Bea!
Hát elég hosszó és horror sztori...röviden annyi hogy az első fiammal már a kórházban elkezdtem inni a tejserkentő teákat,és fejtem mint az állat mert ezt mondták a csecsemősök...mire hazajöttünk egyre és egyre több lett és egy hetes volt Márk amikor először begyulladt és 41(!)fokos lázam lett.Ja és hozzátartozik hogy rosszul tettem mellre és írtóra kisebesedett a cicim és ott bejutottak a bacik,felszálltak a tejcsatornán...Szal ez is okozta a mellgyulladást,de olyat amit nem lehett kimasszírozni se,se kifejni.Piros lett ott a bőr és egyre nagyobb kemyény dudor...
Ez a gyulladás keringett a szervezetembenmráhúzódott az izületeimre úgy hogy nem tudtam fogni,nem tudtam emelni a klezeim...csak feküdtem napokig mint egy darab fa ..csak szoptatni keltem fel,anya rakta cicire a fiam mert nem bírtam megfogni...közben annyira sebes volt néha a mellem hogy nem tudtam szoptatni,fejni kellett..stb...Ekkor kellett először felszúrni a bal mellem a János kórházban...Utána azt hittem mostmár nem lesz semmi gond de sajna nekem a kereslet-kínálat nem akart beállni,valszeg a kezdeti sok fejéstől(mert ugye teljesen nem lehet egy mellet kiüríteni ,mostmár tudom).Szal kb.4.hós volt a Márk amikro a másik mellemen is lette egy nagy kemény csomó,láz..stb..
Kentem én mindennel,szedtem én rá mindent,fejtem,masszíroztam...majd egy hónap is eltelt így

aztán megint 41 fokos lázam lett,a mellem kö kemény volt és egyre nagyobb lett a gyulladás...a dokim ahogy meglátta azonnal beutalt a kórházba(Ja és mindenközbe a fiam csak szorgalmasan szopizott-másfél kg-at hízott havonta!

)A kórházba összegyűltek a dokik mert ilyet még nem láttak elmondásaik szerint...felfeketettek az asztalra,kaptam érzéstelenítő szurit és felvágátk a gyulladásnál a mellem...bennt volt a férjem is velem...hát azt mondta ő már sokmindent látott8szülés..stb..)de ott majdnem rosszul lett...töb mint 3dl gennyes-zöldes színű gyuladt tej fröccsent ki hírtelen(bocs

)egy nagy tályog volt már ott.El se tudták képzelni egyátalán hogy tudtam így létezni,nemhogy szoptatni...
Aztán beleraktak egy csövet és 2 hétig naponta kellett járnom hogy átmossák...Abban a mellemben amúgy egy pár tejcsatorna elhalt,vagyis rongálódott és így abban nincs is annyi tej.Szal miután helyre jöttem fizikailag és lelkileg is már 6 hós volt a fiam és megint csomósódást kezdetm észlelni a mellemben...ekkor döntötöö úgy a dokim hogy el kell apasztani a tejet mert ez nem állapot hogy megint begyulladjon...és megmondom őszintén nekem is ez volt a legjobb megoldás mert teljesen kikészültem lelkileg is és fizikalilagis a sok fájdalomtól.a műtéttől a fejésektől...
Hát ennyi...
A második fiamnál pszichésen állandóan tapiztam magam mert rettegtem a mellgyulladástól...ezért 6 hós korában be is fejeztük a szopit mert tiszta ideg voltam és az nem tett jót se nekem,se a babának,se a családnak...
Ezért olyan nagy szó hogy most minden probléma nélkül megy a szopi és biztos nem hagyom abba 6 hós korában!!.Ja és persze nem fejek,így is sok tejem van nagyon és bimbóvédőt használok hogy még véletlenül se legyen sebes a mellem.
Bocs a többiektől hogy hosszú lett...
K vitamin:a nagyoknál egyátalán nem kellett adni mert akkor meg az volt a megítélés...most én eddig hetente adtam...most akkor nem kell???
mosható pelus:szép az igyekezet meg az egész dolog célja de sajna nekem se lenne erőm mosni a pelusokat
Van amúgy környezetbarát eldobható pelus is,sőt olyan is amit el is lehet égetni..Tesóm olyat használ..az sem olcsó...
Pumperka!
Zsombi tuti fogja élvezni az úszást ha már így élvezi a fürdit is
Bosek!
A srácaim imádták a tejpépet!!
Jim!
Üdv újra itt
Kölyök!
Tényleg jó az anyatej csepegtetés az orrocskába ha náthás.Meg nekünk a Sterimar vált be(sós tengervíz)
Panni