A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Lanyané :shock:
Hűha! Nekem legalább a vizesedés kimaradt... legalábbis eddig. De a lábad nagyon komoly! Szegénykém! Állítólag 1 nap csak almával -számomra kivitelezhetetlen...- sokat segít a vizesedés megszüntetésében. Illetve a csak krumpli nap is. Talán meg kellene próbáld... Az almanap a Kaális topikon az egyik lánynak bejött. Gondolom a terhes tea nem használ... vagyis úgy látom...
Egyébként kínomban bizony én is már olykor röhögök magamon, de ma pl. annyira fáj a hátam, hogy semmi sem segít. A melegfronttól jósló fájásaim vannak, a hidegtől meg fáj mindenem. Viszont ha belegondolok, miért is csinálom és hogy 4,5 évet vártam erre -megjegyzem csendben na azért nem egészen erre :lol: -, meg hogy ha ezt nem babás fórumra írom, akkor még tök jogosan nekem is esnek :oops: :wink: szóval kitartás nekünk....
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lanyané!
Ez a láb tényleg nagyon komoly!!!Megmutattam a páromnak,azt mondta,hogy olyan,mintha hótaposóban lennél! :lol: :lol: :lol: Bocsika,de nagyon jót nevettünk...Az enyém is dagad,de hozzád képest ipari tanuló vagyok.Szülés után győzzél wc-re járkálni,biztos lemegy tőle vagy 5-6 kiló. :wink:

Csúcs ez a szenvedésünk,lányok!Eddig akik elöttünk szültek mintha nem nyavalyogtak volna ennyit,mint mi.... :oops:Csak mi hárman vagyunk ilyen nyöszörgők??Tiszta ciki...De hát legalább itt panaszkodhassunk,mert azért én a család elött próbálom tartani magam.Bár a párom tegnap éppen megjegyezte a Spárban,hogy nagyon szarul mozgok.Köszi Miki! :?

binyek

Binyek :P
Teljesen igazad van. Jó kis panaszáradat-hármas vagyunk :oops: :lol:
A nyárral ez a baj, hogy sok a front... télen meg az influenza... szóval ki tudja, mi a jobb... mindenesetre nekünk ez jutott és kész. De tény, hogy remekül szenvedünk, licitálunk egymásra 8) Persze talán hülyeség, de engem mindig megnyugtat az, hogy ugyanebben a cipőben másnak sem könnyű :oops:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tonti

már nem idegeskedem a tejhiányon :D ha nincs, akkor van tápi. és késssszzzz!

jajjj, Anna nem akar aludni :? na megyek

szanet

:D :D :D nekem is feltűnt,hogy az előttünkjárók olyan csöndben voltak mi meg nyavajgunk :D :D :D de legalább jókat röhögünk :D :D
fanni lehet kipróbálom az almanapot biztos kemény lesz de hátha használ,mert a tea meg a homeopátiás lópikula.tényleg szigorúan feküdj,vagy ülj,vagy ahogy biród :wink: kipróbáltam négykézláb az ágyra támaszkodtam poci lóg nem nehezedik a súly sem a belső szervekre sem a derékra pár percig megkönnyebbülés volt.
binyek ez jó hótaposó :D :D :D apával röhögünk mert tényleg olyan :oops: :lol: :D és olyan fura mert olyan szép vékony bokám volt előtte és lenézek ,hogy kié ez a láb,a tetkótól rájövök ja az enyém :D
szarul mozogsz binyek :D :D én már csak úgy hívom magam birodalmi lépegető :D repedésekkel hogy álltok nekem a két oldalon a derekam tiszta zebra :D biztos túl sok zebradrukkot kaptam a beültinél :D :D

lanyané

Sziasztok!

Rebe: GRATULÁLOK!!! Szép súlyú babák!

Tonti: Tündériek, mindig megnézem a videókat! :D

Szofi: Óriásit röhögtünk a Superman-es képen, művészi :D :D

Mindenkinek nagyon szépek a babái, öröm nézegetni a képeket!Apukák jól le vannak harcolva...nálunk apuka be is sz...rt rendesen...

Csatlakoznék a "panaszkodós hármashoz" :) : hasonló gondjaim nekem is vannak, bár a legrosszabb, hogy nem tudom kialudni magam... :? a meleg visel meg nagyon. Múlt hétvégén költöztünk, a végére duplájára dagadt a lábfejem, előtte nem volt semmi gáz vele, meg segítenem kéne árlistát vágni ollóval, de nem bírom behajlítani annnyira az ujjaimat, hogy egyenesen tudjak vágni....

Ma voltunk UH-on: fiúcska koponya végű, 1800 g körüli, kicsi lány úszkálgat még, medencevégű/ferde, 1500 g körül van.Hullámoznak rendesen :D , méhszáj zárt.

Képzeljétek, apuka étteremben dolgozik, és a heti menüs étlapot ő írja a gépbe, a jövő szerdai menü: Szemes babaleves (bableves helyett)..., a héten meg Babagulyást evett majd 100 ember.... :roll: :D , persze nekem nem szólt, hogy elírta, ma vettem észre, volt nagy röhögés... :lol:

Kép
riddencs

lanyané

nem semmi a lábad! :lol:

vizesedésre sógornőm petrezselymet evett almával. és bejött neki!

riddencs:
kialvatlanság????te még nemm tudod mi az!majd kb 2 hónap múlva megtudod! :D én viszasírom, mikor "nem tudtam" aludni a hasamtól

szanet

binyek

látom gyerekeid 08.08-án születnek majd:) férjem is akkor született.!

szanet

Szanett!
Hát én remélem,hogy akkor már "elhagyják a bőrömet"! :lol: :lol: Július közepe-vége éppen elég lesz..... :roll:

Riddencs!
Nekem is pont így fekszenek a bébik!Neked is a kisfiúnak kell elöbb kibújni,mert nekem azt mondta a doki,hogy ilyen felállásban szülhetek spontán. :wink: Bár valamelyik éjjel alvás helyett azon agyaltam,hogy nem lesz-e baja a kislánynak,amíg a kisfiút megszülöm?Meg a lepényekkel hogy van ilyenkor vajon?Nekem össze van nőve,akkor csak a 2. baba után kell megszülni a lepényt egyben?Vagy?
Jó lenne ezt tudná valaki,mert kicsit nyugodtabb lennék,ha tisztáznánk...Ugyanis engem folyamatosan nyír a családom,hogy milyen felelőtlen vagyok,hogy spontán akarok szülni. :(

Lanyané!
Nekem egy striám se lett még!Kop-kop!Kenem valami Ilcsis fitoösztrogénes olajjal és ezek szerint működik! :wink:
Én a szopipárnában szoktam egy lyukat csinálni és abba teszem bele a pocakom hasonfekve.Nagyon jó érzés,csak a hatalmasra nőtt melleim vannak kicsit útban... :lol:

binyek

binyek jó neked hogy nincs csikod,én is kentem de nem icsissel,na mossmá mindegy :D szopipárnába nem fér már bele :lol:
szanet köszi akkor petrezselyemmel fogom nyomni elég szerul hanzik,de megpróbálom :lol:
riddencs gratula a szép súlyokhoz,párod meg már mindenhol babákat lát :D átérzem a kézpanaszt rajtam ma kifogott egy alma nem birtam kettévágni olyan ideges lettem :twisted: hogy pityeregtem :cry: apuci felcikkezte nekem :D

lanyané

Binyek:
A kisfiú koponyája már lent van nálam, ő fog először mgszületni. Az a doki, aki gondoz, azt mondta, hogy tuti császár, mert ők nem kockáztatnak, viszont Szhelyen meg azt mondta az ismerős orvos, hogy ha az egyik baba kop.végű fekvésben van és amúgy minden ok az anyukával, meg a babákkal is, akkkor mindegy hogy fekszik a másik baba, kifér a tesója után spontán is...Nálam is egy nagy méhlepény van, az a babák után születik meg normálisan.
Őszintén szólva én sem tudom, hogy fogok szülni...de sztem ne aggódj, adott helyzetben az orvos dönt úgyis és spontán is meg lehet szülni ikreket, mint sok példa bizonyítja ebben a topicban is!

Szanet: tök igazad van, csak addig akartam legalább aludni...

Én Vichy krémet használok, a hasamon nincs stria, viszont a melleim nem bírták a növekedést, sugárirányban alakultak ki rajta csíkocskák... :cry:

Kép
riddencs

Riddencs :P
Tíz perce nevetek a párodon! A könnyeim csorognak. Köszönet érte :lol:

Riddencs :P Binyek :P
Ha az A baba -vagyis aki lejjebb van- fejvégű, akkor lehet spontán szülni! S hogy melyik az A és melyik a B, az akár minden héten is változhat. Így lényegében csak szüléskor tudják eldönteni, hogy is legyen...

Lányok :P
A csíkok nem a krémeken múlnak... genetika... legalábbis elsősorban. Nekem is van, nekem nem oldalt, hanem a köldököm körül sugár irányban. Pedig aki nálam többet kente, az biztosan nem mond igazat. Vichy, s egy Pharmaceris nevű krém, amit én használok. Állagára nekem utóbbi sokkal szimpibb!

Szanet :P
Igen, tudjuk ám, hogy szülés után az alváshelyzet, pontosabban a nem alvás-helyzet fokozódik... de tényleg pont ezért jó lenne, ha az ember legalább előtte kialudhatná magát... Ennyit a vágyakról 8)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

alvás ügyben még csak annyit(aztán befogom(, h minden alvás jobb a nemalvásnál :lol:

csíkok:
nekem a combom lett csíkos. nagyon. mondjuk egy rövidnaciban már nem látszik, de olyan rossz, h mindig felveszem vmi állat alakját. :cry: eddig bálna voltam, most meg zebra :? :lol:

Binyek: sztem ez egy nagy hülyeség, h veszélyezteted a bébiket. nekem is jöttek ezzel, de én nagyon arra állítottam az agyam, h ne legen császár. sztem a csázár is éppen elég veszélyes.mégis csak egy műtét.

amúgy a személyes véleményem meg ez a szüléssel kapcsolatban:
(problémamentes, normál-mégha ikres is-terhességre értem)

sztem az a természetes, ha hüvelyi úton születnek abébik. nekik is ez a jó. így vagyunk kitalálva. elég ügyeek ők ahhoz, hogy kijöjjenek maguktól. anyuci is elég üges hozzá, h megszülje őket. a csázár persze indokolt esetben kell, de akkor ne z legyen már az indok h ikrek. mivel én már szültem(mégegyszer hozzáteszem, h nekem semmi probléma nem merült föl) tudom, hogy ikreket megszülni ugyan olyan, m egy gyereket(sztem) addig a pillanatig, amíg meg nem születik az eső. aztán persze erőt kell venni magadon és jön még egy lurkó :lol: de az már csak egy két perc, és egy-két nyomás :lol:
illetve fő a pozitív gondolkodás! semmi baja nem lesz egyiknek sem!!!!!

amúgy én nagyon utáltam a vajúdást, pedig csak 4-5 óra volt, de láttam aztán császárosokat, akik utánna szenvedtek... hát akkor inkább előtte fájjon.

illetve ami a legfontosabb:óriási élmény ez, ami nem adatik meg csak nekünk, nőknek. és marha rossz akkor, de aztán marha büszke vagy, h megcsináltad, kibírtad

és mégegyszer bocs attól, akinek császár lesz. ha vmi miatt muszáj, akkor nem kell rajta bánkódni. lényeg az egészség!

bocs, h kicsit hosszú voltam :oops:

szanet

riddencs

most olvastam el újra, mit írtál: és leesett a tantusz(babagulyás) hahahaha
ez nagyon jó! :lol:

amúgy bocs, h sokszor elírok betűket, csak sietek. gépelni, meg nem tudok 8)

szanet

sziasztok!

Lanyané, sajnállak, de kitartás. nekem az utcsó két hétben vizesedett lábam, de akkor nagyon. Mint egy elefántbébié olyan volt a lábam. aztán azóta azt vettem észre h. széles lett. néhány cipőm nem is lett jó. valakinek hasonló tapasztalat?

Lili! neked mit csinálnak a babáid? nekem nagyon semmit. a Gergő egyszer kétszer átfordult, de nagyon nem megy még neki. Fanni viszont kis lusta..hajlandóságot sem mutat. meddig nem kell dokihoz menni?

Rebére sokat gondolok :) olyan jó neki. :)

zsuzska80
Szombathely

Riddencs ki szhelyen a dokid? N.I.? R.P? V.K.? vagy ki? monogram elég :)

zsuzska80
Szombathely

zsuzska szerintem nyugi hamarosan fanni is rájön a dologra aztán eggyütt pörögnek ,másznak,a kerifiam 7 hónaposan fordult át most nyolc és fél hónapos és kúszik mászik,úgyhogy vannak lustibb babák meg bepörgösek :D tényleg van olyan cipőd ami nem is lett jó :shock: az komoly,remélem lemegy majd a mamutlábam,neked szülés után eggyből lelohadt vagy hány nap :?:
fanni igen szerintem is genetika ez a csikosodás,biztonság kedvéért kentem én is meg bíztam a jó bőrömbe oszt tessék,de tudod mit le van kakkantva,gyönyörű egézséges kisbabáink lesznek :wink:

lanyané

mi lehet ALFÁVAL?????????

lanyané

Sziasztok :)
Lányok szilánkosra szedik a lakást nap mint nap de azért olvaslak titeket-ha tudlak :) Lanyané- ippeg ilyen volt nekem is a lábam az utolsó két hónapban-talán emlékeztek a tavalyi nyár 40 fokos hőmérsékleteire- fincsi volt :) A legszebb hogy az érzés is pont olyan mintha hótaposó lenne rajta -kb 2 héttel a szülés után pillantottam meg a bokámat először- kitartás :)
Ikerbabák gyönyörűek -friss anyukáknak gratulálok !
Tonti gyakran eszembe jutsz milyen nagyon vártad hogy fejlődjön a mozgásotok - csajok pár hete elindultak -hááát eddig ez tett engem próbára leginkábbb... :) Kép a terrorista különítmény ...:-) Kép

Kép
Kép
panni7

Szanet!
Én is így gondolom ezt a spontán szülés dolgot!
Remélem,hogy össze is jön és tojok a család aggályaira! :wink:

Panni!
Nagyon édesek a csajok! :lol:

binyek

végül is minden cipőm jó lett, de szorít valamelyik, és kitöri a lábam. de most szívem szerint egy számmal nagyobbat vennék...

fokozatosan ment le...talán mire hazajöttünk, már okés volt...jah nem papucsban jöttem haza..a téli bokacipőm ment jött fel!! a férjem nem győzte az összes létező papucsom behozni, mert egy sem volt jó...

Talán majd mond más is ezzel kapcsolatban valamit...

Nagyon édesek a lányok!

zsuzska80
Szombathely

A pocakosoknak: Ne aggódjatok! A frontot idekint is meg fogják érezni a babák :twisted: Nem is akárhogy! :roll:

Nálunk mozgásban általában Jázmin fejlődik gyorsabban, vagy inkább azt mondanám, hogy előbb kezd el ezt-azt, de Lili 1-2 napon belül követi. Lili pedig "beszédben" jár 1-2 nappal előrébb.

Én most tök őszintén leírok nektek alamit, amiért tudom, hogy sokan elítélnek majd: Nem gondolom azt, hogy egy nő csak akkor nő, vagy csak akkor igazi anya, ha "átéli a szülés fájdalmát".
Sok helyen hallom, hogy csak az kötődik igazán a gyerekhez, aki normál szül. Ez szerintem egy baromság.
Jelzem, nekem NEM programozott csaszim volt, a helyzet tette indokoltá.
Legyünk őszinték. Mindkettő fáj. A normál is fáj utánna, nem csak a csaszi. Kinek jobban, kinek kevésbé.Ki jobban tűri ezt, ki azt. Alkati kérdés is. Sőt, van olyan aki még egy vérvételnél is úgy csinál, mintha a fél karját vágnák le.

Szerintem nem azt kell nézni, hogy ki, hogy szül, hanem azt, hogy mindenki végigcsinálja a terhességet, pont ugyan úgy, mint a többi nő. És ezért tiszteletet érdemel, és nem lenézést, mert az utolsó pár órát esetleg a műtőben töltötte és nem vajúdva.

Hangsúlyozom: Tudom, hogy itt nincsenek lenézők, de azok közt lehet, akik csak olvasnak minket. És ezek nem árt, ha tudják, hogy mi sem készen kaptuk a babát/kat, hanem ugyan úgy "megszenvedtünk" értük a terhesség alatt, kihordtuk őket, vigyáztunk rájuk, és nem von le ennek az értékéből az, hogy aztán műtéttel segítették őket a világra.

Persze mindenki szíve joga ezt nem így látni. Én mindenesetre nem tartom kevesebbre azt a két kis rosszcsont életet, amit "megalkottam" :D

Kép
Kép
labasv

Zsuzska,

Alizka a hátáról egy pillanat alatt a hasára fordul, de vissza még nem. Ezt viszont sűrűn gyakorolja, nem győzöm visszafordítgatni. Barni még csak oldalekvésig jutott el. Mi voltunk neurológusnál, de még 3 hósan utaltak be minket, de csak mostanra volt időpont, júni 2-re. Napi 4x kell velük egy meghatározott tornagyakorlatsort csinálni, júli közepén vissza kontrollra.

Nekem csak a csaszi után lett olyan a bokám, hogy csak lestem. Kb. 2 hét kellett, hogy visszaálljon eredeti vékonyságúra.

Labasv,
én sem értem, miért kell annyira hangsúlyozni ezt a csaszi-nem csaszi kérdést. Sztem édesmindegy, hogy hogyan jönnek a babák a világra. Tény, hogy a magyar dokik sokszor inkább a kényelmesebb utat választják és csasziznak olyan esetben, amikor talán mehetne sima úton is. Azt meg nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki direkt kérje, hogy neki csaszi legyen. Vagy van ilyen is?

KépKép
lili73

Zsuzska nekem is egy számot nőtt a lábam -most 39 cipőt hordok de inkább a szélessége miatt - viszonylag viccesen néz ki :)
Binyek enyém lányok 08 .09. -én bújtak ki és végig hordtam őket-1 nap túlhordással (bocsesz 8) ) pont egy év lesz köztük.. :)
Császár v nem császár szopi v tápszer -mindegy teljesen -nem ettől jó anya valaki - majd a végén hogy diploma osztó vagy beszélő ...na az már minősít :D

Kép
Kép
panni7

Nem tudom, biztos van. Én őket sem ítélem el. Miért baj, ha valaki nem akar szenvedni?!Mert az én csaszi utáni kínlódásom fel sem é egy esetleg több napos vajúdással + az utána való regenerálódással. És ennek örülök.
A terhességem és a gyermekeim viszont pont annyit érnek.
Nekem ha fáj a fejem, beveszek egy gyógyszert. Ha a fádalmas vajúdást el ehet kerülni, miért ne? Csak mert egyesek szerint a szülés csak fájdalmas lehet? Mert ez a szokás és mert nők milliói így szülnek meg ez a természetes?
Ezek az emberek vonuljanak barlagba és pingálják a falat, vagy másszanak vissza a fára. Annó ez volt a természetes.

Bocsi, hogy kiakadtam, de elegem van abból, hogy a mai társadalomban még mindig ciki ha valaki császáros vagy nem szoptat. Régóta van császár és régen ha nem volt tej, kapott a gyerek kecsketejet.

Amúg yén is császárral születtem, és nem látok a fejem fölött felkiállltójelet. Ha csak nem a pukkancsságom tesz mássá :lol:

Kép
Kép
labasv

Lili! milyen gyakorlatokat kell csinálniuk?? nagyjából le tudnád írni??

köszi!!

Én programozott császárral szültem, egyszer sem szoptattam.
én mikor terhes lettem, pedig akkor nem tudtam h. ikrek, én már akkor eldöntöttem hogy császárral akarok szülni. így is lett. :)

zsuzska80
Szombathely

Lányok :P
A helyzet az, hogy én lényegében sosem kérdeztem meg senkitől, hogy szült, spontán vagy császárral. Mindig inkább az érdekelt,hogy egészséges-e az anyuci és a gyerek. Az ikreseknél a hiedelem az, hogy csak császárral lehet szülni, de ez pont akkora hülyeség, minthogy a lombik baba műgyerek.
Nekem spec. mindkettőből kijut, mert műgyerekeket hordok és szülés-képtelen vagyok :lol: De akkor is büszke leszek a gyerekeimre és magamra is :oops: :lol:
Szóval szerintem a fő, hogy lesz ahogy lesz, s hogy semmi sem ciki, vagy szégyellnivaló. S igen is minden Anyuka büszke lehet magára és a porontyaira. S mibe fogadjunk, hogy ezzel mind egyetértünk? :wink:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

csajok senki ne foglalkozzon a mások véleményével,előítéleteivel se semmivel mindenki tegyen úgy ahhogy ő jónak látja,hiszen a saját élete saját gyerekei saját életfelfogása,meghát ugye ahhogy a helyzet adja és az orvos jónak látja.
én abszolute nem szégyellem,hogy császárral szeretnék szülni mert én úgy gondolom így lesz mindenkinek a legjobb, a cuniknak is meg nekem is(doki is igy látja,meg apa is úgyhogy nincs vita)és ugyan úgy büszke leszek magamra igy is ,meg ha esetleg nem tudok szoptatni akkor is(mondjuk remélem lesz sok tejcsim)úgyhogy az a lényeg,hogy anyukák vagyunk leszünk,szeretjük a csemetéjinket,óvjuk védjük őket,és mindent megadunk nekik.nemde :?: úgyhogy mindenki királylány :wink:

lanyané

Sziasztok!

Sajna nem tudok mindenkinek irni pedig nagyok jo temakrol folyik itt a beszelgetes. Rate beteg, lazas, mindjart megyunk az orvoshoz. Alex meg folterdelt az agyhoz kapaszkodva es oldalra eldolt, akkorat koppant a feje hogy csak na. :cry: Pentek 13-a van. :roll:

Csaszar-huvelyi szules: szerintem mindketto veszelyes, nem hiszem hogy az ikreket csak azert mert ikrek csaszarral kell megszulni. En nagyon csaszart akartam mert feltettem a babakat de nem ugy tortent es nagyon boldog vagyok mert szuper szules volt, annyira nem is fajt mint az elso szulesem, rovid volt, gyors es minden okes volt. Csodallatos elmeny, sosem fogom elfelejteni azt az erzest amikor kicsusszant a baba es eloszor meglathattam. Orulok hogy nem kellett vagni es nincs rajtam egy nagy sebhely. En szemely szerint nem tudom elfogadni hogy az orvosok csak azert mert ikrek csaszaroznak, szerintem annak oka kell hogy legyen, ha nincs veszelyben sem a baba sem a mama akkor minek vagni?

Panaszkodas: ah, en tuti nagyon sokat panaszkodtam itt az utolso par honapban!!!! :roll: :lol: Mindenem fajt, nem szeretnem ujra atelni, egy eletre elvette a kedvem a terhessegtol! Nem kaptam levegot, allandoan egett a gyomrom, folyt rolam a viz stb.

Lanyane: durva a labad, elhiszem hogy nagyon kivagy!!! Doki latta ugye? Az en labam 38-as volt, most 39-es. :?

Panni: milyen ugyesek a Lanyok, nem semmi hogy 10 honaposan jarnak, mar, gyonyoruek!!!

Mennem kell!

KépKép
KépKép
tontica

[quote="panni7"]
írta:
panni7Császár v nem császár szopi v tápszer -mindegy teljesen -nem ettől jó anya valaki - majd a végén hogy diploma osztó vagy beszélő ...na az már minősít :D

Panni! :D :D :D :D :D Ez nagyon jóóóó!
Nagyon husik a lányok!Elhiszem hogy nehéz mostanában velük,feszegetik a határokat!Nálunk még a mai napig feszegetik :wink: ha nagy rötyögést hallok a szobájukból vagy túl nagy a csend már félve megyek be :lol:
Tonti!
Sajnálom a nagyfiad,remélem semmi komoly a csipet csapat meg megússza :!: Alexnek puszi a kobakjára :cry: Sajnos még lesz pár baleset!!!

bognartundi0727

Lanyané!
Komoly a lábad :cry: :cry: Igazoltan panaszkodhatsz!!! :oops:

Csaszar-huvelyi szules:Ezt tényleg mindenki máshogy fogja fel.Én például azt gondolom hogy minden tiszteletem annak aki kibírja az epidurált+felvágják a hasát,mert én abba belehaltam volna!! :oops:+ a műtét után még ellát két gyereket!!!!
Banika :?:
Nem tudjátok mikor jönnek haza Banikáék?

bognartundi0727

Zsuzska,
1. megfogom egyik kézzel a lábakat, másikkal a tarkót, enyhén összegömbölyítem és hintáztatom a kis gerincén, fenekén.
2. Jobbkézzel a jobb combit, bal kézzel a bal combit fogom meg, és egy határozott mozdulattal balra fordítom, hogy a hasán landoljon. Majd bal kézzel megfogom a hóna alatt, és visszafordítom. Ezután megfogom a két kis kezecskéjét, felhúzom ülésbe, és hintázunk a popsin, gerincen. Ezután jobbrafordítás hasra és visszafordítás hátra.
3. Jobb kézzel megfogom a lábacskáit, bal tenyérrel a mellkasát, a két kis tenyere a pelenkázó asztalon vagy földön, és így talicskaszerű fogásban 3x végighúzom a pelenkázó asztalon vagy földön magam felé
4. Beleültetem a két kezembe úgy, hogy alulról fogom a két kis combiját, jobbat a jobbal, balt a ballal, eltartom magamtól, és hintáztatom jobbra-balra.

KépKép
lili73

Sziasztok!

Szoktalak olvasgatni benneteket időnként,de most Lanyané lábát látván,nem bírtam megállni,hogy írjak.
Szóval mintha magamat láttam volna ugyanígy nézett ki nekem is a lábam,sőt még a combom és a csípőm is vizesedett(1 hónap alatt 10 kg víz jött rám :shock: ).Állandóan azzal idegesítettem az orvosomat,hogy ez biztos így is marad.Viszont legnagyobb meglepetésemre miután megszülettek a Csajok,fokozatosan napról-napra ment le a víz,mire kiengedtek a kórházból már újra a régiek voltak a lábaim.
Kitartás mindenkinek,a dupla öröm minden szenvedést megér :wink: !

További szép pocakosodást kívánok mindenkinek!

lippa

Zsuzska,
a 2. gyakorlatot is 3X kell. Nálunk Aliznál kifejezett, Barnusnál mérsékelt nyaki és vállövi hypotóniát állapítottak meg, erre kell a torna. Csak ezt akartam még kiegészítésképp...

KépKép
lili73

nem akartam vitát okozni, a császáros kérdésből. :oops:
természetesen én is úgy gonbdolom, h az is ugyanolyan értékű anya ,aki császárral szült.és ugyanúgy büszke lehet magára, mert ő is végigcsinálta z egészet

csak azon vagyok kiakadva, hogy sok doki azt mondja rögtön, h császár lesz, mikor megtudja , h ikrek. sztem ez akkor sem normális.

szanet

Lili!
Lehet tudni,hogy miért lett a gyerekeknek ez a hypotónia?

Én-megmondom őszintén-azért szeretnék spontán szülni,mert nagyon boldog lennék,ha a férjem ott lehetne velünk végig.Császárnál meg nem lehet részese a dolognak.
Valamint iszonyúan félek attól,hogy a gerincemet szúrkálják! :( Ezért,hogy ezt megússzam inkább vállalom a vajúdást...Nem tudom igazán miért van ez az őrült félelmem,lehet hogy előző életemben volt valami grimbusz ezzel a dologgal! :? Pedig nem a tűtől félek,mert véradó vagyok!

Tonti!
Jobbulást a fiadnak! :P

Panni!
Még túl is hordtad az ikreket!Ne idegesíts!Én már alíg várom,hogy "kibújjanak a bőrömből"! :wink: Júliusban mindenképpen szeretnék túllenni a dolgon!Mondtam is a páromnak,hogy ha a 37. héten még egyben leszek,akkor "csúnyán" ráállunk a szexre egy burokrepesztés erejéig!Csak majd lehet,hogy addigra szegénynek meg kell,hogy forgasson lisztben,hogy megtaláljuk,hogy hol a luk... :oops: Bocsi,ha vulgáris voltam! :lol: :lol: :lol:

binyek

Sziasztok
Végre itthon vagyunk.Sajnos semmi jót nem tudok írni,Marcus jobb oldali veséjét ki kell venni,mert nem indul be a veseműködés.26-án lesz még egy izotópos vizsgálatunk,utána kiderül,hogy mikor lesz a műtét.Ráadásul szegénynek jól megnyunyálták a fütyéjét a katéterrel,bevérzett,szóval szenvedünk.Viszont a másik vese ép és egészséges.

Kicsit visszaolvastam,csaszi-nem csaszi ügyben:nekem császárom volt(a Bercus állapota miatt),tejem alig van(az idegeskedés miatt) ráadásul még a gyerekem is beteg,akkor én most rossz anya vagyok?Nem hiszem,hogy ezen múlna.Lehet,hogy nem élte volna túl a Bercus a hüvelyi szülést és lehet,hogy egy idegbeteg állat lennék ha a szoptatáson rágódnék egész nap.Így legalább tudom,hogy tutira megkapják a vitaminokat és nem éhesek.
Bocsi ha kicsit negatív voltam,de ez a műtét kérdés kicsit kikészít,pedig volt időnk felkészülni erre a lehetőségre is.Viszont ha nem lett volna ez a probléma,akkor nem veszik észre,hogy gond van a Bercussal és ma csak egy gyerekem lenne.
Igyekszem azért a jo(bb) oldalát nézni a történteknek.
Vendég

Banika!

Közben elolvastam amit írtál!

Nagyon sajnálom a műtétet, elhiszem, hogy ideges vagy :cry:
Fel a fejjel, nagyon erősek ezek a manók és ezt sajnos tapasztalatból írom.

Csaszi-nem csaszi ügyben tökéletesen egyetértek veled, szerintem ezen nem is érdemes rágódni. Lényeg, hogy mindenkinek a kezében legyen a babája épen és egészségesen! Nem lányok?!?

Mindjárt dobok még egy videót Dorka professzorrol, aki előadást tart az élet nagy dolgairól :wink:

Puszi!

Judit

jucicuki

Panni, csodaszépek a lányok és tökéletesen megértem, amit a lányok elindulásával kapcsolatban érzel...
Én már előre félek, pedig még csak az egyik törpe áll, de már látom szomorú sorsomat :lol: :lol: :lol:

Judit

jucicuki

banika fel a fejjel drága marcusnak meg sok erőt sok puszit küldünk,erős tökös kiscsávó minden rendben lesz.kitartás!
binyek nekem a csaszinál apa ott lesz a fejemnél és megkapja a kisjányait :D
juci nagyon jók a csajokról a videók lili milyen ügyin feláll,és ahhogy ülnek ott szép egyenes háttal zabállnivalóak :D

lanyané

Banika -sajnálom Marcust tudom min mész keresztül (nagyobbik lányzómnak "csak" az egyik mellékvesét kellet kivenni ) -de ha ez kell hogy egészségesen éljen hát legyen úgy ne bánkódj.A transzplantációs intézetben csinálták az izotópot? ..és hol fogják műteni? ..nem mondom hogy könnyű, különösen amíg a műtőben van de csak előre szabad nézni és hamarosan már csak egy rossz álom lesz az egész..
Binyek én is azt gondoltam hogy júliusban de az égadta világon semmi nem történt -végül úgy indult be a szülés hogy az aznapi CTG-n könyörögtem a szülésznőnek hogy piszkáljon meg egy kicsit mert már szétrobbanok..
Tünci csajaim ugyan ez -ha nagy a csend rohanok a szobába mert tuti valami disznóság van folyamatban :)

Kép
Kép
panni7

Banika :?
Igen, nálatok erre tényleg lehetett számítani, de azért az ember a végsőkig bízik, hátha mégsem lesz gond. Én is ki lennék bukva... még ha tudnám is, hogy 1 vese teljesen elégséges az emberi szervezet működéséhez. Sok-sok erőt kívánok a műtéthez, na meg addig is és a továbbiakhoz!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!
Banika!
Nagyon sajnálom :( :( Elhiszem hogy aggódsz,nem lesz könnyű időszak ez Nektek!!!Remélem minél előbb túl lesztek rajta mindenféle komplikáció nélkül!!!Szorítok Értetek!!!
Juci!
Nagyon husik a csajok!"Szomorú sorsodat" látván hallom megint potyogni a köveket a szívedről :D :D :D :D

bognartundi0727

Tündi, nagy a robajlás mostanában :wink: még azért Dorkát megvárom :? de nem lesz semmi baj most már. Lányok már régóta tudják, csak nekem kell még elhinnem. Lassan nem is lesz olyan nehéz :oops:

Judit

jucicuki

Sára lányom így aludt ma

Kép

:D :D :D :D

bognartundi0727

Tünci!

De ééédes!
Kicsit kidőlt :lol: Mit műveltél vele :?: :lol: :lol: :lol:
Vagy mit műveltek egymással :?: :?: :?:

Judit

jucicuki

banika
minden rendben lesz!kitartás!

fotók videók csudajók

szanet

Lili! köszönöm nagyon! már tornáztunk is.

Banika! sajnálom! de nagyon szorítok nektek! és minden rendben lesz!

zsuzska80
Szombathely

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: