A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Werának kemény cicikre: valószínűleg megakadt a tejcsi, valamiért nem tud kijönni rendesen. Nekem az jött be, hogy meleg vízzel zuhanyoztam vagy meleg vizes törölközőt tettem rá és közben felülről v. alulról a bimbik felé körkörösen masszíroztam (ahogy a tejet is kell serkenteni). Utána megpróbáltam kifejni. Lényeg, hogy ne maradjon kemény!
Wera, amúgy nagyon sajnálom, hogy ennyire macerás a tejezés, kívánom, hogy hamar jobbra forduljanak a dolgaitok! Ilyenkor jövünk rá, hogy az idilli kép a gyermeküket meghitten szoptató anyukákról inkább csak átverés vagy vágyálom. Eleinte legalábbis biztosan...

Kép
Kép
bondi

Tita: ez rossz jel! Szoval ne bizzak benne hogy szules utan nagyobb esellyel maradnak epek a labasok....MAr mondta pedig ferjem szeptemberben vesz nekem par uj labast. de hat akkro nem eri meg, majd ha mar minden regi elegett:)

Ablaknyitas; szerintem ne, nem tudom, vedono szerint igen, azt mondta amilyen hofokhoz szoktatjuk a babat, az lesz neki termeszetes, es ha mi nyitott ablaknal aludtunk addig aztan is aludjunk ugy.
Oszinten ma hajnalban kicsit sem hult le, szoval most nem lehet belole baj. de mondjuk mult heten, en is ugy csinaltam mikor hugom itt aludt, hogy 2-3 korul mikor kinn jartam behuztam az erkely ajtot.
Igazibol az a legnagyobb baj a lehulessel, hogy ugye nem allando homerseklet. Mert azert amig nincs nagy meleg es nyitva hagyod az ablakot kb ugyanannyira van hideg ejjfelkor mint 4kor, es akor ahhoz merten feloltozteted De ilyenkor nyaron van ugy hogy 5-7 fok a kulonbseg....
de amig ez a kainkula van nyugodtan hagyd nyitva, ha nincs huzat!En is nyitva fogom! mert kulonben megfulladunk!
Vendég

ne vel kezdtem igen lett belole:)
Jo csak vegiggondoltam, hogy rohadtul nem hul le mostansag hajnalban! Pedig nem artana legalabb akkor aludhatnek!
Vendég

úgy volt, hogy jön az unokatesóm meg a nagynéném, de még nem értek ide, és nekem 11-kor legkésőbb el kell indulnom... Jó, itt lesznek egész nap, tehát ebből a szempontból mindegy hogy mikor jönnek, csak nem tudom hogy oldjam meg hogy a házat bezárjam de ők mégis be tudjanak jönni... Na mindegy, majdcsak kitalálok valamit.
Rá tudtam magam szánni hogy rendbe tegyem a lakást, úgyhogy most nyugodt szívvel indulok el legalább. :)
bondi, majd megírom püben a doki nevét, nem akarom lejáratni, mert én elhiszem hogy tök jó doki meg minden. Gondolom csak annyi a gond, hogy nem hónapok óta járok hozzá, mint más kismami aki ennyire a végén van, hanem csak egyszer voltam úgy konkrétan nála vizsgálaton stb. egy csomószor arra is gondolok, hogy valószínű nem tud arcot kapcsolni a névhez amikor hívom és inkább ilyen hűvös mint hogy hülyeséget mondjon... Na mindegy. Majdcsak túlélem. De azt az egyet remélem, hogy ma tényleg nem kell órákat várni. Az biztató, hogy nicike szerint délután magánrendelése van, akkor talán bejutok időben... Hacsak nem úgy járok mint a múlt héten hogy jól lelépett...
Na most megyek is és nem tudom mit csinálok, de nem akarok itt ülni a gép előtt indulásig.
Mindenkinek szép napot!

KépKép
muffin

Jelentem túl vagyok két :- egyben vagy még?
Kezdetű telefonbeszélgetésen... :twisted:

hogy a bánatba lennék?
Ráadásul az egyik az anyukám volt, akinek mondtam, hogy csak akkor szólunk, ham ár meglesz a baba.
Na, ezen jól kiakadt!
Hogy én azt hogyan gondolom?
Mi lesz akkor ővele?
Meg hogy hogyan meg fog akkor haragudni?

De könyörgöm!
Mit tud tenni velem? Csak rágja a kefét odahaza! Azzal pedig nem segít senkinek!
Végül abban egyeztünk, hogy amennyiben nappal érkezik Emma, akkor a kórházból felhívom, és helyzetjelentek.

Na, erről ennyit!

Virágokat már meglocsolta, kiteregettem...
Most jön a java, csak szusszantam kicsit...

Muffin!
Drukkolok!
Vendég

Sziasztok!

Először is , minden új babához gratulálok, bár nem olvastam vissza, nem tudompontosan kiknek!

Mi jól vagyunk! Jázmin eszik, alszik, nagyon kis rendes baba. Roli viszonylag jól fogadta, bár azért egyszer már megkarmolta. Kicsit hebrencs lett, de majd megszokja az új helyzetet.

A szülés egészen könnyű volt,majd leírom részletesen is, de még most nem tudok sokáig itt ülni.

Az egészben a legrosszabb, hogy kijöttek jócskán az aranyereim. A vágást nem is érzem, az aranyeremmel kínlódom kicsit.

Tejcsi van bőven, Jázmin is szépen tud szopizni. Ha így marad, le kell adnom a tejet, mert nem akarok itthon max két litert felhalmozni.

Most megyek egy kicsit vízszintesbe. Majd időnként jelentkezem és ha kicsit jobban tudok ülni frissítem a táblikat is.

Esetleg egy gyors helyzetjelentést írhatna valaki!

Ja tegnap jöttünk haza!

Kép
szly27

Szia Szilvi!!!!!!! :lol: :lol:

azóta nem született új baba...
A tiétek és H.szilviéké az utolsó, de azt úgy rémlik, valaki priviben el is küldte neked. Aminál pedig úgy rémlik, még voltál.... :roll:

Örülök, hogy jól vagytok, és otthon!

Reméljük, az a fránya aranyér is rendeződik gyorsan, és akkor minden oké lesz!
Rolinak biztosan nem könnyű, de okos kis legény, hamar meg fog barátkozni az új helyzettel!
(Az én keresztfiam, amikor hazament a kishúga, egy akkorát lecsavart neki, hogy csak na!)
Most pedig elválaszthatatlanok!

Vigyázz magatokra, pihenj amennyit tudsz,aztán pedig várunk képekkel, mert abból sosem elég!!! :wink: :lol:
Vendég

Marcsi!
ezek az "egyben vagy még" Telefonok nálunk is megkezdődtek.... anyós pl vasárnap kora reggel ezzel keltett.... mondhatom örültem neki nagyon. És még azt is mondta (azt hitte ezzel hude poénos lesz) Hogy de nemám csak akkor szóltok, ha már egy éves...... heheh...még jó hogy mikor fél éves lesz utazunk haza karácsonyra.

d.dodó

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 15:47-kor.
Vendég

Van pár képem, de nem tudom, hogy elküldtem e már nektek, mindegy felrakom!

Kép Kép Kép

Kép
szly27

Dodó: gratula a 38. héthez!
Vendég

jaj de édes! Én csak az elsőt láttam még! Köszi!
Babázni akarok már!
Vendég

v.kata!
Köszi!!

szly!
Nem csinálsz uj vonalzót Jázminnak??

d.dodó

Szép napot mindenkinek!

Tegnap örültem, hogy kicsit lejjebb ment a bokámról meg a kezemről a duzzanat, hát ma a hosszas intéznivalók után megint borzalmasak! :(

Andi! Viki nagyon édes! Hogy emelgeti a kis buksiját!

Kata! Hát Te nagyon csini vagy! És lehet bármilyen a fotós, a modell a lényeg! :wink:

Szly! Gratulálok a kisasszonyhoz! Sajnos lemaradtam a múlt heti dolgokról. Pihenj azért és várunk a sztorival meg persze képekkel! :D

Vettem gátmasszázs krémet, hát kiváncsi leszek.
Kiváltottam azt a kúpot is, amit a dokim a szülési fájdalomcsillapításra írt fel. Hát ez egy végbélkúp! :shock: Hát jó, ő az orvos.
Esetleg ismeri valaki? Contramal
A tájékoztató benne kicsit megijesztett. Azt írta, hogy ne alkalmazzam terhesség alatt, mert függő lehet a baba, és szoptatás alatt se, de hogy nagy haszna lehet a természetes szülésnél. Ja és az idegrendszeren keresztül hatkb 4 órán keresztül.
Kimondottan erős fájdalmakra jó. Majd meglátjuk.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Jaj, de cukorfalat! :D Énisénisénis! :D :D :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Katák majd elmondják, de sztem a contramal igen erős nyugató és fájdalocsillapító...Nekem gyereknek adták, mikor altatás után túlpörgött az idegrendszere a barbituráttól. :roll:

potyka

Kriszta, én szülés alatt a homeos bogyok mellett csak egy kúpot kaptam fájdalomcsillapitot, de nem tedom a nevét! 8) bár akkor és ott nem is tudom használt e??
bencuri

Szly: örülök, hogy már itthon vagytok és hogy minden rendben a tejcivel és a szopival. Te vagy itt az egyetlen akinek nincs vele gondja.

Én már arra gondoltam elmegyek a dokihoz és iratok tápot. Most 2,5 óra után ébredt Levente A jobb cicit teljesen kiszívta (60-at) és a másikból is szívott, de abban sincs sok. Nem tudom mi lesz így velünk. Most próbál elaludni, de még nem sikerült neki. Mondjárt itt van Olivér és vele is szeretnék alvás elött kicsit foglalkozni és ha kell én szeretném elaltani. Így ne tudom hogy fog menni.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

tedom-tudom
:)
bencuri

Titi, a gyerekorvos mit mondott a tápszerre? Nem kérdezted még?
bencuri

Szilvi!

az első kép megvolt, de a többin is tüneményes Jázmin!!!
Nekem legjobban a második tetszik, azon olyan kis hölgy... :wink: :lol:

Kriszti!
A Contramal igen erős fájdalomcsillapító... Én nem merném használni... De ez az én véleményem. Mindkét kiscsajt fájdalomcsillapítás nélkül szültem, ez kellett szerintem ahhoz, hogy teljesen magamba tudjak fordulni, és csak rájuk figyeljek.
De persze ha a doki adta, akkor bizonyára tudja a dolgát. Ez csak az én véleményem...
Akkor kaptam én ilyet, ugyan injekció formájában,amikor műtötték a kezem, és engem eléggé kiütöttek vele...
Azt sem tudtam, hol vagyok... :shock:
Vendég

Hát nem tudom, azért berakom a csomagba, aztán majd meglátom akkor éppen miért fogok visítozni... :oops: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Csajok!
kike merre van?? Volt róla szó, hogy ma nem jön esetleg???

d.dodó

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.04 19:13-kor.
Vendég

Tényleg hol van Kike?
Na megyek Uh-ra (ha túlélem ezt az időjárást!!!!! )
Vendég

Kike már nekem is hiányzott... :roll:

A tegnapi napjából ítélve, lehet, hogy már csak a babahír érkezik tőle... :roll:

Végül is, azt hiszem, nem bánná, úgyhogy én most drukkolok nekik!
Hajrá Kike!!!+++++++++ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata!
Kitartás, baromi meleg van... :shock: :?
Vendég

Lányok! Szopira, tejcsire: Nekem unokatesóm ajánlott egy italt: Karamalz malátaital a neve. Tulajdonképpen alkoholmentes barna sör. Direkt tejserkentő ital. Van sima és citromos. Nem tudom, hogy ettől-e, de nekem állandóan szét akarnak durranni a cicijeim. Jázmin általában 40-60 gramokat eszik kb 8 perc alatt. Utána még ki tudok fejni ugyanabból a mellemből még ugyanennyit. De érzem, hogy így is marad benne, csak már nem gyepálom.
Szóval egy próbát megér!

Jázmin még mindig alszik! Imádom, olyan kis nyugodt. Már közelíti a születési súlyát.

Köszi mindenkinek a gratulációkat! Majd visszaolvasok!

Marcsi! Neked külön köszönet a hírhozásért! Láttam a másik topicba is vitted :lol:

Kép
szly27

sziasztok!

Szly
jó hogy vagy szép a kicsilány tüneményes :wink:

Baburól még mindíg semmi hírem most értem haza de ahogy lesz infó jelzem .Most megyek ledőlök mert a melegben kikészültem mindenem görcsöl és sajog.Jók legyetek
tappancs28

Szilvi!

Nincs mit, örömmel tettem!!! :wink: :lol: :lol:
Vendég

Csajok...nincs nagy forgalom ma itt!! :)

De kike tényleg nem szokott ilyent csinálni, hogy nem jelentkezik! Szerintem elment szülni! :)

d.dodó

Szilvi!

Tényleg egy tünemény ez a kicsi lány! Örülök, hogy jól vagytok! Hiába a második gyerekek általában nyugodtabbak ( elfogadják a játékszabályokat!) :)

Kriszti! Én nem használnék Contramalt....

Babu!!!++++

Kata
, kitartás! Tényleg nagyon jó kis fotók ezek, dehát Rólad nem nehéz.... :D

Tényleg! Kike!

Muffin! Te ugyis tudod, mit akarok írni....

Titi, Wera! Hát ez akkor nem volt túl jó éjszaka! Biztos a meleg is megviseli őket! Kitartás!

Marcsi
! Én is felhúztam volna magam az anyukádon! Nekem már van aki minden nap telefonál és kezd nagyon idegesíteni! Főleg az anyós, aki azt írja, hogy aggódik. De mégis miért? Hogy meg fog születni??? Hát állok elébe! Nem az a dolga? Inkább most szülessen, mit a 40. hét után!!! :twisted:

Viszont nagy hír !!! Az ikertesóm regisztrált a februári babák topickba!!! Ma volt ultrahangon, minden rendben, kb. 7 hetes lehet és egyedül van ( ez nálunk lényeges kérdés :) ).
Ha minden jól megy 7 hónap különbség lesz köztük! :D :D :D

Kép
andkata

a.kata!
Gratula ikertesódnak!! :)

d.dodó

Kata!

Óriási gratula a tesódnak!!! :lol: :lol: :lol:
Minden jót kívánok nekik!!!

Az anyukám még olyat is tud, hogy azt mondogatja nekem, ne szülessen meg még ez a baba...
Mégis miért ne?!
Oké, betöltött 37. hét jó lenne, de ő olyan indokokat mond, hogy szép érett, NAGY baba legyen... :evil:

Már most is az... :roll:
Vendég

Miért Marcsi, Neked is mondogatta mikor a hasában voltál?

Kép
andkata

:D :D :D :D :D

Kép
andkata

szerintem biztosan, már nem emlékszem.... :roll: :wink: :lol:
Vendég

Marcsi!
Ezt nekem is mindig mondogatják, hogy igazán várhatna még ez a gyerek.... mondom ugyan mire, mikor 38 hetes vagyok? Nyugodtan jöhet ha akar.

d.dodó

Kike szerinte már biztosan babázik... :wink: :lol:
Vendég

Kata: nagy gratula az ikertesódnak!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 15:48-kor.
Vendég

Kata!

Sajnálom, hogy egy ilyen ősbunkót fogtál ki...
Azért az mégiscsak döbbenetes, hogy mit meg nem engednek maguknak...!!!
Ha egy szakmabelivel ezt teszik, akkor mit csinálnak egy szimpla páciensel? :shock:

Mellesleg nekem nincs baj a méretekkel, meg egyébbel, de flowmetriát és magzatvizet mégis hetente néznek a 36-ik héttől... :roll:
Vendég

VKata! Mondhatom rohadt jó fejek voltak! Így semmibe venni valaki(ke)t!? Nem szeret olyat? Nincs kedve? :shock: Hát nem ezt a szakmát választották? :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

nem ir valaki kike-nek sms-t?

d.dodó

V.Kata: ha meg akarsz nyugodni és van rá 5000 ft-od akkor a Brendonba elmehetsz megnézetheted, hogy minden oké e. Én is oda mentem még régebben amikor a doki szabin volt és aggódtam mert 2 napja nem mocorgott Levente és fájt a hasam ott lent.
Csak egy ötlet.

Bencuri: még nem kérdeztem a dokit, mert szabin van és ne adott mobilszámot. Csak ennyi a bajom ezzel a dokival, hogy még vészhelyzetben sem lehet elérni. Ha gáz van az ügyeletet kell hívni, de én úgy vagyok vele, hogy ő ismeri a gyerekemet, ő tudja, hogy esetleg mi lehet vele. Ma eddig még nemvolt gond 60-at kiszívott és be is aludt. Délelött 2,5 óra után felébredt most 3,5 óra után én ébreszetettem. A meleg miatt is próbálok neki többször adni, meg azért is mert keveset eszik. Épp hogy csak a minimumot szopizza ki egy nap. De szerencsére van pisije és kakil is igaz nem minden pelusban van kaki, de pisi szinte mindig így annyira nem aggódom. Jóvő hét kedden megyünk egészséges rendelésre, bizom benne addig is minden rendben lesz.
Holnap mérem fürdés után a tiszta súlyát kíváncsi vagyok 1 hét alatt mennyit hízott. Álítólag heti 10,15 gramm az átlag. Olivér 30-40-et hízott hetente. Hát Levente nem úggy néz ki, hogy ennyit fog, de már ha nem fogy és hizik akár tizeket már nyuggodt lehetek.

Szly: hol lehet ilyen italt kapni? Bár nagyon utálom a sör ízét a keserűsége miatt, de ha kell magamba erőszakolom. :x Mindent Leventéért!!! :lol:

Kata: gratula a tesódnak és gondtalan boldog problémamentes terhességet!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kérdés: szerintetek itthonra adhatok Leventére rövid ujjú bady-t?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Katák: lenne egy kérdésem: A köldökcsonk körül amikor elkezdem tisztítani azt vettem észre, hogy a hintőpor olyan állagú mintha nokedlitészta. Ez szerintetek normális? Nem kéne száraznak lennie? Vagy esetle az izzadság miatt ilyen? Mi a véleményetek?
És a köldökcsonk is puha ahol érintkezik a köldökével.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi: hát én nem vagyok gyakorló anyuka, de szerintem igen! Gondolj bele nálunk pl. 34 fok van a lakásban de ha csak 29 akkor is, nagyon nem is tud hőt veszíteni! Amúgy add rá és figyeld meg ha kihül a kis keze lába, adjál rá még ruhácskát!
Vendég

Hát lehet csak izzadság is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 15:49-kor.
Vendég

Mostmár azért is szernék szülni (mégha picike is) mert lehet, hogy kint már jobb lenne neki és jobban tudna hízni szegénykém! Úgyhogy menni akarok!
Vendég

hahó,
remélem, már van egy Babuli-babánk, meg esteleg egy Kike-babánk is :D csak még nem tudunk róla 8)

ilyen iszonyatos hőséget, engem is a guta üt meg itt a színházban... hasam is rendesen keményedik, ahogy szokott... azt mondta ma a főnököm, hogy nem akar bántani, de már tényleg nagyon terhesen viselkedem.
Hát k@pj@ be, ahhoz képest, hogy két hete elvileg szabadságon vagyok, itt tolom a színház szekerét :twisted:
inkább takarítanék otthon, komolyan

A tejcsis problémák begyűrűztek, látom. Hát nagyon szerencsésnek kell lenni, hogy ne legyen vele semmi gond. Nekem is volt kőkemény a cicim, akkor vettem mellszívót, azzal sikerült csak megoldani, és volt hogy véresre szívta Szonja - na akkor hívtam a tanácsadót, hogy lehet-e vérző mellből is szoptatni a gyereket :roll:
aztán meg elkezdett apadni az 5. hónaptól, és nem jöttem rá, hogy kevés a tejem, s mire felírattam a tápszert, a gyerek már nagyon ki volt éhezve, akkorát zabbantott belőle, hogy utána óriásiakat aludt. És nem szokott le a szopiról, mert mindig előbb szoptattam, és utána kapott tápot (medelás cumisüvegből Nuk cumival - nekünk bevált). 9 hónapos koráig tudtam neki anyatejet adni, persze egyre kevesebbett, de szerintem így is elég jól bírtuk.

Úgyhogy ne legyen lelkifurdalásotok, ha esetleg rá kell segíteni tápszerrel, egy éhező kisbabánál nincs rosszabb szerintem! Kitartás a szoptatással, de nem kell ragaszkodni a kizárólagos szoptatáshoz mindenáron. Ha emiatt feszültek lesztek, akkor úgyis elapad a tejcsi, annak meg semmi értelme, nem igaz?
(a gyerekorvos el is borzadt, amikor az 5hónapos Szonjának nem akartam tápot adni., hanem inkább reszelt almát próbáltam - és azt mondta, hogy a gyereknek az izmai fehérjéből épülnek fel, és ez almából nem fog menni!
Én a magam fejétől nem adnék neki cukros vizet, mert semmi édesítettet nem adnék neki... persze ha ordít majd Nándika, akkor meglátjuk...)
A tápnak amúgy direkt kesernyés íze van, hogy ne kapjon rá a gyerkőc, hanem inkább kitartson a fincsi anyatej mellett.
Úgyhogy próbálkozzatok, anyatársak!!!!
(ja, és nálunk a kanalas és poharas etetés totál kudarcba fulladt néhány hetesen) de mident ki kell próbálni mindenkinek, és egyéni, hogy mi válik be :)

bocs az okoskodásért, csak azért részleteztem, hogy anyjuk véleményét erősítsem: aki tápszert ad a gyerekének, az sem rossz anya! Én örültem, hogy van mivel etetni az éhező kiscsibémet - és végre abbahagyta az ordítást

KépKép
szkagi

huh, laptető
bocs

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: