hahó,
remélem, már van egy Babuli-babánk, meg esteleg egy Kike-babánk is

csak még nem tudunk róla
ilyen iszonyatos hőséget, engem is a guta üt meg itt a színházban... hasam is rendesen keményedik, ahogy szokott... azt mondta ma a főnököm, hogy nem akar bántani, de már tényleg nagyon terhesen viselkedem.
Hát k@pj@ be, ahhoz képest, hogy két hete elvileg szabadságon vagyok, itt tolom a színház szekerét
inkább takarítanék otthon, komolyan
A tejcsis problémák begyűrűztek, látom. Hát nagyon szerencsésnek kell lenni, hogy ne legyen vele semmi gond. Nekem is volt kőkemény a cicim, akkor vettem mellszívót, azzal sikerült csak megoldani, és volt hogy véresre szívta Szonja - na akkor hívtam a tanácsadót, hogy lehet-e vérző mellből is szoptatni a gyereket
aztán meg elkezdett apadni az 5. hónaptól, és nem jöttem rá, hogy kevés a tejem, s mire felírattam a tápszert, a gyerek már nagyon ki volt éhezve, akkorát zabbantott belőle, hogy utána óriásiakat aludt. És nem szokott le a szopiról, mert mindig előbb szoptattam, és utána kapott tápot (medelás cumisüvegből Nuk cumival - nekünk bevált). 9 hónapos koráig tudtam neki anyatejet adni, persze egyre kevesebbett, de szerintem így is elég jól bírtuk.
Úgyhogy ne legyen lelkifurdalásotok, ha esetleg rá kell segíteni tápszerrel, egy éhező kisbabánál nincs rosszabb szerintem! Kitartás a szoptatással, de nem kell ragaszkodni a kizárólagos szoptatáshoz mindenáron. Ha emiatt feszültek lesztek, akkor úgyis elapad a tejcsi, annak meg semmi értelme, nem igaz?
(a gyerekorvos el is borzadt, amikor az 5hónapos Szonjának nem akartam tápot adni., hanem inkább reszelt almát próbáltam - és azt mondta, hogy a gyereknek az izmai fehérjéből épülnek fel, és ez almából nem fog menni!
Én a magam fejétől nem adnék neki cukros vizet, mert semmi édesítettet nem adnék neki... persze ha ordít majd Nándika, akkor meglátjuk...)
A tápnak amúgy direkt kesernyés íze van, hogy ne kapjon rá a gyerkőc, hanem inkább kitartson a fincsi anyatej mellett.
Úgyhogy próbálkozzatok, anyatársak!!!!
(ja, és nálunk a kanalas és poharas etetés totál kudarcba fulladt néhány hetesen) de mident ki kell próbálni mindenkinek, és egyéni, hogy mi válik be
bocs az okoskodásért, csak azért részleteztem, hogy anyjuk véleményét erősítsem: aki tápszert ad a gyerekének, az sem rossz anya! Én örültem, hogy van mivel etetni az éhező kiscsibémet - és végre abbahagyta az ordítást