A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Köszi a dícséreteket! :D

Bencus - Szonja baba is gyönyörűséges!!!! :D :D

Hát, úgy látom mindenki jól megszenved ezzel az etetés-dologgal. Komolyan mondom, álmomban sem gondoltam volna hogy ez ilyen nehéz lesz. Azt tudtam hogy lehet hasfájós, vagy nemalvós a baba, de ezek az evési meg szopizási zavarok... áh, kiborító!
Jó lenne ha hamar megoldódna mindannyiunknak és felhőtlenül élvezhetnénk már a babázást!

Alvás: szerencsére elég jól alszom. Bár sokszor felébredek megnézni Babácskát, de 2 pillanat alatt visszaalszom. Nem álmodok, nem fáj a csípőm és ez a terhességi szenvedéshez képest máris valami szenzációs!!! :lol: :lol:
Vendég

Andi! 3 hónapos korra meg szokott szűnni?
Szélcsövezni próbáltad? Brutálisnak tűnik,de hidd el nagyon sokat tud segíteni! Védőnő vagy doktor tuti megmutatja!

Bencuri! AAAAAAAnyira gyönyörű Szonja!

Muffin! Ha dokinál végeztél, jelentkezz ha tudsz! Várom!

Kép
andkata

Marcsi - ne szomorkodj a császár miatt! Hamar túlleszel rajta és az egészségetek érdekében így lesz a legjobb! Azért én még mindig szorítok a csöppségnek hogy ügyin megforduljon. Szerencsére mindig tudnak meglepetéseket okozni, hátha most is így lesz!!! :wink:
Vendég

Marcsi
! Hidd el még van esély hogy megforduljon!

Kép
andkata

Na Wera, ez viszont jó hír! :D

Kép
andkata

Andi:
a szélcső tényleg működik én nemakartam hinni a szememnek amikor uncsitesóék használták.Azt mondtam brutális amit művelnek ,de mikor a kicsi megkönnyebbülten nézett a szüleire, akkor megváltozott a véleményem.Ha muszály ki kell próbálni ezt is nálunk annak idején én lázmérőt használtam de most van ez lehet mi is kipróbáljuk annak idején.Kérdezz rá doktornénitől mit gondol róla :wink:
tappancs28

wera!
jó hogy ennyit irtál, és tanácsoltál. és képeket is hoztál :D istennő vagy!!!
olyan pelenkázós alátétünk van nekünk is csak a kisebb :D :D :D

sz.andi!
jó hogy te is jöttél. örülök nektek. viszont a hasfájás az szörnyű!! miért kell szenvedni!!! :twisted: :twisted: nem igazság.
a császár miatt meg ne aggódj! szupi anyuka vagy igy is. ha csak igy ment, hát igy ment. a végeredmény gondolom mindent megér.
a teát meg tényleg cseréld le!!!!!

jah és a következő hozzászólásomban küldöm a "szopis étrendet'. mazsolázgassatok belőle.
mondom nem vészes, mivel szerintem nem teljes a lista. de ezek a fő dolgok amiket kerülni kell vagy lehet enni.

Kép

Kép
timi1982

Babuciról még nincs hírem sajna lehet, hogy mert szülőszobán van már...azt mondta tegnap tuti üzen ha lesz valami, hát +++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
tappancs28

a francba!

titi, megteszed hogy a pü-det visszaküldöd nekem, vagy egyből bemásolod ide???
nincs benne az elküldöttek között az üzijeimben. :(
légyszi tedd már föl te a lányoknak.

köszike

Kép

Kép
timi1982

Tejszaporításra urtica urens 5 ch, napi 3x (ha csak 9, vagy 12 van a patikában, az még jó, nagyobb nem). Aztán van a moremilk kapszula, az vmi új csodabogyó, de nagyon jókat hallottam róla.

Andi, nem biztos, hogy a hasa miatt balhézik. Ha szoktad cumisüvegből etetni, akkor simán azért, mert "lustácska", és nem dől úgy a cucc. Persze a hasa miatt is lehet simán. De pl. az is előforsul, hogy az előtej után, ami mindig van, és vizesebb, csak lassabban indul be a zsírosabb, hátsó tej, és azért küzdeni kell a babának. És csalódott kicsit. Nem tudom érzed-e a melledben szoptatás közben a megindulást. És Neked is a tanácsadókat tudom, ajánlani, tényleg profik, telefonon is, de élőben is szívesen segítenek.

Wera, felázás ellen próbáld meg azt, ha magad vagy, hogy csak egy textilpelust teszel oda, és gyakran cseréled, hogy szellőzzön, nehogy ördögi kör alakuljon ki. A sebeknek kellene a friss levegő. (és néha napfény, de nem mondom , hogy dobd ki magad a Dunapartra, pedig tuti sikered lenne... Majd előásom a sebgyógyító irodalmat is.

Babulinak drukkok, megmakkannék a kórházban.

Marcsi, befordulhat az utolsó percig. És sztem Te is csak akkor figyelsz eléggé a keméynedésre, ha éppen pihennél, nem? Azért tűnik csakakkornak. Én is csak arra szoktam reagálni, mikor a mozdulatom félbemarad napközben, múltkor pl. viccesen a kocsiba nem tudtam beszállni... Aztán persze lehet bármi más is. :lol: Amúgy azt hiszem én örvendeznék egy időzített kiírásnak. A bizonytalanságtól szenvedek a legjobban, ill. az zavar, hogy mi van, ha akkor indul el, amikor... És ide lehet tetszés szerint bármit elképzelni, lényeg, hogy sokszor egyedül vagyok itthon a gyerekekkel, de a fél falu csak egy füttyre vár, hogy vigyázzon rájuk, vagy engem a kórházba vigyen. Tényleg olyan édesek. És tőlem senki nem meri megkérdezni, hogy még egyben. Nem. Tőlem mindig azt kérdezik, tuti nem ikrek-e. :lol: :lol: :lol:

potyka

ÁÁÁÁÁÁÁ,ma már harmadszor voltam nagyvécén,olyan hamenésem van-nem tudom mitől,pedig semmi olyat nem ettem,nem ittam. :? :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

És fáj alul a pocakom is :? Szúr :?

Kép
Kép
Kép
kike

Olyan édesek a Babucik,még képet,még! :D

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Lehet hogy ez már a "tisztuló" hasmenés......

Nekem meg hányingerem van éppen! :?

d.dodó

Hülye szúnyog,gondolom este mikor kinnt voltam két helyen is megcsipte a pocakomat :evil: Egy meg a derekamat.
Na,ma csak panaszkodok nektek. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Én meg lefeküdtem, hogy alszom egy kicsit..... de valahogy nem megy! "nem találom a helyem"!

d.dodó

Dodó:Én is erre gondoltam,bár ilyen tapasztalatom még nem volt hogy azért lett volna hasmenésem,de ezek szerint van ilyen.Ha az lenne,akkor azért nem bánnám :lol:

A hányinger se jó. :?

Kép
Kép
Kép
kike

AKata :P
Igen, szülőszobára érkezéskor kapok penicillint, majd 4 óra múlva még egyet, ha még belefér. Nagyon kell tehát sietnünk, különben a picit automatikusan fogják kezelni :( Sőt, hosszabb KH-i tartózkodás is várható, ha nem megy le a 2 antib., mert nincs rá idő :( Szóval rohanunk! Emiatt már nem vagyok olyan nyugodt, mint voltam, de azért még elmegy :wink:
(Viszont itt a babaneten van egy oldal a Strepto B-ről, és ott rengeteg újat olvadtam szakértőktől, és érintettektől! Érdemes bekukkantani oda!)

Véda
Vendég

Én bezzeg tudnék aludnide akkor meg este nem.Pedig nagyon kómás vagyok.

Szegény Apa meg tegnap este még helyettem dolgozott a kertben-kapált ,karózott,nagy buzgón :D

Előtte még a gyerekekkel is játszott a medencében-én is belementem volna,de azért már inkább nem mertem.

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
jó nektek hogy otthon ilyen jó idő van! Itt hetek óta esik az eső! És ma még jó nagy szél is van..... kimozdulni sincs kedvem, pedig negyed 4-re kell mennem a védőnőhöz.

d.dodó

sziasztok

mostmár biztosan elment a nyákdugesz... az előbb találkoztam vele... :oops:
Vendég

Nekem meg pont a nagy meleg a bajom-inkább lenne hűvö idő,mint ez a kánikula :?
cserélünk? :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Mária:ó,te is előzöl?csak nem?? :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Megyek,lepihenek egy kicsit,tutira el is alszok,sebaj,majd éjjeli baglyot játszok :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Szép napot mindenkinek!

Hát megkerültem. Bocsi előszöris mindenkitől, hogy aggódásra adtam okot és csak úgy eltűntem.
Ugye, 13-án elmentünk nagyszüleimhez vidékre. Unokaöcsémnek volt ballagása. Úgy volt, hogy vasárnap haza is jövök, aztán meggondoltam magam.
Biztos emlékeztek, hogy az utóbbi időkben volt néhány "összezörrenésünk" Apával. Legalábbis olyat csinált, amiket nem kellett volna. Hát úgy gondoltam, hogy ez a hét jó lecke lesz neki, hogy milyen nélkülem (nélkülünk), hogy nem vagyunk összeláncolva, és a baba miatt nem fogok vele maradni, akármit is csinál. Reméltem, hogy elgondolkozik mindezen, és megváltozik a helyzet!

Aztán majdnem úgy lett, hogy még tovább maradok! :cry:
Úgy tűnt, Apa átgondolta a dolgokat, folyton hívogatott, aggódott értünk, állítása szerint nem volt sehol, csak boltba ment el meg dolgozni.

Majd péntek este beindult egy olyan eseménysorozat, amitől majdnem beelőztem mindenkit, és azt hittem már megszülök! :shock: :(
Hát így nézett ki tőmondatokban:
Péntek:
-anyával megbeszéltük, hogy legyen a hazahozatalom(Apa délig meló, aztán átmegy hozzájuk és eljönnek értem)
-Apának sms-t küldtem, semmi válasz
-este 11-kor felhív egyik haverja telefonjáról, hogy elhagyta a telefonját, de lehet meglesz, mert azt hiszi a kollegájánál hagyta véletlenül
-megbeszéltük, hogy másnap meló után megy anyámhoz, és jönnek értem
-nem volt berúgva, mert azt egyből kiszúrom a hangján
Szombat:
-meglett a telefonja, anyám felhívta, egy taxiban hagyta(! :shock: ), aki elvitte neki
-iszonyatosan fájt a szeméremcsontomnál, alig tudtam a jobb lábammal lépni
-azért lesétáltam a nénikémékhez, ketten voltak otthon kisunokahúgommal
-délután kettő óra, már meg kellett volna érkezniük
-fél háromkor anyám felhív, hogy párom még nem ért oda! :shock: :shock: :shock:
-elfogott az ideg, egyből vissza nagyszüleimhez, onnan telefon, hogy történt-e valami, hát semmi
-ekkor már elmúlt 3 óra, kértem anyám, hogy nézzen át hozzán, hátha otthon van
-közben felhívtam a haverját, akinek este a telefonjáról hívott, hogy nincs-e ott vele
-nem volt, de megígérte, hogy átmegy hozzánk és ha megtalálja, szól
-és még azt is mondta, hogy este volt szó róla, hogy megy az anyjához ebédre
-na, akkor telefon anyósomnak, igen ott volt, de már két órája elment :shock: :evil:
-kicsivel négy után felhívott anyám, hogy ott van nálunk, párom nekiállt kapkodni, készülnek és jönnek

SZIMPLÁN MEGFELEDKEZETT RÓLUNK!!!!! :evil: :evil: :evil:

Én meg teljesen kész voltam, rázott az ideg. Vérnyomást nem mértem, csak miután lenyugodtam: 130/valami meg 106 a pulzus!

Közben voltam pisilni, és kicsit megijedtem, mert két apró vörösesbarna pötty volt a bugyimon, de miután nem lett több, megnyugtattam magam.

Aztán megérkeztek. Apa laposkúszásban jött be a kapun, és nem győzött bocsánatokat kérni, meg ölelgetni, már a végén majdnem megsajnáltam.

Ja, és szombatra a másik vég is utolért: bevizesedtem. Eltűnt a bokám és pufi lett a kézfejem is! :shock: Már csak ez hiányzott!

Na de ennyit rólam!

Hát nekiültem lelkesen, de feladtam, 34 oldatlt képtelen vagyok visszaolvasni! :oops:
Ide-oda beleolvastam csak.

Hatalmas gratula az újdonsült anyukáknak a babákhoz!Gyönyörű babaképeket láttam! Egyik tündéribb, mint a másik! :D

Remélem mindenkit megtaláltam, aki megszült, ha nem, kérlek javítsatok ki!
Láttam, hogy Ibm, Sziszka, Bencuri, Szilvi, Csilla, Jeneik és Szly is túl van a nagy eseményen! Gratulálok mindenkinek! Tényleg remélem nem hagytam ki senkit! :oops:

Láttam, Ronix is kórházba került. Kitartást nekik!+++++++++++

Dodó! Gratu a sikeres vizsgákhoz! Jó hogy már vége!

Patr! Így utólag is Sok boldogságot a házasságotokhoz és persze még sok boldog szülinapot!

Na, azt hiszem mindent leírtam, amit hirtelen akartam.
Bocsi, hogy sok lettem és a fél oldalt betelítettem! :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Marcsi!
csak neeeem??

Na, itt kezd egyre izgibb lenni a helyzet! :) Lassan mindenki megy!

d.dodó

Bencuri: neked szerencséd volt a dokival úgy látszik téged kedvelt. Hozzám csütörtök este nézett be és azt mondta, hogy minden nap benéz, de csak mindig futólag láttam a folyosón és még csak nem is köszönt. Szombaton a vizit erejéig bent volt nálam mint a többieknél, de ennyi. Mindig az osztályos szülésznőkkel komunikáltam és rajtuk keresztül tudtam meg mindent amit kellett. Sajna nekem magas maradt a vérnyomásom amit kezelni kellett úgyhogy most sem voltam egyszerű eset, talán ezért nem kedvelt. Azt is a szülésznőtől tudtam meg, hogy kedden, ha akarok hazamehetek azt mondta a doki (csak nem nekem). Kedd reggel a nagyvizitnél megint láttam, de ő még csak rám sem nézett. Megint csak a szülésznőtől tudtam meg, hogy 10 óra körül jön majd. A szobatársakkal csak nevettünk aton, hogy amikor elvonult a vizitcsoport végén az én dokimmal aki persze be sem jött, még csak be sem nézett, hogy esetleg köszönjön, vagy jelezze, hogy majd jön hozzám. A szobatársaim azt mondták ilyet még nem láttak. Nem tudom mi baja velem még csak nem is hívogattam állandóan, hogy megunhatott volna. Úgyhogy tge szerencsés vagy vele. Nem tudom te adtál neki pénnzt a terhesség alatt és mennyit, de beszéltem olyannal is aki végig a magánrenelésére járt és hasonló tapasztalatai voltak.
Na mindegy és bocsi, hogy ezzel untattalak. örülök, hogy neked jó tapasztalatod volt vele kapcsolatban. Ja és ez a másik csajszo mesélte, hogy vele a szülés alatt is szinte goromba volt, azt mondta neki, hogy nem nyomott eléggé és visszatartotta a gyereekt azért húzodott el a szülése, ami nem is volt annyira hosszú.
De már nem érdekel az egész sőt legalább nem kell azon gagyalnom, hogy mennyi pénz adjak neki. :lol:

Nagyon édes Szonja baba!!! Még kérünk képeket ha van!!!
Milyen volt a szülésznő? Meg voltál vele elégedve? Velem nagyon aranyos volt, gondolkodtam is rajta, hogy adjak e neki pénzt, de nem volt rá alkalom meg nem is fogadtam fel, véletlen volt, hogy hozzá kerültem. Bár ha jól belegondolok, nem is biztos, hogy beért szentendréről, ha épp nem dolgozott.

Na megyek nem untatlak benneteket tovább.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Marcsi! Na, lesz valami? :o

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Nem, még nem megyek...
Vendég

Hát én sem bírom most ezt a nagy meleget! A lakásban a hálóban 32 fok van a nappaliban 29. Rólam csorog a víz és nem bírok semmit sem csinálni!
Tényleg Szly haza jött már??? Úgy volt talán már tegnap!
Vendég

Kriszta!
Jó hogy előkerültél!!! Azért nem irigyellek!!......

d.dodó

Véda! Hát ez a bajom nekem is. A vajúdás beindulása után 4 órán belül meg kell kapjam az antibiotikumot, különben fertőződhet a baba. Mármost nekem azt mondták, hogy kb 5-7 perces fájásokkal menjek be és az egyáltalán nem biztos, hogy bekövetkezik 4 órán belül. Ugyhogy maximum 3 órát várok itthon, azt eldöntöttem vagy elszakad a húr és elkezdek itthon a héten penicillint szedni. Én szinte csak ettől a bakt-tól láttam újszülöttkori fertőzést...
Persze nem örülnék ha Adélnak is kellen kapnia antibiotikumot, de még mindig sokkal inkább, mint egy tüdőgyulladás...

Na, még olvasgatok róla!

Kriszti
! Üdv az éterben! Nem szép apától ez az egész! És most hogy viselkedik? Megbocsátottál neki???

Kép
andkata

Itt is 29 C, semmi kedvem főzni, mert csak még inkább trópus lesz...

Kép
andkata

Hát igazából megbocsátottam neki, de majd kiderül hogy viselkedik.
Egyelőre még totál bűnbánó!
Minden esetre azt mondta a nagymamám, hogy náluk is van orvos, védőnő és minden hogy egy gyereket felneveljek, bármikor tárt karokkal várnak.
Megnyugtató, de remélem nem lesz rá szükség.

Ma nekem sincs kedvem főzni. Ilyen melegben?
Most úgyis megint kaptam 6 tonna gyümit: málnát, ribizlit, és még dinnye is van! Gyümi nap lesz, vagy max tojásrántotta. :D

Na és ha nem baj, néhány kép:
Kép itt még elviselhető volt a hőmérséklet

Kép kis unokahúgom, imádom! :D

Kép és ha már a bátyus is ezt teszi, akkor ő is szerel! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Haláli beszólásai vannak a kiscsajnak:
Mikor ezek a képek készültek, odajött hozzám, nézte a hasamat, majd megkérdezte, hogy "nem kelt még ki?"
Három nap múlva megint megkérdezte, hogy "még mindig nem kelt ki?"
Elkezde mondani, hogy majd a kisbabának is lesz szép rózsaszín ruhája meg cumija, mire én hogy mi lesz ha kisfiú lesz. Csak nézett rám, nem tudott rá mit mondani.
Aztán most szombaton:"feküdj le, pihenjél, aztán most már kikelhetne", aztán megkérdezte, hogy "akkor most tényleg fiú lesz?"

Ezeken olyan jókat mulattam, hogy muszáj voltam elmesélni! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Szisztok Lányok!

Egy kis helyzetjelentés. Ma volt nálunk a dokinéni. Sajna úgy néz ki nem elég a tejcsim. Nem igazán hízott az elmúlt látogatásuk óta. Már voltam a gyógyszertárba a tápszerért. 60 ml-t be is nyomott, most alszik mint a bunda. Pedig én is kipróbáltam mindent amit csak lehetett. Kétféle tea, homeos bogyók, rántott leves. Emellet sokat iszom, de hát úgy néz ki nem elég a törpének.
A hasfájásunkra az infacol nem vált be, iszonyatosan meghajtotta a gyereket. Elég sok és híg székletet produkált Gergő, amíg kapta.
A dokinéni az Espumizan cseppet ajánlotta, ami 4 hetes kortól adható.

Andi, nagyon együtt tudok érezni veled. Mi is így jártunk. És ráadásul olyan szinten belemegy a sírásba, hogy nem vesz levegőt. Engem meg az ideg kerülget, hogy valami baja lesz a gyereknek.

Minden újdonsült anyukának gartulálok. Nagyon édesek a babák!
Jöhetnek még képek!!!!!

KépKép
hene

hahó,
vagyok, vagyok, és még egyben, hurrrrrrá!!!

Született babánk a hétvégén? Mindjárt visszaolvasok, csak gyorsan újságolni akarok valamit:

Emlékeztek, panaczkodtam, milyen ordenáré módon beszélnek a gondozók a bölcsiben. Biztattatok is, hogy szóljak-
na, hát ma volt a nagy nap, ott volt az újdonat szőke lány, beszéltem vele. Az adta meg a végső lökést, hogy tegnap vendégeink voltakm, és egy kislány is ott volt (Szonja barátnője), és úgy éreztem, bekakilt, megszagoltam a pelusát - de mondtam, hogy nem, nem, nem kakilt be. Erre az én tündéri édes kicsi lányom azt mondja: Hát akkor ki szart be?

Lányok, majd leestem a lépcsőről :shock: Szonjácskát nagyon letoltam, mondtam neki, hogy ez nagyon csúnya, és ilyet nem szabad mondani - és majdnem elsírta magát, teljesen meg volt döbbenve. Egyszerűen nem tudta, hogy ez csúnya, ő csak azt mondta, amit hallott valakitől - nyilvánvalóan a bölcsiben!!!!
Kérdeztem, hogy kitől hallotta ezt, hát az egyik bölcsis nénit mondta, de nagyon szégyellte magát, és hogy ő most akkor rossz kislány????

Úgyhogy előadtam a gondozó lánynak, hogy ez van, ilyen szavakat mond mostanában Szonja, erre körülnézett, és azt mondta, hogy vajon kitől hallotta? Hát mondtam, hogy nem tudom, de nem örülök neki, és nem is szeretném, ha így beszélne, és biztosan valaki olyantól hallotta, akit nagyon szeret, mert majd elsírta magát...
Ha tőle hallotta, talán akkor sem torolja meg Szonján, hiszen azt mondtam, szereti...

KépKép
szkagi

Csajok kutakodtam egy két dolog után nézzétek át hátha találtok valamit amit hasznosnak ítéltek, van szülésre szülés utráni gyógyulásra, tejserkentés stb.:

HOMEOPÁTIÁS PROTOKOLL JAVASLAT
a 25 legszükségesebb szer használatára egyszerűsítve

SZÜLÉSZET

TERHESSÉG

EMESIS: NUX VOMICA
- száraz, lepedékes nyelv
- telt gyomor érzése, gyakran gyomorégéssel
- a hányás megkönnyebbülést hoz
- szomjas

IPECACUANHA
- nedves, tiszta nyelv, bő nyáltermelés
- szinte folyamatos hányinger
- a hányás nem hoz megkönnyebbülést
- nincs szomjúság

5-3 adag növekvő időközökkel a panaszok megszűntéig

Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a terhességi hányás homeopátiás kezelésében (ahogyan minden más klinikai kórképben is) igen sok, a protokollban nem szereplő szer szóba jöhet – ezek helyes indikálásához korrekt anamnézis felvétel szükséges a klasszikus homeopátia szabályai szerint!
Protokollunkban csak a legismertebb és leggyakrabban bevált szereket foglaljuk össze a rutinszerű alkalmazhatóság, az elsősegélynyújtás, vagy a profilaxis lehetőségeinek határain belül.

KÓROS MÉHTEVÉKENYSÉG: CUPRUM METALL. (naponta 5-2x fokozatosan ritkítva)

VÉRZÉS: ARNICA + SABINA (világos színű vérzés)
SECALE (sötét vérzés)
C-3o napi 3x a vérzés megszűnéséig - fokozatosan csökkentve

SZÜLÉS

1. Vajúdás kezdetén

ARNICA C - 3o (1 adag)
- a vérzékenység csökkentésére
- a szülés alatt keletkező szöveti sérülések, haematomák gyorsabb gyógyulása, az ezekből eredő fájdalmak csökkentése érdekében
- enyhe antiszeptikus és varix-ellenes hatását kihasználandó

2. Vajúdás alatt (3-5 adag):

CAULOPHYLLUM („homeopátiás Oxitocin”) C - 3o
- Oxitocin-resistens fájásgyengeség, túlhordás, idő előtti burokrepedés esetén
- segíti a méhszáj tágulását (szúró érzés a méhnyak körül)
- heves, kimerítő, túl gyors, túl rövid, eredménytelen fájások
- kitolási szakban, ha csökkennek, v. teljesen leállnak a fájások

CAULOPHYLLUM D-4
- elsősorban cx-lazító, fájás-erősítő (függetlenül az alkattól)

PULSATILLA C – 3o
- irreguláris – rendszertelen – fájástevékenység, ferde-, farfekvés esetén
- indokolatlanul fájdalmas méhösszehúzódások, álmosság a vajúdás alatt
- sírás-nevetés, vigasztalhatóság („igen doktor úr”)
- szülésznőhöz, orvoshoz ragaszkodik
- anaemia, hideg, viszeres láb, vágyik a friss levegőre

CIMICIFUGA C – 3o
- hypertoniás fájásgyengeség, rigid méhszáj esetén (a vajúdás alatti vérzést fokozhatja)
- hisztérikusan sóhajtozó („megőrülök”), zajra érzékeny vajúdó – sokat beszél
- őrjítő fájdalmak, motoros izgatottság, nyugtalan járkálás
- fájdalom: tépő, görcsszerű, combba, v. csípőből csípőbe sugárzó

GELSEMIUM C – 3o
- hypotóniás fájásgyengeség, rigid méhszáj, stagnáló szülés esetén
- általános izomgyengeség – fekszik, vagy tartani kell (különleges: szemhéj-ptózis)
- előzetes szorongás a szülés miatt, finom kéz-tremor, igény a magányra

3. Kitolási szak elején:

ARNICA C –3o (l adag)
- az uterinalis vérzés csökkentésére (profilaktikusan még a magzati bevérzéseket is kedvezően befolyásolja)

4. A magzat megszületése után :

SABINA C – 3o (a lepény leválásáig 3-4 adag, utána bő, világos vérzés esetén tovább)

SECALE C – 3o („homeopátiás Ergometrin”)
- utero-tonizáló hatás (erőteljesebb D-4-es potenciában!)
- 4-5 adag: 5-lo percenként, egyre ritkábban

- placenta-retentio esetén:
CIMICIFUGA (korán záródó méhszáj)
CAULOPHYLLUM (renyhe méhösszehúzódás)
SEPIA (a lepény nem válik le)
PULSATILLA (lepény levált, de visszamaradt a méh üregében)

- atonia kiegészítő kezelésére: SECALE D-4
CAULOPHYLLUM D-4

ARNICA C-3o + PHOSPHOR C-12 (C-3o fehér bőrű, vörös hajú, szeplős)

- 3-5 adag a vérzés-csökkentésre

5. 2 órával a szülés után:

STAPHYSAGRIA C-3o (1-3 adag)
- húgycső trauma (vongálás, katheterezés) helyreállítására
- fájdalomcsillapító, feszültségoldó
- bél- és hólyag-atónia megelőző hatású

GYERMEKÁGY
(szükség szerint)

BELLIS PERENNIS C – 3o (3 adag) 3-5 napig
(„a kismedence Arnicaja”)
- különösen nehéz szülések
elhúzódó kitolási szak, vacuum extractio, farokcsont törés után

PYROGENIUM D – 12 5 - 7 napig
ECHINACEA D – 4 lo napig
- fertőzés profilaxisra, vagy az antibiot. th. kiegészítésére (3x5 gl.)

CHINA RUBRA D – 12 3-6 napig
- fokozott folyadék (hányás is)-, ill. vérvesztés esetén (3x5 gl)
- minél előbb elkezdve segíti a regenerálódást, fokozza az erőnlétet

CAUSTICUM-STAPHYSAGRIA-ARNICA
- hólyag-atonia, vizelet retentio megoldására 4-5 adag 15-3o’-enként

STAPHYSAGRIA C-3o

- katheterezés következményeinek megelőzésére, enyhítésére napi 3-5x

6. A tejbelövellés megkönnyítésére: a 3-4. napon

PHYTOLACCA D-12 szoptatások előtt 1o’-cel egy-egy adag

LEHETŐSÉGEK
A MŰTÉTI SZÖVŐDMÉNYEK CSÖKKENTÉSÉRE

Műtét előtt:

• szorongás oldására: GELSEMIUM C –3o
napokkal a műtét előtt és előző este 1-1 adag
általános gyengeség-érzés, remegés, hasmenés, hyperventillatio

IGNATIA C – 15 (esténként 1 adag)
ingerlékenység, zárkózottság, sóhajtozás, „gombóc-érzés” a torokban

ACONITUM C – 3o (műtét előestéjén és reggelén)
halálfélelem, rögeszmék („meghalok”)

 vérzékenység csökkentésére: ARNICA C –3o (műtét előtt és után 2-3 adag)

PHOSPHOR C – 9 (műtét előestéjén és reggel 1-1 adag)

• trombózis-, embólia profilaxis: LACHESIS C – 7 (esténként 5-1o napig)
varicositas, toxaemia (hypertonia)

 alvadási zavar profilaxis: CROTALUS C – 3o
(3 - 4 adag a rendellenesen bő vérzés megindulásakor)

Műtét után:

• seb-fájdalom csillapításra: STAPHYSAGRIA C –7
idegsérülés, vágott seb: HYPERICUM C - 3o (5 napon át naponta 1-3 adag)
zúzott seb (medencei): BELLIS PERENNIS C – 7 (napi 2 adag egy hétig)
• lumbal-anaesthesiát követő fejfájás csillapítása: ARNICA-HYPERICUM
(3-4 adag)
• paralitikus ileus megelőzésére: OPIUM , CHINA C-3o (2-3 adag)
kezelésére: C – 7 (lo-6o’-enként egy adag)
• keloid megelőzésére: GRAPHITES C – 7 (napi 2 adag 3 hétig)

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai

- magas potencia (D – 3o-2oo, C – 3o-2oo): max. 3-5 adag a jelzett időközönként
- alacsony potencia (D – 4-12, C – 5-9), vagy komplex készítmény:
vajúdás közben: 15 – 3o percenként
máskor: 3 – 5 alkalommal naponta

Amit megfigyeltünk…

- A vajúdás ideje megrövidült (akár az átlagos felére is!)
Ez a következő változásokból tevődik össze:
A méhösszehúzódások hatásossága megnő, a különböző típusú fájásgyengeségek megszűnnek, a rendszertelen fájások rendszereződnek, a lelassult szülés ismét jó ütemben halad, az addig rigid, merev méhszáj fellazul és „vaj-szerűen” tágulékony lesz
- a szülés körüli (főleg a postplacentáris) vérzések száma lényegesen csökkent annak
ellenére, hogy a gyógyszerelési lehetőségeink (Ergometrin, Metergin) egyre csökkennek.
- A vajúdók akarattalan viselkedési rendellenességei (agresszivitás, kooperáló-készség, félelmeik) kedvezően változtak
- A vajúdást sokszor megkeserítő hányás könnyen befolyásolhatóvá vált a homeopátiás szerekkel (Ipecacuana, Nux vomica, Cocculus)
- A pacenta leválása és megszületése gyorsabb és zavartalanabb, csökkent a cotyledo-retentiok és az emiatti beavatkozások száma
- Gyakorlatilag megszűntek a gátseb (hasfali seb) gyulladásos szövődményei, a sebfájdalom is elviselhetőbbé vált
- Kevesebb a méh involutio-elégtelensége, a lázas gyermekágyas
- Csökkent a vizelet-retentio előfordulása
- Gyorsabb a regenerálódás, a gyermekágyasok hamarább talpra állnak, több erejük van újszülöttjük ellátására
- rövidül a kórházi ápolási idő, csökken kezelési költség
- A vajúdás alatt adott szerek (direkt és indirekt) hatásaképpen a magzatok jobban viselik a vajúdást (lásd meconiumos mvíz), megszületéskor bőringer nélkül is vidáman, gyorsan felsírnak, talán nem túlzás, de még az APGAR-osztályozhatóságuk is javult l-2 értékkel. Feltűnő az arcon időnként előforduló bőr-suffusio, de különösen a vacuum extractioval születettek caput succedaneumának mintegy fele idő alatti felszívódása. A szerencsére ritkán előforduló intracranialis (micro-) vérzések sorsa is kedvezőbben alakul, ha a vajúdás alatt az anya kapott például Arnicat. Az újszülöttkori icterus súlyosságát is jól befolyásolja az előbbi szer, de az Aconit adása szintén. Az újszülöttek ellátásában pótolhatatlan segítséget nyújtana a megszületés utáni korrekt homeopátiás ellátás – ez a mai egészségügyi rendszerben a gyermekorvos, vagy neonatológus privilégiuma – és ebbe nekünk, szülészeknek beleszólásunk valójában nincs.

Amit gondolunk…

Természetesen a homeopátiás kezelés bevált indikáció szerinti formájában a feltételes módot mindig hozzá kell tennünk – hiszen nem csodaszerrel van dolgunk – és vagy mert nem találtuk el a megfelelő szert, vagy a szervezetben általunk még nem ismert gátló tényezők működnek, a várt kedvező hatás elmaradhat. Ilyenkor sem kell csüggedjünk, mert egyfelől éltünk egy ártalmatlan lehetőséggel, más esetekben pedig bizonyára magunk is meg fogunk lepődni a szerek hatásosságán.

Látható tehát, hogy az általunk ajánlott és évek óta használt protokoll nem elsősorban a homeopátia klasszikus szabályait tartja szem előtt, mégse róhatjuk fel azt hibájául. Célunk az volt, hogy magas szintű elméleti tudás nélkül is (veszélytelensége révén) próbálkozhasson a mégoly járatlan orvos is a protokoll alapján, az így elért sikerek aztán majd „megérintik” az arra hivatottakat és azok tovább fogják csiszolni tudásukat. Véleményem szerint a több évtizedes lemaradást behozni. a homeopátiát megszerettetni és elterjeszteni a szülészetben csak így érhető el.
A homeopátiában jártas szakember persze tudja a dolgát: ő nem egy séma szerint, rutinszerűen adja a bevált szereket, hanem a vajúdó pillanatnyi testi tüneteinek, érzelmi és értelmi megnyilvánulásainak megfelelően választja ki (érzi meg) az éppen aktuálisan oda illő „similét”. Még jobb eredményt érhetnénk el, ha már a terhesség elején, sőt a fogamzásra
Készülve (!) részesíthetnénk alkati kezelésben a (leendő) terheseket.
Mégis azt mondom, hogy (másutt is, de) különösen a szülészetben nemcsak az időben történő cselekvés fontos (itt minimális késlekedés is anya és gyermeke életét veszélyeztető kórképek kialakulásához vezethet), hanem szükség van a profilaktikusan adott, a szövődményre való hajlamot csökkenteni képes homeopátiás szerek protokoll-szerű alkalmazására is.
Mivel a homeopátia – mint a világ legtöbb országában – Magyarországon is orvosok által művelhető, ezért a gyorsan terjedő módszer elsajátítása érdekében célszerű lenne minden szülészeten egy-egy szülész szakosodása ezirányban.
A szülésznők szerepe (képzett orvos irányítása alatt) felbecsülhetetlen lenne a homeopátia szülészetben történő elterjesztése terén. Ezt a mi szülőszobánkon is így látom, hiszen azok a „bábák” akik már megízlelték a módszer előnyeit, szívvel-lélekkel és egyre nagyobb hozzáértéssel alkalmazzák a szereket.
Ezért igyekszem jómagam is a módszernek jó hírét kelteni a megfelelő szakmai berkekben, mint például az utóbbi években rendszeresen az Országos Szülésznői Konferenciákon, ahol előadásaimmal igyekeztem minden, az ismereteit kiegészíteni akaró, nyitott gondolkodású szülészt és szülésznőt arra invitálni, hogy keresse a tanulási lehetőségeket, és alkalmazza eredménnyel a homeopátiát.
Természetesen a homeopátia sajátosságaiból eredően a lehetőségek és az alkalmazott szerek tárháza jóval bővebb annál, amit az előbbi protokoll javaslat kínál – ezt a tanulás és gyakorlás folyamán tapasztalni fogják a kollégák. Mi, a jászberényi szülészeten azonban egy olyan, csak a legfontosabb szereket tartalmazó, mindenki által könnyen és biztosan alkalmazható útmutatást igyekeztünk összeállítani és kipróbálni, ami jó alap lehet az eredmények megtapasztalásához, és biztatást adhat, hogy érdemes ezt a sokak által a jövő egyik orvosi módszerének tekintett eljárást tovább tanulni.
Jó szívvel ajánljuk tehát!

Fontos tudnivalók:

- a klinikai homeopátia kiegészítő módszer a szülés körüli teendők között
- nem helyettesíti a szakma szabályai szerinti eljárásokat, de képes csökkenteni a korai és késői szövődményeket
- a szervezet gyengült fiziológiás folyamatait erősíti – ezért profilaktikusan („rutin-szerűen”) alkalmazzuk
- biztonságos és mellékhatás nélküli eljárás, de hatása a kóros folyamat előrehaladtával (illetve „ismeretlen” okok miatt) csökkenhet, vagy elmaradhat.
tappancs28

Hasfájás BABÁKNAK

VIBURCOL

Nagyításhoz kattintson a képre

Bruttó ár: 1777 Ft

1595 Ft
A termék nincs a kosarában!
Kérem írjon be darabszámot!

MENNYISÉG:

LEÍRÁS:
Fő alkalmazási terület: - fogzás kapcsán jelentkező panaszok
Homeopátiás végbélkúp csecsemő- és kisgyermekkori fogzási eredetű, láz nélküli vagy lázzal kísért nyugtalanság kezelésére.
Kiváltó ok:

* fogzás
* banális fertőzések
* emésztőszervi görcsös fájdalmak (colica)

Tünetek:

* nyugtalanság lázzal vagy anélkül
* sírósság
* álmatlanság
* hasi görcsök

* puffadás

Hatás:

* nyugtató

* gyulladáscsökkentő hatású

A Viburcol felhasználási lehetőségei:

* fogzást vagy hasi kólikát kísérő nyugtalan alvás, álmatlanság és sírás
* nyugtalanság lázzal vagy anélkül
* környezetváltozást kísérő vegetatív panaszok
* fertőzések

Összetétel:
Chamomilla recutita D1 1,1 mg; Atropa belladonna D2 1,1 mg; Solanum dulcamara D4 1,1 mg; Plantago major D3 1,1 mg; Pulsatilla D2 2,2 mg; Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg 1,1 g-os végbélkúponként.
Adagolás:
Szokásos adagja naponta 2-3-szor 1 végbélkúp gyermekeknek 6 hónapos kortól.
Akut tünetek fellépésekor óránként 1 végbélkúp.
Csecsemőknek 1 napos kortól 6 hónapos korig; naponta legfeljebb 2-szer 1 végbélkúp.
A panaszok enyhülésével az adagolás gyakorisága csökkentendő.

CSOMAGOLÁS: Végbélkúp
GYÁRTÓ: Heel
KISZERELÉS: 12 x 1.1g
tappancs28

SZÜLÉS INDÍTÓ HOMEOPÁTIÁS KOKTÉLSzülésindító "koktél"
És akkor jöjjön az a keverék, amely segíthet abban az esetben, ha az édesanya túlhordja a babáját és szeretné elkerülni a kórházi szülésindítást.

1 adag Caulophyllum thalictroides D4,
10 csepp Cimicifuga D2,
1 adag Pulsatilla D30.

Ezeket kell 2 deciliter vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni.
A koktél összetevőiről a gyógyszerész a következőket mondta:

- a Caulophyllum-ot természetes oxitocinnak is nevezik, homeopata orvosok már a 9. hónaptól javasolják, mert fellazítja a méh izomzatát. Szülés alatt segíti a méhszáj tágulását,

- a Cimicifuga fájásgyengeségre jó, tehát segíthet beindítani a szülést,

- a Pulsatilla szintén a méhre hat, a rendszertelen fájásgyengeséget rendszeressé teszi.

Szabó Lilla ezt az összeállítást nem ismerte, de megerősítette, hogy az összetevők valóban segíthetnek a vajúdás elindításában
tappancs28

Bocsi,ha untat benneteket akkor lapozzátok át .

De ezek szerintem jól jönnek még
tappancs28

t.kriszta!
jó hogy végre lőkerültél, és még egyben.
apához kitartást, biztos rendeződnek a dolgok! ++++
látod puncsol ő ezerrel :D :D :D

jah egyébként msot értem haza. tehát 3 órát voltam a szülésznőmnél :D :D :D
persze van olyan mákom hogy 24-re vagyok kiirva és 22-től szabin van. :twisted: :twisted:
de már beszélt azzal aki lesz helyette, persze ha akor még "nem utazódott el" :D akkor bejön és ő lesz. csak ha már külföldön van, akkor lesz a másik.
majd azzal is megbeszél egy időpontot és talizunk. tök rendi hogy igy elintézte :D
persze rendesebb lenne ha nem lenne szabin :D

jah és asszem mindent megbeszéltünk. a jósló fájásoktól, a vajúdástól, a szülésig, és az azutáni dolgokat is. és már azt is hogy fent az osztályon hogy lesz, látogatás meg minden.
csomagban is segített hogy itt nálunk hogyan kell bemenni, mit kell vinni.

pénzt is megbeszéltük, az nst-ket is nagyjából. meg ha császár lenne azt is meg tényleg mindent.
végre nem vagyok buta... a doki nem tudott ezekre, nem tud ezekre mit mondani.
ő inkább olyan lesz ami lesz. persze imádom őt is, de igy azért jobb valamivel.

Kép

Kép
timi1982

Ági! Ez igazán szép pszichológusi megoldás volt!!! :)

Tappancs! Köszönjük!!! :D

Kép
andkata

jah anyukák!!!

azt mondta a szülésznőm hogy vegyek bimbókiemelőt.
nagyon sokat segít az összerágott cicin. meg szopizhat is vele a baba. nem bimbóvédő!!! hanem BIMBÓKIEMELő. rajta lehet hagyni ha nem szopizik a baba és akkor kevésbé irritálja a sebes bőrt a melltartó vagy a póló. nem ázik a melltartóbetétben a cici! meg hasonlók

szerintem egy próbát megér!!!

Kép

Kép
timi1982

Na, ujra itthon! Megjártam a dokinőt! Először ugy volt, hogy most csak fundus magasságot mér (mert multkor tul alacsonyan volt), ugyis megyek csütörtökön. De ha már ott voltam, akkor szívhangot is hallgattunk, vérnyomást is mért, és most először belső vizsgálatot is csinált! Azt mondta a fej be van illeszkedve, de a méhszáj még zárt!
Most amugy már jobb volt a fundus magasság is. Vérnyomás 120/80. Szívhang (most az aktívkodós volt annyi mint máskor az alvós) 144-148.

d.dodó

Hene! Sajnálom a tej dolgot!

Ági! Nem semmi az illető bölcsis-néni! Én is ki lennék akadva!

Ja, és azt nem is meséltem, hogy felhívott a dokim, hogy legközelebb menjek hozzá egy nappal előbb, mert ő már 9-én elutazik két hétre! :shock:
Hát ez szép lesz! Elmegy 9-én, visszajön ha két hetet számolok, 23-án, én meg aug. 2-ára vagyok kiírva. Nem egész másfél héttel a kiírásom előtt jön vissza! :shock:
Azt hiszem elfelejthetjük egymást, mert tutira veszem, hogy Levi baba nem várja meg az augusztust!
Bár így anyagilag jobban járunk/járnánk, de azért aggódom. Mi van ha megindul a szülés, a fogadott dokim nyaral, az ügyeletes meg tök bunkó lesz pont ezért mert van fogadott orvosom?!
Két dokit amúgy is tudok, akiknél semmi pénzért nem akarnék szülni. Ez így elég gáz! :( :roll: :evil:

Apa előbb hívott, jön már haza, eljött korábban, csak elment visszaállítatni a telóját, mert ugye szombaton azt is letiltatta.
Hoz nekem finomságot azt mondta! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti, Apa igyekszik....

Kép
andkata

AKata :P
Na, akkor itt most nem értek valamit :roll:
Nekem úgy mondták, hogy születés előtt 2X meg kell kapjam az antib-t, és 4 órás különbséggel. Tehát nem az a lényeg, hogy a szülés beindulásától számítva 4 órán belül érjek a kh-ba, hanem az, hogy minél előbb induljunk, hogy rögtön kapjak egyet, ha beértünk, majd 4 óra múlva még legyen idő a másikra is. Ez azt jelenti a gyakorlatban a dokim szerint, hogy burokrepedésnél azonnal induljunk, fájásoknál pedig 10 percesekkel is indulhatok - lévén másodszor szülök, és az első is gyors volt. Tehát mindenképp cél, hogy 4,5 órát töltsünk a szülészeten, és azalatt a 2 antib-t megkapjam.
Nálad máshogy lesz?

Véda
Vendég

Ujra a "fedelzeten" bar ugy erzem magam mint akit parszor kimostak es mintha egy kajhaban ulnek. Egyszeruen embertelen ez a hoseg, Ez mar nem normalis. Konkretan levegot alig birok venni! En megzakkanok, ha nem hul le, sot meghalok! Nem vagyok rosszul meg ilyenek, csak epp kezem labam nem mozdul, enni nem birok, izzadok....es undorodom mindentol! Foleg atol hogy nem tudok mit csinalni a helyzet ellen!

Az ugyointezes sikerult, pozitiv kimenetellel!

Meg kicsit maradtam is az Arkadban mert ott legalabb hus van, nem ug ymint itthon. Csopogtettem a nyalam a nagy learazasokan, de hat fogalmam sincs mi lesz a meretem eg yhonap mulva, igy hat nem mertem venni semmit. Amekkora makom lesz addigra meg mar nem lesz vasar mire kimozdulhatok babacskaval, na meg lemegy annyira a jasam, hogy ne kismama cuccost hordjak, vagy melegito gatyat:(

Nekem meg nincs meg a strepto eredmeny, de igazibol nem ertem hogy lesz, annyi valtozatot hallottam mar, hogy mi a teendo ha pozitiv a mama....Lehet ez is korhaz fuggo, mint pl az anti D?

Wera: koszonjuk a tanacsokat, a mellcsit en mar meg is fogadtam, rolam azota alig maszik le a 600 ftos melltarto:) csak nem merek tobbet venni, mert ki tudja nem kell e majd nagyobb ha lesz tejci( ha lesz.....olvasva mindenki mennyit szenved vele, mar egyaltalan nem vagyok benne biztos hogy lesz elegendo, vagy tudok e majd szoptatni....).
Tunderi a kicsi Nori! Buszke mama lehetsz!

Mindenki aki indulni keszul hajra! En varva varom az ujabb babas hireket:)
Nekem barki uzenhet! en meg nem fogok szulni, es gepnel is vagyok mindig!
Vendég

Na, nem tudtam végigolvasni mindent három óra alatt :oops:

Holnap délben jövök és jobban igyekszem - de most műár egy lassú csiga vagyok, és jópár munkát rám sóznak még itt a finisben. Még egy hétig dolgozom, utána... utána szülök!!!!! Vagy nem.

Babulinak nagyon-nagyon drukkolok (úgy láttam, még nem szült, de nem tudtam ugye végigolvasni)
na meg mindenkinek, akire ráfér egy kis drukk+++++++++++++++

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: