A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Üdv mindenkinek!

Régen voltam,azért remélem picit emlékeztek még rám :oops:
Vendég

Nem tudok mindenkinek üzenni,de visszaolvastam mindent és képben vagyok! :lol:

Gratula az összes új kismaminak,az újdonsült anyuciknak és a már gyakorlott 8) anyuci összes ügyes babájának!!!!
Vendég

Távollétem okai,az én gyönyörűségeim
Kép :oops: [/img]
Vendég

És még egy kép
Kép :lol:
Vendég

Köszönöm a bíztatást.Én is tudom,hogy minden rendben lesz,csak jó lenne túl lenni rajta ha már így alakult.
Pécsen csinálták az izotópot a 400 ágyas klinikán.Minden tiszteletem a gyerekkórház dolgozóié,akik maximális ellátásban részesítettek bennünket,pedig korlátozottak a lehetőségeik.Az agyam nekem is tudja,hogy ez a "legjobb" megoldás ebben az esetben,de a szivem szakad meg a gyerekemért amikor szenved.Pedig nekem kell erősnek lennem.
Vendég

Sotske
Gyönyörűek :lol:
Vendég

Kép Marci rambo

[/img]
Kép Berci a kórházban is nyomja a welnesst
Vendég

Köszi Banika!Nagyon sok erőt kívánok nektek,de hidd el,minden rendben lesz!Csak lennétek már túl rajta,igaz?
Annyira édesek a fiaid:P
Vendég

Megyek fürdetni és etetni :lol: majd jövök.Élvezem az anyaság minden másodpercét :P
Vendég

Eszti, nagyon szépek vagytok :lol:

Judit

jucicuki

[quote="binyek"]Lehet tudni,hogy miért lett a gyerekeknek ez a hypotónia?[/quote="binyek"]

valszeg a koraszülöttségből adódik, kicsit le vannak maradva mozgásfejlődésben

banika!
olyan nagyon sajnálom, átérzem, min mész most keresztül, jó, hogy a pozitív oldalát nézed...

KépKép
lili73

Lili
Ennek a tágulatnak "köszönhetjük",hogy a Bercussal nem történt tragédia.Amúgy meg február óta jártunk emiatt uh-ra,most legalább tudjuk,hogy mi van.
Vendég

Banika!
Hát szegénykéim,Ti kaptok a Jóistentől feladatokat mostanában rendesen! :?
De majd kidrukkoljuk ezt is,mint a gyors hazajöveteleteket! :wink:

Eszti!
Nagyon szépek a csajok!Tényleg jól eltüntél...Most már maradj "vonalban"... :lol:

A videók irtó jók!Csak már mi is itt tartanánk...Ilyenkor már olyan zabálnivalók! 8)

binyek

banika hipp hopp eltelik az idő és már nem is fogtok emlékezni ,hogy mik történtek,sőt olyan stramm kislurkók lesznek mint senki más :wink:
eszti gratulálok a szépségeidhez nagyon édesek :D

lanyané

Jucicuki,Binyek,Lanyné KÖSZI :lol:

Most már igyekszem "vonalban" maradni :wink:

TONTICA!
Szeretnék én is "táblatag" lenni :roll:
Vendég

Bocsi:Lanyané akart lenni az a Lanyné :oops:
(és már a terhességre sem foghatom :roll: )
Vendég

sotske
üdv itt újra! édesek a gyerkőceid!

banika:
honnan van az a szuper cumisüveg???jó nagy a feje. olyat keresek. A NUK-nak van hasonló. abból van egy nekem, de kipróbálnék mást is.

szanet

Szanet
Tommi tippee-os,a brendonban twin pack 1890.Amúgy darabja 1390 azt hiszem.Ilyen hülyeséget.Ki veszi meg egyesével?
Vendég

Eszti!

Boldog hófordulót!

Judit

jucicuki

Jóóó reggelt!

Figyúzzatok!: Nem tudjátok hol lehet kapni a következőt? : Kb.10 cm magas ilyen sípolós zsiráf. A babák a nyakát szokták fogni és a fülét rágcsálják( legalább is ezt látom az utcán) Boltban eddig sehol nem láttam, de tök ari.

Éééééés: Mindkét lányzóm tegnap megevett egy egész üveg főzeléket KANÁLLAL :D :D :D Lili kicsit maszatosabban, de attól még nagyon büszke vagyok rájuk :D

Kép
Kép
labasv

Jó reggelt mindenkinek!
Köszi Szanet!Mi is ilyen cumisüveget használunk,és én nagyon szeretem,mert csak akkor folyik belőle a tejcsi,ha a lányok szívják.Van AVENT-os is,de az folyik orrba-szájba és majd megfulladnak a lánykáim evés közben. :shock:

Köszi Jucicuki :D Nagy lányok lettünk 8)

Labasv!Én még nem hallottam ilyen zsiráfról.Legközelebb kérdezd meg az első ilyen szembejövővel,hogy hol vette :wink:
Vendég

Szembejövőtől :oops:
Vendég

Sotske
Nálunk is ez volt a gond az aventes üveggel.Főleg a Bercusnál,mert kicsi volt mikor hazahoztuk.Ráadásul mohón is esznek.Sípolnak mint a gumikacsák.
Van vkinek tuti ötlete hasfájásra?Infacol kevés,most teszteljük a gripe watert.Nem tudom hatás mikorra várható.Bercushoz tegnap mellékeltek a kórházban szélcsövet.Hát elég vicces a csöpp fenekébe dugni.
Vendég

Hááát, nekünk az ég világon semmi nem jött be. Ők anyatejesek, ugye, vagy nem :oops: bocsi nem emlékszem :oops:
Mi tápszert váltottunk, de kétséges, hogy attól múlt e el, mert addigra sztem kinőttük. Az a vicc, hogy az egyik legdrágább táoi mellett sikerült megállapodni.

Kép
Kép
labasv

sziasztok!

nekünk is Tommy Tippee van, sztem nagyon jó. nekünk a 3-as átfolyású jött, be az sem olyan nagyon "gyors". de van MAM-os is, 260 ml, az is sztem jó. az aventos az lső pár napban tönkre ment. :shock: :shock:

Banika! Minden rendben lesz.!! lehet venni valamit a gyógyszertárban, ott keverik. próbáld masszirozni neki a pociját!

Labav! Milyet tápszert esztek most? mi is megeszünk egy üveggel, valamikor nem is elég. Tényleg a mérleg jó lett? hány kg-ok a lányok?

Zs.

zsuzska80
Szombathely

Sotske! Nagyon édesek!! mikor születtek? mekkorák?

zsuzska80
Szombathely

még valami! tudtok valamit náthára? még mindig szörcsögünk...

köszi!

zsuzska80
Szombathely

Labasv
Az anyatej az minimális,ráadásul baromi éhesek tőle.Beba startot kapnak,2000ft,ha mázlim van max 6 napig elég.Mostanában nincs mázlim.Bercus kapott alpremet(300-ért),de úgy beleszorul a kaki tőle,hogy szegény már az erőlködéstől és a nyögéstől nem tud aludni.Nem is adok neki már egyszer sem belőle,mert a gyereket is meg magamat is csak szivatom vele.Melyik táp jött be nektek?
Mennyit ettek a ti gyerekeitek ennyi idősen?Az enyémek a 100 mellet éhen akarnak veszni.Mi nem tudunk 20-at hízni hetente :lol: Örülök,ha 30 környékén megállnak a kis dagik.

Eszti
Ti is tápisok vagytok ugye?Mennyit esznek?

Zsuzska
Masszírozunk,tornázunk,már a fél patikát megvettük,semmi.Most várom,hogy 3 hónapos legyen.
Vendég

11-kor ettek,talán most elaludtak.Mire elájulnak,ébrednek hiogy éhesek.

Kis "nyavajgós" pocakosaink
Élvezzétek a csendet,nyugalmat és a "szenvedéseiteket".Nemsokára vége ennek a békés időszaknak ati életetekben is. :lol: :lol: Nektek se legyen jobb hi-hi-hi

IMádom a gyerkőceim,csak tök rossz amikor mindkettő sír(pláne ha semmi bajuk,csak döncikéltetnék a seggüket-Hála a segítségnek-)
Vendég

nyavajgós jelentkezik :oops: éjszaka annyira rosszul voltam,hogy azt hidtem itt a vég :cry: az eggyik oldalamon annyira erős fájdalom volt mint mikor baromira menstruál az ember és eggyfolytában sugárzóan fáj,még a lábam is megfájdult tőle mozogni sem bírtam csak sírtam apa parázott hogy hívjuk a dokit én meg nem nem mert ez biztos nem az,hála isten mostmár semmi bajom.mostmár kihúzom csütörtökig míg megyünk a dokihoz.remélem

lanyané

Nyavajgós
Vigyázz magatokra.Inkább menj többször vaklármára,minthogy egyszer ne érj oda.De szerintem is érezni fogod ha eljön az idő.Még pár hét és jönnek a csajok.Hurrá!Fiaim már várják őket.Kell aki majd ápolja ám az én nagyfiam.(már javul a kukija és azt mondták funkcionálisan nem okoz problémát ez a kis katéter malőr) :lol:
Vendég

Banika
Nekünk is Infacol van itthon,de szerencsére még nem kellett használni.(kopp-kopp-kopp)Amúgy ismerek anyukákat,akik ilyet használtak és náluk sem ért semmit. :roll:
Melegvizes borogatás,egy kis torna,ez szokott segíteni.

A kaja:Eddig kizárólag ciciből ettek,80-100ml-ket (a doki szerint csak 50ml-ket kéne enniük :shock: ),de 3 napja annyira lassan ciciztek,hogy nem volt idő a tejcsinek újra termelődnie,ezért tegnap úgy döntöttem,nem próbálkozunk tovább.Így most cumisüvegből adom nekik az anyatejet.Hamarabb jól laknak és nyugisabbak is,nem megy a huzavona.Én pedig éjjel-nappal fejek (most romlott el a mellszívóm) minden etetés után.Időm nem lett több,sőt!,de legalább még van tejem.Így mindenkinek jobb,én is nyugodtabb vagyok és ha szükséges pótolni,akkor ott a tápszer.Bár bízom benne,hogy sokáig ehetnek még anyatejet.
Ráadásul sokat vagyok egyedül (néha ki is borulok),tehát esélyem sincs pihenni.

Zsuzska
Május 14.-én születtek a lányok,spontán beindult a szülés,és császár lett a vége,mert Noa keresztben feküdt.
Száva 1950g-mal,Noa 1970g-mal született.Most Száva 2480g,Noa 2420g :lol:

Lanyané
Nem vagy semmi!De tényleg inkább többször menj be feleslegesen,mint egyszer későn!
Vendég

banika :D :D :D
sotke és hanyadik hétre születtek?
igazatok van :oops: de tudtam,hogy nem lehet még hogy jöjjenek,megbeszéltem velük hogy legkorábban 35.hét és jó kislányok,lehet a hülye front csavart meg csak nem értem,hogy miért az eggyik oldalam fájt :?:

lanyané

Lanyané
A fiaimat is megcsavarta a front rendesen az éjjel
Vendég

Eszti
Minket is úgy engedtek haza,hogy napi 8x50ml.Ha-ha ordítottak mint sakál.
Vendég

Sziasztok!

Egy kissé elmaradtam, de bepótoltam a lemaradást. Valami 7 oldalt olvastam vissza :)

Már nem emlékszem, hogy ki kérdezte a védettséget. Mostanában rácuppantam a törvényekre, úgyhogy kikerestem :)

1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvéről:
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
..
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,
..
időtartama

Itt a link a teljes törvényre, ha valakit további részletek érdekelnek:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.c ... 9200022.TV

Velünk egyébként nem történik semmi érdekes. Elkezdett nőni a pocim, végre nem csak simán kövérnek nézek ki :)
Beleástam magam mélyen a gyermekvállalással kapcsolatos támogatások törvényeibe, mert eléggé speciális a helyzetem, ki kellett találni, hogy mi a jó megoldás, hogy minél többet kapjak :) Még van pár nyitott kérdés, de majd hétfőn megkérdezem telefonon. A pestiek még a telefont sem képesek felvenni, szerdán meg elmentünk az OEP-hez, de amikor benéztem, hogy legalább 50 ember vár, úgy döntöttem, hogy azt nem várom ki, úgyhogy felhívom a szegedieket, ők nagyon segítőkészek voltak.

A második harmadban vagyunk, most kellene tele lennem energiával, erre egyfolytában aludnék (a szomszédban végre befejezték az építkezést, úgyhogy tudok is). Egyetlen dolog keseríti az életemet: úgy egy hónapja többnyire a bal kezemben és lábamban, amikor lefekszem egy idő után egy olyan fura érzés van, mint amikor front van. Vagy az izmok kifárasztása vagy a masszírozás segít, de néha már bőgni tudnék. Viccesen nézek ki, mert esténként ugye tornáztattam a bal lábamat, hogy elmújon a kellemetlen érzés, és múltkor azt vettem észre, hogy laposabb lett a bal combom :D

Nyavajgók :)
Azért irigyellek ám benneteket, hogy már ott jártok, de nem semmi, hogy az igazán neheze pont a legnagyobb melegre jutott. Kitartást nektek!

És kitartást az anyukáknak is :) Nagyon szépek a picik, irigykedve nézegetem a képeket, videókat :)

(és elnézést a kisregényért :oops: )
szamy

Szamy
Én is a terhesség végére lettem pörgős(amikor már mozogni is alig bírtam,de el nem ültem volna a seggemen)
Vendég

Ezt a hasfájást aki kitalálta....biztos egy idióta volt! :wink: Szegény babák meg csak szenvednek,a szülők meg kiakadnak... :(

Szamy!
Én is mindig a "nagyterheseket" néztem meg irigyeltem,erre sitty-sutty már csak pár hét.... :wink:

Lanyané!
Még csak ne is gondolj rá,hogy szülni kéne! :roll: Várj még pár hetet,mert én ráállítottam magam,hogy utánad egy héttel szülök,de még teljen el egy kis idő,hékás! :lol:

binyek

Lanyané
A 34.hétben voltam,de 35.hetesnek állapították meg a lányokat.Az apgarjuk is 9 és 10 lett.A gyerekorvos azt mondta,10-est nem nagyon szoktak koraszülötteknek adni.Mi kaptunk :lol:
Tényleg pihenjetek sokat,még ha nehéz is,de higgyétek el,megéri.Nekem is szerintem az akkori melegfrontoktól indult be a szülés,mert én akkor már 3hete a kórházban feküdtem és szigorúan csak feküdnöm szabadott.
Vendég

Nem akarok ijesztgetni senkit sem,de a görcsök fertőzéstől is lehetnek,mert egy hüvelyi fertőzés beindíthatja a szülést. :!:
Vendég

Sotske:
Gratulálok, nagyon szép babák! Gondoltam rád, hogy mi lehet veled, hisz kb.most lenne időre a szülés az eredeti számítás szerint, nem?

Banika:
Marci stramm kissrác, minden rendben lesz vele, látszik a képeken is, hogy szépen fejlődik, kitartás!

Zsuzska:
Köszi-köszi az infókat!!

Juci:
Tündéri csajok!!! :D

Lányok! Ezt a Tommi tippee-s cumisüveget már újszülöttkortól is lehet használni? Eddig Aventeset akartam venni, de akkor inkább ilyet vegyek, vagy...?

Lanyané! Neked utánam kell szülnöd!!! Ha sz...ul vagyok, nekem a séta jött be, szép lassan, mint valami hadirokkant, akár hajnalban is (ilyenkor nincs senki az utcán, nem látják a bénázásom, aludni meg úgysem tudok, friss levegő, stb...), de más okosat mondani nem tudok :( Még legalább 4 hét!!!

Kép
riddencs

sotske hál istennek most volt kenetvizsgálat minden okes volt.
olyan érdekes ma napközben sokszor éreztem csak sokkal gyengébben mint éjjel a pocifájást,olyan mintha meg akarna jönni :shock:
binyek én meg fanni után egy héttel állítottam be magam :D :wink:

lanyané

riddencs :wink: sajna a séta nekem nem megy már mert szédülök meg a lábam is kivan,de azért köszi :wink:

lanyané

cumisüveg: eleinte nekünk nagyon jó volt az Avent, d emár én sem szeretem. nekem úgy esznek belőle alányok, h kifolyik oldalt a cucc :twisted:

majd kipróbálom ezt a Tomit. de a Nuk is bejött nekünk.

sotske:
írtad, h egyedül vagy sokszor. hát én is. ezért kérdem: mikor nekem ettek a csajok sokszor sírtak utána. ezért nem tudtam fejni mindig etetés után. te hogy tudsz fejni? vagy neked elvannak addig a csajok?
tejmennyiséggel nekem az a bajom, h mikor nagyon fáradt vagyok nincs :cry:
és nyugi, mindenki kiborul néha. :lol:
én , mikor annyi idősek voltak a gyerekek, m a tieid gyakran kaptam sírógörcsöt. így utólag jókat derülök rajta :D

helyzet:
tegnap volt a névnapom és a csajok azzal ajándékoztak meg, h este 9től hajnal 4 ig aludtak :shock: aztán legközelebb 7kor keltek.
remélem ez szokásukká válik!
a meglepő az volt, h a"sok " alvástól még fáradtabb voltam :shock:
persze hozzá tudnék szokni :wink: :lol:

szanet

Lanyané :P
Akkor még hátra kell dőlj. Én június 27-én szeretnék szülni :lol:
Ezt persze csak a vágyálmom, aztán majd meglátjuk :wink:
Nekem is szokott iszonyúan fájni az egyik oldalam. Mondjuk én nem görcsnek érzem, de moccanni sem tudok olyankor. Nyúlnak a szalagok... csak tudnám, még hová? :shock:

Sotske :P
Édesek a babák. S milyen különleges nevük van!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika: Beba startot eszünk mi is, de nekünk kb 2,5 napra elég :cry: Jelenleg kb.150ml-t ezsnek, de ez igazából marha eltérő. Éjszaka sokszor jóval kevesebbet, utolsó evésnél a sinlacból (áttértünk erre vacsinál) meg 200-220-at is megesznek!

Nekünk hasfájásra semmi nem jött be. Még a lelegített párna sem. Jobban ordítottak tőle.

Igaz! Egyre több a koraszülés valami "ismeretlen " fertőzés miatt. Nálam is ez volt az ok! A dokim meg vér-vizeletet CSAK a 8.héten kért :!: :!: :shock:
Akkor még nem tudtam,hogy ez baj lehet, azt hittem ez a természetes, de utóbb rohadtul hanyagnak látom! Már vissza se mentem hozzá! A szülést sem ővezette le, akkor minek fizessek? A terhesgondozáson mindig fizettem neki a naaagy semmiért, mert megvizsgálni is 1x vizsgált meg, az UH-kat sem ő csinálta! Erre nem adok több 10 ezer forintot!!
A szülést vezetőnek adtam. Ő viszont nem volt hajlandó megmondani, hogy 1 vagy 2 petéjűek, pedig tudtommal szülésnél ez kiderül. Biztos kevesellte a pénzt.

Kép
Kép
labasv

Labasv
Hasfájásra tegnap este a hajszárító jött be a Bercusnál,miután másfél órát ordított.
Ha jön a dokinénink,majd megkérdem ezt a tápszer kérdést,mert totál anyagi csőd.Bár nem vagyok képben a többi árával,de erre a Ha start aktívra nem támogatja hülyére az állam az embert.
Nekünk uh-on mondták,hogy kétpetéjűek,de biztos azok,mert nem egyformák.
Vendég

Nekem az uh-n végig egypetéjűeket mondtak, aztán az én dokim a leleteket nézve kitalálta,hogy biztos kétpetéjűek, mert más az alkatuk. Szal az sztem úgyis később derül ki mennyire hasonlítanak, mert még a hajuk sem nőtt ki rendesen, meg a fejforma is kisbabás ugyebár.

Kép
Kép
labasv

nekem úgy 6-7 hetesen az első UH-n egyértelműen mondta a dokim, hogy kétpetéjűek, de a MÁV-ban 13 hetesen is ezt mondta a genetikai UH-t végző nő.

Kedden megyünk dokihoz. Szerintetek ilyenkor már van esély, hogy lássuk a nemüket?
szamy

Hát elvileg van. Nekem az afp utáni uh-n mondták meg először, de az uncsinővérem 16 hetesen volt 4d-n és ott már látták.

Kép
Kép
labasv

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: