A pocakosoknak: Ne aggódjatok! A frontot idekint is meg fogják érezni a babák

Nem is akárhogy!
Nálunk mozgásban általában Jázmin fejlődik gyorsabban, vagy inkább azt mondanám, hogy előbb kezd el ezt-azt, de Lili 1-2 napon belül követi. Lili pedig "beszédben" jár 1-2 nappal előrébb.
Én most tök őszintén leírok nektek alamit, amiért tudom, hogy sokan elítélnek majd: Nem gondolom azt, hogy egy nő csak akkor nő, vagy csak akkor igazi anya, ha "átéli a szülés fájdalmát".
Sok helyen hallom, hogy csak az kötődik igazán a gyerekhez, aki normál szül. Ez szerintem egy baromság.
Jelzem, nekem NEM programozott csaszim volt, a helyzet tette indokoltá.
Legyünk őszinték. Mindkettő fáj. A normál is fáj utánna, nem csak a csaszi. Kinek jobban, kinek kevésbé.Ki jobban tűri ezt, ki azt. Alkati kérdés is. Sőt, van olyan aki még egy vérvételnél is úgy csinál, mintha a fél karját vágnák le.
Szerintem nem azt kell nézni, hogy ki, hogy szül, hanem azt, hogy mindenki végigcsinálja a terhességet, pont ugyan úgy, mint a többi nő. És ezért tiszteletet érdemel, és nem lenézést, mert az utolsó pár órát esetleg a műtőben töltötte és nem vajúdva.
Hangsúlyozom: Tudom, hogy itt nincsenek lenézők, de azok közt lehet, akik csak olvasnak minket. És ezek nem árt, ha tudják, hogy mi sem készen kaptuk a babát/kat, hanem ugyan úgy "megszenvedtünk" értük a terhesség alatt, kihordtuk őket, vigyáztunk rájuk, és nem von le ennek az értékéből az, hogy aztán műtéttel segítették őket a világra.
Persze mindenki szíve joga ezt nem így látni. Én mindenesetre nem tartom kevesebbre azt a két kis rosszcsont életet, amit "megalkottam"