagyon jóóóóó! Ügyi vagy!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na, én megyek...megynk nagybevásárlásra.... de este ugyis foci lesz, majd addig még szerintem jövök míg apácska azt nézi!

d.dodó

Nézzétek csak:
Kép

Kép

Kegyetlen vagyok? :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Potyka:ez tök jó,nagyon ügyes vagy! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Dodó! Jó, hogy mondod, akkor megvan az esti program... :roll:

Kike! Oda én is csobbannék! Persze miután a család kiélvezte, nem akarom, hogy rémálmuk legyen a bálnatestem láttán! :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na végre! :D

Hatalmas gratula az egész Babuli-családnak! Egészséget, boldogságot, gazdagságot nektek! :D :D :D
Vendég

Sajna most nincs időm visszaolvasni, csak hoztam 2 fotót. Reggel jövök, ha a csajszi megint jól alszik és hagyja anyáját netezni.

Cuppa

Kép Kép
Vendég

jaj Vera ez a kislány tündéri és te sem nézel ki rosszul( én nem látom a karikákat a szemed körül)

Kike: ez igenis kegyetlenség volt (mármint az a medencés kép) nálunk 32 fok van a lakásban és éjszakára nehezen sikerül 28-at varázsolni belőle. (tetőtér :( :( )

Képzeljétek miután megvizsgált a szülésznő (amúgy nem fájt, szinte nem is éreztem) itthon észlelem hogy olyan véres barnás kocsonyás folyásom volt!) Szerintetek ez csak a méhszáj érzékenysége vagy a nyákdugó, ettől kijöhetett? Az amúgy éppen csak picit nyitott éretlen méhszájból?
Vendég

Halihó!

Visszaolvastam, reagálni nincs erőm, sokat kivett ez nap.

Minden baba olyan nagyon szép!!!

Ami köszi a történetet!

Először régi munkahely, táppénzes papir, munkahelyi szekrény kipakolása, légzésfigyelő beszerzése- majd Női Klinika. 2,5-3 óra alatt végeztem, minden rendben, Adél nagyon vigéckedett CTG alatt, rendes kisleány volt. Mondjuk megetettem előtte :D

A jó hír- mostantól 2 naponta kell menni :( ....
Pénteken se megyek dél előtt, így is totál kipurcanás lesz.

Kép
andkata

Wera!
milyen szépek vagytok! :wink:

Lányok!
Maverickről nem tudtok semmit? :roll:
most nézegettem a táblicskut, ő következne, lehet hogy már szült? :shock:

itt olyan meleg van, hogy meg lehet pusztulni...
már enni sincs kedvem a hőségtől :?
Kike, gonoszság volt feltenni azokat a fincsi medencés képeket :lol:
irigy-irigy 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

Sziasztok!

Jelentem ház ragyog, mindent kimostam és kivasaltam, anyukámat meglátogattam, holnap betöltöm a 37. hetet is, úgyhogy mehetek szülni!!! :lol:
Remélem, ezt Emma is tudja... :roll:

Vera!
Nagyon jók a képek!
A másodikon irtó cuki Nóra...
(Meg az elsőn is.. :wink: )

Ami!

Köszi a történetet! Ezek szerint én tudtam rosszul, csaszi volt.. :oops:

Vidokata!
Igen, kijöhetett!!! :lol:

Fáj a pocakom. Persze nem csoda, ma nagyon kitettem magamért!

Ági!
Örülök, hogy lassan vége a szorgos-dolgos hétköznapoknak, és végre csak a babádra és Szonjára kell figyelned!
Drukkolok, hogy a júli. 5. jó dátum legyen!!!

Szly!
Szuper, hogy ilyen ügyes Jázmin! Roli hogy van?

Na, lépek, még megnézem odakinn apát!
Este bekukkantok, hátha valaki végre elment szülni!

Lányok!
Olyan sokan vagytok finisben!
Babura már nem kell várni!
Tessék menni szülni, hogy én is mehessek!!!!! IRGUMBURGUM!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Kép
Vendég

Ő Szabi baba végre sikerült képet felraknom.
A boldog Apuka.
Vendég

Sziasztok!

Képtelen vagyok visszaolvasni, de gratulálok minden új pici babának és anyucijának és hajrá a többieknek!

Velünk minden rendben, még mindig tündéri ez a gyerkőc. Tejcsivel szerencsére jól állunk, bár én a dokival írattam egy doboz tápszert megnyugtatásképp (eláll a polcon :wink: ). Bár nem hízik olyan gyorsan, de a 2950-ról visszafogyott 2800 g-ra és ma már 3100 g volt. Azért nem éhezik :roll: .
Ti mit adtok a babára? Én rövidujjú body-t és egy nagyon vékony takarót. Ugye nem kevés?

Szülésről: Szóval kitűztem magam elé a célt, hogy a 36. hétig nem szülhetek meg, erre 36+1 naposan megtörtént a csoda. Reggel fájásokra ébredtem, nem volt erős és rendszeres. Délelőtt nst, majd 11 körül elkezdtem picit vérezni (azt mondta a doki, tágulási vérzés), megvizsgált és már 4 cm-re ki voltam tágulva, előkészítés után mentünk föl a szülőszobára, ahol már igen erős fájásokkal kezdtünk (60-70-es), még a dokim se ért be, olyan gyorsan történt minden. Hamar jöttek a tolófájások és aztán megszületett a kis vasgyúróm 10/10-es apgarral.
Aznap este gondolkodtam, hogy ki tudja ezt a fájdalmat elfelejteni és lám 1 hét múlva eszembe jutott, de jó lenne egyszer, talán egy pici fiú :oops: :roll: . Persze szerintem már nem lesz, de a remény hal meg utoljára :D . Szóval mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok.

Szerencsére Toncsit nem viselte meg a távollét túlzottan, legalábbis remélem. Igaz, hogy elválaszthatatlan az apjától, bár most ez kicsit jól is jön :oops: 8) . Különben szereti a hugit, simogatja, puszilgatja, becézgeti. Segít mindenben és mindent utánunk csinál a saját babájával, annyira édes!

Még próbálok képet is feltenni Bogátáról.
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Bogi 3 naposan:
Kép

Hazafelé:
Kép

Jó éjt
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csilla:micsoda egy gyönyörűséges babóca! :D
És milyen gyors volt :lol:
Mégegyszer gratula! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!!
Hú, fél 9-kor értünk haza a nagybevásárlásról! Tényleg nagy lett...jó sok pénzt elköltöttünk! :oops: De mondtam is páromnak, hogy jövő hónapban ugysem tudunk igy közösen menni, mert babó még nagyon pici lesz...ugyhogy akkor majd csak ő tud munkából hazafelé jövet miondig egy-két dolgot hozni bicóval! Alig bírtam mindent elpakolni!! De vettnk túrós rétest is a lidl-ben...ilyen fagyasztottat... msot sült egy. A vacsit már megettük, apácska meccset néz!

Én meg azóta elég sokat keményedek! :? Pedig nem cipekedtem, csak ugye a mászkálás, meg hogy itthon mindent helyre raktam....

Nagyon tündériek a babák!

kike!
Azért hogy tudd, rohadt nagy gonoszság volt ezt a medencés képet felrakni!!! Egy: Sakndináv országban élek (ekkora hőség nincs - bár még lehet) Kettő: Panelban lakunk! :evil:

d.dodó

látom már mindenki elment aludni! :( na, lassan én is megyek zuhanyozni, aztán aludni.....

d.dodó

Csajok!

SOS!!!!!!!!!!
Végre sikerült lefejnem 40 tejcsit,hűtőbe betettem,de a könyvek azt írják 4 órával felhasználás előtt ki kell venni,hogy szobahőmérsékletú legyen! :shock:
Mikrózza valaki?
Vagy forróvíz??

Köszi

Csillala! Gratula!

Wera! Nóri baba csudaszép!

Rohanok,mindjárt kajaidő van!ű

Köszi

Kép

Kép
ibm

Ami!
Én Zsuzsinál simán mikróztam, ha kellett!

Kép
Kép
patr

Lányok!
Az összes baba gyönyörű!!
Most már én is akarok!

Kép
Kép
patr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: