A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Helló Csajok!
Itt mindenki éjszakázik?

Hi, Jim! Akkor most sikerült pihenned és megnyugodnod???? :lol: :lol: :lol:

Potyka, Kölyök! Én is használom a frosch tisztítókat. Pl. vízkőoldóként, meg általános le/felmosóként is.

Pelenka: Én is gondolkoztam már rajta, csak senkitől nem hallottam még tapasztalatokat.

Kép
Kép
Kép
petramama

najó, megyek, iszom inkább egy sört, nem monologozom itt ;)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök! Nem vagy egyedül, én is vagyok!!!!

Nekem a párom mondta tegnap, mert pont ma, azaz 13-án 13 órakor volt egy fontos tárgyalása. És úgy néz ki jól is sikerült.

Kép
Kép
Kép
petramama

Na, látom senki sincsen, megyek én is. Bár nem tudom mennyit tudok aludni, mert az alsó szomszédnál buli van. :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
petramama

Kölyök, persze, tudom, hogy nem fáj az orrszívás - sőt, a keresztfiaim 1 évesen már önként mentek és tartották az orrukat az anyjuknak :lol: . És Kristófnak is volt már orrszívásban része... Engem csak a pozitúra lepett meg (kis karok a nagy combok alatt :oops: )!
Csak nem bírok elszakadni innen :roll: ...
Vendég

Bea!

Hát elég hosszó és horror sztori...röviden annyi hogy az első fiammal már a kórházban elkezdtem inni a tejserkentő teákat,és fejtem mint az állat mert ezt mondták a csecsemősök...mire hazajöttünk egyre és egyre több lett és egy hetes volt Márk amikor először begyulladt és 41(!)fokos lázam lett.Ja és hozzátartozik hogy rosszul tettem mellre és írtóra kisebesedett a cicim és ott bejutottak a bacik,felszálltak a tejcsatornán...Szal ez is okozta a mellgyulladást,de olyat amit nem lehett kimasszírozni se,se kifejni.Piros lett ott a bőr és egyre nagyobb kemyény dudor...
Ez a gyulladás keringett a szervezetembenmráhúzódott az izületeimre úgy hogy nem tudtam fogni,nem tudtam emelni a klezeim...csak feküdtem napokig mint egy darab fa ..csak szoptatni keltem fel,anya rakta cicire a fiam mert nem bírtam megfogni...közben annyira sebes volt néha a mellem hogy nem tudtam szoptatni,fejni kellett..stb...Ekkor kellett először felszúrni a bal mellem a János kórházban...Utána azt hittem mostmár nem lesz semmi gond de sajna nekem a kereslet-kínálat nem akart beállni,valszeg a kezdeti sok fejéstől(mert ugye teljesen nem lehet egy mellet kiüríteni ,mostmár tudom).Szal kb.4.hós volt a Márk amikro a másik mellemen is lette egy nagy kemény csomó,láz..stb..
Kentem én mindennel,szedtem én rá mindent,fejtem,masszíroztam...majd egy hónap is eltelt így :shock: aztán megint 41 fokos lázam lett,a mellem kö kemény volt és egyre nagyobb lett a gyulladás...a dokim ahogy meglátta azonnal beutalt a kórházba(Ja és mindenközbe a fiam csak szorgalmasan szopizott-másfél kg-at hízott havonta! :wink: )A kórházba összegyűltek a dokik mert ilyet még nem láttak elmondásaik szerint...felfeketettek az asztalra,kaptam érzéstelenítő szurit és felvágátk a gyulladásnál a mellem...bennt volt a férjem is velem...hát azt mondta ő már sokmindent látott8szülés..stb..)de ott majdnem rosszul lett...töb mint 3dl gennyes-zöldes színű gyuladt tej fröccsent ki hírtelen(bocs :oops: )egy nagy tályog volt már ott.El se tudták képzelni egyátalán hogy tudtam így létezni,nemhogy szoptatni...
Aztán beleraktak egy csövet és 2 hétig naponta kellett járnom hogy átmossák...Abban a mellemben amúgy egy pár tejcsatorna elhalt,vagyis rongálódott és így abban nincs is annyi tej.Szal miután helyre jöttem fizikailag és lelkileg is már 6 hós volt a fiam és megint csomósódást kezdetm észlelni a mellemben...ekkor döntötöö úgy a dokim hogy el kell apasztani a tejet mert ez nem állapot hogy megint begyulladjon...és megmondom őszintén nekem is ez volt a legjobb megoldás mert teljesen kikészültem lelkileg is és fizikalilagis a sok fájdalomtól.a műtéttől a fejésektől...
Hát ennyi...
A második fiamnál pszichésen állandóan tapiztam magam mert rettegtem a mellgyulladástól...ezért 6 hós korában be is fejeztük a szopit mert tiszta ideg voltam és az nem tett jót se nekem,se a babának,se a családnak...
Ezért olyan nagy szó hogy most minden probléma nélkül megy a szopi és biztos nem hagyom abba 6 hós korában!!.Ja és persze nem fejek,így is sok tejem van nagyon és bimbóvédőt használok hogy még véletlenül se legyen sebes a mellem.

Bocs a többiektől hogy hosszú lett...

K vitamin:a nagyoknál egyátalán nem kellett adni mert akkor meg az volt a megítélés...most én eddig hetente adtam...most akkor nem kell???

mosható pelus:szép az igyekezet meg az egész dolog célja de sajna nekem se lenne erőm mosni a pelusokat :?
Van amúgy környezetbarát eldobható pelus is,sőt olyan is amit el is lehet égetni..Tesóm olyat használ..az sem olcsó...

Pumperka!

Zsombi tuti fogja élvezni az úszást ha már így élvezi a fürdit is :wink:

Bosek!

A srácaim imádták a tejpépet!!

Jim!

Üdv újra itt :wink:

Kölyök!

Tényleg jó az anyatej csepegtetés az orrocskába ha náthás.Meg nekünk a Sterimar vált be(sós tengervíz)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kölyök!

Az orrszíváshoz pont az a pozitúra a leges legjobb amit írtál...mi is ezt alkalmazzuk immáron lassan hat éve a srácoknál :wink: én már nagyon profi orrszívó vok,sajna rávitt a kényszer...vagyis a füll-or gégész doktornénink tanított meg...ő mutatta a pozitúrát is és hogy a szívás közben az egyik orrlyukba orrsparyt fújni és a másik orrlyukat szívni,aztán fordtíva...így átmosodnak az orrjáratok

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

na újra itt, csak nem tudok elszakadni.
Bea! a pozició nekem is furcsa volt eleinte, de tényleg sokkal könnyebb és ezért fájdalommentesebb gyorsabb, mint mondjuk ölben egyik kicsikéz a hónalj alatt másik kicsi kéz kézzel lefog karral a fejet tart másik kézben az orrszívó... ma csináltam ezt a pozitúrát elsőnek de tényleg jobb...

Petramama, Neked is ügyvéd a férjed?

Panny, bár már mesélted korábban, újra és újra beleborzongok min mentél keresztül... hihetetlen... :roll: :roll:
ezt az anyatejet az orrocskába... ki fogom próbálni... csak még nincs mivel cseppegtetnem... és remélem most nem kell majd ;)
képzeljétek délután óta nem kellett orrszívni... mondjuk aludni sem aludt azóta a drága... :roll: illetve most már egy órája alszik.... lehet hogy mennem kéne nekem is... :roll:

vidám hétvégét mindenkinek.... :)

(Hollandok hogy aláztak már megint... :lol: kár hogy nem láttam, "csak" az interneten... most azt gondolnám ők lesznek a bajnokok... bár én a portugáloknak drukkolok továbbra is :) )

Kép

Kép
kolyok28

Panny, szívásközben kell a másik orrlyukba?? ezt még nem is hallottam... (és még mennyi mindent nem hallottam még... :roll: )
és ez a hatásos?

Kép

Kép
kolyok28

Igen így hatásos ,mert átmosódik az egész.És tényleg hatásos...Ja és még annyi hogy amikor az egyikbe befújod a cuccot és a másikat szívod,szal amelyikbe fújtál utána azt be-be kell fogni és ezáltalindul meg a cucuu és tud kijönni...azt tudni kell hogy a mélyről jövő lerakódott takony nem fog egyből kijönni hanme ahhoz kell ez a praktuitka ....az orrlyuk befogásokkal indul meg...
Remélem érthetőp volt :oops: :wink:
majd meglátjátok hogy pár én múlva ti is milyen profik lesztek ilyen témákban,nagyon belejöttök majd és ti adtok ilyen tanácsokat :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ja és én is is Portugál Fan vok(főleg Ronaldo miatt :oops: :oops: :wink: ) :wink: de most nagyon örültem a Hollandoknak, meg tegnap a Horvátoknak hogy jól lealázták a gőgös németeket!!! :lol: :lol: :lol:

Na húzok én is,Jó éjt!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Látom van esti életr itt!
Tényleg jók voltak a hollandok!

Panny!
Tényleg iszonyú lehetett a mellgyulladás. Nem csodálom, hogy félsz tőle. :?

Valahogy mi a nagyobb náthákat mindig megúsztuk.Nem sok orrszívózási tapasztalatom van.

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Húúúú, Panny, de nem irigyellek, és igazából egy hős vagy, hogy egyáltalán belevágsz a szoptatásba.

Jim, jó már a telefonod? Találtam egy társulatota, akik lejönnének velem Máriára, sztem ha az idő melegszik kicsit, belevágunk. Mert itt állok hirtelen négy vakációssal. A kicsik elkapták a nagyoktól a lendületet valahogy :lol: :lol: :lol: . Hétfőn gondolok Rád.

Ha a sterimat drágának tűnik van még egy tuti megoldás, lehet kapni hagyományos orrcseppet spéci fújós üvegcsében, a tartalmat kiöntöm,, és úgy emlékeszem 1 dl vízhez egy nagyobbacska csipet só... Kölyök, az anyatejet meg nurofenes fecskendővel "csepegtettem". Amúgy a csecsemő nátha klasszikus szere a "sambucus nigra" (fekete bodza), homeoból. Pár bogyót vízben feloldani, és napi 3x múa kiskanállal vhogy bejuttatni belőle. Nem tudom mennyire hatékony, de programnak nem utolsó. :lol:

Bosek, sztem tejpép cumiból az a fogaknak nagyon gáz, még akkor is ha nem látszanak. A gabona is, meg a cukor is szénhidrát, és megváltoztatja a szájban a normális ph-t. Ha muszáj, akkor kanállal adnám. (Azt csendben mondom, hogy na ennek a dolognak nem vagyok híve, nekem vhogy annyira mű, a kiherélt tej, meg a megfőzött majd porított gabona... DE könnyen beszélek, mert a gyerekeim nem szerették, én meg utálom, mert a stracsatellás hippre rákattantam anno egy depis időszakban, és legalább 3 kilót híztam hipp-hopp....)

potyka

látom nemcsak én vagyok fenn ;) mondjuk én szándékaim szerint mindjárt visszaalszom ;)
Potyka köszi a tippet!

Pumperka olzan édes a holdcsillagocska ;)

mosolygós hétvégét ;)

Kép

Kép
kolyok28

Lányok, ez a Nem fogadott hívás-os film igencsak para volt! Aki szereti az ilyet, nézze meg! Martin fél 7-kor kelt :shock: ilyet még soha nem csinált.

petramama, a te férjed is ügyvéd? de jó. Hogy az én férjem a 3 egyeteméből nem tudta a jogot is beiktatni :x tegnap beszéltem az ügyvéddel, megnyugtatott, hogy nagyon jó bírónőt kaptunk és minden OK lesz. Kivi vagyok. Mondjuk az ügyvédnéni is érti a dolgát, családjogász, és már 40 éve a szakmában van. Csak nem lesz semmi gáz.

potyka, a telcsim még szar, de annyira nem vészes, szóval felhívlak és megdumáljuk a Balcsit. Mikor mennétek? Nekem 8, csak akkor kéne, amikor jó idő van. Nagyon nem bánnám, ha taliznánk ott. :wink: Vettem kendőt, legalább segítenél megkötni, mert egyenlőre bénázok vele. :wink: szereted a halat? após nagy pecás, halászlézhetnénk is.

panny: én utálom a focit, de régen Real fan voltam, mikor még ott nyomult a Beckham, Ronaldo (az a régebbi) no meg a Rivaldo volt a kedvenc, az igaz olyan kannibál feje van, de nekem nagyon bejött anno 8)

mennem kell, puszika mindenkinek.
Vendég

itt vagyok.

mosható pelus: erről is van egy elméletem. elsősorban idő. az idő=pénz. a mosószerekben található szerves foszfátok sokkal környezetszennyezőbbek, mint az eldobható pelusok anyaga. Míg az utóbbi elbomlik, az előbbi elősegíti a folyók, tavak eutrofizációját. Nem hinném, hogy létezik környezetbarát mosópor, de bocs, ha igen. (az meg nem hinném, hogy kimos rendesen......meg hiába környezetbarát, akkor is van benne szerves anyag tuti.)

pont volt egy vitám apóssal. Kiakadt, hogy mangalicazsírral akartam húst sütni. Az olaj sokkal egészségtelenebb, csak nem hiszi el nekem senki :cry: genetikus marlasinger biztos megerősít :wink: Pl a repce is transzgénikus növény, régen rohadt büdös volt a repceolaj, ma már nem....na mindegy, nem okoskodom tovább. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, nem fogjuk megváltani a világot, az tuti.

Képzeljétek, voltam bent a régi oskolámban, ahol majmokon kisérleteznek szívgyógyszereket -a pincében- persze ez titok, csak az egyik barátnőm eteti meg szurizza őket és levitt megkukucskálni a makákókat (ooó Afrika). Nagyon cukik, úgy sajnáltam őket. Most már mégjobban gyógyszerellenes vagyok :x fotót is csináltam róluk, de azt mondta kinyír, ha felrakom a netre. Tényleg, el kéne adni vmi újságnak 8) na jó, rossz vicc volt, de nem rakhatom fel a fotókat, majd ha talizunk, megmutatom a telcsimen. Ha addig tönkre nem megy végképp.
Vendég

ja és a bio is mérgezőbb, mint a permetezett növény :wink: de ezt nem én találtam ki, hanem a biotech tanár alkotott róla elméletet és engem meggyőzött!!!

na majd elmesélem, de mára elég volt belőlem :oops:

babucik hogy vannak? Martin egyre kerekebb és egyre cukibb. Olyan nyugodt baba, nem tudom kire ütött 8) Egy "gond" van vele, kicsit félretartja a fejét. Mármint nagyon egyirányba. Pedig mindig figyeltem rá, hogy ne csak egyik oldalra nézzen, forgattam jobbra-balra...most is. Majd csak jobb lesz. Hihetetlen, hogy még most sem tartja a fejét rendesen, de 2 hónapos kora óta hasról átfordul és kicsi lendület híján vissza is fordulna. Mármint hanyattról hasra. Érdekes.
Vendég

keresztelő: ............ katolikusok! A leendő keresztanya bérmákozott meg még mit nem (Ciszterci rend Nagy Lajos Gimibe járt), felhívta Sixtus atyát és mit mond??? ÓÓÓ, Robi és én nem esküdtünk templomban ezért nem keresztelheti meg Martint! Hogy utasíthatja el???? Mi köze van hozzá????? Amikor a férjem is azt mondta, ha haldoklik vki az út szélén, meg kell keresztelni, hogy úgy haljon meg, vagy mi. Ja, meghogy Budakeszin lakunk már, így nem lehet Pécsett (a Dzsámiban akartuk), csak vmi engedély kell, meg hogy beszéljünk személyesen. Kapják be, tuti pénzt akar, akkor ez most nem képmutatás? Majd elmond 3 miatyánkot és akkor jól van??? Most komolyan, nincs igazam?
Vendég

Sziasztok!

Mzx,
hú, elolvasni is sok volt, mennyi dolgod van az új lakással kapcsolatban, kitartás hozzá!

Márti,
édes Bence, ahogy ébredéskor gyűrögeti a kis fülét. :lol:
Baromi jól néz ki a pöri! :)

Pumperka,
most felkeltetted az érdeklődésemet mosható pelenka ügyben, de én is azon filózok, hogy mivel szennyezzük jobban a környezetet, az eldobható pelusokkal, vagy a mosóvízzel... Na, még agyalok rajta. Mennyibe kerül egyébként?

Kölyök,
köszi az orrszívós pozitúrát, majd kipróbálom.
Nekünk a védőnő a Sterimar tengervizes orrspray-t javasolta és bevált.

Kikó,
szépen gyarapszik Zalán, örülök, hogy kialakult a napirend! :)

Jim,
drukkolok a hétfői tárgyaláshoz!!!
Ez a majmos sztori elég durva! :x

Panny,
szegény, jól megszenvedtél ezzel a mellgyulladással. Ezek után nagyon jó hír, hogy Olikánál nincs gond a szopizással! :)
Köszi a felváltott orrspray-zős, szívós módszert!

Potyka,
Neked pedig a nátha elleni homeós praktikát köszönöm!

Délelőtt megyünk anyukámékhoz, az egész napot ott töltjük. Majd holnap jövök.

Szép napot mindenkinek!

Melinda

Kép
melinda80

Jim, a békás mosószerek az van írva, hogy 99%ban lebomlanak biológiai úton. DE én bölcsész vagyok :oops: :lol: Meg ugye a mosószódát, mosódiót emlegetik. Most ismerős hozott vmi ilyen csodamosóport, majd referálok a hatékonyságáról.

Nekem a kicsi volt egyirányba centrált, azt mondta a neurológus, hogy úgy fektessük, hogy mindig a másik felől közeledjünk felé. Meg onnan érje több inger.

Bionövényt viszont nem veszek, abban nem hiszek. Azaz abban igen, ami itt van a kertben. :lol: Bár a szilvánk annyira bio, hogy attól félek a tetvek lezabálják róla atermést. :cry:

potyka

bocs ha az előző üzimmel vkinek a lelki világába gázoltam, de ezt akkor is szemétségnek tartom. Még a templomba járó férjem családja is, szóval nem a gonosz beszél belőlem. 8)
Vendég

potyka: nem is láttam békás mosószert :wink: a mosódió szar, én már vettem. Te kis Bétékás: BALATON????????
Mi is úgy csináljuk Martinnal, próbáljuk a másik oldalról ingerelni, kisebb-nagyobb sikerrel.
Vendég

Jím, sztem ha az időp kegyes, akkor a hét közepe táján lehúzatom a lakókocist. És akkor ott leszünk. Légy szíves, vegyél vmi egyszerű kis telefont, amin elérhetlek. Pl. ha szülésznőre lenne szükdség :lol: :lol: :lol:

potyka

Sziasztok!

Orrszívás: mindig a pelenkázón csinálom. A lábait a felső testemmel "fogom le", a kezeit a bal alkarommal a testéhez "szorítom" és jobb kézzel szívom, míg a ballal befogom a másik orrnyílást. Nekünk ez vált be. És már ösztönösen csinálom így. Boórka egy nyekeknés nélkül tűri, bár még csak egy kicsit volt náthás. Ja és mi is használunk orrszívás előtt tengervizes orrsprayt.

Panny! Így újra olvasva is horror ez a mellgyuszi sztori.
Most mi van a K vitaminnal? Én nagyjából hetente adom, de néha elmarad...

Pumperka! Tök jó ez a lebegés. Hogy nem süllyed el??? Tegnap kipróbáltuk, de olyan félős pofit vágott a kisasszony, pedig a fejét is tartottam alulról, mert ez rémlett még babaúszásról.

Bosek! Én is adtam a nagyoknak tejpépet, de csak amikor nagyobbak voltak, kb. 8 hónapos kor után.

Kölyök, Jim! Férjem nem ügyvéd. :lol: :lol: :lol: Üzleti tárgyalása volt.

Jim! Boróka is 1/4 7-kor kelt. :shock: :shock: :shock: Ez volt eddig a leghisszabb éjszakai alvása. MOndjuk tegnap délután nem sokat aludt és este is csak 10 után aludt el.

Remélem minden okés lesz hétfőn és a "kedves" exed végre leszáll rólad.

Keresztelő. Nem értem a papot. Szerintem semmi köze a gyerek keresztelésének ahhoz, hogy a szülők házasodtak-e templomban. Főleg, ha az egyik elvált és nem is házasodhat újra katolikus templomban. A keresztszülőnél elvárás a vallás gyakorlása. Na meg miért ne lehetne Pécsett keresztelni??? Mondjuk a mi papunk is megkérdezte, hogy befizettem-e már az ezévi konventadót?

Potyka! Mi sem permetezünk a kertben. A cseresznyénk és a meggyünk teljesen jó volt. MOndjuk a barackfának lehet, hogy kellett volna egy kis permet, mert minden tavasszal befodrosodnak a levelei, de miután leszedjük ezeket róla, növeszt újakat. Idén elfagytak a barackfák alsó ágai. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
petramama

K-vitamin: nekem azt mondta a dokinőm, hogy már ne adjak neki, úgyhogy ő már nem kap. Eddig hetente kellett. D-vitamint továbbra is naponta...mármint kellene :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

hahó
szóval nem érdemes szerintetek biogyümölcsöt venni? ezen vacilálok majd ha 4 hónapos kor után már kaphat gyümölcsöt
én is abban hiszek a legjobban ami anyósom kertjében terem, de az kicsit messze van, hogy sűrűn hozassak...

hát nekem tuti no energia moshatópelushoz sajna, vagy csak lusta vagyok. viszont gyűjteném én szelekítve pl a szemetet de sehol egy gyűjtő felénk. ahol régebben laktam ott vittük mindig de állandóan csurig volt és már mindenki mellé pakolt, tiszta gáz, hogy nem ürítették rendesen

én azt utálom ha már környzetszennyezés a téma, hogy mindenhol ötmillió zacskót adnak, pláne Auchan meg ilyenek, én már lassan sehol nem kérek viszek egy masszív állandót inkább

mi is megyünk Balcsira! megkaptuk némi baráti áron barátnőm szüleinek kétszintes Zánkai házát, tiszta szuper, 4 hálószoba van meg több fürdő, lehívjuk anyósomat is és még a végén Attilával ketten is el tudunk valahova menni
csak megint a rengeteg cucctól riadok vissza ami Eszternek kell

a barátnőm azt mondta, hogy szerinte utazóágyon nem szabad 2 hétig altatni a gyereket mert nem tesz jót a gerincének, szerintetek?

tegnap vettem gumiszőnyeget a földre - ami olyan darabokból rakható össze, mert a járókában szerintem nincs helye a forgást gyakorolni Eszternek, most teszteljük, de úgy tűnik szereti

Jim, hát én is felháborodtam volna ezen a papon, ez tuti nem így van! velünk nem kötözködtek pedig nekünk sem volt templomi esküvő
mi volt ez a Nem fogadott hívás film?
én tegnap először voltam moziban - egy 10 órást elcsíptem - Sex and the City - hát elég limonádé de megfelelt a jelenlegi agykapacitásomnak... művészfilmre most nem mennék.
már az izgi volt, hogy moziban vagyok egyáltalán...
na asszem a heti vacsorával meg mozival ki is szórakoztam magam egy időre....

Petramama, cukik a lányok!
egyelőre nekünk sem sikerült a lebegés igazán, meg féltem, hogy sok víz megy a fülébe

Márti, Bence is a kis gyűrött fülével :)

Bosek, milyen tejpépet vettetek?

KépKép
judit18

jó reggelt :lol: jól nevelt gyermekem végül olyan 3/4 8 tájban aludt vissza egész 10ig. ahogy én is, szval még pizsiben nyomom :lol: :lol:

Jim, most elgondolkodtattál, hogy érdemes-e mosható pelenkán gondolkodni....
az egyházzal meg sajnos.... saknos vannak ilyenek... az, hogy a keresztszölőket leinformálja az jogos... de a többi... brrr

na majd folyt jöv mert itt figyel erre a szopi közben a kis zsivány ;)

Kép

Kép
kolyok28

Kép

és kedvenc aktuális képem
apámmal az EB-t nézem (na jó amúgy nem tévézik)

KépKép
judit18

judit, király kép! Csak Attila ne akadjon ki, múltkor engem Robi elküldött a sunyiba, hogy felraktam :oops:

na majd a biot elmesélem tényleg, csak most megyünk shoppingolni.

kolyok: nincs olyan, ami ne szennyezné a környezetet, ha a békás mosóporra gondolok, ott is van 1% :wink: sokat lehetne erről regélni, amúgy van egy tök jó toxikológia könyvem a gépen, ha kell átküldöm.

na mennem kell, mert itt idegel a férj.
Vendég

Na szép napokat mindenkinek!

Jim!
Sziaaaaaaaaaa!!!
Remélem minden jól fog sikerülni a tárgyaláson!

Judit!
Nagyon tutti kép!!!!!!
Nem semmi, hogy Eszter ekkora foci rajongó! :lol: :lol:

Kolyok!
Pizsibe nyomod 10-kor! Ejnye bejnye! :lol:
Nekem van hogy csak délután kerül le rólam! :oops:

Meli!
Kellemes időtöltést nektek!

Zsu!!!!!!!!!!!!!! Merre vagy???????
Vendég

sziasztok

most megint gyors leszek, nem még nem szoptatok de mindjárt :)
mint írtam, most lesz a férjem 30 hétfőn így Marci hétvégét tartunk :) így kevesebbet leszek onlány :)
a kisdedem amúgy itt gagyog mellettem a kiságyban...
nem én nem vagyok a kiságyban :lol: :lol: :lol: mellette ülök ;)

Meli, vidám napot nektek a szülőknél :)

Jim, még mindig kivagyok a papon... tényleg nem értem... :roll:

amúgy most sül a "reggelink" :P ha jól sikerült elmondom majd mi az,kísérleti én is hallottam valakitől ;)

Judit, micsoda csuda kép :)
tényleg nem szabad az utazó ágyon feküdnie sokáig? mi is azt terveztük pedig... :roll:

na mennem kell, bocsi a rövidségért ;)

Kép

Kép
kolyok28

Halihó!

Én is épp szoptatok, de a Picuri úgy bealudt közben... most meg nem merem lerakni, mert akkor tuti felébred... :) sebaj, addig netezek. :) Épp azon gondolkodom, hogy süssek-e valamit holnapra? Sok kedvem nincsen... ill. tiramisut csinálnék, de ahhoz nincs elég tojás itthon, a másik mostani kedvenc süti meg múlt hétvégén volt... különbenishizlal! :D
Kölyök, boldog szülinapot Marcinak! Ferinek is nemsokára lesz a 30. szülinapja... folyamatosan azon töröm a fejem, hogy mit vegyek Neki... :) Reggeli du. 2-kor? kíváncsi vagyok mi lesz az!
Panny, nem semmi sztori... biztos nagyon fájhatott. :cry: :(
Zsunak mindjárt dobok egy SMS-t! nem tudom meddig nem lesz még nete... szegény, biztos elvonási tünetei vannak már. :(
Jim, örülök, hogy ismét itthon, de már megint csak pár napig vagy... :( mennyi időre mész a Balatonra? Remélem nem szeptemberig maradsz ott...
Judit, tök ari a TV nézős kép! :) Korán kezdi a meccsnézést a hölgy! :)
Keresztelés feltétele: Legalább az egyik szülő az egyházközségben gyakorló életet éljen; házasságuk egyházilag rendezett legyen. Jelentkezés a keresztelés előtt 2 hónappal, mely időszak alatt a szülőket és keresztszülőket felkészítjük a gyermek megkeresztelésére, ill. lehetőség nyílik az esetleges hiányok pótlására. (persze biztos vannak kivételek...)
Ezt már én is hallottam, hogy a bio zöldség-gyümölcsöknek ne döljünk be...

Na felébredt és egyből követelte a hamit...

KépKép
KépKép
mni

a mindjárt csak most lett :D
fincsi lett ;)
szval muffinsütőben kell, kibéleled szalonnacsíkkal vagy zsíros sonkával, beleütsz egy tojást rá öntesz egy kis tejszínt, tetejére sajt és újabb szalonna csík darab. bevágod a sütőbe és kész. gyors, fincsi, laktató :)

Mni, Máté is szokott ilyet, hogy bealszik majd felébred és keresi a cicit... ;)

mindjárt lemerül az aksim, szval lépek ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!!! Én kertészmérnök vagyok, de biocuccot nem veszek, nekünk elmagyarázták az egyetemen, hogy az miért nem jó.

Képzeljétek pár kanál tejpép és a kis szundibundi este 8-tól reggel 5-ig húzta a lóbőrt egy nyikkanás nélkül, pedig eddig nagyon nyugtalanul aludt és szinte kétóránként enni kért az utóbbi egy hétben. Kaksi rendben volt, azért féltem, hogy majd ebbe bekavar, de nem. Sokkal kipihentebb ma, eddig egész nap tiszta kómás volt.

Judit, sárgabarack ízű Mildipép, teszkóban hatszáz valamennyi volt, de úgy látom sokáig elég lesz, mert nagyon keveset adok neki.

Nekem a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy csak olyat adjak Blankának, ami itthon terem és nincs lepermetezve. Jó, én előnyben vagyok itt falun, mert van minden.

Ma megyünk koncertre motorostalálkozóra, szorítsatok, hogy időben elaltassam a kisasszonyt és elmehessek, mert apa képes és itthonhagy. Ja és motorral megyünk!!!!!

Feri szülinapja kedden volt, sütöttem tortát, hozzá lóvét kapott, mert új kipufogó kell neki a motorra. (De minek??) Nálunk jól bevált szokás, hogy mindig pénzt kér mindenkitől és vesz valamit a motorra. Tavaly és tavalyelőtt táskát vett rá.

Mi úgy néz ki, Szilvásváradra megyünk egy hétre aug. 5-től, én kocsival, többiek motorral. Hatan leszünk, meg a kiscsajszi. Már nagyon várom!!!

Jim, én most nem merek bikiniben mutatkozni, te mersz??

Böbi

Kép

Kép
bosek

Keresztelő:
hát azon én is nagyon kiakadtam, hogy a kedves adminisztrációs hölgy azonnal megkérdezte, hogy akkor kézpénzben vagy csekken óhajtom befizetni az évi egyházi hozzájárulásomat??? Kérdeztem is: mivvaaannn???? Ja, és a minimum 3000Ft. Nyilván többet várnak..ezért gyorsan kértem egy csekket és elhúztam.. Nem tudom, a Jóistenke határozta meg a 3000-et, vagy ez hogy jött nekik???? Kiakasztóóó! :roll:

K-vitamin:
Én a héten kérdeztem rá a dokinknál, azt mondta, továbbra is hetente adjam..szóval én változatlanul így nyomom..bár vagy lenyeli vagy nem..szóval elég hektikus a K-vitamin adagolásunk!

Napvédő:
Ma vettem a gyógyszertárban Bioderma 50 faktoros napspray-t, kifejezetten bébiknek. Az ára szerintem durva: 4700Ft. Ti mivel kenitek a babókat? Lehet, h én viszem túlzásba, de annyira aggódom, nehogy leégjen a kis bőre!

Kölyök,
köszi a receptet! Én most csináltam csokis muffint - de kifelejtettem a sütőport!!! Elég viccesen néz ki :oops: De az íze jóóó!

Judit,
tuti a fotó!!! Éljenek a hollandok!!!!!! A S+C-t én is meg akarom nézni a moziban, csak nálunk 9től van, az meg még korai, babóka akörül szokott cicin beájulni..szóval nem érnénk oda.

KépKép
kmanna

Bosek,
motorostali????? Jajne! Én is akarok menni!! :) hol lesz??? Az már nem is számítana, hogy ki koncertezik, csak szóljon vmi rocknroll!!! :)
Annyira bezártnak érzem magam mostanában, tiszta depi....

KépKép
kmanna

Mni! Ugye ez a kereszteléssel kapcsolatos hivatalos álláspont? Én két hete szóltam az Atyának, hogy most hétvégén keresztelőt szeretnénk. :lol: És holnap meg is lesz tartva. Egyébként biztosan vannak olyan tudálékos papok, akik ezt be is tart(at)ják, de szerencsére a legtöbb nem ilyen. Nekem a 3. lányomat keresztelik, de ilyen cécóról még nem hallottam. Pedig nem is azonos helyeken tartottuk a keresztelőket. A nagyoké még Sopronban volt.

Kölyök! Jó laktató ez a reggeli. Éljen a fogyókúra!!!! :lol: :lol:

Bosek! Ma az én párom is Alsóőrsön van. :D Ti is oda mentek? Sajna én nem tudtam vele menni. :cry: :cry: :cry: Nem merem még itthon hagyni Borókát. Na, de majd jövőre!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Ja, és akkor egy kis nosztalgia:
Kép
Pár éve még így aláztam pár nagyképű fickót vadiúj motorjaikkal a gokartpályán....hmmm...de jó is volt!!!!! :wink:
na akkor megyek is szopizni...most ez az aktuális :)

KépKép
kmanna

mármint szoptatni :D :D eldugultam..

KépKép
kmanna

Kmanna! Ha nem jön Boróka, akkor most én is motoroznék. Tavaly megfogadtam, hogy idén tavasszal leteszem a jogsit. Csak aztán most inkább babázom... De jövőre már szeretnék én is magam gurulni.

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramama, nekem sincs sajnos jogsim, nincs rá lóvé... :cry: :cry:

Kmanna, nem oda megyünk (suzukival!!!, á eszünkbe se jut..), hanem egy kicsire Alsópeténybe (eddig Nézsán volt ez), összes haver ott lesz, és az exem zenekara játszik. Izgi lesz!! :wink:

Most Anyut várom, hogy hazaérjen a melóból, aztán lépek, Feri már izzítja a paripát, bár amilyen tempóban ő készül, szerintem még fel sem lesz öltözve, mire átmegyek hozzájuk. :evil:

Ha valakit érdekel az exem zenekara:
http://auto.indavideo.hu/video/Crazy_Gr ... a_szabadon

az énekessel jártam két évig, aztán lecserélt fiatalabbra (18), Feri meg megvígasztalt... :D :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Mni: Pontosan mikor jöttök Esztergomba? Ha gondolod hozzánk nyugodtan feljöhettek és akár meg is fürdethetitek Lillát. Örülnék, ha már személyesen is megismerkedhetnék és akár el is beszélgethetnék . Hol lesz a szállásotok?

Képzeljétek Kristóf ma 2x is átfordult a hátáról hasra. Először nem sikerült nagyon mérges lett. Utána meg azon hergelte magát h. nem tud visszafordulni. Fel kellett vennem h. megnyugodjon úgy felhergelte magát :D Remélem nem csak egyszeri produkció volt. Bár már több napja láttam h. nagyon lendíti a lábát és a fejét is fúrja a matracba. Úgy döntöttem nem eröltetem a hasonfekvést, majd ha akarja akkor magától csinálja. A nyakizmát és a gerincét a lebegőüléssel erősítem a kezét, pedig úgy h. kissé felhúzom a kezénél fogva és ő tartja ill. húzza magát.

Úgy tűnik sajna rendszeressé vált nálunk is a hajnal 4-1/2 5 -ös kelés utána visszaalvás 1/2 7 -7ig. Arra is gondoltam, hogy este 1/2 11-kor felkeltem és megetetem, hátha tovább alszik. De nem tudom hogy az lenne-e a jobb illetve ha nagyobb lesz hogyan szoktatnám le arról hogy ilyen későn is fent legyen. Álítólag, ha nagyobb lesz úgysem kel fel hajnalban. Ebben reménykedem.

Kép
cicuka78

Cicuka, június 28-án lesz az esküvő, gondolom a polgármesteri hivatalban és utána a Királyok Fogadójában lesz a buli. Azt még nem tudom, hogy hánykor lesz. Jó lenne találkozni, de nagyon nem tudunk ellógni az esküvőről, mert mi leszünk a fotósok.
Ma mi is 4-kor keltünk, de a védőnő azt mondta, hogy ilyenkor van egy fejlődésbeli ugrás. Ilyenkor változik a tej minősége, mennyisége, a baba igénye. Szerintem semmi esetre se keltsd fel 11-kor! Lillából kiindulva 8 ágyuval sem lehetne felklelteni és úgy össze tudja szorítani a száját, ha valami nem kell neki, hogy csak na. :)

KépKép
KépKép
mni

Na írtam egy jó hosszút, és oda lett! :evil: :evil:

Kmanna!
Azt a bilibe rotyogtatóját nem semmi egy csajszi vagy!
Még még képeket akarok!!!!!!!!!!!!
Nagyon tetszik! :lol:

Kolyok!
Jól hangzik a reggeli! Én is ki fogom próbálni!

Bosek!
Nagyon tutti a klip! Tetszett! Melyik volt az Ex-ed?????
Remélem jól sikerül majd a buli!
Ferinek Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!
Ja és Bikini??????????? Az mi?????????

Mni!
Vendégek, és egyben fotósok???
Tényleg Lillára vigyázz valaki majd este??

Na akkor Nyugodalmas Jó Éjszakát Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Bosek!
Te pedig rázad a rongyot!!!!!!!!!

Kép
Vendég

Sziasztok!
Olvasgatok, és ez a keresztelő-téma engem is "beindított"...
Szóval, a mi papunk extra rendes: rájött, hogy semmi értelme nincs kötni az ebet a karóhoz, amikor mindenki számára az a fontos, hogy növekedjen a keresztények nagy "családja". S bármelyik szülő, aki ezt tűzte ki céljául, azaz meg akarja keresztelni a gyermekét, annak örülni kell!
Egyébként irtó csúnya történet, amit Jim mesélt, és meg kell valljam őszintén, hogy korábban én is rosszul gondolkoztam erről az egész vallásosságról. Az rendkívül sajnálatra méltó, hogy egy közösség élére kinevezett személy (=pap) erre még nem ébredt rá... Az egyházi adó meg tudtommal teljesen fakultatív jelleggel működik, csakúgy, mint a pénzdobás a szentmisén. Aki tud, az fizet és annyit, amennyit jónak lát. Múltkor a pénzdobásnál pl elég vicces volt, de egy néni kérte, hogy bár csak ezrese van, ő 200 Ft-ot szeretne adni. A pénzszedő bácsi pedig készségesen kiválogatta neki a 4 db visszajáró százast, minthacsak a boltban lettek volna! (na, most lebuktam, hogy elkalandozik a figyelmem a misén :oops: )
Panni, köszi a történetet és a jó tanácsokat az orrszívással kapcsolatban!!!
Vendég

Naa, akkor helyesbítek: "...az fizet és annyit..." fizet=ad ILLETVE a "4 db visszajáró százast" százast=kétszázast :lol:
Azt hiszem, megyek, mert nem akarok holnap is úgy indítani reggel, mint ma (a férjemmel utasítás-jelleggel közöltem, hogy ma nem megy dolgozni, hanem itthon marad segíteni nekem - kész vagyok, és nem tudom lazábbra venni a dolgokat, pedig ez sokat segítene rajtam :roll: )...
Vendég

Keresztelő:nálunk Reformátusoknál nincs ennyi cécó,nincs ennyi követelmény és szabály...hál'istennek(ez jó szóvicc vol :lol: )Szal a nagyfaimnak olyan keresztanyja lett aki meg se volt keresztelve(azóta meg lett amúgy)Ezek miatt is tartom a Katolikus vallást és a papjaikat (tisztelet a kívételnek)nagyon merevnek..nwem értem mire jó ez a sok szabály és követelmén??Hisz sztem ez egy olyan dolgo ami az emberek lelklében dől el és ahhoz nem kellenek szigorú szabályok...mert lehet valaki nagyon szabálykövető és templomba járó minden vasárnapha nem úgy él ahohy kéne,nem úgy gondolkodik a lelkében...és élhet szetm valaki hívő,vallásos életet a látszatok,a felszínes szabályok nélkül is...

Bosek most biztos jó bulizik!!De jó neki :wink:

Én ma egy diplomaosztón voltam és utána egy ebéden egy étteremben...hát az én kis Olikám annyira sírt utánam hogy sietve kellett otthagynom a kaja felét... :shock: Csak az én vagy az apja karjában hajlandó egyenlőre lenni :wink: apja melózot szal nekem kellett menni...Anyu kétségbeesetten hívott :wink: Azért nem akarom hogy csak velünk legyen el mert néha ki kell mozdulnunk mert beketyózok :shock: :shock: A srácaimat is úgy szoktattam hogy szinte kezdetektől elvoltak anyuval,manapság meg nagyon jól.Most is ott alszik mindkettő :wink:

Jó éjt :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Jimm, Mzx de jó hogy jöttetek, jó hallani rólatok!!

Bosek!
Én adom a tejpépet napi 1x és szívesen megeszi, jól laktat. Én hígabbra csinálom és kanállal adom.

Niki!

Írigylem Ferit és nem a motorozásért hanem a sofőrért! :wink:
Az én férjem is idén lesz 30 ha valami jó ajándékötletet találsz oszd meg velem is, mert nincs ötletem!

pottyka!

Szuper hogy jó lett a cukor eredményed!!

Milyen rossz idő van ma is :cry: :cry: :cry: pedig griillezni akartunk!

szép napot,
Ma 3 hónapos Alizka az én kis angyalkám!! :lol: :lol:

És ma 2 hónapja tűnt el a lánykáim papija :cry: :cry: :cry:

Szomorúak lesznek így a hónapfordulóink .......

pepike

Kép

Kép
pepike

Jó Reggelt!!!!!!

Pepike!
Hátha jobb lesz az idő nálatok is, itt is szomorúan indult, és kezd alakulgatni. :D
Gratulálok Alizkának! És sajnálom, hogy így kell ünnepelni! :cry:

Bosek!
Ébresztő!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gyere meséllni!

Panny!
Az szuper hogy anyukáddal is elvannak!
Nekem sajnos messze vannak anyáék!
Vendég

Jó reggelt!

Pepike
Lánykáink együtt 3 hósak!
Azóta sincs semmi hír a papáról?

Panny
A mellgyulladásod tényleg szörnyű, meséltem a páromnak is, és még ő is szörnyűlködött. A szerencs, hogy Olikánál nincs gond!!!!!
Keresztelővel én is egyetértek, mert mi is reformátusok vagyunk.

Potyka
Szuper, hogy rendben van a cukrod!!!!

Márti
Kérdeztem már, hogy nálatok mikor lesz keresztelő?
Nekünk a Deszkatemplomban lesz és ha minden jól megy és még beleférünk július 6án. Az ottani pap a barátnőm férje.
Megnéztem pénteken Ádám dolgozatainak eredményét, mert ugye beteg volt és nem láttam. Nagyon büszke vagyok rá, mindegyik jól megfelelt és kitűnő!!! A matekja is és a környezet is, amit külön írt a többiektől.
Szemüveget sikerült találni? Én a Waldhauserbe szoktam járni a főutcán.

Na megyek mert megyünk a városba és a számláinkat feladni, mert az APEH lecsap ránk!

Anyóst túléltük. Most ő érezte kellemetlenül magát, mert ugye apósom nem mert jönni. ÁÉn nem éreztettem vele semmit teljes kiszolgálást kapott. Volt most is beszólása persze, de figyelembe sem vettem.

Kép
Kép
tündérmanó27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: